Orijinalini görmek için tıklayınız : İmza Kampanyası 5 Kübalı Yurt Sever İçin
5 KÜBALI YURTSEVERE ÖZGÜRLÜK!
12 Eylül 1998 tarihinde ABD'nin Miami kentinde FBI ve CIA tarafından ortak olarakdüzenlenen bir operasyon ile göz altına alınan ve halen ABD'nin değişik eyaletlerindetutuklu durumda olan Kübalı yurtseverler Gerardo Hernández Nordelo, René GonzálezSehwerert, Ramón Labañino Salazar, Antonio Guerrero Rodríguez ve FernandoGonzález Llort'un yargılama süreçlerini hukuka aykırı, haklarında verilen cezayı isehaksız buluyorum. Yapılan yargılama tamamen ABD’deki Küba karşıtı güçleringüdümünde gerçekleşmiştir ve hukuk dışıdır. Tek amaçları masum insanları korumakolan 5 Kübalı yurtseverin derhal serbest bırakılmasını istiyorum.
5 Kübalı Yurtsevere Özgürlük!
Ad Soyad Meslek Eposta
İmzalarınızı 5KubaliYurtsevereOzgurluk@kubadostluk.org eposta adresine de gönderebilirsiniz.
http://www.kubadostluk.org/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=35&Itemid=44
Canlar ben imzamı verdim. Duyarlılığınıza güvenerek sizlerdende imza rica ediyorum. ABD'de tutsak olan 5 KÜBA'LI YURT SEVER in özgür kalmaları için.
LÜTFEN CANLAR DUYARSIZ KALMAYIN.
YAŞASIN KÜBA
YAŞASIN FİDEL
YAŞASIN CHAVEZ
YAŞASIN ÖZGÜRLÜK.
Sevgi_2420 04.02.2007, 15:55 Teşekkurler msj için (!)pek demokratik abd miz(!) yıne yapmış yapacagını bende imzamı verdim.
saolasın sevgi yoldaş. ya canlar sizde tepkisiz kalmayın lütfen.
şimdiden imza veren canlara teşekkür ederim.
şimdiden imza veren canlara teşekkür ederim.
bütün insani duygularımla imzamı verdim.saolasın kardeşim duyarlılığını gösterdiğin ve bizleride uyardığın için..
ya uamarım daha senin gibi bir çok üye vermiştir. çünkü ben biliyorum bizim canlarımız insancıl ve duyarlıdır.
Böyle bir Kampanya planlamadan önce Yönetim ile irtibata geçmelisiniz..
Konuyu şimdilik kapatıyorum.
Alevimen 06.02.2007, 21:25 Bence isteyen herkes belirli düzeye dikkat ederek bir kampanya lanse edebilir, ama yönetim olarak her kampanyaya destek vereceğiz gibi bir durum olamaz tabiki. O nedenle Şoreş'in izniyle topiği tekrar açıyorum...
gerçekten teşekkürler. saolun
Umuyorum yararı olacaktır.
bolşevik 07.02.2007, 21:03 Teşekkürler Emre!
asıl ben imza verdiğiniz için teşekkür ederim.
Küba Beşlisi’ne İstanbul’dan destekİstanbul, 21 Nisan (Prensa Latina) İstanbul Üniversitesi’nden kalabalık bir öğrenci topluluğu, Türkiye’nin Küba Büyükelçiliği Birinci Sekreteri Alejandro Simancas ile buluşarak, ABD hapishanelerinde yasadışı şekilde tutulan beş Kübalı yurtseverin durumu hakkında görüştü ve serbest bırakılmaları taleplerini yinelediler.
Büyükelçilik Birinci Sekreteri’nin davetlisi olduğu bu buluşmalar, Florida’daki Küba karşıtı terörist eylemleri izleyen ve bu eylemleri düzenleyen terörist grupları engellemek için çaba gösterirken tutuklanan yurtsever Küba Beşlisi’ni destekleyen uzmanların da aralarında bulunduğu bir grup tarafından düzenleniyor.
Büyükelçilik sekreteri Simancas, Miami’deki hukuk dışı yargılama sürecini anlatarak, uluslararası tepkilerin artması halinde ABD’nin adil bir yargılama yapmasının mümkün olabileceğinden bahsetti.
Buluşma kapsamında önceki gün ayrıca, Türkiye’deki Jose Marti Küba Dostluk Derneği de “Mission against Terror” (Teröre Karşı Görev) adlı belgesel gösterildi. Belgeselde, Kübalı beş yurtseverin tutuklanma süreçleri, kanunlara aykırı biçimde işleyen yargılama süreci ve ilgili tartışmalar ile yürütülen mücadele gösteriliyor. Yurtsever beş Kübalı’nın tek suçu, ülkelerini terörist saldırılara karşı korumaktı.
karakartal 24.05.2007, 14:54 Heralde imza kampanyası tamamlandı. Site açılıyor ama imza kampanyası bölümü açılmıyor.
Heralde imza kampanyası tamamlandı. Site açılıyor ama imza kampanyası bölümü açılmıyor.
Linki yeniledim kardeş. İlginiz için tekrar teşekkürler
5 Kübalı Kahraman Kimdir?
Emperyalizmin ve yerli parababalarının tahakkümünden bağımsızlaşmayı başarıp, sosyalizmiseçen Küba halkı ABD’nin saldırgan politikasının hedefi oldu. Bir yandan insanlık dışı birekonomik ve mali ablukaya katlanmak zorunda kalan Küba halkı, diğer yandan da CIA’nındesteklediği Miami kökenli mafyanın terör eylemlerinin de hedefi oldu. Bu mafyanın pek çoğu,diktatör Fulgencio Batista’nın devrilmesinin ardından Küba’yı terkeden parababalarıyıdı. Tabii kibunların en yakın müttefiki de Batista rejiminin polis örgütü içindeki canilerdi.ABD topraklarından Küba halkına yönelik terör faaliyetleri konusunda Küba hükümeti ABDhükümetini defalarca bilgilendirmiş, işbirliği önermiş ve tedbir almasını talep etmiş olmasınakarşın ABD hükümetinin tavrı bu grupları daha da güçlendirmek oldu.Bu durumda Küba hükümeti, en meşru hakkı ve görevi olan halkını korumak için ne yapabilirdi?Küba hükümeti en masum yolu seçti. Halkının en yiğit evlatları Miami’ye gidip bu terör gruplarınasızdılar ve cani planlarına dair Küba hükümetine bilgi verdiler. Teröre karşı görev yaptılar.Gerardo Hernández, Antonio Guerrero, Ramón Labañino, René González ve Fernando Gonzálezişte böylesi zor ve onurlu bir görevi yerine getirdikleri için tutuklandılar.5 Kübalı’nın hapiste olmasının tek nedeni budur. Politik bir cadı avıyla kuşatıldılar, oldu bittiyle 7aylık bir mahkeme sürecine sokuldular. ABD’ye karşı aslı astarı olmayan casusluk suçu ile ithamedildiler. 8 Haziran 2001’de suçlu bulundular ve Aralık 2001’de hüküm giydiler.Her biri ABD’nin uzak bir eylatinde bütünüyle insanlık dışı koşullarda 8,5 yıldır tutuklubulunuyorlar.
ANTONIO GUERRERO RODRÍGUEZ : Ömür boyu artı 10 yıl hapis
FERNANDO GONZALEZ LLORT : 19 yıl hapis
GERARDO HERNANDEZ NORDELO : 2 kez ömür boyu artı 15 yıl hapis
RAMON LABAÑINO SALAZAR: Ömür boyu artı 18 yıl hapis
RENE GONZALEZ SEHWERERT: 15 yıl hapis
ABD başkanı George Bush'un kardeşi Florida Valisi Jeb Bush iktidara gelince, bir Küba Uçağını bombalayıp, onlarca kişinin ölümüne yol açan Orlando Bosch isimli kişiyi serbest bırakmıştı. http://www.guardian.co.uk/usa/story/0,12271,851913,00.html
Sanırım bu, ABD'nin Castro karşıtlığında sınır tanımadığının bir göstergesi...
halitseyfi 24.05.2007, 23:37 Umarım ki kampanya başarıya ulaşır.
Küba ne taraftaydı ya???
Amerka'nın o yan de mi?
Orası çok uzak be, burdaki imza oraya işliyo mu?
Şaka tabiki.
Anti-emperyalistler,anti-amerikancılar
İşte meydan!
Kübalı 5 yurtsevere destek!
Merhaba,
Bende imzamı atıyorum...
Paylaşım için teşekkürler...
alihaydar23 26.05.2007, 13:12 paylaşımın için teşekkürler can...
çeşm-i naz 26.05.2007, 13:43 imzam özgürlük adına teşekür ederim duyarlı lolim:)
|
|