doctorctf
02.02.2007, 23:53
Sigara içeni köpek ısırmaz
Çünkü yanında baston taşır
Evine hırsız girmez
Çünkü sabahlara kadar öksürür
Üzerine sinek konmaz
Çünkü buram buram nikotin kokar
Fazla yorulmaz
Çünkü yorulunca tıkanacağını bilir
Yürümek için zorlanmaz
Çünkü tekerlekli iskemlede gezdirilir
İhtiyarlamaz
Çünkü genç yaslarda sevdiklerine kavuşur
Sigara içenlerin ayrıca:
Yüzlerine renk gelir
Çünkü dişleri ve bıyıkları sapsarı olur
Vücutları bir kus gibi hafifler
Çünkü ileri donemdeki dolaşım bozukluğundan ötürü önce parmakları,
sonra da el ve ayakları kesilir
Mesut Gündüz
03.02.2007, 00:00
Sigara içenler,sigara içmeye devam etmeyi,gerçekte çok acı vermesine rağmen,zevk aldıkları yönünde inançlarından dolayı bu eyleme ''Zevk Anlamı'' yüklemişlerdir. ''Sigarasız KAlma Korkusu''da dolayısı ile ''Acı'' olarak algılanmaktadır. Eğer sigarasız hayata gerçek olan zevk anlamını yükler.Sigara içmeyede gerçek anlamı olan acıyı yüklerseniz, sigarasız bir hayatı sürdürmeniz çok kolay olacaktır.
firariHH
03.02.2007, 01:10
"sigarayi birakmam lazim " 2 senden beri ayni yalan, kendimi kandiriyorum !!
ama birakilmiyor ya,nekadarda icmeyim desem olmuyor !!
doctorctf
03.02.2007, 01:31
SİGARAYI BIRAKMANIN YOLLARI
Marka değiştirin, tadını kötü bulduğunuz bir markaya geçin.
Hedeflediğiniz bırakma gününden 2 hafta önce, katran ve nikotin içeriği düşük bir markaya geçin. Bu, sigara içme davranışınızı değiştirmenize yardımcı olacakür. Ancak, daha fazla sigara içmeyin, içinize daha sık ya da daha derin çekmeyin, parmağınızla filtrenin deliklerin! kapatmayın. Bunların hepsi aldığınız nikotin miktanni arttırır; oysa amaç vücudunuzu yavaş yavaş nikotinsizliğe hazırlamaktır.
Sigarayı Bırakmak İçin İpuçları
Her bir sigaranın sadece yarısını için.
Her gün ilk sigaranızı yakmayı bir saat geciktirin.
Günün yalnızca tek ya da çift saatlerinde içme kararı alın.
Önceden, o gün kaç sigara içeceğinize karar verin. Bu sayının üstündeki her sigara için istediğiniz bir yere para bağışlayın.
Yeme alışkanlığınızı, sigarayı azaltmanıza yardımcı olacak şekilde değiştirin. Örneğin süt için (çoğu kimse sütün sigarayla gitmediğin! düşünür).
Yemeklerinizi, sizi sigaraya yöneltmeyecek şeylerle bitirin.
"Kafanızı toplamak" istediğinizde sigara yerine bir bardak meyve suyu için.
Unutmayın ki sigarayı azaltmak bırakmanıza yardımcı olur, ama bunun yerini tutmaz. Günde yedi sigaraya kadar indiyseniz bırakma tarihini belirleme ve ona bağlı kalma zamanı gelmiş demektir.
"Otomatik Olarak" Sigara içmeyin
Gerçekten istediğiniz zaman için. Sırf alışkanlıktan dolayı sigara yakmaya kalktığınızda, kendinizi yakalayın.
Kül tablalarınızı boşaltmayın. Bu, her gün kaç sigara içtiğinizi size hatırlatacak, izmaritlerin görüntü ve kokular. hoş olmayacaktır.
içtiğiniz her bir sigaranın farkına varın. Ters elinizi kullanarak, sigarayı farklı bir cebinize ya da her zaman koyduğunuzdan başka yerlere koyarak otomatik olarak siga-raya uzanma davranışınızı kırın.
Gün boyu birçok kere, hiç düşünmeden sigara içiyorsanız, her sefer bir sigara yakarken aynaya bakmaya çalışın. Bunu istemediğinize karar verebilirsiniz.
dus_sokagi
03.02.2007, 01:33
arkadaslar ne yalan soyleyim ben sigarayi birakmak istedim ve biraktim cok guzel oldu ama sorun sigarayi birakmamla basladi artik nargile icyorum.gercekten ne yalan soyleyim ben sikayetci deyilim rahatliyorum denemez ama sakinlesmemi sagliyo rahtsiz etmiyomu beni ediyo bazen nefes alamiyorum ama mutluyum:).birakamiyorum a gelince babam 30 sene ictikten sonra birakicam dedi birakti icmiyo artik istiyen herkes birakir.
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=12347&highlight=Sigara
daha önceden verilmişti bu linkden devam edebilirsiniz.