Orijinalini görmek için tıklayınız : askerlik bir sanat mıdır??

aykudgöksun
04.02.2007, 16:38
atatürkün de bir söyleminde gördüm ve sormak istedim sizlere.askerlik bir sanat mıdır??

-benim düşüncem şu insanların öldüğü katledildiği sırf insanları öldürmek için mükemmel teknolojilerin kullanıldığı ve hepsinden önemlisi nerdeyse hepsinin çıkar münasebetiyle çıkması dolayısıyla ben savaşın sanat değil cinayet olduğunu düşünüorum

dipnot:soruyu atatürk'e yormayın.orda sadece örnek vermek istedim daha dorusu nerden aklıma geldiğini sölemek istedim.soruya atatürk'ten başlayarak gitmezseniz sevinirim ki amacım bu değil..

ben askerliğin herşeyden ziyade sanatkarlığını severim.M.KEMAL

Servan
04.02.2007, 16:54
bence askerlik sanattır kelimesi birilerini birşeylere teşfik etmektir.yoksasanat nerde askerlik ve savaş nerde.

maymay
04.02.2007, 17:04
Askerlik ve sanat ayni cümlede bulunamaz. Bana hiç kimse, elim silah tuturamaz. Cesur adam bilegine güvenir, aklina güvenir, metal parçasina degil.
Malesef, her ülkeye bir ordu lagzim, tamam, ama Türkiyede askerlige, (ve din'e) daha çok deger veriliyor. Bunun yerine okul açalim, hastane yapalim.

erniç_dd
04.02.2007, 22:59
evet askerlik sanattır
eğer elinde bi güç varsa ve bu gücü kötüler için kullanıyosan zülmedene karşı kullanıyosan iyilerin yanıda oluyosan askerlik bi sannattır
dosta güven aşılıyosan düşmana korku veriyosan askerlik bi sanattır

erniç_dd
04.02.2007, 23:01
bence sağlık, eğitim gibi güvenlikte toplumun bi ihtiyaçıdır bu ihtiyaçı bireyler tek tek kendileri sağlayamazlar bence toplumun güvenlik ihtiyaçı tek bi elden yani devlet tarfından karşılanması kadar doğal bi şey olamaz

erniç_dd
04.02.2007, 23:03
hastane okul yapalım hende en iyisini ama bunun yanıda çok güçlü bi ordu ve polıs gücüde yapalım güvenliğin olmadığı be ülkede insanlar nasıl okula ve hastaneye gidecekler bunu nasıl sağlayacağız hiç düşündünmü

erniç_dd
04.02.2007, 23:06
alevi murat unutma hz ali askerlik sanatını, ilimi bilimi beşeri sanatı bir araya getire bilen en büyük savaşçılardan biridir.

erniç_dd
04.02.2007, 23:07
Hz. Ali kılıçını mazluma karşı değil haksızlığa karşı sallamıştır Askerlik sanatını özüde bu dur

aykudgöksun
04.02.2007, 23:32
sayın erniç_dd tam 5 tane bir cümlelik msjlar yazmışsınız.bunları aynı msj içinde yazsanız daha iyi olmaz mıydı??görüntü kirliliği ve düzensizlikten başka bir işe yaramıyor çünkü.lütfen dikkat edin..

şimdi bakıldığında hiçbir mekanizmanın sadece haksızlığa karşı oluşmadığını hepimiz görüyoruz.bu da demek oluyor ki şu an bu mekanizmaların hiçbiri verdiğiniz tanıma uymuyor..

Hüseyin69
05.02.2007, 01:06
ciceklerin güllerin cogu asker postallarinin altinda ezilir
zanaat sanat ve askerlik ?????
cok uzak bir ihtimal
kesinlikle askerlik ile sanati birbirine karistirmayin atatürkün bahsettigi sanat ise askerlerin neler icad edebilecekleridir yat, sürün, cök, cömel vsvs

savaş çekiç
06.02.2007, 02:38
atatürkün de bir söyleminde gördüm ve sormak istedim sizlere.askerlik bir sanat mıdır??

-benim düşüncem şu insanların öldüğü katledildiği sırf insanları öldürmek için mükemmel teknolojilerin kullanıldığı ve hepsinden önemlisi nerdeyse hepsinin çıkar münasebetiyle çıkması dolayısıyla ben savaşın sanat değil cinayet olduğunu düşünüorum

dipnot:soruyu atatürk'e yormayın.orda sadece örnek vermek istedim daha dorusu nerden aklıma geldiğini sölemek istedim.soruya atatürk'ten başlayarak gitmezseniz sevinirim ki amacım bu değil..

ben askerliğin herşeyden ziyade sanatkarlığını severim.M.KEMAL

bir tarih öğrencisi olarak evet askerlik bir sanattır şüphesiz; ama çağımızda bu sanat bir katliama dönüşmüştür sivil halka ve cephe arkasını alan müdahaleler bu sanatla alakasını koymamıştır...ilk türk devletlerinden örnek vermek istiyorum askerlik alanında o kadar ileri gitmişlerdirki cevresindeki devletler özellikle çin türklerdeki askerlikle ilgili ne varsa kendilerine idol almışlardır,çünki o dönemlerde türk askerlik sanatı üst düzeyde bulunmaktaydı...sonra yereleşik hayata geçmeleriyle ve et yemeyi bıraktıklarında bu sanatlan soğumaya başlamışlar ve diğer ülkelerin askerlik özelliklerini benimsemeye başmamışlardır örneğin uygurlar ve rusyanın güneyine göç eden türk topluluklar...kısacası günümüz açısından değerlendirmemiz gerekirse ssanat olmaktan çıkmış strateji konumunu almıştır.

aykudgöksun
06.02.2007, 02:41
peki savaş_çekiç bir olgunu sanat olması için ne gerekir.eğer bunları sölerseniz ve bunlar üzerinden tartışırsak daha memnun olurum.

bence bir olgunun sanat olması için güzele yönelmesi gerekir ki sanat güzelliği estetiği bulma çabasıdır benim bildiğime göre.ne zaman olursa olsun askerlik ne zaman güzellik peşinde gitmiştir veya onu yakalamıştır..

savaş çekiç
06.02.2007, 05:02
her olguda bir güzellik vardır elbette;diyorumya bu güzellik yani askerlik sanatı günümüz için geçerli değil bu çok zaman evvel ortaya çıkmış gelişmiş ve evrimleşerek günümüze gelmiştir şuan için bu söz konusu değil...eğer bir örnek verecek olursak çağımıza en yakın olarak,askerlik sanatını en iyi şekilde icra eden Mustafa Kemal Atatürk olmuştur...

aykudgöksun
06.02.2007, 12:41
tamam da bence eski zamanlarda insanların birbirini kırmaya başladığı zamanlarda hem askerlik ortaya çıkmış hem de sanat yok olmuş.bence askerliğin ortaya çıkış amacı zaten 'sanat' kavramının özüne ters..

savaş çekiç
06.02.2007, 23:50
mrb arkadaşım iletilerine anlık cvplar veremediğim için özürdilerim öncelikle...sana şunu söylemek istiyorum...sanat kelimesini edebi anlamda düşündüğün için yani sadece resim,şiir,tiyatro vb... bunu askeri incelik olarak düşünürsek zaten ordada sanat ortaya çıkıyor...sakın yanlış anlama askeri bir kimliğim falan yok sadece üniversite öğrencisi ve tiyatroyla içli dışlı biriyim...saygılarımla

aykudgöksun
07.02.2007, 00:08
sorun değil yanlış anlamıyorum ama benim bildiğim sanatın anlamı bu zaten.estetiği,güzeli yakalamak.

ulasirmola
07.02.2007, 00:16
askerlik vatanın bağımsızlığı çin yapılıyosa sanattır ama kapitalizmin askeri olmak sanat falan değildir