SivanA SimyacI
07.02.2007, 13:20
Sevgili Canlar,
Dün Habertürkde akşam haberlerinde gördüm bu haberi çay içiyordum boğazımda düğümlendi.
Diyanet asimilasyon çalışmalarına adeta hız katmış Cem Evlerine İmam atayacakmış.Diyanete olan tepkimizi sesimizi duyuralım.
İmamlarla beraber Kuran kursları açılacakmış.
Bu asimilasyona sesimizi gür çıkartalım.
Yok daha neler, bunu da yapabileceklerini sanmıyorum.
pazarcıklı
07.02.2007, 13:34
bu konuyu dün başka bir arkadaş açmıştı....
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=26280
serap_87
07.02.2007, 13:40
ben de izledim ve üzüldüm.Diyanet işleri büyük adımlar atmak peşinde.Halkın demokrasi anlayışını sömürmek böyle bir şey olsa gerek.Bu ülkede her açıdan özgürlüğün varlığını savunan bir sistemin yaptığı işler bunlar.Halk kendi ipiyle asıldı bence.Yine sessiz bir topluluk olan alevilere bulaştılar,kimse bizleri anlamaya çalışmıyor ki bunun yerine hakkımızda söz sahibi olamayacak kadar cahil insanlar konuşup akıl(!)vermeye kalkıyorlar.Gerçekten bu işe çok sinirlendim.Bizim dini duygularımızın böyle bir sistemde harcanması çok kötü.Bence gerçekten artık sesimizi duyurmanın vakti gelmiştir..
hasret_eylul
07.02.2007, 13:41
Sevgili Canlar,
Dün Habertürkde akşam haberlerinde gördüm bu haberi çay içiyordum boğazımda düğümlendi.
Diyanet asimilasyon çalışmalarına adeta hız katmış Cem Evlerine İmam atayacakmış.Diyanete olan tepkimizi sesimizi duyuralım.
İmamlarla beraber Kuran kursları açılacakmış.
Bu asimilasyona sesimizi gür çıkartalım.
İmam atıcaklar öylemi Cami imamı... İş atamakla olmuyor.. Alevilerin bu kadar tepkisi ile karşılacılacağı bilindiği halde.. kafama çok daha başka sorular takılmıyor değil hani....
ulasirmola
07.02.2007, 15:03
bunu yapacaklarını sanmıyorum. diyanetin bütçesi millieğitimin bütçesinden bile fazla olan bi ülkede her şey beklenir genede dikkatli olmak gerek.üstelik benim vergilerimle sağlanıyo bu bütçe.
Paşalıoğlu
07.02.2007, 17:27
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Görmez, İstanbul'daki bazı Cemevleri'nden gelen talep üzerine cemevlerinde Kuran Kursu açmak ve bu amaçla kadrolu imam atamak için harekete geçtiklerini ve bunun, "güzel ve memnuniyet verici bir gelişme" olduğunu savunurken, Alevi örgütleri ise Cemevleri'ni ibadethane olarak kabul etmeyen Diyanet İşleri'nin bu uygulamasının, "Cemevleri'ni Cami'leştirme çabası" olduğunu belirtiyor.
Bugüne kadar yaptığı açıklamalarda, Alevi inancını benimseyen vatandaşlara Cami'leri adres gösteren Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu çalışması, Cemevleri'ni Cami'leştirme çabasıdır. Bu, belki de ileride birer minare dikmek suretiyle Cemevleri'ni Cami'ye dönüştürme yönündeki niyetin ilk adımıdır ve Alevileri en kutsal mekanlarının içinde asimile etme çabasıdır.
Alevi sivil toplum örgütlerinin her fırsatta kapatılması gerektiğini savunduğu Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Cemevleri'nde Kuran Kursu açmaya ve Kuran eğitimi için kadrolu imam atamaya hazırlanmasına "bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" denir.
Rehberiniz aşk olsun.
çeşm-i naz
07.02.2007, 17:41
böyle bir topik mevcut can kazan'a (arama butonunu kullanarak bunu öğrenebilirsiniz)
merhabalar..ben bir alevi genci olarak buna karşıyım.imamların vereceği bilgi bellidir bizim kendi kültürümüze dair aydınlatıcılara ihtiyacımız var ki onlar da saygıdeğer dedelerimizdir ve mevcuttur.gittiğimiz her ortamda böyle oyunlara sessiz kalmayalım.özellikle benim gibi üniversite okuyan arkadaşlar kimseye ezdirmesinler kendilerini..ezdirmeyelim..kültürümüzün sesi olalım..böyle bir olay umarım olmaz..zaten başımızdaki malum...sessiz kalmamak umuduyla....
böyle bir şeye asla izin verilmez zatan cesaretde edeceklerini sanmiyorum aksi halde bin pişman olurlar
Bilinirki alevilerin dedeleri vardır ve onlarda en az imamlar kadar islam hakkında bilgi sahibidir ve Alevilik hakkında herkesten fazla bilgiye sahiplerdir. Böyle durumda bir eğitim verilicekse bunu verenler gene dedelerimiz olucaktır! Çorum ve Maraş Katliamında başı çeken imamlar, şimdi bize dinimi öğreticekler?
http://www.sonsayfa.com/news_detail.php?id=21019&uniq_id=1171197082
http://www.aleviforum.com/showthread.php?p=352090#post352090
Bu bölümden devam edebilirsiniz.
AKP gibi partiler oy kapma telaşı ile Cem vakfı gibi derneklerle gizli görüşmeler yapıyor ancak Alevilerle doğrudan masaya oturup sorunları ortaya koymalıdır.
Konu Kazan'da verdiğim linkden devam edebilirsiniz.