Orijinalini görmek için tıklayınız : yozlaşan ozanlarımız!

demirozyurek
03.02.2007, 13:33
merhaba bazen düşünürdüm gerçekten bizim ozanlarımız da televolelerde seyrettiğimiz kendini sanatcı diye adlandıran insanlar gibi yozlaştı mı?
yoksa bizmi onları bu şekilde görüyoruz
örnek
kıvırcık ali kralda bir proğram yapıyor ilginçtir
ben yeni gördüm
ve bu beni bunalttı

seyhunbey
03.02.2007, 13:44
Neden bunaltsin can önceden şey derdik hiç türkücülerimiz , ozanlarimiz neden tvlerde göremiyoruz sık sık görmek isterdik ama bu

nerdeyse imkansizdi ama şimdilerde kendi kültürümüzden tvlerde yapilaniyor çok güzel biçimde kivircik alinin kral tvde program

yapmasida güzel bişi yeterki seviyeli bi şekilde devam etsin seviyeli oldugu sürece neden olmasin saygilar..

alevi şennur
03.02.2007, 13:44
vallahi kardeş hiç seyretmedim. Ama hiçbir ozanımızın o duruma düşmesini istemem. Tabi dediğin programıda seyretmek lazım.........Seni bunalttıysa bi problem vardır heralde............

demirozyurek
03.02.2007, 13:59
ozanlarımız böyle olmalı bir yanda pop bir yanda türkü bağdaşmıyor
türkü diyorum onun yanına bir kelime daha gelmesi ve ne yaptıkları belirsiz insanlar ağzından söylenmesi bu kırıcı oluyor bence
format hep türkü olsa anlarım ama öyle değil

demirozyurek
03.02.2007, 14:02
işte seviye diyorsun onlarda bu seviye yok bir popcu yada topçu benim türkülerimi kullanarak prim yapacaksa ben o popçu yada herneyse onun bunları baz göstererek kanımızı emmesini ve türküleri kirletmesini istemem

aykudgöksun
03.02.2007, 14:28
kıvırcık ali,arzu şahin,yusuf hayaloğlu ve daha bir çoğu yozlaşmıştır.bu benim düşüncem.elbette tv'ye çıkacaklar erdal erzincan,emre saltık gibiler de çıkıyor ama karşılaştırdığımızda aradaki farkı hepimiz görebiliriz sanırm.bunlar popüler kültürün ağına düşmüş rant sağlama amacı güden ve onların hitap ettiği kısmı yavaş yavaş kaybederek serdar ortaç vs. dinleyen insanlara hitap etmeye başlıyor..(açıkçası ben bizim sanatçılarımızın kral tv'de program yapmasını istemem)

Felhan
18.02.2007, 16:24
Eskiden Alevi Ozanlarimizin Sanatcilarimizin bir Tv programina çikmasini dört gözle beklerdik simdi ise onlar Program sunuculugu yapiyor yüzbinlerce insanlar bu Programlar sayesinde Türkü dinliyor Alevi deyisleri dinliyor Aleviligi az da olsa ögreniyor bence hiç bir sakincasi yok hatta keske daha fazla bu tip Program olsa :)

Eger bu tip programlar'dan dolayi bunalacaksak Türkü Barlar da Cafeler de Türkü söyliyenleri ne yapmak lazim Can'lar :)

ONU®
18.02.2007, 16:37
Şimdi yozlaşmak ile Kral Tv'ye çıkmanın ne ilgisi var anlayamadım.

Ona bakılırsa cuma günleri Ahmet Koç'un da programı var,çok iyi konuklar geliyor,çok da seviyeli bir program.

Kıvırcık Ali'nin Cansu Koç'la yaptığı programı da takip ediyorum.Abuk sabuk talk show'lardan bin kat daha iyidir.

Ülkemizde ozanlarımızın neden sanatçılıkla ilgisi olmayan kişiler kadar tanınmadığını ve değer verilmediği düşünün.Çünkü ozanlarımız gün yüzüne çıkmayı pek tercih etmezler.Diğerleriyse günün her saati gözümüze sokulur resmen.

Keşke türkülerimize değer verilen programların sayısı artsa diye düşünürüm hep.

Gerçi Kral Tv'nin son zamanlarda yükselen ve ilgi gören türkü piyasasından pay kapmak içiny aptığı bir hareket olarak da düşünülebilir bu programlar ama o da ayrı bir konudur.

ibo(arguvan)
19.02.2007, 12:54
bende kıvırcık alinin çıkıpta aleviyim demesini biraz yadırgıyorum karısını boşayıp arzuyla ilişki yaşıyan bir insan alevilikde evliliğin kutsal bir olay olduğunu bilmezken nasıl aleviliği konuşabilirki ve topluma bizi nasıl tanıtıyor acaba üzülüyorum hemde çok :(

karakartal
19.02.2007, 13:33
demirozyurek çok iyi bir noktaya değinmiş. Ben de bu durumlardan rahatsızım. Ve bu çoktandır beni bu şekilde düşünmek bir suçluluk duygusana kapılmama neden oluyor. Sorunun kendimde olduğunu düşünüyorum. Aşırı mükemmelliyetçilik olabilir..

Kıvırcık Alinin tv ye çıkması problem değil. Gerçeğin önemsiz ayrıntısı. Asıl dikkat edilmesi gereken ozan/aşık geleneği, muziği. Geçmişe bakıyorum şimdi bu zamana. Yeni şeyler olmadığı gibi eski çoğu türkününde afedersiniz - içine edilmiş -durumda. Tv de boy gösterenlerin arkadaşın söylediği gibi popüler kültür illetinden, rant sağlama gerçeğinden geldiğini biliyorum. Ama aşık kültürü ile büyümüş binlerce alevi buna nasıl katlanıyor bilmiyorum.

Bu arada Kıvırcık Alinin kişisel özel hayatı kendisini ilgilendiri. Kişisel olarak ona belki nefret duyarsınız. Bu nedenle ona tepki verip, saygı göstermemeniz de doğal. Asıl, benim anlatmak istediğim aşık geleneğinin akedemik anlamda kalitesi.

yazgi84
19.02.2007, 21:59
Ya canlar inan konu beni aşırı derecede şaşırttı :18:
Bu kadar güzel bi programı izlemek beni çok rahatlatıyo orda saz çalınıyo türkü söyleniyo ve şiir okunuyo bundan daha güzel ne olabilirki konuklar desende kaliteli şimdiye kadar seviye dışına da hiç çıkılmadı acaba diyorum kendi kendime benmi toz pembe görüyorum programı..:confused1
Hem güler duman ve özlem özdilin katıldığı o program unutulmaz keşke izleseydiniz..
Niye bunalsın insan bundan ama gözüme takılan bi kaç şey var yani özel hayat evet ayrılmış olabilir veya tekrardan evlenebilir bu iyi veya kötü ama tartışılan program olmamalı kaldı ki kimsenin özel hayatına karışamayız ama seversiniz ama sevmezsiniz
Tek kelimeyle program şu ana kadar Harika umarım devam eder.:thumbup1:

doctorctf
19.02.2007, 22:11
programın yeri ve içeriği açısından değerlendiriyorsanız bence eleştirmeye gerek yok.ama kıvırcık ali nin yaşam tarzı açsından eleştirileriniz varsa size hak veriyorum.yani kendine halk ozanı diyen bir insanın böyle yapmaması gerekir.hayat felsefesi ile eserlerine yansıttığı yaşam apayrı.umarım kendisi de bunun farkındadır...

Seyduna
20.02.2007, 11:38
merhaba bazen düşünürdüm gerçekten bizim ozanlarımız da televolelerde seyrettiğimiz kendini sanatcı diye adlandıran insanlar gibi yozlaştı mı?
yoksa bizmi onları bu şekilde görüyoruz
örnek
kıvırcık ali kralda bir proğram yapıyor ilginçtir
ben yeni gördüm
ve bu beni bunalttı

Kivircik Ali'yi ozandan sayarsak, uzulmek lazim bu kalitesiz duruma tabi. Ama tersini dusunuyorsan benim gibi, sorun yok demektir..

maymay
04.03.2007, 14:08
kıvırcık ali,arzu şahin,yusuf hayaloğlu ve daha bir çoğu yozlaşmıştır [...]

Kivircik Ali olabilir, Arzu zaten ozan olmadi, basit bir popstar gibi benim için, ama Yusuf Hayaloglunu niye içine atin anlamadim.

En çok degisenler bence Zara, ve tabiki Ismail YK :D

Ama bunlar zaten ozan degildiki, gerçek ozanlar kendi yazar, kendi söyler, kendi çalar.

aykudgöksun
04.03.2007, 14:13
gerçi doğru bunlar ozan değil tabi.ancak alevi kimliğini taşıyan sanatçılar..onları kral tv'lerde görmek hoşuma gitmiyor.heryerde boy gösterme çabası içinde olmalarını içime sindiremiyorum...

LaDY
04.03.2007, 15:55
bazen insanları algılamada düşünceleri idrak etmede zorluk çekiyorum doğrusu. susulduğu zaman neden susuldu, neden göz ardı ediliyoruz vs gibi tepkiler veriyoruz. göz önünde olduğumuz zaman da yozlaşmış oluyoruz. Kıvırcık Ali'nin özel yaşantısındaki gelgitler bizi ne kadar ilgilendirir tartışılır ama bence icra ettikleriyle özüne artıları göz ardı edilmemeli. ben kendi adıma özümden sanatçıları ya da insanları toplumda göz önünde gördüğüm zaman gurur duyuyorum. en azından kimliklerimiz yüzünden susturulduğumuz hor görüldüğümüz dönemlerin yavaş yavaş geride kaldığı umudu işliyor yüreğime.

müsadenizle topik olması gereken yerde

iyi forumlar

Not: eleştirirken lütfen argo kelimeler hakaret içeren cümleler kullanmayalım. hem forum kurallarını ihlal etmiş olmayız hem bize yakışanı uygulamış oluruz. hakaret ve argo kelime içeren mesajlar tarafımca silinmiştir.

demirozyurek
04.03.2007, 16:29
her insanın bir yorumu ve bir fikri var
senin yorumun bence doğru değil
çünkü halk müziğine katkıda bulunan o kadar
o kadar çok ozanımız var ki ve değerli
ama kıvırcık ali öyle değil
burda üreten ve gerçekten halkın sanatcısı olan kişiiler
karıştırma mümkünse

LaDY
04.03.2007, 17:26
benim yorumum sizce doğru olmayabilir can tıpkı sizin yorumunuzun bence doğru olmadığı gibi. doğru görecelidir öyle değil mi?
Kıvırcık Ali de üretken bir sanatçı her ne kadar siz görmek istemeseniz de. halk müziğine katkısı olan daha büyük nice ozanımız, sanatçımız var kabulümdür. görmek istemediğiniz bir nüans var, en iyiyi en büyüğü seçmiyoruz. özümüz adına nerelere geliyoruz, özümüzden birileri isim yapıyor. bu Kıvırcık Ali olsun başka bir değerimiz olsun bizim gururla bakmamızı gerektiriyor.
karıştıran sizsiniz can Kıvırcık Ali de halkın sanatçısıdır, ben halkım. halk bensem ve ben bunu kabul ediyorsam Kıvırcık Ali de halkın sanatçısıdır.
iyi forumlar...