Orijinalini görmek için tıklayınız : Hz. Mehdi a.s hakkında sözler...

KoCGiRiLi_
04.02.2007, 14:01
SAHABE VE TABİİNİN HZ. MEHDİ (S.A) HAKKlNDAKİ SÖZLERİ

Resul-i Ekrem’in (s.a.a) vefatından sonra sahabe ve tabiin arasında da Mehdi mevzusu sürekli konuşuldu. Burada, örnek olması açısından bunlardan bazısını zikrediyoruz:
Ebu Hüreyre "Mehdi’ye rükün ve makam arasında bey’at edilecektir" diyordu. (El-Melahim ve'l Fiten kitabının tercümesi, yazarı Ibn-i Tavus, s.46. )

İbn-i Abbas, Muaviye’ye şöyle diyordu: "Bizlerden olan birisi ahir zamanda kırk yıl boyunca hüküm sürecektir." (El-Melahim s.63. )

Ebu Ma’bed şöyle diyor: "İbni Abbas’a dedim ki; "Bana Mehdi hakkında bir şey söyle: "Ümit ederim ki çok geçmeden Allah Teala fitneleri yok etmek için bizden olan bir genci gönderir" dedi. (Melahim, s.169 )

İbn-i Abbas "Mehdi Kureyş’ten ve Fatıma’nın evlatlarındandır" diyor. (Melahim, s.155. )

Ammar-ı Yasir diyor ki: "Nefs-i Zekiyye öldürüldüğünde gökten bir münadi şöyle nida eder: "Emiriniz falan şahıstır." Bundan sonra da Mehdi zahir olur ve dünyayı adaletle doldurur." (Melahim, s.44. )

Abdullah b. Ömer Hz. Mehdi’den (s.a) söz edince Araplardan birisi "Mehdi Muaviye b. Ebi Süfyan’dır" dedi. Bunun üzerine Abdullah, "Hayır" diye cevap verdi, "Mehdi, İsa’nın (a.s) kendisine ıktıda ettiği (namazda uyduğu) kimsedir." dedi. (Melahim, s.159 )

Ömer b.Kays şöyle diyor: "Mücahid’e "Mehdi hakkında bir bilgin var mı?" dedi. Zira ben şiilerin sözüne inanmıyorum". "Evet dedi "Resulullah’ın ashabından birisi bana dedi ki Mehdi, Nefs-i Zekiyye öldürülünceye kadar asla kıyam etmeyecektir. O öldürülünce Mehdi kıyam edecek ve alemi adaletle dolduracaktır." (Melahim, s.171 )

Nüfeyl’in kızı Ümeyre şöyle diyor: "Hz. Hasanın kızının şöyle dediğini duydum: "Beklediğiniz bu şey, bazılarınız bazılarından berî olduğunuzu uzak durduğunuzu, izhar edip lanetleşmedikçe asla meydana gelmeyecektir." (Bihar-ul Envar, c.52, s.211 )

Eb-ul Ferec-i İsfahani şöyle diyor: Hüseyin b. Ali’nin (s.a) kızı Fatıma, Benî Haşim kadınlarına gönüllü olarak ebelik yapıyordu. Evlatları itiraz ederek "bir ebe olarak tanınmanden korkuyoruz" dediler, bunun üzerine şöyle cevap verdi: "Benim kaybettiğim birisi var. Onu (Mehdi’yi) bulursam artık bu işten el çekerim. (Mekatil-ut Talibiyyin (Eb-ul Fereci-Isfahani), Necef baskısı, s.160. )

Katâde şöyle diyor: "İbn-i Müseyyib’e dedim ki "Mehdi’nin varlığı doğru mudur?" "Evet" dedi "O Kureyş’ten ve Fatıma’nın evlatlarındandır." (Melahim, s.170 )

Tavus şöyle diyor: "Ben, Mehdi kıyam edinceye kadar yaşamak istiyorum." (Melahim, s.54. )

Zuheri de: "Mehdi Fatıma’nın evlatlarındandır" demiştir. (Melahim, s.69. demiştir. )

Eb-ul Ferec, Velid b. Muhammed-i Muvakkiri’nin şöyle naklettiğini söyler: "Ben Zuheri ile birlikteydim ki aniden bir kalabalık sesi işittim. Zuheri bana "Git, bak bakalım, ne olmuş" dedi. Ben olayı soruşturduktan sonra gelip dedim ki "Zeyd b. Ali öldürülmüş, başını getirmişler." Zuheri pek rahatsız olarak şöyle dedi: "Niçin bu aile böyle acele ediyor?! Bu acelecilik onlardan çoğunu helak etti." Dedim ki "Acaba saltanat onların eline geçecek mi?" Zuheri: "Evet" dedi "Zira Ali b. el-Hüseyin (s.a) babasından ve o da Fâtıma’dan bana nakletti ki Peygamber-i Ekrem (s.a.a) Fâtıma’ya şöyle buyurdu: "Va’dedilmiş Mehdi senin soyundandır." (Mekatil-ut Talibiyyin, s.97 )

Eb-ul Ferec Müslim b. Kuteybe’nin şöyle dediğini rivayet eder: "Günün birinde Mansur’un yanına vardım. Bana dedi ki: "Muhammed b. Abdullah kıyam etmiş ve kendisini Mehdi olarak ilan etmiştir. Ama Allah’a andolsun ki o Mehdi değildir. Sana hiç kimseye demediğim ve de demeyeceğim bir mevzuyu söylemek istiyorum. Benim oğlum da rivayetlerde yer alan va’dedilmiş Mehdi değildir. Ama uğurlu olsun diye adını Mehdi koydum." (Mekatil-ut Talibiyyin, s.167. )

İbn-i Sirin şöyle der: Va’dedilmiş Mehdi bu ümmettendir. İsa b. Meryem’e (s.a) imamlık yapacak olan da O’dur." (Mekatil-ut Talibiyyin, s.167. )

Abdullah b. Haris şöyle der: "Mehdi kırk yaşında iken kıyam edecek ve İsrailoğullarına benzeyecektir." (Kitab-ul Havi li'l Fetava, c.2, s.135. )

Ka’b: "Kıyam edecek olanın Mehdi olarak adlandırılmasının sebebi gizli işlere hidayet edilmesi sebebiyledir." der. (El Havi, c.2, s.148 )

Abdullah b. Şerik: Resulullah’ın sancağı Mehdi’nin nezdindedir." (El-Havi, c.2, s.150 )

Tavus: "Mehdi’nin alametlerinden biri işbaşına getirdiği yetkilileri sıkı denetlemesidir. Mal infak etmekte çok cömerttir, acizlere karşı çok merhametlidir." (El-Havi, c.2, s.150 )

Zuheri: "Mehdi Fâtıma’nın çocuklarındandır demişlerdir." (El-Havi, c.2, s.150 )

Hakem b. Üyeyne: "Muhammed b. Ali’ye dedim ki: "Siz Ehl-i Beyt’ten birinin kıyam edeceğini ve her yeri adaletle dolduracağını duyduk. Acaba doğru mudur?" Bunun üzerine : "Biz de ümit içinde onu bekliyoruz" dedi. (El-Havi, c.2, s.155. )

Seleme b. Züfer şöyle der: "Bir gün Hüzeyfe’nin yanında "Mehdi kıyam etmiştir" denildiğinde, Hüzeyfe şöyle dedi: "Eğer Mehdi kıyam etmişse sizler Resulullah’ın zamanına yakın kimselersiniz ve ashab henüz aranızda yaşamaktadır. O halde gerçekten mutlu ve saadet ehli kimseler olursunuz. Ama hayır, bu doğru deyil, Mehdi, insanların kötülük cânilik ve zulümden bıktığı ve hiçbir gaib (gizli yaşayan) onun kadar aziz ve sevgili olmadığı bir zamanda kıyam edecektir." (El-Havi, c.2, s.159. )

Cerir, Ömer b. Abdulaziz’in yanında şu şiiri okudu:
"Senin vücudun bereketlidir. Davranışların da Mehdi’nin davranışlarına benziyor.
Nefsânî isteklere isyan ediyor ve geceyi Kur’an okumakla geçiriyorsun." (El- Imame ve-s Siyase, (Ibn-i Kuteybe) 3.baskı, c.2, s.117. )

Ümmü Gülsüm bint-i Veheb: "Rivayetlerde yer aldığı üzere dünyaya bir şahıs hükümet edecek ve adı da Resulullah’ın adı olacaktır." der. (Mekatil-ut Talibiyyin, s.359 )

Muhammed b. Cafer: "Başıma gelen belaları Malik b. Enes’e naklettim. Bana "Sabret" dedi tâ ki «Biz ise yeryüzünde güçten düşürülenlere lütufta bulunmak, onları önderler yapmak ve mirasçılar kılmak istiyoruz.» ayetinin hakikati gerçekleşsin." (Mekatil-ut Talibiyyin, 2.baskı, s.162. )

Fuzeyl b. Zubeyr, Zeyd b. Ali’nin şöyle dediğini nakleder: "İşittim ki insanların beklediği kimse Hüseyin b. Ali’nin soyundan olacaktır." (Gaybet-i Şeyh, 2.baskı, s.115. )

Muhammed b. Abdurrahman b. Ebi Leyla: "Allah’a yemin olsun ki Mehdi sadece Hüseyin’in evlatlarından olacaktır." (Gaybet-i Şeyh, s.115. )

Özgür-Taylan
04.02.2007, 14:21
Mehdi Dedem gelecek, devran dönecek zalimler Hakk'a hesap verecek!

çeşm-i naz
04.02.2007, 14:36
peki sizce neden mehdi kıyamet öncüsü:confused1

KoCGiRiLi_
04.02.2007, 15:44
peki sizce neden mehdi kıyamet öncüsü:confused1

cünki allah cc nın son hüccetidir...

mehdiden baska hüccet gelmıcektır ve yoktur...

dunya userınde allahın adaletını savunacak tek kımse kalmadığı zaman dunya varlığını surduremes...

buda mehdinin kıyamet öncüsü olduğudur...

doctorctf
04.02.2007, 18:33
bence kimsenin geleceği yok.kendimizi avutuyoruz.ezilmişliğin verdiği bir psikolojiyle doğaüstü bir olayın gerçekleşmesini bekliyoruz.eğer öyle olsaydı Hz. Muhammed in torunları vahşice katledilmezdi.yani inandığımız,umut beslediğimiz doğaüstü güçler bu katliama engel olurlardı.ne yaparsak kendimiz yapacağız.

KoCGiRiLi_
04.02.2007, 20:19
bence kimsenin geleceği yok.kendimizi avutuyoruz.ezilmişliğin verdiği bir psikolojiyle doğaüstü bir olayın gerçekleşmesini bekliyoruz.eğer öyle olsaydı Hz. Muhammed in torunları vahşice katledilmezdi.yani inandığımız,umut beslediğimiz doğaüstü güçler bu katliama engel olurlardı.ne yaparsak kendimiz yapacağız.

sen kendını ne zannedıosun ? yaradılışta üstün biri mi ?

anlamadığın konular hakkında neden ezik cümleler kuruyorsun kardesim

bilmiosan bölesi cevaplar kullanma biliyorsan bilgini paylas...

ismail gök
05.02.2007, 02:29
doctorctf yanlış düşünüyorsun arkadasım.lütfen bilmedigin konu hakkında emin konuşmasan iyi olur
gerçek olan tek şey kalsa O gelecektir

ismail gök
05.02.2007, 02:47
onbirinci imam hasan askerinin oglu olan imam mehdi (s.a)hicri 255 yılı şabah ayının 15 inde semerra kentinde sabah vaktinde dünyaya gelmiştir.Annesinin adı nergistir.nergis hanım hz:mehdi as(allah zuhurunu acil etsin)gebe iken hiçbir hamilelik belirtisi göstermemişti.İmamın dogusu halkın cogundan özellikle abbasi casuslarından gizli tutuluyordu.çünkü,onikinci imamın kıyamı peygamberimiz tarafından müjdelendigi için abbasi saltanatı endişe içersindeydi.Bu yüzden imamın yok edilmesi için planlar tertipliyorlardı.muhterem babaları hayatta iken yalnızca imamın samimi dostu olan şialar ziyaret edebiliyorlardı.Babasının sehadetinden sonra abbasi saltanatı imamın öldürülmesi için geniş çaplı bir harekete geçti.Allah da hücceti için (gaybet) i karar kıldı,halkın gözünden uzak bir şekilde yaşamasını irade buyurdu.imamın hayatını iki döneme ayırmak mümkündür.
1.Gaybet i suğra (küçük gizlilik dönemi)
2.Gaybeti kubra (büyük gizlilik dönemi)
devamı istersenizz daha sonra anlatayım arkadaslar

GüneyinEfendisi
05.02.2007, 05:43

Kardeşim neden Öyle diyorsun, İsa Çarmıha neden kendini astı? Hz Ali camide, hancerleneceğini bile bile neden camiye gitti? Pir sultan Abdal neden Hızırın kendini öldürecegini bile bile ona destur verdi? Hz. Muhammedin torunlarıda öleceklerini bile bile ölüme gittiler. Binlerce Evliya katliamlara bile bile gittiler, kendilerine yapılanlara engel olmadılar. Çünlü davaları Mahşere kadar sürsün diye.

GüneyinEfendisi
05.02.2007, 09:56
İbnu Mes'ud radıyallahu anh anlatıyor: "Biz, Resülullah aleyhissalâtu vesselâm'ın yanında iken Beni Hâşim'den bir grub genç geldi. Resülullah aleyhissalâtu vesselâm onları görünce, gözleri yaşla doldu ve rengi değişti. Ben: "(Ey Allah'ın Resülü!) Şimdiye kadar, mübarek yüzünüzde hoşumuza gitmeyen bir manzara hiç görmemiştik, (şimdi ne oldu da bizi üzen bir ifade ile karşılaşıyoruz?)" dedim. Şu cevabı verdiler:

"Biz öyle bir Ehl-i Beytiz ki, Allah bizim için dünyaya mukabil ahireti tercih etmiştir. Benim Ehl-i Beytim benden sonra bela, kaçırılma ve sürgüne maruz kalacak. Nihayet, meşrık (doğu) tarafından beraberlerinde siyah bayraklar olan bir kavim gelecek. Bunlar hayır (saltanat) isteyecekler, fakat istekleri yerine getirilmeyecek. Bunun üzerine onlar savaşacak. Allah onlara yardım edecek. Bundan sonra istedikleri (hükümdarlık) kendilerine verilecek. Ne var ki, onlar bunu kabul etmeyip emirliği Ehl-i Beytim'den bir adama tevdi edecekler. Bu (Emîr) de, insanlar yeryüzünü daha önce zulüm ile doldurdukları gibi, yeryüzünü adaletle dolduracaktır. Artık sizden kim o güne yetişirse kar üstünde emeklemek suretiyle de olsa onlara varsın (katılsın)" buyurdu."

Sevbân radıyallahu anh anlatıyor: "Reslülullah aleyhissalatu vesselâm buyurdular ki: "Sizin hazinenizin yanında üç kişi kavga edecek: Üçü de bir halifenin evladıdır. (Halifelik) bunların hiçbirine nasip olmayacaktır. Sonra meşrık (doğu) cihetinden siyah bayraklar (taşıyan bir ordu) zuhur edecek, hiçbir kavmin öldürmediği şekilde sizi öldürecek."

Ravi der ki: "Sonra (Aleyhissalâtu vesselam) ezberde tutamadığım bir şey daha söyledi. Son olarak da: "Onları görünce onlara derhal biat edin, kar üzerinde emekleyerek de olsa!" buyurdular. Çünkü o, Allah'ın halifesidir, Mehdidir."

Hz. Ali anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Mehdi bizden, ehl-i Beyt'imizdendir. Allah onu bir gecede ıslah eder (yani tevbesini kabul eder, hizmetini yapacak hale getirir. Doğruyu ilham eder ve muvaffak kılar)".

Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalatu vesselâm buyurdular ki: "Biz Abdulmuttalib'in oğullarıyız. Cennet ehlinin efendileriyiz: Ben, Hamza, Ali, Cafer, Hasan, Hüseyin ve Mehdi."

Abdullah İbnu'l Haris İbni Cez'iz-Zübeydi radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm (bir gün): "Doğudan birtakım insanlar çıkacak ve Mehdi için zemin hazırlayacak" buyurdular. O Mehdi'nin hakimiyetini kastediyor."

Zahir
16.02.2007, 09:51
Ne Muhammed Ne Musa, Ne İsa........ Enayi , Allahta Mesihçilerin, Mehticilerin Uşağı değildir.

Adama bak ya Yahudi dönmesi, Sunni putperest Ebu Hüreyre yi kendi inancının doğruluğuna referans yapıyo. Talihsiz, bilinçsizce bir ifade görüyorum bunu.

Yoksa ALEVİLER ne oluyor size??? demeden edemeyecem.

Berucavan
16.02.2007, 10:36
Resulullah (s.a.v) buyuruyor:

Ahir zamanda mutlaka bir adam zuhur edecektir. Bu kisi benim ehl-i beytimden olacaktır. Buna Mehdi denecektir. Daha sonra da Deccal ortaya çıkacak, Hz. Isa (a.s.) ile Mehdi birlikte yardımlaşarak Deccal'i öldüreceklerdir. (5)
Ahir zamanda ümmetimin başına, sultanlarından şiddetli belalar gelir, öyle ki yerler müslümanlara dar gelir. O zaman Allah, daha önce zulümle dolu olan dünyayi adaletle dolduran benim soyumdan birisini gönderecektir. (1)
Alenen ve apaçık Allah Teala inkar edilinceye kadar Hz. Mehdi gelmez.(1)
Ashab-ı Kefh, Mehdi'nin yardımcıları olacaktır.(1)
Dünya hercü merc içinde kaldığında, fitneler zuhur ettiğinde yollar kesildiğinde, bazıları bazısına hücüm ettiğinde, büyük, küçüğe merhamet etmediği, büyüğe vakarlı davranmadığında; Allah, bu sırada onlardan adaletin kökünü kazıyarak dalalet kalelerini fethedecek ve evvelce benim ayakta tuttuğum gibi, ahir zamanında dini ayakta tutacak, önceden zulümle dolu olan dünyayi adaletle dolduracak birini (Mehdi) gönderecektir.(1)
Dünya hayatının sona ermesine bir gün bile kalsa, Allah zulümle dolu olan dünyayı adaletle dolduracak, Ehl-i beytten birini gönderecektir. (9)
Hiçbir tarafın ondan mahfuz kalmayacağı bir fitne zuhur edecek, bu fitne hemen başka bir tarafa yayılacak ve bu durum bir münadinin semadan seslenerek: "Ey insanlar, emiriniz artık Mehdi'dir" demesine kadar devam edecektir. (2)
İsmini duyduğunuz kimselerden, yeryüzüne dört kişi malik oldu. İkisi Mü'min, ikisi de kafir idi. Mü'min olan iki kişi, Zülkarneyn ile Süleyman "aleyhisselam" idi. Kafir olan ikisi de, Nemrud ile Buhtunnasar idi. Beşinci olarak, yeryüzüne, benim evladımdan biri, yani Mehdi de, malik olacakdır
Isa (a.s.) gökten inecek. Deccal'i öldürecek veya Mehdi'nin Deccal'i öldürmesine yardım edecek, bazı namazlarda Mehdi'ye uyacaktır. (8)
Mehdi bizden, Ehl-i beyttendir. Allah onu bir gecede zafere erdirecektir. (6)
Mehdi dünyaya sahip olur.(4)
Mehdi tıpkı Zülkarneyn ve Süleyman gibi dünyaya hükmedecektir. (2)
Mehdi daha önce zulümle olan dünyayi adaletle dolduracaktır. (1)
Mehdi'nin en büyük yardımcısi Hz. Isa'dir. Dünyaya inişinde onun rengi beyaz, saçları siyah ve uzun, yüzünde pek çok ben bulunacaktır. (7)
Mehdi'nin yardımcılarının sayısı Talud ile nehri geçenler kadardır. (1)
Sonra da hilafet, yeryüzünün en hayırlısı olan Mehdi'ye evinde otururken gelecektir. (1)
Talikan'a (Afganistan'a) yazık oldu. Şüphesiz Allah Teala'nın orada altın ve gümüş olmayan hazineleri vardır. Orada Allah'ı hakkıyla bilen insanlar vardır. Onlar ahirzaman Mehdi'sinin yardımcılarıdır.(1)
Ümmetim o devirde (Mehdi devrinde) öyle bir refah bulacaktır ki o güne kadar onun mislini kesinlikle bulmamıştır. (6)
Ya Abbas! Bu işi Allah benimle başlattı, senin sülalenden biri ile bitirecek o delikanlı dünyayı evvelce zulümle dolduğu gibi tekrar adeletle dolduracaktır. (4)
Yemin ederim ki bu ümmete öyle (şiddetli) belalar gelecek de, kişi zulümden gaddarlıktan kurtulmak için sığınacak bir yer bulamayacaktır. Öyle sıkıntılı bir sırada Allah Teala akrabamdan benim hanedanımdan bir kimseyi gönderecek. (3)
Yeryüzünü küfr kaplamadıkça ve heryerde küfr ve kafirlik yapılmadıkça, hazret-i Mehdi gelmez. (28)

Zahir
16.02.2007, 11:27
Lütfen Allahın Resulüne İftira Atmayın.

Otalığı zulüm, işkence, küfür , adaletsizlik kaplayacak Allahta bu adeletsizliği gidermek için mehti gönderecek öylemi? Zulümle fesatla ölümüne mücadele etmiş Muhammed enayimiydi? Yoksa İsa budalanın tekimiydi?

İslam dinine göre müslümanlar her kötülük karşısında şartlara göre tavır almak, kötülükle mücadele etmek zorundadırlar. Çünkü insanlar hak etmedikçe Allah onların içine düşdüğü perişanlığı değiştirmeyecektir.

Ne Muhammed enayi nede Allah Mehticilerin uşağıdır. Söylemediği sözleri Muhammede isnat etmek, onun en büyük düşmanı olmak demektir.

amanos
16.02.2007, 11:29
selam dostlar hz mehdi imam hasan askerinin oğludur .o tüm alevilerin her zaman özlemle bekledikleri şahistir o iyiliğin kotülüğe saplanacak mizrağidir.o hüseyindir .alidir.o hasandir.o habildir ve o dünyadaki iyiliğin güneş gibi kötülüklerin üzerine doğacak güneştir....

amanos
16.02.2007, 11:32
selam dostum zahir ben senin ne ifade etmek istediğini anlamadim ...

BerfeM
16.02.2007, 11:36
sn berucavan bu bilgilere nerden ulaştığınızı öğrenmemde bi sakınca varmı??

denizsefiri
16.02.2007, 11:40
Mehdi Resul gelmiştir ve de görevdedir. Allah'a ulaşmayı dileyip, Allah'ın ermiş evliyaları arasına girmeyi samimiyetle dileyenler her gece veya özellikle perşembe geceleri yatmadan hemen evvel Mehdi Resulu Allah'tan sorabilirler. Başlarını yastığa koyup "Allah Allah Allah...." diye iç sesleriyle zikrederek uyuduklarında Mehdi Resulün kimliği kendilerine mutlaka bildirilir.

BerfeM
16.02.2007, 11:47
Mehdi Resul gelmiştir ve de görevdedir. Allah'a ulaşmayı dileyip, Allah'ın ermiş evliyaları arasına girmeyi samimiyetle dileyenler her gece veya özellikle perşembe geceleri yatmadan hemen evvel Mehdi Resulu Allah'tan sorabilirler. Başlarını yastığa koyup "Allah Allah Allah...." diye iç sesleriyle zikrederek uyuduklarında Mehdi Resulün kimliği kendilerine mutlaka bildirilir.

demekki herkesin mehdisi farklı oluyor..bildiğim kadarıyla mehdi resül geldi derken siz yine iskender ali mihr den(iskender evreneoğlu) bahsediyorsunuz...bir başka topikte mehdinin hz hasan ın soyundan geldiğini yazmışsınız..iskender bey hz hasanın soyundan mıdır??????

amanos
16.02.2007, 11:48

bu bilginin kaynağini sorabilirmiyim acaba:rolleyes:

BerfeM
16.02.2007, 11:50
bu bilginin kaynağini sorabilirmiyim acaba:rolleyes:

ben söyleyim size sn denizsefiri mehdinin geldiğine ve bu mehdininde universty of allah sitesinin kurucusu olan iskender evrenesoğlu olduğuna inanıyor...

BerfeM
16.02.2007, 11:57
herkesin inancına saygım var ama ben mehdinin geleceğine inanmıyorum arkadaşlar...yıllardır hep bi mehdi çıkıyor..anlayamadım giti....

Zahir
Mehdi, Mesihin islamileştirme çabasıdır. Bu inanç tamemen Yahudi ve Hırıstiyan kaynaklarından geçmektir. Konuyu açan arkadaş dahi Yahudi kökenli sunni putperest bir Arabın sözlerini refarans alıyo.

İslam dini aklı ön plana çıkarır. Bilincin önemini vurgular. Kör mukallit olmayı asla kabül etmez.

Muhammed Put Perest bir Arabın oğludur ancak bakın Allah nediyor ona;

Müdessir Suresi;
1- Ey örtüye Bürenen
2- Kalk Uyar

Ey Muhammed sen artık peygamber oldun, peygamberlik örtüsüne büründün, sana peygamberlik ünüformasını giydirdim.

Kalk iş başına ne duruyorsun. Adletsizliğin diz boyu olduğu, zulmün olduğu, şirk ve inkar batağında olan kavmini uyar.

Peygamberlik üniformasını giyet Abdul Lutun oğlu Muhammed kanı, canı pahasına zulümle mücadele edip bu uğurda soyundan dahi bütün akarabalarının kellesini verirken sormaz mı Allaha;

Ey Allah!!! ; sen beni ve bütün peygamberlerini kavimlerimizi düzeltmek için yolladın, onlara adaletli olması konusunda uyarmamızı istedin sonrada kalkmış mehti yolluyon hokus pokusla zülme, fesada işkenceye son verip adeleti sağlayacak diyorsun. Nerde senin Allahlığın??? Hasanımın Hüseyinim suçu neydi???

Demez mi? Der hemde en alasından...

Lütfen akılcı olalım, bilinçli olalım..

KomünistAlevi
ben söyleyim size sn denizsefiri mehdinin geldiğine ve bu mehdininde universty of allah sitesinin kurucusu olan iskender evrenesoğlu olduğuna inanıyor...

Gerçek mi bu söylediğin?:pisman

BerfeM
16.02.2007, 12:02
sn denizsefiriden alıntıdır

--------------------------------------------------------------------------------

Asırlardır beklenen mehdi resul benim mürşidim.. Ama onun dışında da görevli hidayetçiler var.. her kavimde, onlara kendi lisanlarıyla hitab eden.. Tüm devirlerde olduğu gibi.. Allah'a ulaşmayı dileyeceksiniz ve yukarıda anlattığım gibi Allah'a soracaksınız..

.................................................
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=23971&page=9
sn denizsefiri burda açıklamış..yıllardır beklenen mehdinin kendi mürşüdü olduğunu...

amanos
16.02.2007, 12:28
sn denizsefiriden alıntıdır

--------------------------------------------------------------------------------

Asırlardır beklenen mehdi resul benim mürşidim.. Ama onun dışında da görevli hidayetçiler var.. her kavimde, onlara kendi lisanlarıyla hitab eden.. Tüm devirlerde olduğu gibi.. Allah'a ulaşmayı dileyeceksiniz ve yukarıda anlattığım gibi Allah'a soracaksınız..

.................................................
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=23971&page=9
sn denizsefiri burda açıklamış..yıllardır beklenen mehdinin kendi mürşüdü olduğunu...
bence sen be dediğini bilmiyorsun sen bu murşidinden ne gordunde mehdi olduğuna inandın

BerfeM
16.02.2007, 12:31
yanlış anlaşılmasın bunu ben demiyorum sn denizsefiri diyor...

hasan cicek
16.02.2007, 13:26
Dünya hayatının sona ermesine bir gün bile kalsa, Allah zulümle dolu olan dünyayı adaletle dolduracak, Ehl-i beytten birini gönderecektir
Selam sayin berucavan.İsa dünyayı kurtarmak için gelecek yoksa bir günlük için isanın gelişi neye yararki ve ya Mehdi dünya yok olduktan sonra gelişler neye yarar.İsa şöyle diyor.''Ne mutlu yumuşak başlı olanlara onlar yeryüzünü miras alacaklar.(Matta 5:5)gördügümüz gibi bu dünya yok olmayacak.İsa bu dünyayı Barışı seven insanlık için kurtarmaya gelecek.
saygılar.

sayk34
16.02.2007, 14:17
keşke mehdi ordusuna asker olabilsek:2guns:

Zahir
16.02.2007, 14:29
İsa bu dünyayı Barışı seven insanlık için kurtarmaya gelecek.

Bu zandan öte bir idda değildir. İnaç bazında hiç bir geçerliliği yoktur. Allahın sistemine aykırıdır. Sizinde, bizimde Rabbimiz olan Allah İsa hakkında Kuranda bir çok ayete yer vermiştir. Bu ayetlerden gayet iyi anlıyoruz ki İsa Mesih ölmüştür ve tekrar dünyaya gelemeyecektir.

Hani Allah, İsa’ya demişti ki: “Ey İsa, doğrusu seni Ben vefat ettireceğim ve seni Kendime yükselteceğim, seni inkar edenlerden temizleyeceğim ve sana uyanları kıyamete kadar inkara sapanların üstüne geçireceğim. Sonra dönüşünüz yalnızca Banadır, hakkında anlaşmazlığa düştüğünüz şeyde aranızda Ben hükmedeceğim. (Al-i İmran Suresi, 55)

“Ben onlara bana emrettiklerinin dışında hiç bir şeyi söylemedim. (O da şuydu:) ‘Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah’a kulluk edin.’ Onların içinde kaldığım sürece, ben onların üzerinde bir şahidim. Benim (dünya) hayatıma son verdiğinde (tevefa), üzerlerindeki gözetleyici Sen’din. Sen her şeyin üzerine şahid olansın.” (Maide Suresi – 117)
Ayetlerde geçen canın alınması teveffa kelimesi ile ifade edilmiştir. Bu kelime Kuranın her yerinde ölüm olarak kullanılmıştır.

Mesihe inanlar Müslümanlardır ve kıyamete kadar inkar edenlerin üstüne geçecektir.

Andolsun, “Allah üçün üçüncüsüdür.” diyenler küfre düşmüştür. Oysa tek bir ilahtan başka ilah yoktur. Eğer söylemekte olduklarından vazgeçmezlerse, onlardan inkâr edenlere mutlaka (acı) bir azab dokunacaktır. (Maide Suresi – 73)

Ey Kitap Ehli; Sizinle Bizim Aramızda müşterek bir söze gelin. Kimimiz Kimimizi İlahlaştırmasın. Şahitmisiniz? Biz teslim olanlardanız.

Ey Kitap Ehli; İsanında, Musanında, Muhammedinde Rabbi olan Tek Bir İlaha kulluk edelim.

Hiç Mesih size Allahın emrettiğinin dışında başka bir şey söylermi? Mesih size "Benimde sizinde Rabbiniz olan Allaha Kulluk edin" dedi.

Selam sana Ey Mesih, Selam Sana ey İsa.

La İlahe İlla Allah İsa Mesih Resul ALLAH...

ulasirmola
16.02.2007, 18:09
ne mehdisi yaa dünyayı kurtaracakta batıracakta insandır.ya insanca yaşar kurtuuruz yada hem birbirimizi heö doğayı sömürür batarız

KızılBant
16.02.2007, 18:23
Ölümü gülerek kucaklayanlar için mehdi anlam ifade ediyor. İsa zulme karşı çarmıha bile bile ölüme gitti. Hz hÜseyin katledileceğini bile bile zulme başkaldırdı

F tipi hapishanelere, Faşist sisteme karşı çıkanlar öleceklerini bile bile mücadele ettiler. Mehdi simgeseldir. Faşizme Zulme karşı çıkanların bayrağıdır. Pir sultan, Baba ishak, Şeyh Bedrettin, Hallacı mansurlar hep özgürlük ve aydınlık için mehdileştiler

hasan cicek
16.02.2007, 18:41
Alıntı Zahir
B]Andolsun, “Allah üçün üçüncüsüdür.” diyenler küfre düşmüştür. Oysa tek bir ilahtan başka ilah yoktur. Eğer söylemekte olduklarından vazgeçmezlerse, onlardan inkâr edenlere mutlaka (acı) bir azab dokunacaktır. (Maide Suresi – 73) [/B]

Sayın Zahir.İncil'de üçlük Allah'tan bir şey diye yazmaz tek Allah'tan yazar örnegin.İsa şöyle diyor.''Sonsuz yaşama kavuşmak için tek gerçek Tanrı olan seni ve gönderdigin İsa Mesih'i bilgi edinerek tanımaları gerek. (İncil Yuhanna 17:3) gördügümüz gibi tek Tarı'dan söz eder üçülük Tanrı demiyor.
İsterseninz daha çok kanıtlar yazabilirim.
saygılar

ali_beg
16.02.2007, 18:45
mehdi kıyamet alametidir::scared: kıyametten once dunyaya inecekttır
12. imam muhammet mehdidir

müttaki
16.02.2007, 19:19
mehdi inecek

evrenin dünyasına mı.. kişilerin dünyasına mı...

bir dünyanın sabahı var.. birde sizin dünyanızın sabahı var.. iç dünyanızın sabahı uyanışınız...

mehdide sizin dünyanıza inecek..

peygamberliğin nübüvvet yönü son buldu... yani halkiyette bedenen görünen bir peygamber yok artık.. ama Muhammedin Risaleti hep vardı hala var ve hep olacak...

KoCGiRiLi_
16.02.2007, 20:27
Mehdi, Mesihin islamileştirme çabasıdır. Bu inanç tamemen Yahudi ve Hırıstiyan kaynaklarından geçmektir. Konuyu açan arkadaş dahi Yahudi kökenli sunni putperest bir Arabın sözlerini refarans alıyo.

İslam dini aklı ön plana çıkarır. Bilincin önemini vurgular. Kör mukallit olmayı asla kabül etmez.

Muhammed Put Perest bir Arabın oğludur ancak bakın Allah nediyor ona;

Müdessir Suresi;
1- Ey örtüye Bürenen
2- Kalk Uyar

Ey Muhammed sen artık peygamber oldun, peygamberlik örtüsüne büründün, sana peygamberlik ünüformasını giydirdim.

Kalk iş başına ne duruyorsun. Adletsizliğin diz boyu olduğu, zulmün olduğu, şirk ve inkar batağında olan kavmini uyar.

Peygamberlik üniformasını giyet Abdul Lutun oğlu Muhammed kanı, canı pahasına zulümle mücadele edip bu uğurda soyundan dahi bütün akarabalarının kellesini verirken sormaz mı Allaha;

Ey Allah!!! ; sen beni ve bütün peygamberlerini kavimlerimizi düzeltmek için yolladın, onlara adaletli olması konusunda uyarmamızı istedin sonrada kalkmış mehti yolluyon hokus pokusla zülme, fesada işkenceye son verip adeleti sağlayacak diyorsun. Nerde senin Allahlığın??? Hasanımın Hüseyinim suçu neydi???

Demez mi? Der hemde en alasından...

Lütfen akılcı olalım, bilinçli olalım..

sen ne konustuğunun farkındamısın kardesim ????

biraz akıllı birazda efendi ol....

benim sunduklarımı cürütecek delillerin varsa belgelerını sun bende eriyip biteyim eğer yoksa burda ataistlik yapma bildiğin konulara yonlen....

hiç bir sey bılmıyorsan eğer git kumla oyna cahil cahil laflar etme ki senı adam sansınlar...

doctorctf
17.02.2007, 23:03
önceki yazdığım yazı baya tepki toplamış(1. sayfa). ben herkesin görüşüne saygı duyuyorum ama lütfen hakarete varan sözler kullanmayalım.yıllardır inandığımız,kendimiz kadar gerçek saydıımız değerlerin yok sayılması ,eleştirilmesi tabiki de hoş karşılanılarcak bir durum değil.ben hala Mehdi inancının yanlış olduğu kanaatindeyim.birileri gelseysdi kerbelada,sivasta,maraşta gelirdi.birilerinin gelmesini beklemeyelim artık.öyle bir olay olursa(umarım bir daha olmaz) artık biz gidelim....