Orijinalini görmek için tıklayınız : Madımakın Anıtsızlığı...

EŞİTLİK PARTİSİ
07.02.2007, 21:13
Değerli Canlar...

02/07/1993 günü radyodan Sivas MADIMAKTA insanlık düşmanlarınca gerçekleştirilen KATLİAMI duyduğum andan beri olayı şu veya bu nedenle hatırladığımda her CANIN duygulandığı gibi içim yanar...
Yaklaşık 14 yıl geçti...üçer adet yerel ve genel seçimler yapıldı...anma yıl dönümlerinde yazıldı çizildi ve diğer zamanlarda da tüm ayrıntılar anlatıldı...
SİVAS'da şu an eksi dört derece soğukmu soğuk bir hava...konakladığım yerden kalktım tekrar MADIMAKIN bulunduğu yere geldim...gündüz zaten incelemiştim...
İnsanın içi bir hoş oluyor...kimseye kızamadım tabi...kızacağım, bağıracağım ve hakaret edeceğim bir kişi vardı oda Bektaş ÇELEBİ.
Evet 37 CAN sanki SEMAH dönüyordu bu sokakta...o çığılıklardan eser kalmamıştı ve en acısı bu olayı bilmeyen bir insan acaba burdan geçerken duyabiliyormuydu, görebiliyormuydu insanlık tarihinin bu KERBELA benzeri dramını...
Nerden bilsinki,ne bir işaret, ne bir hatırlatıcı levha...
Ve sen Bektaş ÇELEBİ siyaset yapıyorsun...bırak ALLAH AŞKINA...şimdi bırak, yapamayacaksan şimdi bırak...
Peki ne zaman yapacaksın...bana oy verin, Başbakan olayım...ya yapma ALLAH AŞKINA...ticaretmi yapıyorsun, bankadan kredemi istiyorsun...
Kebapçıdan şen şakrak bir Aile çıktı...çocukları sevimli mi sevimli...bir ara bari bu çocuğa sorayım dedim...ablalar, abiler burada cayır cayır yandı...yüzüme bakarlardı, yada delimi ne...derlerdi...
Evet Canlar...
AĞALRSA ANAM AĞLAR,GERİSİ YALAN AĞLAR...bir ana oldum bir an...yine kimseye kızamadım...Bektaş ÇELEBİ'ye verdim veriştirdim...
Hani sen ALEVİLİKTEN dem vuruyordun...Kerbela diyordun,Pir Sultan diyordun vede Sivas-Madımak diyordun...
Nerdeydin 14 yıldır...
Yahu bir tabela alıp asacak para bulamadın mı...sokağın başında ve cadde tarafındaki boş alana bari hatırlatıcı bir şey assaydın...
Bırak şimdi oteli almayı...o sonraki iş, palavra atma ve hayal kurma...ve şimdi kalkmışsın şu olacağım, bu olacağım diyorsun...
Evet CANLAR...
Karma karışık duygular...mangalda kül bırakmayan nutuklar...ALEVİLİKTEN nemalanmalar...
Peki bu işin baş SİYASİ sorumluları nerde...ANAYASAYI değiştirecek sayıyla TBMM de...
-PAZARLAMACILAR siyasi eli kanlı katil RTE ile İZMİR'de '' GİZLİ'' görüşme yapıyor...
Bektaş ÇELEBİ bırak onu bunu...kimsenin bir şey yapacağı yok...Valiliktenmi, Belediyedenmi nerden izin alırsan al bir an evvel şu boşluğa bir tabela as bari...
Provaksiyona gelmeden, diğer dostlarla görüş.
Sonra bu adayı KAMULAŞTIRIR ve 37 CANI Ökümsüzleştirirsin...
Ayrılırken 37 CANLA Göz Göze,Yanak Yanağa geldik...
Evet Canlar...sanırım DUYGULARIMI tüm çıkar MÜLAHAZARALARINDAN uzakta değerledirir,Sevgi ve Saygılarımı kabul edersiniz...

Bektaş ÇELEBİ