Orijinalini görmek için tıklayınız : TC kimlik numaraları ve oy kullanma hakkı uyanıklığı
YoLdAsMg 08.01.2007, 15:38 Merhaba Arkadaslar,
Bu yil yapilacak genel secimlerde oy kullanma esnasinda TC Kimlik Numarasi baz alinacaktir. Muhtarliklarda 1 Mart 2007 tarihine kadar asili olan secmen listelerinde de TC Kimlik Numaralarinin yazili oldugu gorulmektedir (Muhtarliklarda secmen listesinde isminizin oldugunu mutlaka kontrol edin). Ancak, cok fazla aciklanmayan, hatta biraz da sumen alti edilmeye calisilan bir konu var. Nufus Kagitlarinda TC Kimlik Numaralari yazili olmayan secmenler secimlerde oy kullanamayacaklar !!! Elle yazilmis veya internetten cikti olarak alinmis TC Kimlik Numaralari oy verme esnasinda gecerli olmayacaktir. Ehliyet, pasaport gibi kimlik yerine gecen diger belegeler de oy verme islemlerinde kullanilamayacaklar .
Maalesef siyasi partilerimiz bu konuda henuz herhangi bir calismaya baslamis degiller. Sadece AKP, kendi yandaslarini tek tek uyararak, Nufus Kagitlarini yeniletmelerini sagliyor. Basbakan RTE, bir konusma esnasinda secimlerde oy verme oraninin %50 60 seviyesinde kalacagini agzindan kacirdi.
TC Kimlik numaralari nufus kagitlarinda basili olmayanlarin yapacaklari sey, muhtarliklarindan "Nufus Kagidi Degisim" kagidi alarak, aldiklari kagitlarla bagli olduklari ilcenin "Nufus Mudurlugu"ne gitmeleri. Nufus Kagidi degisiminde cok fazla sira beklenmiyor.
saygılarımla
insanlar kardeş 08.01.2007, 17:38 sorumluluk duygusunu taşımak bu olsa gerek. teşekkürler dost,
aman arkadaşlar bu ayrıntılara dikkat edelim.
gelecek için oy kullanmak istiyorsak eğer emek harcamalı.
saygılar...
komün_dünya 08.01.2007, 18:14 bütün duyarlı insanları OY KULLANMAMAYA DAVET EDİYORUM.BİZİM oylarımızın seçimde hiç bir payı yok.iktadara geleni biz istemiyoruz .emperyalistler istiyor.senaryoyu onlar yazıyo.akp gider chp gelir.o gider bu gelir. fark eden bir durum yok .hepsi oligarşinin malıdır.kimi şişirirsen o iktidara gelir.(tabi bunda satılmış medeyanın payıda büyüktür.)kabul etmek gerekirki emperyalistler kurnaz oynuyor. ama SOL yerinde sayıyor.
açıkçası oy kullanmak sorunu çözmez . önemli olan yapıcı sorunlar bulmaktır.
Dünya çapında proletaryanın zaferi gerçekleşmediği sürece, kapitalist-emperyalizm varlığını sürdüreceği için, silahlı örgütlenmelerin tüm olarak ortadan kaldırılması olanaksızdır. Gerçek bir silahsızlanma ve kalıcı bir barış, ancak ve ancak proletaryanın dünya çapındaki zaferi ile olanaklıdır. O ana kadar, proletarya kendi iktidarını, emperyalist saldırganlığa karşı savunmak zorundadır. Ancak bu zorunluluk, profesyonel bir silahlı gücün varlığının nedeni olarak kabul edilemez.
Sağol yoldaş ben de bu durumu bugün öğrendim ve hemen buraya senin mesajından bırakacaktım ama sen öncelikli davranmışsın. Ama ben: "Tayyibin Yeni Seçim Hilesi" gibi bir başlığı daha dikkat çekici buluyorum, bu yönde bir değişiklik öneriyorum.
yüksek seçim kurulu gerekli açıklamayı yaptı telaşa gerek yok..
sevgili canlar son günlerde özellikle de şu seçim arifesinde yeni bir olguyla karşı karşıyayız.hepimiz biliyoruz ki tc kimlik numarası olmayan kişiler bu sene oy kullanamayacaklar.
bunu kim çıkardı?
AKP
neden böyle birşeye gereksinim duydu?
cevabı cok açık bizim bu uyanık AKP bu kanunu çıkararak ülkedeki bir kesim insanın(kendisine karşı olan gruplar) önünü kesmek.
nasıl mı?
bu kanunla seçim için sandsık başınagececek olan karsıt görüslü ve tc kimlik numarası olmayan kişilerin ününü kesmek.
peki kendi yadndaşları böyle bir sorunla karşılaşmayacak mı?
tabi ki hayır.buna da bir çözüm bulan AKP kendi yandaşlarının TC kimlik numaralarını bizzat kendileri temin ediyorlar.
peki önlem alınmazsa sonuç ne olur?
AKP nin bu oyununa göre ülkede ceçme hakkı bulunan kitlenin yaklasık 5 te 1'i oy kullanamayacak ve bu oy kullanamayacak kitlenin hemen hemen tamamını da karşıt partililer oluşturacak.
aslında mükemmel bir taktik canlar.bu şekilde önlerindeki aşamaları dahada rahat aşacaklar.
bu topiğin amacını da belirtmek isterim.cevremden duyduğum bu gerceği tüm arkadaşlarımla paylaşmak istedim ki sizler de bunların arasındasınız.haberiniz olsun bu olaydan ve sizlerde etrafınıza bildirini.
]OY KULLANMAMAMIZ BU İKTİDARIN TEKRAR BAŞA GEÇMESİNİ SAGLAR..[/COLOR] :thumbup1:
bolşevik 10.02.2007, 21:36 Evet böyle bir şey var dediler, sonra inkar edildi kimlikte yazılmasına gerek yok bilinsin yeter dediler; ama benim gözlemlediğim kadarıyla çevremdeki insanlar kimliklerini değiştirmeye başladılar.Ne olur ne olmaz değil mi...
AKP iktidara gelmek için hangi yola başvuracağını şaşırdı açıkçası, hoş oportünistlik o partinin mensuplarının damarlarında var(Tabi diğer partileri de dışlamamak lazım bu konuda). Oy verecek olanların gerçekten dikkat etmesi gereken bir durum, oyuna gelmesin insanlar ve önlemlerini alsınlar...
Bu esnada teşekkürler Murat
sivaslı_sevda 10.02.2007, 22:04 evet haklısınız dün bende kimligimi degiştirdim bu yüzden iyide oldu teşekkürler ...
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=25084&highlight=tc+kimlik
Böyle Bir Konu Mevcut Sanırım Ordan Devam Edilmeli
gamze1982 11.02.2007, 01:47 OY konusunda lütfen dikkat edelım bır benım kullandıgım oyla ne degişecek dıye lütfen düşünmeyelım . Sünniler yaşlı insanlarını bıle özel araba ile oy kullanmaya götürüyorlar . BİRLİK OLMA ZAMANIDIR .....
akp yi devirmenin zamanıdır canlar bir oy bir oydur.sessiz kalmayalım çevremizdekileri uyaralım.
tayfun_t6t 14.02.2007, 00:57 solda birlik yok devrilmez bu yezitler
serap_kerasus 14.02.2007, 16:20 bütün duyarlı insanları OY KULLANMAMAYA DAVET EDİYORUM.BİZİM oylarımızın seçimde hiç bir payı yok.iktadara geleni biz istemiyoruz .emperyalistler istiyor.senaryoyu onlar yazıyo.akp gider chp gelir.o gider bu gelir. fark eden bir durum yok .hepsi oligarşinin malıdır.kimi şişirirsen o iktidara gelir.(tabi bunda satılmış medeyanın payıda büyüktür.)kabul etmek gerekirki emperyalistler kurnaz oynuyor. ama SOL yerinde sayıyor.
açıkçası oy kullanmak sorunu çözmez . önemli olan yapıcı sorunlar bulmaktır.
Dünya çapında proletaryanın zaferi gerçekleşmediği sürece, kapitalist-emperyalizm varlığını sürdüreceği için, silahlı örgütlenmelerin tüm olarak ortadan kaldırılması olanaksızdır. Gerçek bir silahsızlanma ve kalıcı bir barış, ancak ve ancak proletaryanın dünya çapındaki zaferi ile olanaklıdır. O ana kadar, proletarya kendi iktidarını, emperyalist saldırganlığa karşı savunmak zorundadır. Ancak bu zorunluluk, profesyonel bir silahlı gücün varlığının nedeni olarak kabul edilemez.
Her devrimin zeminini de oluşturmak lazım ama..oy kullanma hakkını bile kullanmayan halk mı devrim yapacak?
baris1976 14.02.2007, 16:34 bizde halen birlik saglanmadıkı devrilsin bu a.k.p. herkez bir ses cıkarıyor artık tek ses olmalıyız ama bizimkiler inatla hayır cok sesliliğe devam diyorlar bu şekilde yaptıkçada tayyip efendinin işine geliyor..
aslında o kadar kolayki yapılacak tek sey c.h.p. s.h.p. ve digerleri bir kereye mahsus tek bir parti seçime girecekler bir kereye mahsus diyorum cünkü bunlar uzun süreli birleşemez ama en azından bu hükümeti indirmek icin su koltuk sevdalarından bir kerey mahsus vaz gecsinler ne olur zaten tek baslarına seçim e girdiklerinde oturdukları tek koltuk parti binalarındakı koltukları
ben bilinç li bir secmen olarak bu sene oyumu c.h.p verecem buna kendimi mecbur hissediyorum cünkü en azından a.k.p ye en yakın oy alabilecek parti suan için c.h.p
|