Orijinalini görmek için tıklayınız : Insanlığın ayıbı Hocalı Katliamı

slush
04.02.2007, 14:28
20. Yüzyılın sonlarında bir başka katliamının gerçekleşti Hocalıda. Yerleşim yeri olan Hocalı kenti, 1992 öncesinde, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde bulunan ve yaklaşık 7.000 Azeri’nin yaşadığı bir yerleşim yeri idi. Karabağ'daki mevcut tek hava alanının burada olması ve demiryolunun da buradan geçmesi nedenleriyle kent, stratejik önemi haizdi. Fergani'den göçe zorlanan Acara Türkleri ile Ermenistan'dan şiddet kullanılarak çıkarılan Azerbaycan Türkleri zaman içerisinde Hocalı’ya yerleşmişlerdi. Hocalı, 28 Ocak 1992 tarihinde, dönemin Azerbaycan Devlet Başkanı A. Muttalibov'un fermanıyla da Rayon, yani “Özel İdari Bölge” statüsüne kavuşturulmuştu.

Ne var ki, 25 Şubat 1992 tarihinde, ağır silahlarla donatılmış Ermenistan silahlı kuvvetleri tarafından, Hankendi'nde yerleşen 366. Rus Motorize Alayı’nın da desteği ile Hocalı'ya “gece yarısı baskını” düzenlendi ve maalesef 1300 Azerbaycan Türk’ü hunharca öldürüldü. Yaşlı-genç, kadın-erkek, çoluk-çocuk, sakat-sağlam demeden, yüzlerce insan katledilirken, tarihte eşi görülmemiş işkencelere maruz kalındı. İnsanlığa karşı en gaddar, en acımasız toplu terör olaylarından biri olan “Hocalı soykırımı” ile Azerbaycan kenti Hocalı, tarihin kara ve tozlu sayfalarında yerini almak üzere yeryüzünden silindi.

"Dağlık Karabağ’ın Hocalı kentinin düşüşünü bir gün boyunca yaşadım. Görüntülerle belgeledim ve video çekimleriyle bir günde 1.300 Azerbaycan Türk’ünün Ermeni çetecilerce öldürülüşünü bütün dünyaya duyurdum. Hocalı katliamı anlatılamaz bir vahşetti. Azerbaycan yönetimi ve Cumhurbaşkanı Ayaz Mütellibov, olayı dört gün boyunca kamuoyundan gizlemeye çalıştılar. Bütün Azerbaycan şok olmuştu.

Ermeni bıçaklarından, kurşunlarından kurtulmayı başaranlar; kadınlar, çocuklar, ihtiyarlar karlı dağlarda tipi altında Agdam’a gelmeyi başardıklarında çoğunun ayakları donmuştu. Bazılarının ayakları ise kangrenden dolayı kesilmişti.

Ermeniler vahşetin her türlüsünü sanki ibret olsun, örnek olsun diye yapmışlardı.

İhtiyar dedelerin, yaşlı anaların yüzleri jiletlerle doğranmış, genç kadınların göğüsleri peynir gibi kesilmiş, bebeklerin kafa derileri yüzülmüştü. Hocalı ile Agdam arasındaki 12 kilometrelik orman boyunca cesetler dizilmişti.”

“Yaklaşık 150 kadar kişi karlar altında işkence edildikten sonra donarak ölmeleri için bırakıldı”

“Psikopat duygularını tatmin etmek için –eğlence için- esirlerin kollarını bacaklarını kestiler”

Olayı birde ermeni bir gazeteci olan ve yasanan bu vahset sonrasi beyrut'a yerlesen daud kheyriyan'dan aktaralım. ingilizce türkçe olarak.

"… sometimes we happened to march on dead bodies. in order to cross a swamp near dashbulag, we have paved a road composed of dead bodies. i refused to march on dead bodies. then colonel oganyan ordered me not to scare. it is one of military laws. i have pressed my one foot onto the breast of a wounded girl aged 9 or 10 years and marched... my legs, my photo camera were in blood…" (for the sake of cross…", page 24)

yani diyor ki, "bazen olu vucutlarin ustunden yurumemiz gerekti. hatta dashbulak denilen bolgenin yakinlarindaki bir batakligi gecmek icin olu bedenlerden kendimize yol yaptik. ben olu vucutlarin ustunden yurumeyi reddettim. ardindan albay oganyan bana korkmamami emretti. askeri yasalarindan birisidir bu. daha sonra 9-10 yaslarindaki yarali bir kizin gogsune tek ayagim ile bastim ve yurudum... bacagim ve fotograf makinam kan icindeydi..."

"… the armenian group "gaflan" (dealing with burning of dead bodies) have collected 100 dead bodies of turks (azerbaijani) and burned them in a place located one kilometer from khojaly to the west on march 2… i saw girl aged 10 and wounded in hands and in head lying in last truck. her face was already of a blue color. but she was still alive despite of hunger, coldness and wounds. she had a little breath. i cannot forget her eyes striving with death… suddenly a soldier called tigranyan took that body and thrown it on other dead bodies… then they have burned dead bodies. it seemed to me that someone was crying in fire between dead bodies… after all i could not go further. but i wanted to see shusha… i returned. and they continued their battles for the sake of cross…." (for the sake of cross…", page 62 and 63)

yani diyor ki; " olu vucutlari yakmak ile gorevli olan ve gaflan denilen grup, 2 mart gunu hocali'nin bir kilometre batisinda azeri turklerinden olusan 100 cesedi topladi ve yakti. son kamyonda basindan ve ellerinden yaralanmis 10 yasinda bir kiz gordum. kizin yuzu mosmordu. fakat acliga, soguga ve yaralarina ragmen hala yasiyordu. zorlukla nefes aliyordu. kucuk kizin gozlerindeki olum korkusunu unutamiyorum. aniden tigranyan isimli bir asker kizi tuttu ve cesetlerin uzerine atti. sonra cesetleri yaktilar. bana sanki yanmakta olan cesetlerin arasindan bir aglama, ciglik duydum gibi geldi. tum bu olanlara daha fazla dayanamadim. fakat shusha'yi gormek istiyordum. geri dondum. digerleri ise hac adina savasmaya devam ettiler."

Fransız bir Gazetecinin yorumlarında aktarıyım.

"...we happened to be the witnesses of khojaly massacre, we saw the dead bodies of hundreds of civilians- women, children, old-age people and defenders of khojaly. we managed to fly by helicopter, we were taking photographs of everything we saw around khojaly at a height of a bird's flight. however armenians started shooting our helicopter and we couldn't manage to finish our job. that was a terrible scene. i heard a lot about wars, about cruelty of german fascists, but armenians went beyond them, killing 5 or 6 year-old children, innocent people. we saw a lot of injured people in hospitals; carriages, even in kindergarten and school buildings."

yani diyor ki; "hocali katliami’nin taniklarindan biri olduk. yuzlerce sivil, kadin, cocuk yasli ve hocali'yi savunan insanin cesetlerini gorduk. katliamin yasandigi bolgede helikopter ile ucma sansimiz oldu ve gordugumuz her seyin fotografini cekiyorduk. fakat ermeni gucleri bulundugumuz helikoptere ates etmeye basladi ve basladigimiz isi bitiremedik. gorduklerimiz korkunc seylerdi. savaslar ve alman fasistlerinin zulmu hakkinda cok sey duydum. fakat ermeniler 5-6 yasindaki cocuklari, sucsuz insanlari oldurerek tum bunlarin bir adim otesine gecti. hastanelerde, nakliye araclarinda ve hatta anaokulu ve okullarda bile bircok sakat ve yarali insan gorduk.

Aleviler hiç bir zaman katliam yapmamıştır, katliamlara maruz kalmıştır. Ama hiç bir katlimada seyirci kalmamıştır. Maruz kalanları sahiplenmiştir yapanları lanetlemiştir.

Hocalıda 25 Şubat Akşamı gerçekleştirilen bu insanlık dışı katilamda ölenlerin önünde saygı eğilip anıyorum. Bu katliamı çoluk çocuk demeden yapanların lanetliyorum...

Bu tip Fasist katliamlara sessiz kaldıkça yarın yeni katilamlara davetiye çıkaracağımızı düşünüyorum

bektasyalcin
05.02.2007, 10:48
insanlıktan nasibini almamıs insanlar hala din icin adam oldurmeye devam ediyorlar.cok yazık cok yazık

Avedis
05.02.2007, 11:05
Karabag savasi 1988 ve Azerilerim Sumgait katliami.

1979’da Karabağ’daki Ermenilerin oranı yüzde 85’ten yüzde 75’e düşmüştür. Ermeni Cumhuriyeti’ndeki yurttaşları tarafından desteklenen yerel Ermeniler, bu bölgenin Azerbaycan hükümeti tarafından geri alınmak üzere muhafaza edildiğini ve Ermenilerin göçe teşvik edildiklerini ileri sürmüşlerdir. Ermeniler, Sovyet döneminde Ermeni nüfusunun yüzde 50’den yüzde 10’un altına düştüğü Nahçıvan’dakine benzer bir kaderden korkuyorlardı. Hem Karabağ’da hem de Ermenistan’ın kendisine, eylemciler 1960’larda Karabağ’ın Ermenistan’a dahil edilmesi için tahriklere başladılar. Fakat merkezî Sovyet hükümeti Karabağ’ın Azerbaycan’ın bir parçası olarak kalacağını defalarca belirtti. 13 Şubat 1988’de umulmadık şekilde, Karabağ Ermenileri aniden Karabağ’ın Ermenistan’a katılması yolunda bir dizi gösteri düzenlediler. Beş gün sonra Gorbaçov, onları teskin etmek amacıyla, milliyetlere karşı nasıl bir devlet politikası takip edileceğini müzakere için Merkez Komitesi’nin özel bir oturum yapmasını teklif etti. Ertesi gün Erivan’da binlerce kişi, Karabağ’ın desteklenmesi için yürüyüş yaptı ve Kremlin beklenmedik bir etnik-politik kriz ile yüzyüze geldi. Tarihsel bir hamleyle, genellikle Parti Politikasını nakletmekten başka bir şey yapmayan Karabağ Sovyeti 17’e karşı 100 oyla, Karabağ’ın Ermenistan’a verilmesi için SSCB Yüksek Sovyeti’ne tavassutta bulundu.

Moskova’daki otoriteler harekete geçmede tereddüt edip ve şaşkınlık gösterdikçe Ermenistan’daki hareket Şubat’ın son haftasında daha da büyüdü; süren nümayişlerde Erivan’da yüzbinlerce kişi yürüdü. Azerbaycanlılar Ermenistan’ın talebine tepki göstererek caddelere döküldüler. 28-29 Şubat günleri, Azerbaycan’ın sanayi şehri Sumgait’te isyancılar Ermeni kurbanlar aramak için sokaklarda dolaştılar, otobüsler durduruldu ve arandı; hastaneler ve resmi daireler işgal edildi. Askeri güçler isyancıları bastırmadan önce otuzbir kişi öldü, yüzlercesi dövüldü. Azeri aydınları ve yetkilileri isyancıları kınadılar, fakat Karabağ’ın kendi anavatanlarının tarihsel bir parçası olduğunu teyid ettiler. Gorbaçov hükümeti, -Birliğin iki cumhuriyetinin mütecavizleştikleri toprak anlaşmazlığını çözmek üzere- ne Sovyet Anayasası’nda ne de politik teamülde örneği olmayan politik bir krizle karşı karşıya geldi. Her iki ulus bölgeyle ilgili tarihsel iddialarda bulunuyorlardı. Ermeniler nüfus çoğunluklarına bakarak, demokratik prensiplere ve hatta Lenin’in halkların kendi kaderini tayin etme yolundaki beyanlarına dayandırdıkları fikirlerle taleplerini desteklediler. Azeriler toprak bütünlüğü ilkesine ve Anayasa’ya dayanarak karşı koydular.

Sumgait ile, Karabağ krizinin ilk safhası sona erdi. Karabağ’ın Ermenistan’a barışçı yollarla bağlanması ihtimali, her iki taraf tutumlarını sertleştirdiği için şu anda uzak görünüyor. Her iki tarafı tatmin edecek fakat sadece ütopik bir orta yol olarak, bir buçuk yıl süre ile (Temmuz 1988’den Kasım 1989’a kadar) Karabağ doğrudan Moskova’nın idaresine verildi. Fakat bu sadece çatışmaların yoğunlaşmasına yol açtı. Hem Ermenistan’da (Karabağ Komitesi, daha sonra Ermeni Ulusal Hareketi) hem de Azerbaycan’da (Azerbaycan Halk Cephesi) adında kuvvetli milliyetçi cepheler teşkil edildi. Önceleri bunlar, milliyetçi intelijensiyaların gücünü, nüfuzunu ve etkilerini temsil ettiler, fakat ardından her iki cumhuriyette daha az eğitimli ve imtiyazlı kişiler seferber oldular. 1988 Kasım ortalarında kalabalık bir topluluk Karabağ’daki Azerbaycan otoritesi üzerindeki Ermeni tecavüzleri olarak niteledikleri olayları protesto etmek üzere yürüyüşe geçti. Dinamik bir genç işçi olan Nimet Panakov öncülüğünde konuşmacılar komünist liderliği ve şehir aydınlarını itham ettiler. Azerbaycan Halk Cephesi, Azerbaycan toplumunun karşılaştığı çokyönlü sorunlardan endişe duyanlar ile öncellikle Karabağ sorununa önem verilmesini isteyenler arasında, toplumsal ve politik olarak bölündü. Hiçbir önemli Azerbaycanlı aydın ve politikacı Karabağ’ın kendi kaderini tayin etmesine rıza göstermeyeceği için, Azerbaycan toplumunun demokratikleşmesi saikini duraklattı.

Ermenilere karşı şiddet Kasım’da Ermenilerin azınlıkta olduğu Kirovabat (Gence-ç.n.) ve Nahçivan’da yeniden patlak verdi. Azerbaycan ve Ermenistan’da etnik gruplar arasında beraber yaşama [atmosferinin] tamamen bozulması, aynı dönemde Baltık bölgesindeki daha geniş otonomi talepleri ile birleşince, Gorbaçov’un Rus olmayanlara perestroykanın tehlikede olduğu ikazını yapmasına yol açtı. “Biz bir aileyiz” diye rica etti, “müşterek bir evimiz olacak” dedi. Fakat hem Ermenistan hem de Azerbaycan’da kızgınlık ve korkunun üstesinden rica veya geciktirmelerle gelinemezdi. Gorbaçov’un Rus olmayan milliyetlere karşı yürüttüğü tereddütlü ve tutarsız politikaları da, başlangıçta kazandığı sempati ve desteği aşındırmıştı. Onbinlerce Ermeni göçmeni Azerbaycan’ı terkederek Ermenistan’a giderken, 1988 sonunda onbinlerce Azeri de, misillemeden korkarak Ermenistan’dan göç etti. Çoğunlukla Ermenistan’ın kırsal kesiminden göç eden Azeri göçmenler sonunda Bakü’ye ve diğer şehirlere geldiklerinde, kendilerini işsizliğin yüksek olduğu, hiç de misafirperver olmayan, sıkıntılı bir çevrede buldular. Anavatanlarında dışlanmışlar ve köylerini terketmeleri için baskı yapan Ermenilere çok içerlemişlerdi. Daha sonra, bu yerleşemeyen göçmenlerin büyük kalabalıklar oluşturarak 1990 Ocak ayında Bakü’de Ermenilere vahşice saldırdıkları bildirilmiştir.

Azerbaycan’dan gelen evsiz Ermenilerin çoğu, cumhuriyetin ikinci ve üçüncü büyük şehirlerini takip eden şiddetli depremden bir kaç gün önce Leninakan ve Kirovakan’a yerleştiler. 1988 yılının sonuna gelindiğinde, doğanın ve komşularının yarattığı çifte trajediden şaşkına dönen Ermeniler, bir yıllık politik vaadler ve hayal kırıklığına uğramış ümitlerin kasvetli sonuçlarından sıyrılmaya çalışmaktaydılar. Aynı zamanda, Ermenistan’daki tahribat üzerine ABD’deki görkemli ziyaretlerini kısa kesen Gorbaçov ve meslektaşları, Sovyet çıkmazının en önemli sorunu ile yüzleşmek zorunda kaldılar - dünyanın en büyük ülkesini, çok milliyetli son imparatorluğu sürdürürken nasıl demokratlaştıracak, nasıl modernize edeceklerdi.

Avedis
05.02.2007, 11:19
Karabag savasinin ilk kivilcimlari 13 Subat 1988 yilinda Azeriler tarafindan atilmisti .Azerbaycan'a bagli Sumgait sehrinde Ermenilere karsi girisilen katliamda 72 kisi katledildi.
1988 katliaminin ilk kurbanlari.

http://sumgait.info/img/sumgait/Avakyan-Lola.jpg

Lola Avagyan, born in 1961

http://sumgait.info/img/sumgait/Ambarcumyan-Misha.jpg

Misha Ambartsumyan, born in 1941 in the village of Zamzur, Nagorno-Karabakh

http://sumgait.info/img/sumgait/Arakelyan-Artash.jpg

Artash Arakelyan, born in 1937 in the village of Chardakhlu, Shamkhor region, Azerbaijani

http://sumgait.info/img/sumgait/Aramyan-Armo.jpg

Armo Aramyan, born in 1928 in the village of Kyatuk, Nagorno-Karabakh Autonomous District.

http://sumgait.info/img/sumgait/Arushanyan-Razmela.jpg

Razmella Arushanyan, born in 1939 in the village of Chldran, Nagorno-Karabakh Autonomous District.

http://sumgait.info/img/sumgait/Babayan-Arshak.jpg

Arshak Babayan, born in 1931 in the village of Akaku, Hadrut region of the Nagorno-Karabakh Autonomous District.

http://sumgait.info/img/sumgait/Grigoryan-Emma.jpg

Emma Grigoryan, born in 1930 in the village of Armyanskie Borisy, Shahumyan region.
Place of residence: Sumgait, 3 micro district, 5/2, apt. 45

http://sumgait.info/img/sumgait/Danielyan-Nikolay.jpg

Nikolay Danielyan, born in 1939 in the village of Badara, Askerna region, Nagorno-Karabakh Autonomous District.
Place of residence: Sumgait, 3 micro district, 4/2, apt. 25

http://sumgait.info/img/sumgait/Danielyan-Seda.jpg

Seda Danielyan, born in 1938.
Was taken to the street together with her husband and son; was killed after malicious insults. “Cerebral membrane and ventricle hemorrhage, cranial bones fracture, blunt head trauma”.

http://sumgait.info/img/sumgait/Sarkisyan-Shagen.jpg

Shahen Sarkisyan, born in 1927 in the village of Karakend, Martuni region, of Nagorno-Karabakh Autonomous District.
Place of residence: Sumgait, block 5, 14, apt. 16
“Radial fracture of occipital bone, fracture of sternum and 6 ribs…Death was caused a severe craniocerebral injury”, thus 62-year old carpenter Shahen Sarkisyan was dying, being thrown out by the outrageous mob from his car on Mir street (STREET OF PEACE) in Sumgait (Moskovskie Novosti, N 21, 22.05.88)

Ilk katliamlar Azeriler tarafindan baslatilmistir 1988'den 1992' atlamadan onceki donemde neler olugunu arastirin.

usLanmaz62
05.02.2007, 21:06
Karabag savasinin ilk kivilcimlari 13 Subat 1988 yilinda Azeriler tarafindan atilmisti .Azerbaycan'a bagli Sumgait sehrinde Ermenilere karsi girisilen katliamda 72 kisi katledildi.

Savunman çok garip olmuş.Tabi savunuyomusun savunmuyomusun o konuda emin değilim.
Hani dersler ya ilk Ermeniler ihanet etti ona karşılık verildi diye.Bunu sık sık duymuşundur.Aynı tepkiyi şimdide sen vermişsin.Objektif olma ibresi rüzgarın nerden estiğine bağlı galiba...

Devrimci Marksist
08.02.2007, 11:58
Avedis yazdığın iki mesaj isabetli olmuş ancak yazdıklarının doğruluğu ne olursa olsun senin kıvırttığın izlenimini yaratoyor sen önce şu soruya cevap ver:Hocalı Katliamı oldu mu olmadı mı? ancak ondan sonra azerilerin ermenilere yaptığını anlatabilirsin. Ermeni devletinin ağzıyla konuştuğunu zannediyorum umarım yanılıyorumdur. çünkü ne ermeni ne azeri milliyetçiliğine papuç bırakmayız bu böyle biline.
Açıklama bekliyorum Avedis.

slush
13.02.2007, 16:13
Ilk katliamlar Azeriler tarafindan baslatilmistir 1988'den 1992' atlamadan onceki donemde neler olugunu arastirin.

Ermeni soykırımı yoktur diyenler Techir öncesini Ermenilerin yaptıklarını araştırın sözleri ile bire bir yazdıklarınız.

Eh katliamı yapanlar Ermeni çetesi olunca böyle bir tavır sergilemeniz gayet doğal...

Afrikadaki kelebegin kanat çırpmasını yüzlerinde hisseden, Yaşasın hakların kardeşligi sloganı atan arkadaşların bu vahşete duyarsız kalmasıda ilginç.

Konuyu açarken resim eklemek istememiştim ama iyi niyet tek taraflı olmuyor... Siz hemen resim koymuşsunuz..

Ermeniler Tarafından yapılın Hocalı katliamından resimler.

Katledilen bir çocuk. Tek suçu katledenlerin ırkından olmaması.

http://www.khojaly.org.az:8101/files/1018.jpg

http://www.khojaly.org.az:8101/files/1011.jpg

http://www.khojaly.org.az:8101/files/1002.jpg

suyunsesi
13.02.2007, 16:44
Hangi coğrafyada olursa olsun katliamların kabul edilir bir yanı olamaz
Yapılan tüm katliamlar tarihe kara bir sayfa olarak düşmüştür...
Tüm katliamları olduğu gibi Hocali katliamınıda nefretle kınıyorum...

Halkların dili, dini,rengi ırkı ne olursa olsun bütün halklar kardeştir...

(Dünyayı güzellik kurtaracak bir insanı sevmekle başlayacak herşey)

KomünistAlevi
13.02.2007, 22:09
Gerçektende insanlık ayıbıymış yani:S

Ben bugüne kadar hiç okumamıştım Hocalı katliamını.

Bazı satırları okuduğumda aklıma Maraş,Çorum vahşetleri geldi...Sevgili MHP' li bozkurtçuklarımızda Maraşta,Çorumda kadınlarımızın memelerini jiletle doğramışlardı...Kahrolsun Faşizm!...Hiçbir ırka hiç bir mezhebe böyle vahşetler uygulanamaz uygulanmamalı...Resimler gerçekten içler acısı.

Yaşasın Halkların Kardeşliği!
Kahrolsun Faşizm!

Tabi bu katliamıda tüm Ermeni halkına yıkamayız..Ozaman halkları birbirine düşürürüz değil mi?...

Saygılarımla...

KomünistAlevi
13.02.2007, 22:21
slush,], Yaşasın hakların kardeşligi sloganı atan arkadaşların bu vahşete duyarsız kalmasıda ilginç.

Evet bu mesajınada katılmamak elde değil:turned:

Zaten sevgili Devrimci_Marksist ve Suyunsesi isimli Sosyalist Canlarımız bu konudaki gerekli duyarlılıklarını göstermişler....

slush
13.02.2007, 22:23
Gerçektende insanlık ayıbıymış yani:S

Ben bugüne kadar hiç okumamıştım Hocalı katliamını.

Bazı satırları okuduğumda aklıma Maraş,Çorum vahşetleri geldi...Sevgili MHP' li bozkurtçuklarımızda Maraşta,Çorumda kadınlarımızın memelerini jiletle doğramışlardı...Kahrolsun Faşizm!...Hiçbir ırka hiç bir mezhebe böyle vahşetler uygulanamaz uygulanmamalı...Resimler gerçekten içler acısı.

Kahrolsun Faşizm!

Tabi bu katliamıda tüm Ermeni halkına yıkamayız..Ozaman halkları birbirine düşürürüz değil mi?...

Saygılarımla...

Hiç bir Katliam tabiki hiç bir halkın tamamına yıkamayız, Bu vahşeti gerçekleştirenler o halkın içindeki faşistlerdir. Ama katliamı gerçekleştirenleri kendi halkı eleştiştirmiyorsa sahipleniyorsa o zaman oda bu katliamın bir parçasıdır.

Nesimi
13.02.2007, 22:25
Bu insanlık ayıbını kınıyoruz Dini, Dili, Irkı ne olursa olsun insanların öldürülmesine karşıyız ancak düzeltmek isterim ki 20.yüzyılın en büyük katliamı Faşist Hitlerin Yahudi ve Çingene halkına yaptığı katliamdır.

Azeri halkına yapılan katliamı kınıyoruz. Masum ve Siviller öldürülmesin

Erdem12
13.02.2007, 22:30
Sivil halka uygulanan şiddet (gerçi ben bütün şiddet türlerine gerekçeli-gerekçesiz herşeyiyle karşıyım) en alçak şiddet biçimidir. Kahrolsun halkları biribirine boğazlatanlar. Bütün katliamları Hocalı katliamı özelinde kınıyorum. Faşist şiddetin her türünü kınıyorum. Yaşasın tüm sivil mazlumların insanlık onurları diyorum. Faşizmin her türüne hangi temelden kaynaklanırsa kaynaklansın karşıyım. En değerli şey insan yaşamı ve onurudur...

Nesimi
13.02.2007, 22:36
İnsanlardaki İntikam duygusu bu tarz acımasızlıkları doğuruyor.

Geçmişte Almanlar Yahudileri öldürmüştü Yahudiler bu hırsla Araplara acımasızca saldırıyorlar.

Ermenilerde 1915in acısıyla bu tarz katliamlara seyirci kalabiliyorlar. İntikam, kin duyguları oldukça tehlikeli. Savaşın her türlüsü tehlikelidir. Savaşlar olmasın. Nedense Sovyetler birliği yıkılınca Ermeni-Azeri çatışması başladı. Aynı durum Yugoslavyada Sırp-Boşnak çatışmalarıyla ortaya çıktı.

Emperyalist devletler sosyalizm döneminde gül gibi yanyana komşu yaşayan halkları birbirlerine kışkırttı işte milliyetçilik ve sonuçları Ermeni olsun Türk olsun milliyetçiliğe karşıyız

slush
13.02.2007, 22:39
ancak düzeltmek isterim ki 20.yüzyılın en büyük katliamı Faşist Hitlerin Yahudi ve Çingene halkına yaptığı katliamdır.

Bu konuda haklısın yukardaki yazı bir derleme, Katliamın en büyügü ortancısı olmaz. Katliam katliamdir..

Prensip olarak tesekkur edilen mesajı daha sonra degistirmiyorum ama bu sefer editleyecegim.

Haydaryiğit
13.02.2007, 22:43
1988 katliaminin ilk kurbanlari.

http://sumgait.info/img/sumgait/Avakyan-Lola.jpg

Lola Avagyan, born in 1961

http://sumgait.info/img/sumgait/Ambarcumyan-Misha.jpg

Misha Ambartsumyan, born in 1941 in the village of Zamzur, Nagorno-Karabakh

http://sumgait.info/img/sumgait/Arakelyan-Artash.jpg

Artash Arakelyan, born in 1937 in the village of Chardakhlu, Shamkhor region, Azerbaijani

http://sumgait.info/img/sumgait/Aramyan-Armo.jpg

Armo Aramyan, born in 1928 in the village of Kyatuk, Nagorno-Karabakh Autonomous District.

http://sumgait.info/img/sumgait/Arushanyan-Razmela.jpg

Razmella Arushanyan, born in 1939 in the village of Chldran, Nagorno-Karabakh Autonomous District.

http://sumgait.info/img/sumgait/Babayan-Arshak.jpg

Arshak Babayan, born in 1931 in the village of Akaku, Hadrut region of the Nagorno-Karabakh Autonomous District.

http://sumgait.info/img/sumgait/Grigoryan-Emma.jpg

Emma Grigoryan, born in 1930 in the village of Armyanskie Borisy, Shahumyan region.
Place of residence: Sumgait, 3 micro district, 5/2, apt. 45

http://sumgait.info/img/sumgait/Danielyan-Nikolay.jpg

Nikolay Danielyan, born in 1939 in the village of Badara, Askerna region, Nagorno-Karabakh Autonomous District.

http://sumgait.info/img/sumgait/Danielyan-Seda.jpg

Seda Danielyan, born in 1938.
Was taken to the street together with her husband and son; was killed after malicious insults. “Cerebral membrane and ventricle hemorrhage, cranial bones fracture, blunt head trauma”.

http://sumgait.info/img/sumgait/Sarkisyan-Shagen.jpg

Shahen Sarkisyan, born in 1927 in the village of Karakend, Martuni region, of Nagorno-Karabakh Autonomous District.
Place of residence: Sumgait, block 5, 14, apt. 16
“Radial fracture of occipital bone, fracture of sternum and 6 ribs…Death was caused a severe craniocerebral injury”, thus 62-year old carpenter Shahen Sarkisyan was dying, being thrown out by the outrageous mob from his car on Mir street (STREET OF PEACE) in Sumgait (Moskovskie Novosti, N 21, 22.05.88)

Ya üzerine basa basa her türlü ırkçılığa karşıyız.Daha bize ermeni milliyetçiliği yapıyorsunuz.Bravo yani ne zaman buna benzer bir topik açılsa hemen ermenilere yapılan katliamlar adı altında yazıyorsunuz durmadan.Nereye kadar bilmemki."İlk önce siz başlattınız... "yine aynı cümleler.
Lütfen bu tutumunuzdan vazgeçiniz...ne var yani kalkıp polemiğe mi girelim sizinle bunu mu istiyorsunuz ? Ya ne yapmaya çalışıyorsunuz.. biz sevgiden,dostluktan,kardeşlikten bahsediyoruz..ya siz ?*
lütfen biraz etrafınıza bakınız...

bolşevik
13.02.2007, 22:51
Bu olayı ilk kez duyuyorum ve bu yüzden kendime inanılmaz kızıyorum, Slush bunu gündeme getirdiğin için çok teşekkürler...

Yapılan gerçekten insanlık dışı bir olay, düşünüyorum bunları yapanlar insan olamaz, herhalde benliklerini kaybetmiş komprador insanlar. Sanki o kız çocuğunun çığlığını duydum...

Yapılan herhangi bir kimliğe, bir ülkeye olmaktan çok insanlığa hakarettir, herhangi birinin ya da grubun insanın ya da insanların yaşama haklarını ellerinden almaya hakkı yoktur. Merak ediyorum bu ne zaman idrak edilecek...

NOT: Ben bunu söylemekten asla vaz geçmeyeceğim. Bütün Dünya Halkları (öncelikle) Özgürdür!

KomünistAlevi
13.02.2007, 23:03
aynı cümleler.Ya ne tükenmez nesliniz varmış o anlattıklarınız kadar katliam yapılmış olsaydı.Şimdi ermeniler yaşıyor muydu ?

Ağar ol molla desinler derler ya işte o hesap oldu buda..Ağır ol!

Avedisin yaptğı olay tabiki hoş değil, ancak alıntı yaptığım cümlenide onaylayacak değilim herhalde.

Peki seni(Alevileri) bu tarihe kadar nekadar çok katlettiler ,ne bitmek bilmez bir soyun varmış neden halen daha Aleviler şimdi yaşıyorlar?

Konuyu başka bir yöne çekmek istemezdim ancak bu mesajı yazma zorunluluğu hissettim kendimde...

Gerekirse bu mesajımı yönetici arkadaşlar silebilirler ancak bu kişinin bu mesajımı okumasını isterim...

Ermenileride katlettiler adamım sen nekadar gözlerini sımsıkı bir şekilde kapatıp kulaklarına pamukta tıkasanda bu gerçek hiçbirzaman değişmeyecek...

Ermeni çeteler veya milliyetçileride(Ermeni Faşistleride) bu katliamı gerçekleştirmişler ve bütün kinimizi nefretmizi mesajlarımıza yazdık Kahrolsun Faşizm Yaşasın Halkların Kardeşliği diyebildik...Sağolsun Slush arkadaş benim bilmediğim bir katliamı bana hatırlatabildi..Ancak bu senin yazdığın mesajda ayrı bir Faşistlik.!

Soruyorum sana,
Madem bukadar çok katledildin tarihte(Aleviler) ,peki neden halen daha Aleviler var neden Alevilerin kökünü kurutamadılar...Tamamen senin olaya bakış açın ile cevap veriyorum haberin ola...Verdiğin cevap aynı bu tarzda idi.

slush
13.02.2007, 23:15
Bu olayı ilk kez duyuyorum ve bu yüzden kendime inanılmaz kızıyorum, Slush bunu gündeme getirdiğin için çok teşekkürler...

Yapılan gerçekten insanlık dışı bir olay, düşünüyorum bunları yapanlar insan olamaz, herhalde benliklerini kaybetmiş komprador insanlar. Sanki o kız çocuğunun çığlığını duydum...

Yapılan herhangi bir kimliğe, bir ülkeye olmaktan çok insanlığa hakarettir, herhangi birinin ya da grubun insanın ya da insanların yaşama haklarını ellerinden almaya hakkı yoktur. Merak ediyorum bu ne zaman idrak edilecek...

NOT: Ben bunu söylemekten asla vaz geçmeyeceğim. Bütün Dünya Halkları (öncelikle) Özgürdür!

Duyarlılığınız için size ve bu sayfada yazan arkadaşlara teşekkur ederim.

Duymamanız normal Sol olarak Hocalı katliamına karsı nedense kulaklarımızı kapatmışız. Gormemezlikten gelmisiz.

Hatta bu konuyu actıgım için fasitlerin brozancılığını yapmakla bile suclandım..

Haydaryiğit
13.02.2007, 23:41
Ağar ol molla desinler derler ya işte o hesap oldu buda..Ağır ol!

Avedisin yaptğı olay tabiki hoş değil, ancak alıntı yaptığım cümlenide onaylayacak değilim herhalde.

Peki seni(Alevileri) bu tarihe kadar nekadar çok katlettiler ,ne bitmek bilmez bir soyun varmış neden halen daha Aleviler şimdi yaşıyorlar?

Konuyu başka bir yöne çekmek istemezdim ancak bu mesajı yazma zorunluluğu hissettim kendimde...

Gerekirse bu mesajımı yönetici arkadaşlar silebilirler ancak bu kişinin bu mesajımı okumasını isterim...

Ermenileride katlettiler adamım sen nekadar gözlerini sımsıkı bir şekilde kapatıp kulaklarına pamukta tıkasanda bu gerçek hiçbirzaman değişmeyecek...

Ermeni çeteler veya milliyetçileride(Ermeni Faşistleride) bu katliamı gerçekleştirmişler ve bütün kinimizi nefretmizi mesajlarımıza yazdık Kahrolsun Faşizm Yaşasın Halkların Kardeşliği diyebildik...Sağolsun Slush arkadaş benim bilmediğim bir katliamı bana hatırlatabildi..Ancak bu senin yazdığın mesajda ayrı bir Faşistlik.!

Soruyorum sana,
Madem bukadar çok katledildin tarihte(Aleviler) ,peki neden halen daha Aleviler var neden Alevilerin kökünü kurutamadılar...Tamamen senin olaya bakış açın ile cevap veriyorum haberin ola...Verdiğin cevap aynı bu tarzda idi.

Tamam haklısınız.Bunda biraz ileri gittim.Özür diliyorum.Ama benimde anlatmak istediğim sadece Avedis'in fazla abarttığıydı.Ne zaman buna benzer topiklere baksam karşıma bu cümleler çıkıyor lütfen artık sizde yargılayın biraz...
Elbette ermenileri de katlettiler.Bunu bende kabul ediyorum.Ama lütfen bu mesajların yazılmasına karşı çıkınız.Faşizmi anlatan mesajların olmadığı topikler istiyorum...
Lütfen biraz anlayışlı olunuz sayın Avedis...

destiny
14.02.2007, 00:17
Ellerine ne geçecek acaba insanları öldürmekle yazıkkk

anibal
14.02.2007, 00:26
Duyarlılığınız için size ve bu sayfada yazan arkadaşlara teşekkur ederim.

Duymamanız normal Sol olarak Hocalı katliamına karsı nedense kulaklarımızı kapatmışız. Gormemezlikten gelmisiz.

Hatta bu konuyu actıgım için fasitlerin brozancılığını yapmakla bile suclandım..

ben sana teşekkür ederim asıl
ırkı milleti ne olursa olsun masum insanların öldürülmesi alçakça bir olay
bu gibi olaylara insan olan herkesin karşı çıkması lazım.

spartacus
14.02.2007, 01:30
Sovyet Sosyalist cumhuriyetinin hüküm sürdüğü dönemde kardeşçe bir arada yaşayan halklar Kapitalizmin restorasyonundan sonra birbirine düşman edilmişitir. Yeni dünya düzeniyle bölgeye özgürlük ve demokrasi geleceği propogandası yapılarak, ağır ideolojik bombardıman yapılıyordu.
Gelinen aşamada görülmüştür ki, yeni dünya düzeni bölgenin emperyalistlerçe yeniden paylaşımıdır. Bu şekilde bölgesel savaşlar tırmandırılmış ve halklar birbirlerine düşmanca tutum içerisine sürüklenmiştir.
Hocalı katliamı bu bölgesel savaşların çirkin yüzüdür. Yeni dünya düzeninin resmidir. Stalin dönemine rezilce iftira atanlar nedense bu vahşeti görmemezlikten gelmiştir. Peki bu katliamı neden Yeni Dünya Düzeni savunucuları ifşaa etmiyor? Bunun üzerine neden dökümanterler yayınlanmıyor?
Hocalı Katliamı Yeni Dünya Düzeninin düzensizliğinin resmidir. Bu bölgesel savaşları tırmandıran emperyalizmin bölge halkına reva gördüğü düzendir.
Kahrolsunlar...

Demokrat
14.02.2007, 01:53
Cok fazla soze gerek yok... Kahrolsun Fasism!

Avedis
14.02.2007, 03:01
Size cevap yetisitirmek zorunda degilim .belliki Ermeniler ve Kurtler konusunda Turklugunuz agir basiyor. yazdiklarinizdan dolayi bana ogretildigi gibi "Turk altindan yaratilmis olsa dahi alip cebine koyma" ogretisine sadik kalacagim.
Ayrica bazi Kurt arkadaslarinda ayni koroya katildiklarini goruyorum.
Bu arada Ceset resimlerinin sergilenmesi konusunda bay Moderator Turklere daha hosgorulu davraniyor.
Bana yoneltilen Soruya gelince: Hoca'lida asla Ermeniler katliam yapmadi ,tum katliamlarin tek suçlusu Orta asya'dan gelen Azeriler ve Turklerdir ,onlarin topraklari buyudukçe buyudu, bizim topraklarimiz kuçuldu ,onlarin nufusu arttikça artti ,bizim nufusumuz azaldi ,bitirilme noktasina geldik ve hala Hocali efsanesi hakkinda suçlamalarda bulunuyorsunuz.
Size tavsiyem Hrant Dink'in avatarini kullanmayin ,birde ikili oynamayin Ermeniye Turk gibi muamele edin, yani oldugunuz gibi olun ikili olmak hos degil.

Avedis
14.02.2007, 03:24
Bizim ve Sizin resimleriniz arasindaki fark sizinkilerin yalan oldugudur. karda kisda çurumus cesetlerin basinda poz veren Ermeniler yok.Tum Ermeni ve Kurd cesetleri onunde poz veren Turkler var.
Azerilerin neden oldugu savastan dolayi katledilen binlerce Ermeni var.

http://www.aga-online.org/downloads/de/gallery/pics/img_080_big.jpg

ERMENI SOYKIRIMI

http://www.greece.org/genocide/quotes/he-smyrna-vict-line.jpg

IZMIRLI RUMLARIN KATLIAMI

http://www.greece.org/genocide/quotes/he-smyrna-vict-families.jpg

RUM KATLIAMLARI

http://www.geocities.com/CapitolHill/Congress/1881/cyprus74/napalm.jpg

KIPROS LU RUMLARIN TURKLERCE ISGAL ESNASINDA YAKILMALARI

http://www.gencalevilerharekati.de/images/Maras_Katliami_1.jpg

TURKLERIN MARAS KATLIAMI

http://www.gencalevilerharekati.de/images/Maras_Katliami_3.jpg

TURKLERIN MARAS KATLIAMI

http://kurdistan.org/Multimedia/Photo1.jpg

TURKLER VE KAFA KESME KULTURLERI

http://kurdistan.org/Multimedia/Photo2.jpg

http://kurdistan.org/Multimedia/Photo4.jpg

http://kurdistan.org/Multimedia/Photo5.jpg

http://kurdistan.org/Multimedia/Photo6.jpg

http://www.armeniangenocide90.com/photos/upload/genocide/massacre/massacre001.jpg

ERMENI SOYKIRIMI

http://www.armeniangenocide90.com/photos/upload/genocide/massacre/massacre004.jpg

TURKLERIN KATLETTIKLERI ERMENILERI TOPLU MEZARLARA GOMMELERI

http://www.armeniangenocide90.com/photos/upload/genocide/massacre/massacre016.jpg

BUDA ONLARIN BASKA TUR KULTURLERI

http://www.armeniangenocide90.com/photos/upload/genocide/massacre/massacre074.jpg

TOPLU MEZARLAR

Avedis
14.02.2007, 03:46
Itiraf edeyimki sizden sunu ogrendim, bayan yazar bir arkadasin disinda hiç biriniz KESINLIKLE GUVENILMEZSINIZ!
Katletmeye ve kardeslik adina kinamalariniza devam edin, hata bendeki degerli zamanimi sizlere adamisim. Fransiz ,Arjantinli, Fars, Arap,Uruguayli,Kiproslu, Yunanli,Italyan,Bulgar ,Venezuelali,Isviçreli,Slovak,Litvanyali ....vs kardeslerimiz bize yeter kardesligi kaybetmediki sizde bulalim.
Ermenileri'de kendi çikarlariniz için konu yapmayin.

Bizim Forumda Sivas kokenli bayan katilimci arkadasimiz beni uyarmisti:

Parev , kides te kuyriget kezi shad ge sire degha jan, tun
as Turki esvadz shuni hed inç kordz unis ha kezi ov esav
Turki shune hos heravires khentroumem kezanits vor norits
çases Turki shoune ko lav engeruhit e.

Vertç! rade togh kashi gora as Forumits herana .

Menk ays degh Turk shan lagotnere çhenk uzum.

Dogru soze gerek yok.

aytek
14.02.2007, 03:48
Size cevap yetisitirmek zorunda degilim .belliki Ermeniler ve Kurtler konusunda Turklugunuz agir basiyor. yazdiklarinizdan dolayi bana ogretildigi gibi "Turk altindan yaratilmis olsa dahi alip cebine koyma" ogretisine sadik kalacagim.
Bu arada Ceset resimlerinin sergilenmesi konusunda bay Moderator Turklere daha hosgorulu davraniyor.
Bana yoneltilen Soruya gelince: Hoca'lida asla Ermeniler katliam yapmadi ,tum katliamlarin tek suçlusu Orta asya'dan gelen Azeriler ve Turklerdir ,onlarin topraklari buyudukçe buyudu, bizim topraklarimiz kuçuldu ,onlarin nufusu arttikça artti ,bizim nufusumuz azaldi ,bitirilme noktasina geldik ve hala Hocali efsanesi hakkinda suçlamalarda bulunuyorsunuz.
Size tavsiyem Hrant Dink'in avatarini kullanmayin ,birde ikili oynamayin Ermeniye Turk gibi muamele edin, yani oldugunuz gibi olun ikili olmak hos degil.

Selam dostum
Bir kaç hafta önce "Ermeni sorununa çözüm önerileriniz" isimli konu da konuşurken insanlara ve sana,bizi türk milliyetçiliği yapmakla suçlarken,aslında senin bu tür bir milliyetçilik içinde olduğunu anlatmaya çalışmıştım.

Ne kadar umrunda bilmiyorum ama;
"kürtten evliya sokma avluya"
"türk altından bile yapılmış olsa alıp cebine koyma" ve bu tarz laflar bizim lugatımızda yazmıyor ve biz bunları şaşkınlıkla okuyoruz...

Anlaman gereken şu ki;
Bizler hangi ulusa yapılmış olursa olsun her türlü sivil ölümüne,kadın,genç,yaşlı,çocukların öldüğü,masum insanların katledildiği her kıyıma karşıyız.

Ancak geçmişte olan,her hangi bir ırk tarafından başka bir ırka uygulanmış şiddeti,bu halklar hala beraber yaşamaya devam ederken,kurcalamak ve suç dolu söylemler içinde bulunmak iyi niyetten çok uzaktır.

Seninde,her türlü sivil ölümüne karşı olan biri olduğunu düşünerek;
Son on yılda Anadolu'yu saran coğrafyada neredeyse 10 milyon müslüman sivil öldürüldü,bosnada,kosavada,afganistanda,filistinde ,ırakta...
Ve bunlar da o ulusların nüfüslarının azalmasın,köylülerin,kadın ve çocukların suçsuz yere öldürülmesine neden oldu.Ya da başka bir dinden masum insanların öldüğü kıyımlar...

Şimdi sana soruyorum;
Sen bir Ermeni olarak bu soykırımları ya da bu sebebsiz ölümleri de aynı nefret ve çoşkuyla lanetledin mi?
Ben ve benim bir çok arkadaşım;Kürt ya Türk,Alevi veya değil, bunların hepsini aynı nefretle kınadık ve lanetledik.
Milliyetçilik hangi ırkı ve ulusu korumak adına olursa olsun bize uzak bir kavramdır.
Biz bu topraklarda yaşayan herkesi ANADOLULU bildik ve hepsinin acısını paylaştık. Yüz sene önce olmuş bir olayı dallandırıp budaklandırıp anlatmanın ne ölene nede öldürene faydası olacaktır.

Hrant DİNK'e gelince;
O bir anadolu çocuğuydu ve anadolulu olan herkesin hemşerisiydi,bu toprağın çocuğuydu.
Amacım seni ve düşünceni çürütmek yada aşşağılamak değil; Sadece seni bu anlam veremediğim inadından vazgeçirmek.
Saygılar.

aytek
14.02.2007, 03:55
Bizim Forumda Sivas kokenli bayan katilimci arkadasimiz beni uyarmisti:

Parev , kides te kuyriget kezi shad ge sire degha jan, tun
as Turki esvadz shuni hed inç kordz unis ha kezi ov esav
Turki shune hos heravires khentroumem kezanits vor norits
çases Turki shoune ko lav engeruhit e.

Vertç! rade togh kashi gora as Forumits herana .

Menk ays degh Turk shan lagotnere çhenk uzum.

Dogru soze gerek yok.

Anlamayı çok isterdim. Laf yetiştirmek ya da cevap vermek için değil, inan merak ettim...

slush
14.02.2007, 08:49
Size cevap yetisitirmek zorunda degilim .belliki Ermeniler ve Kurtler konusunda Turklugunuz agir basiyor..
Bizim herhangi bir insanla ırkından dolayı sorunumuz olmaz.

yazdiklarinizdan dolayi bana ogretildigi gibi "Turk altindan yaratilmis olsa dahi alip cebine koyma" ogretisine sadik kalacagim...

Iste bu da senin FASIST yüzünü ortaya koyuyor.

Bana yoneltilen Soruya gelince: Hoca'lida asla Ermeniler katliam yapmadi ,tum katliamlarin tek suçlusu Orta asya'dan gelen Azeriler ve Turklerdir ,onlarin topraklari buyudukçe buyudu, bizim topraklarimiz kuçuldu ,onlarin nufusu arttikça artti ,bizim nufusumuz azaldi ,bitirilme noktasina geldik ve hala Hocali efsanesi hakkinda suçlamalarda bulunuyorsunuz....

Sen bir Ermeni Irkçısı olduğun için senden katliam yaptı sözü beklemek hayal olur.

Bir IRKÇIDAN ancak böyle bir cevap gelirdi. Sizde bu nufus teorimini tersine çevirmek için Katliam yapmaya çalışıyorsunuz.

Bizler Ermeni Halkı ile her zaman dayanışma içindeyiz burda parantez açayım SENIN GIBI IRKÇILAR hariç.

Avedis
14.02.2007, 09:45
Bizim herhangi bir insanla ırkından dolayı sorunumuz olmaz

Var ,sizin yok edilmis halklarin tumuylen sorunlariniz var. Rumlarla, Suryanilerlen, Ermenilerle.

Iste bu da senin FASIST yüzünü ortaya koyuyor.

Beni istersen Fasist kabul et ,istersen miliyetçi ama benden daha uygar dusunceye ,benden daha Demokrat dusunceye sahip degilsin!

Sen bir Ermeni Irkçısı olduğun için senden katliam yaptı sözü beklemek hayal olur.

Bir IRKÇIDAN ancak böyle bir cevap gelirdi. Sizde bu nufus teorimini tersine çevirmek için Katliam yapmaya çalışıyorsunuz.

Benimle en ufak bir pazarliga dahi girmeyin, ben sizin ortaya attiginiz hiç bir seyi ASLA kabul etmeyecegim .bana bir seyleri inandirma çabasi içinde olmak yerine, buradaki kendi Fasitlerinize bir seyleri kabul ettirin, sizinle yasayan ve sizinle yasamak isteyen ben degilim, sizin fasistlerinizdir.

Bizler Ermeni Halkı ile her zaman dayanışma içindeyiz burda parantez açayım SENIN GIBI IRKÇILAR hariç.

Ermeni Milleti'nin ikili oynayanlarla hiç bir iliskisi ,alakasi olamaz. bu foruma once 1988 yilinda Azerilerin neden oldugu Sumgayit katliamina deginecektin ,sonrada Hocali hikayelerine ,dolayisiyla senin Ermeni Milletine karsi oynadigin oyun tipik bir Osmanli Turk oyunu.
Hrant Dink'i katledende Turklerdi. en yuksegindeki Siyasetçisinden en altaki katline kadar herkes el ele .

canazerbaycan
14.02.2007, 13:02
,tum katliamlarin tek suçlusu Orta asya'dan gelen Azeriler ve Turklerdir ,onlarin topraklari buyudukçe buyudu, bizim topraklarimiz kuçuldu ,onlarin nufusu arttikça artti ,bizim nufusumuz azaldi ,bitirilme noktasina geldik ve hala Hocali efsanesi hakkinda suçlamalarda bulunuyorsunuz.

Bu arkadaş bu forumda ve yazdığı diğer forumlardaki bir çok yazısında Anadolu Türklerinin ve Azerbaycan Türklerinin Orta Asya'yla ilgisi olmadığını iddia eder. Bu forumda Anadolu Türkleri için Kürt, Laz, Çerkez, Çingene karışımı bir halk demişti. Azerbaycan Türklerinin ise aslında Fars olduğuna dair iddiaları vardır. Ne olduysa birden bizim Orta Asya'dan geldiğimizi keşfetti.:sas

aytek
14.02.2007, 13:21
Yazılarını şaşkınlıkla okuyorum!! Sen bir anadolu çocuğu olamazsın!!!!

Westside
14.02.2007, 13:22
Bugüne kadar kırmısız kırılmısız ama bundan sonra barış istiyoruz artık.

Avedis
14.02.2007, 15:51

Dogal olarak degilim herhalde. biz Ermeniler, Rumlar Suryaniler her ortamda yerli ve farkli oldugumuzu disa vuruyoruz biz Anatolia'liyiz ,Anadolulu degil.

Haydaryiğit
14.02.2007, 16:28

Dogal olarak degilim herhalde. biz Ermeniler, Rumlar Suryaniler her ortamda yerli ve farkli oldugumuzu disa vuruyoruz biz Anatolia'liyiz ,Anadolulu degil.

Sayın Avedis haklı olabilirsiniz.
Bunların doğruluğu yanlışlığı tartışılır hiç şüphesiz ve sonucunda doğrular bulunur.Ama bir şey sormak istiyorum size..

Buraya Hocalı Katliamı adı altında sayın Slush tarafından bir topik açılmış ve tartışmaya sunulmuş.Bir de sizin yazdıklarınıza bakın.Şu resimlere..
Ya sizin bahsettiklerinize bakın ben bu iğrenç ırkçılık görüntülerini görmek zorunda mıyım ??
Ne alakası var sizin yazdıklarınızla Hocalı Katliamının...
Lütfen bu Hocalı Katliamı hakkında birşeyler yazınız...

ve bu topikte Avedis'in düşünceleri hakkında yorum yapmayınız.bunun yeri bu topik değil...

Avedis
14.02.2007, 16:42
Sayın Avedis haklı olabilirsiniz.
Bunların doğruluğu yanlışlığı tartışılır hiç şüphesiz ve sonucunda doğrular bulunur.Ama bir şey sormak istiyorum size..

Buraya Hocalı Katliamı adı altında sayın Slush tarafından bir topik açılmış ve tartışmaya sunulmuş.Bir de sizin yazdıklarınıza bakın.Şu resimlere..
Ya sizin bahsettiklerinize bakın ben bu iğrenç ırkçılık görüntülerini görmek zorunda mıyım ??
Ne alakası var sizin yazdıklarınızla Hocalı Katliamının...
Lütfen bu Hocalı Katliamı hakkında birşeyler yazınız...

ve bu topikte Avedis'in düşünceleri hakkında yorum yapmayınız.bunun yeri bu topik değil...

Artsakh-Karabag savasini baslatanlar Azeriler dir, bu savasda 24 bin Insan hayatini kaybetti, hayatini kaybedenlerin çogu Azerimi sizce ?dun ne yazmistim tum katliamlarin sorumlulari Turkler ve Azerilerdir .bugun basinda Mersin ile ilgili haberler var. Mersin nufusunun %40'nin Kurt oldugu ve Kurtlerin azaltilmasi gerektigi soyleniyor.
Tipki Artsakh nufusunun 1988 yilinda Azeriler tarafindan azaltilmaya çalisilmasi gibi .diyecegim surekli ortami gerenler ,karisiklik ve kiskirticilik çikaranlar Turkler ve Azerilerdir.
Hocali ile ilgilenmiyorum .Azeri ve Turk devleti benim devletime karsi her yonden saldiri içindeyken ,neden Azeri ve Turklerle ilgileneyim?
Slush zaman bulursa Azeriler tarafindan yapilan katliamlara deginsin bir zahmet! Nahçivan'nin %70 Ermeni nufusuna sahipken nasil oluyorda %0'ra dustugunu anlatsin ve zamani varsa sinirin diger tarafindaki Turkiye'de 2.333 Kurdun faili meçhule kurban gittigini anlatsin.
Savasda olmus insanlara için yaniyorda insanlarin kafalarini kesip poz veren Turk askerlerine ne diyeceksin?
Azerilere ayit cesetler curumus cesetlerdir, Ermeniler kestikleri insanlarin kafalarini alip poz vermiyorlar hiç degilse bu farkliligi siz anlatin niye acaba?

slush
14.02.2007, 16:54
Bizim herhangi bir insanla ırkından dolayı sorunumuz olmaz

Var ,sizin yok edilmis halklarin tumuylen sorunlariniz var. Rumlarla, Suryanilerlen, Ermenilerle.,

Ordaki biz Alevilerdir, Alevilerin herhangi bir ırkla sorunu yoktur. Ama senin kafan sadece ırklar üzerine çalıştığı için bizim lafımızı bir ırkla bütünleştirdin :D

Beni istersen Fasist kabul et ,istersen miliyetçi ama benden daha uygar dusunceye ,

Yazdığın yazı ortada, [bana ogretildigi gibi "Turk altindan yaratilmis olsa dahi alip cebine koyma" ogretisine sadik kalacagim... .

Bu öğreti fasist bir öğretidir. Bu forumda fasitligin propagandası yapılmaz.
Ve bana göre senin yazdıgın yukardaki cümle ile Aleviler mum söndü yapıyor yada Nede olasa Ermeni bilmem nesidir ile aynıdır. Hepsi de asagilik söylemlerdir. Söyleyenlerde FASITIR.

Benden daha Demokrat dusunceye sahip degilsin!.

ikimizin de bu forumda yazdıkları ortada, 1915 yılarında yapılanları ben lanetlerken sen hocalı katliamına yazdıklarına bak...

Bu ülkede Kürtün Türkle gırtlak gırtlaga girmesini saglamaya sizin ağababanız Amerikanın gücü yetmedi senin mi gücün yetecek.

Ermeni Milleti'nin ikili oynayanlarla hiç bir iliskisi ,alakasi olamaz. bu foruma once 1988 yilinda Azerilerin neden oldugu Sumgayit katliamina deginecektin ,sonrada Hocali hikayelerine ,dolayisiyla senin Ermeni Milletine karsi oynadigin oyun tipik bir Osmanli Turk oyunu.
Hrant Dink'i katledende Turklerdi. en yuksegindeki Siyasetçisinden en altaki katline kadar herkes el ele .

Ben seni Ermeni halkı olarak algılamıyorum. Seni bir Irkçı olarak algılıyorum ve yazdıkların Ermeni halkınınla bir bütünleştirme yapmıyorum.

Senin hikaye dedigin Hocalıda yüzlerce masum insan Ermeni faşistleri tarafından öldürüldü. Başlangıç yazısında 3 ayrı milletten derleme yaptım. Birinci katliamı yaşamış Azeri, İkinci Gazeteci olan bir Ermeni ve 3ncüsü Fransız bir Gazeteci...

VE senin Irkçı söylemlerin yüzünden daha önce adaptasyona alındığın gibi tekrar adaptasyona alınmanı talep ediyorum..

uçurtmayı_vurmasınlar
14.02.2007, 17:05
Bizim ve Sizin resimleriniz arasindaki fark sizinkilerin yalan oldugudur. karda kisda çurumus cesetlerin basinda poz veren Ermeniler yok.Tum Ermeni ve Kurd cesetleri onunde poz veren Turkler var.
Azerilerin neden oldugu savastan dolayi katledilen binlerce Ermeni var.

http://www.aga-online.org/downloads/de/gallery/pics/img_080_big.jpg

ERMENI SOYKIRIMI

http://www.greece.org/genocide/quotes/he-smyrna-vict-line.jpg

IZMIRLI RUMLARIN KATLIAMI

http://www.greece.org/genocide/quotes/he-smyrna-vict-families.jpg

RUM KATLIAMLARI

http://www.geocities.com/CapitolHill/Congress/1881/cyprus74/napalm.jpg

KIPROS LU RUMLARIN TURKLERCE ISGAL ESNASINDA YAKILMALARI

http://www.gencalevilerharekati.de/images/Maras_Katliami_1.jpg

TURKLERIN MARAS KATLIAMI

http://www.gencalevilerharekati.de/images/Maras_Katliami_3.jpg

TURKLERIN MARAS KATLIAMI

http://kurdistan.org/Multimedia/Photo1.jpg

http://kurdistan.org/Multimedia/Photo5.jpg

http://kurdistan.org/Multimedia/Photo6.jpg

http://www.armeniangenocide90.com/photos/upload/genocide/massacre/massacre001.jpg

ERMENI SOYKIRIMI

http://www.armeniangenocide90.com/photos/upload/genocide/massacre/massacre004.jpg

TURKLERIN KATLETTIKLERI ERMENILERI TOPLU MEZARLARA GOMMELERI

http://www.armeniangenocide90.com/photos/upload/genocide/massacre/massacre016.jpg

BUDA ONLARIN BASKA TUR KULTURLERI

http://www.armeniangenocide90.com/photos/upload/genocide/massacre/massacre074.jpg

TOPLU MEZARLAR

inanilmaz bir sey. katliamlari kinamak yerine hangisi daha iyi katliam yapmis yarisina dönüsmüs. Tüyler ürpertici bir sey.
Bir katliami bir baska katliamlari sergileyerek üzerlerine sünger çekilmez.
Sivil halka yönelik tüm katliamlari kiniyorum.

Avedis
14.02.2007, 17:12
Ordaki biz Alevilerdir, Alevilerin herhangi bir ırkla sorunu yoktur. Ama senin kafan sadece ırklar üzerine çalıştığı için bizim lafımızı bir ırkla bütünleştirdin

Ben Alevi Ermeni iliskilerinden bahsetmiyorum, Turk resmi kimligin ile ,Turk resmi kimliginin Ermenileri Rumlari ve Suryanileri dusman gormelerinden bahsediyorum.
Seni Alevi olarak gormuyorum, benim bildigim Alevilik senin lanse ettigin Alevilik degildir.

Bu öğreti fasist bir öğretidir. Bu forumda fasitligin propagandası yapılmaz.
Ve bana göre senin yazdıgın yukardaki cümle ile Aleviler mum söndü yapıyor yada Nede olasa Ermeni bilmem nesidir ile aynıdır. Hepsi de asagilik söylemlerdir. Söyleyenlerde FASITIR.

Saçma, nasil oluyorda yazdiklarimi Mum sondu rezilligi ile es deger tutuyorsun ?unutmaki mum sonru iftirasi yine Turkler tarafindan uydurulmustur, sergilenen kurnaz tutumlardan sunu goruyorimki guvenilecek yapida degilsiniz.
Sen katliamcilari savun.
Sen size mum sondu iftirasi atan soydaslarina guvenmeye devam et!
Ben onlara guvenmiyorum.
Gevenmedigim ve onlarin yalanlarina inanmadigim için ,gunah keçisi ilan ediliyorum.

ikimizin de bu forumda yazdıkları ortada, 1915 yılarında yapılanları ben lanetlerken sen hocalı katliamına yazdıklarına bak...

Bu ülkede Kürtün Türkle gırtlak gırtlaga girmesini saglamaya sizin ağababanız Amerikanın gücü yetmedi senin mi gücün yetecek.

Bu ulkede Turk ile Kurdun girtlak girtlaga getirilmesinde en buyuk sebep Turk irkçiliginin Kurtleri yok etme siyasetidir .nufusunun %90 irkçi olan bir ulkede Amerikaya ne gerek var ?bunu sizin Soykirimcilar fazlasiyla yapiyorlar zaten.
Bu arada Amerika bizim degil ,sizin Agababanizdir her yere kos sizsiniz, "emret Amerika "diye bekleyende sizin ulkenizdir .biz ragbet gorseydik Incirligi Erivana kururlardi.

Ben seni Ermeni halkı olarak algılamıyorum. Seni bir Irkçı olarak algılıyorum ve yazdıkların Ermeni halkınınla bir bütünleştirme yapmıyorum.

Senin hikaye dedigin Hocalıda yüzlerce masum insan Ermeni faşistleri tarafından öldürüldü. Başlangıç yazısında 3 ayrı milletten derleme yaptım. Birinci katliamı yaşamış Azeri, İkinci Gazeteci olan bir Ermeni ve 3ncüsü Fransız bir Gazeteci...

VE senin Irkçı söylemlerin yüzünden adaptasyona alınmanı isiyorum..

Beni istedigin gibi algila ,sonuçta ben ilimli tarafim .
Artsakhi Azerilere kaptirsaydik ,Hocali'da Ermeniler katliam yapti diyebilirmiydiniz?
Diyemezdiniz .her cepheden saldiriyorsunuz Irak 'a Turkmenlere zulm ediliyor masali ile, Ermenistan'a Hocali katliami masali ile, Kibris'a Rumlar zulum ediyor efsanesi ile.
Benim adaptasyana alinmami degil ,butunuylen uyeligimin iptalini iste .ben adaptasyonu ASLA kabul etmem .uyeligim iptal edilirse kabul ederim ama adaptasyonu asla.

Avedis
14.02.2007, 17:16
1.500.000 Ermeni
500.000 Suryani
750.000 Pontuslu ve Izmirli Rum
30.000 Maruni Lubnan Hiristiyani

Yuzbinleri askin Kurd, Alevi ,Yezidi, katliamini yapanlar Karabagh savasini ve oradaki toprak kaybedislerinin pazarligini Hocali hikayeleri ile bir saldiriya donusturmus durumdalar.
Unutmayin Mersin'de irkçilariniz yeminler ediyor katliamci ve Soykirimci kimklik hala dimdik ayakta .

KızılBant
14.02.2007, 17:22
Türkler genelde çok fazla katliam yapmıştır doğrudur ama Ermenilerde, Kürtlerde katliamlar yapmıştır. Bence bu konunun tartışılmasında sakınca yok Demokratik bir forumda Hem Türklerin hem Kürtlerin hemde Ermenilerin yaptıkları ortaya konulmalıdır.

Genel olarak tüm insanları suçlamak yanlış olur.

Bu karabağ olayı gerçektir. Türklerin, Kürtleri, Ermenileri katletmesi olayıda gerçektir. Önemli olan tartışabilmek.

Faşist Türk askerinin Kürtlerin kafalarını kesip poz vermeleri, Maraşda katliamlar, Dersimde çocukların kadınların süngülenmesi katledilmesine karşıyız

Aynı şekilde masum Azerilerin katledilmesine de karşıyız.

Ne Tüm Ermeniler Suçludur ne tüm Türkler

slush
14.02.2007, 17:29
Ben Alevi Ermeni iliskilerinden bahsetmiyorum, Turk resmi kimligin ile ,Turk resmi kimliginin Ermenileri Rumlari ve Suryanileri dusman gormelerinden bahsediyorum.
Seni Alevi olarak gormuyorum, benim bildigim Alevilik senin lanse ettigin Alevilik degildir.

Senin gibi bir ırkçı ile aleviligi tartışmak istemem...

Saçma, nasil oluyorda yazdiklarimi Mum sondu rezilligi ile es deger tutuyorsun ?unutmaki mum sonru iftirasi yine Turkler tarafindan uydurulmustur, sergilenen kurnaz tutumlardan sunu goruyorimki guvenilecek yapida degilsiniz.
Sen katliamcilari savun.
Sen size mum sondu iftirasi atan soydaslarina guvenmeye devam et!
Ben onlara guvenmiyorum.
Gevenmedigim ve onlarin yalanlarina inanmadigim için ,gunah keçisi ilan ediliyorum..
Benim senin gibi insanlarla ırksal problemim yok, Mum söndü Sunnilerin içinde ki Fasitler, yobazlar tarafından uydurulmuştur. Bu ülkede Kürt Sunniside vardır Türk Sunniside.. Ama sen burda da ırkçılık yapmışsın,

Sen ki güven konusunda en son konusak kisisin 20 posta yazdıklarını tekra oku hatta zahmet etme ben buraya kopyalayacagım. Insanların bir katliamı lanetlemesine dayanamayıp sunu yazmıssın ki bu insanlar diger Katliamlarıda lanetleyen insanlardır.
Itiraf edeyimki sizden sunu ogrendim, bayan yazar bir arkadasin disinda hiç biriniz KESINLIKLE GUVENILMEZSINIZ!
Katletmeye ve kardeslik adina kinamalariniza devam edin, hata bendeki degerli zamanimi sizlere adamisim. Fransiz ,Arjantinli, Fars, Arap,Uruguayli,Kiproslu, Yunanli,Italyan,Bulgar ,Venezuelali,Isviçreli,Slovak,Litvanyali ....vs kardeslerimiz bize yeter kardesligi kaybetmediki sizde bulalim.

Bu konuda senle polimige girmek istemiyorum çünkü senin amacın bu topigi kisisellestirmek ve kapatmaktır. Seni sevindirmiyecegim..

Haydaryiğit
14.02.2007, 17:29
Var ,sizin yok edilmis halklarin tumuylen sorunlariniz var. Rumlarla, Suryanilerlen, Ermenilerle.,

Beni istersen Fasist kabul et ,istersen miliyetçi ama benden daha uygar dusunceye ,

[bana ogretildigi gibi "Turk altindan yaratilmis olsa dahi alip cebine koyma" ogretisine sadik kalacagim... .

Benden daha Demokrat dusunceye sahip degilsin!.

Hrant Dink'i katledende Turklerdi. en yuksegindeki Siyasetçisinden en altaki katline kadar herkes el ele

Avedis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Siz bir ermeni bile olamazsınız.
Çünkü iyi bir ermeni yıllardır,türklerle,kürtlerle diğer ırklarla her zaman bu Anadolu topraklarında kardeşçe,demokratik bir şekilde yaşamışlardı.Millet-sadıka idi ermeniler (sadık,dürüst milletti bizim için).Siz ki gözü ırkçılıktan kararmış... gözünüz başka birşey görmüyor...
Bir ermeni insanı insan gibi sever.Hrank Dink gibi bir insanın savunuculuğunu bile size yakıştıramıyorum...çünkü bunu hakkıyla yapabilecek birisi değilsiniz.

Demokrasi anlayışınız bile çok farklı duruyor...bir türlü çözemedim nasıl demokrasiyse bu;
Başkalarının topiklerinde ilgisiz birçok yazılar yazıp orayı işgal etmek midir ? Sizin demokrasi anlayışınız.

Her zaman anlatmaya çalışıyoruz sizin gibi türk insanını kötü görenlere (Türk milliyetçiliğini savunmuyorum ) kızıyorum.Çünkü her zaman genelleme yapıyorsunuz.
Biraz olsun araştırınız her milletten faşist insanlar var.Ama hiç mi eşitliği, özgürlüğü, halkların eşitliğini savunan insan çıkmaz bu insanların içinden.

Avedis
14.02.2007, 17:31
Ust taraftaki resimleri gordunuz, bu insanlarin yerli olan her seye dusmanliklari var .sadece halklara degil her turlu degere dusmanlik besliyorlar.bugun sadece Ermeniler degil ,Ermenilere ayit tum degerler yok edilmis 4000 Ermeni Kilisesi 135'e dusmus.
Eger herkesle sorunun varsa Sorun olan sensin .
Bugun degisen ne var diye soramiyorsunuz, çunku degisen hiç bir sey yok artik var olmanin tek bir çaresi var onlara benzemek.
Ve onlara benzenildigi için herkesi Irkçi ,herkesi katliamci olarak suçluyorlar.
Ben boyle degildim ,seni gordukten ve seni tanidiktan sonra boyle oldum .
Sen degismek istemiyorsan ,neden benim degismemi istiyorsun?

KızılBant
14.02.2007, 17:39
Avedis arkadaşım genel olarak tüm Türkleri katliamcı olarak tanıtman doğru değil. Evet Türklerin çoğu faşisttir (özellikle yöneticiler ve ırkçılar) ama tüm Türkler katil, faşist değildir.

Slush arkadaşım sen güneydoğuda faşist ordunun militanların kafalarını kesmesini, Kürt köylerini yakmasını onaylıyormusun? Bu hocalı katliamına gösterdiğin tepkinin aynısını bu kafa kesen Faşist askerlere koyabilirmisin?

Savaşa karşıyım, azeri, ermeni, kürt tüm halkların yanındayım (Faşistleri hariç)

Güneydoğuda Askerler tarafından kafaları kesilmiş vaziyette hatıra fotoğrafı çektirilen Kürt gerillaları.

KızılBant
14.02.2007, 18:03
Tüm katliamlara lanet olsun. İster Ermeni yapsın ister Türk yapsın hepsi çirkince.

Katledildikden sonra kafaları kesilen Kürt gerillaları.

Arkadaşlar önce ülkemizdeki pislikleri görelim.

Westside
14.02.2007, 18:10
1.500.000 Ermeni
500.000 Suryani
750.000 Pontuslu ve Izmirli Rum
30.000 Maruni Lubnan Hiristiyani

Yuzbinleri askin Kurd, Alevi ,Yezidi, katliamini yapanlar Karabagh savasini ve oradaki toprak kaybedislerinin pazarligini Hocali hikayeleri ile bir saldiriya donusturmus durumdalar.
Unutmayin Mersin'de irkçilariniz yeminler ediyor katliamci ve Soykirimci kimklik hala dimdik ayakta .

Bunu bütün Türkiye'ye mal edemezsin dostum.
Tıpkı Asala'nın yaptıgı katliamları Ermenilere mal edemedigin gibi.

Alevimen
14.02.2007, 18:31
bu topiği kilitliyorum.

Nesimi
14.02.2007, 22:17
Kilitlemekle doğru olan yapılmış herkes kendine göre kesilen kafaları koyuyor. Arkadaşlar ne Ermeni, ne Kürt ne de Türk farketmiyor biz nerede katliam olsa nerede masumlar öldürülse onların yanındayız ancak bu şekilde fotoğraflar koymak yanlış olmuş.

Bizler halkların kardeşliğini savunuyoruz.

garcia
14.02.2007, 23:35

sayın avedis:"Turk altindan yaratilmis olsa dahi alip cebine koyma" ogretisine sadik kalacagim.

yukarıda yazmış olduğunuz cümlelelerden dolayı sizi adaptasyona alabilirdim.neyse,siz kendi kendinizi yargılayın.

ben milliyetçiliğin her türünden uzağım,ama görünen o ki,siz ermeni milliyetçisisiniz. ve şunuda burada açıkça yazayım:anadolu topraklarında,yüz binlerce ermeniyi katleden ve bu gün,bunu savunan türk faşistlerinin,hocalıda çoluk çocuk demeden katleden ve bunu onaylayan,sırf milliyetçi duygularından dolayı kınamayan, ermeni faşistlerinden hiç bir farkı yoktur.

arkadaşlar;insan olabilmek,herşeyden önce insan gibi insan olabilmek,her türlü etnik,dinsel baskılara karşı olmayı gerektirir.
ben bir insan olarak türkiyede masum ermenilere yapılan katliamları kınıyor,lanetliyorum. dünyanın neresinde ve kime karşı yapılmış ve kim tarafından yapılmış olursa olsun;ırkçılığın her türü insanlık suçudur.

sayın avedis,yukarıdaki kırmızı yazılı,cümlenize benzer;bir halkı, ırkçı bir şekilde komple itham eden bir başka yazınıza rastlarsam;forum kuralları gereği,adaptasyona alacağım.sizin ermeni olmanız size hiçbir ayrıcalık tanımaz bu bir.ayrıca insanlar etnik kökeniyle değil,fikirleriyle değerlendirilir buda iki.

Cengizhan
27.02.2007, 12:46
Bundan 15 yıl önce, yani 26 Şubat 1992'de
Azerbaycan'ın Hocalı kentinde sivil halka karsı Ermeniler tam anlamıyla bir katliam yapmışlardır.

Hocali Katliami

26 Şubat günü Türk dünyası ve Azerbaycan için en acılı günlerden biri olmanın yanısıra aynı zamanda insanlık tarihi için de kelimenin tam anlamıyla siyah bir sayfadır. Bundan 15 yıl önce, yani 26 Şubat 1992'de
Azerbaycan'ın Hocalı kentinde sivil halka karsı Ermeniler tam anlamıyla bir katliam yapmışlardır.
Bugün sözde soykırım iddialarıyla Türkiye'yi suçlayan Ermenistan'ın Devlet Başkanı Robert Koçaryan'ın direktifleri doğrultusunda Ermeniler Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde 7 bin kişilik nüfusa sahip ve coğrafi konumu itibariyle bölge için stratejik önemi olan Hocalı kentini ele geçirmek için 25 Şubat gecesi katliam gayesiyle harekete geçmiştir.
Hocalı'nın işgali sonucu sivil, eli silahsız, Azerbaycan Türkleri çocuk, kadın, ihtiyar ve genç ayrımı yapılmadan Ermeniler tarafından katledilmiştir. Resmi verilere göre, o gece 613 kişi hunharca katledilmiş; bunlardan 83 çocuk, 106 bayan acımasız yöntemlerle işkence yapılarak öldürülmüştür. Ayrıca, 487 kişi ağır yaralanmış ve 1275 kişi ise rehin alınmış, geri kalan nüfus da bin bir zorlukla caninin kurtarmıştır. 26 çocuk tamamen ve 130 çocuk ise kısmen oksuz kalmıştır. Ermeniler şehitleri özel acımasızlıkla, gözlerini oyularak, kafataslarının derisini soyarak ve vücutlarının farklı organlarını keserek öldürmüştür. Küçücük çocukların gözleri oyulmuş, hamile kadınların karınları yırtılmış ve insanlarımız diri diri toprağa gömülmüştür. Hatta şehitlerin bir çoğunun cesetleri yakılmıştır.
Xocalı Soyqırımı

Azerbaycan xalıqının XX esrde üzleşdiyi dehşetli facielerden biri de Xocalı soyqrımıdır. Xocalı faciesi Xatın , Lidisa , Oradur soyqırımı kimi insanlıq tarixine düşmüş qanlı olaydır.
1992-ci il fevralın 25-den 26-a keçen gece Ermenistan silahlı qüvveleri, Azerbaycanın Dağlıq Qarabağ erazisindeki ermeni silahlı desteleri, keçmiş SSRİ-nin Xankendinde yerleşen 366-cı motoatıcı alayının şexsi heyetinin ve texnikasının bilavasite iştirakı ile Xankendi ile Esgeran arasında yerleşen Xocalı şeherini zebt ederek, Azerbaycan xalqına qarşı soyqırım siyasetini heyata keçirmişdir.
Xocalının işğalı zamanı bir gecede dinc ehaliden 613 nefer, o cümleden 63 uşaq, 106 qadın, 70 qoca xüsusi amansızlıqla, işgencelerle öldürülmüş, insanların başları kesilmiş, gözleri çıxarılmış, hamile qadınların qarınları süngü ile deşik-deşik edilmişdir.
Hücumda hemçinin mayor Oqanyan Seyran Muşeqoviçin (Seyran Oqanyan hazırda Dağlıq Qarabağda ermenilerin qeyri-qanuni rejiminin «müdafie naziri»dir) komandanlığı altında 366-cı alayın 2-ci batalyonu, Yevgeni Nabokixinin komandası altında 3-cü batalyonun, 1 saylı batalyonun qerargah reisi Çitçyan Valeriy İsayeviç ve alayda xidmet eden 50-den artıq ermeni zabit ve praporşik iştirak etmişdir. («Xocalının işğalına dair istintaq materiallarından»)
Şeher ehalisinin bir hissesi zorakılıqdan qaçıb qurtarmaq isteyerken evvelceden düzeldilmiş pusqularda qetle yetirilmişdir. Rusiyanın «Memorial» hüquq-müdafie merkezinin melumatına esasen, dörd gün erzinde Ağdama Xocalıda qetle yetirilmiş 200 azerbaycanlının meyidi getirilmiş, onlarla meyidin tehqire meruz qalması faktı aşkar edilmişdir. Ağdamda 181 meyid (130 kişi ve 51 qadın, o cümleden 13 uşaq) mehkeme-tibbi ekspertizasından keçirilmişdir. Ekspertiza zamanı müeyyen edilmişdir ki, 151 neferin ölümüne gülle yaraları, 20 neferin ölümüne qelpe yaraları sebeb olmuş, 10 nefer küt aletle vurularaq öldürülmüşdür. Hüquq-müdafie merkezi diri adamın baş derisinin soyulması faktını da qeyde almışdır.
Xocalı soyqırımı şahidlerinin ifadelerinden:
Ermeniler terefinden qetle yetirilmiş azerbaycanlı uşaqların sinesi yarılıb ürekleri parçalanmış, ekser meyidler ise tike-tike doğranmışdır.
Heyderov Camal Ebdülhüseyn oğlu - «Qaraqaya deyilen yerin yaxınlığındakı fermanın 2 kilometrliyinde eybecer hala salınmış xeyli azerbaycanlı meyidi var idi. Qetle yetirilmiş uşaqların sinesini yarıb üreklerini parçalamış, ekser meyidleri ise tike-tike doğramışdılar».
Heyderov Şahin Zülfuqar oğlu - Naxçıvanik kendi (Xocalı) yaxınlığında 80-e yaxın meyid görüb. Meyidler qorxulu veziyyete salınmış, başları kesilmişdir. Milis mayoru Elif Hacıyev, yaxın qohumları Selimov Fexreddin, Selimov Mikayıl da qetle yetirilenler arasında olmuşdur.
Hümbetov Celil Hümbeteli oğlu - Ermeniler onun gözü qarşısında heyat yoldaşı Füruze, oğlu Muğan, qızı Simuzer ve gelini Südabeni güllelemişler.
Paşayeva Kübra Adil qızı - Ketik meşesine girende ermenilerin mühasiresine düşmüşdür. Gizlendiyi kolluqdan heyat yoldaşı Paşayev Şura Tapdıq oğlu, oğlu Paşayev Elşad Şura oğlunun güllelenmesinin şahidi olmuşdur.
Emirova Xezengül Tevekkül qızı - Xocalı işğal olunan zaman ermeni silahlıları onun ailesini bütünlükle girov götürmüşdür. Ermeniler Xezengülün anası Rayanı, 7 yaşlı bacısı Yeganeni ve xalası Göyceni gülleleyib, atası Emirov Tevekkülü ise benzin tökerek yandırmışlar.
Eliyeva Zoya Eli qızı - 150 nefere qeder adamla 3 gün meşede qalıb. Meşede Zoyanın yanında Ehmedova Dünya ve onun bacısı Gülxar donaraq ölmüşdür.
Mustafayeva Kübra Eliş qızı - «Ermeniler bizi girov götüren kimi yanımdakı altı neferi yerindece güllelemişler».
Kerimova Seide Qurban qızı - «12 neferle birlikde girov götürüldük. Ermeniler qızım Nezaketi, Tapdığı, Seadeti, İradeni işgence ile öldürmüşler».
Necefov Eli Ağami oğlu - «Ermeniler qaçan adamları mühasireye alaraq 30-40 neferi yerindece güllelemişler».

www.azatyurt.com

hepimiz Hocaliyiz, hepimiz Azeriyiz!
15 sene gecdi, unutmadik, unutmayacagiz ve unuturmayacagiz

D-e-v-r-i-m-c-i
27.02.2007, 14:33
can dostlarım...ne yapıyorsunuz siz.bu siteye 18,19,20,yaşındaki kardeşlerimizin girdiğini bilmiyor musunuz.paylaşacak güzel birşey bulamadınız mı.ee biz zaten bunlarla doğduk bari yeni nesillere bunu yapmayalım.hani dilimiz,dinimiz,ırkımız yakılmıştı da biz çocuklarımızı yaktırmayacak bu tür hikaye ve resimlerle onların kendilerine olan öz güvenlerini yaktırmayacaktık.keşke olmasaydı.benim bile defalarca görmeme rağmen tüylerim diken diken oldu.neyse bir daha böyle talihsizliklerin yaşanmaması ve insanın her zaman,dini,dili,ırkı için değil de,sadece insan sayıldığı günlerin gelmesi umuduyla...eyvallah...

slush
27.02.2007, 15:18
can dostlarım...ne yapıyorsunuz siz.bu siteye 18,19,20,yaşındaki kardeşlerimizin girdiğini bilmiyor musunuz.paylaşacak güzel birşey bulamadınız mı.ee biz zaten bunlarla doğduk bari yeni nesillere bunu yapmayalım.hani dilimiz,dinimiz,ırkımız yakılmıştı da biz çocuklarımızı yaktırmayacak bu tür hikaye ve resimlerle onların kendilerine olan öz güvenlerini yaktırmayacaktık.keşke olmasaydı.benim bile defalarca görmeme rağmen tüylerim diken diken oldu.neyse bir daha böyle talihsizliklerin yaşanmaması ve insanın her zaman,dini,dili,ırkı için değil de,sadece insan sayıldığı günlerin gelmesi umuduyla...eyvallah...

Fasizmi gösteriyoruz... Forumda hep laga luga olacak degil ya... Genç arkadaşlar ırkçılığın insanoglu için ne tür bir felaket olduğunu gösteriyoruz... Anlayana tabi...

çeşm-i naz
27.02.2007, 16:13
böyle bir vahşet yok insanlık ayıbı falan değil bu artık insan olan bunu yapar mı ??
hamile kadınların karnını deşerek taş dolduran
yaşlı bebek dinlemeden kadınlara tecavüzden binbir türlü işkence eden
kafa kesen ve daha neler neler bunalrı yapanlar insan olamazlar
ermeni,kürt,alevi,sünni,yahudi fark etmez faşizm herkes millet için kötüdür işte bir fazişt yanlısının bütün ırka mal olduğunu görüyoruz..
ama hala anlamadığım bm bu katliamı görmüyor yada görmemezlikten geliyor
kahrolsun fazişim kahrolsun katliam yanlıları!!!!!!!!!

tuncerbio
27.02.2007, 16:21
kim hangi amaç uğruna yapmış olursa olsun hocalıda yapılan insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur ve o katliamı yapanlar bunu gizlemek gereği dahi duymamıştır.....

insanlar dünya tarihinde önemli olan ayrıntıları bilmek zorundadır bunları onlardan saklamaktansa ders çıkarmalarını sağlamak ve faşizmin yapısının anlatılması adına gün yüzünde tutulmalarına yardımcı olmak bizlerin görevidir ....

taner51
27.02.2007, 16:43
HOCALI KATLİAMI....Çok değil 15 yıl önce ermenilerin
yapmış olduğu bir
katliamdır bu.673 tane azerinin kadın çocuk demeden bıçaklanıp ateş açılıp
yollara atıldığı,1 000 000 azerinin yine aynı şekilde sürgün edildiği bir
katliamdır bu.

Sadece bize değil bizim Azeri kardeşlerimize yapılmış bir şeye hala
Ermeni soykırımı diye tutturmaktadırlar.

burka_76
28.02.2007, 17:36
Avedis'in 1.500.000 Ermeni'nin öldürüldüğü safsatası yetmezmiş gibi bir de Sümgayid katliamı saçmalığını okuyorum.

Ermeni katliamıymış!Hadi ordan!Hangi katliamdan bahsediyorsun?Madem böyle bir şey var parasını Türk Tarih Kurumu'nun ödemeyi teklif etmesine rağmen neden arşivlerinizi açmıyorsunuz,neden bu konuda ses seda yok?Biz tarihimizle her zaman yüzleşmeye hazırız.Ermeniler değil miydi 1915'li yıllarda erkeklerinin çoğunu savaşa gönderen Türk köylerini basan,acımasızca insanları öldüren?

İşin aslı şudur ki; 1915'li yıllarda Türk erkeklerinin bir çoğu cephelere savaşa gitmişlerdir.Bunu fırsat bilen Ermeniler kötü emellerini hayata geçirmeye başlamışlardır.Ermenilerin bu harekatına karşılık elbette bir tepki olacaktı.Sen benim vatanımda yaşa,benim toprağımı kuşatmaya çalış,namusuma,ırzıma göz dik ben de buna seyirci mi kalayım?Tabi ki hayir!Sen bunları yapmaya kalkışırsan tabi ki çekip seni alnının ortasından vurmak bana farzdır.Bu durumda ölen Ermeniler'e mi soykırım yapıldı diyorsunuz?Yoksa bu yaptıklarınızdan dolayı Osmanlı hükümetinin hakkınızda almış olduğu tehcir kararı yüzünden mi?

Osmanlı hükümetinin Ermenilere devlet yönetiminde yer verdiklerini bilmiyor olamazsın Avedis.Peki ne oldu da Osmanlı idaresinde yer alan Ermeniler'e karşı sözde soykırım! yapıldı?Harput'un,Van'ın,Erzurum'un,Erzincan'ın,Ka rs'ın her köyü,kasabası Türkler'e tecavüz eden,erkekleri cephede iken kadın,çoluk çocuk demeden katleden Rusya,Ermenistan ve düvel-i muazzama destekli Hınçak ve Taşnak eşkiyasının yayınlanan,yayınlanmayan hikayeleriyle doludur.Asıl önemlisi bu gerçekler batılı ülke arşivlerinde de görülmektedir.

Bakın Zori Balayan isimli şahıs kitabında ne diyor:

Zori Balayan, Ermenilerin Hocalı’da Türklere Karşı Soykırım Yaptığını İtiraf Ediyor.

''Büyük Ermenistan'' idealinin asıl idealistlerinden biri olan Zori Balayan'ın Hocalı
soykırımına bizzat iştirak ettiğine dair deliller mevcuttur. APA'nın malumatına göre; hala İnterpol tarafından tüm dünyada aranan Zori Balayan, 1996'da çıkardığı ''Ruhumuzun Canlanması'' adlı kitabında Hocalı soykırımına hak kazandırmış ve bu şehirde Azerbaycanlılara karşı soykırımın yapıldığını gururla itiraf etmiştir.

Ve kitabının bir bölümünde şöyle yazıyor...

''…Biz Haçatur'la ele geçirdiğimiz bir eve girdiğimizde, askerlerimiz 13
yaşında bir Türk çocuğunu pencereye çivilemişlerdi. Türk çocuğu çok ses çıkarmasın diye Haçatur çocuğun annesinin kesilmiş göğsünü onun ağzına soktu. Daha sonra ben bu 13 yaşındaki Türk çocuğuna, onların atalarının bizim çocuklarımıza yaptıklarını yaptım. Başından, ensesinden ve karnından derisini soydum. Sonra saat tuttum ve Türk çocuğu yedi dakika sonra kan kaybından hayatını kaybetti.

İlk mesleğim doktorluk olduğu için merhametliydim, bu yüzden de çocuğa yaptığım eziyetten dolayı mutluluk duymadım. Ama ruhum halkımın bir kısmının bile öcünü aldığı için gururluydu. Haçatur daha sonra, ölmüş Türk çocuğunun cesetini parça parça doğradı ve bu Türkle aynı kökten olan köpeklere attı.

Akşama kadar aynı şeyi 3 Türk çocuğuna daha yaptık. Ben bir Ermeni vatansever olarak kendi vazifemi yerine getirdim. Haçatur'da çok terlemişti ama ben onun gözlerinde ve diğer askerlerimizin gözlerinde “intikam ve hümanizmin” mücadelesini gördüm. Ertesi gün biz kiliseye giderek, 1915'te ölenlerimiz ve ruhumuzun dün gördüğü çirkeften temizlenmesi için dua ettik. Ancak biz Hocalı'yı, vatanımızın bir parçasını işgal eden 30 bin kişilik çirkeften temizlemeyi başardık.''

Hocalı'da Ermenilerin Azerbaycanlılara karşı hayata geçirdiği soykırımı detaylarıyla kendi kitabında sıralayan Zori Balayan, her Ermeni'nin bu hareketten gurur duyması gerektiğini söylüyor.

Şunu da belirtelim ki; Hocalı'da Ermenilerin soykırım gerçekleştirdiklerini, insanlığa
karşı cinayet işlediklerini tasdikleyen bu fikirler, Zori Balayan'ın 1996'da çıkarmış olduğu ''Ruhumuzun Canlanması'' adlı kitabının 260-262'inci sayfalarında yer
almaktadır.

Madem resimlerle konuşacağız o zaman al sana Hocalı Katliam görüntüleri.

Bu vahşeti görünteleyen kameraman çekim yaparken diyor ki:Bir gün önce de gelmiştim buraya çekim yapmak için ama ölen insanların kafatasları soyulmamış,çeşitli organları kesilmemiş,karınları deşilmemişti.Yani Ermeniler öldürdükleri Azerbaycan Türkleri'nin bedenlerinin çeşitli organlarını kesmek,derilerini soymak için bir gün sonra tekrar gelip bunları yapıyorlar.

RESİMLERİ DİREK OLARAK EKLEMEK İSTEMİYORUM.İSTEYENLER LİNKE TIKLAYIP RESİMLERE VE VİDEOLARA BAKABİLİRLER.

http://www.youtube.com/watch?v=w_Rk30k5vx0

http://www.azatyurt.com/Katliam%20Fotolari.htm

halitseyfi
28.02.2007, 18:00
Bakıyorumda ırkçılar kendi yapmış oldukları katliamları gül bahçesi, başkalarının yaptıkları katliamları dikenli yol olarak görüyorlar. Ne denirki ırkçı ırkçıdır.

burka_76
28.02.2007, 20:16
Bakıyorumda ırkçılar kendi yapmış oldukları katliamları gül bahçesi, başkalarının yaptıkları katliamları dikenli yol olarak görüyorlar. Ne denirki ırkçı ırkçıdır.

halitseyfi,

Benim yazdığım yazıdan hemen sonra bu tür bir yazı yazdığınız için sormak durumundayım.Yukarıda yazmış olduğunuz cevap bana mıydı?Lütfen isim vererek konulara katılınız!Aksi halde yanlış düşüncelere kapılmak durumunda kalacağız.

slush
28.02.2007, 20:35
HOCALI KATLİAMI....Çok değil 15 yıl önce ermenilerin
yapmış olduğu bir
katliamdır bu.673 tane azerinin kadın çocuk demeden bıçaklanıp ateş açılıp
yollara atıldığı,1 000 000 azerinin yine aynı şekilde sürgün edildiği bir
katliamdır bu.

Sadece bize değil bizim Azeri kardeşlerimize yapılmış bir şeye hala
Ermeni soykırımı diye tutturmaktadırlar.

Avedis'in 1.500.000 Ermeni'nin öldürüldüğü safsatası yetmezmiş gibi bir de Sümgayid katliamı saçmalığını okuyorum.

Bu katliam dünyadaki diger katliamlarda olduğu gibi (Alevi, Kürt, Yahudi, Ermeni, Kızıldereli) insanliga karşı işlenmiş bir katliamdir. Ve bizler yani aleviler katliama uğrayan yada katliamı yapanın ırkına bakarak tavır sergilemeyiz her katilami kendi acımız olarak görürüz. Katliamı yapanıda zalim olarak...

halitseyfi
28.02.2007, 21:04
halitseyfi,

Benim yazdığım yazıdan hemen sonra bu tür bir yazı yazdığınız için sormak durumundayım.Yukarıda yazmış olduğunuz cevap bana mıydı?Lütfen isim vererek konulara katılınız!Aksi halde yanlış düşüncelere kapılmak durumunda kalacağız.

sevgili can
yazım sana yönelik değildi. fakat eğerki, seni rahatsız eden bir durum varsa yaza bilirsin. Nihayet burda bir fikri tartışıyoruz.

yazdığım yazı gayet açık, eğer (öylesin demiyorum) sen ırkçı bir beyanda bulunduğunu düşünüyorsan sende cevabını verirsin.amacım genel bir mesaj vermekti.

yazınıza gelince bazı noktalarına katılmakla beraber muhatabınızın ırkçı yapısından dolayı, aynı duyguları ve histeriyide size bulaştırıyor düşüncesindeyim.

sevgiyle kal.

ayarslanhan
28.02.2007, 21:15
[QUOTE=burka_76;368449]Avedis'in 1.500.000 Ermeni'nin öldürüldüğü safsatası yetmezmiş gibi bir de Sümgayid katliamı saçmalığını okuyorum.

Ermeni katliamıymış!Hadi ordan!Hangi katliamdan bahsediyorsun?Madem böyle bir şey var parasını Türk Tarih Kurumu'nun ödemeyi teklif etmesine rağmen neden arşivlerinizi açmıyorsunuz,neden bu konuda ses seda yok?Biz tarihimizle her zaman yüzleşmeye hazırız.Ermeniler değil miydi 1915'li yıllarda erkeklerinin çoğunu savaşa gönderen Türk köylerini basan,acımasızca insanları öldüren?

İşin aslı şudur ki; 1915'li yıllarda Türk erkeklerinin bir çoğu cephelere savaşa gitmişlerdir.Bunu fırsat bilen Ermeniler kötü emellerini hayata geçirmeye başlamışlardır.Ermenilerin bu harekatına karşılık elbette bir tepki olacaktı.Sen benim vatanımda yaşa,benim toprağımı kuşatmaya çalış,namusuma,ırzıma göz dik ben de buna seyirci mi kalayım?Tabi ki hayir!Sen bunları yapmaya kalkışırsan tabi ki çekip seni alnının ortasından vurmak bana farzdır.Bu durumda ölen Ermeniler'e mi soykırım yapıldı diyorsunuz?Yoksa bu yaptıklarınızdan dolayı Osmanlı hükümetinin hakkınızda almış olduğu tehcir kararı yüzünden mi?

Osmanlı hükümetinin Ermenilere devlet yönetiminde yer verdiklerini bilmiyor olamazsın Avedis.Peki ne oldu da Osmanlı idaresinde yer alan Ermeniler'e karşı sözde soykırım! yapıldı?Harput'un,Van'ın,Erzurum'un,Erzincan'ın,Ka rs'ın her köyü,kasabası Türkler'e tecavüz eden,erkekleri cephede iken kadın,çoluk çocuk demeden katleden Rusya,Ermenistan ve düvel-i muazzama destekli Hınçak ve Taşnak eşkiyasının yayınlanan,yayınlanmayan hikayeleriyle doludur.Asıl önemlisi bu gerçekler batılı ülke arşivlerinde de görülmektedir.

Bakın Zori Balayan isimli şahıs kitabında ne diyor:

Zori Balayan, Ermenilerin Hocalı’da Türklere Karşı Soykırım Yaptığını İtiraf Ediyor.

''Büyük Ermenistan'' idealinin asıl idealistlerinden biri olan Zori Balayan'ın Hocalı
soykırımına bizzat iştirak ettiğine dair deliller mevcuttur. APA'nın malumatına göre; hala İnterpol tarafından tüm dünyada aranan Zori Balayan, 1996'da çıkardığı ''Ruhumuzun Canlanması'' adlı kitabında Hocalı soykırımına hak kazandırmış ve bu şehirde Azerbaycanlılara karşı soykırımın yapıldığını gururla itiraf etmiştir.

Ve kitabının bir bölümünde şöyle yazıyor...

''…Biz Haçatur'la ele geçirdiğimiz bir eve girdiğimizde, askerlerimiz 13
yaşında bir Türk çocuğunu pencereye çivilemişlerdi. Türk çocuğu çok ses çıkarmasın diye Haçatur çocuğun annesinin kesilmiş göğsünü onun ağzına soktu. Daha sonra ben bu 13 yaşındaki Türk çocuğuna, onların atalarının bizim çocuklarımıza yaptıklarını yaptım. Başından, ensesinden ve karnından derisini soydum. Sonra saat tuttum ve Türk çocuğu yedi dakika sonra kan kaybından hayatını kaybetti.

İlk mesleğim doktorluk olduğu için merhametliydim, bu yüzden de çocuğa yaptığım eziyetten dolayı mutluluk duymadım. Ama ruhum halkımın bir kısmının bile öcünü aldığı için gururluydu. Haçatur daha sonra, ölmüş Türk çocuğunun cesetini parça parça doğradı ve bu Türkle aynı kökten olan köpeklere attı.

Akşama kadar aynı şeyi 3 Türk çocuğuna daha yaptık. Ben bir Ermeni vatansever olarak kendi vazifemi yerine getirdim. Haçatur'da çok terlemişti ama ben onun gözlerinde ve diğer askerlerimizin gözlerinde “intikam ve hümanizmin” mücadelesini gördüm. Ertesi gün biz kiliseye giderek, 1915'te ölenlerimiz ve ruhumuzun dün gördüğü çirkeften temizlenmesi için dua ettik. Ancak biz Hocalı'yı, vatanımızın bir parçasını işgal eden 30 bin kişilik çirkeften temizlemeyi başardık.''

Hocalı'da Ermenilerin Azerbaycanlılara karşı hayata geçirdiği soykırımı detaylarıyla kendi kitabında sıralayan Zori Balayan, her Ermeni'nin bu hareketten gurur duyması gerektiğini söylüyor.

Şunu da belirtelim ki; Hocalı'da Ermenilerin soykırım gerçekleştirdiklerini, insanlığa
karşı cinayet işlediklerini tasdikleyen bu fikirler, Zori Balayan'ın 1996'da çıkarmış olduğu ''Ruhumuzun Canlanması'' adlı kitabının 260-262'inci sayfalarında yer
almaktadır.

Madem resimlerle konuşacağız o zaman al sana Hocalı Katliam görüntüleri.

Bu vahşeti görünteleyen kameraman çekim yaparken diyor ki:Bir gün önce de gelmiştim buraya çekim yapmak için ama ölen insanların kafatasları soyulmamış,çeşitli organları kesilmemiş,karınları deşilmemişti.Yani Ermeniler öldürdükleri Azerbaycan Türkleri'nin bedenlerinin çeşitli organlarını kesmek,derilerini soymak için bir gün sonra tekrar gelip bunları yapıyorlar.

teşekkürler arkadaşım. varsa bizde böyle bir durum arşivlerimizi açalım, onlarda kendi arşivlerini açsınlar. gerçekler açığa kavuşsun. yoksa bir tarafdan fransa, öte tarafta amerikayı arkanıza alıp ta türkiye'ye tehditler savurmanın alemi yok. amerika bizi ne kadar çok seviyor ki avrupa'ya sözünü geçiremiyor.

MeRaLiNa
28.02.2007, 21:22
Hocali Katliaminin Tarihi 1992, 1992de yapilan bir Katliamla 1860 - 1915 arasinda yapilan bir Soykirimin olmadigini iddaa edilirse buna kargalar bile güler...

Ermeni Soykirimi icin topic var orda yazin görüslerinizi... Ermeni Soykirimiyla ilgili Fotograflarda bunlardan daha korkunc degil... tek tarafa bakip, Medyanin gazanina gelip 1915lerde olan bir soykirimdan zeytinyag gibi üste cikilmaz....

MeRaLiNa
28.02.2007, 21:27
Katliama ugrayan Aleviler olarak söyle düsünün.. Sivasta 35 kisi diri diri yakildi, olaydan bir kac gün sonra basbaglar isimli sünnü köyünde 42 (sayidan emin degilim) sünni pkk tarafindan kursuna dizildi...

"Basbaglar da Katliam yapildi diyip Aleviler birde bize Katliam yaptilar diye söylüyorlar asil Katliam bize yapildi" derlerse bu ne kadar dogrudur??

Devletin hala yok saydigi bir toplum olarak Kraldan cok Kralci olmayin.....

halitseyfi
28.02.2007, 21:39
Katliama ugrayan Aleviler olarak söyle düsünün.. Sivasta 35 kisi diri diri yakildi, olaydan bir kac gün sonra basbaglar isimli sünnü köyünde 42 (sayidan emin degilim) sünni pkk tarafindan kursuna dizildi...

"Basbaglar da Katliam yapildi diyip Aleviler birde bize Katliam yaptilar diye söylüyorlar asil Katliam bize yapildi" derlerse bu ne kadar dogrudur??

Devletin hala yok saydigi bir toplum olarak Kraldan cok Kralci olmayin.....

sevgili can

Başbağlar ile sivas ı birbirine bağlamak nekadar yanlışsa, pkk yıda alevilere bağlamak okadar yanlıştır. Sizde söylüyorsunuz başbağları gerçekleştiren aleviler değil pkk dır.

tuncerbio
28.02.2007, 21:44
başbağlar ve sivası beraber tartışmamızı gerektiren unsur birilerinin sivasın intikamını almak adına pekte farkı olmayan bir katliam gerçekleşirmiş olmasındandır ....

MeRaLiNa
28.02.2007, 21:47
sevgili can

Başbağlar ile sivas ı birbirine bağlamak nekadar yanlışsa, pkk yıda alevilere bağlamak okadar yanlıştır. Sizde söylüyorsunuz başbağları gerçekleştiren aleviler değil pkk dır.

Can ben burda Basbaglar Katliamini Alevilere mal etmek icin yazmadim :)

Burdaki Hocali Katliami Milliyetci guruh tarafindan Ermenilere yapilan soykirimi ört pas edip "aslinda Ermeniler katliam yapti birde soykirim diye söylenip duruyorlar" diye kullandiklari bir olaydir, yani insani tarafina bakmazlar, kendi yaptiklari insanlik disi katliamlari ört pas etmek icin kullanilar... ayrica bu katliamin Fotoraflarinin üzerine "Hepimiz Ermeniyiz diyen soysuzlar neredesiniz" diye sözler yazip Hrant Dink cinayeti üzerine demogoji yaparlar...

Sivas olaylari topigindede Basbaglar Katliamini Alevilere mal edercesine konusanlar var malum.... Alevilerele pkkyi asla bagdastirmak istemedim, sadece Hocali Katliami üzerinde Milliyetci guruhun yaptigi demogojiye ve halki nasil gaza getirdigine dair bir örnekti :)

slush
28.02.2007, 22:01
sevgili can

başbağlar ve sivası beraber tartışmamızı gerektiren unsur birilerinin sivasın intikamını almak adına pekte farkı olmayan bir katliam gerçekleşirmiş olmasındandır ....

Her ikinizinde bu degerli fikirleri için kutluyorum...

Başbağlardaki yaşayan insanların katline neden olan şey ne ? Alevi olmamalari mi? Bunu bizim için yapmasınlar biz bunu istemedik istemiyoruzda, Eger bizler bu tip öç almaları onaylasaydık bugun Türkiyenin içinde bulundugumuz durum ıraktaki mezhep kavgaları gibi olurdu. Her gün yüzlerce ölü... ölüm sebebide kendi mezhebinde olmamalarıdır...

Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir devletse bu topraklar üzerinde barış istiyorsa, Bu tip katliamlara bir daha izin vermemelidir...

ayarslanhan
28.02.2007, 22:06
evet malumudur milletin.sivasta yaşayan olaylardan dolayı da türkiye'deki tüm sünniler zan altında bırakılmıştır. hatta sivaslı olduğumdan dolayı bazı forumlarda" hani şu madımaktakileri yakanlardan mısın" sorusuna da muhatap olmuşuzdur.

slush
28.02.2007, 22:10
Burdaki Hocali Katliami Milliyetci guruh tarafindan Ermenilere yapilan soykirimi ört pas edip "aslinda Ermeniler katliam yapti birde soykirim diye söylenip duruyorlar" diye kullandiklari bir olaydir, yani insani tarafina bakmazlar, kendi yaptiklari insanlik disi katliamlari ört pas etmek icin kullanilar... ayrica bu katliamin Fotoraflarinin üzerine "Hepimiz Ermeniyiz diyen soysuzlar neredesiniz" diye sözler yazip Hrant Dink cinayeti üzerine demogoji yaparlar...

Sayın Meralina,

Ermeni Katliamı ayrı bir konudur Hocali katliamı ayrı bir konudur... Yani bu olaylardan hiç biri digerini baskın haline getiremez Kaba bir tabir ile Tencere dibin kara seninki benden kara gibi.

İkisinde ortak bir noktası vardır insanlığa karşı yapılmıştır ve ikiside o milliyetin ırkçı faşist düşüncelerine sahip olanlar tarafından gerçekleştirmiştir.

Bu konunun kendi ırkından olmadığı için karşı ırkı aşağılayan, öldüren zihniyetleri yok etmektir... Hangi milliyetten olursa olsun...

slush
28.02.2007, 22:19
evet malumudur milletin.sivasta yaşayan olaylardan dolayı da türkiye'deki tüm sünniler zan altında bırakılmıştır. hatta sivaslı olduğumdan dolayı bazı forumlarda" hani şu madımaktakileri yakanlardan mısın" sorusuna da muhatap olmuşuzdur.

Bu konuda haklısınız, ama sunni kardeslerimizede su görev düşüyor/du. Bu katliamı lanetlemek ve tepki koymaktır. İstanbulda ki cenaze törenine milyonlarca insanın katılmalidir. Ve her 2 Temmuzda öldüren canlar geniş katılım ile (Alevi Sunni Hristiyan Ateist diger mezhep ve dinler) anmak ve tepki koymaktır.

ayarslanhan
28.02.2007, 22:24
tepki koyarsınız tabi ki ama bazı zamanlar vardır ki koyduğunuz tepkiler bile gösteriş olarak kabul edilir. orada yaşananlardan dolayı bizim insanımız ne kadar sıkıntı çekti o dönemi yaşayanlar bilir.

madımak konusunda yazmıştım ve kınamıştım olayı. bir de başbağlarda yaşananların madımakta yaşananlardan farklı olmadığını belirtmiştim hiç bir art niyet olmadan. ama hemen provakatörlükle suçlandım nedense.

slush
28.02.2007, 22:48
tepki koyarsınız tabi ki ama bazı zamanlar vardır ki koyduğunuz tepkiler bile gösteriş olarak kabul edilir. orada yaşananlardan dolayı bizim insanımız ne kadar sıkıntı çekti o dönemi yaşayanlar bilir.

madımak konusunda yazmıştım ve kınamıştım olayı. bir de başbağlarda yaşananların madımakta yaşananlardan farklı olmadığını belirtmiştim hiç bir art niyet olmadan. ama hemen provakatörlükle suçlandım nedense.

Yazıyı yazdığın topiğe baktım Sivas Madimak Katliami

ilk yazdığın mesaj "madımak'ta yaşanan neyse başbağlarda yaşanan odur. ikisinde de katledilen insanlar, insanımız, canlar, canımız. kınıyorum"

Art niyetin olmaya bilir ama ilk mesajında böyle bir mesaj yazmak orda yazan arkadaşlar tarafından art niyet olarak algına bilinir. Çünkü orda madımak otelinde öldürülen canlar üzerine yazılırken başbağları koymak kıssas olarak algılanabilinir. Onun yerine Başbağlar üzerine bir topik açmanız daha yerinde olurdu diye düşünüyorum.

Bu konunun bu topikte sürdürülemeside forum düzeni açısından uygunsuz.

tuncerbio
28.02.2007, 23:02
slush a katılıyorum başbağlar katliamı ve sivas madımak olayı için tartışmalar mevcut topikte yapılmalıdır ,mesajlarınız başkaları tarafından yanlış anlaşlabilir konu dışı gereksiz mesaj yazmamanızı rica ediyorum....

ayarslanhan
28.02.2007, 23:07
forum düzeni açısından söylediklerinize katılıyorum o konuda bir hata yapmış olabilirim ama yine de bazılarının bu şekilde hareket etmelerini doğru bulmuyorum.

saygılar...

MeRaLiNa
01.03.2007, 00:13
Ermeni Katliamı ayrı bir konudur Hocali katliamı ayrı bir konudur... Yani bu olaylardan hiç biri digerini baskın haline getiremez

benim anlatmak istedigimde buydu, ama Türkce yetersizliginden anlatmak istedigimi örnek vererek anlatmaya calistim ve galiba baska yerlere cekilecek sözler sarfettim

forum düzeni açısından söylediklerinize katılıyorum o konuda bir hata yapmış olabilirim ama yine de bazılarının bu şekilde hareket etmelerini doğru bulmuyorum.

saygılar...

amacim size karsi bir tavir koymak degildi.. lafimin size gideegini düsün,adim bile, sivasli bir sünni oldugunuzu ve sivs topiginde ne oldugunu bilmiyordum... eger kirmissam özür dilerim...

kisaca anlatmak istedigim slush'in alinti yaptigim bölümünde yazdigidir

sessizdarbe
01.03.2007, 00:37
insanlık nedir bilmiyenler insan dısı şeyler yaparlar saygılarımla

D-e-v-r-i-m-c-i
01.03.2007, 01:14
bu topiği kilitliyorum.
sayın alevimen dost...tartışmadan ziyade bu fotoğrafların burda olması üzücü.slush nick li adlı dostunda bana cevaben faşizmi gösteriyoruz demesi çok ironik bir olaydı.bu siteye zaten 18 yaşından küçükleri sanırım üye olamıyor ve bu ülkede bırakın 18 ini doldurmak daha küçük yaşlarda kardeşlerimiz bile faşizmi resimlerde değil bizzat üzerlerindeki darp izlerinde zaten barındırmaktadırlar.kaldı ki bu forum doktorların otopsi görüntülerini verir gibi bir misyonda üstlenmiyor kanımca.madem bu resimler verilecek o zaman aşırı şiddet içerikli diye bir başlık atılabilir.25 yaşında olduğum halde birkaç gündür etkisindeyim bu resimlerin.kusura bakmayın ama bu tür paylaşımları şiddetle kınıyorum.sanırım sizinde bir üyeniz olarak hür düşüncemi söyleme hakkına sahibim.tabi belli saygı ve sevgi kriterleri içinde.10 günlük üyeyim ve siber alemde başka hiçbir forum ve başka hiçbir adrese üye değilim.ömrümde ilk defa bilgisayar başında yorum okumak ve yazmak bana bu denli haz verirken ve sitenizi tüm dostlarıma önerirken (aklı selim dostlar) naçizane duygularımı sizle paylaşmak istedim.topiği kilitlemek gibi bir duyarlılık sergilediğiniz için sadece teşekkür etmek istedim.iyi çalışmalar...eyvallah