Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmir / Kemalpaşa / Hamzababa köyü

onur_celik
05.02.2007, 16:26
Selam canlar şahsen Hamzababalıyım bizim köyün hepsi alevidir.Türbemiz içersinde Hamzababa ve müritlerinin yatırları var .Hamzababa Hacı Bektaş-i Velinin sulucakarahöyük'te kurduğu dergahta yetiştidiği 360 halifesinden birisidir. Hünkardan El ve İcazet alan Hamzababa Ege bölgesini irşad ile görevlendirilmiştir.Hersene köyümüze ziyarete gelen alevi kardeşlerimiz oluyor allah eksikliklerini göstermesin ve ayrıca her ağustosun son pazar günü Hamzababa'yı anma şenlikleri yapmaktayız konuk sanattçılar sahne alıyorlar mesela Musa EROĞLU-Sebahat AKKİRAZ-Detli DİVANİ gibi tanınmış türkücüler katılıyor. Tüm canları davet ediyorum. İnşallah çok yakında biraz daha ayrıntılı olarak Hamzababadan bahsetmeye çalışıcam. ONUR ÇELİK

İLLA FETTA İLLA ALİ
İLLA SEYFA İLLA ZÜLFİKAR

esenyel
06.02.2007, 14:20
Usta köyünüze her yıl adaklar için ziyarete geliriz.aydın kızılcapınar köyünden.Hoş bir köy ama hiç gelişmiyor.Türbe ziyaretine gelenler için imkanlar genişletilebilir.Bu şekilde köye artı bir gelir sağlanır.

findikim
06.02.2007, 14:39
bende sene 99 da gelmistim dogasi cok guzel turbeyi ziyaret ettim ama insanlari cok uzak ne bilim cok soguklarr ama cok guzel bi yer benim cok hosuma gitmisti............

Mesut Demiroğlu
06.02.2007, 14:43
Güzel bir köy.İzmirli olduğum için 4-5 defa anma şenliklerine gittim.Büyük sanatçılar gelir her sene geçtiğimiz ağustos ta Erdal Erzincan Ali Ekber Eren gibi sanatçılar geldi.Yalnız kötü olan şey köyün konser alanının olmaması ama
en son gittimde inşaata başlanmıştı.Herkesin gidip görmesi gereken bir yer.

onur_celik
09.02.2007, 16:44
Haklısın kardeşim konser alanımız yoktu ama inşallah bu sene yeni konser alanımızda hizmet sunacağız ilgin için tşk