hüseyin26
10.02.2007, 12:33
Diyanet işleri başkanlığı Alevilik konsunda bilgi eksikliğini gidermek için cem evlerinde imamlar tarafından kuran-ı kerim okuma kursu açılacakmış
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Cemevlerİnde Kuran ÖĞretİlecekmİŞ hüseyin26 10.02.2007, 12:33 Diyanet işleri başkanlığı Alevilik konsunda bilgi eksikliğini gidermek için cem evlerinde imamlar tarafından kuran-ı kerim okuma kursu açılacakmış azel24 10.02.2007, 12:43 alevilik konusunda bilgi eksikliğini gedermik mi şaka gibi yaa valla şaka gibi pes diyorum susuyorum bide bu diyanet işleri başkanına katılıyorum ama gülmekten katılıyorum sevgiyle... AlpaTürk 10.02.2007, 12:44 Asimilasyon hızlanıyor demek ki. Bunun karşısında sessiz kalınmamalı.gereken tepkiyi tüm canlar göstermeli.Eğer illa ki oraya kadrolu hoca alacaklarsa bunlar mutlak suretle alevi olmalı. İmam hatip mezunlarına yer açıyor adamlar. Benim merak ettiğim şu şimdi, bunlar cemevlerinin kapısından içeri nasıl girecekler, kim alacak, ya da girebilecekler mi ?? hüseyin26 10.02.2007, 12:57 arkadaşlar işin kötü kismı karacaahmet sultan dergahı dedesi muharrem ercan da işin özü alevilikle sünnilik birdir demiş azel24 10.02.2007, 13:08 arkadaşlar işin kötü kismı karacaahmet sultan dergahı dedesi muharrem ercan da işin özü alevilikle sünnilik birdir demiş bu adam maraş ,sivas,dersim ve benzeri katliamlarda verilen kayıplarımızdan bi haber heralede yenibirgün 10.02.2007, 13:15 Sabah otobüste birisi zaman gazetesi okuyodu ve manşette de "Diyanetten imamalara Alevilik eğitimi" yazıyordu; ama ben bu gazeteden nefter ettiğim için uzaktan bile bakmadım ama bu şekilde yorumlanacağını sanmıyordum.Ne biliyorlar da ne öğretecekler diyordum ki meğerse kendi dinlerini bize dayatacakalarmış.Ancak lafta kalır diyorum.Bize karışmaya ve asimile etmeye hakları yok. "Diyanet'ten imamlara Alevîlik eğitimi Cemevlerinde Kur'an-ı Kerim öğreteceğini açıklayan Diyanet, şimdi de binlerce imamı Alevilik konusunda bilgilendirme çalışması başlattı. Alevi önderlerinin destek verdiği projenin amacı, 'karşılıklı anlayışı geliştirmek' olarak açıklanıyor." http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=498390 Bu destek veren insanlar kusura bakmasınlar da sadece kendi fikirlerini beyan ediyorlar, ben destek falan vermiyorum!! çeşm-i naz 10.02.2007, 13:16 bir geçmiş bu kadar çabuk kolay mı unutulur yapılan katliamlardan edilen zülümlerden hiç mi haberi yok bu dedelerin.... dedeleri böyle şeyler yaptıklarını duyunca için acıyor nedir bu yaa diyaney baktı başka başa çıkma yolları yok asimile çalışmalarını hızlandırdı kalem karışmış kuran'ın nesini öğretecekler bana istemiyorum belki zorla mı yani bir cem evlerine gidiyoruz insanları ordan da soğutmaya çalışıyorlar ama başaramayacaklar onların inadına bu oyuna gelmeyeceğiz..... gerekli herşeyi öğreniyoruz kuran öğrenmek isteyen evinde öğrensin bunu bütün topluma mal etmeye ne hakları var... yok kuran yok imam ne yapacaklarını şaşırdılar yeter artık uğraşmasınlar bizlerle cem vakfı sayın izzettin doğan'da uyumaya devam etsin....yazıklar olsunnn.. doctorctf 11.02.2007, 19:22 cemevlerinde kuran öğreteceklerine;camilerde kin ve nefret dolu siyaset yerine insanlığı anlatsalar nasıl olur acaba??? Hüseyin69 11.02.2007, 19:52 dedelere imam unvani, maas, gri pasaport, cem evlerinde kuran kurslari vs derken kisa bir zaman sonra cem evlerinde kibleye dönülüp tekbir getirilerek namaz kilinirsa hic sasmayin hizla bir yerlere birilerinin katkilariyla sürükleniyoruz ama bakalim nereye ismailseldag 11.02.2007, 20:03 gerçekten çok komik bir olay.kesinlikle arkadaşlarında bahsettiği gibi hem asimilasyon hemde imam hatiplilere kadro açmak için bir oyundur. böyle saçma şeyleri kabul etmemeliyiz.İnanıyorumki hiç bir Cem evindede böyle birşeyi gerçekleştiremicekler. saygılarımla dus_sokagi 11.02.2007, 20:11 ya arkadaslar hepniz burda ki bende sizinle beraber yalnizca konusuyoruz baska bisey yaptigimiz yok yapmasinlar,etmesinler,gulmekten katiliyorum.bunu onlemek icin en yapiyoruz soylermisiniz yada bisey yapmak istedikte kim dinledi bizi soylermisiniz lutfen butun bunlarin sebebi gene biziz yalnizca konusuyoruz bi faliyet yok.onlarda bu firsati cok iyi deyerlendiriyolar. herzaman soyluyorum butun bunlarin sorumlusu ilk once biziz sonra izzetin dogandir biz bukadar pasif bir millet olamayiz ama susmayi tercih ediyoruz. dogansafak85 11.02.2007, 20:37 Kuranin Ögretİlmesİ DoĞru Ama Bunun Yerİ BaŞka Yer Olmasi Gerekİr Bence nesem24 11.02.2007, 20:44 arkadaşlar kuranı kerimi okumak,namaz kılmak,oruç tutmak kötü bişey diil.bu dünyada yaptığımız,yapmadığımız herşey bizlere geri dönücek.ve kuranı kerim sünilerin kitabı da diil.tüm müslümanlar için indirilmiş.bunu bu kadar abartmanızı anlamıyorum.kuranı kerim demedi gidin o insanları katledin.ben çok sevindim.öğrenmenin kimseye zararı gelmez. hz.alide namaz kılıyomuş, oruç tutuyomuş, camide öldürülmüş diye aliyi sevenler camiye gelmesin denilmiş.kim demiş,kim duymuş bunlar mechul.ali demek allah demek, muhammet demek,kuranı kerim demek..BANA BİR HARF ÖĞRETENİN KIRK YIL KÖLESİ OLURUM.HZ.ALİ afyonluhuseyin 02.03.2007, 18:40 ilk önce şunu vurgulamak gerekir imam olmak okadar kolay olsaydı herkes dede olurdu.cem evlerini ibadet yeri olarak görmeyen alevileride dinsiz olarak nitelendiren insanların,seçimler yaklaştığı şu günlerde bizlerle bukadar yakından ilgilenmek ne kadar doğru olur.bize bizi böldürmeye çalışan bu zihniyet,onlar daha cemevlerimizin kapısından içeri giremezler'ki bırakın diyanetin hoca ataması gerçekleşsin.isterse sayın doğan yanına alabilir.bizim hocaya falan ihtiyacımız yok biz bize yeteriz.tümcanlara selamlar afyonluhuseyin 02.03.2007, 18:43 o sözü Hz.Muhammet söylemiştir.ayrıca kuran-ı kerim islamiyete indirildi müslümanlık sonradan olmaktır muharremdemir 02.03.2007, 18:49 arkadaşlar kuranı kerimi okumak,namaz kılmak,oruç tutmak kötü bişey diil.bu dünyada yaptığımız,yapmadığımız herşey bizlere geri dönücek.ve kuranı kerim sünilerin kitabı da diil.tüm müslümanlar için indirilmiş.bunu bu kadar abartmanızı anlamıyorum.kuranı kerim demedi gidin o insanları katledin.ben çok sevindim.öğrenmenin kimseye zararı gelmez. hz.alide namaz kılıyomuş, oruç tutuyomuş, camide öldürülmüş diye aliyi sevenler camiye gelmesin denilmiş.kim demiş,kim duymuş bunlar mechul.ali demek allah demek, muhammet demek,kuranı kerim demek..BANA BİR HARF ÖĞRETENİN KIRK YIL KÖLESİ OLURUM.HZ.ALİ MERHABA NESEM. BIRAZ ASIRI KACMISIN SANKI. ALI DEMEK ALLAH DEMEK DIYE. DIGER DEDIKLERINE AYNEN KATILIYORUM AMA. ALI DEMENIN ALLAH DEMEK ALDUGUNA KESINLIKLE KATILMIYORUM. CUNKU HZ ALI DE ALLAHIN BI KULUDUR:)) afyonluhuseyin 02.03.2007, 18:51 nese24 yaşın daha genç çoğu şeyi yaşamadığın için bilmiyorsun bunu hoş karşılarım ama bunların yapmak istediği gerçekten kuran-ı kerim eğitimi vermek değil istediklerini bizlere kabul ettirmek ve her yönüyle onlara bağlanmamızı sağlamak izzettin doğan gibileride çanak tutarlar kusura bakma eleştirim biraz ağır oldu galiba kusura bakmayın Haydaryiğit 02.03.2007, 19:14 arkadaşlar kuranı kerimi okumak,namaz kılmak,oruç tutmak kötü bişey diil.bu dünyada yaptığımız,yapmadığımız herşey bizlere geri dönücek.ve kuranı kerim sünilerin kitabı da diil.tüm müslümanlar için indirilmiş.bunu bu kadar abartmanızı anlamıyorum.kuranı kerim demedi gidin o insanları katledin.ben çok sevindim.öğrenmenin kimseye zararı gelmez. hz.alide namaz kılıyomuş, oruç tutuyomuş, camide öldürülmüş diye aliyi sevenler camiye gelmesin denilmiş.kim demiş,kim duymuş bunlar mechul.ali demek allah demek, muhammet demek,kuranı kerim demek..BANA BİR HARF ÖĞRETENİN KIRK YIL KÖLESİ OLURUM.HZ.ALİ Kuran-ı Kerim Osmanın mushafı buna inanmayı beklemeyin.Ben Hz. Ali'nin öğütleriyle,sözleriyle,dedelerimizin biz öğrettikleriyle büyüdük. Bizim kitabımız insandır herşey insanda vardır biter.Her ne arar isek yine insanda kendimizde ararız.Bizim namazımız Allah'a olan niyazımızdır,semahımız vardır.Bizim orucumuz Hz. Hüseyin içindir;Hz. Muhammed'in torununun katledilmesine yas için hem de susuzluğa dayanırız, Hızır orucumuz vardır,Hz. Ali için yas tutarız orucumuzdur, iyileşmek için yine oruç tutarız... Hz. Ali efendimiz böyle öğretti. Kıblemiz her zaman insandır,kabemizdir bizim,dostumuza hizmet etmek ibadettir bize... Osman'ın mushafına inanmamımızı beklemeyin.. |