Orijinalini görmek için tıklayınız : Mustafa SARIGÜL

oconor
05.02.2007, 23:21
Şişli Belediye Başkanı Sn.Mustafa SARIGÜLÜ ben solun başında görmek istiyorum , canlar sizce Mustafa SARIGÜL solun başına geçmelimi? Cevabınız evetsede hayırsada sebepleri neler?

Erdem12
05.02.2007, 23:29
İyi tanımıyorum; ama gözlemlerime göre popülist bir yapı sergiliyor. Diktatör-antidemokrat Baykal'dan daha demokrat olma olasılığı yüksek. Ama partinin başına geçtiğinde ne yapar, nasıl bir tavır ortaya koyar bilmiyorum. Tam bir imajı yok açıkçası; Baykaldan farkı (olumlu-olumsuz)ne, onu da yazanlar olursa öğrenmek isterim doğrusu...

Ceno
05.02.2007, 23:37
benim bugün chp ye oy vermememdeki sebep deniz baykal dır.alevileri örgütlerinden hep uzaklaştırmıştır bu baykal bunu yapmakla kalmayıp oy zamanı bizi hatırlayan birisidir. M.sarıgül ise evet bizlere şuan somut birçok yardımda bulunmuştur ve dendiği kadarıyla kendisi de bir alevidir. ama dostlar duruma şüpheli yaklaşıyorum ben bu siyaset denen olgu iki yüzlüdür. siyasetçilerde öyledir(büyük çoğunluğu) soruyorum kendi kendime M.Sarıgül acaba alevilerin desteğini alıp chp liderliğine soyunup kazandıktan sonra da tekmeyi vuracak mı bizlere? yoksa sözlerine sadık olup alevi toplumu olarak hak ettiğimiz saygınlığa ve haklara kavuşturacak mı bizi?

güvenmek istiyorum ama içimdeki bazı hisler hemen güvenme duuuuurrrrrrrr diyor yorumlarınızı ben de merak ediyorum düşündüklerinizle beni de aydınlatırsanız sevinirim canlar...

çeşm-i naz
05.02.2007, 23:47
evet kesinlike bencede sarıgül olmalı bir baykal giderse inşallah zaten çoğu kesimde sarıgül'ü istiyor ya en azından çalışıyor devamlı savaş veren halkı için çabalayan bir insan gerçi koltuk sahibi olunca değişir mi belli de olmaz siyasetçilere güven olmuyor koltuk sevdası hemen değiştiri veriyor ama bence başarılı olacaktır sağlam bir yapısı var bence en iyi aday o şimdilik oy kayıplarının sebebi de baykaldır zaten çok merak ediyorum acaba hiç oturup düşünüyor mu artık zamanı gelmedi mi diye:confused1 :confused1

aykudgöksun
06.02.2007, 00:03
başlarda sarıgül'ün davranışları halkçı gibi görünüyordu.ben de destekliyordum sonra baktım zaman geçtikçe koltuk sevdalısıymış gibi bir izlenime kapıldım.yanılıyor olabilirim ama bi zaman sonra sırf baykalı indirmek için uğraştığını gördüm.(kesinlikle baykalı desteklemiyorum)

seyhunbey
06.02.2007, 00:09
Mustafa sarigul yakin köylümüz olur köylerimiz birbirine sinirdir..

MUSTAFA SARİGUL 'U NASİL ANLATSAM

mustafa sarigulu nasil anlatiyim erzincan iliç' da gördüğüm çöp arabasinin üstünde şişli belediyesi yazan araçtanmi , kuruçayda sokaklardaki banklardanmi , haci bektaş velideki çadirlardanmi ve spor sahalarindanmi , yoksa Sivas COGİ babadaki cem evindenmi bilmiyorumki nasil anlatsam..

Yüz binlerce Öğrenci ile Gittiği Anitkabirdenmi Atamdanmi ....

Etrafi dağlik ortasi bağlik rüzgari sert delikanlisi mert dediği ERZİNCANDANMİ

aykudgöksun
06.02.2007, 00:14
evet cogi babada ben de gördüm yani tv'de galiba su tv'ydi.eğer bu yaptıklarında gerçekten samimiyse sol için birşeyler yapabilir.

seyhunbey
06.02.2007, 00:25
. M.sarıgül ise evet bizlere şuan somut birçok yardımda bulunmuştur ve dendiği kadarıyla kendisi de bir alevidir.

Hayir Mustafa sarigül Alevi Değildir..

Ama Aydin görüşlü bir insandir din , irk , mezhep farki göz etmez..

kuzey1982
06.02.2007, 00:32
Mustafa Sarıgül chp de parti başkanlığına oynayan bir siyasetci olarak son zamanlarda chp deki liderlerden çok farklı bir tarza sahip ve zaman zaman özellikle milliyetçi söylemleriyle beni şaşırtmakta.bu adam uzerıne fazla konusmaya gerek yok bence cunku.bıraz hafızamızı yoklarsak tayyıpte ıktıdar olmadan abd ye gıdıp ordan destek ıstemıs sonundada bas.k olmustu sımdı bu adam yurt gezısıne cıkmadan once ne yaptı abdye gıttı ve satılmıs basın sureklı buna destek verıyor sızce solun başında olmus olmamıs ne fark eder ben bu adama guvenmem.abd ye gidip gelip parlamalar.birde bilmiorum benim şu bakımdanda gözüm tutmadı açıkçası.bi kaç konuşmasını dinledim ve özellikle inşallah allahın yardımıyla felan gibi kelimeleri fazlaca kullandığı dikkatimi çekti.yani konuşma tarzı hoşuma gitmedi.oy için herşeyi yapan cinslerden gibi geldi bana.sizi bilmem ama ben güvenmiyorum.saygılar..

muharrem26
06.02.2007, 00:43
arkadaslar bence chp artık bir rant partisidir.mustafa sarıgulde bu rantcı ınsanlardan biridir.hafızanızı yoklarsanız baykal sarı gulu partıden ıhrac etti.yolsuzluklarını çaktırmadan medyaya sızdırdı.(insaat yolsuzlugu)baykal deseniz zaten taban ıstemesede padısahlıgını surdurme sevdasında.bence chp nın basında daha aydın bır kişi olmalı.

ibo(arguvan)
06.02.2007, 03:54
bencede sarıgülün ırkcı olmaması ve aydın görüşlü bir insan olması iyi bir aday olması gerektiğini gösteriyor herhalde bilmem sizce nasıl

hevall
06.02.2007, 10:57
Şişli Belediye Başkanı Sn.Mustafa SARIGÜLÜ ben solun başında görmek istiyorum , canlar sizce Mustafa SARIGÜL solun başına geçmelimi? Cevabınız evetsede hayırsada sebepleri neler?

Mustafa Sarıgül nedense bana sıcak gelmiyor. Forumda arkadaşlar görüşlerini belirtmiş, Baykal'ın değişmesi noktasında. Katılıyorum, Baykal artık miladını doldurdu, CHP revizyona gitmelyi ama Sarıgül ile olmaz.

toprak_dan
06.02.2007, 11:01
ben pek samimi bulmuyorum. ama baykaldan hayırlı olabileceği kesin.

çeşm-i naz
06.02.2007, 11:09
sarıgülün sizlere ters gelen bir tarafını söylermisiniz ben pek ters yanını göremedim de en uygun aday partiye yeni genç bir kan gelecek sarıgül çok yenilikçe ayrıca demokrat biri neyi sizelere soğuk ve ters geliyor..??

seyhunbey
06.02.2007, 11:12
Kanal7Haber'de Yerel Gündem programına katılan Mustafa Sarıgül, Deniz

Baykal'ın Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda izlediği politikayı eleştirdi. Sarıgül: "Bir intikam, bir öç alma, bir hesaplaşma, Türkiye'yi germe havası içine sokmak en büyük yanlıştır. Cumhurbaşkanlığı seçimi Anayasa'da yazılıdır. Bunu gergin ortama sokmanın hiçbir anlamı yoktur." dedi.

Baykal CHP'yi iktidara getirememesi durumunda bırakmalıdır"

"Ben Şişli'de %70'in üstünde oy alıyorum, benim partim neden oy alamıyor?

Demek ki problem antrenörde... 40 yıldır iktidara gelemedi. Baykal seçimde CHP'yi iktidara getirememesi durumunda parti başkanlığını bırakacağını açıklamalıdır. Fakat Baykal hala bırkacağım demiyor, hala istiyor ki orada otursun onu başa getirelim. Halkın sevgisi kimden yanaysa ona destek verelim. Benim dışımda başkası ise CHP'nin başına o kişi geçsin."

daha

toprak_dan
06.02.2007, 11:15
sarıgülün sizlere ters gelen bir tarafını söylermisiniz ben pek ters yanını göremedim de en uygun aday partiye yeni genç bir kan gelecek sarıgül çok yenilikçe ayrıca demokrat biri neyi sizelere soğuk ve ters geliyor..??

gülüşü bile yapmacık.

çeşm-i naz
06.02.2007, 11:16
gülüşü bile yapmacık.

nerden biliyorsun bunu da nerden çıkardınız yapı meselesi bir insanı gülüşüyle değil de yaptıklarıyla tanımaya çalışın bence

KızılBant
06.02.2007, 12:05
Mustafa Sarıgül Sosyal Demokrat kesim için iyi bir lider olabilir. Objektif ve halklara, inançlara eşit mesafede olması insanların sevgisini kazanmasına neden oluyor Şişlide Kilise, Cami, Cemevine aynı derecede hizmet etmesi %70 oy almasını sağladı. Mustafa Sarıgül iyi bir sosyal demokratdır(Geçmişi değil bugün yaptıklarına göre değerlendirmek lazım)

Erdem12
06.02.2007, 12:41
Ben deneyimlerime dayanarak, sosyal demokratlık ölçütünü baz alarak (birazda sezgilerimle); Sarıgül'ün CHP'yi dirilteceğine inanıyorum. Gençlik kollarından yetişmiş (aklıbaşında-esnek ama taviz vermez bir demokrat olarak hareket ederse), Baykal'dan daha sol-demokrat bir yapı sergileyeceğine inanıyorum. Gençliği çok büyük bir avantaj; çünkü bizim sosyal demokratlarımız yaşlandıkça adeta sağcılaşıyorlar (Gariptir sağcılarda da bu tersi gibi adeta, yaşlandıkça sanki daha -tabii nisbeten- demokrasiyi sindirebiliyorlar).

seyhunbey
06.02.2007, 12:46
Mustafa sarigül uyuyan devi uyandiracaktir !!!

hevall
06.02.2007, 13:24
Hangi uyuyan devden bahsediyorsunuz ...
Ortada uyuyan dev diye birşey yok.
Ülkenin gerçeği; işsizlik, yoksulluk,
kapitalist düzen insanları kimliksizleştirip, kişiliksizleştiriyor,
sanıyormusunuz ki mevcut iktidar partisine dace sağ oylar gitti. Bunce chp ellerinin arasına başını alıp iyice düşünmeli, bu bir genel başkanın değişme meselesi değil, parti komple revizyona gitmeli. Anadolu insanın sorunlarına karşı yapıcı çözümler üretilmeli,

Bir yorumda genç bir yüz deniyor. Herşey gençlik demek değil

Diğer bir yorumda da sosyal demokratların yaşlandıkça sağlaştığı yazılmış. Bu görüşede katılmıyorum. Davasına inan insan son nefesine kadar bunu savunur.

aykudgöksun
06.02.2007, 13:40
sosyal demokrasi revizyonizme dayanır.içinde revizyonizmi barındıran düşünce değişmeye mahkumdur.

slush
06.02.2007, 14:00
Ilk duydugumda çok güldüğüm Mustafa Sarıgül için ilginç bir tanımlama vardır ilk önce onu aktarayım.

Düğün Evinin Tefcisi, Ölü Evinin yasçısı Sarıgül

Sarıgül Pratiği çok iyi bilen bir insan, Takdir Ediyorum. Bir bakarsanız Sabah namazında bir bakarsınız Nevşehirde... Halktan kopuk değil yoksul kesimi görmemezlikten gelmiyor. Zaten gücünü burdan alıyor. Insanlar pratikte görmek istiyorlar. Ülkemizce yeterince teorisyen var...

Istanbulun neresinde olursa olun. Eğer Maddi durumunuz el vermiyorsa cenazenizi götürmeye araç tahsis ediyor yani Maxvelinin hükümdar kitabını okumuş sindirmiş ve uygulayan bir insan,

Ama hakkında bir çok yolsuzluk dosyası var hatta bu dosyalar Reccep Tayyipin elinin altındadır.

Sol için kurtarıcı olacağını söyleyen insanların rüşvet ve yolsuzluğa bulaşmaması gerekir. Bu noktadan bakınca zaten Sarıgül kaybediyor.

Iyi bir halkla ilişkiciler olabilirsiniz, iyi bir örgütçü olabilirsiniz hatta iyi bir belediye başkanı olabilirsiniz ama bir ülkeyi yönetmek için bunlar yetmiyor şekil a Reccep Tayyip Erdoğan

Erdem12
06.02.2007, 14:02
sanıyormusunuz ki mevcut iktidar partisine dace sağ oylar gitti. Bunce chp ellerinin arasına başını alıp iyice düşünmeli, bu bir genel başkanın değişme meselesi değil, parti komple revizyona gitmeli. Anadolu insanın sorunlarına karşı yapıcı çözümler üretilmeli,

Diğer bir yorumda da sosyal demokratların yaşlandıkça sağlaştığı yazılmış. Bu görüşede katılmıyorum. Davasına inan insan son nefesine kadar bunu savunur.

Değerlendirmemiz Sarıgül ve CHP bağlamındadır sayın hevall, bu özele yönelik şu an var olan tek olasılık üzerinedir. Bu, durumu -sadece- onaylama anlamında değildir.
Evet, Türkiye'de sosyal demokrat lider veya aydınların büyük bir bölümü ( belkide revizyonist temelden kaynaklı olduğundan) ileriye doğru-yaşlandıkça sağ sulara yelken açabilmekteler. Bunun örnekleri çoktur Türkiye özelinde.
Davasına inanan insan tabiiki son nefesine kadar bunu savunmalıdır.
Siyasal arenayı 70'lerden beri takip etmenin kişisel gözlemiyle bu tesbiti yaptım; genele yönelik bir gözleme dayalı olarak dolayısıyla. CHP kolay kolay değişmez-değişemez bu açıktır! CHP kapitalizme karşı olmadığı gibi; parti içinde revizyona gidecek son partidir belki de. Bu konjüktürde yazdıklarımı değerlendirirseniz; CHP özelinde ve de tek seçenek özelinde Sarıgül'ün liderliğini değerlendirdiğimi göreceksiniz.

hevall
06.02.2007, 14:30
Değerlendirmemiz Sarıgül ve CHP bağlamındadır sayın hevall, bu özele yönelik şu an var olan tek olasılık üzerinedir. Bu, durumu -sadece- onaylama anlamında değildir.
Evet, Türkiye'de sosyal demokrat lider veya aydınların büyük bir bölümü ( belkide revizyonist temelden kaynaklı olduğundan) ileriye doğru-yaşlandıkça sağ sulara yelken açabilmekteler. Bunun örnekleri çoktur Türkiye özelinde.
Davasına inanan insan tabiiki son nefesine kadar bunu savunmalıdır.
Siyasal arenayı 70'lerden beri takip etmenin kişisel gözlemiyle bu tesbiti yaptım; genele yönelik bir gözleme dayalı olarak dolayısıyla. CHP kolay kolay değişmez-değişemez bu açıktır! CHP kapitalizme karşı olmadığı gibi; parti içinde revizyona gidecek son partidir belki de. Bu konjüktürde yazdıklarımı değerlendirirseniz; CHP özelinde ve de tek seçenek özelinde Sarıgül'ün liderliğini değerlendirdiğimi göreceksiniz.

CHP'de bir demokrasi hazımsızlığı var. Bu bilinen bir gerçek. Ama yine tekrarlıyorum CHP Sarıgül ile olmaz.
Sosyal demokrat lider veya aydınların yaşlandıkça sağ sulara yelken açtığı söylenmiş. Buna yine katılmıyorum. Bunu genele indirgeyemezsiniz. Ha davasından dönen yok mu var, ama bunların fikirleri gibi adı da değişti bu insanlara artık d… diye hitap ediliyor. Bunu da herkes bilir.
CHP'nin kolay kolay değişmeyeceği söylenmiş, bu da CHP'nin sorunu, akıllı başında politikalarla seçime girmezse baraj altında kalması da sürpriz olmasa gerek.
CHP'nin kapitalizme karşı olduğunu söylemedim. Zira CHP'nin bir düzen partisi olduğunu herkes biliyor. Ben kapitalist düzenin sonuçlarının halkı ne hale getirdiğini, sol oyların bile sağa kaydığını izah etmeye çalıştım.
Polemik yaratmak istemem nacizane fikirlerimi yazdım. Sizin fikirlerinize de saygılıyım. Sadece katılmadığımı belirttim.

Şoreş
06.02.2007, 15:55
Mustafa Sarıgül..
Koçgirililere söz vermiş :) Cogi Baba Şenliklerinde Otobüs kaldıracakmış İstanbuldan.
Bizim Köydeki Cemevinede yardımları dokundu.
İmranlı Koçgiri Cemevinin açılışını yaptı.
Abdal Musa, Hacı Bektaş Şenliklerinde yardımlarda bulundu.
Erkan Mumcunun bir numaralı rakibi bence :)

Erkan Mumcu aylar önce Alevilerle ilgili projemiz var, açıklama yapacağız dedi, lafta kaldı.. Sarıgül bişeyler yapmaya çalışıyor, umarım seçimlerden sonrada devam eder..
Desteklediğim biri değil ama işallah onu destekleyenlerin yüzünü kara çıkarmaz :)

munzur_62
06.02.2007, 19:47
HAYIR Kendisi CHP nin içinden tüm alevileri temizleyecem demişti

oconor
06.02.2007, 19:58
nerden biliyorsun bunu da nerden çıkardınız yapı meselesi bir insanı gülüşüyle değil de yaptıklarıyla tanımaya çalışın bence

Didem kardeş çok doğru söylüyorsun , SARIGÜLLE ilgili olumusuz yorumların geneli baykalın iftiralarından ibarettin , SORUYORUM SİZE M.SARIGÜL baykalın söylediklerini yapmış olsa adalet önünde aklanıp tekrar CHP dönebilirmi,

hEVAL KArdeş orda söylenen geçlik genç yüzden bahsetmiyor , genç dinamik bi yapıdan , genç düşüncelerden yeniliklerden bahsediliyor. bu ön yargılar yıkılmadığı sürece
Türkiyede sol iktidar olamaz , öncelikle düşünelim her duyduğumuza inanmayalım , meyve veren ağaç taşlanır M. SARIGÜLde meyve verdiği için taşlanıyor... Baykal koltuğundan olmamak için M. SARIGÜLe yapmadığını bırakmadı , ailesine bile dil uzattı , neticesinde M. SARIGÜLde bi insan bi baba , kurultayda baykalın oyunlarına geldi ,oyunlara gelmese daha iyi olurdu ama geldi, bizim bir demokrat olarak üzerimize düşen doğruyu savunmaktır bugün bu şartlardada M. SARIGÜL doğrudur ve SARIGÜLÜN idolojilerini savunmakta bir görev olmuştur..

HAYIR Kendisi CHP nin içinden tüm alevileri temizleyecem demişti

Sevgili kardeşim CHP deki tüm alevileri temizliyicem diyen M. SARIGÜL değildir , burda şu veya bu demeninde bir gereği yok ama ufak çaplı bir araştırma yaparsan gerçeği görürsün.

Ilk duydugumda çok güldüğüm Mustafa Sarıgül için ilginç bir tanımlama vardır ilk önce onu aktarayım.

Düğün Evinin Tefcisi, Ölü Evinin yasçısı Sarıgül

Sarıgül Pratiği çok iyi bilen bir insan, Takdir Ediyorum. Bir bakarsanız Sabah namazında bir bakarsınız Nevşehirde... Halktan kopuk değil yoksul kesimi görmemezlikten gelmiyor. Zaten gücünü burdan alıyor. Insanlar pratikte görmek istiyorlar. Ülkemizce yeterince teorisyen var...

Istanbulun neresinde olursa olun. Eğer Maddi durumunuz el vermiyorsa cenazenizi götürmeye araç tahsis ediyor yani Maxvelinin hükümdar kitabını okumuş sindirmiş ve uygulayan bir insan,

Ama hakkında bir çok yolsuzluk dosyası var hatta bu dosyalar Reccep Tayyipin elinin altındadır.

Sol için kurtarıcı olacağını söyleyen insanların rüşvet ve yolsuzluğa bulaşmaması gerekir. Bu noktadan bakınca zaten Sarıgül kaybediyor.

Iyi bir halkla ilişkiciler olabilirsiniz, iyi bir örgütçü olabilirsiniz hatta iyi bir belediye başkanı olabilirsiniz ama bir ülkeyi yönetmek için bunlar yetmiyor şekil a Reccep Tayyip Erdoğan

arkadaşım "Düğün Evinin Tefcisi, Ölü Evinin yasçısı Sarıgül" bu senin duyduğun laf değil bir kitaptır. Soruyorum sana SARIGÜL rüşvet yeseydi yolsuzluk yapsaydı tüm mahkemelerden alnının akıyla çıkarmıydı?

Serkan_Devrim
06.02.2007, 20:38
Mustafa Sarıgül'ün Deniz Baykal'dan fazlası nedir? kocaman bir hiç. belki sayın Sarıgül sayın Baykal gibi koltuğa yapışmaz. buda tek artısı olur. :)

hevall
06.02.2007, 20:55
[QUOTE=oconor;351090]hEVAL KArdeş orda söylenen geçlik genç yüzden bahsetmiyor , genç dinamik bi yapıdan , genç düşüncelerden yeniliklerden bahsediliyor. bu ön yargılar yıkılmadığı sürece
Türkiyede sol iktidar olamaz , öncelikle düşünelim her duyduğumuza inanmayalım , meyve veren ağaç taşlanır M. SARIGÜLde meyve verdiği için taşlanıyor... Baykal koltuğundan olmamak için M. SARIGÜLe yapmadığını bırakmadı , ailesine bile dil uzattı , neticesinde M. SARIGÜLde bi insan bi baba , kurultayda baykalın oyunlarına geldi ,oyunlara gelmese daha iyi olurdu ama geldi, bizim bir demokrat olarak üzerimize düşen doğruyu savunmaktır bugün bu şartlardada M. SARIGÜL doğrudur ve SARIGÜLÜN idolojilerini savunmakta bir görev olmuştur..

Bunu kabul edemem. 'Bu şartlarda M.Sarıgül doğru' diyorsunuz. Katılmıyorum, Sarıgül'ün ideolojilerini savunmayı da görev olarak görmüyorum kendime. Tamam Cemevleri'nin yapımına katkı sağlamış olabilir, Alevi'lere destek sağlamış, Hacı Bektaş'ta bazı çalışmalar yapmış olabilir saygım sonsuz, ama bunları yapması onu dopdoğru bir insan yapmaz. Hele onun peşinden gidilecek bir insan hiç yapmaz.
Baykal ile Sarıgül arasında geçen diyalog partilerindeki demokrasi hazımsızlığından kaynaklanıyor. Bunları kendi içlerinde çözecekler. Ben Baykal'ı savunmuyorum. Zira avukatı değilim. Bence Baykal ile nasıl CHP yürümüyorsa, Sarıgül ile de yürümeyecektir. CHP önce 'neden' sorusunun cevabını bulmalı. 'Neden iktidar olamıyorum', 'neden baraj altında kalıyorum', 'bir yerde eksiklikler mi var' bunun arayışında olmalı. Bi genel başkanın değişmesi ile CHP'nin oy sıçraması yapacağı sadece laftır. Genel başkanın değişmesi sadece partiye yapılan bir makyaj olur.

alevi_murat24
06.02.2007, 21:42
mustafa sarıgül baykala güre iyi görünüyor. ama baykalın partiyi bırakması önemli degil baykalın tabanı bu partinin içine işlemiş ben aslında bunlaradn kurtulmasını istiyorum. ama bir seferde yapılacak bir iş degil partinin tabanı bugun baykalın şakşak cılıgından zaman bulamıyor veye çekiniyor ihraçtan .

dogan_09
06.02.2007, 23:55
konu çok önemli özellikle yaklaşan seçim evveli konuyu açan arkadaşım oconora teşekkürler.sarıgülün güler yüzü halkçı tutumu hep ön planda tutuluyor ve dahası bir yaptıgı yardımlar ve birkaç cem evi eksiginde yardımcı oluşu vede cem evi açılışında bulunması biz alevi halkının sempatisini kazandırıyor ona.peki mustafa sarı gül kimdir nerden geldi ne mezunudur nasıl bir siyasetçi kimlige sahiptir geçmişinde yüz kızartıcı bir suçu var mıdır bunu bilmek gerek önce benim için önemli bizim ülkemizde bu en sona bırakılır hani önce şehri kurarlar sonra alt yapıyı yapan bir zihniyet oturmuş artık bazılarının beynine sorgulamaktan çok güzel söz duymak ve başkalarının aklına gelmeyen yapılması gereken sözleri söyleyeni halkımız el üstünde tutup kurtarıcı gibi görüdügünden dir bu hal.gelelim mustafa sarı gül kimdir kısaca bir kimlik bilgisi verelim hobilerine vede zevklerine girmek istemiyorum sadece küçük bir not:koyu bir galatasaray lıdır.
dogum yılı ve memleketi -köy:15 Ekim 1956, Erzincan Çukurçay, Güngören köyü.
ilk evliligi:15 Ocak 1993 eşi vefat ettigi için ikinci evliligini 14 yıl sonra gerçekleştirmiştir ve şuan iki çocuk babasıdır.
okullları:Şişli Talat Paşa İlkokulu, Şişli Ortaokulu, Zincirlikuyu Yapı Meslek Lisesi, Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi.gelelim siyasi kişiligine bu adam ne yapmıştır bu ülke için ne gibi bir çalışma sarf etmiştir ve alışıldık siyasetçilerden farkı varmıdır yokmudur bunu görelim.

Hakkımda açılmış bir tek dava yok” diyen Mustafa Sarıgül şu an İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanık sandalyesinde hangi suçtan yargılanıyor ?

Sarıgül’ü Ağır Ceza Mahkemesi’ne düşüren GİZLİ damgalı yazının altındaki imza kime aitti ?

Cumhuriyet Savcılığına “Mustafa Sarıgül için adam vurdum ama şimdi konuşmayayım diye Sarıgül ve adamları beni öldürmek istiyor” diye dilekçe veren silahlı tetikçi kim ?

Çocuğunun kirveliğini yaptığı uyuşturucu kaçakçısı, katil kim ?

Sarıgül’ün TBMM tarihinde eşi benzeri görülmemiş skandalının perde arkası...

Mustafa Sarıgül’ün Şişli Belediyesi’ne ait araçların sigorta işlerini verdiği kardeşi Bülent Sarıgül ve eşi ne suç işlediler de mahkemeye düştüler ?

Şişli Belediyesi’ndeki kilit kadrolarda görev alanlar niçin Erzincanlılar arasından seçiliyor ? Sarıgül’ün belediye kasasından fonladığı Ercincanlı dernek, lokal ve kahvehaneler listesi...

CHP Şişli İlçe Başkanı Dursun Çaltı Sarıgül hakkında ne dedikten 28 gün sonra ayaklarından vuruldu ?

Uçan kuşa borçlu hesapları hacizli Şişli Belediyesi’nin borçlular listesi...

Sarıgül köstebek mi ? Arkasında ABD var mı ? Ünlü para sihirbazı Soros ile Sarıgül’ü buluşturan bağlantı ne ?Binlerce insanı mitinglere taşıyan özel uçak/helikopterle dolaşan Sarıgül parayı nereden buluyor ? Sarıgül’ün şirketleri, ortaklıkları...
Doğduğu Ermeni köyü...
Açlıktan verem tedavisi gördüğü günler..
Niçin polis olmak istiyordu...
Araba yıkadığı günler...

32 kısım tekmili birden belgelerle Mustafa Sarıgül’ün hayatını Ömer Yılmaz İnanç kaleme aldı.bu kitaptada gerekli bilgi var ama ben birazdaha irdeleemk isterim benim oyumu hak ediyormu bu vatana gerçektende bir şeyler saglaya bilirmi ülkesindeki halkları kardeş olarak görüp ayrımcılık yapmadan dürüstçe siyaseti yapıp ayaykta kalabilirmi bunları kendime soruyorum? ve bakıyorum sarıgülün siyaset hayatındaki suçlamalar ve itiraflar!!
vakit gazetesine demeç veren daha sonra da şeriatçı bir gazeteye demeç verdiğim için çok pişmanım dersimi aldım diyerek ani bir dönüş yapan geleceğin başbakanı sarıgül.
Sarıgül, Şişli Ortaokulu ve Zincirlikuyu Yapı Teknik Lisesi’ni bitirdikten sonra Marmara Eğitim Fakültesi’nde okudu. Siyasete, 1974 yılında meslek lisesini bitirir bitirmez Şişli Gençlik Kollarında; iş hayatına ise 7 Şubat 1979’da Müşteriler Dairesi Tahsilat Müdürlüğü`nde 9494 numaralı üniformayla İETT’de başladı, daha sonra ticarete atıldı. 1987’de 18. Dönem İstanbul Milletvekilliği ve TBMM Başkanlık Divanı Üyeliği yaptı. Mehmet Ercan Vuralhan'ın Milli Savunma Bakanlığı yaptığı dönemde, ardı ardına yere çakılan, içinde 38 şehitin can verdiği CASA uçakları ihalesindeki şaibeler üzerine dönemin SHP Milletvekili Tevfik Koçak, iddiaları soru önergesiyle Meclis gündemine taşımıştı. Sonra Sarıgül, Koçak’ı aradı, kendisini CASA'nın Türkiye Temsilcisi Zeynel Abidin Erdem ile tanıştırmak istediğini söyledi. Ertesi sabah bir otelde kahvaltı yaptılar, derken soru önergesi “sahte imza” ile geri çekildi. Meclis'te yaşanan bu skandal uzun süre tartışıldı. Sahte imzayı atanın Sarıgül olduğu uzun süre tartışıldı.

Mustafa Sarıgül, meclis dışı kaldıktan sonra olaylı 1992 Şişli ilçe kongresinde, İbrahim Atmaca adındaki partilinin bir gözünün kör edildiği kongreden sonra ihraç istemiyle disipline verildi. İhraç kararını beklemeden istifa etti. Parti üst yönetimindeki destekçileri dönüşünü olanaklı kılmak için ihraç kararının çıkmasını önlemek istediler ama başaramadılar. O da Romanya'nın yolunu tuttu ve fırıncılığa başladı. Sarıgül, Romanya’da 3 ekmek fabrikası kurdu. Sonra fabrikalarını iyi bir fiyata satıp Türkiye'ye döndü. İstanbul'da 5 benzin istasyonu açtı ve bunları işletti.

7 Eylül 1995’de 335027 sicil numarasıyla Vefa Petrol AŞ, kuruldu. Kasımpaşa ve Fulya’da Shell benzin istasyonları işleten Mustafa Sarıgül’ün kurucusu olduğu bu şirketin Yönetim Kurulu üyeleri arasında İslam Yakut ve yeğeni Erhan Yakut’da vardı.

Mustafa Sarıgül her gün gazetelerde boy boy yer alan yerüstü faaliyetlerinin yanı sıra yeraltı dünyası ile de ilginç ilişkiler içindeydi.

Kamuoyunda 1. MİT raporu olarak bilinen ve 1987 yılında basına yansıyarak uzun süre gündemde kalan "Banker Bako Olayı, Polis İçindeki Çekişme ve Yeraltı-Polis-Kamu Görevlileri İlişkileri" isimli istihbarat raporunda adı yeraltı dünyası ve mafyayla birlikte anılan şarkıcı Hülya Süer ile bir dönem birlikte yaşamıştı.
Sarıgül, Duygu Asena'yla 1989 yılında yaptığı ve 'Hülya Süer'le evlenmeyeceğim' başlıklı söyleşide ilişkisini inkar ederek Süer'in kalbini kırmıştı. Süer de Sarıgül'le dokuz aydır bir ilişkileri olduğunu belirtiyor, ondan evlenme teklifi aldığını açıklıyor ve şöhret dünyasının şanlı klişelerinden biriyle cevap veriyordu; "Bu beyefendi ile şu anda ilişkim yok. Fakat görüyorum ki, hep gündeme benim ismimle, benim olayımla geliyor."
Mustafa Sarıgül, adı MİT ve TBMM Susurluk Komisyonu Raporlarında geçen Ahmet Vefa Küçük ile 7 Eylül 1995 tarihinde ortaklaşa VEFA PETROL ve TURİZM İŞLETMELERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ’ni kurmuşlardı.

Sarıgül’ün ortağı ve Fenerbahçe camiasının yakından tanıdığı Küçük, yeraltı dünyası ile de yakın ilişkiler içinde idi. Küçük'ün kayınpederinin işleriyle ilgili anlaşmazlıklar ve Bağbank'ın batışı sonrasında ortaya çıkan yeni durumlar Küçük ile Mafya Babası Alaattin Çakıcı’yı karşı karşıya getirmişti.
Sarıgül’ün kurucusu olduğu 335027 sicil no’lu Vefa Petrol’ün ilginçliğini sadece Küçük’ün ilişkileri oluşturmuyordu. Ticaret sicil kayıtlarında bu firmayı sıradan bir benzin istasyonu işleten benzerlerinden ayıran, bu şirketin Yönetim Kurulu üyeleriydi. İstanbul Kasımpaşa ve Fulya’da Shell benzin istasyonları işleten bu şirketin Yönetim Kurulu üyeleri İslam Yakut ve yeğeni Erhan Yakut , Narkotik polisinin çok yakından tanıdığı kişilerdi. İslam ve Erhan Yakut, Aralık 2002’de İstanbul Kozyatağı’nda ele geçen ve piyasa değeri 5 milyon dolar olan 255 kilo 359 gram eroinin sahibi olarak polis tarafından gözaltına alınmışlardı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube'nin düzenlediği 'Sacayağı' adı verilen 3 ayrı operasyonda gözaltına alınanlar arasında gazeteci Ayşe Arman’ın eski eşi Kaşmir Bar'ın sahibi Zafer Yılmaz Acar da bulunuyordu.

İslam ve Erhan Yakut’un üyesi bulunduğu Yakut Ailesi, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi’nin 1996 yılında başlattığı "Asena Programı" çerçevesinde Türkiye ve yurtdışında uyuşturucu ticareti yaptığı için mercek altına alınan ailelerin başında yer alıyordu.Aralık 2001’de Van'ın Başkale ilçesinde jandarma ekipleri, uyuşturucu yapımında kullanılan 65 litre asit anhidrit maddesi ile yakalanan Adem Yakut'u gözaltına aldılar. Mustafa Sarıgül bu camiadan uzak duran bir isim değildi.

dogan_09
06.02.2007, 23:56
Siirtli geniş bir ailenin reisi olan ve Haşim Ağa olarak da tanınan demir tüccarı Seyyid Haşim Öztanık’ın Ocak 2004’teki cenaze töreninde Mustafa Sarıgül adı, organize suç örgütü liderleri ve mafya üyeleriyle birlikte anılıyordu. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün çelenk göndererek boy gösterdiği cenaze törenine organize suç örgütü kurmak suçundan yargılanan Sedat Peker, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın kardeşi Gencay Çakıcı, Susurluk ve Kumarhaneci Ömer Lütfi Topal'ın öldürülmesi davalarının sanığı Sami Hoştan, Öztanık'ın dünürü kabadayı Hasan Heybetli, Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticisi Vefa Küçük katılmıştı. Cenazeye çiçek gönderenler arasında, Ekdi Aşiretinin lideri Bedrettin Ekdi de vardı.
Mafya cenazesinde boy gösteren Bedrettin Ekdi ismi, Mustafa Sarıgül’e hiç yabancı değildi.
Temmuz 2001‘de kamuoyuna “1 milyon dolarlık Aşiret Sünneti” olarak yansıyan, müteahhit Bedrettin Ekdi’nin oğlu Ahmet’in skandal sünnet düğününde kirvelik görevini Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül üstlenmişti.
Konuklara 8 mezeli ordövr tabağı, sebzeli ve tavuklu Lumpia Böreği, Böfstragonof, pasta, meyve ve limitsiz yerli-yabancı içki sunulan düğün için, yalnızca kulüp üyelerinin kullanımına açık olan Galatasaray Adası’ndaki rezervasyon işlemleri Mustafa Sarıgül tarafından yaptırılmıştı.Ünlülerin sünnetçisi olarak bilinen Kemal Özkan'ın yaptığı sünnette, 8 yaşındaki Ahmet'e babası altın bir tabanca hediye ederken assolistliği Ajda Pekkan yaptı. “Travestiler Kraliçesi" Sisi tarafından organize edilen düğünde Muazzez Abacı, Gönül Yazar, Seda Sayan, Adnan Şenses, İbrahim Erkal, Burak Kut, Kerem Alışık, Sibel Turnagöl ve Pınar Dilşeker gibi isimler de sahne aldı.Sünnette 8 yaşındaki Ahmet Ekdi’nin kirvesi olan ve ona bir altın takan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül düğünün skandala dönüşmesi üzerine her zamanki gibi düğün sahibi Bedrettin Ekdi’yi hiç tanımadığını iddia ederek yakın bir arkadaşının ricası üzerine düğüne katıldığını söyledi.

Oysa Sarıgül’ün “aile dostu” olan Bedrettin Ekdi, Şişli bölgesinde otopark işletiyor ve belediyenin parke taş ve kaldırım ihalelerini alıyordu.Şişli belediyesi sınırları içinde Nişantaşı ve Teşvikiye bölgelerinde çok sayıda gayrimenkulun sahibiydi. Müteahhit Ekdi, Şişli Eftal Hastanesi’nin arkasında 5’şer katlı 2 iş merkezi yaptırmıştı.
Eylül 1999’da Şişli’de işlettiği otoparkta ortağından 120 milyar liralık alacağını tahsil etmeye gelen Nurettin Acındırma’yı öldürmüş ve cinayet suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum olmuştu.Mustafa Sarıgül’ün kirveliğini üstlendiği Bedrettin Ekdi’nin sabıka dosyası da bir hayli kalabalıktı.1997’de tefecilik yapmak suçundan gözaltına alındı. 1987’de işyerinde ele geçen 6 kilo eroinden hakkında işlem yapıldı.

1985’te adam yaralama suçundan Bayrampaşa’da tutuklu kaldı.

1980’de 16 kilo esrar, sahte 100 bin Alman markı ve 50 bin ABD doları ile yakalandı.

1980’de adam yaralamadan 1 yıl Akşehir Cezaevi’nde yattı.

dogan_09
06.02.2007, 23:58
Ayrıca Bedrettin Ekdi hakkında İstanbul'da Şişli 6., 7., 9., ve 10. Asliye Ceza Mahkemeleri'nde de karşılıksız çek vermek suçundan açılmış davalar bulunuyordu.
Mustafa Sarıgül nedense bu alemden uzak durmamayı tercih ediyordu.
Yeraltı dünyasında 'Oflu Osman' lakabıyla tanınan ve MİT Raporu’nda “Uyuşturucu Kaçakçısı” olarak geçen Osman Cevahiroğlu’nun Eylül 2004’teki cenaze töreninde uluslararası uyuşturucu ve altın kaçakçılığı ile hayali ihracat olaylarına adı karışan 'Berber Yaşar' lakaplı Yaşar Aktürk, Susurluk ve Kumarhaneci Ömer Lütfi Topal'ın öldürülmesi davalarının sanığı Sami Hoştan, uluslararası kaçakçılık ve hayali ihracat olaylarının tanıdık siması Necdet Ulucan, Alaattin Çakıcı'nın eski avukatı Muhittin Yüzüak gibi isimler boy gösterdi. Mustafa Sarıgül de cenazeye çiçek göndererek saflardaki yerini almıştı.Üstelik Sarıgül’ün adı uyuşturucu gölgesinde kalan tanıdıkları sadece bunlar da değildi.
2003 sonlarında Galatasaray futbol takımının 2. yarı maçlarını harap haldeki Ali Sami Yen stadında oynanması gündeme gelince, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül her zamanki gibi bir basın toplantısı düzenleyip “Stadı 12 günde hazırlar, teslim ederim” diye ortalığa atılmıştı. Gazetecilerin “Peki ama nasıl ?” sorusu üzerine Sarıgül ”Mehmet Aygün, tüm masraflarını karşılayacak…” demişti.
Kimdi bu bonkör kişi Mehmet Aygün? tanıyalım sarı gülün yakın arkadşını.
Milyonlarca dolarlık masrafı cepten üstlenmeyi kabul eden Sarıgül’ün yakın arkadaşı Mehmet Aygün, 30 yıldır Almanya'da yaşıyordu. Almanya’yı döner kebapla tanıştıran girişimci olarak bilinen, Antalya'da Titanic, Şişli ve Taksim’de Aygün Otel’lerin sahibi olan Aygün eski ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın da yakınıydı.Sarıgül ile Aygün birbirlerine o kadar yakındılar ki, 2003 Şubat’ında Almanya’da birlikte gözaltına alınmışlardı. Konuyla ilgili İHA Berlin Temsilciliği tarafından Türkiye’ye gönderilen haber, Sarıgül’ün “meşhur medya ilişkileri” yüzünden kamuoyuna ulaşamamıştı.“Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Hasır Restoranlarının ve Aygün otellerinin sahibi Mehmet Aygün, tehdit ve taciz suçlaması ile geçtiğimiz çarşamba günü Tegel Havaalanı'nda gözaltına alındı.
Berlin Polisi Basın Merkezi'nden alınan bilgilere göre, Berlin'in ünlü güzellik salonlarından Lacomed'e giden Mustafa Sarıgül ve Mehmet Aygün, 5 yıl önce borç olarak verdikleri 40 bin Euro’yu geri istediler. Lacomed'in sahiplerinden Dr. Yaşar Sarıgül'ün böyle bir borcun varlığını kabul etmemesi üzerine Mustafa Sarıgül ve Mehmet Aygün, kendisini tehdit etti. Polis zabıtlarında Dr. Yaşar Sarıgül'ün boğazının sıkıldığı ve çıkan ardebede mekana zarar verildiği bildirildi. Mustafa Sarıgül ve Mehmet Aygün'ün Yaşar Sarıgül'e ne Berlin'de ne de İstanbul'da iş yapmasına izin vermeyecekleri yönünde tehdit ettikleri de polise yapılan suç duyurusunda bulunan iddialar arasında. Dr. Yaşar Sarıgül'ün İstanbul Şişli'de de bir güzellik salonu bulunuyor.
CHP Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Yerlikaya, 1997 Kasım’ında Susurluk'taki kazada, ”Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım'a götürülmek üzere yüklenen silah ve eroinle dolu üçüncü bir araç daha olduğunu açıkladı. Yerlikaya, “Yeşil'in bu malı alıp Berlin'de Türkiyemspor yöneticileri üstünden dağıtacağını” söylüyordu.

Susurluğun Almanya ayağının Berlin'de ortaya çıkması, Çatlı ve Yeşil'in Avrupa'daki faaliyetlerini yeniden gündeme getirirken, Alman polisi baş aktör Abdullah Çatlı ve Yeşil kod isimli Mahmut Yıldırım'ın Almanya'daki faaliyetleri ve bunların ilişkide bulundukları adamları araştırmaya başlamıştı. Alman polisi, basında çıkan tüm haberleri ihbar olarak kabul ederek Türkiyemspor'da 1990'dan bu yana yöneticilik yapmış kişileri de yakın takibe almıştı. Alman polisinin elindeki bilgilere göre, “Türkiyemspor yönetiminde yer alan bir yöneticinin ailesi eroin ticaretinden sabıkalıydı.1996'nın başlarında Alman polisi bu kişi ve akrabalarının evinde yaptığı aramada eroin yakaladı ve bir kadın bu suçtan ceza aldı. Yeşil'in 1990'dan bu yana merkez olarak kullandığı Türkiyemspor'a aynı dönemde Ahmet Avar, Mehmet Aygün, Kadir Nurman ve Hikmet Ceylan adlı kişiler başkanlık yapmıştı. Mehmet Aygün, söz konusu kişiler arasında kısa zamanda “Mark Milyoneri” olmuştu. Mehmet Aygün dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz'a yakın bir isimdi. 1989 ile 1990 yılları arasında takımda kaptanlık yapan Faruk Maya, 1991 yılında İstanbul Bakırköy'de 2.5 kilo eroin ile yakalanmıştı. Aynı kişi Almanya'da da eroin ticaretinden 18 ay ceza almıştı.sarı gülün çevreside hiç rahat durmuyor.
Bir süre sonra, Sarıgül’ün, otuz yıllık arkadaşı, 15 yıllık ticari ortağı, 20 ay içinde birlikte üç parti değiştirdiği siyasi yoldaşı, belediyedeki vekili, Meclis Başkanı, Bütçe, İmar ve Daimi Encümen Üyesi Bayram Özata, 12 Şubat 2004 tarihinde mafyavari bir yöntemle bacaklarından vuruldu.Olaydan sonra hemen hastaneye koşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Sayın Özata’nın sağlık durumu gayet iyi. Kurşunlar diz altına isabet etmiş. Hastanedeki tedavisi sürüyor’’ şeklinde konuştu.“Otopark mafyasının çalışmalarının dikkat çektiği Şişli ilçesinde, çok önemli bir olay yaşanmıştır. CHP Şişli Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün vekili sıfatını taşıyan Bayram Özata kısa süre önce ayaklarından vurulmuştur. Sayın Özata önümüzdeki yerel seçimlerde de CHP’nin Belediye Meclisi adayıdır. Fakat neden ve kimler tarafından vurulduğu kamuoyuna açıklanmamıştır. Herkes de biliyor ki bir kişinin ayaklarından vurulması olayı ,sıradan adi bir adli olay değildir. Vurulma yöntemi mafya denilen örgütlenmeninkilerle aynıdır. Şimdi soruyorum Özata’yı kimler ne için vurmuştur? Sayın Özata’nın karşı karşıya kaldığı saldırının nedenleri niçin kamuoyundan saklanmaktadır?”

dogan_09
07.02.2007, 00:01
“Ayaklarından beş kurşunla yaralandığında Sarıgül’ün, ‘sıradan bir meclis üyesi’ dediği Bayram Özata’nın, Şişli Belediyesi Başkan Vekili, Meclis Başkanı, Bütçe, İmar ve Daimi Encümen Üyesi olduğu ortaya çıktı. Açıklama yapmaktan kaçınan Sarıgül’ün, Özata ile ortaklığı da belgeleriyle ortaya çıkınca bu kez itiraf etmek zorunda kaldı. ‘Basit bir olay” diye önemsemiyor. Olayın üzerine gitmek isteyen medyaya “o bizim sıradan bir meclis üyemiz” diye bilgi verip kamuoyu önünde tartışılmasının önüne geçiyor. ‘Bayram Özata Olayı’ halen faili meçhul olarak durmaktadır.CHP Şişli İlçe Başkanlarından Dursun Çatlı 27 Ocak 2000 tarihinde yine aynı yöntemle bacağından vuruldu. Şişli Belediyesi'ndeki yolsuzluklarla ilgili araştırmalar yapan Çaltı, dönemin Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk'ün ipini çeken kişi olarak tanınıyordu. Çaltı'nın suç duyurusu üzerine hakkında dava açılan Aslıtürk, eşi Orhan Aslıtürk'le birlikte yurtdışına kaçmıştı.
Medya Çaltı’nın belalısının eski Şişli Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk olduğunu yazıp vurulma olayının ardında da onun olduğunu iddia etse da Çaltı’nın hakkında araştırma yaptığı en son kişi Mustafa Sarıgül’dü medya agırlıgını koymak istedi ve olayı farklı yerle re çekmek istiyor.Çaltı, vurulmadan önce Mustafa Sarıgül’ün Egebank’a kıyak geçtiği Esentepe’deki belediye binası konusunu araştırmaya başlamıştı.
”Biz Gülay Aslıtürk'ün yolsuzluklarını ortaya çıkardık. Ancak gelen gideni arattı. Önce ANAP'lı Cüneyt Akgün ve ardından da DSP'li Mustafa Sarıgül, Gülay Aslıtürk'ü aratmayacak icraatlarda bulundular. Kamu yararına tahsis edilen bir arazi bankaya peşkeş çekiliyor, yine belediye binası aynı bankaya kiralanıyor. Ve dahası, Aslıtürk döneminin şaibeli bürokratları hâlâ görevlerinde kalabiliyor diyen Çaltı, bu sözlerinin üzerinden 1 ay geçmeden vuruldu.Çaltı’nın vurulmasına neden olan konu şuydu.

Geçtiğimiz günlerde Londra'da yakalandıktan sonra kefaletle serbest bırakılan Gülay Aslıtürk'ün yolsuzluk skandalıyla adını duyuran Şişli Belediyesi, şimdi de DSP'li Başkan Mustafa Sarıgül'ün şaibeli icraatlarıyla çalkalanıyor. Sarıgül'ün Şişli Esentepe Mahallesi'nde yol yapılması kaydıyla kamu yararına terkedilen alanı Egebank'a kullandırdığı ortaya çıktı. Egebank'ın kiracı olarak bulunduğu binanın arka kısmındaki inşaat alanında tadilat yaparak burayı kullandığı anlaşıldı. Şişli Belediyesi'nin Başkan Sarıgül döneminde, Bakanlar Kurulu kararıyla el konulan Egebank'la garip ilişkisi, bununla da sınırlı kalmadı. Başkan Sarıgül, SHP'li eski Başkan Fatma Girik döneminde alınan Esentepe'deki belediye binasını Egebank'a 350 bin dolara kiraladı. Sözleşmeye göre Egebank prestij bina olarak değerlendirilen binayı 10 Ocak'tan itibaren kullanmaya başlayacak. Sözkonusu kira işlemi yüzünden belediye, yeni bir bina inşa edilene kadar Okmeydanı, Feriköy ve Osmanbey'deki üç ayrı binada faaliyet gösterecek. Aynı binada bulunan Tapu Kadastro Müdürlüğü ise Sultanahmet'e taşınacak.
Şişli Belediyesi'nin yeni binası ise Okmeydanı'nda 6 bin metrekare üzerine inşa edilecek. Yeni binanın proje ve yapım ihalesini Yapıtek İnşaat Tic. San. A.Ş ile Ceylan İnşaat Taahhüt İthalat ve İhracaat Ltd. Şirketi ortaklığı kazandı. Hizmet binasının yapımını, Yapıtek ve Ceylan İnşaat'ın, 9 trilyon 515 milyar liraya gerçekleştireceği belirtildi. Mülkiyeti Hazine'ye ait olan ve Şişli Belediyesi'ne tahsis edilen arsada, yaklaşık 40 bin metrekare inşaat alanı bulunuyor. CHP Şişli ilçe eski Başkanı Dursun Çaltı, belediye binasının kiralanmasına tepki gösterirken, ”Prestij bina kapsamında değerlendirilen binayı devletin el koyduğu bir bankaya kiralıyorsunuz. Ve belediye hizmetlerini üç, hatta dört ayrı yerde görülmek üzere dağıtıyorsunuz. Bu olacak iş mi? Hazır belediyeye ait bina varken Şişli halkı neden Sultanahmet'te tapu işlemi yaptırsın?” diye sordu. Çaltı, şöyle konuştu: ”Biz Gülay Aslıtürk'ün yolsuzluklarını ortaya çıkardık. Ancak gelen gideni arattı. Önce ANAP'lı Cüneyt Akgün ve ardından da DSP'li Mustafa Sarıgül, Gülay Aslıtürk'ü aratmayacak icraatlarda bulundular. Kamu yararına tahsis edilen bir arazi bankaya peşkeş çekiliyor, yine belediye binası aynı bankaya kiralanıyor. Ve dahası, Aslıtürk döneminin şaibeli bürokratları hâlâ görevlerinde kalabiliyor.Çaltı’nın vurulma olayı 5 yıl “faili meçhul” olarak tozlu raflarda kaldı. Kimin tarafından ne için vurulduğu bilinmeyen Çaltı’nın dosyasının kapağı 17 Ocak 2005 tarihinde Ümraniye Cumhuriyet Savcılığı’na verilen bir dilekçe ile aralanmaya başladı.
Savcılığa başvuran Tamer Yılmaz, Dursun Çaltı’yı vurduğunu itiraf ediyor, kendisini bu suça azmettirenin de Mustafa Sarıgül olduğunu, ancak şimdi konuşmaması için Sarıgül ve adamları tarafından ölümle tehdit edildiğini açıklıyordu.
Sarıgül gerek basın açıklamalarında gerekse düzenlediği mitinglerde her ne kadar;

“HAKKIMDA AÇILAN TEK DAVA VE ALEYHİMDE SONUÇLANMIŞ TEK YARGI KARARI YOK

”BUGÜN SARIGÜL İLE İLGİLİ AÇILMIŞ BİR TEK DAVA VE YARGI KARARI YOKTUR.
diyorsa da aslında bu sözler gerçeği yansıtmıyordu.Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bu sözleri sarf ettiği günlerde İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Türk Ceza Kanunu’nun 240. maddesinde belirtilen “görevi kötüye kullanmak” suçundan yargılanıyordu. Sarıgül’ü Ağır Ceza Mahkemesi’ne düşüren “GİZLİ” damgalı belgenin altındaki imza İstanbul Defterdarı Kadir Boy’a aitti.
Boy, İstanbul Valiliği’ne gönderdiği 28.08.2001 tarih ve 1841-82 sayılı GİZLİ belgede Sarıgül hakkında şunları yazmıştı:

dogan_09
07.02.2007, 00:02
T.C.
MALİYE BAKANLIĞI
İSTANBUL DEFTERDARLIĞI
Personel Müdürlüğü

SAYI :PER:06/
KONU:

İSTANBUL VALİLİĞİ
(İl İdare Kurulu Müdürlüğüne)

İLGİ:05.07.2001 tarih ve B054VLK 4340600.02.K. 2001/68 sayılı yazınız.

Şişli Belediye Başkanlığı hakkında İl İdare Kurulunca verilen 04.07.2001 tarih ve 2001/68 sayılı karar ile ilgili olarak ilgi yazınız ekinde alınan tahkikat dosyası incelenmiş olup,

Şişli Belediye Başkanı Mustafa SARIGÜL'ün,

-Şişli Feriköy Mahallesi Kurtuluş cad.1216 Ada 10 ve 11 parsellerdeki imara aykırı ruhsatsız yapılaşmadan dolayı yasal işlemleri zamanında ve tam olarak yapmadığı,
-Ayazağa Büyükdere asfaltı 8659 ada, 1-2 parsellerinde imar planına aykırı yapılaşma yapılması ile özellikle Garanti Bankası ve İhlas Finans'm kiracısı olduğu iki binanın korunduğu konusunda; 23.12.1990 tarihinde Yapı Ruhsatı düzenlenen ve daha sonra yüksekliği değiştirilen 8659 ada l parseldeki bina hakkında 01.10.1997 tarihinde yapı tatil tutanağı düzenlenmesine rağmen 08.01.1998 tarihinde karar alınmak üzere Belediye Encümenine sunulmasından, 20.04.1998 tarihinde Belediye Encümeni tarafından 3194 Sayılı Kanunun 32. maddesine göre yıkım kararı alınmasına rağmen bu kararı uygulamadığı anlaşıldığından,.
İlgili hakkında T.C.K.nun 240. maddesinde belirtilen görevi kötüye kullanmak suçundan yargılanmak üzere, M.M.H.Knun 5. ve C.M.U.K.nun 163. maddesi gereğince ”Lüzum-u Muhakeme” karan verilmesi kanaati edinilmiştir.Diğer sanıklar hakkında söz konusu raporda yer alan önerileri uygun görüşle tensiplerinize arz ederim.Kadir BOY
İstanbul Defterdarı

EK: Dosya

İstanbul Defterdarı’nın bu yazısının ardından, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kendisinden önceki Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk zamanında yapılan kaçak yapılarla ilgili yıkımları gerçekleştirmediği gerekçesiyle “görevi kötüye kullanmak” suçundan yargılanmaya başlanan Sarıgül’ün 24 Aralık 2004 tarihindeki duruşmasına ait tutanak ilginç ifadeler içeriyordu.

Esas No: 2003/286
DURUŞMA TUTANAĞI
C.TARİHİ : 22.12.2004
BAŞKAN : AHMET ULUCAK 20792
ÜYE : ÜMRAN SÖLEZ TAN 21358
ÜYE : CEVDET ÖZFİLİZ 22885
C.SAVCISI : ORHAN ERBAY 27986
KATİP : LEYLA GÜL

Her ne kadar duruşma 24.12.2004 tarihine bırakılmış ise de, geçen celse ara kararının 2. bendi uyarınca sanıklardan Mustafa Sarıgül bugün mahkememize müracaat etmiş olmakla, ifade vereceğini beyan etmiş olmakla, sanığın ifadesinin alınması amacı ile celse açıldı, sanık ile vekili geldi. Açık duruşmaya devam olundu.

SANIK MUSTAFA SARIGÜL : Hakkı oğlu, Ayşe'den olma, 1956 doğ. Erzincan, Ilıç Kuruçay köyü nüfusuna kayıtlı olup, Ataköy 11. Kısım no: 26 adresinde oturur, evli, 2 çocuklu, okuryazar, halen Şişli belediye başkanı olarak görev yapar, TC, sabıkasız. İl idare kurulunun lüzumu muhakeme kararı ile Danıştay 2. Dairesinin lüzumu muhakeme karan okundu, sanığa isnat edilen suçu anlatıldı. CMUK 135. maddesindeki yasal hakları hatırlatıldı.

SANIKTAN SAVUNMASI SORULDU :
İsnat edilen suçlamayı kabul etmiyorum. 1999 yılında Şişli belediye başkanı olarak göreve başladım. Danıştayın lüzumu muhakeme kararında belirtildiği şekilde imar mevzuatına aykırı biçimde yapılan yapılaşmaya göz yummam söz konusu değildir, şişli belediyesinde 7 tane başkan yardımcısı vardır, 1 tane teknik başkan yardımcısı bulunmaktadır, Belediye başkanı olarak benim kaçak yapılaşma ile birebir ilgilenmem söz konusu değildir, yetki paylaşımı yapılmıştır, ve başkan yardımcıları bu konuda yetkilendirilmiştir, söz konusu yapılaşma İle ilgili olarak Belediye encümeninden yapı tatil tutanağına göre 04.05.2001 tarihinde yıkım kararı çıkmıştır. Bunun uygulanması da memurlara bırakılmıştır. Meskun olan yerlerin yıkılması gayet zor olmaktadır, öncelikle Büyükşehir belediyesinin bu yerin suyunu kesmesini, elektrik idaresinin elektrikleri kesmi ve ayrıca emniyet tedbirinin alınması gerekmektedir, ayrıca bizim şişli belediyesi olarak ekiplerimizin bu yıkımları yerine getirmesi mümkün değildir. Ekipmanlar olmadığı için yıkma olanağımız olmamıştır. Söz konusu Orhan Karaya ait bu taşınmaza ben göreve başlamadan evvel yapı izni verilmiş, ancak mıntıka mühendislerinin yaptıkları denetim sonunda imar mevzuatına aykırı bulunması nedeniyle yapı tatil tutanağı düzenlenmiş bu yapı tatil tutanağı encümene gelmiş ve encümenden de yıkım kararı verilmiştir, belediye imkanlarının olanaksızlığı nedeniyle gerçekleştirilmemiştir, bu olayda benim herhangi bir ihmalim söz konusu değildir dedi.

Hazırlık tahkikatı sırasında vermiş bulunduğu dilekçeleri ve müfettişe verdiği savunmaları ayrı ayrı okundu,soruldu, doğrudur dedi. Sanığa ait doğum ve sabıkasızlık kayıtları okundu, bana aittir dedi. Sanığın yokluğunda yapılan usulü muameleler ayrı ayrı okundu, soruldu, bir diyeceğim yoktur dedi. Sanık vekilinden soruldu : müvekkilimin savunmasına aynen katılıyorum. Müvekkilim bilindiği gibi belediye başkanıdır, bu nedenle duruşmalardan vareste tutulmasını talep ediyorum dedi.

G.D. İSTEM GÜNÜ :
1- Sanık Mustafa Sarıgül’ün sorgusu yapılmış bulunduğundan yaptığı görev nedeniyle duruşmalardan vareste tutulmasına,

2- Bu nedenlerle duruşmanın daha evvel bırakıldığı 24.12.2004 günü saat 10.00'a bırakılmasına oybirliğiyle karar verildi. 22.12.2004

Başkan 20792 Üye 21358 Üye 22885 Katip

İSTANBUL 2. AĞIR CEZA MAHKEMESİ
suçlularla birliktelik halinde olan sarıgül bunların hiç birini kabul etmiyor. devlet mafya siyaset üçlüsün de büyük payı olan sarıgülü bende dürüst bir lider,dürüst bir politikacı,dürüst bir aile reisi olarak kabul etmiyorum.benim ülkeme ve bu ülkede yaşayan halka sahip çıkıcagına inanmıyorum.amerikan emperyalizmine kendi çıkar ve menfaatleri içinde sıcak baktıgını biliyorum.ama bunlara ragmen baykaldan daha iyi oldugunu söyliyebilirim.saygılar

doctorctf
07.02.2007, 00:05
eğer bir lider arıyorsak bu Mustafa Sarıgül den başkası olamaz.adamın katılmadığı etkinlik,yardım etmediği kişi,destek vermediği kurum yok nerdeyse.karınca gibi çalışıyor sürekli.zeki bir insan.konuşmasını iyi bilen birisi.zaten sıfırdan başlayarak bugünlere gelmiş bir insan.alevi olmamasına rağmen alevilere verdiği desteği,aleviyim diye geçinen kişiler bile verememiştir.

Nesimi
07.02.2007, 00:45
Deniz baykala kıyasla ideal sosyal demokrat profili çiziyor. Şişlide Ermeni, Alevi ve Sunnilere eşit mesafede eşit hizmetler götürüyor, pek çok sorunu hallediyor ve bu şekilde halkın büyük kesiminin oyunu alıyor. Geçmişde elbette farklıydı siyasetçiler hep daha yükseğe ulaşma telaşında oldukları için bunu doğal karşılamak lazım sonuçta Mustafa Sarıgül ile eski Fatsa belediye başkanı Terzi Fikri Sönmezi bir tutamayız ve onun yaptıklarını Mustafa Sarıgülden beklemek de doğru olmaz ancak Sosyal Demokrat yapıdaki iyi bir yönetici ve CHP yi (dolayısıyla sosyal demokrasiyi) diriltecek bir lider olabilir.

slush
07.02.2007, 00:52
[QUOTE=oconor;351090]arkadaşım "Düğün Evinin Tefcisi, Ölü Evinin yasçısı Sarıgül" QUOTE]

Ben tv de tartışma programında duymuştum, Kitap mı sağol okumak lazım,

Adam
07.02.2007, 01:45
1000 yıl Baykal kalsın ama Sarıgül geçmesin.
Bırakın Allah aşkına, Baykal'ı eleştiriyoruz, hatta kınıyoruz, ama Sarıgül Baykal'ın tırnağı olamaz. Ne siyasal olarak, ne ahlak olarak, ne insan olarak.
Tam anlamıyla bir popilist ve damara göre şerbet adamıdır. Zihniyeti: Heryerde görüniyim insanların kafasına giriyim. Aleviler beni Alevi zannetsin, ama Sünniler Sünniliğimi bilsin. Son derece tehlikeli bir adamdır. Aman derim.

Adam
07.02.2007, 01:53
Didem kardeş çok doğru söylüyorsun , SARIGÜLLE ilgili olumusuz yorumların geneli baykalın iftiralarından ibarettin , SORUYORUM SİZE M.SARIGÜL baykalın söylediklerini yapmış olsa adalet önünde aklanıp tekrar CHP dönebilirmi,

hEVAL KArdeş orda söylenen geçlik genç yüzden bahsetmiyor , genç dinamik bi yapıdan , genç düşüncelerden yeniliklerden bahsediliyor. bu ön yargılar yıkılmadığı sürece

Sevgili kardeşim CHP deki tüm alevileri temizliyicem diyen M. SARIGÜL değildir , burda şu veya bu demeninde bir gereği yok ama ufak çaplı bir araştırma yaparsan gerçeği görürsün.

arkadaşım "Düğün Evinin Tefcisi, Ölü Evinin yasçısı Sarıgül" bu senin duyduğun laf değil bir kitaptır. Soruyorum sana SARIGÜL rüşvet yeseydi yolsuzluk yapsaydı tüm mahkemelerden alnının akıyla çıkarmıydı?
Kendisi bu söylemlerde bulunmuştur, bir daha tekrarlıyorum son derece tehlikeli bir adamdır.
Heryerde gözükmek politik oyunudur. Her cenazeye, düğüne araba yollar, ama araba yolladığını herkesin bilmesi gerekiyor mu? Nerden biliyoruz ali aşkına? Bağıra bağıra reklamını yapıyor. (Vergilerimizle). Tayyipde alnının akıyla çıktı aynı söylemlerde bulunuyor. Ayrıca her yere gelmek dışında yaptığı herhangibir şeyi siyasi söylemi vizyonu hiçbirşeyi yoktur.
Tekrar söylüyorum, bu kadar saf olmayalım canlar. Ben Baykal'ın kesinlikle değişmesini isteyen biriyim. Fakat alternatifi Sarıgülse. Varsın bin yıl daha kalsın o koltukta.

suyunsesi
07.02.2007, 02:48
Tam anlamıyla bir popilist ve damara göre şerbet adamıdır. Zihniyeti: Heryerde görüniyim insanların kafasına giriyim. Aleviler beni Alevi zannetsin, ama Sünniler Sünniliğimi bilsin. Son derece tehlikeli bir adamdır. Aman derim

Çok haklısınız bencede popilist bir adamdır ...
Ben halkı için dürstçe çalışan bir tek belediye başkanı gördüm Türkiyede oda Fatsa belediye başkanı Fikri Sönmezdi...

hevall
07.02.2007, 10:38
eğer bir lider arıyorsak bu Mustafa Sarıgül den başkası olamaz.adamın katılmadığı etkinlik,yardım etmediği kişi,destek vermediği kurum yok nerdeyse.karınca gibi çalışıyor sürekli.zeki bir insan.konuşmasını iyi bilen birisi.zaten sıfırdan başlayarak bugünlere gelmiş bir insan.alevi olmamasına rağmen alevilere verdiği desteği,aleviyim diye geçinen kişiler bile verememiştir.

Bu adamı katıldığı etkinliklere göremi değerlendireceğiz. Ne alaka yapıyorsa kendi için yapıyor, kendi popüliterisini artırmak için yapıyor.

hevall
07.02.2007, 10:39
Bırakın Allah aşkına, Baykal'ı eleştiriyoruz, hatta kınıyoruz, ama Sarıgül Baykal'ın tırnağı olamaz. Ne siyasal olarak, ne ahlak olarak, ne insan olarak.
Tam anlamıyla bir popilist ve damara göre şerbet adamıdır. Zihniyeti: Heryerde görüniyim insanların kafasına giriyim. Aleviler beni Alevi zannetsin, ama Sünniler Sünniliğimi bilsin. Son derece tehlikeli bir adamdır. Aman derim.

Son noktada Adam'ın dediklerine de katılıyorum. Çok fazla sağda solda görünmek onun iyi bir lider olacağı anlamına gelmez.

seyhunbey
07.02.2007, 10:41
Bu adamı katıldığı etkinliklere göremi değerlendireceğiz. Ne alaka yapıyorsa kendi için yapıyor, kendi popüliterisini artırmak için yapıyor.

hayir yani bu adam dediğin mustafa sarigüle olan kininiz neden anliyamadim siz galiba sayin mustafa sarigülün bizlere ne kadar fayda sagladiğini görmüyorsunuz yada görmezlikten geliyorsunuz ne bu art niyet neden anlamiş değilim :no:

Erdem12
07.02.2007, 11:32

Değerli heval, Sarıgül'ün popülist olduğu doğru. Ama Baykal, böylesine halka yakın olma tavrına dahi uzak. Buna dahi tenezzül etmez Baykal. Sonuçta Sarıgül'ün tavrı politik bir tavırdır, bu tavır halka uzak-antidemokrat Baykal tavrından çok daha doğru bir tavırdır. Adam son yıllarda değişen şartlara uyum sağlama amacında doğal olarak. Sağın bir bölümü bunu yapıyor, iyide oy alıyorlar, bu artık bir gerçekliktir Türkiye şartlarında. Bu tavrı partinin başında da sürdürürse kötümü olur sizce? Ben böylesine sıcak tavırların (amacı ne olursa olsun) önemine ve gereğine inanıyorum...

taylan34
07.02.2007, 11:41
tartışılan yanları olsada, sarıgül şuanda solu iktidar adayı yapabilecek ender kişilerden biridir...

titoerkan
07.02.2007, 11:57
can,lar merhaba.sadece ülkemiz için degil tüm dünya için parti,din,para,pul degilde birlestirip,ayırmayan,zengini,yoksulu olmadan,ırk,mezhep olmadan vb.dünyaya kominist yönetimler gelmelidir.gerci eninde sonunda tüm dünya mecbur kalacak kominist olmaya.paylasmaya mecbur kalacak.bunu herkez içine sindirmelidir canlar.dünya hiç iyiye gitmiyor.bunu herkez biliyor.dinci olanıda olmayanıda,ırk çı olanıda olmayanıda,ata ist olanıda olmayanıda yani tüm dünya bunu biliyor.mecbur kalacaklar paylasmaya kominist olmaya.cokta uzakta degil.belki biz göremeyiz ama torunlarımız mutlaka görecekler.tabiki bu hayal gibi geliyor bazı kesimlere ama yasayanlar görecektir.tüm insanları cok seviyorum.tabiki insan olanları.insan bedeninde olupta insan gibi yasamayanları degil insan ları seviyorum.can larım benim...

Adam
07.02.2007, 13:02
hayir yani bu adam dediğin mustafa sarigüle olan kininiz neden anliyamadim siz galiba sayin mustafa sarigülün bizlere ne kadar fayda sagladiğini görmüyorsunuz yada görmezlikten geliyorsunuz ne bu art niyet neden anlamiş değilim :no:

Benim kinim falan yok kimseye karşı yok, fakat Sarıgül herbakımdan yetersiz bir insan ve göründüğü gibi bir insan değil. Chp'nin İstanbul örgütünde olup bitenleri iyi bilen biri olarak bunu söylüyorum, ve tekrar söylüyorum Baykal'ı destekleyen bir insan değilim. Ama Sarıgül hem samimiyetsiz, hem seviyesiz, sadece göze hitap eden bir insan. Gelen gideni aratır sendromu yaşanmasın diye söylüyorum. Ne fayda sağlamış cenaze, düğün, şenlik, hertürlü aktiviteye üzerinde kendi reklamını yapan otobüsleri göndermek ve her yerde bulunmak dışında ? Bende bunu merak ediyorum.

çeşm-i naz
07.02.2007, 16:49
peki o zaman arkadaşlar mustafa sarıgül'den başka daha iyi bir önerisi olan var mı?
ya neden bu kadar ön yargılısınız zaten chp bir alevi partisi değildir ki bu yanlış bi kere...
nedir bu sarıgül yargısı en azından çalışıyor halkı seçmeni için bir şeyler yapıyor
bir çok örneği var bunun bende hacı bektaş veli törenlerine destek verdiğini gördüm ve biliyorum baykal ne yaptı??

Adam
07.02.2007, 17:57
peki o zaman arkadaşlar mustafa sarıgül'den başka daha iyi bir önerisi olan var mı?
ya neden bu kadar ön yargılısınız zaten chp bir alevi partisi değildir ki bu yanlış bi kere...
nedir bu sarıgül yargısı en azından çalışıyor halkı seçmeni için bir şeyler yapıyor
bir çok örneği var bunun bende hacı bektaş veli törenlerine destek verdiğini gördüm ve biliyorum baykal ne yaptı??
Baykal :) Baykal'ı da istemiyoruz, ama Sarıgül'den iyidir. Önyargılı falan değilim kendisini parti kulislerinden tanıyoruz. Sonderece antidemokrat hatta kimi zaman mafyacılık dahi oynayan herkese hoş görünmeye çalışan ama aslında son derece boş bir adam. Bilmem anlatabildim mi? Siz destekleyin, ama desteklediğiniz adamı heryerde görmenizden kaynaklanan tanıdık bir yüz olması dışında başka hiç bir özelliği yoktur. RTE'den herhangibir farkı yoktur. İkisi de hizmet adamı ne de olsa. Birde ikisinin de bulaştığı yolsuzluğun haddi hesabı yok. Ama ikisi de alnının akıyla çıkmıştır bu suçlamalardan.

usLanmaz62
07.02.2007, 18:34
Mustafa Sarıgülün Bursadaki Kestel Cem evine maddi yardım yaptığını kaç kişi biliyor?
Sarıgül ile Baykalı karşılaştırmak mümkün değil.Baykal'ın ne yapmaya çalıştığını henüz anlaş değilim.Acaba kime hizmet ediyor?

Naci
07.02.2007, 18:41
M.sarıgül ise evet bizlere şuan somut birçok yardımda bulunmuştur ve dendiği kadarıyla kendisi de bir alevidir. ..

sevgili can alevi değil , hangi alevi , oğlunun ismini ömer koymuştur ki.
iki oğulu var biri emir diğeri ömer.
bu kişiyi her yerde görebilirsin , bir gün senin yanında bir gün öteki yanda , rüzgar nerede kuvvetli ise orada yani anlıyacağın

usLanmaz62
07.02.2007, 18:47
Bir kişinin samimi olduğuna karar vermek için sadece biz alevilere hizmet etmesinimi bekliyeceğiz.

Musatafa Sarıgül gibi bir siyasetçi gösterinki her kesime hizmet etmiş...

Eleştirdiğiniz kişi Şişlide %80 oy almıştır.

çeşm-i naz
07.02.2007, 19:24
Baykal :) Baykal'ı da istemiyoruz, ama Sarıgül'den iyidir. Önyargılı falan değilim kendisini parti kulislerinden tanıyoruz. Sonderece antidemokrat hatta kimi zaman mafyacılık dahi oynayan herkese hoş görünmeye çalışan ama aslında son derece boş bir adam. Bilmem anlatabildim mi? Siz destekleyin, ama desteklediğiniz adamı heryerde görmenizden kaynaklanan tanıdık bir yüz olması dışında başka hiç bir özelliği yoktur. RTE'den herhangibir farkı yoktur. İkisi de hizmet adamı ne de olsa. Birde ikisinin de bulaştığı yolsuzluğun haddi hesabı yok. Ama ikisi de alnının akıyla çıkmıştır bu suçlamalardan.

bu söylediklerinizi yapmayan siyasetçi var mı siyasetin temeli bu olmuş dünya da peki siz bir öneride bulunun..??
ama şunu söylemeliyim ki baykal'ı sarıgül'den nasıl iyi dersiniz anlamış değilim bu dediklerinizin aynısı hatta daha fazlası baykal'da var yoksa ben mi yanılıyorum??

Adam
07.02.2007, 19:33
bu söylediklerinizi yapmayan siyasetçi var mı siyasetin temeli bu olmuş dünya da peki siz bir öneride bulunun..??
ama şunu söylemeliyim ki baykal'ı sarıgül'den nasıl iyi dersiniz anlamış değilim bu dediklerinizin aynısı hatta daha fazlası baykal'da var yoksa ben mi yanılıyorum??

Yanılıyorsunuz Baykal hırsız değildir, ayrıca insanlara mafyavari gözkorkutma hareketlerinde bulunduğunu ne gördüm ne duydum. Siyasal ve kültürel olarakda kat ve kat daha bilgili bir insandır.Ben bir öneride bulunmadım Baykal diyerek, Sarıgül alternatifiyse bırakın Baykal kalsın dedim. Ama illa bir alternatif arıyorsak kanımca Hikmet Çetin veya Altan Öğmen olabilir. Ama bunlar realist yaklaşımlar değiller.

Ayrıca yaptığı yardımlardan bahsedilmiş, nasıl bir yardım ki Mustafa Sarıgül'ün yaptığını milyonlar aynı anda öğreniyor ?
Mustafa Sarıgül tam bir showmandir. %100 oy alsa ne yazar? Hitler'de % 40'a yakın oy almıştı...

dogan_09
07.02.2007, 19:52
Yanılıyorsunuz Baykal hırsız değildir, ayrıca insanlara mafyavari gözkorkutma hareketlerinde bulunduğunu ne gördüm ne duydum. Siyasal ve kültürel olarakda kat ve kat daha bilgili bir insandır.Ben bir öneride bulunmadım Baykal diyerek, Sarıgül alternatifiyse bırakın Baykal kalsın dedim. Ama illa bir alternatif arıyorsak kanımca Hikmet Çetin veya Altan Öğmen olabilir. Ama bunlar realist yaklaşımlar değiller.

Ayrıca yaptığı yardımlardan bahsedilmiş, nasıl bir yardım ki Mustafa Sarıgül'ün yaptığını milyonlar aynı anda öğreniyor ?
Mustafa Sarıgül tam bir showmandir. %100 oy alsa ne yazar? Hitler'de % 40'a yakın oy almıştı...

yazdıklarınıza katıllıyorum çünki gören gözlerim var okuyorum araştırıyorum 5 sayfa degil 55 sayfada yazsam buraya sarıgülün yaptıgı usulsüzlükleri milletin kafasına girmiş birkere cem evine yardım etti ya tamam dünyanın en mükemmel adamı kimin parasıyla yaptı romanyada 5 tane fırın nasıl açtı onları iyi bir paraya satıp türkiyede benzinlik kurdu 3 tane ve iş ortaklarıda türkiyenin sayılı zehir tacirleriydi her defasında mafyayla boy gösterdi düzgün adam düzgün insanların yanında olur ne işi vardı mehmet aygünün yanında ne işi vardı siirtli iş adamının yanında hem kirve oluyor sonrada sünnet dügünü 1 milyon dolara patlıyor ben bu adamı tanımıyorum diyiyor şişlide otopark mafyasını nasıl tanımazsın kim verdi o ruhsatı.deniz baykalın şu yönü hoşuma gitti benimde hırsızlıgı yok sarı gül gibi tirilyoner degil yani olmak istemedi başbakan 2 hafta mal varlıgını açıklamadı üzerindekileri eşinin kızının üstüne tapuladı deniz baykalın bankada 10.500 lirası çıktı.baykalın destekcisi filan degilim baykal da chp ye ecevitin dsp ye yapıştıgı gibi yapışmak istiyor hiç bir ilerici çalışmasını görmedim daha muhalefetten başka.

Özgür-Taylan
07.02.2007, 20:36
Alevi degil demi kendisi? yok yani Aleviler onun baya bir ilgisini çekiyormus gibi görünüyor... nerede Alevi etkinligi varsa, Mustafa Sarigül orali.. bu iyi mi kötü mü bilemicem çünkü oy kazanma politikasi da olabilir (zaten kesin niyeti odur!!!)... neyse sizleri bilemicem ama benim kanim hiç isinmadi o adama...

saygilarr sevgilerr

gurbet1971
07.02.2007, 21:58
YALAN SIYASET

Kac siyasetciye gercegi bulduk sanip kandik söylesenize.

Kacina nihayet diyerek hasretle kucak actik ve yanildik.

Kac kez daglarimiza kar yagdi umutlarimiz söndü.

Ama yinede uslanmadik

Yine yalanci bir siyasetciye oylarimizi verip sömürülmekmi amacimiz.

benim icin kim oldugu fark etmiyor güvec yuvarlanmis kapagini bulmus.lafim kisadan hisseye anlayan anlamistir.Ne farkeder alevi olmasi.

seyhunbey
07.02.2007, 22:00
Mustafa sarilgül genel olarak diyoruz bu adam her yerde yani ne oldugu bellisiz işte tam aranan insan değilmi tarafsiz yani insanlari din , irk , mezhep olrak ayirmiyor işte ne güzel bişi her zaman demezmiyiz taraf tutuyorsunuz alin işte tarafsiz biri !!

saygilar...

Adam
07.02.2007, 22:08
Mustafa sarilgül genel olrak diyoruz bu adam her yerde yani ne oldugu bellisiz işte tam aranan insan değilmi tarafsiz yani insanlari din , irk , merhep olrak ayirmiyor işte ne güzel bişi her zaman demezmiyiz taraf tutuyorsunuz alin işte tarafsiz biri !!

saygilar...

Dediğiniz gibi ne olduğu belirsiz biri. :) Lütfen Sayın Doğan 09'ın konuya dair önceki sayfalarda sayfalarca yazdığı belgeleri değerlendiriniz. Ve Sayın1971'in değerlendirmelerini de göz önünde bulundurunuz.

oconor
07.02.2007, 22:12
Dediğiniz gibi ne olduğu belirsiz biri. :) Lütfen Sayın Doğan 09'ın konuya dair önceki sayfalarda sayfalarca yazdığı belgeleri değerlendiriniz. Ve Sayın1971'in değerlendirmelerini de göz önünde bulundurunuz.

kardeş o belgelerin ne resmiyeti var , medyada bulunan göz önnde herhangi biri ile ilgili sayfalarca karalayıcı döküm bulabilirsin , işte bu yüzden kaybediyoz her duyduğumuza hrgördüğümüze inanıyoruz , kardeş bi şeylere objektif yaklaş

Adam
07.02.2007, 22:23
kardeş o belgelerin ne resmiyeti var , medyada bulunan göz önnde herhangi biri ile ilgili sayfalarca karalayıcı döküm bulabilirsin , işte bu yüzden kaybediyoz her duyduğumuza hrgördüğümüze inanıyoruz , kardeş bi şeylere objektif yaklaş

Ailemden çok sayıda insan Chp'de aktif politika yapmaktadır, özellikle İstanbul örgütünde olup bitenleri çok yakından takip edebiliyorum. O yüzden inanın benden objektifini bulamassınız bu forumda. Ayrıca her gördüğünüze inandığımızı söylüyorsunuz, ben inanmıyorum umarım siz de inanmassınız. Bu konu hakkında daha fazla yorumda bulunmuycam, söyleyeceğimi söyledim. İnanmak isteyen, arkasından yürümek isteyen, hatta onu alevi gören(amacı odur, aleviler beni alevi sansın, sünniler ama sünniliğimi bilsin) öle görsün, ve sonuna kadar desteklesin. Ben hayal kırıklığına uğramamanız açısından son derece tehlikeli bir insan olduğunu tekrarden belirtir, hepininize saygılar sunarım.

seyhunbey
07.02.2007, 22:26

Tamam can sen oyunu başklarina kullan bizim için tek çare yene bu insanlara güvenmek başka bi çare yol göster o zaman oyunu kullan güvendiğin birine ama biz iktidara gelebilicek bizim için bunu yapabilicek mustafa sarigüle yeşil işik yakıyoruz . siyaset yalan diyorsunuz dogru bişi demiyorum o zaman hiç oy kullanmiyalim bu dahami iyi bu bi derecede sag kesime oy vermiş gibi olmuyormu saygilar...

çeşm-i naz
07.02.2007, 22:31
arkadaşlar deniz baykalın binbir oyunuyla mustafa sarıgül başkan olamadı buna ne diyeceksiniz yapmayın şişli nasıl bir değişime uğradı farkında değilmisiniz
neden bütün bunlar parti içinde olmasın??baykal'ı da sütten çıkmış ak kaşık gibi göstermeyin lütfen....

aykudgöksun
07.02.2007, 22:55
sarıgül şişli'yi çok güzel hale getirmiş olabilir yalnız ben derim ki belediye başkanlığıyla iktidar partisi başkanı olmak aynı şey değil.acaba altından kalkabilir mi bilmioyrum??

oconor
07.02.2007, 22:59
sarıgül şişli'yi çok güzel hale getirmiş olabilir yalnız ben derim ki belediye başkanlığıyla iktidar partisi başkanı olmak aynı şey değil.acaba altından kalkabilir mi bilmioyrum??
İnşallah kalkar kardeşim , yeterki halk onun yanında olsun

çeşm-i naz
07.02.2007, 23:00
çok iyi başarabilecek ve kaldırabilecektir en azından oturduğu yerden konuşmaz bazıları gibi faaliyet gösterecektir

baran62
08.02.2007, 14:02
burası resmen bir şahsın reklam panosuna dönüşmüş. bu hiç hoşuma giden bir şey değil.
reklamın iyisi kötüsü olmaz diye bir şey yok mantığıyla bir şahıs tartışılıyor.
bu tartışma ne sola ne de solculuğa hiç bir fayda getirmez.
sol ve solculuk sarıgül gibi bir kişinin tek başına toparlayacağı bir durumda da değildir.
bu kadar geniş bir yayılma göstermiş bir sol yapı ve bunun yanında kendi içinde çok çeşitlilik gösteren bir alevi oy profiline sarıgül çare falan olamaz kanımca

Nesimi
08.02.2007, 14:09
burası resmen bir şahsın reklam panosuna dönüşmüş. bu hiç hoşuma giden bir şey değil.
reklamın iyisi kötüsü olmaz diye bir şey yok mantığıyla bir şahıs tartışılıyor.
bu tartışma ne sola ne de solculuğa hiç bir fayda getirmez.
sol ve solculuk sarıgül gibi bir kişinin tek başına toparlayacağı bir durumda da değildir.
bu kadar geniş bir yayılma göstermiş bir sol yapı ve bunun yanında kendi içinde çok çeşitlilik gösteren bir alevi oy profiline sarıgül çare falan olamaz kanımca

Doğruları ve yanlışları ortaya koyabilmek faydalı olur. Eleştirenlere de sevenlerinede saygı duymamız gerekiyor. Ancak şöyle bir durum var Şişlide geniş bir yayılma göstermiş bir halk profili var. Ermeni, Sunni, Alevi vs. Bu insanların hepsi başkanlık seçiminde çoğunlukla Sarıgül'e oy veriyorlar. bazı konularda objektif davranmak gerekir. Elbette kendi planları var belediye başkanlığından daha yüksek konumlara gelmek istiyor belki başbakan olmak istiyor. Mevcut siyaset içinde hiç kimse temiz değildir.

usLanmaz62
08.02.2007, 15:15
Bu güne kadar hangi parti başkanı halk arasına girmemiş seçim kampanyaları yürütmemişde iktidara oturmuş?

Zaten Mustafa Sarıgül kendi ağzıyla alevi olmadığını söylüyor ve bunu büyük bir çoğunlukta biliyor.

Zaten sadece Alevilerin törenine katıması saçma olur.

Sn. Adam sizin CHP teşkilatında gördükleriniz Sarıgülün ayıbı değil Baykal ın ayıbıdır.Deniz Baykal CHP yi tekelleştirmiştir.CHP nin teşkilatıda Baykal kadar olur.

CHP nin seçme şansı yoktur.Deniz Baykal gitmelidir.Sadece Baykal değil kadrosuda gitmelidir.Sarıgül en azından tabanıyla ilgileniyor...

Adam
08.02.2007, 17:28
Bu güne kadar hangi parti başkanı halk arasına girmemiş seçim kampanyaları yürütmemişde iktidara oturmuş?

Zaten Mustafa Sarıgül kendi ağzıyla alevi olmadığını söylüyor ve bunu büyük bir çoğunlukta biliyor.

Zaten sadece Alevilerin törenine katıması saçma olur.

Sn. Adam sizin CHP teşkilatında gördükleriniz Sarıgülün ayıbı değil Baykal ın ayıbıdır.Deniz Baykal CHP yi tekelleştirmiştir.CHP nin teşkilatıda Baykal kadar olur.

CHP nin seçme şansı yoktur.Deniz Baykal gitmelidir.Sadece Baykal değil kadrosuda gitmelidir.Sarıgül en azından tabanıyla ilgileniyor...

Sayın Uslanmaz;
Sanırım cevap vermem gerekiyor. Bir kere teşkilat değil örgüt bunu öğrenelim. Her ne kadar soldan pek bir şey kalmasada bari jargonuna uygun konuşalım.
Baykal'ı kesinlikle savunmuyorum, ve o koltuktan derhal inmesi gerektiğine inanıyorum, buna umarım bir daha tekrarlamak zorunda kalmam.
Benim gördüklerim, duyduklarımdan kastım Sarıgül'ün yaptıklarıdır. Korumaları yanından ayrılmayan bu şahsiyet'in mafyavari tutumudur.
Sarıgül sadece göz boyuyor, ve bunuda gerçekten çok iyi yapıyor. Taban,maban hikaye. Bu konuda daha fazla konuşmak istemiyorum, lütfen eleştirililerinizi bana yönelik yazmayın.
Saygılar

sertur
09.02.2007, 16:45
Mustafa Sarıgül Sosyal Demokrat kesim için iyi bir lider olabilir. Objektif ve halklara, inançlara eşit mesafede olması insanların sevgisini kazanmasına neden oluyor Şişlide Kilise, Cami, Cemevine aynı derecede hizmet etmesi %70 oy almasını sağladı. Mustafa Sarıgül iyi bir sosyal demokratdır(Geçmişi değil bugün yaptıklarına göre değerlendirmek lazım)
bu şahıs sabahları eyüp sultan camisine namaza gidiyor, yani namaz kılan birisi yani namazkılan kılan birine oy mu vereceğiz

aykudgöksun
09.02.2007, 16:51
bence dinsel kişiliğinden çok siyasal kişiliğine bakmak lazım sonuçta siyasi lider arıyoruz dini lider değil.namaz kılması beni pek etkilemez yani..

sertur
09.02.2007, 16:53
bence dinsel kişiliğinden çok siyasal kişiliğine bakmak lazım sonuçta siyasi lider arıyoruz dini lider değil.namaz kılması beni pek etkilemez yani..

nezamandan beridir biz aleviler namaz kılan sünni insanlara talibiz? kesinlikle katılmıyorum, demokrat ve laik bir alevi lider lazım bize,

aykudgöksun
09.02.2007, 17:04
sünni olup da laik ve demokrat insan yok mu abi??alevi olursa daha iyi olur tabi ama birinci nitelik olarak mezhebe değil siyasi niteliklere bakılmasından yanayım.

Adam
09.02.2007, 18:51
bu şahıs sabahları eyüp sultan camisine namaza gidiyor, yani namaz kılan birisi yani namazkılan kılan birine oy mu vereceğiz

nezamandan beridir biz aleviler namaz kılan sünni insanlara talibiz? kesinlikle katılmıyorum, demokrat ve laik bir alevi lider lazım bize,

Asıl soru şu? Ne zamandan beri biz Aleviler, başka insanları ibadetlerine göre değerlendiriyoruz? Acilen laikliğin anlamını öğrenmenizi rica ediyorum.

oconor
09.02.2007, 20:39

kardeşim , hz.ali efendimizde namaz kılıyordu ! Konuya yaklaşımın farklı görüşünde bana zıt ama fikrine saygı duyuyorum, saygılar ...

gul75
09.02.2007, 22:08
başlarda sarıgül'ün davranışları halkçı gibi görünüyordu.ben de destekliyordum sonra baktım zaman geçtikçe koltuk sevdalısıymış gibi bir izlenime kapıldım.yanılıyor olabilirim ama bi zaman sonra sırf baykalı indirmek için uğraştığını gördüm.(kesinlikle baykalı desteklemiyorum)

mustafa sarıgül göründüğü giib değil koltuk derdı başka AMACI yok ıyı bır siyasetci göründüğü gb halkçı değil çıkarcı yapısı var

oconor
09.02.2007, 23:10
mustafa sarıgül göründüğü giib değil koltuk derdı başka AMACI yok ıyı bır siyasetci göründüğü gb halkçı değil çıkarcı yapısı var

Mustafa SARIGÜL gerçek bir halkçıdır , ve bunun bi çok somut örneği vardır olmadığına dair tek bi örnek bile yoktur

bektas83
09.02.2007, 23:17

Bence geçmemeli çünkü ona güvenim yok.

oconor
09.02.2007, 23:32
Bence geçmemeli çünkü ona güvenim yok.
neden güvenmiyorsun , somut bişey söyleye bilirmisin bana?

çeşm-i naz
10.02.2007, 00:03
yıllardır chpnin suyunu çıkarmış olan baykal'ı destekleyip sarıgül'den iyi diyorsunuz ama halkı için çalışan rahatlığın düşünen bir insana güvenmiyorum diyorsunuz şaşılacak bir şey...

Nihat
10.02.2007, 00:04

evet galiba bende bir şeyler karalamam gerekecek mustafa için evet mustafa alevi değildir ayrıca alevi olup olmadığıda pek bir önemi yorktur partimiz için ben de bir chp,li ve aynı zamanda bir delege olarak sarıgülün CHP,inin genel başkanı olmasını istemeyen ve onaylanmayanlardanım .kişiliğine gelince kişiliği bence okaddarda saklı değildir zaten iyi bir demokrat olabiliri iyi bir siyasetçi kımlığı çizebilir ama kesinlikle bir parti genel başkanı olmamalıdır kanımca yakışmazda zaten musfata arkadaşım iyi bir yerel yönetim doktoru olur o zaten bu yörel yönetimler için de hep ve öylede kalmasını isterim .mustafa sarıgül bir çok derneğe yaptığı bağışlar vebu bağışların kaynağınıda hep almıştır şişlide makbuz karşılığı bunu mahkemeler ayıkladı zaten .ama bizimde örgüt olarak ondan istediğimiz zamanı ve yeri geldiğinde aday olması idi birileri istıyor diye değil kendisi için aday ol dedik ama o öyle yapmadı örgütü tanımayan bir zihnıyeti bizde tanımayaız .mustafaya yeni yaşantısında iyi dileklerimi ancak dileyebilirim .mustafayı mustafa tapan değerler CHP dir .oda bunun çok iyi farkında .kendi işi olan yerel yönetimlerde durmasını istiyoruz .eğer böyle bir karaı alırsa bir gün bizde tüm gücümüzle onu destek olacağız .

evet burda baykal , sevmeyen arkadaşlarada bir şeyler yazmak isterim ama baykalı tanımayan arkadaşlarla neyi nasıl tartışayım sadece bir şey söylemek isterim.baykalın kişiliği ile siyaset yapmayın yeter derim evet baykalı sevmeyen zihniyet neden sevmez anlamış değilimeğer sizde sağ partilerin oyunu olan bu tuzağa düşeceksiniz o zaman baykala sizde saldırın .
baykalı yaptıkları ile yargılayaın arkadaşlar örgüt istediği için tekrar gelmiştir o koltuğa .örgüt istediği için .kaç kişi bu soruya cevap verirken ch p.li örgüt içinde bakalım.evet parti tüzüğü uygulanmıyor be bir çok yerde örgütün istediği kadrolar göreve gelmediler .buda doğaldır sanedersem .bir parti açısında ve ülkenin yaşadığı plağan durumlar açısında
birgün baykal veliahtını yani parti önderini açıkladığı zaman sizinle konuşmakl isterim bakalım baykala uzanan bu kelimeler için o zaman ne diyeceksiniz .sol açısında biraz sabır derim .baykalı tanımayan kişilikler için söylüyorum bunu o gün geldiğinde tüm solu ayağa kaldıracak önderi açıklayacaktır yeri ve zamanı geldiği zaman .ancakbu kadarını söyleyebilirim .bende .

evet sağ partiler ve onun uzantısı olan holdingler ve medya sevmez baykalı ona 1970 yılıunda beri kınliler .eğer araştırmak isteyen dostlarım varsa lütfen araştırsınlar .sevmediğiniz baykal bakalım nasıl devletçi ve solu devamlı kolayan bir kişilik imiş .
eğer bugün gazi varsa .okmeydanı varsa .alibeyköy varsa maltepe varsa ve yurdun bdört bitr yanında sosyalistlerimn çoğunlukta olduğu bölgeler varsa bu bu parti sayesinde olmuştur.

oconor
10.02.2007, 00:59
1956 yılında Erzincan'da doğdu.

Eğitimine sırasıyla Talatpaşa İlköğretim okulu, Şişli Ortaokulu, Zincirlikuyu Yapı Teknik Lisesi'nde devam etti ve Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun oldu.

İş yaşamına Kağıthane Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT Genel Müdürlüğü'nde devam etti.

Daha sonra kamu görevinden ayrılarak ticaret yapmaya başladı.

Siyasi yaşamı Gençlik Kolu Yönetim Kurulu üyeliği ile başladı, daha sonra;

- Gençlik Kolu Yönetim Kurulu Sekreterliği,
- Gençlik Kolu Yönetim Kurulu Başkanlığı,
- İlçe Başkanlığı, Kurultay Delegeliği,
- 18. Dönem İstanbul Milletvekilliği,
- TBMM Başkanlık Divanı Üyeliği,
- F.M.V. Işık Lisesi Okul Aile Birliği Üyeliği,
- Türk Parlamenterler Birliği Üyeliği,
- Türk-Alman Parlamento Dostluk Grubu Yönetim Kurulu Üyeliği,
- Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği,
- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyeliği,
- Herkes İçin Spor Federasyonu As Başkanlığı,
- Futbol Federasyonu Delegesi olarak görev yaptı.

-TBMM'de Bir Milletvekili ve İstanbul'da Direksiyon Sallamak adlı iki kitabı bulunmaktadır.

-2004 Yılında yapılan Yerel Seçimlerde %70 oy alarak Türkye'nin Ençok oy alan Belediye Başkanı Olarak 2.defa Belediye Başkanı seçildi.

2. Dönem başkanlığı sırasında;

-Romanya Cumhurbaşkanı İon İliescu tarafından Devlet Nişanı ile Ödüllerildi.

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Engelli Yurttaşlarmıza ,

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından da eğitime verdiği katkıllarından dolayı ödüllendirilmiştir.

-Alman Sosyal Demokrat Partisi'nin (SPD)Eylül 2005 seçimlerinde Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'in seçim kampanyasına destek vermiştir.

-Evli ve iki çocuk babasıdır.

sertur
10.02.2007, 09:07
Asıl soru şu? Ne zamandan beri biz Aleviler, başka insanları ibadetlerine göre değerlendiriyoruz? Acilen laikliğin anlamını öğrenmenizi rica ediyorum.
öğretin de öğrenelim o zaman:surrender , namaz kılmak veya kılmamak laik olup olmamak değil, namaz kılacak adam(m.sarıgül) bütün basını toplayıp sabah saat 5 de eyüpsultanda namaz kılıyorsa bunu yaparkende demeç verip beş vakit kıldığını söylüyorsa laiklik bumu oluyor yoksa bir gösteriş bir riyamı,

Adam
10.02.2007, 17:51
öğretin de öğrenelim o zaman:surrender , namaz kılmak veya kılmamak laik olup olmamak değil, namaz kılacak adam(m.sarıgül) bütün basını toplayıp sabah saat 5 de eyüpsultanda namaz kılıyorsa bunu yaparkende demeç verip beş vakit kıldığını söylüyorsa laiklik bumu oluyor yoksa bir gösteriş bir riyamı,

Ne amaçla yaparsa yapsın, ben kendisini samimetsiz ve tehlikeli bulduğumu zaten söyledim. Benim size yönelik eleştirim, bir insanı değerlendirirken namaz kılıp, kılmamasının biz Aleviler açısından bir önemi olmadığını belirtmektir. Mustafa Sarıgül'ün veya herhangibirinin ibadeti bizim açımızdan değerlendirme noktası olmamalıdır. Ama şimdi dediğiniz gibi medyayı çağırarak ibadetini yapan bir insan reklam yapmaktadır, ve kendi ibadetinde samimi olmayan bir insanın bizim insanlarımızın samimi bulması üzerine düşülmesi gereken bir konudur. Bu bilginizi bizle paylaştığınız için teşekkür eder, fakat namaz kılan bir insana oy mu vericez, sünni bir insanın peşinden mi gideceğiz açıklamalarınızı doğru bulmadığımı tekrar ifade etme ihtiyacı duyuyorum.
Saygılar

dogan_09
10.02.2007, 20:08
1956 yılında Erzincan'da doğdu.

Eğitimine sırasıyla Talatpaşa İlköğretim okulu, Şişli Ortaokulu, Zincirlikuyu Yapı Teknik Lisesi'nde devam etti ve Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun oldu.

İş yaşamına Kağıthane Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT Genel Müdürlüğü'nde devam etti.

Daha sonra kamu görevinden ayrılarak ticaret yapmaya başladı.

Siyasi yaşamı Gençlik Kolu Yönetim Kurulu üyeliği ile başladı, daha sonra;

- Gençlik Kolu Yönetim Kurulu Sekreterliği,
- Gençlik Kolu Yönetim Kurulu Başkanlığı,
- İlçe Başkanlığı, Kurultay Delegeliği,
- 18. Dönem İstanbul Milletvekilliği,
- TBMM Başkanlık Divanı Üyeliği,
- F.M.V. Işık Lisesi Okul Aile Birliği Üyeliği,
- Türk Parlamenterler Birliği Üyeliği,
- Türk-Alman Parlamento Dostluk Grubu Yönetim Kurulu Üyeliği,
- Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği,
- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyeliği,
- Herkes İçin Spor Federasyonu As Başkanlığı,
- Futbol Federasyonu Delegesi olarak görev yaptı.

-TBMM'de Bir Milletvekili ve İstanbul'da Direksiyon Sallamak adlı iki kitabı bulunmaktadır.

-2004 Yılında yapılan Yerel Seçimlerde %70 oy alarak Türkye'nin Ençok oy alan Belediye Başkanı Olarak 2.defa Belediye Başkanı seçildi.

2. Dönem başkanlığı sırasında;

-Romanya Cumhurbaşkanı İon İliescu tarafından Devlet Nişanı ile Ödüllerildi.

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Engelli Yurttaşlarmıza ,

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından da eğitime verdiği katkıllarından dolayı ödüllendirilmiştir.

-Alman Sosyal Demokrat Partisi'nin (SPD)Eylül 2005 seçimlerinde Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'in seçim kampanyasına destek vermiştir.

-Evli ve iki çocuk babasıdır.

sayın oconor m.sarı gülün hayat öyküsünü en baştan vermeniz gerekirdi biraz geç oldu ama eksikleriyle vermişsiniz ki zaten ben 4. sayfada hayatını vede öz geşmişini detaylı bir araştırmadan sonra yaptıgı usulsüzlüklerle birlikte vermiştim ve mahkeme tutanaklarıyla birlikte nedense bunlardan bahsetmemişsiniz o mustafa sarı gül degilmiydi ali samiyen stadını 2 haftada yapıcaz diyen ve gazetecilerin nasıl karşılıgına cevabı mehmet aygün tüm maddiyatı karşılayacak diyen adam o degilmiydi romanyada 5 tane ekmek fırını açıp onları satıp türkiyede 3 tanede benzinlik kuran ve saygı deger ortakları türkiyenin önde gelen esrar satıcıları( zehir tacirleri) bunlar eksik olmuş biliyorum yazdıklarım biraz uzun oldugu için pek kimse okuma zahmetine girmemiş okuyan arkadaşlarımız belli.sagda solda karamalar degil mahkeme tutanakları yalan söylemez.2.asliye hukuk mahkemesinde davası görevi kötüye kullanmaktan hala sürüyor.ben isterim ki çalışan insanlar chp çatısı altında toplansın ama çevresinde bu denli kirli insanların bulundugu bir kişi chp iktidarının da başına geçmesin.3 parti degiştirmiştir kendisi chp den memnunsa kalsın çalışmalarını bu şekilde sürdürsün derim.saygılar

aliaybars
10.02.2007, 21:27
şunu belirteyim ki mustafa sarıgüle güvenim yok...popülist bir şahsiyet...ve televizyondaki konuşmalarına dikkat ederseniz,kendi içinde bütünlük gösteremiyor,ağzı laf yapmak için konuşuyor,konusurken göz teması yok ve sözünü toparlamaya çalışıyor....kısacası klinik vaka...psikologların üzerinde araştırma yapmasına değer bence...
yalnız şunu da ekleyeyim...mustafa sarıgül ya da bir başkası...kim olursa olsun...bir lidere ihtiyacımız yok ve olmamalı...lider aramak eksikliktir zaten...önemli olan toplumsal hareketlerdir...toplumsal hareket sonucu artık bir lider aranabilir ancak...toplumun,işçinin,emekçinin,öğrencinin siyasal bilinçlenmesi olayı çözebilecek tek güçtür...lider aramayalım,kendi gücümüzün farkına varalım....bu gün alevi toplumumuz deniz baykalı yahut bir başkasını lider gördüğü için hayati öneme haiz haklarını elde edememiştir...oysa alevilerin...hatta yalnız alevilerin değil...sosyal adaleti isteyen herkesin ortak girişimi Türkiyeyi yerinden oynatır...tek mesele siyasal bilinç...ama bu siyasal bilincin yer etmesi çok meşakkatli olacak...milletimiz kitle iletişim araçları vasıtasıyla apolitize edilmiş...kitap okuma oranı çok düşük...nasıl düşük olmasın vatandaşım ne kazanıyo ki kitaba parası yetsin...eğitim sistemi...daha doğrusu sistemsizliği almış başını gidiyor...iç meselelerden ziyade köleleşmiş dışa bağımlı bir ülkede...kapitalizmin hat safhada olduğu,paylaşımın emperyalist güçlerce yapıldığı bir yerde bu işler zor ama imkansız değil...
halkların kardeşce yaşayabileceği yarınlar değil bugünler için yaşasın sosyalizm...

Kaptan75
23.07.2007, 15:04
benim bugün chp ye oy vermememdeki sebep deniz baykal dır.alevileri örgütlerinden hep uzaklaştırmıştır bu baykal bunu yapmakla kalmayıp oy zamanı bizi hatırlayan birisidir. M.sarıgül ise evet bizlere şuan somut birçok yardımda bulunmuştur ve dendiği kadarıyla kendisi de bir alevidir. ama dostlar duruma şüpheli yaklaşıyorum ben bu siyaset denen olgu iki yüzlüdür. siyasetçilerde öyledir(büyük çoğunluğu) soruyorum kendi kendime M.Sarıgül acaba alevilerin desteğini alıp chp liderliğine soyunup kazandıktan sonra da tekmeyi vuracak mı bizlere? yoksa sözlerine sadık olup alevi toplumu olarak hak ettiğimiz saygınlığa ve haklara kavuşturacak mı bizi?

güvenmek istiyorum ama içimdeki bazı hisler hemen güvenme duuuuurrrrrrrr diyor yorumlarınızı ben de merak ediyorum düşündüklerinizle beni de aydınlatırsanız sevinirim canlar...
Mustafa Sarıgül bildiğim kadarıyla Alevi deyil.
Esas ismi,Ömer Mustafa Sarıgül.

eldorado
23.07.2007, 15:09
madem kendine o kadar güveniyorsa bu adam gitsin kendisine başka bir parti kursun....ben artık chp nin başında ve yönetiminde gerçek solcular görmek istiyorum...

Blue_Love
23.07.2007, 15:11
Bence CHP nin başına Zülfü Livaneli Yakışır...

karmacoma
23.07.2007, 15:27
Apolitik politikacı. Baykaldan sonra basımıza gelebilcek en büyük bela.

eldorado
23.07.2007, 15:29
Apolitik politikacı. Baykaldan sonra basımıza gelebilcek en büyük bela.

bu belayada davetiye çıkaranlar dünün baykalcıları,bugünün sarıgülcüleri...

ibocalik
23.07.2007, 15:41
bence de m. sarıgül geçmeli başa bu güne kadar bir alevi olarak hep yardımcı oldu destekledi sol un başına gelince daha da yardımcı olucaktır bundan eminim.zaten bu seçimde chp nin başında deniz baykal değilde zeki sezer ya da mustafa sarıgül olsaydı chp tek başına iktidardı ama olmadı CHP LİDERİ SARIGÜL olmalı...

CaNCa
23.07.2007, 15:52
bence de m. sarıgül geçmeli başa bu güne kadar bir alevi olarak hep yardımcı oldu destekledi sol un başına gelince daha da yardımcı olucaktır bundan eminim.zaten bu seçimde chp nin başında deniz baykal değilde zeki sezer ya da mustafa sarıgül olsaydı chp tek başına iktidardı ama olmadı CHP LİDERİ SARIGÜL olmalı...

deniz baykal dışından sarı çizmeli mehmet ağa bile bu seçimden önce chp'nin o bir numaralı koltuğuna otursaydı, baykal antipatisi ile kaybedilen oyların bir kısmı gelir ve daha fazla oy alınacağı kesindi. ama tabiki bu isim mustafa sarıgül gibi şişli belediyesindeki referanslarından da anlaşılağı gibi yönetim anlayışı benimsenen bir isimi olması daha büyük bir güç katabilir. ama bana göre birinci öncelik kimin olacağı değil, baykal'ın mevcut sapmış politikaları ve tayfası ile beraber gitmesi gerekliği.. bu arada alevi kamuoyunda mustafa sarıgül'ün alevi olduğuna dair bir inanış var ama kendisi bir erzincan sünnisidir. alevilere olan yardımları mezhep anlayışından değil, insanlık değerindendir.

huseyincyr
23.07.2007, 16:00
ben şu kadarını siöyelem istiyorum benim çevremde her türlü insan var ve baykal chp yi bırakmalı die düşünüyorum ben çünkü sayın sarıgül baykalın yerine gelirse akp die bir parti kalmayacağını düşünmekteyim...

eldorado
23.07.2007, 16:03
baykal istifa etmemeli....onu mecliste görmeliki oyunu veren seçmenler verdikleri oy için hergün ızdırap çekmeli....

eRDem®
23.07.2007, 17:06
yapmayın abicim
çok kısa süreli bir yara kapama formulü olamaz...
tamam hepimiz gelecekten ümitliyiz ama çok kısa süreli bir iyileşme değil bu..
anlaşılan o ki seçim sonuçları ve CHP içindei çatışmalar ışığında Türkiye solunda değil belki ama CHPnin SOLUNda köklü bir değişiklik olma GEREKLİLİĞİ anlaşılmıştır.
2002 seçimlerinde SOL demeyen CHP 2007de de SOL kelimesini kullanamamıştır.
Ki çoğu kimse CHP ye oy verdiği halde CHP ye oy vereceğim yada verdim bile diyemez hale getirmiştir....

araknafobia
23.07.2007, 17:16
mustafa sarıgül bu benim şahsi fikrimdir bana göre en azından chp koltuğunu şuanki yaptıkları itibari ile haleden birisidir vede ayrıca bizim köyümüzün derneğine gelip konuşmalarda yapmıştır şahsi fikrim onun chp de başkan olmasından yanadır ...

amor3
23.07.2007, 17:32
çok sevilen birisi başkan olabilir..

araknafobia
23.07.2007, 18:02
çok sevilen birisi başkan olabilir..

zamanında chp meclisinde erken davrandı başkanlık için herşeyin zamanı vardı biraz daha stratejik bir zaman ayarlayıp baykalı indirebilirdi...

pir alevi
23.07.2007, 18:14
mustafa sarıgül olmaz daha birleştirici ve yıpratılmamış bir insan olmalı hem chp kongresinde yandaşlarına sarı kaşkol taktırıp olay çıkarmadılar mı,bu adam olmaz daha hoş görülü,güvenilir biri olmalı alevi falanda değil rant için alevileri kullanıyor olabilir,chp nin başına gelse bile parti içinde bir çok insanla kavgalı parti büyümez küçülür berhan şimşek olabilir mi

ismailgokhan
23.07.2007, 18:52
Sarıgül Chp'nin oylarını yüzde kırklara bile çıkaracağına eminim ama siyaset anlayışını düşüncelerini beğenmiyorum bence solun Tayyip Erdoğan'ı olur çok sevilir çok oy alır ama Tayyip Erdoğan gibi yeterli ve vizyonu olan bir lider değil ama geçiş dönemi için özellikle kırsal kesimle ve varoşlardaki halkla partinin arasında sıcak bağlar kurabilir yalnız etrafında solun önemli isimlerin olması lazım (Baykalın kovudğu tüm isimleri geri geitrmeli)

anadolu75
25.07.2007, 20:58
chpnin basına sosyal demokrasiyle alakası olan,sağcıları partiye toplamayan bir baskan gecmelidir.bence chpnin basına alevi baskan gecse daha iyi olur.

tolstoy
25.07.2007, 21:31
Ben sahsen Mustafa sarigülün Chp `nin basinda görmek istemiyorum. Baykalin kendisinden bir farki yok . Yeni acilimlar getirecek ve yeni politikalar üretecek daha popilist genc bir baskan isterim. Sarigülün bunlari yapacagini tahmin etmiyorum. Kurulu sistemi irdeleyecek ve sistem degisikligi yapacak yenilikci bir baskan. Eminimki buda partinin icinde vardir.

Nesimi
25.07.2007, 21:49
CHP nin başına Mustafa Sarıgül değil, Murat Karayalçın veya Ufuk Uras gibi şahıslar yakışır. Tabi Msutafa Sarıgül başarılı ve her yere mesafeli ılımlı davranan bir insandır bu nedenle Şişli belediyesinde oldukça başarılı ben onu İstanbul Büy