Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevilerin Alevilere ayıbı

zülfikar62
02.02.2007, 13:36
ALLAH'in yolu birliktir, ayrim degildir!"

AABF'nin Alevilere büyük ayibi

Muharrem ayinda 400 Alevi ibadetlerini kiliseevinde kilmak zorunda birakildi.

Almanya-Alevi-Birlikleri-Federasyonu’na bagli olan Lüdenscheid-derneginde 2006 Kasim ayinin son haftasinda verilen triad kararina göre Birgül-Ana'nin Muharrem ayinda yapacagi cem iki hafta öncesi iptal edildi.

Dernegin tribunalini olusturan Yönetimkurulu üyeleri ve baskani, Dedelerkurumu temsilcisi ve Birgül-Ana sahitler huzurunda 10.02.2006 saat 15:00'de Muharrem-cem'i yapilacagi,- birkac üye harici herkesin onayiyla- sözkarariyla verildi.

Yaklasik 400 Alevi'nin ibadet icin katilacagi bu cem icin hazirliklar yapilip ve Subat`in 10`u icin söz verilmesine ragmen Birgül-Ana ve organisatörlerden habersiz yapilan gizli görüsmelerde iptal etme karari alindi ve bu karar son iki haftaya kadar gizli tutuldu. Ilegal bir boykot seklinde yapilan bu davranisa gerekce kadin haklarini yerle bir edecek sok bir aciklamada " Bir kadin cem tutamaz" denildi.
Lüdenscheid-Alevi-Dernegi'nin Yönetimkurulubaskanin aciklamasinda bir kac üyenin yapilacak derneksecimi icin arac edilen bu konunun dini olmayip sadece stratejik bir güc demostrasyonu ve menfaatcilik altyapisina dayandigini acikca söyledi. Kendisi tarafindandan ayip olarak hitab edilen bu olay sabotaj edilmesi ve secim korkusu yüzünden bu ceme izin vermiyecegini ve kendinin bu kararin sorumlusu oldugunu resmen acikladi, ayriten Birgül-Ana’ya “Üye olursaniz size maddi, manevi, politik ve dinsel yardimda bulunacagiz ve sorunsuz yerinizi yapacagiz” teklifinde bunulundu.

Ayrima izin vermeyen Birgül-Ana yapilan teklife “Benim yerim Allah katinda, üyelikle degismez” diyerek karsilik verdi. Inanc ve ibadet icin yapilacak cemi engelleyen bu insanlarin ayibi Aleviler tarafindan kinanip red edildi. "Erenimiz Birgül-Ana'ya, bir Pir'e nasil bu yapilir!" diye eylem yapma niyetindeki alevilere, yine Birgül-Ana " Ibadetin yeri yoktur" diyerek, Muharrem ayinda tatsizlik yasanmasini engelledi. Iki hafta icerisinde yer bulma zorlugu ceken inancli Aleviler Muharremcem’ini kiliseevinde kilmak mecburiyetinde birakilan bu ayip ve sabotajin adresi malesef kendilerine sözde Alevi diyenler tarafindan gerceklestiridi. Eren Birgül-Ana ise bu olayi " ALLAH'in yolu birliktir, ayrim degilidir" mesajiyla kisaca kinadi.

leyla can
02.02.2007, 13:58
Sevgili can ibadetimizin yerinin zaten bir önemi yok uygun sartlarda olduktan sonra..üzüntünüzü anliyorum bu bir haksizlik aslinda haklisin...Ve bir kadinin cem tutamayacagi konusu bence sacma ama bunu arastirmak istiyorum ben yinede emin olmadanda konusmak ortalik bulamaktir....Birgül ananin ellerinden saygiyla öperim ve bilmeliyiz ki tarih boyunca bizim yolumuz hic bir zaman kolay olmadiki bundan sonra olsun,zorluklara ragmende olsa el ele verilmeli ibadetimiz ,cemimiz yürümelidir,yer ne kadar önem tasiya bilir,burda önemli olan haksizlik biliyorum ama yapacak bir sey varsa deneyin yoksa eger yinede ibadetimizi yarida koymayip yer gözetmeden ibadet edin saygilar..

Agop
03.02.2007, 13:03
can ibadetin yeri önemli değildir. sadece temiz ve iyi amaçlı kullanılan bir yer olması yeterlidir. hem doğru allahın yolu birliktir. birlikte AABF den geçer. O tüm canları kanadının altına alabilir.

Ceno
03.02.2007, 13:25
sevgili zülfikar62 kardeşim sizlere yapılanları şiddetle kınıyorum bence bu bilinçli olarak yapılmıştır. kilisede yaptırılsa hristiyan cami olsaydı sünnileştiriyoruz propagandası yaparlardı. akıllarınca bizi kendi inançlarından yapacaklarını sanıyorlar. ama unutmaki değerli can biz bizi bildikten sonra. yerin önemi yoktur yeterki temiz olsun ve gönüller bir olsun içimizde Ehlibeyt sevgisini yaşattıktan sonra birtakım çevrelerin oyunu bizi bozamaz.

erkan2434
03.02.2007, 13:36
alevilikte ibadet haakka olan sonsuz sevgi ve bağlılığı ifade eder. aleviler ibadeti dar kalıplar içinden çıkararak halk ibadetine dönüştürmüştür. Kişesellikten çok toplumsal niteliktedir. herkesin eksik bildiği gibi sadece cem evlerinde ibadet edilmez . uzun süren gizlenme döneminde bile ibadetini yapmış ve unutulmamıştır alevilikte bu tür ibadetler sabah tan gece uyku zamanına kadardır . görgü cemi ise akşamdan sabaha kadar sürebilir

hevalim
03.02.2007, 13:43
bence cemin yapılacağı yerin önemi yok birgül ananın ellerinden öpüyorum

erkan2434
03.02.2007, 14:25
ELELE HAK HAK KA

DİĞER İSLAMİ YORUMLARDAN FARKLI OLARAK ALEVİ BEKTAŞİLİKTE KADINLI ERKEKLİ TOPLU YAPILMASI KAYITSIZ ŞARTSIZ CENAB-I ALLAHA TESLİMİYETİ İFADE EDER .TOPLU İBADETİN ADI CEM dir
cem e katılan haerkes candır orada kadın erkek yoktur cem katılanlar tüm sosyal ve ekonimik statülerini dışarıda bırakırlar cem olanlar arasında üstünlük yoktur herkes eşittir yalnız denk değildir çünkü cem ibadetinin temel işlevi olan 12 hizmet yapanlar ceme katılanlara hakk-muhammed-ali yolunun gereklerini ve üstün ahlak ilkelerini öğretir ve eğitirler
mürşit ilim irfan sahibidir toplumu irşat doğru bilgiyle vermekle görevlidircemde ve alevilikte esas olan el ele , el hakk'a anlayışıdır

cem ibadetinin yapıldığı yere cemevi denir .bu geçmişte o köyün en büüyük odalı eviydi

dede1
05.02.2007, 12:44
Canlar kusura bakmayın bir sorum olacak.

Ali'siz Aleviliği AABF derneğimi savunuyordu? Tam emin olamadım da.

doctorctf
06.02.2007, 19:47
ibadetin resmi bir yeri olamaz.cemevleri,cami,kilise,sinagog gibi kurumlar sadece aynı görüşten insanların,aynı ibadet şeklini benimseyen insanların bir araya toplandıkları yerlerdir.tüm ibadetlerde amaç alah ı tanımak onun var olduğunu bilmektir.bunu sadece düşünen bir insan bile ibadet yapmış sayılır.bir ibadetin kabul olması için belli kurallara bağlamak veya belirli kurumlarla sınırlandırmak doğru bir davranış değil.

zülfikar62
06.02.2007, 22:37
Canlar, katgilariniz ve düsünceleriniz icin tesekkür ederim.
"Hak-Muhammed-Ali, gercege Hü!

zülfikar62
06.02.2007, 22:40
"Dede1", sorunuzu dahada aciklarlarmisiniz

dede1
06.02.2007, 23:10
Sevgili Canlar.
Birgül Ana Serçeşme'den icazet almış bir dede olduğuna göre Cem Hizmetini yürütebilir.
On gün önce bir soru sormuştum ama cevap alamadım. Son zamanlarda basından da izliyoruz bazı dernek başkanları Hz. Ali'siz bir Alevilik düşünüyorlar. Hz. Ali'siz bir alevilik nasıl olabilir düşünemiyorum. Bazı yerlerde de Dede'siz Cem yapıyorlarmış. Dedelik görevini dernek başkanları yürütüyormuş. Sakın ola ki böyle bir hataya düşmeyesiniz çevrenizde de görürseniz onlarıda uyarınız. Bakın İmam Cafer Buyruğunda İmam Cafer Efendimiz ne demiş;

VECH-İ KAMİL VECH-İ CAHİL

Hazreti İmam Cafer Sadık Rıdvanullhu Aleyhim ecmain buyurur ki: Yol, erkan iki vech üzeredir. Birine vech-i kamil, birine vech-i cahil derler.
İmdi vech-i cahil ol pirlerdir ki biatları ve irşadları evladı resulden değildir. Serçeşmeye ermemişlerdir. Sermayesiz kalmışlardır. Onların tövbeleri makbul değildir ve talip tuttukları ve ikrar ettikleri caiz değildir. Onlara talip olanların ikrarları ve biatları caiz olmaz. Şeriatte murtad, tarikatte, maarifette, hakikatte murtaddırlar. Yoldan, erkandan ve cemden sürgün hükmolur mu? Elcevap, olunur. Ol sebepten ikrarlarına amel olmaz. Onların yedikleri haramdır.
İmdi vechi kamil ol pirlerdir ki evladı resule yetmiş olalar. İkrarları, biatları evladı resulden ola. İkrarı imanı kabul ola ki tarikatleri ve hakikatleri kamil ola. Pirlik etmek caiz ola. Ve pir oldur ki, hem kamil ola, hem dört kapı nedir ve ne olduğunu bile. Ve ayetler ile amil ola. Hem dahi amel ede. Ve makamları bile

Sefer AYTEKİN; İmam Cafer Buyruğu Syf. 20

Yani kısaca dede olmazsa verdiğiniz ikrar kabul değildir.

zülfikar62
09.03.2007, 13:20
Degerli CANLAR,

Birgül-Ana'nin "Erenler cemi" videosunun klibini seyretmek icin lütfen bu linki tiklayain!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=faVHCnf6NHc

halitseyfi
09.03.2007, 17:23
Birçok can yerin pek önemli olmadığını bellirtmiş. Katılıyorum, Katılıyorumda önemli olan yer değilki burada. Birin, bir kadına cem yapmasına bir engel var. bununda anladığım kadarıyla geçerli bir sebebi yok veya yazılmamış.

"Birgül ana"yı duymadım tanımıyorum.

Fakat geçerli bir sebep yokken karşı tavır almanında doğru bir davranış olduğunada inanmıyorum.

Gülom
11.03.2007, 00:51
Ben hic bir sey anlamadim. Bu Birgul-ana tartismas zaten bundan bir kac ay once yapilmisit. Birgul-ana ya once Cem yurutebilirsin denilmis,ama soyu Hz. Aliye dayanmadigi icin, sonrada iptal edilmis. Dernek baskalarinin Cem yurutugunu daha hic duymadim, ama eskide Cem ayinlarini yapmak icin gerekli olan dedeyi bulamiyinca, gecici olarak en bilgin insani cem yurutugunu duymustum, ama yasamadim.

Saygilarimla

aspava
11.03.2007, 01:26
bende birgül anayı duymamıştım fakat bir kadın diye cem yürütmesinde ne sakınca var anlamıyorum eğer dedelerdense bencede yürütebilir bizler böyle ayrımlara kendi aramızda mualefetlere düşmezdik ama eskilerde doğrumu değilmi belge gösteremeyeceğim fakat işittiğimm yaşanılmış olaylar varmış alevilikle ilgisi olmayan bazı şahışlar bazı köylere giderek dedeyim diyerek birkaç kelam ettikten sonra bizim insanlarımızın dedelere olan saygısı ve sevgisi bilinir insanlardan mal mülk edinip kaçarlarmış çok sonraları o kişinin ne alevi nede dede olmadığı anlaşılırmış ama giden mala değil böyle bir durumu kullanıp insanların duygularıyla oynanılması dokunurmuş milletimize babannemler anlatırlar bende oradan bilirim bunu şunun için anlattım arkadaşımızın anlattığı olayda bana bunu anımsattı bu dernek olayları ve dedelerden olan bir insanı bir kadın cem yapamaz denilmesi bunların hepsi banim duyduğum sahte dedeleri anımsattı

Gülom
11.03.2007, 02:10
bende birgül anayı duymamıştım fakat bir kadın diye cem yürütmesinde ne sakınca var anlamıyorum eğer dedelerdense bencede yürütebilir bizler böyle ayrımlara kendi aramızda mualefetlere düşmezdik ama eskilerde doğrumu değilmi belge gösteremeyeceğim fakat işittiğimm yaşanılmış olaylar varmış alevilikle ilgisi olmayan bazı şahışlar bazı köylere giderek dedeyim diyerek birkaç kelam ettikten sonra bizim insanlarımızın dedelere olan saygısı ve sevgisi bilinir insanlardan mal mülk edinip kaçarlarmış çok sonraları o kişinin ne alevi nede dede olmadığı anlaşılırmış ama giden mala değil böyle bir durumu kullanıp insanların duygularıyla oynanılması dokunurmuş milletimize babannemler anlatırlar bende oradan bilirim bunu şunun için anlattım arkadaşımızın anlattığı olayda bana bunu anımsattı bu dernek olayları ve dedelerden olan bir insanı bir kadın cem yapamaz denilmesi bunların hepsi banim duyduğum sahte dedeleri anımsattı

Bir dedenin bir kadinin cem yurutemez soylemini hic duymamistim, ama bu kadinin da Imam Alinin soyunda gelmesi mecburdur... yani anna olmasi mecburdur.. ve her asiretin veya koyun kendi dedesi vardir, yani cogu zaman belidir, tabiki buyuk sehirlerde hersey biraz daha zor oluyor..

Saygilarimla

D-e-v-r-i-m-c-i
11.03.2007, 12:08
eğer tüm insanlar fıtratında allahın katında birse ve kadın erkek farkı yoksa allaha ibadette ne kadın nede erkek ayrımı yapılmalıdır.bu tür haberlere erkek egosu neden olmaktadır.ne zaman eşit olduğumuzu anlayacağız ve ne zaman insana insan olduğu için değer verceğiz...

Haydaryiğit
11.03.2007, 12:51
eğer tüm insanlar fıtratında allahın katında birse ve kadın erkek farkı yoksa allaha ibadette ne kadın nede erkek ayrımı yapılmalıdır.bu tür haberlere erkek egosu neden olmaktadır.ne zaman eşit olduğumuzu anlayacağız ve ne zaman insana insan olduğu için değer verceğiz...

Hak veriyorum.Biz alevilerde erkek-kadın ayrımı yapmadan allaha ibadette yapılır.Eğer insana insan değeri veriyorsak,eğer cins ayrımı yapmıyorsak bu eşitsizliği yapmak çok acdır bizim için.Bu haberde üzüldüm bu nedenle.

Ne demek kadın cem yapamaz.Bizde böyle olmaz.Ne olur çağ dışı bu düşünceye inanmayalım.Sırf erkeklerin egolarını tatmin etmek için bu düşünce öne sürülmüştür.Gerçek bir alevi insana insan olduğu için değer verir.Buraya dikkat edelim.Ayrım yapmaz.

ladrestr
11.03.2007, 15:17
benim için cinsiyet değil o kişinin bilgisi önemlidir

divane
11.03.2007, 17:27
Sevgili Dostlar ,nacizane görüşümüz Alevi ögretisinin gelişim sürecini arastırmışsanız daha önceki dönemde posta oturmus bir Güzide Ana gerçegi var,.bir bacıda kendini ögreti düzeyimizde yetiştirmis ve bilimsel donanımlarlada kendini geliştirmişse posta oturabilmeli çünkü şu yaşadıgımız asır bilgi çagıdır ve bilgilenme insana hizmet etmeli ,ve yaşamın her alaninda eşitlikci ,paylaşımcı tıpkı cemlerimizde kadın ve erkegin birbirini kutsayarak niyaz oldugu gibi birbirlerini tamamlamalı.

Cem videosunu izledim.Sizde takdir edersiniz ki cemlerimizde bazı kurallarımız vardır.Posta oturan biz buna pir diyoruz.kesinlikle şov yapar tarzda abartılı hareketlerden kaçınması gerektigi düşüncesindesiyim.
Post görevini yürüten bacının semah dönüşleri, gerekse
Postaki davranışları kendini ön planda tutan bir sergileme olarak algıladım.

Sevgilerle...

platonika
16.03.2007, 01:48
Ayrim Yapmayiz Kadin Erkek Esittir Her Ney Olursa Da Olsun.

bahar duru
16.03.2007, 12:47
Ben de videoyu izledim.sanki cem yürüten biri değilde bir şeyh edası var kendisinde.tek başına oturmuş orada.benim gördüğüm cemlerde cemi yürüten dedenin yanında insanlar oturur ve dede tek başına semah dönmez.üstelik kıyafetide ilginçti bence.bizimkiler üç beş tabir ettiğimiz kıyafetlerini giyerler.
üstelik okuduklarıma göre de dede soyundan gelmiyormuş.ilginç.