Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP'nin Başına Kim Geçmeli?

oconor
06.02.2007, 23:24
CHP'nin Başına Kim Geçmeli?

seyhunbey
06.02.2007, 23:29
Ben :):)

Ben geçsem daha faydali olurum Deniz Baykaldan :D

aliko
06.02.2007, 23:31
CHP'nin başına;

Gerçek bi Atatürkçü,gerçek bi devrimci birisi geçmeli.ANlaşına bu işin Deniz Baykal İLe yürümediğidir.Ayrıca partide de köklü değişiklik yapmaları lazım.Son zamanlarda bazı tutumlar partiye çok oy kaybettirdi.

jacques lion
06.02.2007, 23:41
CHP'nin sorunu Genel Başkanı'nın kim olup olmadığı değil.. CHP'nin sorunu program ya da tüzük sorunu da değil.. Sorun çok daha temelde, ve çok daha gerilerde.

CHP'yi CHP yapan zihniyet ile yüzleşmediğimiz sürece, Kemalizm ve üretttiği otoriterizm ile yüzleşemediğimiz sürece, bu ülkede farklılıkları ile birarada yaşamak isteyen, özgürlükçü ve demokrat pozisyon üretmek isteyen insanlar, kendi politik ve toplumsal dillerini üretmekte zorlanıyor.

Çünkü, otoriter zihniyet, zihnimizdeki pek çok kelimeyi yasaklı ilan ediyor.

Kemalizm, otoriterizm, tek tipleştirme, ötekileştirme ve milliyetçilik bağlantılarını yan yana düşünüp, sorunun CHP'nin başında kimin olduğundan daha ötelerde olduğunu görmek gerekiyor.

Aksi halde, bu sığ tartışmaların ve gündelik çığlıkların içerisinde, ötekileştirmeye, tek tipleştirmeye ve linç kültürüne karşı bir şeyler söyleme çabaları yitip gider.

Ceno
06.02.2007, 23:46
chp öncelikle parti programına bir el atmalı çünkü programıyla yaptıkları kesinlikle çelişiyor. örnek olarak devletçilik ilkesiyle, uygulamakta olduğu liberal program ve özelleştirme zırnığı; bir diğer örnek laiklik ile çelişmekte olan diyanet işleri kurumunun varlığı ve zorunlu din dersi (baştayken kılını bile kıpırdatmadı chp bunlar için).
yalnız bunları yapabilmesi için en başta baykal ın partiden olabildiğince uzaklara sürülmesi gerekiyor.
bunlar olmadığı sürece chp ye 1000 oy hakkım olsa birini vermem.

KomünistAlevi
06.02.2007, 23:47
CHP miladını doldurmuş bir partidir.

CHP' nin ne Sol ile nede Aleviler ile zerre kadar alakası kalmamıştır.

Sol sosyalizmdir...Sol adı altında insanların oyunu sömüren partinin adıda CHP'dir...Kapitalist sistemi benimseyen,burjuva partisi olan,milliyetçilik konusunda diğer faşist sağ partiler ile amansız şekilde yarışan bir partidir CHP...Şimdi sorarım size bunun neresi sol?

CHP böyle gelmiş böyle gider arkadaşlar...

Ne Alevi milletine yararı olur nede gerçek Solcu insanlara yararı olur...Ancak ve ancak insanları halkı birer oy deposu olarak görür ve sömürür...

Saygılarımla...

jacques lion
06.02.2007, 23:56

Sol sosyalizmdir...Sol adı altında insanların oyunu sömüren partinin adıda CHP'dir...Kapitalist sistemi benimseyen,burjuva partisi olan,milliyetçilik konusunda diğer faşist sağ partiler ile amansız şekilde yarışan bir partidir CHP...Şimdi sorarım size bun neresi sol?

Ne Alevi milletine yararı olur nede gerçek Solcu insanlara yararı olur...Ancak ve ancak insanları halkı birer oy deposu olarak görür ve sömürür...

Saygılarımla...

Hatta sosyolog Ferhat Kentel'in, makalelerinde sıkça kullandığı bir ifade de şudur: "Türkiye sağının yüz akı CHP".

Tepeden tırnağa doğru bir ifade. Bugün AKP'nin uyguladığı ekonomik programın mimarı, eski CHP'li Kemal Derviş'tir. Yani eğer bugün CHP iktidarda olsaydı, yine özelleştirmeler, peşkeşler, hortumlar... devam edecekti.

CHP milliyetçidir, üstelik hızla faşizan bir milliyetçilik içerisinden konuşmaya yönelmektedir. 301. maddeye verdiği BBP'den ve MHP'den farksız destek, hatırımızdadır. İstanbul mahkemelerinin önünde linç ayinleri yapılırken, AKP bile kerhen de olsa aydınlara sahip çıkarken, CHP vicdansızca sırt çevirmiştir.

CHP, sağa açılmayı düşünüyormuş:) Yahu zaten sağ bir parti, niçin sağa açılmayı istesin ki? Yoksa, Alman Nazi Partisi çizgisine geçmeye mi karar verdi CHP? Anlaşılan milliyetçilik kesmedi CHP'yi, şimdi de Nazizmi deneyecekler..

Bir de şuna şaşırıyorum: Niçin halâ CHP'yi tartışıyoruz ki? Niçin soldaki farklı alternatifleri konuşmuyoruz? Kaybedecek vakit yok.

aliko
07.02.2007, 00:01
Atatürk öldükten sonra bu partiye adam gibi adam mı geldi.Nihat Erim,İsmet inönü ve deniz baykal mahvettiler canım partiyi.

carpe
07.02.2007, 14:13
bu saaten sonra chp nin basına kım gelirse gelsın artık bişe yapamaz bari gececkse hasan fehmı günes basa gecsın

insanlar kardeş
07.02.2007, 14:48
Allah gecinden versin.
Deniz Baykal öldükten sonra mı?

saygılarımla...

deniz olmak
07.02.2007, 15:01
chp deniz baykalla o kadar kirlendi ve içi boşaltıldıki başına kim geçerse geçsin düzeltemez...

bence okları toplamalı ve alıp gitmeli partiyi fesh etsin...artık kimseyi temsil edemez durumdadır...

illada başına biri geçsin derseniz altan öymen geçmeli, sonra deniz baykal yine alır zaten :))

Sevgi_2420
07.02.2007, 17:43
Deniz Baykal olmasında:huh: kim olursa olsun.CHp nin başına geçecek kişi CHP'nin amacını bilmeli,geçmişi bilmeli Atatürk ilke ve inkılaplarına saygı duymalı ve onları en iyi şekilde devam ettirmelidir.1 de Tayyip le daha az ugrasacak 1 i olsa iyi olur

epikurus
07.02.2007, 18:02
CHP Bugünlere hep tasfiyelerle geldi. CHP içinde nekadar "aykırı" düşünceli siyasetçiler varsa hepsi birer birer tasfiye edildi. Gelinen bu aşamayı dikensiz gül bahçesi olarak adlandırdılar. Anlaşılan o ki şimdi de aynı sesin farklı tonları hareket halindeyse bu demektir ki o bahçe hiçbirzaman dikensiz olmayacak ve halkın da derdine deva olmayacak. Dolayısıyla CHP'nin başına kim gelirse gelsin iflah olmaz, olamaz.

alişero
07.02.2007, 18:35
chp statükocu dolayısıyla faşizme açık kapı bırakan bir partidir yani biz chp ye laik bir parti olduğu içinmi yoksa sol bir parti olduğu içinmi oy variyoruz eğer laik olduğu için veren varsa diyecek sözüm yok ama sol olduğu için oy verenlere diyecek çok sözüm var chp sol a değil faşizme yakın bir partidir yani statükonun ta kendisidir dolayısıyla statüko halktan değil devletten yanadır devletten yana olan bir anlayışta sol adını taşıyamaz<burada devlet derken dersimde soykırımlar yapan doğuda yıllardır köy yakan militarizmi kastediyorum<

yoldas_19
07.02.2007, 18:50
yoldaşlarım ve arkadaşlarım CHP'nin Atatürk'ten bize kalan tek parti olduğunu unutmayalım.bazı çakallar CHP'yi bozdu diye CHP'ye sağın yüz karası gibi ifadelere katılmıyorum.komünistalevi arkadaşıma şuanlık katılıyorum.ama katılmadığım bi yan daha var.arkadaşlar biz getiriyoruz bu adamları başa unutmayalım.getirelim ozaman MUSTAFA SARIGÜL'ü.Adam gibi adam.biz Aleviler bu yüzden kaybediyoruz.istesek hükümeti değiştirecekken oturdugumuz yerden devleti yıkıp yeni devlet kuruyoruz.elimizi taşın altına koymuyoruz.Lütfen birazda özeleştiri.
YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE,
YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ,
KAHROLSUN FAŞİZM,
KAHROLSUN AMERİKAN EMPERYALİZMİ...

yoldas_19
07.02.2007, 19:17
yoldaşlarım ve arkadaşlarım CHP'nin Atatürk'ten bize kalan tek parti olduğunu unutmayalım.bazı çakallar CHP'yi bozdu diye CHP'ye sağın yüz karası gibi ifadelere katılmıyorum.komünistalevi arkadaşıma şuanlık katılıyorum.ama katılmadığım bi yan daha var.arkadaşlar biz getiriyoruz bu adamları başa unutmayalım.getirelim ozaman MUSTAFA SARIGÜL'ü.Adam gibi adam.biz Aleviler bu yüzden kaybediyoruz.istesek hükümeti değiştirecekken oturdugumuz yerden devleti yıkıp yeni devlet kuruyoruz.elimizi taşın altına koymuyoruz.Lütfen birazda özeleştiri.
YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE,
YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ,
KAHROLSUN FAŞİZM,
KAHROLSUN AMERİKAN EMPERYALİZMİ...

aykudgöksun
07.02.2007, 19:21
altan öymen hakkında ne düşünüyorsunuz o geçse bir şeyler yapabilr mi??(chpnin tabanı kötü zaten de belki tabanı değiştirirler:D:D)

pınar_86
07.02.2007, 20:07
Bence Doğu Perinçek olabilir.ve sol kesim tarafından sevilen ve gerçekten bizim beklentilerimize cevap verebilecek biri olabilir.
Ancak yeterli olabilicek birini tanımıyorum.çünki chp düzelemeyecek kadar bozuldu.belki değişikliklerin deniz baykal dahi birçok kişiye yönelik yapılması gerekiyordur.parti içininde düzenlenmesi gibi.

sonuçta Atatürk'ün kurduğu bir parti Atatürk'ten aşağı kimse bu partinin adını koruyamaz ve yerini dolduramaz.oysa Atatürk geleceğin gençlerinden umutluydu.şimdi herhalde kemikleri sızlıyodur.elbette bizimde akıllı insanlarımız var.ancak bunlar işin içine mi girmiyorlar anlamıyorum.

günümüzde ise dini siyasetle kirletiyorlar.sonuçta din kişilerin özel sorunudur.Aslında resmiyette bile dini inançlar belirtilmezse daha mantıklı olur bu şekilde insanları bölmemiş oluruz.ancak bizim ülkemizinde bu durumu hoş görüceğini zannetmiyorum.yani onlar dinin her alanda kendilerine müdahale etmesini istiyorlar.zaten araştırmalarda gösteriyorki hala dahi bizim ülkemizde vatandaş şeriat istiyor.yani akıllarıyla din olmadan suç işleyemeyeceklerine inanmıyorlar.ahlaklarını dinsiz koruyabileceklerine inanmıyorlar bu da (sahipsiz) öğretmensiz bir sınıfın dağılması gibi bizi dağıtacağından ve ahlakı alt üst ediceğinden korkuyorlar.tamamen cahillik,güvensizlik ve bilgisizliktir bence bu düşünce.bunun dışında siyaset olmalıdır.siyasilerin vatanın düzenini koruması tıpkı kendi evinin düzenin koruması gibi ,ciddiye alarak ,özen göstererek ,iş değil sorumlukluk bilinci içerisinde yapmaları gerekir.
tabi herkezin düşüncesine saygı duyarım bu benim görüşümdür.

dilket
07.02.2007, 20:41
Cem Uzan! ya da Ajdar! güzel olur degil mi :)

oconor
07.02.2007, 21:39
Cem Uzan! ya da Ajdar! güzel olur degil mi :)

kardeşim dalgamı geçiyosun , bu çok ciddi bi konu ve seninde diğer arkadaşların gösterdiği hassasiyeti göstermeni beklerim...

oconor
07.02.2007, 21:41
Bence Doğu Perinçek olabilir.ve sol kesim tarafından sevilen ve gerçekten bizim beklentilerimize cevap verebilecek biri olabilir.
Ancak yeterli olabilicek birini tanımıyorum.çünki chp düzelemeyecek kadar bozuldu.belki değişikliklerin deniz baykal dahi birçok kişiye yönelik yapılması gerekiyordur.parti içininde düzenlenmesi gibi.

sonuçta Atatürk'ün kurduğu bir parti Atatürk'ten aşağı kimse bu partinin adını koruyamaz ve yerini dolduramaz.oysa Atatürk geleceğin gençlerinden umutluydu.şimdi herhalde kemikleri sızlıyodur.elbette bizimde akıllı insanlarımız var.ancak bunlar işin içine mi girmiyorlar anlamıyorum.

günümüzde ise dini siyasetle kirletiyorlar.sonuçta din kişilerin özel sorunudur.Aslında resmiyette bile dini inançlar belirtilmezse daha mantıklı olur bu şekilde insanları bölmemiş oluruz.ancak bizim ülkemizinde bu durumu hoş görüceğini zannetmiyorum.yani onlar dinin her alanda kendilerine müdahale etmesini istiyorlar.zaten araştırmalarda gösteriyorki hala dahi bizim ülkemizde vatandaş şeriat istiyor.yani akıllarıyla din olmadan suç işleyemeyeceklerine inanmıyorlar.ahlaklarını dinsiz koruyabileceklerine inanmıyorlar bu da (sahipsiz) öğretmensiz bir sınıfın dağılması gibi bizi dağıtacağından ve ahlakı alt üst ediceğinden korkuyorlar.tamamen cahillik,güvensizlik ve bilgisizliktir bence bu düşünce.bunun dışında siyaset olmalıdır.siyasilerin vatanın düzenini koruması tıpkı kendi evinin düzenin koruması gibi ,ciddiye alarak ,özen göstererek ,iş değil sorumlukluk bilinci içerisinde yapmaları gerekir.

sevgili pınar kardeşim perinçeğin chpde ne işi var , lütfen kulaktan dolma bilgilerle gelme , sen chattede bana perinçek tkp nin genel başkanı demiştin , şimdide chp nin başında istiyorsun :laugh: lütfen yaa

oconor
07.02.2007, 21:43
altan öymen hakkında ne düşünüyorsunuz o geçse bir şeyler yapabilr mi??(chpnin tabanı kötü zaten de belki tabanı değiştirirler:D:D) altan öymen 1999 seçimlerinde chp barajı geçemeyince geldi sonra ne oldu tepkiler bitti baykal geri geldi , biraz düşün bakalım kardeşim neden?

ozkan.caliskan
07.02.2007, 21:59
bence chp ye yakısan herzaman alevılerın yanında olan mustafa sarıgulun hakkını yememektır

ONU®
07.02.2007, 22:12
Bence bu partinin kadrosunu tamamen değiştirmek gerekir.

esmil
07.02.2007, 22:26
allah chp nin belasini versin alevilerin oyunu alıpta alevi ye söz hakkı vermeyen alevileri duşunmeyen bi partidir
ki dikkat edilirse alevilerin sesi akp ve sag iktidarlar oldugu dönemde daha çok cıkmıştır ve acıkca ibadetlerimizi gosterdigimiz yada varlıgımızın daha belli oldugu donemelerdir
yani chp nin bizlere bir katkısı olmamıştır.
aslın da bizi ilgilendirmez kendi partımızı kuralım...? daha iyi

epikurus
07.02.2007, 22:34
kardeşim dalgamı geçiyosun , bu çok ciddi bi konu ve seninde diğer arkadaşların gösterdiği hassasiyeti göstermeni beklerim...
Kardeş,sorulan soruya arkadaş oldukça net bir cevap vermiş. O da CHP nin başında Cem Uzan'ı görmek istiyorsa bunda ne var? Bence dalga geçecek ya da alınganlık gösterecek bir durum gözükmüyor. YAkışır doğrusu...

aykudgöksun
07.02.2007, 22:52
perinçek mi??yaw biz baykaldan kurtarmaya çalışırken perinçeği mi getircez:D:D

oconor
07.02.2007, 22:54
perinçek mi??yaw biz baykaldan kurtarmaya çalışırken perinçeği mi getircez:D:D
haklısın kardeşim

suyunsesi
07.02.2007, 23:43
CHP 'nin başına kimin geçeceği benim için çok önemli değil... al birini vur ötekine... bir başka topikte bir arkadaş şöyle demişti biz CHP' yi seksen sonrası çöpe attık...

Gümüşkaşlı
08.02.2007, 00:06
bence ben gelmeliyim CHP nin başına:):):):):):)

saygılarımla..

entity_trx
08.02.2007, 08:08
Onur Öymen iyi adamdır

dilket
08.02.2007, 08:38

Ben gayet ciddiyim hatta Ajdar'ın cumhurbaşkanlığına bile gelmesini istiyorum onu destekliyorum! Yahu chp denen parti alevilerle dalga geçerken iyi değilde biz dalga geçmişiz mi çok?? ben chp'yi hiçbir ciddi şekilde düşünmem düşünemem çünkü o bunu hak etmiyor. ve de chp alevi partisi değildir bundanda vazgeçin lütfen hep kazıklar bize uygun görülüyor chpde uzay tipi binalara layık (şimdiki binasının adını bilmiyorum) chp ölmüşte üzerine toprak atılmış sizin haberiniz yok ölüyü nasıl diriltebileceksiniz cevabınız varmı?

SivanA SimyacI
08.02.2007, 13:09
Zülfü Livaneli
Bence CHP koltuğuna en güzel o yakışır ve CHP eski gerçek çizgisine kavuşur.

aykudgöksun
08.02.2007, 14:22
valla cezam haklı öyle bir bina yapmışlar ki hergün önünden geçiyorum sanırsın nasa üssü.kimbilir kaç para harcadılar şimdide yok fakirlere yardım fln naralar atıyorlar.uzay binası yaptır sonra fakirlerin yanında ol yaw bu kadar da ikiyüzlülük olmaz..

kgurleyen
08.02.2007, 14:34
Site yönetimi bana soruyor;''Sen niye sitede birşey yazmıyorsun'' diye.

İşte bunun için...Bu sığ,cocukça gerçekten bilinç dışı,lumpen ağızlı mesajlar için...Arada ukala görünüp yitip gitmemek için...Ben alevi değilim...Ama, Anadolunun bu ,Türklük kökenlerini koruyan, din dahil, kendilerini yabancılaştırmaya çalışan her türlü zorbalığa yiğitçe direnmiş,içlerinden Pir Sultan Abdalları çıkarmış insanlarına çok ama çok büyük bir yakınlık duyuyorum.

Türkiye toplumunun en bilinçli,en yürekli,analiz yeteneğinin en fazla olduğunu sandığım insanlarının bu sığ mesajları beni üzüyor ve siteye girmeye çekiniyorum,duygularım incinmesin diye....

Elbette çok derinlikli,sağduyulu arkadaşlar da çok bu sitede.Sözlerim,sitemlerim onlara değil...

Bu başlığa benim yanıtımı sorarsanız,yine BAYKAL derim..

Çünkü biliyorum ki,emperyalistler ve yerli işbirlikçileri,Mustafa Kemal Cumhuriyeti'nin kalelerine koç başı vurarak zayıflatmaya çalışıyorlar.
Yükselen Ulusalcı Dalgayı söndürmek adına,sesimiz olmayı sürdüren liderlere zafiyet izafe ediyor ve bunu da bize aşılamaya çalışıyorlar....

Bu tuzaklara düşmemek Can yoldaşlarım Alevi Kardeşlerime çok yakışır...

Selam olsun hepinize....

rcyanik
08.02.2007, 14:39
Bence insan olan geçmeli

Güzyeli
08.02.2007, 15:09
herkes gibi bende bu işin baykalla yümeyeceğini düşünüyorum bence baykal biran önce gitmeli yerine ise zülfü livaneli veya onur öymen geçerse bizim için daha iyi olu

dilket
08.02.2007, 15:26
Çünkü biliyorum ki,emperyalistler ve yerli işbirlikçileri,Mustafa Kemal Cumhuriyeti'nin kalelerine koç başı vurarak zayıflatmaya çalışıyorlar.
Yükselen Ulusalcı Dalgayı söndürmek adına,sesimiz olmayı sürdüren liderlere zafiyet izafe ediyor ve bunu da bize aşılamaya çalışıyorlar....

Peki chp'nin ulusalcı kesilmesi neye dayanıktır. Yoksa milliyetçilik laflarıyla oy toplamayamı çalışıyor? Türkiyedeki milliyetçilik kavramı ötekini yok etme üzerine kurulu bir milliyetçiliktir. Milliyetçiliği şirin gibi göstermeye çalışanları ise hayretle izliyorum.

dostnursani
08.02.2007, 15:31
Chp'nİn BaŞina Ne Kadar DÜrÜs Bİr İnsan GeÇerse GeÇsİn O Da Bozuk DÜzenden Bozulmaya Mahkumdur...

aytans
08.02.2007, 17:30
Siyaset dünyası okadar kokuşmuş ki CHP nin başına kim geçerse geçsin bozuk düzene oda ayak uyduracaktır.

iyimser
08.02.2007, 17:49

günümüzde ise dini siyasetle kirletiyorlar.sonuçta din kişilerin özel sorunudur.Aslında resmiyette bile dini inançlar belirtilmezse daha mantıklı olur bu şekilde insanları bölmemiş oluruz.ancak bizim ülkemizinde bu durumu hoş görüceğini zannetmiyorum.yani onlar dinin her alanda
müdahale etmesini istiyorlar.zaten araştırmalarda gösteriyorki hala dahi bizim ülkemizde vatandaş şeriat istiyor.yani akıllarıyla din olmadan suç işleyemeyeceklerine inanmıyorlar.ahlaklarını dinsiz koruyabileceklerine inanmıyorlar bu da (sahipsiz) öğretmensiz bir sınıfın dağılması gibi bizi dağıtacağından ve ahlakı alt üst ediceğinden korkuyorlar.tamamen cahillik,güvensizlik ve bilgisizliktir bence bu düşünce.bunun dışında siyaset olmalıdır.siyasilerin vatanın düzenini koruması tıpkı kendi evinin düzenin koruması gibi ,ciddiye alarak ,özen göstererek ,iş değil sorumlukluk bilinci içerisinde yapmaları gerekir.
arkadaşım evet sana katılıyorum doğu perincek olabilir ama ben açıkçası bakıyorumda ülkemizi düzene sokacak bi insan göremiyorum açıkçası düşüncelerin güzel ama saygı duyuyorum....

skoklu3
08.02.2007, 17:49
İlkelerinde eşitlik ve adalet bulunan bir partinin bir çok il ve ilçede Aleviler yönetime gelecek korkusu ile genel merkezden ile veya ilçeye yönetici ataması parti içerisindeki çürümüşlüğün en basit göstergesi değilmidir.Bu partinin tüzüğü ve kuruluş ilkesi bellidir belli olmayan yok olan bunu sağlayacak yöneticilerdir.Mustafa Sarıgüle evette bu parti içindeki delegelerle nasıl gelecek.

Şinasi
08.02.2007, 17:59
CHP kolay kolay silinmemeli çünkü muhalefetsiz olmaz

tanno
08.02.2007, 20:45
belli bir isim vermek istemiyoırum ama kesinlikle bir alevi geçmeli

ozkan.caliskan
08.02.2007, 21:01
sıyasette adam gıbı adam olan tek ınsan ısmaıl cem dı oda öldu allah rahmet eylesın

özdilek
09.02.2007, 10:59
onur öymen

dilket
09.02.2007, 12:07
belli bir isim vermek istemiyoırum ama kesinlikle bir alevi geçmeli

Çok ilginç sorabilir miyim? Neden bir alevi?

denizyusufmahir
09.02.2007, 12:13
yaşar öz gibiler yakışır ancak bu partiye mhp lileşmeye yüz tutmuş bir parti konumuna gelen chp, pimi çekilmeye hazır bir bomba gibi duruyor aslında farkındamısınız bilmiyorum

denizyusufmahir
09.02.2007, 12:16
fatih ürek gibileride önerebilirim, nasılsa dönenlerin partisi olmaya aday, biraz ağır oldu ama

epikurus
09.02.2007, 20:44
Site yönetimi bana soruyor;''Sen niye sitede birşey yazmıyorsun'' diye.

İşte bunun için...Bu sığ,cocukça gerçekten bilinç dışı,lumpen ağızlı mesajlar için...Arada ukala görünüp yitip gitmemek için...Ben alevi değilim...Ama, Anadolunun bu ,Türklük kökenlerini koruyan, din dahil, kendilerini yabancılaştırmaya çalışan her türlü zorbalığa yiğitçe direnmiş,içlerinden Pir Sultan Abdalları çıkarmış insanlarına çok ama çok büyük bir yakınlık duyuyorum.

Türkiye toplumunun en bilinçli,en yürekli,analiz yeteneğinin en fazla olduğunu sandığım insanlarının bu sığ mesajları beni üzüyor ve siteye girmeye çekiniyorum,duygularım incinmesin diye....

Elbette çok derinlikli,sağduyulu arkadaşlar da çok bu sitede.Sözlerim,sitemlerim onlara değil...

Bu başlığa benim yanıtımı sorarsanız,yine BAYKAL derim..

Bu tuzaklara düşmemek Can yoldaşlarım Alevi Kardeşlerime çok yakışır...

Selam olsun hepinize....
Dünyanın hiçbiryerinde bir topluluğu oluşturan bireylerin bilinç seviyesi aynı değildir. Kimilerinde bilinç, kültür seviyesi çok yüksek olurken kimilerinde çok sığ ve dar olabilir. KAba bir mantıkla bir topluluğu aynı kategoriye koyarsak çok büyük bir yanılgı içine gireriz. Tümevarım mantığıyla olaylara yaklaşıp burada yazan birkaç alevi "sığ" dır Türkiye'de 20 milyon alevi vardır öyleyse hepsi sığdır mantığını yürütmek sonderece yanlış, kaba ve esasen sığ olan bu mantıktır. Buradaki bileşenlerin birçoğunun genç, birçoğunun sizin gibi farklı inançlardan oluşan insanların bileşkesi olduğunu kabul edersek sanırım yürütmüş olduğun mantığın yanlışlığını daha net görebiliriz. Burada sözkonusu olan paylaşımdır. Paylaşımların hepsinin yüzde yüz doğru olacağı mükemmeliyetçi bir yaklaşımdır ve yaşam hakkı yoktur. Doğruların bulunması ancak yanlışların ortaya çıkarılmasıyla mümkün olabilir. Bana göre hiç terddüt etmeyin yazın belki tartışmalardan güzel şeyler ortaya çıkar. Ama yazın. Bir mesajla insanların kendilerini ifade etmesi zordur.

oconor
09.02.2007, 20:44
Ben gayet ciddiyim hatta Ajdar'ın cumhurbaşkanlığına bile gelmesini istiyorum onu destekliyorum! Yahu chp denen parti alevilerle dalga geçerken iyi değilde biz dalga geçmişiz mi çok?? ben chp'yi hiçbir ciddi şekilde düşünmem düşünemem çünkü o bunu hak etmiyor. ve de chp alevi partisi değildir bundanda vazgeçin lütfen hep kazıklar bize uygun görülüyor chpde uzay tipi binalara layık (şimdiki binasının adını bilmiyorum) chp ölmüşte üzerine toprak atılmış sizin haberiniz yok ölüyü nasıl diriltebileceksiniz cevabınız varmı?

Uyuyan devi Sn.MustafaSARIGÜL dirltecek kardeşim sen rahat ol !

volkan gedik
09.02.2007, 21:03
bence chp artık eskısı gıbı degıl... denız baykal sadece laf yapıyo ve muhalefetı taslayıp duruyo... denız baykalın yerıne chp mıllet vekılı olan (eskıden oyleydı ama) Berhan Şimşek şimşek gecse daha ıyı olur...

MrAliCan
11.02.2007, 18:01
Türkiye'de Atatürk'ü ve ilkelerini yaşatabilmek için öncelikle genç insan ve genç beyinlere bilinçli olmalarını,doğru düşünmeyi ve kendisini doğru ifade etmeyi öğretmek gerekir.
Gençlere tatürk'ü anlatmak,ülkemizin nasıl düşmaNDAN KURTULDUĞUNU VE cUMHURİYETİN NASIL KURULDUĞUNU ANLATMAK,MİLLİ ve manevi değerlere sahip olmalarını anlatmak,aşılamak gerekir.

MrAliCan
11.02.2007, 18:18
Mustafa Sarıgül gelse daha iyi olabilir.

ufku
11.02.2007, 18:26
kimbilir biz alevilerin bir adam gibi bir temsilcisi olur ne dersiniz ama zor görünüyor ben bu işin mustafa sarıgülle de olacağını sanmıyorum arkadaşlar

dilket
13.02.2007, 09:36
Uyuyan devi Sn.MustafaSARIGÜL dirltecek kardeşim sen rahat ol !

Dikkatle izliyoruz zaten!

seyyah1982
06.03.2007, 17:07
zülfü livaneli yada onur öymen...ama favorim zülfü abi...

hüseyin26
06.03.2007, 17:20
bence yılmaz büyükerşen geçsin

nesem24
06.03.2007, 17:50
atatürk düşüncelerini gerçekten benimseyen,alevisi,sünnüsini,kürdünü,çerkezini ayırım yapmadan bu ülkeyi yönetecek biri olmalı.ve böyle biri yok herkes kendi çıkarlarını düşünüyo ne yazık ki.

Haydaryiğit
06.03.2007, 17:52
CHP ah güzelim Atatürk'ün partisi şimdi bir hortumcunun,birilerinin ardından hep kuyu kazan birinin elinde yanında da adamları.Nasıl kurtulbilir acaba ?

Zülfü Livaneli olsaydı ne güzel olurdu ya.Eğer seçim bize kalsaydı kesinlikle Zülfü Livaneli derdim. :sook

D-e-v-r-i-m-c-i
06.03.2007, 17:54
Adam gibi bir adam ve artık emelleri uğruna insanları kandırmayacak biri olsunda yani dostlarım erdem nedir bilsin de kim olursa olsun....

Felhan
06.03.2007, 18:05
Chp içersinde bu isi götürebilecek baska kimse yoktur Baykal'dan baska.
Baykal çokmu iyi? Hayir ama digerleri gibi tirsakda degil fikirlerini cesurca ortaya koyabiliyor ve konusabiliyor, digerleri hep mumya. Ayrica su Sarigül insallah biran önce Parti'den uzaklastirilir.

husnu0644
06.03.2007, 19:26
CHP önce Deniz baykal ve ekibinden kurtulmalıdır partinin başınada eskişehirbüyükşehir belediye başkanı yılmaz büyükerşen geçmeli

kadirserious
06.03.2007, 19:30

Sol sosyalizmdir...Sol adı altında insanların oyunu sömüren partinin adıda CHP'dir...Kapitalist sistemi benimseyen,burjuva partisi olan,milliyetçilik konusunda diğer faşist sağ partiler ile amansız şekilde yarışan bir partidir CHP...Şimdi sorarım size bunun neresi sol?

Saygılarımla...

buna sen kara veremezsin. niçin chp yi bu kadar karalıyorsunuz. senin ne faydan dokundu alevilere .

kadirserious
06.03.2007, 19:32
halktan biri geçmeli başa

kadirserious
06.03.2007, 19:34

hangisi alevi partisi sence .sıkça övgüler alan dtp mi

kadirserious
06.03.2007, 19:36
haklısın kardeşim

perinçekin alevilere ya da diğer halka kötü bir söylemi mi olmuştur ki o kadar hoşlanmıyorsun

Haydaryiğit
06.03.2007, 20:22
perinçekin alevilere ya da diğer halka kötü bir söylemi mi olmuştur ki o kadar hoşlanmıyorsun

Can yakın tarihini incelemeni tavsiye ederim.Herşeyden önce kendisi faşistin âlâsıdır.

Haklısın bu zamana kadar faşistler bizlere hep faşizi öğrettiler.Tarih derslerinde sadece Atatürk doğdu,1938'de öldü diyerek tarihi öğretmediler.Yakın tarihimizi bir incele derim.Bu forumda yazılanları bir inceleyiniz.Çok değerli bilgiler bulacaksınız...

lion12
06.03.2007, 20:27
Ben Mustafa Sarıgül diyorum çünkü İstanbul'da yaptığı hizmetler ortada...

Haydaryiğit
06.03.2007, 20:34

Bana kalırsa Baykal'dan daha iyi Sarıgül ben de isterdim.Ama Baykal koltuğunu kaptırmamak için Sarıgül'ü ihrac ettirmeye kalkışmış.Koltuğunu kaptırmamıştır.Zannetmiyorum bundan sonra geçebileceğini...

lion12
06.03.2007, 20:39
Bana kalırsa Baykal'dan daha iyi Sarıgül ben de isterdim.Ama Baykal koltuğunu kaptırmamak için Sarıgül'ü ihrac ettirmeye kalkışmış.Koltuğunu kaptırmamıştır.Zannetmiyorum bundan sonra geçebileceğini...

Doğru dediniz evet.

insanlar kardeş
06.03.2007, 20:51
Bu gidişle Devlet Bahçeli olacak....!!!

lion12
06.03.2007, 20:52

Aman abi Allah korusun yok daha neler.

Haydaryiğit
06.03.2007, 20:54

Gerçekten de abi ya ne yaptın sen Devlet Bahçeli olursa tam kestiremiyorum ama olaylar falan daha da bir çoğalır.Milliyetçilik adı altında ırkçılar çoğalır ya ne diyosun... sakın ha..:pisman

insanlar kardeş
06.03.2007, 21:12
Gerçekten de abi ya ne yaptın sen Devlet Bahçeli olursa tam kestiremiyorum ama olaylar falan daha da bir çoğalır.Milliyetçilik adı altında ırkçılar çoğalır ya ne diyosun... sakın ha..:pisman

Baştaki süliyetin Deniz baykal yada Bahçeli olması önemli değil.
Söylemleri aynı ise aslında bu kadar korkacağın bir şey kalmamıştır.Kaldıki MHP hiç olmasa samimi açık açık sağ gösteriyor.Baykal gibi sol gösterip sağ vurmuyor.

saygılarımla....

Haydaryiğit
06.03.2007, 21:19
Baştaki süliyetin Deniz baykal yada Bahçeli olması önemli değil.
Söylemleri aynı ise aslında bu kadar korkacağın bir şey kalmamıştır.Kaldıki MHP hiç olmasa samimi açık açık sağ gösteriyor.Baykal gibi sol gösterip sağ vurmuyor.

saygılarımla....

Haklısın abi ya... En azından kesin bir ifadeleri var Mhp'nin ama Chp'nin koltuğundaki adamıyla birlikte ne olduğu belli değil ya.

jacques lion
06.03.2007, 21:41
chp, artık kapanmış bir parantezdir siyasi hayatımızda...

kadirserious
06.03.2007, 21:58
Can yakın tarihini incelemeni tavsiye ederim.Herşeyden önce kendisi faşistin âlâsıdır.

Haklısın bu zamana kadar faşistler bizlere hep faşizi öğrettiler.Tarih derslerinde sadece Atatürk doğdu,1938'de öldü diyerek tarihi öğretmediler.Yakın tarihimizi bir incele derim.Bu forumda yazılanları bir inceleyiniz.Çok değerli bilgiler bulacaksınız...

sen bişeyler yazda bi okuyum bakım. üsteklik herkeste birazcık faşistlik vardır. siz cart diye atıyonuz bi anda

Blue_Love
06.03.2007, 22:02
Zülfü Livaneli...

lion12
06.03.2007, 22:04
Zülfü Livaneli...

Evet o da olabilir.

Serkan_Devrim
06.03.2007, 22:15
Zülfü Livaneli...
Zülfü Livaneliyi çok severim ama mazur görün sorumu;

CHP kemalist mi? eğer kemalist ise;

Kemalizmin öğretisinde devletçilik yok mu? ve kemalizm liberalizme ters değil mi? hatta kemalist devrim teorisyeni Mahmt Esat Bozkurt Liberalizmin Ölümü adlı kitap yazmadı mı?

o halde kemalist CHP nasıl olacakta Liberal Zülfü Livaneli başkanlığını kabul edecek?

firuze
06.03.2007, 22:26
:thumbdown Bundan sora CHP den ne köy olur ne kasaba. Aklı olan birisi CHP genel başkanı olmaz, çünkü kendini harcar. En iyisi yeni bir parti kurmak, eskisinden kimsenin olmadığı.

seyyah1982
06.03.2007, 22:40
Zülfü Livaneliyi çok severim ama mazur görün sorumu;

CHP kemalist mi? eğer kemalist ise;

Kemalizmin öğretisinde devletçilik yok mu? ve kemalizm liberalizme ters değil mi? hatta kemalist devrim teorisyeni Mahmt Esat Bozkurt Liberalizmin Ölümü adlı kitap yazmadı mı?

o halde kemalist CHP nasıl olacakta Liberal Zülfü Livaneli başkanlığını kabul edecek?

atatürk ve kemalizmin ekonomi altyapısı katı bir devletçilik anlayışına dayanmaz serbest piyasa ekonomisine dönüktür.cumhuriyet kuruldugundan hemen sonra yapılan milli iktisat kongresi bunun göstergesidir.

seyyah1982
06.03.2007, 22:45

mustafa sarıgül sistemin(amerikanın)adamıdır.amerika geleneği olan köklü partileri yok ederek kendi kuklası akp benzeri ideolojisi olmayan partiler liderler istemektedir.chpyi parçalamaya çalıştı ama şu an için bu hamle direkten dönmüştür.

(yanlış anlaşılmasın baykal yanlısı filan değilim bilakis o gitmeden chpde düzelme olmayacağını düşünüyorum lider adayımı ise daha önceki mesajlarımda belirttim)

Serkan_Devrim
06.03.2007, 22:50
atatürk ve kemalizmin ekonomi altyapısı katı bir devletçilik anlayışına dayanmaz serbest piyasa ekonomisine dönüktür.cumhuriyet kuruldugundan hemen sonra yapılan milli iktisat kongresi bunun göstergesidir.lütfen bağışla ama Kemalist Devrimin en büyük teorisyeni Mahmut Esat Bozkut'un liberalizm ile ilgili yazılarını ve liberalizmin ölümü kitabını okudun mu?

bolatbaba
06.03.2007, 22:57
ben seçeceksem Bekir Coşkun u seçerdim

soylu83
06.03.2007, 22:57
Zülfü LİVANELİ daha yararlı olur diye düşünüyorum.
CHP Alevileri bu güne kadar sömürmüş,onları cepte hazır bir oy olarak görmüş ve yine bizi öyle görmektedir.
Biz kendi partimizi kurmadığımız sürece hiç bir parti Alevi haklarını savunmaz.
Şuan CHP'de olan alevimilletvekilleri bile çok silik kalıyolar

aykudgöksun
06.03.2007, 22:59
lütfen bağışla ama Kemalist Devrimin en büyük teorisyeni Mahmut Esat Bozkut'un liberalizm ile ilgili yazılarını ve liberalizmin ölümü kitabını okudun mu?

kemalist teori değil de kemalist iktidarın yaptıklarını baz alırsak daha yararlı olacak sanırım.kemalist iktidar liberalist düşünceyi savunur Atatürk bunu her fırsatta dile getirmiştir.hatta ülke buhran döneminden çıkıp kendine gelince ve sermaye odakları oluşunca devletin ekonomiden tamamen çekileceğini belirtmiştir.ayrıca seyyah canın dediği gibi milli iktisat kongresinde de ekonomik sistemin kapitalizm olduğu belirtilmiştir.savaştan sonraki ilk yılları baz alarak konuşursak yanılgıya düşebiliriz neticede olağanüstü hal dönemlerinde normalde olmayacak kararlar verilir yollar izlenebilir..

Serkan_Devrim
06.03.2007, 23:04
kemalist teori değil de kemalist iktidarın yaptıklarını baz alırsak daha yararlı olacak sanırım.kemalist iktidar liberalist düşünceyi savunur Atatürk bunu her fırsatta dile getirmiştir.hatta ülke buhran döneminden çıkıp kendine gelince ve sermaye odakları oluşunca devletin ekonomiden tamamen çekileceğini belirtmiştir.ayrıca seyyah canın dediği gibi milli iktisat kongresinde de ekonomik sistemin kapitalizm olduğu belirtilmiştir.savaştan sonraki ilk yılları baz alarak konuşursak yanılgıya düşebiliriz neticede olağanüstü hal dönemlerinde normalde olmayacak kararlar verilir yollar izlenebilir..Kemalkizmi her fırsatta eleştiririm ama kemalizmin liberal olduğunu söylemek haksızlık olur. :) Atatürk'ün sosyalist olduğunu söylemedim. karma ekonomiden ama devletin her dönem ekonomiyi denetlemesinden yanadır. Mahmut Esat Bozkurt(ki kendisini hiç sevmem ve beğenmem) bu konuda yazılar ve kitaplar yazmıştır. kitabın adı bile yeter; liberalizmin ölümü

aykudgöksun
06.03.2007, 23:14
Kemalkizmi her fırsatta eleştiririm ama kemalizmin liberal olduğunu söylemek haksızlık olur. :) Atatürk'ün sosyalist olduğunu söylemedim. karma ekonomiden ama devletin her dönem ekonomiyi denetlemesinden yanadır. Mahmut Esat Bozkurt(ki kendisini hiç sevmem ve beğenmem) bu konuda yazılar ve kitaplar yazmıştır. kitabın adı bile yeter; liberalizmin ölümü

can elbette eleştirecez.zaten Atatürk'ün ve kemalist iktidarın sosyalist olması koca bir yalan.onu geçtik zaten.karma ekonomik sisteme gelince dediğim gibi cumhuriyetin ilk yıllarında zorunlu olarak nerdeyse bütün ekonomiyi devlet yönlendirmiştir.bu bakımdan sosyalizme benzeyebilir ancak ne var ki kapitalizmin tohumları atılmış ve para yeni cumuhuriyetin sınırlarında içeri girmeye başlayınca sosyalizmden!!! kapitalizme geçişte bir süre karma ekonomik sistem işlenmiş olabilir.ama bu değildir ki bu hep böyle sürmüştür.o zaman şimdiki sisteme de kapitalizm değildir demeliyiz.çünkü cumhuriyet kendine geldikten bugüne kadar ekonomik sistemin niteliğinde değil sadece niceliğinde değişiklik olmuştur..

lamekan_87
06.03.2007, 23:23
bence chp nin başına babam bile gelse kurtulmaz bu parti kökten değişikliğide hiçbir parti bünyesi kaldıramaz yani chp nin değişmesi mümkün gibi görünmüyor deniz baykal ölsede kalsada bu türkiyedeki partiler adam olmaz kim olursa olsun ama allah kahretmesin oy kullanmak zorundayız

Serkan_Devrim
07.03.2007, 12:34
can elbette eleştirecez.zaten Atatürk'ün ve kemalist iktidarın sosyalist olması koca bir yalan.onu geçtik zaten.karma ekonomik sisteme gelince dediğim gibi cumhuriyetin ilk yıllarında zorunlu olarak nerdeyse bütün ekonomiyi devlet yönlendirmiştir.bu bakımdan sosyalizme benzeyebilir ancak ne var ki kapitalizmin tohumları atılmış ve para yeni cumuhuriyetin sınırlarında içeri girmeye başlayınca sosyalizmden!!! can Kemalizm aslında bir ideoloji bile değildir. çünkü belli bir ekonomik tabanı yoktur. yani sen ona ne dayarsan kemalizmin ekonomisi o olur. ama kemalizmin özünde (uygulamada ki farklılık kemalizmin çelişkilerindendir) devletçilik ilkesi gereği tam bir kamulaştırma olmasa da ekonomiye her zaman devletin bekçiliğinden yanadır. solun oligarşi tarafından uzun yıllar boyunca iktidardan uzak tutulmasının sebebi ise solun devletçi yapısıdır. şuan CHP Nvb partilerin iyi oy almalarını sağlayanda devletçi ilkeden ayrılmasıdır. Kemalizm tam liberal ekonomiden yana değildir. bu konuda M.E. bozkurt'tan örnekler sunacağım. :)

kapitalizme geçişte bir süre karma ekonomik sistem işlenmiş olabilir.ama bu değildir ki bu hep böyle sürmüştür.o zaman şimdiki sisteme de kapitalizm değildir demeliyiz.çünkü cumhuriyet kendine geldikten bugüne kadar ekonomik sistemin niteliğinde değil sadece niceliğinde değişiklik olmuştur..bu kemalimin kendisi değildir. adı üstünde kapitalizmdir. yani kemalizmin liberalizme dönüşü kemalizmin aslından değildir. dediğim gibi Kemalizm bir ideoloji bile değildir. ekonomisine istediğini yaslayabilirsin. ama illa ki tam özgür liberal bir ekonomi değildir. :)

aykudgöksun
07.03.2007, 18:50
elbette can şimdi ki liberalizm değildir.ama yeni kurulmuş bir cumhueiyetin liberalizme hızla geçiş yapabilmesi için liberalizme geçişiş kolaylaştıran bir ekonomik yapı düzenlenmiştir.kemalizmin bir ideoloji olmadığı yönünde haklısın.bir ideolojiler demeti diyebiliriz...

sahimerdan_60
07.03.2007, 19:02
deniz baykal olmasında kim olursa olsun desemde yanlış olur tabi alevilere en yakın en uygun
kişi gelmeli örneğin mustafa sarıgül gibi

husnu0644
07.03.2007, 19:15
deniz baykal olmasında kim olursa olsun desemde yanlış olur tabi alevilere en yakın en uygun

MUSTAFA SARIGÜLMÜ MEMLEKETTE ADAM KITLIGIMI VAR

musa özden
07.03.2007, 20:43
milliyetcilige yaklaşıp oy toplamaya çalışan bir partiden alevilere bi klatkısı olmayacagı kanısındayım CHP solcumu sagcımı atatürkçümü yobaz mı anlamak çok zorlaştı

seyyah1982
08.03.2007, 11:07

mustafa sarıgülmü alevilere yakın cemaatçi olduğunu bile iddia edenler var...

kreşmir
08.03.2007, 12:07
o partinin toptan siyasi arenadan çekilmesi lazım...oyları bölüp solu dağıtmaktan başka bi işe yaramıyor....böyle bi durum sonunda başkan falanda düşünmeye gerek kalmaz...solda birlik chp altında olursa bu sağda birlik halinde olmuş olur aslında...

dilket
10.03.2007, 11:14
Ben halen Ajdar'da ısrarlıyım. Duy sesimi CHP :)).

gülll
10.03.2007, 11:16
yani kimin gçmsi önemli değil aslında.Önemli olan nasıl bir yönetim uyguluyacaı

D-e-v-r-i-m-c-i
10.03.2007, 11:34
yani kimin gçmsi önemli değil aslında.Önemli olan nasıl bir yönetim uyguluyacaı

bu ülkenin yönetimi partilerin elinde değil ki gül dost...görünmez bir yönetim belirlenmiş zaten...biz o görünmezliği nasıl ayyuka çıkarabiliriz onu konuşup o doğrultuda bilinçlendirelim kardeşlerimizi....yoksa kim çıkarsa çıksın ya bir cop eksik yiyeceğiz ya da fazla.değişen birşey olmayacak..

buğra
10.03.2007, 12:34
Elbette Kİ Tek İsİm Var.o Da ZÜlfÜ Lİvanelİ Yardimcisi Da Mustafa SarigÜl Olursa SÜper Olur.

maralım62
10.03.2007, 13:15
eyer buna karar vermek bizim elimizde olsaydı tabiki zülfü livaneli...

nesem24
10.03.2007, 13:17
bence kimse geçmesin kimse haketmiyo o partiyi.illede birinin geçmesi gerekiyosa atatürkün ilkelerini koruyabilecek, inanacak biri olmalı.aklıma ilk gelenlende zülfü livanelidir.

serdal_58
13.03.2007, 16:50
bence chp asimile edilmiş bir parti konumuna gelmiştir benim görüşüm ben geçsem daha faydalı olurum deniz baykaldan koltuk sevdalısından o zaten hep koltuk peşindenkoşmuştur başka bir işe yaramamıştır yaramayacaktırda gerçek bir devrim düşünceli yoldaşın gelmesi benim için kaçınılmaz olur diye düşünüyorum.

eylemm82
13.03.2007, 17:05

chp'nin başına kımın geleceginden daha onemlisi seçımler yaklasıor ve
bir partide sol gorusu savunanların birleşmesidir. sol partiler madem birlesmior biz sol dusunenler cem tv gibi kanalların önculuk yapıp yol gosterip bir partide karar kılıp bu secımlerde herkesın o partıya vermesıyle gusel sonuclar dogurabılırs ama bırlık olmalı herseyden once

muharremdemir
13.03.2007, 17:06
Bencede bır defalık olsun Mustafa Sarıgül ve Zülfü Livaneliye ortak olarak görev verilmeli. Mustafa Sarıgül yaptıgı işlerle Zülfü Livanelide hem kişiliği hemde solculuğu ile damga vurmus bı ısım. Faydalarının dokunacagına emınım:)

bıldırcın24
13.03.2007, 18:05
Sevgili arkadaşlar biz bu duyarsızlıkla geçmişte olduğu gibi,günümüz'de de kısmen, geleceğe'de muammalı bir şekilde girerek tekrar susturulmaya,uyutulmaya,sindirilmeye mahkum kalacağız.
nedir bu boşvermişliğiniz,çaresizliğiniz vurdum duymazlığınız bu kadar basit mi CHP'nin miladının dolması,
başkan seçilmesi ya da öneri alınması alaya alınması gereken bir mevzu mudur.
form'da bulunan büyük bir kesimle aynı havayı solmuş,aynı toprakta yoğrulmuş,aynı suyu içip aynı zorluklarla yaşamış ne tür sıkıntımız derdimiz olduğunu bizden daha iyi bilen bir mustafa sarıgül gerçeğini görmezden duymazdan gelmemeliyiz.samimiyetle söylüyorum alevilikte çığır açmak istiyorsanız işte size kendi evladınızı,kendi değeriniz bırakalım öymenleri, perinçekleri,bırakalım şovmenleri; bağırmak,çağırmak mârifet değil,bunları gördük yıllarca ama onlar varolduğumuzu kabul görmediler bilmediler..............

seyyah1982
13.03.2007, 19:01
Sevgili arkadaşlar biz bu duyarsızlıkla geçmişte olduğu gibi,günümüz'de de kısmen, geleceğe'de muammalı bir şekilde girerek tekrar susturulmaya,uyutulmaya,sindirilmeye mahkum kalacağız.
nedir bu boşvermişliğiniz,çaresizliğiniz vurdum duymazlığınız bu kadar basit mi CHP'nin miladının dolması,
başkan seçilmesi ya da öneri alınması alaya alınması gereken bir mevzu mudur.
form'da bulunan büyük bir kesimle aynı havayı solmuş,aynı toprakta yoğrulmuş,aynı suyu içip aynı zorluklarla yaşamış ne tür sıkıntımız derdimiz olduğunu bizden daha iyi bilen bir mustafa sarıgül gerçeğini görmezden duymazdan gelmemeliyiz.samimiyetle söylüyorum alevilikte çığır açmak istiyorsanız işte size kendi evladınızı,kendi değeriniz bırakalım öymenleri, perinçekleri,bırakalım şovmenleri; bağırmak,çağırmak mârifet değil,bunları gördük yıllarca ama onlar varolduğumuzu kabul görmediler bilmediler..............

mustafa sarıgül chpyi parçalamaya çalışmıştır amerikanın güdümlü adamıdır...

özkanbeydilli
13.03.2007, 19:18
ahmet kaya ne demiş sağcıdan sanatçı solcudan ssiyasetçi olmaz tarihte var güzel örnek siyasetçilerimiz ama şöyle solu toparlayacak bi siyasetçi bulamıyorum şimdi
solcular arasında bi anket yapalım kim lider çıkarsa bütün oyları ona verelim oyumuz bölünürse bişeye yaramaz

promethe
13.03.2007, 19:27
Ya gerçekten Kemalist çizgiye dönmesini;ya da kendini fesh etmesini beklerim.

İdeolojik yönelimi ,CHP'nin bugünkü çıkmazıdır.

Bu sebeple önerilen isimlerin karakterleri değil,Kemalizm konusundaki tutumları önemlidir.

Saygılar...

Erdem12
13.03.2007, 19:29
CHP'nin başına-liderliğine, -barajı aştığı sürece- Deniz BAYKAL'dan başkasına yer yok!

Ne zaman parti barajı aşamaz; o zaman partinin başına sayılan isimlerden birinin gelebilme şansı doğabilir.

Deniz BAYKAL ,(yüzde doksanı kendisince atanmış delegeleri aracılığıyla) partisi barajı aşabildiği sürece partinin milli şefidir, bu değişmez-değiştirilemez!

e-ner
13.03.2007, 23:31
Aklima tek bir isim geliyor AHMET NECDET SEZER

bıldırcın24
14.03.2007, 19:37
mustafa sarıgül chpyi parçalamaya çalışmıştır amerikanın güdümlü adamıdır...

amerika güdümlü bir insan eşi ile hunharsızca hırpalanıp,itilip kakılmaz.apdi ipekçi semalarındaki olağan kongre'yi anımsatırım.ayrıca amerika erzincanda anıtını yaparak isimlendirmedi rahmetle andığımız ozanımız Ali Ekber ÇİÇEK'i

seyyah1982
15.03.2007, 00:59
amerika güdümlü bir insan eşi ile hunharsızca hırpalanıp,itilip kakılmaz.apdi ipekçi semalarındaki olağan kongre'yi anımsatırım.ayrıca amerika erzincanda anıtını yaparak isimlendirmedi rahmetle andığımız ozanımız Ali Ekber ÇİÇEK'i

ali ekber çiçek nereden çıktı şimdi...

orada şişli belediyesindeki yolsuzluk iddialarının hiçbirini cevaplayamadı dikkatini çekerim...

abdi ipekçi semalarında...

3-4 dk bişey okudu indi aşagı...

karısının itilip kakılması tabiki ilkellik böyle bir şey savunulamaz o ayrı konu o konuda hemfikiriz bıldırcın can...

bıldırcın24
15.03.2007, 20:04
değerler'in pâha biçilmezliğini anladığın zaman ne demek istediğimi anlarsın sevgili arkadaşım o zaman anlarsın Ali Ekber Çiçek'in nerden çıktığını
yıllardır sempatisini duyduğun, peşinden bilinçsizce koştuğunuz deniz baykal'ın bir tutam çiçek vermişliğimi var düşüncesini inancını savunduğun Aleviliğe bir yaptırımı sözü ya da söylemimi var.
kimsenin savunuculuğunu yapma münasebet'in bulunmuyorum. bizzat tanımadığım,bilmediğim birinin savunuculuğunu yapmamda münasebet sınırlarım'ın çok ötesin'de fikirleri itibari ile aleviliği her ortamda konuşup savunabilecek,her türlü zorluğa göğüs gerebilecek bir siyasetçi söyle yolsuzluk mevzunu bana değil sorabiliyorsan önce tayyip erdoğoğan'a sonra kendisine sorarsın

Lazoşa_62
15.03.2007, 20:14
CHP'nin başına-liderliğine, -barajı aştığı sürece- Deniz BAYKAL'dan başkasına yer yok!

Ne zaman parti barajı aşamaz; o zaman partinin başına sayılan isimlerden birinin gelebilme şansı doğabilir.

Deniz BAYKAL ,(yüzde doksanı kendisince atanmış delegeleri aracılığıyla) partisi barajı aşabildiği sürece partinin milli şefidir, bu değişmez-değiştirilemez!

Çok haklısın Erdem kardeşim.Bazen düşünüyorum Allah tezinden versin diyelim Şu deniz baykal ölse inşallah,yerine adam yokki partinin başına geçsin.

Eger farkında iseniz baykalın anı bir ölümünde chp nin başına geçeçek ikinbir adam yada lider yok.

seyyah1982
15.03.2007, 21:16
değerler'in pâha biçilmezliğini anladığın zaman ne demek istediğimi anlarsın sevgili arkadaşım o zaman anlarsın Ali Ekber Çiçek'in nerden çıktığını
yıllardır sempatisini duyduğun, peşinden bilinçsizce koştuğunuz deniz baykal'ın bir tutam çiçek vermişliğimi var düşüncesini inancını savunduğun Aleviliğe bir yaptırımı sözü ya da söylemimi var.
kimsenin savunuculuğunu yapma münasebet'in bulunmuyorum. bizzat tanımadığım,bilmediğim birinin savunuculuğunu yapmamda münasebet sınırlarım'ın çok ötesin'de fikirleri itibari ile aleviliği her ortamda konuşup savunabilecek,her türlü zorluğa göğüs gerebilecek bir siyasetçi söyle yolsuzluk mevzunu bana değil sorabiliyorsan önce tayyip erdoğoğan'a sonra kendisine sorarsın

sevgili arkadaşım dur bir dakika kim deniz baykalın peşinden bilinçsizce koşmuş?ben hiçbir zaman chpyi hele deniz baykalı bilinçsizce savunmadım bu bir.bu forumda bir tane deniz baykal yanlısı bir yazımı bul öyle konuşalım...biz aleviliğe çiçek vermişliğe bakacaksak kimse yok bunu yapan samimi bir şekilde bunu yapan bir kişi varmı?varda ben bilmiyorum...ben bu konuda cem vakfını bile eleştiriyorum onlar bile alevi yanlısı değil...olaya çok duyğusal yaklaşıyorsun ne yazıkki!
Tayyip erdoğana sorma konusuna gelince bu resmen bel altı vurmak...
sapla samanı karıştırmışsın kusura bakma ama biz burada chp yi konuşuyoruz.
sarıgülden bahsediyoruz adam 3 saat konuştu sarığül efendi inanmayacaksın ama beni bile şaşırttı.3-5 dk konuşup bu iddialara cevap veremedi ve ne yazıkki bu iddialar üzerine yapıştı kaldı...
sevgiler...

aristo_can
18.03.2007, 02:41
Chp nin başına kim geçerse geçsin farketmez. kendisine kurtarıcı arayan bir grup yada millet yok olmaya mahkumdur.

sonerk
18.03.2007, 02:46

Tabiki ben geçmeliyim deniz baykalla falan olacak iş değil buu...:turned:

doruktaisyan
22.03.2007, 19:02
hani önemli olan parti içi hukukun deişmesidir hani bu saaten sonra kimin gelcegini tartışmak bile yanlıştır parti ısrarla saga oynamakta sol elimin faydası yok demektedir itifakların yanından bile gecmiyo vala myk pm komple deiştirilmeli cokta ısrarcı olmamak lazım bunun diyer adresleride vardır baykal başlı başına sola beladır

doruktaisyan
23.03.2007, 17:30
chp sarıgülü koyarsa belki mutlu mutlu olabilir mutluluktanda uçabilir açın sarıgül geliyo falan arkadaşlar önemli olan toptan atmak yeniden kurmak temiz toplum temiz siyaseti bırakın sarıgülde baykalda evlerinde mutlu mesut yaşasınlar

ernic 45
23.03.2007, 18:40
livaneli gecse iyi olur

papatyam910
23.03.2007, 19:30
aliko kardeş çok haklısın bu ülkeyi atatürk su yüzüne çıkardı sonradan gelenler ise hep booş.... bu düzen böyle gider ve chp yi atatürk kurmuştu ve atatürk gibi er kişi lazım... o da imkansız gibi görünüo ben bu yıl boş oy atcam... saygılarQUOTE][/QUOTE]

seyyah1982
23.03.2007, 19:45
aliko kardeş çok haklısın bu ülkeyi atatürk su yüzüne çıkardı sonradan gelenler ise hep booş.... bu düzen böyle gider ve chp yi atatürk kurmuştu ve atatürk gibi er kişi lazım... o da imkansız gibi görünüo ben bu yıl boş oy atcam... saygılarQUOTE]

boş atılan ve kullanılmayan oyların meclisteki partilere bölündüğünü biliyormuydunuz?

ertug001
24.03.2007, 19:07
ben boş oy kullamak yerine sol partilerimizi birleştirmek için elimden gelen herşeyi yapardım..imkanlarım dahilinde tabiki..

ertug001
24.03.2007, 19:08
papatyam910;387293]aliko kardeş çok haklısın bu ülkeyi atatürk su yüzüne çıkardı sonradan gelenler ise hep booş.... bu düzen böyle gider ve chp yi atatürk kurmuştu ve atatürk gibi er kişi lazım... o da imkansız gibi görünüo ben bu yıl boş oy atcam... saygılar

boş oy kullanmak ile sorunları çözemeyiz.ülkeyi daha beter bir duruma sürüklemiş oluruz.Bence bir oy bir oydur.yazık etmeyin geleceğinize.

mordağlar
24.03.2007, 19:23
chp nin alevilikle alakası yok biz aleviler sığınacağımız bir parti olarak görüyoruz onlarda baykalda farkında elde bir görülüyoruz böyle olmaması lazım seçimlerde hemen aydın doğan anılıyor niye elde brir biliniyor çünkü seçimlerden sonra arayan yok onun için alevi tabanlı bir parti kurulmasından yanayım türkiyede 25 milyondan fazla alevi var chp artık kendi hesaplarının peşinde koşan sıradan bir parti konumunda önemli olan bizim sorunlarımıza cevap bulacak bir parti onuda kendimiz yaratmalıyız.

dilan24
17.10.2007, 21:01
Mehmet Sevİgen Partİnİn BaŞina Geçmelİ. Seçİmlerde Tüm Yüreklİlİgle çaliŞmiŞ Tek Chp Lİ Dİr.

CrAzY_AnGeL
17.10.2007, 21:08
dilerim beterin beteriyle karsılasmayız canlarrr :) allah denız baykalın beterınden korusun bızı:):)

AristocraT
01.03.2008, 12:42
Hikmet Çetin yada Yaşar Nuri Öztürt

özcan gülüm
01.03.2008, 13:22
mustafa sarıgul geçmesini isterdim

yeşiltepe
01.03.2008, 18:50
yine yeniden chp nin başına kim gecsin hic kimsede gecemez bakın secim var yakında ben chpeyi yönetecek birini göremiyorum bir tek sarıgül dediydim daha önce onuda yine ihrac ettiler bundan sonrada kimse alamaz zaten taki adam artık ben bırakıyorum diyene kadar varmı öyle biri varsa söyleyin bizde bilelim

pınar66
01.03.2008, 20:46
Ahmet Necdet Sezer geçse belki bir ihtimal chp kendine gelebilir.

derya temiz
01.03.2008, 22:06
chp eski chp değil luşkusuz canlar bence chp artık sollu parcalamiştır Denız Baykal sayesinde şimdi sadece aileden chp ye oy vermiş ve aile geleneğine uyan gencler oy verıyo cumhurıyet mıtınglerınde elllll eleydık sol görüs olarak ama seçimde degışti neden mi bence Deniz Baykalın yanlış tutumları artık sooool görüştekı coğunluğu tatmin etmiyoooo bügun UFUK URAS için nasıl bi talaep vardı halktan ama Deniz Baykal oy kaybetikçe ettirdi . kim gelmeli biliyomusunuz bence Mustafa Sarıgül yeni bi soluk getirebılır .

asit
01.03.2008, 22:32
Bence hepsi aynı b*k kim geçerse geçsin hiç birşey değişmeyecek ben atatürk gibi birini şu anda göremiyorum partiyi kapatsınlar zaten kendi çaplarında takılıyorlar öyle ((lay lalay lalay sen şerefsiz ben sömürgeci)):garibbak:

karakul
01.03.2008, 22:57
Arkadaşlar bende CHP nin bu durumunu gidişatını beğenmiyorum! fakat biz CHP için sol için ne yaptık sadece yan gelip yattık! içinden onlarca koltuk heveslisi, parti lideri çıkarttık ve partiler yarattık, herkes ben diyor başka bir şey demiyor.şimdi O parti bu parti demeden siyasete el koymalıyız, birleşmeliyiz. Koltuk belasına son vermeliyiz yoksa buradan CHP ye veya Baykala yorum yapmak kolay biz zor olanı yapmalıyız hadi dizi! izlemeyi bırakalım bıraktıralım yolumuza devam edelim.

ecolis
01.03.2008, 23:02
CHP nin basina ben gecmeliyim ozaman gozunuz baskan gorsun.:garibbak::biggrin:
saka biyana chp nin basina kim gecerse gecsin deyisen bisey olmaz komple deyismeli bence.

Mustafa DOĞAN
01.03.2008, 23:09
tuncay özkan veya berhan şimşek

hercaiii
01.03.2008, 23:13
canlar bu saaten sonra kim olursa olsun hiç farketmez ben su olsun demiyorum cünkü tahta cıkan oraya nie ne yapmaya cıktıgını cabuk unutuyoo

geygel60
02.03.2008, 14:48
Benim görüşüm parti çok oy kaybetmiş artık halkı değil burjuvayı temsil eder duruma gelmiştir.Zenginler ve aleviler dışında bu partiye oy çıkmamaktadır halkla arası açılmıştır.Partinin başına gelecek lider önce halkla bütünleşmeli halka inmeli bu bağlamda bunu yapabilecek tek adamında Mustafa sarıgülün olduğunu tahmin ediyorum.

sunar06
02.03.2008, 15:56
canlar bu saaten sonra kim olursa olsun hiç farketmez ben su olsun demiyorum cünkü tahta cıkan oraya nie ne yapmaya cıktıgını cabuk unutuyoo CHP öyle bir parti ki başına geçecek insanın ateşten gömlek giymesi lazım

ATATÜRK ün kurduğu bir parti olması nedeniyle yıllarca devletten çok büyük gelir elde etmiş eee böyle bir rantı kim yönetmek istemez? biz alevi toplumu olarak CHP nin gözünde hep çantada keklik olduk ama umduğumuzu bulamadık bulamayacağızda, arkadaşların dediği gibi oraya çıkıpta bizi unutmasınlarda ? ÖNCELİKLE ŞEREF VE HAYSİYETLERİNİ ,SONRA ÜÇ PARALIK MENFEAT İÇİN VERDİKLERİ SÖZLERİNİ DAHA SONRADA O KOLTUKTAN KALKMAMAK İÇİN HER TÜRLÜ NAMUSSUZLUKLARINIMI unutsunlar

keçecili_kız
02.03.2008, 16:52
gerçek bir atatürkçü geçmeli.chpdeki tüm kadro değişmelidir.zihniyet değişirse belki ileri adım atılır.

özdilek
02.03.2008, 19:25
Tuncay Özkanin gecmesini istiyorum...

24burak
02.03.2008, 19:36
geçecekse mustafa sarıgül geçsin oda chp den ihraç edildi başkada kimseyi bulamıyorum Atatürkün yolundan gidebilecek biri varsa o gelmesini
isterim

yigitcan
02.03.2008, 22:04
CHP temel tabanını değiştirmek zorunda eskimiş kafalar ve sadece sözde kalan parti programlarını değiştirmek zorunda.Arkadaşların yorumlarına baktığımda 'Mustafa SARIGÜL' adı ilk akla gelen.Ama benim mesleğimden ötürü Mustafa SARIGÜL' le tanışma imkanı buldum.CHP kurtaracak bir isim olarak görmüyorum.Fakat bir gerçek var eğer parti başına geçerse şu anki iktidarın arkasına aldığı rüzgar gibi Mustafa SARIGÜL'de büyük oy alır.Çünkü zekası çok parlak ve Şişli ve yakın ilçelerde tüm organızasyonlarda hep kendisi var halkın içinden biri görüntüsü veriyor.Tabiki yukarıda belirttiğim gibi rüzgar ne kadar sürer belinmiz.Benim adayım Fikri SAĞLAR'dır.Tam sosyal demokrat ve gerçekçi bir insan CHP'nin tabanını ve o bildiğimizi felsefeye sahip bir insan.

matiğ
02.03.2008, 22:29
alevi foruma yeni katıldım burda hem yeni bilgiler öğrenip hemde kendi bilgilerimi arkadaşlarla paylaşmak istiyorum.üyeliğimi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum

matiğ
02.03.2008, 22:50
bence chp yi altıok un anlamını iyi bilen abd ve ab karşıtı kemalist bir lider yönetmeli.baykalın kızı amerikan vatandaşı ve kemal dervişle işbirliği yaparak devlete ait biçok yeri amerikaya satmak istedi yani ha tayyip ha baykal ikiside aynı.önemli olan bu zihniyettekileri yok etmek

Asii
02.03.2008, 22:53
alevi foruma yeni katıldım burda hem yeni bilgiler öğrenip hemde kendi bilgilerimi arkadaşlarla paylaşmak istiyorum.üyeliğimi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum

can aramıza hoşgeldin ama yanlış topiğe yazmışsın yeni gelen canlar için hoşgeldin topiğimiz
http://www.aleviforum.com/showthread.php?p=581304&posted=1#post581304

matiğ
02.03.2008, 22:59
tuncay özkan olmaz.gerçek kemalist değil kanaltürkte ab ile ilgili programlar başladı. yani maddiyat için ideallerinden vazgeçti.sarıgül de olmamalı çünki kotuk sevdalısı biri.sadece bir isim var VURAL SAVAŞ

paslıyüz
02.03.2008, 23:06
"Mustafa Kemal Atatürk" geçmeli http://img515.imageshack.us/img515/6111/c1xf3.jpg

Asii
02.03.2008, 23:09
yakında belediye secimleri var biliyorsunuz ve oyüzden çalışmalar başladı chp de partimizde dünde toplantımız vardı gereken herşey söylendi toplantıda eleştirlerimizi doğrularımızı söyledik evet chp değişime gidiyor sanırım

mustafa sarıgül partiden ihraç edildi chp nin başına gelmesini isterdim
ahmet necdet sezer veya hikmet çetin olursa chp kendine gelir

alis_34_06
02.03.2008, 23:14
ben derimki chp nin basına kim geçerse geçsin dostlar kurtulmak biraz imkansız herkez ordaki koltuk pesinde halkı düsünen kim var sizce devlette hepsi koltugunu düsünüyo bir milletvekilinin magası 2 3 milyar zam yapılıyo bir memurun bir çalisanın ise 30 40 milyon aradaki farka bak sizce b eflasyon çıkarmı düsermi ?saygılarımla

Kara Davut
03.03.2008, 02:10
Haluk Koç olabilir.Baykal'a son zaman rakip olarak çıkan Koç'un söylemleri çok doğru geliyor.Lakin Baykal'ın çevresinde azımsanmayacak derecede Baykal'a bağlı bir çevre var.Bu çevreyi yırtıp baykal'ın koltuğuna oturacak bir kişiyi de göremiyorum.Ancak şunu da söylemek isterimki,Allah uzun ömür versinde Baykal'a herhangi birşey olursa,chp'nin sonu dsp gibi olur diye tahmin ediyorum.Bence sonu hazin olmadan Baykal biran evvel yerine birini belirleyip ilk genel kurulda onu desteklemeli.bu kişi genç ve dinamik birisi olmalı.

eren aydın
31.03.2008, 21:52
yıllardır chp alevi oyları ile hep bi yere geldi ama alevilerle ilgili bi girişimde bulunuldumu...baykal varken bu zor zaten partinin içine ettti...bence chp nin başına SARIGÜL geçmeli

AristocraT
31.03.2008, 22:21
Nisanda ki kurultayda Baykalın tekrardan chpnin başına geleceğini ve onursal başkan ayrılacağını düşünüyorum.umut oran olabilir

kreşmir
31.03.2008, 22:23
sonuç olarak ayrılma gibi bir durum olacaksa olabilir....ben ayrılacağını

düşünmüyorum....büyük ihtimalle o koltukta ölür.....ve koltukla birlikte gömülür......

manibo45
31.03.2008, 23:49
Hemen hemen tüm cevap veren arkadaşlar Deniz BAYKAL'ın ayrılması gerektiğinden bu işi yapamadığından söz etmişler de hiçbiri tek bir sebep göstermemiş.

Yanlış anlaşılmasın ben Baykal'ı savunmuyorum onun kalmasını falanda desteklemiyorum

ama madem eleştiriyoruz bunu temellendirmek lazım diye düşünüyorum sadece. mesela eleştiren arkadaşlar 5 sebep saysınlar bu işi yapamadığına ve gitmesi gerektiğine dair. Örneğin geçen yılki cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecini son derece başarılı şekilde geçirdi Baykal, muhalefet partisinin yapması gereken ne varsa yaptı ve seçtirmedi (tabi Bahçeli yavşamasaydı meydandaki ip atmasının ardında durabilseydi hala seçilmemiş olacaktı) Tekrar tekrar söylüyorum Baykal'ı savunmuyorum ve kalması taraftarı değilim ama kuru kuruya son 5 yıldır söylenen "Baykal gitmeli" eleştirisini kabul etmiyorum. Objektif olun ve dayanak gösterin bu şekilde daha yapıcı, olumlu değerlendirebiliriz ancak...

Saygılarımla....