Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankaradaki Ana

SivanA SimyacI
09.02.2007, 11:25
Değerli CANLAR
Ne kadar doğru bilmiyorum fakat benim çevremde de var Ankarada bulunan ve Ana adında bir kadına sıkça ziyarete gidenler.
Çevremdeki insanları dinliyorum tamamı hurafe önce Allahdan medet beklenecek çoğu canımız böyle yersiz şeylerin peşinden koşuyor.
Bunu doğru bulanlar veya gidenler varmı aramızda,ben mantıklı bir açıklama bekliyorum.
Hurafe tarzı şeylerle insanları sömürmeyi yakışıksız buluyorum.

nuhmelek
09.02.2007, 12:03
kesinlikle bunların hepsi hurafe mantıklı insan önce şunu düşünür bakar onun zatenkendine hayrı yoktur banamı olacak der herşeyi allah dan istemliyiz bunların hepsi hurafe insanları kandırmakdan başka bişey deil

Servan
09.02.2007, 13:02
bakın bir deyişte şöyle söyler:
HAKKIN YARATTIĞI KUL SANA NEYLER...

Zaza_024
09.02.2007, 13:12
şimdi can sen orda ana demissin.. o ana bizim dedlerimizin eşerine hitap ettiğimiz ana mi? yoksa isim olarak mı ana.. bunu açıklarsan seviniriz..

SivanA SimyacI
09.02.2007, 17:36
şimdi can sen orda ana demissin.. o ana bizim dedlerimizin eşerine hitap ettiğimiz ana mi? yoksa isim olarak mı ana.. bunu açıklarsan seviniriz..

Ankaradaki hurafeci kadının kendine verdiği isim bu.

doctorctf
11.02.2007, 15:12
Bahsedilen kişi muhtemelen Zöhre Ana.ne kadar doğru bilmiyorum ama kendisinin ermiş olduğuna inanılır.ilk kurumsalaşma yıllarında hapse atıldığı fakat hapishaneden mucizevi bir şekilde çıktığı söylenmekte.bu olaydan sonra da kendisinin ermiş olduğuna inanılmış ve kocasıyla boşanmışlar falan filan...
hatta bi ara Objektif programında da bu konuya yer verildi ama takip edemedim.
eğer bu konuda yeterli bilgisi olan bi arkadaşımız bir açıklama yaparsa daha iyi olur...

Zaza_024
11.02.2007, 15:35
şimdi efendim bu konuya ben şöyle bir açıklama getireyim..

bahsedilen ana sanırım bizim dedelerimizin eşleri olan nefesi kuvvetli olan analardan..olabilir.. benim annem de ana.. ben de anayım..annemin ahları tutar..ertesi gün ah ettiği kişi mutlaka kötü bir vaziyette karşımıza çıkar..ellerde olan siil vb. yaraları iğneyle okuyarak iyileştirir..

anneannem ise ipe bakarak karşısındaki kişinin kişiliğini ve geleceğini anlatır..

eğer sizin bahsettiğiniz ana bu tür karşılıksız yardımlar yapıyorsa ben bunda bir sakınca görmüyorum.. anaların nefesleri kuvvetleri olur..tabiki bu kalbimdeki niyete bırakmak.

yani bir hurafe değil gerçektir..soydan gelen bir yetenektir..tabiki bahsedilen ana buysa..

saygılar..

sivaslı_sevda
11.02.2007, 16:53
Değerli CANLAR
Ne kadar doğru bilmiyorum fakat benim çevremde de var Ankarada bulunan ve Ana adında bir kadına sıkça ziyarete gidenler.
Çevremdeki insanları dinliyorum tamamı hurafe önce Allahdan medet beklenecek çoğu canımız böyle yersiz şeylerin peşinden koşuyor.
Bunu doğru bulanlar veya gidenler varmı aramızda,ben mantıklı bir açıklama bekliyorum.
Hurafe tarzı şeylerle insanları sömürmeyi yakışıksız buluyorum.

evet katılıyorum ankarada ..... ana diye birisi var 2 yıl önce tavsiye üzerine gittim ilk başta hersey normal görünüyordu kocaman lüx bir bina yaptırmış ! içerisi ana baba günü gibi oradan çocuk bekleyenler, saglık bekleyenler, kurban kesenler vs.vs. yaklaşık 3,5 4 saat beklettiler bizi içeride bekleme salonları cafeteryalar kitap kaset satılan bölümler de var para kazanma bölümleri paralı vc ler :sook asagıda ise havuz var havuza para atıyorsunuz dilek tutup sonrada bu dileginiz gercek oluyormuş . yanımda kuzenim vardı acıktım dedii cafeteryadan tost alalım dedik :D tost bitti saatler gecti bizim para üstüü hala yok ortada 2 3 saat sonunda elinde küçük bi poşet çalışanlardan biri geldi yanıma ve uzattı buyrun para üstünüz :) aaaaaaaaaa dedim kendi kendime bunlar bizim havuza attıgımız paralar yarısı paslanmış yarısıda hala ıslak orada bişeyler döndügünü hissettim bu arada her duvar köşesine micrafonlar ve cameralar yerleştirilmiş anadan isteyecek yani medet umacakları hersey ama hersey dinleniyor ve izleniyormuş meger 3 4 saat sonunda bi tellal bagırdı MÜJDE ana sizi kabul etti yukarıya çıktık hepimiz yerde sürünerek ananın elini öptük sanırım 100 kişi vardık yanyana arka arkaya sıralar oluşturup oturduk parmagını uzattı sen dedii bi erkege benmi dedi evet sen kalk ayaga gel tekrar elimi öp öptürdü elini sırtını sıvazladı sen iyi niyetli biri degilsin ayrıca bana inanarakda gelmedin terket burayı ! o kişi polis memuruymuş ve dinleme cihazları oldugundan konuştukları duyulmuş bir bir yani konuşan kişiler dertlerini isteklerini anadan ne beklediklerini aralarında konuşurken dinleniyormuş .neyse uzatmayım sadede gelelim bu kişiye tr dışından özellikle yardımlar geliyor insanların özelliklede alevi vatandaşlarımızın saf ve temiz duyguları istismar ediliyor. lütfen rica ediyorum böylesi hurafelere inanmayın .benmi neden gittim sadece meraktan siz merak etmeyin hiç bişey yok ne dilegim gercek oldu nede isteklerim hersey ALLAH dan ...:thumbup1:

güldestim
11.02.2007, 17:30
Ankara da benim bildiğim Zöhre Ana var.Akrabalarımdan onu ziyarete gidenleri çok duydum.Son derece modern giyimli,görünümlü bir kadınmış.Valla soruyorum bir kerametini gördünüz mü diye ama kimseden ses çıkmıyor:=)

Allah'tan başka kimseden medet umulmaz.Bunların hepsi bana göre hurafe.

KoCGiRiLi_
11.02.2007, 17:37
ben kararsısım bu konuda...

erkek cocuk ıstıyenlere mujde vermıstır erkek cocuğun olcak dıye ve olmustur..

cocuğu olmıyana mujde vermıstır cocuğun olcak dıye hatta kıs erkek sayısınıda vermıstır...

bır hıkmet var ama bıras ekonomık ağır basıyor o yusden ınsanlarda bıras cekımserlık var...

var bırseyler hurafe demek bıras ağır olur...

cekirgem
23.02.2007, 17:55
ankarada nerede bu??

seyyah1982
23.02.2007, 18:35
ahh din tacirleri ahh din tacirleri...

yanar anadolum sana yanarım...

hayatta en hakiki mürşit ilimdir...

seyyah1982
23.02.2007, 18:38
ankarada nerede bu??

mamak civarı zöhre ve sultan ana oralardaydı...

sultan ana bizim köylüdür arena muhabiri genç kıza bizim bahçenin çamurundan içersen çocugun olur diyen bir zattır...

hasret_eylul
23.02.2007, 18:55
ben kararsısım bu konuda...

erkek cocuk ıstıyenlere mujde vermıstır erkek cocuğun olcak dıye ve olmustur..

cocuğu olmıyana mujde vermıstır cocuğun olcak dıye hatta kıs erkek sayısınıda vermıstır...

bır hıkmet var ama bıras ekonomık ağır basıyor o yusden ınsanlarda bıras cekımserlık var...

var bırseyler hurafe demek bıras ağır olur...

yaw arkadaşlar böyle şeylere inanmanıza çok şaşırıyorum..neden inanırsınız ki bilmem..

yok erkek çocuğu olana müjde veriyormuşta yada çocuğu olmayana müjde veriyormuş vs vs vs.....öncelikle bugün Bilim olgusu o kadar ilerleme kaydetmiştir ki merak etmeyin çocuğunuzun cinsiyetini bile siz belirler olmuşsunuzdur artık..çocuğu olmayanın ne işi vardır üfürükçünün yanında alla alla ya...

Hiç dikkat edeniniz oldu mu bu arada son dönemlerde erkek çocuklarındaki artıştaki yoğunluğu..evet bu Özelliklede Asya ülkelerinde yaşanmaktadır.. Bilim yanlış yerlerde kullanılıyor bunada üzülmemek elde değil bu gidişle Biz bayanlarında nesli tükenecek yanarım yanarım ona yanarım....Bide şu Ataerkil zihniyetin yıkılamamış olmasına....

Haydaryiğit
23.02.2007, 18:59
Eski türklerden kalma geleneğimiz bu günlere kadar gelmiştir.Tarihi Orta Asya Türk devletlerine dayanıyor...Türklerin İslam'dan önce dinleri Gök Tanrı Dini (ki İslam anlayışıyla benzerlikleri vardır.),Şamanizm,Çinlilerden öğrendikleri Budizm,Hinduizm...
Ancak bu dinlerden en etkili olan ise Gök Tanrı Dini ve Şamanizmdi.Şamanizde hep ağaçlara çaput,bez bağlamak,taşları toprakları öpmek,türbelerin ziyaretleri... Bunun gibi inanışları daha devam ettiriyoruz... Çünkü bu inanışlarımızı hiçbir zaman kaybetmemişiz ve bu inanışlarımızı bu güne kadar devam ettirmişiz.
Bu inanışımız da bazen bize çok kötüye patlıyor bizim için.Çünkü bazı din istismarcıları bizim inanışlarımızdan dolayı bizi kullanıyorlar.

İşte ziyarete gittiğinde ziyaretçiden istenen davranışlar ve ziyaretçi yorumları
"kadın elmayı ısırıyor yarısını bunuda sen ye düzel diyo ağzını suyla çalkalıyo onu bardağa boşaltıp bunu için" diyor.
Daha kendi bulunduğu yere gitmeden çocuğu olmayan kişilere satılmak üzere okunarak hazırlanmış elmalarla karşılaşıyorsunuz.Bu arada adamlar elmaları tümde satmıyorlar ,hepsini ikiye bölüp gelirlerini de arttırıyorlar.
Hemen yanındaki masada hz ali nin resimleri, haçıbektaş tabakları,vs.birçok şey.Kurban kesmek isteyenler için hazır kurbanlıklar ,kesim yerleri ve kesecek kasapları hazır durumda tabi o işlerde ücretli.
"Kendi bulunduğu odaya ben giremedim çünki emekler vaziyette yanına gidilip eteği öpülüyordu.Bayanın oturduğu yerin duvarında sağ tarafta hz alinin ,sol taraftada atatürkün resmi vardı.Herkes sıra ile giriyordu o bayanın yanına ve anneannemin de dizleri üzerinde gitmesine mani olmaya calışınca beni kapı dışarı ettiler."
Zöhre Ana denilen bu kadın trilyonlarca para harcıyarak Ankara Mamak Kömür Deposu mevkiinde (Mamak Türküsü adlı parçada geçen Kömür Deposu) 5 yıldızlı otel lüksünde bir yapı yaptırdı.Üzerinde helikopter pisti bile bulunan, her türlü ayrıntısı düşünülmüş şahane bir bina.
"Zöhre ana mı?... iki yıl onunla uğraştım can. Annemle,dayıyı kurtardık onun elinde ama teyzeyi kurtaramadık.
Yıl 1993. yine annemi Zöhre anaya götürdüğüm günlerden bir gün(o yıllarda ayda bir gün giderdi.) bir tane deve getirmişler. yan taraftada koli koli eti puf.(şimdi var mı bilmiyorum)Kim dileğini diler ve o eti put tan alıp deveye verirse dileği gerçekleşecek.Hadi bakalım... İnsanlar kuyruk oluşturmuş devenin yanında. O sırada yaşlı bir teyze ağlamaya başladı. Merak ettim neden ağladığını sordum, cevabı :"Vah gurban sorma! gurban olduğum benim verdiğim eti pufu yemedi..."
Ve işte kitabı bile yazılmış Zöhre Ana adındaki sömürücü kadın.Bir gün bu kitabı okursanız.Kesinlikle inanmayın.Bende küçüklüğümde ne yazıkki babamın,babaannemin baskısıyla gitmiştim.
"Hatta bu kadın para konusunda kardeşi ile anlaşılamıyınca mahkemeye wermişti kardeşi TV lere çıkmışlardı."
10592

Size tavsiyem bunun gibi istismarcılara biz alevi aydınlar olarak inanmayalım.Dikkat edelim...

Kaynak www.********.com

selin
17.11.2007, 22:24
Sayın Arkadaşlar Zöhre Ana İçin Bir Topik Açılmış hangi Konuda Bilgi Alınmak İsteniyorsa yardımcı olalım Bazı Arkadaşlar gerçekleri değil Kendince Düşüncelerini Yazmışlar.

Okan22
17.11.2007, 22:43
Ne anlatmak istediğini tane tane tekrar açıklarmısın bize ben hiç bir şey anlamadımda

selin
17.11.2007, 22:46
Ne anlatmak istediğini tane tane tekrar açıklarmısın bize ben hiç bir şey anlamadımda

Hangi Konuda Bilgilenmek İstiyorsanız. Ben O dergahta Yıllardır Hizmet ederim yapılan Yanlışlıkları Yanlış Anlaşılmaları Bilgilendirelim.

sivaslı_sevda
17.11.2007, 22:50
Hangi Konuda Bilgilenmek İstiyorsanız. Ben O dergahta Yıllardır Hizmet ederim yapılan Yanlışlıkları Yanlış Anlaşılmaları Bilgilendirelim.

Bir önceki sayfada benim bire bir yaşadıklarım yazıyor bir bir cevaplarsanız sevinirim

selin
17.11.2007, 23:00
evet katılıyorum ankarada ..... ana diye birisi var 2 yıl önce tavsiye üzerine gittim ilk başta hersey normal görünüyordu kocaman lüx bir bina yaptırmış ! içerisi ana baba günü gibi oradan çocuk bekleyenler, saglık bekleyenler, kurban kesenler vs.vs. yaklaşık 3,5 4 saat beklettiler bizi içeride bekleme salonları cafeteryalar kitap kaset satılan bölümler de var para kazanma bölümleri paralı vc ler :sook asagıda ise havuz var havuza para atıyorsunuz dilek tutup sonrada bu dileginiz gercek oluyormuş . yanımda kuzenim vardı acıktım dedii cafeteryadan tost alalım dedik :D tost bitti saatler gecti bizim para üstüü hala yok ortada 2 3 saat sonunda elinde küçük bi poşet çalışanlardan biri geldi yanıma ve uzattı buyrun para üstünüz :) aaaaaaaaaa dedim kendi kendime bunlar bizim havuza attıgımız paralar yarısı paslanmış yarısıda hala ıslak orada bişeyler döndügünü hissettim bu arada her duvar köşesine micrafonlar ve cameralar yerleştirilmiş anadan isteyecek yani medet umacakları hersey ama hersey dinleniyor ve izleniyormuş meger 3 4 saat sonunda bi tellal bagırdı MÜJDE ana sizi kabul etti yukarıya çıktık hepimiz yerde sürünerek ananın elini öptük sanırım 100 kişi vardık yanyana arka arkaya sıralar oluşturup oturduk parmagını uzattı sen dedii bi erkege benmi dedi evet sen kalk ayaga gel tekrar elimi öp öptürdü elini sırtını sıvazladı sen iyi niyetli biri degilsin ayrıca bana inanarakda gelmedin terket burayı ! o kişi polis memuruymuş ve dinleme cihazları oldugundan konuştukları duyulmuş bir bir yani konuşan kişiler dertlerini isteklerini anadan ne beklediklerini aralarında konuşurken dinleniyormuş .neyse uzatmayım sadede gelelim bu kişiye tr dışından özellikle yardımlar geliyor insanların özelliklede alevi vatandaşlarımızın saf ve temiz duyguları istismar ediliyor. lütfen rica ediyorum böylesi hurafelere inanmayın .benmi neden gittim sadece meraktan siz merak etmeyin hiç bişey yok ne dilegim gercek oldu nede isteklerim hersey ALLAH dan ...:thumbup1:

Sayın Sivaslı_Sevda; İl Önce Binadan Bahsedelim Bina İçerisinde ne Vardı neler Gördün Biraz açarmısınız O Binayı Yapmak için Bizler gecemizi Gündümüze katarak Yıllarca emek Sarfettik Ne Zor şartlarda yapıldı Biliyormusun. Belki Bilmiyorsundur. Orada Kurban Kesim, Mork, Cem Evi, Düğün salonu, yemekhane, Aşevi, Pişen Lokmaları Yenildiği Bölüm Dışardan gelen İnsanları Konaklaması için yatakhane Var.

Aşağıda birde havuz dediğin Orada bacıların Gözleme Satarak O Gördüğün Binanık Giderlerini karşılamaya çalışan Gönüllü İnsanlar var.

Kamara veya Mikrafon Yok Sallıyorsun.

sivaslı_sevda
17.11.2007, 23:11
Şimdi benim bire bir yaşadıgım gördüğüm olayları yalanlayamazsınız bu 1 2. si anlattıgım olayda hiç bir sekilde bir kelime hatası bile yok anlattıgım yerler ve olaylar gercektir siz şimdi dogal olarak bulundugunuz mekanı kollamak zorundasınız olabilir ama bu hiç bir sekilde benim anlattıgım dogrulara yalan demenizi gerektirmez orda çalışıyor olabilirsiniz gönüllü yada paralı biz biliyoruz kimlerin gönüllü kimlerin paralı çalıştıgını ben sdece ankarada bir ana diye açılan konuya cevap yazmıştım aylar önce ben o mekanı görmediysem gitmediysem o olaylara şahit olmadıysam ne yapıyorum iftiramı atıyorum yada bu kadarmı sallıyorum o binayı kim yapmış yada nasıl yapılmış onuda biliyorum türkiye dışı insanların parmagı var demek yapılırken sizde vardınız :)

selin
17.11.2007, 23:14
Ankara da benim bildiğim Zöhre Ana var.Akrabalarımdan onu ziyarete gidenleri çok duydum.Son derece modern giyimli,görünümlü bir kadınmış.Valla soruyorum bir kerametini gördünüz mü diye ama kimseden ses çıkmıyor:=)

Ben Gördüm

selin
17.11.2007, 23:19
Şimdi benim bire bir yaşadıgım gördüğüm olayları yalanlayamazsınız bu 1 2. si anlattıgım olayda hiç bir sekilde bir kelime hatası bile yok anlattıgım yerler ve olaylar gercektir siz şimdi dogal olarak bulundugunuz mekanı kollamak zorundasınız olabilir ama bu hiç bir sekilde benim anlattıgım dogrulara yalan demenizi gerektirmez orda çalışıyor olabilirsiniz gönüllü yada paralı biz biliyoruz kimlerin gönüllü kimlerin paralı çalıştıgını ben sdece ankarada bir ana diye açılan konuya cevap yazmıştım aylar önce ben o mekanı görmediysem gitmediysem o olaylara şahit olmadıysam ne yapıyorum iftiramı atıyorum yada bu kadarmı sallıyorum o binayı kim yapmış yada nasıl yapılmış onuda biliyorum türkiye dışı insanların parmagı var demek yapılırken sizde vardınız :)

Sayın Sivaslı_Sevda; Görmüş Gitmiş olabilirsin, Ama Söylediklerinin Doğruları Yansıtmıyor. Ben Bir Şeyi Kollamak Mantığıyla haraket etmiyorum Sizlerinde Orada Hizmet eden İnsanları Karalamaya hakkınız yok. Hiç Kimse Orada para Almaz Alan varsa İsbat etmeni İsteyeceğim senden. Orada Hak için Hizmet yapılıyor. Orası Bir dergahtır. kim Yaptı yada Yaptırdı Açıkla, Türkiye dışından Kimin Parmağı Var.

sivaslı_sevda
17.11.2007, 23:27
Sayın Sivaslı_Sevda; Görmüş Gitmiş olabilirsin, Ama Söylediklerinin Doğruları Yansıtmıyor. Ben Bir Şeyi Kollamak Mantığıyla haraket etmiyorum Sizlerinde Orada Hizmet eden İnsanları Karalamaya hakkınız yok. Hiç Kimse Orada para Almaz Alan varsa İsbat etmeni İsteyeceğim senden. Orada Hak için Hizmet yapılıyor. Orası Bir dergahtır. kim Yaptı yada Yaptırdı Açıkla, Türkiye dışından Kimin Parmağı Var.

Evet kolluyorsunuz en azından bilmediginiz seyleri savunuyorsunuz benim amacım böylesine hurafelere böylesi insanlara bizim insanımızın inanmamasıı bizde sizler gibi düşünerek ve inanarak gitmiştik ama oraya gittigimizde gördükki hepsi birer yalan kendim bizzat havuza dilek tutup para attım tost parası üzeri paslanmış havuzdan toplanan paralar geldi saatlerce bekletildik yalan hersey yalan orda hersey para kazanma amaçlı insanlar saf ve temiz duygularlaa bagışlar kurbanlar vs. götürüyorlar bagışlıyorlar buna ben ve ailem hatta sülalem şahit olduk sizinle polemik yapmak degil amacım insanların iyiniyetleri kötüye kullanılmamalı ...

selin
17.11.2007, 23:41
Evet kolluyorsunuz en azından bilmediginiz seyleri savunuyorsunuz benim amacım böylesine hurafelere böylesi insanlara bizim insanımızın inanmamasıı bizde sizler gibi düşünerek ve inanarak gitmiştik ama oraya gittigimizde gördükki hepsi birer yalan kendim bizzat havuza dilek tutup para attım tost parası üzeri paslanmış havuzdan toplanan paralar geldi saatlerce bekletildik yalan hersey yalan orda hersey para kazanma amaçlı insanlar saf ve temiz duygularlaa bagışlar kurbanlar vs. götürüyorlar bagışlıyorlar buna ben ve ailem hatta sülalem şahit olduk sizinle polemik yapmak degil amacım insanların iyiniyetleri kötüye kullanılmamalı ...

Sayın Sivaslı_Sevda; Niye doğruyu Söylemiyorsun Hiç Bir Zaman Orada Tost satılmadı Gözleme desen Anlarım Ama Tost Yok; Kimse Orada İnsanların İyi Niyetini İstismar etmiyor Aksine Oraya gelen İnsanların Gittiğini Söylediğine Göre Oraya Ne amaçla geldiklerinide Biliyorsundur. Saatlerce sadece Siz değil herkez bekliyor Orada Zöhre Ana'nın herkesi teker teker Alıp Konuşmasını Beklemiyorsun değilmi.

sivaslı_sevda
17.11.2007, 23:46
Bu anlattıgım olayların hepsi dogru 4-5 yıl önce şahit oldum ve ben o insana inanmıyorum siz orda çalışıyormuşsunuz dogrudur ve kolluyorsunuz oda ayrı bi konu daha fazla sizinle polemik yaparak sizlere prim vermek isemiyorum ana diye baba diye bişey yoktur hersey Allahtandır ...

selin
17.11.2007, 23:51
Bu anlattıgım olayların hepsi dogru 4-5 yıl önce şahit oldum ve ben o insana inanmıyorum siz orda çalışıyormuşsunuz dogrudur ve kolluyorsunuz oda ayrı bi konu daha fazla sizinle polemik yaparak sizlere prim vermek isemiyorum ana diye baba diye bişey yoktur hersey Allahtandır ...

Anlaşıldı Sayın Sivaslı_Sevda Anlaşıldı, ne Yapmaya Çalıştığınız. Sizler İnanmayın Ben İnanıyorum Gördüklerim Bana yeter.

gunisigi
18.11.2007, 01:13
sevdacım bende bir kaç olayına şahitim inanmıyorum ama şahitim

Başkomser
18.11.2007, 01:38
bende gittim bu sene gerçektende sizin dediğiniz hurafe felan değil.zöhre ana denilen şahsiyet. gerçektende ermiş bi kişi.örn bi kadını çocuu olmuyormuş.ev enson çare olarak ana ya gelinmiş.orda bide şöyle bişey var sadece çocuğu olmayanlar bir elma alıyor. sonra işte anaya derdini söyliyor. sonra ana kadına bu elmayı veriyor. sonra ana diyorki:elmayı sormaydan ve içinden bişey dahi çıksa yiyaceksin diyor. kadın elmayı alıyor evinde soyup yiyor kadın gerçektende hamile kalıyor fakat çocuk deririsiz dünya ya geliyor.kadın tekrar ana ya gidiyor.ana tabi kadına kızıyor ve bir battaniyeye sarıyor kadına eve gidene kadar bunu açmayacaksın diyor kadın eve geldiğindeçocuğun derisi çıkmış oluyormuş.bunu yaşayan kadın anlattı.gerçektende sizin zannettiğiniz gibi biride değil.hem ana diyorki bana son çare olarak gelin.bi gün gidin yanına bi onu görün inanın çok yanılacaksızın!!!!!

yaralı gölge
18.11.2007, 01:47

akadaş sana aynen kadılıyom ben de gidmişdim
haklısn aynen böyle oloyor

Mahir_86
18.11.2007, 02:31
ben ne ankaraya gittim nede bahsettiyiniz anaya.. ama dersenizki bunlar hurafe karşınızda dururum.. evet haklısınız sırf para için yapanlar var.. peki para almayanların ne karı var? ben gittim gördüm.. parada almadı birşeyde istemedi .. ve dedikleri doğru çıktı.. buna ne diyebilirsiniz?

http://img215.imageshack.us/img215/4149/asdfji5.jpg

yukardaki resmi ben çizdim.. anahtarı yukardaki şekilde kitabın içine ben koydum ve iple sıkıca bağladım... lütfen gözünüzde canlandırın... aşağıdaki resim gibi... sadece işaret parmkarlını kullandı adam... anahtarı işaret parmaklarını kullanarak havaya kaldırdı...

http://img259.imageshack.us/img259/8168/asdfzo6.jpg

ve ona birşeyin olup olmayacagını soracaksınız.. oda: olacaksa kitap dönsün, olmayacaksa dönmesin diyecek...

benim sordugum... ilk okul 3. sınıftan cıkmış 4. sınıfa başlayacağım. ertesi gün okul acılıyor.. 1. 2. ve 3. sınıfta sürekli kavga ettiğimiz bir cocuk vardı.. direk bunu sordum amcaya.. biz kavga edecekmiyiz? oda şöyle dedi: Mahir le O çocuk kavga edecekse kitap dönsün, Kavga etmeyeceklerse kitap dönmesin. ( tabi arapça söyleniyor herşey.. arap oldugumuz için)

ve sonuçç... kitap dönmedi.. yani kavga etmeyecektik...

okulun ilk günü Çocuk okula gelmedi.. ne ertesi gün ne ertesi hafta ne sonraki sene.. başka okula aldırmış kaydını...

buna benzer şeylerde oldu... ama siz deyin hurafe o desin ermiş o desin oyun var.. ben gördüyümü bilirim..

bu zat şu anda rahmetli.. babamın dayısı olur...

wolcano84
18.11.2007, 04:25
pasbal muhabbete dönmüs konu!!! geçin bu bu dede şu ana muhabbetlerini ya benim nefesim hepsinden kuvvetli gelsin kossun bakalım 5 km benimle beraber gmreyim nefesinin kuvvetini.canlar lütfen toparlayın kendinizi.ne gelirse allahtan gelir.iyide allahtan kötüde allahtan.hurafe bunlar kimsede beni ikna etmeye calısmasın cevap yazmaya calısmasın.peygambere bile şüphe denler gelipte bana burada zöhre ana cem dede muhabbetlerini acmasın!!!

zülfikares
18.11.2007, 09:01
ya canlar bunlar yanliş
banada muhiitin hoca derler burda ama ben sadece alime biçagı alıp bildiğim ayetleri okurum benm bildğm hadişlerden ve okuduklarımdan yola cıkarak sadece manevi huzur gerekiyo belkide o gidenler kendilerini boşlukta buluyo onun yerine git abdest
al namaz kıl alhın huzuruna var ondan daha iii ona verdiğn parayada hayır yap arkandan allah razı olsun derler

selin
18.11.2007, 20:53
pasbal muhabbete dönmüs konu!!! geçin bu bu dede şu ana muhabbetlerini ya benim nefesim hepsinden kuvvetli gelsin kossun bakalım 5 km benimle beraber gmreyim nefesinin kuvvetini.canlar lütfen toparlayın kendinizi.ne gelirse allahtan gelir.iyide allahtan kötüde allahtan.hurafe bunlar kimsede beni ikna etmeye calısmasın cevap yazmaya calısmasın.peygambere bile şüphe denler gelipte bana burada zöhre ana cem dede muhabbetlerini acmasın!!!

Ben hep Sorarım İnsanlara Neden Görmediğin Bir Konuda Yorum Yapıyorsun Diye Neye Dayanarak Konuşuyorsunuz Anlamıyorum. Nesine Şahit Olup Bu Karara Vardın Zöhre Ana'yı Ne Kadar Tanıyorsun, Yada Biliyorsun. O Sadece Duasını Veriyor. Biz Orada Binlerce İnsanın Şifaya Kavuştuğunu Gördük Gözümemi İnanayım sanamı.

dilekcan
18.11.2007, 23:03
Bu Zöhre Ananın evine bende gittim.1993 yılıydı 2 katlı bir evi vardı.içerisi ana babagünü kurban kesenlerleçhastalarlaçsifa arayanlarla doluydu.Ankarayı cok iyi bilmem ama mamakda dediler.Oraya gitmeden önce bi tanıdığın böbreğinde taş varmıs ve 2 gün sonra ameliyatla alınacaktı taşları.annesi bu Zöhre Anaya nasıl inanıyorsa artık dualar etmiş kurban adamış ve adam hastaneye yattıgının ilk günü geri cıktı taşlar düşmüş ameliyata gerek yok demişler.tabi annesi hemen bu ana ya kurban götürüp kesti.bizde davetliler arasındaydık.yani bu vesile ile oraya gittim ve gördüm.şimdi derseniz peki bu olaya inanıyormusun diye biraz yorumsuz bakıyorum.belki benim basıma gelseydi farklı düşünürdüm.sadece uzaktan duyduğum bir sey olduğu içinde yorum yapmak istemiyorum.hani bizim büyüklerimizden duyduğum bir söz vardı.insan sıtkı ile dua eder birseyleri isterse cansız taşı bile cana gelirmiş.İşte bunun gibi birşey buda herhalde.Mesela ben 17 yıl sonra doğmuşum annemin gitmediği doktor gitmediği hacı hoca kalmamış hep anlatır.dedelerden biri annemin azgının içine dua edip tükürmüş bile.Cok iğrenç birsey dediğinizi duyar gibiyim çünkü gerçkten iğrenç.Sonra annemle babam Haydar Sultan diye bir türbe var.Hangi ilde oldığunu hatırlayamadım şimdi .Oraya gitmişler kurban falan kesmişler dualar etmişler ve annem 17 rardan sonra hamile kalmış ve yakın çevreden birkaç kişide bu türbede annem oturup dua ederken rüyalarında görmüşler.Annem benim adımı Sultan koymak istemiş babam Dilek koymuş.Bunuda sizinle paylaşmak istedim.yine yorum yapmıyorum bakış acısına bağlı .

sivaslı_sevda
18.11.2007, 23:18

Allah'tan başka kimseden medet umulmaz.Bunların hepsi bana göre hurafe.

Modernde ne kelime tırnaklar uzun manikürlü ojeli suratında 5 kilo boya ipek ve saten kıyafeti saçları fönlü böyle bi anada hiç görmemiştim 15 yıl önceki kitap kapagında kısa saçlı resmi olan o şişman bakımsız kadın nerde şimdiki ana diye tabir edilen kadın nerede

selin
18.11.2007, 23:57
Modernde ne kelime tırnaklar uzun manikürlü ojeli suratında 5 kilo boya ipek ve saten kıyafeti saçları fönlü böyle bi anada hiç görmemiştim 15 yıl önceki kitap kapagında kısa saçlı resmi olan o şişman bakımsız kadın nerde şimdiki ana diye tabir edilen kadın nerede

Oda Bir İnsan Sonuçta kabımlı Olmasa Bu sefer Onu yazardın. Bunda Ne Kötülük var Anlamadım.

sivaslı_sevda
19.11.2007, 00:59
Oda Bir İnsan Sonuçta kabımlı Olmasa Bu sefer Onu yazardın. Bunda Ne Kötülük var Anlamadım.

Siz ben ne desem neden muhalefet oluyosunuz benimle kişisel bi probleminiz varda benmi bilmiyorum :) burda herkes fikrini açıklıyor siz inanırsınız olabilir ama ben inanmıyorum bana her yazdıgım kelime için hesap soramazsınız muattap bile olmam yanlış aslında sizinle cevap bile vermemem gerekiyo ama

sivaslı_sevda
19.11.2007, 12:45
ben ne ankaraya gittim nede bahsettiyiniz anaya.. ama dersenizki bunlar hurafe karşınızda dururum.. evet haklısınız sırf para için yapanlar var.. peki para almayanların ne karı var? ben gittim gördüm.. parada almadı birşeyde istemedi .. ve dedikleri doğru çıktı.. buna ne diyebilirsiniz?

http://img215.imageshack.us/img215/4149/asdfji5.jpg

yukardaki resmi ben çizdim.. anahtarı yukardaki şekilde kitabın içine ben koydum ve iple sıkıca bağladım... lütfen gözünüzde canlandırın... aşağıdaki resim gibi... sadece işaret parmkarlını kullandı adam... anahtarı işaret parmaklarını kullanarak havaya kaldırdı...

http://img259.imageshack.us/img259/8168/asdfzo6.jpg

ve ona birşeyin olup olmayacagını soracaksınız.. oda: olacaksa kitap dönsün, olmayacaksa dönmesin diyecek...

benim sordugum... ilk okul 3. sınıftan cıkmış 4. sınıfa başlayacağım. ertesi gün okul acılıyor.. 1. 2. ve 3. sınıfta sürekli kavga ettiğimiz bir cocuk vardı.. direk bunu sordum amcaya.. biz kavga edecekmiyiz? oda şöyle dedi: Mahir le O çocuk kavga edecekse kitap dönsün, Kavga etmeyeceklerse kitap dönmesin. ( tabi arapça söyleniyor herşey.. arap oldugumuz için)

ve sonuçç... kitap dönmedi.. yani kavga etmeyecektik...

okulun ilk günü Çocuk okula gelmedi.. ne ertesi gün ne ertesi hafta ne sonraki sene.. başka okula aldırmış kaydını...

buna benzer şeylerde oldu... ama siz deyin hurafe o desin ermiş o desin oyun var.. ben gördüyümü bilirim..

bu zat şu anda rahmetli.. babamın dayısı olur...

Ben sadece ankaradaki ana diye tabir edilen kadın için yazdım bunları tabiki gerçekten ermiş insanlar var bizim köyümüzdede varmış kaybolan eşyaların insanların yerini bulan hatta insanların ölecekleri günleri tarihleri bile biliyormuş kendisi 2 hafta sonra cuma günü ölücem demiş ölecegi yerii süpürmüş temizlemiş ve gercekten o tarihte ölmüş istegi üzerine oraya gömülmüş büyüklerim anlatıyor. Ama insanların iyi niyetini kötüye kullanıp bu işi sırf bariz bi şekilde para kazanma amaçlı yapanlara karşıyım . :devil2:

alidendir
19.11.2007, 14:27
gerçekten ermiş insanlar para karşılında hiçbir iyilik yapmazlar.
bizim cevremizdede var ermiş insanlar ama asla bizlerden para isteyip kendileri için birşey beklemediler.
hiçkimseye para verip ondan iyilik beklememek gerekir.

selin
19.11.2007, 20:26
Siz ben ne desem neden muhalefet oluyosunuz benimle kişisel bi probleminiz varda benmi bilmiyorum :) burda herkes fikrini açıklıyor siz inanırsınız olabilir ama ben inanmıyorum bana her yazdıgım kelime için hesap soramazsınız muattap bile olmam yanlış aslında sizinle cevap bile vermemem gerekiyo ama

Sizinle kişisel problemim neden olsun Zöhre Ana'ya karşı olan yaklaşımınıza doğrularla cevap veriyorum Konu Başlığıda o değilmi. Kişisel bir durum olamaz. Cevap Vermeyin.

selin
19.11.2007, 20:28
gerçekten ermiş insanlar para karşılında hiçbir iyilik yapmazlar.
bizim cevremizdede var ermiş insanlar ama asla bizlerden para isteyip kendileri için birşey beklemediler.
hiçkimseye para verip ondan iyilik beklememek gerekir.

Sözlerinin Zöhre Ana'yla ne ilgisi Var. Bir menfaat karşılığı birirne birşeymi yapmış Kanıtlayında bizde bilelim.