Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevilik'de Namaz

serkan2058
10.02.2007, 03:49
Öncelikle burda bulunanların çoğunluğu gibi bende Aleviyim ; ancak bazı geleneklerimiz war ki ben bunları dinimize ters buluyorum..

Öncelikle az bir bilgiye sahip olduğumu söyleyerek başlamak istiyorum ancak fazla bilmişlik taslayanlarla da muhatab olmak istemiyorum sadece sorunun özünü kawrayan we cwp werebilcek kapasiteye sahip olduğunu düşünenler cwp werirlerse sewinirim..

Şimdi Hepimiz Biliyoruz ki Müslümanlığın 5 şartı wardır.

Ben bir Alevi olarak Müslüman olduğumu biliyorum.

Hz. Ali' nin soyundan gelsekte onun gibi hepimizin namaz kılması gerektiğini düşünüyorum.

Ancak aleviler olarak Kendimizi Camilerden soğutuyoruz.

Namaz kılmıyoruz..

Aile yapısı olarak genelimiz bu tür konularda rahatızdır şunu biliyorum ki namaz kıldığımızda kimse bize kılma diyemez denilir ancak benim bir arkadşım war ki benden iyi bildiğini düşünür bu tür konuları we bizim namaz kılmamamız gerektiğini söyler.

Siz bu konuda neler düşünüyosunuz çok merak ediyorum...

Şoreş
10.02.2007, 04:07
Öncelikle bir gerçeği yüzüne vurayım..

1 - Okumamışsın

2 - Araştırmamışsın

3 - Savunduğu Din'i bile bilmiyorsun

4 - Alevilikten zerre kadar haberin yok..

Müslümanlğın şarı 5 mi ? Sen hiç bir Dede ile konuştun mu ?
Dede sana der ki;

Kur'anda 5 şart yok

5 şart Sünni İslam'ın zorunlulukları.

Sünni İslam seneler boyunca okullarda genel İslam anlayışı altında Alevi çocuklara empoze edildi... İnsanların beyinlerine kazındı adeta... Sünni İslam'ın 5 Şartı.. Oysaki onlar Kuranda açık olarak belirtilmemişti..Ama baskın düzen kendi inancını kabul ettirmesini bildi.

Namaz demişsin.. Sen Namazdan da bihabersin..
5 İslami Mezhep var.. Hanefi, Şafi, Maliki, Hambeli ve Şia / Caferi..
Bu Mezheplerin Namaz kılışı bile farklıdır ve bu Mezhepler Alevi Öğretisindeki Musahipliği, Kırklar Meclisini, Semah'ı, Kadın Erkek İbadet yapmayı asla kabul etmezler.. Namaz Alevilikte yoktur.. Kuranda kılınışı yoktur.. Diyelim bir Namaz vardı, gerçek Namaz nedir ? Neden 5 MEZHEP ufakta olsa farklı Namaz kılınış şekillerine sahip ? Aleviler hangi Mezhebin Namazını kılsın ? Senin gibiler HZ Aliyi sıradan bir sahabe olarak gören Hanefilerin Namazını mı kılsın ?

Biraz okuyun, Cemevlerine gidin.Müslümanım diyorsa daha kendi Dininden bir habersin.. İslam diyorsun, o 5 Şart'ın sadece Sünnü Mezheplerde geçerli olduğunu bile blmiyorsun. İslam diyorsun İslamda Camii yok, onu bile bilmiyorsun..

Alevilik İslam içinde eritilemez. Alevilik Evrenseldir..
Açık açık söyleyebilirim ki senin gibi araştırmadan, okumadan, laf kalabalığı yapanlar oldukça içimizde, Alevilik daha çok yerde yere vurulacak..
Gidin Camiye Hanefi Namazı kılın ? Şafi Namazı kılın ? Caferi Namazı kılın ?
Alevilikte olmayan İbadeti uygulayın adı..
Sadece İslamdan ibaret olmadığını bilmediğiniz Aleviliğin içinde asla yeri olmayan Namaz'ı kılın... Kılında sonra bir kendinize bakın.. Ne Aleviliğin kalır nede Ali sevgin..

Yazık..