serkan2058
10.02.2007, 03:49
Öncelikle burda bulunanların çoğunluğu gibi bende Aleviyim ; ancak bazı geleneklerimiz war ki ben bunları dinimize ters buluyorum..
Öncelikle az bir bilgiye sahip olduğumu söyleyerek başlamak istiyorum ancak fazla bilmişlik taslayanlarla da muhatab olmak istemiyorum sadece sorunun özünü kawrayan we cwp werebilcek kapasiteye sahip olduğunu düşünenler cwp werirlerse sewinirim..
Şimdi Hepimiz Biliyoruz ki Müslümanlığın 5 şartı wardır.
Ben bir Alevi olarak Müslüman olduğumu biliyorum.
Hz. Ali' nin soyundan gelsekte onun gibi hepimizin namaz kılması gerektiğini düşünüyorum.
Ancak aleviler olarak Kendimizi Camilerden soğutuyoruz.
Namaz kılmıyoruz..
Aile yapısı olarak genelimiz bu tür konularda rahatızdır şunu biliyorum ki namaz kıldığımızda kimse bize kılma diyemez denilir ancak benim bir arkadşım war ki benden iyi bildiğini düşünür bu tür konuları we bizim namaz kılmamamız gerektiğini söyler.
Siz bu konuda neler düşünüyosunuz çok merak ediyorum...
Öncelikle az bir bilgiye sahip olduğumu söyleyerek başlamak istiyorum ancak fazla bilmişlik taslayanlarla da muhatab olmak istemiyorum sadece sorunun özünü kawrayan we cwp werebilcek kapasiteye sahip olduğunu düşünenler cwp werirlerse sewinirim..
Şimdi Hepimiz Biliyoruz ki Müslümanlığın 5 şartı wardır.
Ben bir Alevi olarak Müslüman olduğumu biliyorum.
Hz. Ali' nin soyundan gelsekte onun gibi hepimizin namaz kılması gerektiğini düşünüyorum.
Ancak aleviler olarak Kendimizi Camilerden soğutuyoruz.
Namaz kılmıyoruz..
Aile yapısı olarak genelimiz bu tür konularda rahatızdır şunu biliyorum ki namaz kıldığımızda kimse bize kılma diyemez denilir ancak benim bir arkadşım war ki benden iyi bildiğini düşünür bu tür konuları we bizim namaz kılmamamız gerektiğini söyler.
Siz bu konuda neler düşünüyosunuz çok merak ediyorum...