Orijinalini görmek için tıklayınız : Masonluk, Bilderbergler, Tapinak Sovalyeleri

sphinx
10.12.2005, 22:45
kimileri tarafindan dunyayi yoneten gizli orgutler diye aniliyorlar, kimileri tarafindan ise, zenginler arasinda kurulan sosyete klupleri olup, iyilik kampanyalari yapan kurumlar diye aniliyorlar .

bir suru soylenti var haklarinda, turkiyede de bir suru mason liderler oldugundan, Aydin Dogan medya grubu liderinin Bilderberg olduguna kadar soylentiler.

peki biliyor muyuz nedir bu Masonluk , sozluk anlami tas ustaligi olarak geciyor. kimileri yahudilerin ve yahudilerin hizmetcilerinin orgutu diyor. Zionistlere hizmet verirmis.

Bilderberg,Hollandada bir otel ismi, her yil dunyanin cogu alanda soz sahibi olan liderleri bu otelde toplaniyor. Bill Clinton silik biriyken, Arkansas Valisi, bu toplantida tanitiliyor ve hemen ardindan hizli bir yukselise geciyor ve baskan olup iki donem gorev yapiyor.

tapinak sovalyeleri (knights templar ) , masonlarin bu gizli orgutun devami oldugu soylenir.

anlatilanlara gore, hacli seferlerinde tapinakcilar, kral suleymanin tapinaginda cok gizli bilgilere ve hazinelere ulasmislar, sonra avrupaya donuslerinde bu bilgileri ve varliklari sebebiyle hep el ustunde tutulmuslar fakat bir yandan da klisenin cok buyuk dusmani haline gelmisler, ellerindeki bilgiler her neyse aciklamamislar, kimileri gercek incil oldugunu, bu nedenle kliseye karsi hep koz olarak ellerinde tuttuklarini soylerler.

Ayni zamanda bu tapinakcilar, avrupa tarihinde ilk bankacilik seklini ve check kullanimini olusturan kisiler. para kullanimi ve idaresi konusunda da ustalar ( yahudilerin cok iyi olduklari bir konu )

daha sonra klise bu orgute karsi cogunlukla engizisyon mahkemelerini baslatiyor ve cogu yakiliyor. Oradan kacanlar ellerindeki bilgileri ve hazinesiyle amerikaya kacip freemasonry -masonlugu kuruyorlar, ve amerikanin ilk kuruculari bu gun ap acik soylenir, masonlardir. George Washington, Abraham Lincoln, Thomas Jefferson. Ayrica amerikanin para basmakla gorevli olan ve hazineleri tutan bankasi her ulkede oldugu gibi devlet bankasi degil ozel bir bankadir- Federal Reserve Bank sadece onu resmi gostermek icin verilen bir addir.

ben bu konulara ilk, Da Vinci Sifresi diye bir kitap okudugumda bulastim, daha sonra da Rule by Secrecy diye ayri bir ayrintili kitap okumustum.

cok ilginc ve insani ceken konular. bir iddia ikinci dunya savasinin baslamasi tamamen bu gizli orgutler arasinda olan anlasmazliklardan kaynaklaniyormus.

bayagi bir kaynak okumustum bir aralar, ama o kadar cok bilgi yogunlugu ve detay var ki, bir de hangisi gercek hangisi yalan ayird edemiyorsunuz, hepsi bir yerden birbirine baglaniyor, bulmaca gibi yani :)

bu konularda bilgileri olan varsa memnuniyetle dinleyebilirim.

izmirksk
10.12.2005, 23:41
bir ara merak ettiğim bir konu idi fırsat olmamıştı ama tarihçi(ve atatürkçü kimliği ile tanınan) ergün aybars izmirde bir yerel tv.ye konuk olduğundda atatürk ün mason olup olmadığı ile ilgili soruya evet olması muhtemel-yani olabilir-ama bu neyi değiştirirki demişti.doğrudan inkar etmemesi ilginçti
ben olayın iç yüzünü bilmedğim net bir şey diyemem.
genel olarak araştırma açısından ilgimi çeken konular.
özellikle tapınak şövalyeleri

sphinx
11.12.2005, 20:42
internette bir mason sitesine denk geldim yaziyi yazdiktan sonra.

bizim turk parasi 20 milyonluk, tam ataturkun kafasinin kenarinda bir isaretler mi varmis, masonluga dair ne, ne isaretleri oldugunu anlayamadim tam olarak acikcasi.

ama amerikan parasindaki isaretleri, kayip piramit ve tepesindeki "all seeing eye" dedikleri goz .

masonlugun temel bazi kurallari varmis, bunlardan ilki kesinlikle allahin varligina inanmakmis sanirim. bir digeri toplum hayatindaki sinifi ve yeri ne olursa olsun, masonlukta kendinden ustte olan adamlara mutlak itaatmis. itaatsizlik en agir sucmus ve cezasi en agir olanmis.

neyse burda masonlugun reklamini yapmis gibi olmayalim. sadece toplumda merak uyandiran ve amaci hep iyi olarak gosterilen bir kurum. bir ara gazetenin birinde haklarinda yazi dizisi cikmisti. kurtlar vadisinde illuminati denen gizli cemiyette islenmisti bir ara. Kurtlar vadisi izleyen biri degilim de, o bolumunda kulagima carpmisti izlenirken.

illuminati de ingilizcede illumination denen aydinlanmadan ileri geliyor. orta cag avrupasinda , tutucu kliseye karsi bilim adamlarinin kurdugu bir cemiyetmis.

Sir Isaac Newton uyelerinden biriymis mesela. tabii masonluk zaten illuminatinin de devami olarak goruluyordu. daha dogrusu amerikadaki devami.

Ataturkun mason olabilecegini zannetmiyorum, o zamanlarda Avrupa hukumetleriyle cok da baglantisi yoktu. direk Anadoluya geldi , mason olsaydi damat ferit gibi istanbulda kalirdi. asil masonlar o zamanlar avrupanin hasta adaminin parcalanmasini istiyorlardi. Winston Churchill'in de unlu masonlardan oldugunu hatirlarsak ve nasil bir turk dusmani olup bizi parcalamak istedigini Ataturkun mason olmadigini cikartabiliriz burdan. mason olsaydi kesinlikle tek basina cikmazdi oralara, muhakkak cevresinde ve arkasinda mason birilerini gosterirdi ek.

ornegin su anki amerikan hukumetinin hali, George Bushun etrafi onlarla dolu, ulkeyi aslinda onlar yonetiyor, aptal texasli degil

izmirksk
11.12.2005, 22:14
elimde bu konuda delil olmadığı için net bir şey diyemeyeceğim.

eerkan82
12.12.2005, 08:05
bu konular benimde bir hayli ilgimi çeker ama bir türlü araştırma fırsatı bulamadım.
ankara'da masonlar derneği derneği var ve orada birkaç tane mason tanıdıklarım var onlardan öğrendiğim kadarıyla
localarında 3 kitap bulunuyor Kuran,İncil ve Tevrat buradakiler birbirlerinin dinleriyle ilgilenmiyorlar bunlarda rütbe var ve genellikle iş adamları yani zengin insanlar

sphinx
12.12.2005, 17:53
dogru diyorsun Erkan kardesim, inanclar arasinda bir ayrim soz konusu degil, dunya da guclu soz sahibi insanlarin arasinda bir birlik adeta. ayni zamanda mason aileler arasi evlenme de bu aileleri kan bagiyla birbirine baglama da izlenen ayri bir politika. zengin ailelerin zengin ailelerle evlenmesi gibi birsey iste. tabii lions ve rotary club denen klupler de var ama onlarin masonlukla alakasi yokmus deniyor fakat, iclerinde mason uyeleri de varmis.

GSA
19.02.2006, 01:22
Bu konuda Texe Marrs'ın İLLUMİNATİ adlı kitabını okumak tavsiye olunur.

TheGodfather
19.02.2006, 01:42
Bu konuda başvurabileceğiniz diğer bir kaynak Talmud'un masonluk kuralları adlı kanunlarıdır..Bunlara google arama motolrarından ulaşmak mümkün..