Orijinalini görmek için tıklayınız : alevisesi.com
sunni bir arkadaşım bahsetti bu siteyi açtım baktım çok değişik bir alevi sitesi çıktı karşıma.çok şaşırdım.eğer bu site hakkında bilgileri olan varsa yazarsa sevinirim..
www.alevisesi.com (http://www.alevisesi.com)
Alevimen 09.12.2005, 15:39 caferi şii site daha önce caferili.com veya benzer bi site adı ile faaliyet ediyordu..
Alevimen 09.12.2005, 15:40 yazarları, kaynağı ve siteyi işleten kişilerin kimliğini bilmeden her açılan alevi adıyla sitelerine güvenmeyin.
www.aleviyol.com
www.alevibektasi.org
www.alevi.com
gibi siteleri örnek alın lütfen.
Evet Alevilikle bir alakası yok bu sitenin. Alevilik ismini kullanarak; Aleviler üzerinde Şiilik propogandası yapıyor. Alevimen'in tavsiye ettiği siteler bilinen ve kabul gören Alevi siteleridir.
Evet Alevilikle bir alakası yok bu sitenin. Alevilik ismini kullanarak; Aleviler üzerinde Şiilik propogandası yapıyor. Alevimen'in tavsiye ettiği siteler bilinen ve kabul gören Alevi siteleridir.
cok dogru dediklerin.
burda Kirlar Cemi'ni bir masal oldugunu soyluyorlar:3D_NG (8)
irec bir site alevilikle asagidan yukaridan hic bir alakasi yok.....
"Alevisesi" adli sitede Haci Bektas Veli aleyhine yazi yazan kisi AvukatTEOMAN SAHIN´dir.
Bu zat Cemal Sahin´in ogludur.
Avukat Cemal Sahin bir dönem Corum SHP milletvekilligi yapmistir.
O dönemde Oglu Teoman Sahin´le birlikte Corum´a "Ehlibeyt camisini yaptirdilar.Maksat Alevileri siilestirmekti.Ne olduklari meydana cikinca SHP den Cemal Sahin atildi.
Daha sonra DYP den adaylik koydu.Eger secilemezsem saat kulesi meydaninda kendimi asacagim dedi.Secilemeyince halk saat kulesi meydanina daragaci kurup,bir pangart acip,gel Cemal Sahin kendini as diye yazdilar.Bu zat ortadan kaybolmayi secti(bunlari daha önce yazmistim).
Simdi onun yolunu oglu Avukat Teoman Sahin devam ettiriyor.Takma adla bu sitede yazilar yazip siilik propogandasi yapiyor.
Sitede bulunan "Haci Bektas Veli Kimdir?" yazisi ona aittir.
Maksatlari Alevilikten H.Bektas Veli´yi cikarmak.
Kisacasi herkes bir yol tutturmus gidiyor.
Kizilbas 66 09.12.2005, 22:01 Arkadaslar Aleviler ile ilgili bütün sitelere görebilmek icin
www.alevilerinsesi.de adresine bakin.....
Hikayeci_M 05.01.2006, 02:48 Hacı Bektaş’ın sözleri olarak kabul edilen Makalat ve Şerhi Besmele düşünüldüğünde,
Osmanlı sultanlarının ve din adamlarının Hacı Bektaş’a ve Alevilere bakışları birlikte incelendiğinde ve Hacı Bektaş’ın Yesevi ve Yeniçeri ilişkileri birlikte değerlendirildiğinde
dahası Bektaşilerin en önemli kabul ettikleri dedebaba Cemallettin çelebinin bizzat yazdığı ve İtirafları diye sunduğumuz bilgiler de göz önüne alınırsa ;Hacı Bektaş’ın Sünni kimliği açıkça ortaya çıkmaktadır.
Zaten tarihe ve yazılanlara dikkatle bakılırsa hiçbir osmanlı padişah yada din adamının ve cumhuriyet dönemi sünni hiçbir araştırmacının Hacı Bektaş’a ‘Kızılbaş,Rafizi,Şii yada Alevi ‘demediği görülecektir.
Hacı Bektaş’a hiçbir zaman Kızılbaş demeyenlerin konu Pir Sultan,Şah Kulu,Veli Baba vs olduğunda kızılbaş demekten hiç çekinmedikleri de ayrı bir gerçekliktir.
Son cümlede Hacı Bektaş’ın sünni kimliği bir yana onun ölümünden tahmini 2 asır sonra Osmanlı padişahı 2.Bayezid tarafından örgütlenmesi Balım Sultan isimli ne idiği ! belirsiz bir tasavvufçuya kurdurulan Bektaşilik tarikatı ya da merkezide zamanla Hacı Bektaş’ın orijinal düşüncelerinden sapmış ve günümüzde içinde her türlü fikrin bulunduğu bir KÜLTÜREL SENTEZE dönüşmüştür.Gerek Hacı Bektaş’ın sünni kimliği ve gerekse Bektaşiliğin tarih içindeki yolculuğu konusunda detaylı inceleme ya da kanıt isteyenlere T.Şahin’in kitabına (10) bakabilirler
:3D_NG (23
Saskinlikla okudum Tüm degerlerimiz elimizden alinmaya calisilyor...
AleviGenç 31.07.2006, 01:16 Alevilikten şii'liğe dönenlerin açtığı Anadolu Aleviliğini ve Hacı Bektaşı Veli'yi yoksayan sapma bir site.
Avukat Teoman Şahin'e ait bir site.. Herzaman toplumda aşşalandık, internettede aşşalanıyoruz işte..
Ellerinden gelse kimbilir daha neler yaparlar.
Teoman Şahin Dersimden Çoruma göçen Kürt bir ailenin çocuğu.Kendisinin İran'ın adamı olduğu açıkca belli olmaktadır..
Ahmet Yeseviden bir ışık doğdu, bu ışık yuvasında Halifeler, Erenler, Pirler yetişti.. Bunların amacı İslamiyeti doğru ve güzelliklerle yaymaktı.Çünkü onlarda biliyorlardıki İslamiyet Arapların elinde bozulmuş ve yobaz insanları olan bir din haline gelmişti ve Türklere bu Arap yorumu empoze ediliyordu.. Hacı Bektaş Veli ışığın bir parçası olarak birçok Pir gibi Anadoluya gönderildi.. Anadoluda halk İslamiyeti özgün yorumu ve özü ile yorumlamış, Alevi ocakları kurulmuştu.Hacı Bektaşi Veli bir Alevidir ve o Anadoluya geldiğinde kurulan Alevi Ocaklarını düzene sokmuş ve Aleviliğe inançsal bakımdan çok faydası dokunmuştur.Mesela 4 kapı 40 makam'ın içeriğinin Hacı Bektaşi Veli tarafından belirlendiği kabul edilir.O Alevileri etrafında topladı, onları daha da aydınlatmaya devam etti. Bu yolda Ehlibeyt'in yanında oldular.Çünkü onlar ezilmiş, katledilmiş kusursuz Peygamber ailesi idi..
İşte böyle bir Piri, bu insanlar Alevilikten ayırmaya çalışmaktadır ! ve sitelerinde 20 Milyon insanın inandığı inanca '' Masal '' diyecek kadar küçülmüşlerdir..
Genellikle Sünni ve Memurların gittiği Camileri bulunmaktadır ve forumda da belirtildiği gibi çok cemaati yoktur bu Caminin..
Kendi internet sitelerinde
'' Cemlerde yeni yezitler yetişir''
'' Anadolu Aleviliği Masalı''
'' Kırklar Masalı ''
gibi sinir bozucu ve insanı gerçekten üzen iftira ve aşşalamalarla yayım yapmaktalar.. Cemimizi yani ibadetimizi kültür diye adlandırmaktadırlar ve bize Cem yapmamız için düğün salonlarını tavsiye edecek kadar küçülmüşlerdir..
Alevilik Evrensel bir inançtır.Elbet bunu anlayacaklar birgün.İşte o gün böyle insanların yüz ifadelerini görüp karşılarında durmayı o kadar çok isterim ki...
zazatürk 15.06.2007, 16:21 yazıları okuyorum. gayet mantıklı geliyor. siz verecek cevap bulabiliyor musunuz?
KızılBant 15.06.2007, 16:45 Alevilik şiilik değildir. İslam misyonerlerine dikkat edelim.
Alevisesi sitesine girdim ilgimi ceken alevilik ve bektasilik arasinda ne gibi bir degisiklik vardir yada varmidir yokmudur.
Alevimen 15.06.2007, 17:15 konuyla ilgili bir topikde daha vardı, bulana ve getirene 100binlira :)
Eger sozkonusu siteye girenler olmussa rezilligin boyutunu gormuslerdir sanirim. Ornegin Alevilikte namaz basligi altinda sunlar karsiniza geliyor:
Alevilikte Namaz > Abdest
Abdest
Namaz kılmak isteyen kimsenin abdest alması gerekir. Nitekim Yüce Allah, Kur'an-ı Kerim'de bu hususta şöyle buyurmuştur:
"Ey inananlar! Namaza durmak istediğiniz zaman, yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi yıkayın, başınızın bir kısmını ve topuklara kadar ayaklarınızın bir kısmını meshedin..." (Maide 6)
Abdest alınırken şu hususlar gözetilmelidir:
1- Abdest alınan su pâk olmalıdır.
....
....
Bu sekilde uzayip gidiyor..
|