Orijinalini görmek için tıklayınız : Dinleri Ayakta tutan ne?

elkufru_billah
06.04.2005, 17:57
Diyanet işleri eski başkanı Mehmet Nuri Yılmaz’a mektup yazıp “Allah korkusundan ruh sağlığım bozuldu” diyen vatandaşlarımız var..

Dinler varlıklarını sevgi üzerine değil, maalesef korku üzerine kurmuşlar..

Saf Müslümanlara Allah sevgisi yerine daha çok Allah korkusu aşılanmakta, bu korkuyla adeta beyinleri yıkanmaktadır.

Her cuma, cuma namazı öncesi,cem evlerinde, ramazan ayında teravih öncesi, dini bayramlarda, bayram namazları öncesi camilerde verilen vaazlar dinleyenlerin beyinleri adeta korkusuyla yıkanmaktadır.

Dinin başvurduğu korkutmalara bir bakalım,

Allah çarpar,

Allah taş yapar,

Cehennemde cayır cayır yakar,

Kızgın sac üzerinde yürütür,

Sırat köprüsünden geçirir,

Cehennem zebanilerin gazabı,

Kabir azabı,

Mezarda meleklerin dini sorularını doğru yanıtlayamama

gibi korkular, islâmın başvurduğu en önemli korkulardan bazılarıdır.

Esasen; tarafsız düşünecek olursak dini din yapan, asırlardır ayakta tutan bu korkulardır. Bu korkular olmasa sadece ?slâmiyet değil bütün dinler iflâs eder..

Bütün saf müslümanlar Allah ve cehennem korkusundan ne yapacağını şaşırmış vaziyette dine sarılmaktadır.

Tabi bu arada mükâfat da vaat edilmektedir. Dini Sadece cehennem korkusu sayesinde ayakta tutmak yetmez !..

Dinin kurallarını eksiksiz yerine getiren dindarlara vaad edilen yer..

Cennet !.. Huri’ler !.. Hur’lar !..(Byanlara ne verileceği hala çelişkili ,,erkeklere huri peki kadınlara nuri heralde :) )

Biz müslümanlar 1400 yıldan beri bunlarla uğraşıp duralım..

Öbür dünyada cennete girmek için sabah akşam yatıp kalkalım.. Bu dünyayı boşverelim..

Elin putperest Japonu bu dünyada çoktan cenneti bulmuş bile !..

TOKAT-Zile
28.11.2005, 18:55
kardeşim bu fikirlerine katılıyorum..yasaklarla ve cezalarla hangi toplum ilerleyip gelişebilmiştir merak ediyorum..

izmirksk
29.11.2005, 13:40
başlık,dinleri ayakta tutan ne?
cevap=valla ben değilim:11:
ama ciddi cevap verirsek,insanların korkuları ,özlemleri ,doymak bilmek arzuları dinleri hep varedecektir.

Yakapınarlı
29.11.2005, 13:42
insanların allahı sevmek yerine ondan korkmaları ve din ne derse dersin emirlerini yerine getirmeleri bu dinler yeni ortaya çıkan dinlersede yeni üye bulmak adına yaptıkları çalışmalar olabilir.

genclik_atesi
29.11.2005, 14:13
ya tabiki allah korkusu herkeste olmali diye dusunuyorum, cunku allah'tan korkan bir kisi mesala ben kendimden pay bicerim, bir haram lokma, yetim hakki onlardandan uzak dururum. 'allah tas yapar' gibi seylerde bunlardan yola cikarak yazilmis seylerdir. bir insan nasil yatisirse oyle devam eder.
ha ama derseniz Allah'tan korkmalisin cunku oyle gerkiyor, o zaman yanlis, eger Allah'i seviyorsan korkmana gerek kalmaz, cunku sevdigin kisilerden nasil korkmuyorsan Allah'tanda korkmana gerek yok.

TheGodfather
29.11.2005, 17:24
aaa bu konuyu ben ilk defa görüyorum...Banlanan arkadaşım ne zaman açmış konuyu..Bence elkufru arkadaşamız dinlere neden inanmadığını açıklamaya çalışmış...Bazı konularda haklılık payı var tabii..dinler korku aracı olmamalı...Allah bir öcü gibi tanıtılmamalı...Din heryerde sevgiyi aşılamalı..Allah tan korkutuğu için değil onu sevdiği için ona ibadet etmeli...
Biz aleviler bu dünayada hesabımızı veririz..Yani mahşerde Allahın karşısına gönül rahatlığıyla çıkacağımızı biliriz..Çünkü bizbir suç işlemissek ki mutlaka bunun hesabını dünayda veririz helallığımızı alırız...Bu nednele biz Allahtan korkmayız..Onu severiz...Cehennemdende korkmayıp aksine Allahın hoşnutluğunu umarız..

thunderstorm
16.12.2005, 22:16
Toplup korkuyla yönetilir, bu hep öyle olmus ve öylede olacaktir gibi... Mesala Allah korkusu olmasa insanlarda, çok kötü seyler yaparlar (örn. anaya-babaya saygi olmaz, teyze-hala evlilikleri, yalan, büyüler, vs vs). Eskiden kanun devlet tarafindan degil din tarafindan belirlenirdi, yani korku da insanlari etkileri altinda tutmanin bir araciydi... degilmi? :) Korku olacaktir elbet, çünkü dogal birseydir. Herkez korkar... hayvanlar bile.

Hüseyin69
16.12.2005, 22:39
başlık,dinleri ayakta tutan ne?
cevap=valla ben değilim:11:

he he valla ben hic degilim
ben kendim zor duruyorum ayaküstünde

belkide huriler cehennemin atesi cenettinde kevser suyu bol yesil alani
iyilik ve kötülük melekleri vs uzadikca uzuyor mübarekler
yani acik söylemek gerekirse ben bilmiyorum