Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevİlİk Mİ Kemalİstlİk Mİ?

demirozyurek
04.02.2007, 15:55
Ben aleviyim ama kemalist değilim neden cem evlerimizde mustafa kemalin resmi var anlamam.Ben tunceliliyim ve 38 katliamını ailemden etrafımdaki yaşlılardan defalarca dinledim ve 28 katliamı hakkında zazaca bir sürü parça var ve çoğunda mustafa kemal var.Bunu yapan kişi emri veren kişi ahala cem evlerimizde hala
Biz ne yapmaya çalışıyoruz biz aleviyiz bir inanç bir kültür sahibiyiz biz çağdaş bir toplumuz.ve geçmişte yapılanları unutmamamız lazım.
ve hiçbir zaman unutmayacağım.
asimile olmamamız lazım
bu gün kemalistliği vatanı savunanları ii tanımalıyız
Onların değimiyle biz vatanı milleti seviyormuyuz?
hayır onlar için biz hep vatanı milleti bölen kişiyiz.
BİZİ BÖYLE TARİF ETMELERİNE İZİM VERMEYİN

kemalist
04.02.2007, 16:19
Aleviliğin içinde kemalizm vardır laiklik adalet hepsi aleviliktede var hainlerin asılması aleviliktede var bizi saaşta satanların sonrada öldürülmesi haktır adalettir

alişero
04.02.2007, 16:51
bence de kemalizm özellikle alevi kürt lere ölüm ve zulüm den başka bişey getirmedi ha unutmadan birde asimilasyon biraz içinde geçmişinde atalarına yapılanlara cevap olmak varsa seyit rızaya yapılanları araştır bul ondan sonra kemalist olup olmamaya karar ver ey alevi kürt<zaza,kırmanc,kurmanc<

alişero
04.02.2007, 16:57
ben alevi kürt lere yazıyorum seyit rıza ve yoldaşlarının kemalizm den çektiğini onlar ve objektif düşünenler iyi bilirler soykırımlar kadın ve çocukların katliamlarınıda kemalist ler bilir

aykudgöksun
04.02.2007, 17:09
Aleviliğin içinde kemalizm vardır laiklik adalet hepsi aleviliktede var hainlerin asılması aleviliktede var bizi saaşta satanların sonrada öldürülmesi haktır adalettir

böyle adalet olmaz.insanlar sırf kendi kaderlerini elde etmek istediği için katledilmez.sen bu sözünle dünyadaki katliamların hepsini meşrulaştırıorsun..yani yapılması gereken oymuş gibi konuşuyorsun.yapılan hiçbir şey katliam sebebi olamaz.ben hukukta okuorum ama eğer adalet senin dediğinse ben ne bu düzeni ne de bu adaleti savunurum..

toprak_dan
04.02.2007, 17:31
alevilikle kemalizm kalmıştı bi birbirine düşürülmeyen . bu da oluyo yani sonunda, düşünce özgürlüğü.

Servan
04.02.2007, 17:44

bu yorumu pek anlayamadım aleviliğin neresindeasılmavardır bu mesajındaki hainler kimlerdir.sen aleviliği birazdahaarastır istersen idam nerede kabuledilir.

kemalist
04.02.2007, 21:15
böyle adalet olmaz.insanlar sırf kendi kaderlerini elde etmek istediği için katledilmez.sen bu sözünle dünyadaki katliamların hepsini meşrulaştırıorsun..yani yapılması gereken oymuş gibi konuşuyorsun.yapılan hiçbir şey katliam sebebi olamaz.ben hukukta okuorum ama eğer adalet senin dediğinse ben ne bu düzeni ne de bu adaleti savunurum..
DOSTUM TARİHİN HER DÖNEMİNDE KÜRTLER KULLANILDI BAKIN 80 LERDE FAŞİST KURŞUNLARIN ÖNÜNE KÜRTLERİ ATTILAR PKK ŞİMDİDE BÖLGEDE SİVİLLERİ KATLEDİYOR ASKERDEN ÇOK BU İNSANLARDA KÜRT DEĞİLMİ BENİM ÇOK KÜRT ARKADAŞIM VAR VE HEPSİ KEMALİST UNUTMA ATATÜRKÜN ASTIĞI İNSANLAR DOĞU VE GÜNEYDOĞUYU PARÇALAMAK İSTEYEN BUNUN İÇİNDE KÜRTLERİ ASKER ÖNÜNE YEM ATAN İNSANLARDIR KÜRT TÜRK KARDEŞ İNKAR EDEN KALLEŞ

kemalist
04.02.2007, 21:21
ALEVİMURAD ARKADAŞIM SANA SORUYORUM EHLİBEYTİ KESENLERİ SENİN ELİNE VERSELER İDAM ETMEYECEKMİYDİN UNUTMa KEMALİZM ADELET EŞİTLİK LAİK TOPLUM TEMELLERİNİN ÜSTÜNE KURULU ALEVİLİKTEDE ADALET VAR EŞİTLİK VAR LAİKLİK VAR .Hainler dediğin kuvai milliye ruhu taşımayıp ali galip isyanı gibi isyanlara katılan ve şuan dağda askerimize mayın kuranlardır eğer yine anlamıyorsan bir kaç aylığına güneydoğuya git anlarsın

aykudgöksun
04.02.2007, 21:46
kemalist arkadaş
1-büyük harfle yazma istersen çünkü yasak uyarıyım dedim
2-slogan atarak bir yere varamazsın
3-demişsin ki atatürkün astığı adamlar bölücülük yapan insanlar.biz burda asma değil bir katliamdan bahsedioruz.hiç bir şey küçük çocukları kadınları katletmeyi meşru kılamaz(ki ayrı devleti geçtim kemalist iktidarın düşündükleri şeyler yüzünden astıkları insanları da bir düşünmeni isterim)
4-alevimurada sormuşsun ama ben de cvp vermeye çalışıyım..ehlibeyti kesenlerle doğudaki insanları katledenler arasında bir düşünce farklılığı yoktur.sen şimdi tutup ehlibeyti kesenleri karşına alıosun doğuda katliam yapanları destekliosun.burda senin alevimurata değil de kendine sorular sorman gerektiğini düşünüyorum

alevi_murat24
04.02.2007, 23:01
ben aleviyim atatürküde saygım sonsuz. ama benim için alevilik ırktanda idolojimdende herşeydende önce gelir. alevilik önce gelir.. ondan sorada gelecek şeylerin arasında çok mesafe var yani aleviligi herşeyin üstünde tutarım... alevilik ve önce insan

aykudgöksun
04.02.2007, 23:08
. ama benim için alevilik ırktanda idolojimdende herşeydende önce gelir. alevilik önce gelir.. alevilik ve önce insan

belki kendi içinde önde gelebilir bu senin en doğal hakkın ama başka insanları tanırken onlarla ilişki kurarken de herşeyden önce aleviliği ön plana koyuyorsan bu biraz da aleviciliğe girmez mi??

Okan22
04.02.2007, 23:28
saygıdeğer canlar alevilik mi kemalistlik mi sorusuna katılmıyorum tamam herkes sevmek zorunda değil atatürk ü fakat tc de yasayan herkesin saygı göstermesi gerektiği düşüncesindeyim dünya üzerinde yaşayan hiç kimse yaşadığı devleti kuran kişiye bu tür sorgulamalar yapmaz diye düşünüyorum bu tür tartışmalar gençlerimizin kafasını karıştırmaktan öteye gitmez atatürk ü kullanacaksak birleştirici yönünü kullanalım derim ayrıca cemevlerine atatürk resmini asanlar yine bizim büyüklerimizdir rahatsızlık duyan arkadaşların bence resmi oraya asan kişilerle problemini halletmesini yeğlerim ayrıca diğer arkadaşında yazdıklarına gelirsek alevilik i her konuda ön plan da tutarsak bizim dini istismar edenlerden pek farkımız kalmaz ama derseniz ki ben alevilik teki kula kulluk felsefesini anlatmaya çalıştım her şeyden önce insan o zaman başım üstüne :)
şu kısa bilgiyi de vereyim katıldığım bütün cemlerde atatürk için ve ordumuz için dua ediliyordu yaşadığım yerde orduya mensup zatların yakın tarihte yapmış olduğu bi alevi kırımı olmasına rağmen ben bunlardan hiç rahatsızlık duymuyorum çünkü bizim YOL umuzda nefrete yer olmadığı gibi biz kişilerin olaylarını bir kuruma mal etmeyecek kadar mantıklı insanlarız diye düşünüyorum bundan çok çeken insanlar olarak.Lütfen arkadaşlar biz saygı göstermeden saygı bklemeyelim atamıza saygımızı sevgimiz kaybetmeyelim teşekkürler :)

alevi_murat24
04.02.2007, 23:40
belki kendi içinde önde gelebilir bu senin en doğal hakkın ama başka insanları tanırken onlarla ilişki kurarken de herşeyden önce aleviliği ön plana koyuyorsan bu biraz da aleviciliğe girmez mi??

burada kişi için hangisi anlamında soru soruluyor. ben kendi adıma söyledim. aleviligi önpilana koyarım çünkü alevilikte 72 millete bir nazarda bakma oldugu için sen alavicilik dersin ben demem buda senein dünya görüşün...

aykudgöksun
04.02.2007, 23:42
ya orda yaptığım ayrım şuydu:kendi kimliklerini koyduğun sıranın en başına aleviliği koyarsın bi de başka insanlarla ilişkilerinde aleviliği kriter olarak alırsın.hangisi diye sordum.

Jarakoy
05.02.2007, 00:13
Demokrasi ve Cagdasligi, ait oldugunuz kültürel ve etnik kimliyinizle sizin ne kadar yasam hakinizin olduguyla ölcünüz.Su kemalizm belasindan kurtulmadikca, beyinlerinizin özgür düsünebilmesi zor.Ayrica genel anlamda Alevilerin tümünün sorunlari bir ve ayni deyil. cünkü Kürt ve zaza (Kirmanc ) alevilerin Türk alevilerden farkli olarak Dil ve etnik kimlik sorunu vardir. Bu hakli ve gercek durum alevilik geneli icinde unutturulmaya calisiliyor. buda düzenin ve cikar cevrelerinin isine geliyor.. öyle deyilmi arkadaslar,,???

alevi_murat24
05.02.2007, 00:21
arkadaşlar bugünkemelizim sagdece kelime anlamıyla bu ülkede oldugunu kabul etmiyorsunuz. bugün ülkemizin başında osmanlı özlemcisi bir hükümet var. bu tür hükümüetler hep yönettemdimi. eger kemelizim var ise allahu ekber degide tektir atatürk diey sivası maraşı vb katliamları bagırarak yakmazlarmıydı. kemelist sagdece kitaplarda gazeteleirn başında kalmamışmıdır..

mesut80
05.02.2007, 01:13
şu var ki bir cok alevi evlerinde atatürk'ün resmi vardır bunu nasıl algılarsanız öyle kabul edersin

Hüseyin69
05.02.2007, 01:59
anadolu aleviligi cesitli kültür farkliliklariyla bir mozaiktir
yani bazi anadolu aleviliginde alevilik ile atatürkcülük (kemalizm)su ile tuz gibidir, nasilki su ile tuz olmadan yemek olmuyorsa , bazilarina görede kemalizm ile alevilik olmadan cagdas, meden,i uygar ve laik bir insan olunmaz

kuzey1982
05.02.2007, 02:16
bir kere alevilik ile kemalizmin,kürtçülüğüğün burda bu şekilde tartışılması beni çok rahatsız etti.en azından içinde aleveliğinde sokulması kendi adıma kızdırdı beni.kürtçülükle alevilik çok farklı şeyler önce bunu anlamamız lazım,ikincisi burası alevi forum adı üstünde alevilerin buluştuğu tanısıp fikirlerini sunduğu bir site.konuları saptırmayalım lütfen.insan ayrımı yapmıyorum.eğer aleviysen alevi gibi davranırsın.amacından saptırmayalım bazı konuları.benim bir çok kürt arkadısım var.çoğunada saygı duyuyor ve çok seviyorum.ama bazılarınıda anlamakta güçlük çekiyorum.olayı farklı yerlere çekerek insanları etkilemeye,yönlendirmeye çalısıyorlar kanımca.arkadaslar burası alevi forum.alevi arkadas cem evlerinde atatürkün resimleride var diyor sempati duydugunu söylüyor.fikrini beyan ediyor.diğeride sen bunları biliyomusun neden böyle diyorsun felan filan.etki altında bırakma cabasına giriyor.bırakın bunları lütfen ya.ben çok rahatsız oldum acıkçası ben buraya alevi sitesi diye oldum ama bakıyorumda şaşkınlık içindeyim.bu benim nacizane fikrim.saygı duyarsınız duymazsınız siz bilirsiniz ama propaganda yapmayın lütfen.aleviliği ve aleviliğin gizli tarihini ve kültürünü öğrenmeye çalısalım bunları tartısalım v.b konuları.saygılar...

polatcan
05.02.2007, 14:21
38 katliamı hangi ayda olmuş.

Alevi_Fenerli
05.02.2007, 14:23
alevilik tabiyki kemalizm bizim sorunlarımızı çözmüyo

Alevi_Fenerli
05.02.2007, 14:30
askaleli atatürkçülüğünü alevilere karşı kullanıyon bence yalnış yoldasın mhp'nin istediği yolda yürüyon! atatürkçülük birilerini soruyla sıkıştırmak değil o yolda ilerlemektir, ne demek 38 katliamı hangi ayda ? 38 katliamı olmuştur ama atatürk yapmamıştır o ayrı bi konu

azel24
05.02.2007, 14:30
yani aleviligi benimseyen bir insanın kemalizmi tamamen yok sayacağı gerçeğine pek inanmıyorum her ikisinin ortak paydası laiklikken en azından biçoğuna göre alevilikle uyuşmayabilir bi çoğu kemalizme anti-patiyle bakabilir herkesin bir olguya sempati duyması beklenemez öyle olsaydı en azından bu platform tartışma platformu özelliği taşımazdı ben alevi biri olaraktan kemalizme sempati duyuyorum benim gibi düşünmeyenlere de saygı duyuyorum onların bakış açıları ve onların doğrularıdır kimse kimseyi kemalist değil diye eleştiremez tıpkı kimsenin kimseyi de kemalist olduğu için eleştiremeyeceği gibi

sevgiyle...

aykudgöksun
05.02.2007, 16:10
-aşkaleli bu olayları bilmiyorsan git öğren zaten burda sormanın ne alemi var??
-alevi_fenerli 38 katliamını atatürk yapmamıştır diyorsun da nerden bu kanıya vardın merak ettim
-azel sonuna kadar haklısın herkes birbirinin düşüncesine saygı duymalı
-kuzey arkadaş bence forumun kategorsine bak.

Alevi_Fenerli
05.02.2007, 16:31
38 katliamını kazım karabekir yaptı diye biliyom ben, yalnışmı biliyom ?

insan
05.02.2007, 17:04
Didikleyin tarihi bakalım daha neler bulucaksınız Atatürk hakkında!
Sütten çıkma ak kaşıklarsınız ya!

PPK Forumda mıyız? Aleviforumda mıyız?

Başlığın ismi bile kötü niyet taşıyor! Propoganda! Hadi size kolay gelsin! Devam edin!

not: Boşuna cevap yazmayın! Cevaplamayacağım!

insan
05.02.2007, 17:20
bak kardeşim yazmayacağım dedim ama senin güzel hatırın için yazıyorum! çünkü dediklerimle seni kastetmedim!

bu başlık proveke amaçlı! atatürk için alevilerin önemini biliyoruz! aynı derecede aleviler de atatürke saygı duyar!

fakat bugün içimizde atatürkü sevmeyen aleviler de var! ve bunların kim olduğunu biliyoruz! ucuz yollardan kemalizmi eleştirmelerine tahammül gösteremeyiz!

dersin kardeşim ben şu şu şu sebeblerden dolayı sevmem. o zaman eyvallah!

ama birbiri ile özleşmiş şeyleri böyle ucuz yolla eleştirmek olmaz!

kurtuluş savaşında alevilerin rolü ortada, atatürkün alevilere verdiği değer ortada!

ortadoğuda petrol bekçiliği yapanlar, bugün doğu anadoluda öğretmenimizi, doktorumuzu, mehmetçiğimizi vuranlar ne yazık ki onların bir numaralı düşmanı olan atatürkçülerle aleviler arasına düşmanlık tohumları ekmek istiyor!

bu oyunlara gelmeyelim!
birlik beraberlik içinde yaşayalım!

insan
05.02.2007, 17:28
bak yanlışa düşüyorsun! mhpliler bugün atatürk'ü anlayamamıştır! onların amaçları ortadadır! türk islam sentezi yapmak! peeeh!

atatürk hakkında ne biliyorsunuz? tepeden mi indi bu devletin başına! askerlik rütbelerini atıp osmanlı sınırları herhangi bi vatandaştan farkı kalmamıştı! ona güvenen halktı!

yazık ki sen beni anlamak istemiyorsun!

atatürk ne demiş güzel kardeşim! ben size hiçbir kalıplaşmış söz, dogma bırakmıyorum. benim manevi mirasım akıl ve bilimdir!

dar kalıplarla bakıyorsunuz! sadece kendi açınızdan! sonra demokrasi naraları atıyorsunuz!

atatürkçü bir genç görünce de saldırıyorsunuz! bugün kürtçü olan bir terör örgütünü savunacak kadar!

sonra atatürkçülere ırkçı diyorsunuz!

alkışlamak lazım bu kadar iki yüzlülüğü!

Alevi_Fenerli
05.02.2007, 17:34
demin üstü kapalı pkklı dedin bana şimdi dolaştın kürtçü diyon, sen kafana takmışın bi kere kürtleri sana bişey demiyom git bi mhpli ahbab bul kendine

insan
05.02.2007, 17:40
hoşuna gitmeyen şeyler söyledim değil mi?
sen git o zaman senin fikirlerinle uyuşan insanlarla tartış!

atatürkçüyüm! beğenseniz de beğenmeseniz de!

neyse hadi iyi akşamlar!

Alevi_Fenerli
05.02.2007, 17:45
sen benim hangi yazımda atatürke hakaret ettiğimi gördün ? bide sen bana durduk yere niye saldırmaya başladın onu merak ettim ?

aykudgöksun
05.02.2007, 20:59
arkadaşlar kişisel tartışmalar yapmamaya çalışalım..atatürk'ü her eleştirene de pkk'lı gözüyle bakmayın.atatürkçülük de bir ideoloji değildir bizim ideolojimizle atatürkün bağdaşmayan yanları var biz bunu belirtince pkk'lı oluyoruz.sizin düşündüğünüz tek şey var.kürtçülük türkçülük.açık açık söyleyin sosyalist misiniz liberalist mi milliyetçi mi??öle atatürkçüyüm diyip kurtulmak kolay..

hevall
05.02.2007, 21:17
Bu soru bence çok mantıksız
ikisi de farklı konular
o mu, bu mu ne demek ya
biz aleviler birlik olunsun istiyoruz
birileri adeta alevileri kök hücrelerine kadar bölmeye çalışıyo
biz önce insan diyenlerdeniz
kıblemiz insan
bu çok yersez bir polemik konusu olmuş

keskin2007
05.02.2007, 21:23
arkadaşlar türk. kürt ayrımı yapmayın. forumun amacının dışına çıkmayın. isteyen atatürkü sever isteyen sevmez ama burda atatürkü alevi düşmanı gibi göstermeyin saygısızlık yapmayın. fikirleriniz size kalsın. gelin canlar bir olalım

aykudgöksun
05.02.2007, 21:38
arkadaşlar türk. kürt ayrımı yapmayın. forumun amacının dışına çıkmayın. isteyen atatürkü sever isteyen sevmez ama burda atatürkü alevi düşmanı gibi göstermeyin saygısızlık yapmayın. fikirleriniz size kalsın. gelin canlar bir olalım

forumun amacına ters yönde bir hareket yapılmadı.saygısızlık yapmayın ne demek..eleştirmek ne zamandan beri saygısızlık oluyor.eğer siz kendi düşüncelerinize uymayanları saygısızlıkla suçluyorsanız bu forumun amacının dışına siz çıkmış oluyorsunuz.artık birşeyleri tartışmak gerekiyor ama düşüncelerimize saygılı olmayanların kendilerine saygı beklemesi ironisi bizi yolumuzdan soğutacak düzeye geliyor..biz atatürkü alevilere alevileri atatürke düşman göstermiyoruz.bizim düşüncelerimiz bize ait hiçbir mezhebe millete ait değil.ama siz hep böle düşündüğünüzden böle yorumluyorsunuz.eğer bir bilginiz varsa yazın ama sırf bize saygısız demek için de yazdıysanız!!!ne diyim..

dipnot:biz fikirleri ortaya döküp ortaya yeni ve daha güzel şeyler çıkarmaya çalışıyoruz.ama tabi isterseniz sizin fikriniz sizde kalabilir.

Şoreş
05.02.2007, 22:02
Aleviliği Kemalizmle bağdaştıran İnsanlar kendiyle çelişmekte ve Aleviliği zerre kadar bilmemektedirler..
Alevilik bir İnanç Sistemidir.. Tanımı yaptığınız Kemalizmi, acaba Kemalistim diyen kaç Alevi biliyor?

Alevilğin içinde illede Kemalizm var diyenler, önde giden bilgisiz ve saygısız kişilerdir..
Aleviliğin içinde Kemalizm illede varsa ben Alevi değilim o zaman :)
Dersim/Koçgiride binlerce Alevi Kürt öldürüldü.. Kemalizmi asla ve asla desteklemiyorum, ama düşmanda değilim Kemalistlere. Bazıları kendi adına konuşsun.. Büyüklerimiz unutmadı yakılan yüzlerce Köyü, Munzur / Kızılırmak Suyuna atılan ölüleri.. Unutmadılar yağmalanan Köyleri, üzerimize gönderilen Topal Osmanları..

Kemalizm ile Aleviliği sakın ola bağdaştırmayın..
Kemalizm Aleviliğin içinde illede olacak diye bişey yok..
Aleviliğin içinde Milliyetçilik olamaz.. Yada Güneş Dil teorilerine yer yoktur !

çeşm-i naz
05.02.2007, 22:13
alevilik soydan kandan gelir bir seçim değildir
kemalizm ise bence bir seçimdir atatürk'ün düşüncelerini savunan her insan da kemalist değildir atatürk'ün her yaptığı savunulamaz bence.alevi olan her insan da atatürk'ü sevecek diye bir zorunlama yada anlayışta olamaz dersim olaylarını unutmayalım arkadaşlar.atatürk'ü seveceğiz ama bazı verdiği kararları da görmezden mi geleceğiz yani çok saçma arkadaşlar yapmayın lütfen bence şu her alevi atatürk'ü sevecek sahip çıkacak savunacak düşüncenizi kaldırın ben sen sevebiliriz ama herkes sevecek yada kemalizm=alevilik fikri bana biraz ters geliyor kusura bakmayın herkes seçimlerinde özgürdür kemalizm de bir seçim olduğuna göre....

Agop
05.02.2007, 22:19
Kemalizm ile Aleviliği sakın ola bağdaştırmayın..
Kemalizm Aleviliğin içinde illede olacak diye bişey yok..
Aleviliğin içinde Milliyetçilik olamaz.. Yada Güneş Dil teorilerine yer yoktur !

evet sana katılıyorum. alevilik her görüşe saygı duyan bir inançtır. ama kemalizm bunun tam aksi bir düşüncedir.
kemalizmde çok sesliliğe ve çok renkliliğe yer yoktur. sadece ve sadece kendilerine yer vardır.

sessizdarbe
06.02.2007, 02:34
türk kürt alevi hristiyan yahudi inanan inanmayan ve binlerce ayrım ya soruyorum insanlık nerde kaldı ??? insan oldugu icin sevin birilerini soy sop icin mal vb. seylerle sevmeyin benim bircok alevi arkadasim kurt arkadasim var biz kardesiz kardes ben turkum sen alevisin o kürt hepsi kardesim itirazı olan ??

aykudgöksun
06.02.2007, 02:38
valla benim soyumu katledenleri destekleyen insanlar benim kardeşim olamaz.maraşta çorumda minicik bebeleri kesenler benim kardeşim olamaz.insanlık nerde kaldı demişsin bunu bize sorman son derece yanlış biz kardeş olalım dedikçe bizi katlettiler şimdi kim inanır kardeş olacağımıza ama değil mi??

sessizdarbe
06.02.2007, 02:44
Alevİlİk Mİ Kemalİstlİk Mİ? 1 - ne sacma demi konu 2- soyunu katledenler derken Ataturk e karsi bir dusmanlik icinde misin ? 3 - soyunu katledenler derken olayı en iyi ayrıntısına kadar incelemeni dilerim KARDESİm

aykudgöksun
06.02.2007, 02:49
1-her lafımı atatürke yormak gibi bir alışkanlığınız mı var.(bu sorunu artniyetli bulduğum için cevap vermicem)
2-olayı en iyi ayrıntısına kadar inceledim eğer senin bi antitezin varsa tartışalım yoksa bana laf atma lütfen.
3-KARDEŞİM???

sessizdarbe
06.02.2007, 02:51
inceledigin konuyu belgelerine dayandirarak burda yayinlaman dilegiyle

_yorulmaz_
06.02.2007, 04:24
Alevi inanç ve felsefesi insan sevgisine dayalıdır.Ehli Beyt e karşı yapılanlar bir düşüncenin ve yapılanmanın siyasi sonuçlarıdır. İnançlarımız, egemenlerin değirmenine su taşıyan bir araç haline geldiğinde yozlaştırılarak inananları körleştirir.İnsanı herşeyin temeli sayan bu felsefe bütünü şiddetin her türlüsünü reddeder.Barış,kardeşlik,özgürlük ve sevgiyi ön planda tutarak her türlü ırkçı ve totaliter rejimlere karşı mücadele eder.

kuzey1982
06.02.2007, 04:50
"Din, bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye muhalif değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamağa çalışıyor; kaste ve fiile dayanan taassupkâr hareketlerden sakınıyoruz. Gericilere asla fırsat vermeyeceğiz." atatürk

polatcan
06.02.2007, 20:56
Aykudgöksun Adlı kulanıcı. Merak ediyorum. O fotoraftaki senmisin. Sadece meraktan
Bu gün eğer burda tartışıyorsak bunu ATATÜRK'e borçluyuz. Bu gün atatürk'ü en çok desteklemesi gereken alevilerdir. Fakat bu gün aleviler içinde Atatürk'ü savunmayanlar, kötüleyenler vb. var. Ben bu kişilerin düşünceleri arkasında başka nedenler olduğunu düşünüyorum. Siz benim ne demek istediğimi anladınız.

K.ATATÜRK
BENİM NAÇİZ VÜCUDUM BİR GÜN ELBET TOPRAK OLACAKTIR, FAKAT TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR.

Bir Zeynep
06.02.2007, 21:05
valla benim soyumu katledenleri destekleyen insanlar benim kardeşim olamaz.maraşta çorumda minicik bebeleri kesenler benim kardeşim olamaz.insanlık nerde kaldı demişsin bunu bize sorman son derece yanlış biz kardeş olalım dedikçe bizi katlettiler şimdi kim inanır kardeş olacağımıza ama değil mi??

atatürke saygi ve sevgi duymak maras ve corum katliamci olmak demek degil, bu sözlerin cok cirkin ve aci veriyor. atatürkü sevmeyen alevilerin cani nasil yandiysa, atatürkü seven alevilerinde cani ayni o kadar yandi. aleviligi birak, TÜM insan olan insanlarin cani yanar. o yezid ellerini siddetle kiniyorum ve allaha havale ediyorum, atatürkü sevmeyenlerdende ricam su:
atatürke sempatim var diyeni hemen kemalist veya hele hele de fasist diye mühürlemeyin! atatürkü seviyorum diyen insanin agizindan sanki "ben kürtleri sevmiyorum" gibi sözler ciktigini farzetmeyin. neden cem ibadetlerinde türkiyye bayragi veya atatürk resmi asiliyor diye nice tartismalar var. tamam haklisiniz. alevilik bir din, din ile bayragin alakasi yok. alevilik sirf türküle özgü bisey degil, türk alevileri nasil varsa, kürt alevilerde var, arap alevilerde var vs vs... yani katiliyorum: ok, kaldirilsin türk bayragi. fakat biseye katilmiyorum:
neden türk bayragi yuhlanip puhlaniyor cem ibadetlerinde, alevi konserlerinde, alevi tarihini anma törenlerinde? neden irkcilik cikiyor ortaya? kürtler neden yuuuuuh yuuuuh diyorlar? neden sanki o bayrakla sanki bir mesaj yaziyormus gibi "burasi türklerin yeri, türkiye türklerindir, kürtler defolun!alevilikte üstelik sirf türkündür" gibi bi mesaj yaziyormus gibi yuhlanip puhlaniyor? türk bayragi türkiyenin, cumhuriyetin simgesi degil mi? hepimizin kani akmadi mi? kürt türk vs.. kardesce savasmadik mi? türk bayragi yani "hepimiz türküz ve tük olmayanlar yoktur veya yok edilecektir" mi demek? neden hic bir türk alevisi cem töreninde kürt bir deyis veya türkü söylenirse, yuuuuh demiyor? neden türk aleviler demiyor: cem ibadeti alevilik demektir, alevilik icin burada birlestik, neden kürtce degis söyleniyor, ben bu dili anlamiyorum, alevilik kürtlüge agit degil, türk bayragi olmicaksa burada, kürtce okunan bir türküde olmasin demiyor? neden türk aleviler kürtce deyisler dinledikce yürekleri sizliyor, alevilik birlesim noktasi olsun varsin anlamayim dediklerini diyipte, türkü sonunda alkislar ediyor? neden kürt bir alevi türk bayragina ve karsindaki türk alevisine sanki karsisinda agizi köpüren ülkücü varmis gibi davraniyor? neden birlik olamiyoruz? neden kardes olamiyoruz? türk bayragi hepimizin, kattiyen "kürtler yoktur!" gibi bir anlam tasimiyor. alevi aci ne demek bilir, alevi dislanmak, kardeslik hasreti cekmek ne demek bilir, alevi ölüm ne demek bilir, alevi sagyi ve sevgi tasir. saygisizlik degil.
atatürkü sevmek, kürtlere karsi olmak degildir! neden bazi kürtler bunu böyle yargiliyor? neden hemen diyorlar: git sen mhp'ye oy ver? sen benim kardesim olamazsin... diyorlar?
neden aleviligi paylasamiyoruz, seven sevsin, sevmeyen sevmesin.. ehlibeytimizi sevelim, dinimize sahip cikalim, insan olalim, gelin canalr BIR olalim.
atatürk herseyi süper yapmadi, cogu yönlerini ben ve benim gibi nice cok türk elestiriyor ama hic bir elestiri ona küfür etmenin izinini vermez. sen atatürkten nefret edersen, bende hayir nefret etmiyorum dersem, bu sana BENDEN nefret etmene izin vermez veremez! bana ülkücüsün irkcisin deme iznini veremez!

belki silinir yazim, belki adaptasyona alinirim, bilmem yanlis bisey dedim mi, fakat gercekten canlar: YETER ARTIK!!!

saygilar hepinize.

zeynocan.

toprak_dan
06.02.2007, 21:08
hem alevilik hem kemalistlik...

zulfikar_orak
06.02.2007, 21:17
Dersim katliamının sorumlusu bana göre Atatürkün hastalanışını fırsat bilen yanındaki dalkavuklardır!!! emri verenin de celal bayar olduğunu sanıyorum. Gerisi Mustafa Kemal e karşı nefret uyandırma çabasıdır!!! bana göre dersim katliamının oluşumu da tamamen Atatürk düşmanlığını körüklemek içindir!!!

Serkan_Devrim
06.02.2007, 21:29
Alevilik bir inançtır Kemalizm ise siyasi bir doktrin. ikisi beraberde olur. bir alevi aynı anda Kemalistte olabilir. burda iki soru var;
1)Kemalizmin alevilik ile uyuşan ve uyuşmayan yönleri nelerdir?
2)Kemalizm ne derece kendi özündedir?

aykudgöksun
06.02.2007, 21:54
atatürke saygi ve sevgi duymak maras ve corum katliamci olmak demek degil, bu sözlerin cok cirkin ve aci veriyor. atatürkü sevmeyen alevilerin cani nasil yandiysa, atatürkü seven alevilerinde cani ayni o kadar yandi. aleviligi birak, TÜM insan olan insanlarin cani yanar. o yezid ellerini siddetle kiniyorum ve allaha havale ediyorum, atatürkü sevmeyenlerdende ricam su:
atatürke sempatim var diyeni hemen kemalist veya hele hele de fasist diye mühürlemeyin! atatürkü seviyorum diyen insanin agizindan sanki "ben kürtleri sevmiyorum" gibi sözler ciktigini farzetmeyin. neden cem ibadetlerinde türkiyye bayragi veya atatürk resmi asiliyor diye nice tartismalar var. tamam haklisiniz. alevilik bir din, din ile bayragin alakasi yok. alevilik sirf türküle özgü bisey degil, türk alevileri nasil varsa, kürt alevilerde var, arap alevilerde var vs vs... yani katiliyorum: ok, kaldirilsin türk bayragi. fakat biseye katilmiyorum:
neden türk bayragi yuhlanip puhlaniyor cem ibadetlerinde, alevi konserlerinde, alevi tarihini anma törenlerinde? neden irkcilik cikiyor ortaya? kürtler neden yuuuuuh yuuuuh diyorlar? neden sanki o bayrakla sanki bir mesaj yaziyormus gibi "burasi türklerin yeri, türkiye türklerindir, kürtler defolun!alevilikte üstelik sirf türkündür" gibi bi mesaj yaziyormus gibi yuhlanip puhlaniyor? türk bayragi türkiyenin, cumhuriyetin simgesi degil mi? hepimizin kani akmadi mi? kürt türk vs.. kardesce savasmadik mi? türk bayragi yani "hepimiz türküz ve tük olmayanlar yoktur veya yok edilecektir" mi demek? neden hic bir türk alevisi cem töreninde kürt bir deyis veya türkü söylenirse, yuuuuh demiyor? neden türk aleviler demiyor: cem ibadeti alevilik demektir, alevilik icin burada birlestik, neden kürtce degis söyleniyor, ben bu dili anlamiyorum, alevilik kürtlüge agit degil, türk bayragi olmicaksa burada, kürtce okunan bir türküde olmasin demiyor? neden türk aleviler kürtce deyisler dinledikce yürekleri sizliyor, alevilik birlesim noktasi olsun varsin anlamayim dediklerini diyipte, türkü sonunda alkislar ediyor? neden kürt bir alevi türk bayragina ve karsindaki türk alevisine sanki karsisinda agizi köpüren ülkücü varmis gibi davraniyor? neden birlik olamiyoruz? neden kardes olamiyoruz? türk bayragi hepimizin, kattiyen "kürtler yoktur!" gibi bir anlam tasimiyor. alevi aci ne demek bilir, alevi dislanmak, kardeslik hasreti cekmek ne demek bilir, alevi ölüm ne demek bilir, alevi sagyi ve sevgi tasir. saygisizlik degil.
atatürkü sevmek, kürtlere karsi olmak degildir! neden bazi kürtler bunu böyle yargiliyor? neden hemen diyorlar: git sen mhp'ye oy ver? sen benim kardesim olamazsin... diyorlar?
neden aleviligi paylasamiyoruz, seven sevsin, sevmeyen sevmesin.. ehlibeytimizi sevelim, dinimize sahip cikalim, insan olalim, gelin canalr BIR olalim.
atatürk herseyi süper yapmadi, cogu yönlerini ben ve benim gibi nice cok türk elestiriyor ama hic bir elestiri ona küfür etmenin izinini vermez. sen atatürkten nefret edersen, bende hayir nefret etmiyorum dersem, bu sana BENDEN nefret etmene izin vermez veremez! bana ülkücüsün irkcisin deme iznini veremez!

belki silinir yazim, belki adaptasyona alinirim, bilmem yanlis bisey dedim mi, fakat gercekten canlar: YETER ARTIK!!!

saygilar hepinize.

zeynocan.

güzel yazmışsın hoş yazmışsın da burda atatürke küfreden yok sana ülkücüsün diyen de yok yaşadığın bazı şeyleri toplayıp burda bütün kinini dökmüşsün.biz mi türkiye bayrağını yuhladık herşeyi bize yüklemişsin ondan sonra da kardeş olalım demişsin.sen kendi ağzınla söylemişsin atatürk herşeyi doğru yapmadı diye biz de bu doğru yapmadığı şeyleri eleştirince bizi bayrağa saygısızlıkla ırkçılıkla suçlamışsın.böyle devam edin bi yandan kardeşlik söylemleri söyleyin bi yandan da herkesi aynı kefeye koyup yargılayın.yöntem hiç değişmiodu hiç de değişmicek zaten..başarılar..

aykudgöksun
06.02.2007, 22:00
Alevilik bir inançtır Kemalizm ise siyasi bir doktrin. ikisi beraberde olur. bir alevi aynı anda Kemalistte olabilir. burda iki soru var;
1)Kemalizmin alevilik ile uyuşan ve uyuşmayan yönleri nelerdir?
2)Kemalizm ne derece kendi özündedir?

1-kemalizmle aleviliğin uyuşabilecek tek yönü gerici sınıfla mücadele içinde olmalarıdır.osmanlı kalıntısı ulema sınıfıyla yapılan mücadele bunların içiçe geçmesine neden olmuştur yalnız kemalizmin ulus-devlet anlayışıyla asimilasyon politikası izlemesi türk olmayan alevileri kemalizmden uzaklaştırmıştır.türk olan aleviler ise geçmişte yapılan hiçbir şeye bakmaksızın güçlü olanın yanında olma hevesi içinde kemalizme daha da sokulmuştur..şu anki alevilerin ayrılık noktası da budur.
2-bunu kemalistlerden dinleyelim..

alevi_murat24
06.02.2007, 22:35
.türk olan aleviler ise geçmişte yapılan hiçbir şeye bakmaksızın güçlü olanın yanında olma hevesi içinde kemalizme daha da sokulmuştur..şu anki alevilerin ayrılık noktası da budur.
..

sen neyazıki bukadara haktan addeletten yana konuştun hepsi havada kaldı. genelleme yaparak burada türk alevilerini düzenin bir parçası yapıp kenara atmışsın. işte sen ve senin gibi düşünenler olduktan sonra 5 tane degil 50 tane televizyon 1000 tane dernek kurulsa ne olur ben söyleyeyim maraşın sivasın oldugu yıllardaki gibi sesiz aleviler.
sen yukardaki kelimeyle bir nevi türk alevilerini paçayı kurtarmak için yalakalık olsun diye güçlü tarafa geçti anlamaında yazı yazıyorsun...
sen nereden biliyorsun türk alevilerinin sorunsuz yaşadıgını.
nereden biliyorsun hiçbir baskı gör medigini.
sen nerden biliyorsun alevilerin katlimalarda ölmedigini
gazide polisle çarpışqanların içinde türk olmadıgını star olayında türklerin oraya gelmedigini.
bence sen kulaktan dolma ve bir kesimnin söylemlerine kapılmışsın . kusura bakma

ben kürt zaza türk sünninin kürt zaza türk alevilerinin bir arada yaşadıgı bir belldede yaşıyorum ve herkes ne sıkıntı çekiyorsa herkes aynı sıkıntıyı çekiyor...

aykudgöksun
06.02.2007, 22:51
orda belli bi kesimden bahsediyorum hiçbir kürt alevisini övme yada türk alevisini yerme söylemim yok.eğer genel anlaşıldıysa kusura bakmayın ama benim anlatmak istediğim alevilikle kemalizmin neden uyuştuğuyla ilgiliydi..

aykudgöksun
06.02.2007, 22:56
herkesin aynı sıkıntıyı çektiğini sanmıyorum belki aleviler hepsi gerici katliamları birlikte çektiler yalnız hiçbir zaman etnik ayrımcılıkla karşılaşıp katliamlara uğramadılar.yanında olma hevesiyle demek istediğim yalakalık değil orda eskiden hep düzene karşı olan alevilerin(türk kürt vs) devrimden sonra kürt aleviler katledilirken kemalist iktidarın yanında olmasını eleştirdim.hiçbir millete dine genelleme yaparak yalaka demem..

alevi_murat24
06.02.2007, 22:57
orda belli bi kesimden bahsediyorum hiçbir kürt alevisini övme yada türk alevisini yerme söylemim yok.eğer genel anlaşıldıysa kusura bakmayın ama benim anlatmak istediğim alevilikle kemalizmin neden uyuştuğuyla ilgiliydi..

bu kelimenden ne anlam cıkıyor. bunu diger üye arkadaşlardanda yorumlanmasını bekliyorum ..
.türk olan aleviler ise geçmişte yapılan hiçbir şeye bakmaksızın güçlü olanın yanında olma hevesi içinde kemalizme daha da sokulmuştur..şu anki alevilerin ayrılık noktası da budur.
..

aykudgöksun
06.02.2007, 22:58
herkesin aynı sıkıntıyı çektiğini sanmıyorum belki aleviler hepsi gerici katliamları birlikte çektiler yalnız hiçbir zaman etnik ayrımcılıkla karşılaşıp katliamlara uğramadılar.yanında olma hevesiyle demek istediğim yalakalık değil orda eskiden hep düzene karşı olan alevilerin(türk kürt vs) devrimden sonra kürt aleviler katledilirken kemalist iktidarın yanında olmasını eleştirdim.hiçbir millete dine genelleme yaparak yalaka demem..

alevi_murat24
06.02.2007, 23:07

şu anki devletin kemalist oldugunu söylene bilirmi.
eger olayın yaşandıgı zaman yere göre aynı sıkıntı degildiyorsan evet aynı degil ama ayrım bakımından türk kürt zaza arap alevilerde aynı sıkıntıyı çekti sen kabul etmeye bilirsin. sivastakinler türk degiller diyemi yakıldı maraştakinler türk degildiyemi kasildi. gene ben söyleyim aleviler diye yakılıp kesildi. ölenlerin içinde türk yokmuydu ben türk fazla öldü kürt az öldü gibi bir şey demek istemiyom. ben orada ölenler alevi oldukları için katli,amlara ugradılar.
peki sana bir soru türk aleviler baskıya ugramadılar dene bilirmi...

ben herzaman diyorum bu bayrak bizim bu ülke bizim bu ülke bir ırkın degil bir mezhebin degil. eger bu bayragı ülkücü şerihatçilar taşıyıp bu ülkeye sahip lenmeye çalışırken benede bunlara karşı bu ülke sagdece sizin degil bizimde kanlarınmız var bu ülenin temelinde hiçbir baskı bizi bu ülkede geri pilana atamaz düşüncesi ile sahiplenmek kemalizim ise bende kemalistim ozaman

setko
06.02.2007, 23:12
bu ne dediğini bilmiyor boşuna uğraşma murat!

konuşuyor işte!

Alevi_Fenerli
06.02.2007, 23:23
askaleli nikli arkadas dersim katliamınının olduğuna inanmıyormuş gibi 38 katliamı hangi ayda oldu diye alaycı bi şekilde soru yazdı ilk başlarda ! bende dedimki 38 katliamı olmuştur ama atatürk yapmamıştır dedim, ardından aykudgoksun nikli arkadaş bana dediki atatürkün yapmadığına dair kanıya nerden vardın dedi, bende ona dedim kazım karabekir yaptı yalnış bilmiyorsam öyle değilmi dedim, ve ardından insan nikli bi arkadaş çıktı dediki; didikleyin bakalım tarihi daha neler bulacaksınız atatürk hakkında dedi, ve dersimlileri kasdederek sanki sizler sütten çıkma akkaşıklarsınızda dedi ve ben orda çok sinirlendim bu yazıya, dedimki bende atatürkü severim ama sizin gibi tapma derecesinde değil dedim, sonra bana bu insan nikli arkadaş pkklı dedi sonra kürtçü dedi ( kürt olmadığım halde ) !, ve sizlerde konunun hiç alakası olmayan bölüme taşıdınız, adi güzel alim nikli arkadaş burada kimse atatürke hakaret etmedi bunu söylemek için detaylı yazayım dedim inanmıyosan bu konunun öncelerine tartışmanın nerden çıktığına bakın..yine söylüyom atatürkü severim ama ona tapma derecesinde değil bazıları gibi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

insan
06.02.2007, 23:29
İŞTE DERSİM GERÇEĞİ

Gezilerimde zaman zaman karşıma çıkan bir soru var:

"Dersim isynanının arkasındaki gerçek nedir?"

Özellikle gençlerden gelen bir soru bu.

Gençler, inançlarını savunuyorlar. Bilgileri dışındaki sorularla karşılaştıklarında da, yanıtlarını gazete köşelerinde verilmesini istiyorlar...Hem kendileri, hem de kendileri gibi bilmeyenler öğrensin diye.

Doğu ve Güneydoğu'daki başkaldırmalar içinde iki tane iki tanesi önemli: Şeyh Sait ayaklanması ile Dersim ayaklanması.

Şey Sait ayaklanmasının arkasında İngiltere vardı.

İngiltere'nin amacı, bu ayaklanma sayesinde, Musul üzerindeki isteklerini Türkiye'ye kabul ettirmekti. Kuzey Irak petrollerini kendi denetimi altına almaktı.

"Din elden gidiyor" görünümü altındaki ayaklanma bastırıldı. Ama İngiliz emperyalizmi de amacına ulaşmış oldu.

Gerek Moskova, gerekse Türkiye komünistleri, Şeyh Sait ayaklanmasına ( 1925 ) destek vermediler. Komintern ( Komünist Enternasyonal ) belgelerinde; bu tutumun nedenleri şöyle açıklanıyor:

"Mustafa Kemal, genel olarak ulusal kurtuluş hareketini temsil etmekte ve Türkiye'nin demokratlaşması ve feodal kalıntılar ile Müslüman din adamlarının etkisinden kurtarılması için çalışmaktadır. Kemal'e karşı, ilk olarak emperyalizm, ikinci olarak feodal ağalar, üçüncü olarak din adamları ve dördüncü olarak liman şehirlerinin yabancı sermayeye bağlı ticaret burjuvazisi mücadele etmektedir."

Dersim, bugünkü Tunceli'nin eski adı. Ve Dersim tarihi, ayaklanmalarla dolu.

Padişahlara karşı ayaklanmışlar. Meşrutiyette ayaklanmışlar. Jön Türk hareketinde ayaklanmışlar. Sonuncu olarak da cumhuriyet yönetimine karşı ayaklanmışlar.

Kimler bunlar?

Osmanlının bile Tımar sistemine dahil edemediği şeyhler, ağalar, aşiret resileri... Yani yargı da kendileri olan, vergiyi de kendileri toplayan gençleri askere yollamayıp kendi muhafızları yapan, haydut çeteleri oluşturan feodal güçler.. Derebeyleri.

Niçin ayaklanıyorlar?

Bu geri düzen değiştirilmek istendiği için.

Komintern belgelerinde ( 1937 ), son Dersim ayaklanmasına neden olan ortam şöyle anlatılıyor.[1]

"Feodal unsurlar, Kemalist parti tarafından gerçekleştirilen reformlara rağmen, bugüne kadar ülkenin bu sapa bölgesinde barınmayı başarmışlardır... Dersim, Türkiye'nin ulusal ekonomisinin dışında kalmaktaydı. Öyleki başka bir vilyetten hiçbir tüccar, Dersim'de iş yapmayı göze alamazdı. Devletin Dersim'de askerlik yükümlülüğünü gerçekleştirmesi ve yasal vergileri toplaması, bugüne kadar mümkün olmamıştır."

Ve ekleniyor:

"İsyanın arefesinde tapu kadastro idaresi, feodal aşiret reislerinin elinde bulunan halka ait malların incelenmesi ve saptanmasına ilişkin hükümet önlemlerini uygulamaya başlamıştı. Bu durumda feodalizm, kendi yasadışı egemenliğinin iktisadi temellerini yitirme tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu hissetti. İşte, özellikle bu önlem, isyana yol açan neden olmuştur."

Son Dersim ayaklanmasının çok kanlı bir biçimde bastırıldığı doğrudur. Hareketi yöneten komutanın, bu nedenle görevden alındığı da bilinmektedir. Ama Dersim ayaklanması nedeni ile Atatürk'ü ve Kemalizmi suçlamaya çalışanların öncelikle şu soruyu yanıtlamaları gerekir:

"Suçlamalar doğru ise Tunceli - yani Dersim - niçin yıllar boyu Atatürk'ün partisine oy vermiştir? Türkiye'de Kemalist partiye - ya da başka bir partiye - verilen oyların yüzde 70'leri aştığı başka bir il var mıdır?"

İşte Dersim gerçeği!.. Gerisi "laf-ı güzal."

Kaynak : A.Taner KIŞLALI - Bir Türkün Ölümü, s.22-24., Ümit Yayıncılık, 1997.
(Cumhuriyet, Mart 1996)
[1] "Komitern Belgelerinde Türkiye - Kürt Sorunu", Kaynak Yay., İstanbul, 1994

Bir Zeynep
06.02.2007, 23:31
aykudgöksün ile alevi fenerli canlar, ben SIZE demedim küfür felan konustunuz diye, bu forumdan bahsetmedim, ap acik yazilarim orada. katildigim cemlerden ve konserlerden, anma gecelerinden ve TVde gördügüm haberlerden mesela bahsettim ben, konuyu saptirmayin. ben burada kimseyi suclamadim, dikatinizi cekerim :)
atatürke "tapmaktan" bahsediyorsun, tövbe hagsah! sende ammada ettin ha, TAPMAK MIIIIII? ayni sunninin dedigi gibi, "bunlar [aleviler] allaha degil, hz. aliye tapiyorlar!" tekrar soruyorum: "tapmak miiii" eminmisin dogru kelimeyi kullandigindan? biraz abarttin gibime geliyo ama neyse.
saygi derim ben buna, tapmak mapmak degil.

saygilarimla...

Alevi_Fenerli
06.02.2007, 23:32
evet tapıyorlar yani onu putlaştırıyolar

Bir Zeynep
06.02.2007, 23:58
:) ay hicte gülesim yoktu :)

Alevi_Fenerli
07.02.2007, 00:08
gül o zaman:001_tt2:

cerdem06
07.02.2007, 00:30
38 katliami olmustur. Bu bir gercektir ama bu Ataturk tarafindan degil, ataturkün o dönem yaninda bulunan döneminbasbakanibiri olan celal bayar tarafindan yaptirilmistir.Ataturk hastaligi nedeniyle bu isle ugrasamamis sorunun halli konusunda celal bayara yetki vermistir.Bu is tamamen Celal Bayar`in sorumlulugundaki bir istir.

"""Celal Bayar'ın 1938 yılında Dersim denilen işi kesin bir biçimde tasfiye etmek için devletin bir önlemi daha olduğuna ve ordunun Dersim yöresinde görev alacağına ve genel bir tarama harekatıyla bu sorunu kökünden söküp atacağına değiniyor Uluğ,yörede gördüklerini şöyle dile getiriyor: "Azgınlık bu sefer Kalan mıntıkasında başladı.... Kalanlılar, ağaların ve seyitlerin tahriklerine uyarak Diztaş karakoluna saldırdılar . Böylece Uluğ, Dersim yöresinde gelişen olayları ve ona karşı hükümetin aldığı önlemleri doğrulamış oluyor.""" Bu bölüm alintidir.

aliko
07.02.2007, 00:36
Alevilik ve kemalistlik kıyaslanamaz.Biri dini biri siyasi bi görüştür.Ama alevilerin büyük çoğunluğu Atatürk'ü sever.

Ayrıca Atatürk Bektaşileri himaye de etmiştir.Hacı Bektaşa gittiğinizde orada Çilehane tarafında çok güzel bi şiir var.

aykudgöksun
07.02.2007, 00:49
konu çok saptı cidden.sadece alevi_murata bişey dicem ben ilk görüşümde de belirttim elbette sırf alevi oldukları için türkler de kürtler de katliamı uğradı yalnız etnik ayrımcılık sebebiyle kürtler katliamlara uğradı dedim.türk aleviler hiç acı çekmedi demedim.beni türk alevi düşmanı gibi göstermeyin ki ben kürt alevisi değilim.

aykudgöksun
07.02.2007, 00:52
adıgüzelalim can ben üzerime alındım ksura bakma yalnız bu tapma olayında alevi fenerli haklı atatürke tapanlar çok.ki zaten bunlar eleştirilerimize katlanamayanlar..

alevi_murat24
07.02.2007, 00:58
konu çok saptı cidden.sadece alevi_murata bişey dicem ben ilk görüşümde de belirttim elbette sırf alevi oldukları için türkler de kürtler de katliamı uğradı yalnız etnik ayrımcılık sebebiyle kürtler katliamlara uğradı dedim.türk aleviler hiç acı çekmedi demedim.beni türk alevi düşmanı gibi göstermeyin ki ben kürt alevisi değilim.

ben seni kendi üretigim bir kelimeyle bir yerlere çekmiyorumneden anlamak istemiyon. sen yzdıgını bir kez daha oku bence. türk alevileri aktliama ugramadı demeklede bence gendede direniyon vallah nereden biliyon ugramadıgını.. kesin gibi konuşuyon. sen nedense herkesin yazısını istedigin gibi yorumlarken kimse bir şey demiyor ama nedense n senin yazdıgın bir yazıyı çarpıtıyorsun ben bir daha o kelimeni vereyim birkez daha oku ve bu mesajının ne anlama geldiginden sonra bir kimseyi suçla bence ...
aykudgöksun´isimli üyeden Alıntı

bu konu yavaş ayavaş kişisellleşiyor..
..

Alevi_Fenerli
07.02.2007, 01:02
aykudgöksun dan alıntı yaptığın yerde ben hiç bi şekilde türk alevileri katledilmemiştir yazısını görmedim..

aykudgöksun
07.02.2007, 01:05
yaw ben orda katledilmemiş demiş miyim alevi murat.yapma gözünü seviyim orda etnik kökenli bir katliamdan söz ediyorum elbette alevi olduğu için insanlar katledildi.maraşı çorumu sivası biliorum..

-evet olay kişiselleşti

alevi_murat24
07.02.2007, 01:05
aykudgöksun dan alıntı yaptığın yerde ben hiç bi şekilde türk alevileri katledilmemiştir yazısını görmedim..

ben zaten bu yazıda stürk alevileri katlaedilmiş veye edilmemiş yavramı için yazmadım burada tük alevilerini genelleme ile devlete yamanan mış gibi yazmasından bahsetttim. bu alıntıdan ne anladın onuda yazsaydın ..

--------------------------------------------------------------------------------

herkesin aynı sıkıntıyı çektiğini sanmıyorum belki aleviler hepsi gerici katliamları birlikte çektiler yalnız hiçbir zaman etnik ayrımcılıkla karşılaşıp katliamlara uğramadılar.yanında olma hevesiyle demek istediğim __________________

Alevi_Fenerli
07.02.2007, 01:12
neyse boşverelim yoksa kürt alevi türk alevi diye bölünmeye gidecek forumda gibime geliyo, sivasta türk alevide katledildi kürt alevide mesela sivasta hainler tarafından yakılarak öldürülen murat gündüz sivas/şarkışla/ortaköylüdür ve türk alevidir, diğer bi örnek sivasta yine hainler tarafından yakılarak öldürülen hasret gültekin sivas/imranlılıdır köyünü bilmiyom ve kürt alevidir.. bence artık kürt alevi türk alevi laflarını bi kenara atalım !!!

aykudgöksun
07.02.2007, 01:12
-belki aleviler hepsi gerici katliamları birlikte çektiler yalnız hiçbir zaman etnik ayrımcılıkla karşılaşıp katliamlara uğramadılar

-bak ne demişim dinsel olarak iki tarafta uğradı ama etnik katliama maruz kalmadılar demişim

-cidden anlaşamıcaz ben daha bu konuya yazmıyım en iyisi..

kuzey1982
07.02.2007, 03:54
bir kaç arkadas onlar kendini biliyor.amacından saptırdılar olayı.fakat şunu bilsinler amaçlarına ulaşamıyacaklar.susayım diyorum,gergin ortam yaratmayım diyorum.kendi canlarımın,dostlarımın yapmıs oldugu foruma sırf bu yüzden yazamıyorum.cevap vermekten kaçıyorum.biz ne kadar enterasan,saf temiz bir kültürün insanlarıyız.hep kullandılar bizleri vede hala devam ediyorlar.birileri birilerini kullanıyor,o birileride bizleri.olan hep bize oluyor.uyanalım artık.o dediğim bir kaç kişide artık düşürsünler maskelerini,neyse düşünceleri söylesinler açık açık.ölümüne aleviyim,ölümüne kemalastim ben.ikisini bir birinden ayıramam zaten bunu gerektircek bir durumda yok.forumda alevi forum,konuda alevilikmi kemalistlikmi.eee neden hala konusuyolar.insanların sinir katsayalarını yükseltiyolar.bırakın kürtçülüğü,kemalistlik kavgalarını.neden gereksiz tartışma ortamı yaratıyorsunuz.yada bir konu açsınlar kürtçülükmü kemalistlikmi diye.orda tartıssınlar..saygısızlık ettiysem affedin.gerçekten çok rahatsızlık duydum burada yazılanlara...

polatcan
07.02.2007, 15:15
EVET atatürk herşeyi dört dörtlük yapmıştır. O eşsiz bir lider, komutan ... dır. Siz biraz atatürkü araştırsanız böyle konuşmazdınız. Gelin 1 yıl sonra konuşalım. Çünkü Atatürk'ü Araştırmak öyle iki dk.lık iş değil
Ben anlamıyorum. Hiç bir millet kendi önderini bukadar kötülemiyor.
Bugün Almanlar bile hitlere sahip çıkıyor. Başka milletler kötülese anlarım.
Bakın tüm dünya kabul ediyo onun büyüklüğünü. Bir kaç örnekle açıklamak istiyorum
1 Zaten kurtuluş savaşında atatürk hakında söylenenleri biliyorsunuz.
2 Nato Atatürk'ün doğumunun 100. yılı nedeniyle kutlanmasını istiyor.
Birisi çıkıp, olurmu efendim. Biz bütün liderlerin doğum yıldönümlerini kutlayacakmıyız der. Hemen biri "o diğer liderler değil. Onu araştırın. Onun diğer liderlere benzemediğini görürsün" der. Aradan belli bir zaman geçer. Nato toplanır. VE o adam söz alır ve şöyle der
"Evet Atatürk diğer liderlere benzemiyor.........(tam hatırlamıyorum)
VE nato tarihinde ilk defa tüm üyelerin oylarıyla bu teklif kabul edilir.

2 O ileriyi gören, allah tarafından bize sunulmuş Bir armağan
1996 yılında trt 6 dk. boyunca bir haber yayınlıyor.
Flaş,FlaşFlaş..
Amerika bir evin dibine ray döşüyerek evi 10 metre ileri çekmiş. Bir bina daha yapabilmek için
YIL 1932 (tam bilmiyom)
Atatürk gezerken bi adamın ağaç kestiğini görür. NE yapıyon der.
Adam: Paşam bu ağaçın kökleri evimin tabanını kaldırıyor. Dallar pençereden içeri sarkıyor. Ya ağaçtan olaca ya evden" der
Atatürk düşünür ve istanbuldan ray getittirir. Evin dibene döşer. Kendiside bi zat çalışır.
ve sonunda evi 2 metre 36 cm olması lazım agaçtan ileri götürür. Hem evi hemde agacı kurtarırı.
YAAAAAAAAAAAAA
Biz böyle bir lidere sahipiz. Neymiş efendim 38 katliamı. Ya bırakın. Evimin bir köşesenide HZ ALİ Diğer köşesinde ATAM ve her bayramda balkonuma astığım bayrak VARDIR. Ben Türk'üm Atatürkçüyüm Ve Aleviyim. Bu üç unsur birbirinden ayırmam.
SAYGILARIMLA

polatcan
07.02.2007, 15:17
kuzey1982 söylediklerine katılıyorum

nuran
23.02.2007, 18:05
valla değişik yorumlar var ama diyebileceğim şu ki: aleviyim, ailemde kürtlük var, T.C. vatandaşıyım ve sonuna kadar da Atatürkçüyüm !!!!!!!!!!!!!!!!