demirozyurek
04.02.2007, 14:21
Evet seneler boyunca ezilen sömürülen bir halk var bende zazayım bizde sömürüldük ezildik ama bizi kimse kürt sorunu olarak görmedi.Çünkü biz yapımız ve misyonumuz gereği solcu devrimci insanlardık bizi komünist olarak gördüler biz onlar için yani devlet için komünisttik.Ve biz çağdaş insanlarız CAHİL DEĞİLİZ.Ama diğer halklar yani kürt olarak isimlendirilen insanlar büyük şehirleri yaşanmaz hale getirdi mafyada haraçta avantada,ankarada(milletvekilleri kürt olan oran çok mecliste)bunlar haklardan bahsetmezler asıl küçük bir kesim köyde kalıp büyük şehirlere gelmeyenler orda kalanlar bu haklarından mahrum kalmış.Aşırı dinci eğilimi olan insanlar şafi kürtlerdir.Ve şuanki kürt hareketinin başını onlar çekiyor.
humanist10
05.02.2007, 17:06
kürt sorunu diye bir sorun türkiye açısından yoktur ama kürler bu gidişle türklere büyük bir sorun yaşatacaktır çünkü onların kafasında kürt devleti vardır.
Bende bir Kürdüm ve sen ne hakla genelleme yapıp Kürtlere hakaret edersin ?
Her kesimin Komünisti var, her kesimin Demokratı, Solcusu var.
Bende Alevi Kürdüyüm ve seni kınıyorum..
Şafinin Zazasıda ve Kürdüde var.. Şafii Kürt PKK'lıysa, kendine Şafii Zaza diyen Elazığlı, Aksaraylı, Adıyamanlı, Diyarbakırlı Dimililerde baskıcı düzen yanlısı, sağ, Milliyetçi Partilere göz kırpan kesimlerdir.
Genelleme yaparken biraz düşün..
Alevi Kurmanci ve Kırmançların bütünlüğüne zarar veriyorsun.
Senin bu yorumuna bir Alevi Kürt tepki verebilir ve senin gibi kendini tanıtanlara karşı bir antipati oluşturabilirsin..
Eğer Dersimliysen bir Dersimli gibi davran.. Dersimliler önce İnsan der, Aleviliklerine sıkı sıkıya tutunur, hümanist İnsanlardır.Bende bir Dersim Koçgirili olarak Aleviyim, Kurmançım.. Lütfen fikirlerini, düşüncelerini bir gözden geçir.
Konuyu Kazan'a atıyorum
Bana bir Ö.M göndermişsin..
Başlık;
''Aleviyiz diyoruz ama gerekenleri yapmıyoruz ''
Acaba sen bu tutumla Alevi bir tavır sergilediğini mi sanıyorsun..
tuncerbio
05.02.2007, 18:08
demir ve hümanist her ikinizin yaklaşımı son derece yanlış hatta faşizan söylem içeren cümleler b,le mevcut denebilir ....hümaniste tavsiyem nick inin anlamına uymayacaksa değiştirsin !
benzer bir konu zaten mevcut tartışacaksanız ( ki üslup böyle olmamalı)
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=26058