Orijinalini görmek için tıklayınız : Eskişehir Cemevi Yönetimini Kınıyorum

sidarta54
10.02.2007, 17:30
10 Şubat yani bugün Eskişehir Hacı bektaşi Veli Cemevi ve Kültür Derneğinde Aşure töreni vardı ancak cemevi yönetimi Yaşar Nuri Öztürk'ü bu törene davet ederek bence çok büyük bir hataya ve ayıba imza atmıştır ve bu şahsiyet yaptığı konuşmasında alevilik aşure kelimesini birkez dahi ağzına almamış ve Politik yönünü ön olana çıkarmıştır. kendisini YTP partisi başkanı olarak tanıtmadıkları için organizasyonu düzenleyenlere sert bir şekilde eleştiride bulunmuş ve kendi siyasi kimliğini ön plana çıkarmıştır. yönetim ise bu şahsiyetin konuşmasını dinlemek istemeyenlerin dışarı çıkmasına engel olmuştur

bu şahsı aşure törenimize çağıranlarıda Nuri Öztürkü de kınıyorum

hüseyin26
10.02.2007, 17:40
bazı kişilerin aşure gününde gövde gösterisi yapacağını tahmin ettiğim için gitmedim çünkü dernek ne yaparsa yanlış yapıyor ve aleviliği ikinci plana alıyor

bluehero88
10.02.2007, 17:47
bugun bende sabah gelecektim ama gelemedim bu dernek nasıl bir dernek ki alevilik yerine politikayı on plana cıkartmaya çalısıyor...arkadaslar daha once bu dernege gideniniz varsa insanları nasıl karsıladıklarını bana bir on bilgi olarak verirseniz sevinirim yakın zamanda gitmeyi düşünüyorum saygılar...

sidarta54
10.02.2007, 17:52
bugun bende sabah gelecektim ama gelemedim bu dernek nasıl bir dernek ki alevilik yerine politikayı on plana cıkartmaya çalısıyor...arkadaslar daha once bu dernege gideniniz varsa insanları nasıl karsıladıklarını bana bir on bilgi olarak verirseniz sevinirim yakın zamanda gitmeyi düşünüyorum saygılar...

bir hocam kitap yazıyordu ve kaynak gerekmiş onun için gitmiştim ancak hiç ilgi yoktu ben tasvib etmiyorum derneğin faliyetlerinide bazı grupların tekelinde olmasınıda kınıyorum...

munzur6262
10.02.2007, 17:53
ya ben anlamıyorum neden bu yöneticiler bu tür girişimler yaparlar.yani oraya yaşar nuri öztürkü getirmenin anlamı nedir ne yapılmak isteniyor?bence kimse kalkıpta ahkam kesmesin.sorun bizde arkadaşım çünkü elimizden geldiği kadar bu tür insanlara her türlü tavizi veriyoruz.birileri birilerine yalakalık yapacak diye ben bir şeylere katlanamam.zaten bizim büyüklerimizin kime neye hizmet ettiğini ben anlamışta değilim.konuyu açan arkadaşla aynı fikirdeyim.bence susmamalıyız yeter demeliyizzz .saygılar..

hüseyin26
10.02.2007, 19:58
sidarta54 derneğin yaptığı hatalardan dolayı kimse gelmiyo artık derneğe ondan ilgi yoktur

yazgi84
10.02.2007, 20:13
bişey dicem peki bu cemevi yönetimi niye derneğin başında bu kadar kötüyse magdem.. o zaman yanlış giden başka şeyler var bu insanlarda bizden.. niye böyle bi değişme yaşanıyo ne düşünüyolarki böyle davranıyorlar ister istemez üzülüyorum bu olaylara biz niye bu tip insanları çağırıyoruz..

Şoreş
10.02.2007, 20:15
Eskişehir Cemevi, duyduğuma göre Cem Öncesi Akşam Namazı kıldırıyormuş.. Önce Namaz kılınıyor, sonrada Cem'e başlıyorlarmış.

hüseyin26
10.02.2007, 20:16
çünkü adam herşeye bi kılıf bulup başkanlığı bırakmıyo ve ne yazık ki derneğe gelenlerin sayısı gün geçtikce azalıyo

sidarta54
10.02.2007, 20:17
bişey dicem peki bu cemevi yönetimi niye derneğin başında bu kadar kötüyse magdem.. o zaman yanlış giden başka şeyler var bu insanlarda bizden.. niye böyle bi değişme yaşanıyo ne düşünüyolarki böyle davranıyorlar ister istemez üzülüyorum bu olaylara biz niye bu tip insanları çağırıyoruz..

çok iyi bilmiyorum ancak galiba yönetimin kurucu olma durumu var malum türkiyede koltukların rahatlığından olsa gerek bir oturan bir daha kalkmıyor yani anlayacağın tekel durumu cem vakfının cem evine uygulanmış versiyonu diyebiliriz

EŞİTLİK PARTİSİ
10.02.2007, 20:38
Değerli Canlar...

Ülkemizde PONTUS örgütünün değişik versiyonlarından olan Yaşar Nuri ÖZTÜRK ve Haydar BAŞ ucubeleri maalesef ortalarda cirit atıyor...tıpkı Cam UZAN denen üç kağıtçı gibi...
Önce Yaşar Nuri ÖZTÜRK...Görevi Alevi inanncına mensup vatandaşlarla İzzettin DOĞAN aracılığıyla sokulmaya çalışılan bir YEZİT...öyle bir YEZİTKİ şimdilerde birde ''siyasi...'' kılıf buldu.
Haydar BAŞ...Güya ''ATATÜRK'ÇÜ'' ...Atatürk ilke ve devrimlerini ağzına sakız yapan bir zavallı...
Cem UZAN ise aynı yolun yolcusu...
Şimdi bunları bu başlık altında belirtmemizin nedeni PONTUS örgütünün,Fetullah,AKP-MHP Destekli bu '' siyasetçilerin'' temel görevleri kafa bulandırmak.
İşte ESKİŞEHİR Cem Evimizde oynan oyunda bu..Eskişehirde palazlanmış PONTUS örgütü kendilerini TÜRKİYE Genelinde yok edecek Düşünce Merkezlerinin başında gelen ALEVİLİĞE Cem Evleri aracılığıyla ''yanaşmalarının'' nedeni bu...tabi bu ilimize uygun en iyi PONTUSÇU Yaşar Nuri ÖZTÜRK...ağzı laf yapan, YEZDİ Çok iyi tarif ederek YEZİT Propagandası yapan bir zavallı...
Artık anlayalaım ki,
-Dini dinsizleştiren AKP...
-Irkı ırksızlaştıran MHP...KENDİ dinciliklerini ve ırkçılıkların PONTUS şemsiyesi altında birleştirip bu zavallı ucubeleri ortaya salmaktadır.
ESKİŞEHİR'li Canları duyarlılıkları için kutlarız...
Saygı ve Sevgilerimle...

Bektaş ÇELEBİ

esmerim26
11.02.2007, 01:23
Eskişehir Cemevi, duyduğuma göre Cem Öncesi Akşam Namazı kıldırıyormuş.. Önce Namaz kılınıyor, sonrada Cem'e başlıyorlarmış.

böyle bişey oldugunu zannetmiyorum çünkü bu yaptırılmak istense bile ceme giden insanlarımız bunu yapmaz...fakat şu bi gerçek ki eskişehir cem evine giden gençlerimizin sayısı gün gectikçe azalıyo... aşure günü bende gittim yaşar nuri öztürkün gelecegini duymuştum ama kulaktan duymadır die ihtimal vermemiştim bukadar da olmaz diye...ta ki gözlerimle görene kadar:thumbdown

ni_u
11.02.2007, 01:48
sevgili canlar bende cem evinin hemen üs sokğında yaşıyorum bende cem evinin yaptıklarını tasvir etmiyor..:uhhm:

bir yandan halkı toplama çalışırken diğer yandan siyaset adamları çağırıp boy göstermesi benide rahatsız eden bir durum.:pisman
insanların buna göz yumması acı bir durum gençlerin alevilik kültüründen uzaklaşması acı bir durum.
eskişehirde yaşayanlar bu bölgede ne tür ve olayların olduğunu tamamen görmektedir...

bende bunu kınıyorum malesef cem evi yetkilileri görevini tam bir şekilde yapmamakla birlikte ikili oyun oynamaktadır...
alevi gençlerin bu oyun yüzünden alevilikten uzaklaşması malesef acı bir durum..
başka yollara baş vurmakla birlikte daha da kötü duruma döşmektedir gençlerin (geneli olmakla birlikte):mad:

yahnikapanlı
11.02.2007, 01:53

arkadaşım böyle bir şey olduğunu zannetmiyorum eğer böyle bir şey olsaydı bizim köylerimizden sert yanıt ve red gelirdi.(yahnikapan karatepe sarıkavak yeşilyurt vb.)
Bir Nuri Öztürk'ü çağırdı diye Eskişehir Cem Evi silinip atılamaz diye düşünüyorum.
Bence iyi niyetle çağırmıştır diye düşünüyorum.Aleviliği tanıması amaçlı...

İlgiin az olmasını şuna bağlıyorum.
Eskişehir'de alevi azlığına...
Eskişehirdeki alevi toplumunun 3/4 ü köylerde 36 ve daha fazla köyü var bu köyler sayesinde ayakta durmaktadır.

baron
11.02.2007, 03:57
sevgili canlar bende cem evindeydim cem evi yönetimi yaşar nuri öztürkü çagırarak hem gövde gösterisi yapmış hemde ordaki alevilerin aklını karıştırmıştır yaşar nuri öztürk yarım saatlik konuşmasında sadece emevileri anlatmış alevilikle yakından uzaktan bagdaşmayan konulara girmiştir oysa ki eskişehir valisi alevilerin böyle bi gün düzenleyip birlik ve beraberlik içerisinde olmasından dolayı cem evi başkanına plaket vermiştir ama cem evi yönetiminin bu davranışı bu plakete gölge düşürmüştür... oysaki alevilere ne mutludur ki eskişehir eski valisi şuan bursada görev yapmakta olan ve kendisi erzincanlı olup görev yaptıgı süre içerisinde alevilere en çok sahip çıkan alifuat güvenin yaptıgı konuşma alevilere ne kadar deger verdiğini göstermiştir nekadar olumsuzluklar da olsa böyle bigünde birlik ve beraberlik içinde olmamız yinede tüm alevi kardeşlerimizi ve beni sevindirmiştir....

fatma sennur
11.02.2007, 09:48
Eskisehirli Genc Canlar,
Dogdugu yer Eskisehir olan bir hemseri ablaniz olarak soze karisacagim. Neder dernek yonetimini kendiniz almaya calismiyorsunuz? Terk etmektense calisin..
Selamlar

doctorctf
11.02.2007, 11:41
bu tür dini törenlerimizin bazılarının gövde gösterisine sahne olması gerçekten de çok üzücü bir durum.

sidarta54
11.02.2007, 12:04
arkadaşım böyle bir şey olduğunu zannetmiyorum eğer böyle bir şey olsaydı bizim köylerimizden sert yanıt ve red gelirdi.(yahnikapan karatepe sarıkavak yeşilyurt vb.)
Bir Nuri Öztürk'ü çağırdı diye Eskişehir Cem Evi silinip atılamaz diye düşünüyorum.
Bence iyi niyetle çağırmıştır diye düşünüyorum.Aleviliği tanıması amaçlı...

İlgiin az olmasını şuna bağlıyorum.
Eskişehir'de alevi azlığına...
Eskişehirdeki alevi toplumunun 3/4 ü köylerde 36 ve daha fazla köyü var bu köyler sayesinde ayakta durmaktadır.

eskişehirde aleviler sandığınız kadar az değil ancak benim bildiğim kadarıyla yönetimden dolayı gitmeyenler var cemlerini başka yerde yapan vs mesela cemevinin daha öncede Zekeriya Beyazı çağırdığını duydum artık buna dur demeliyiz bence...

hüseyin26
11.02.2007, 12:08
sidarta54 peki bunu nasıl yapacağız insanlar dağılmışken biz eskişehirliler olarak bu sitede konuşuyoruz ama daha birbirimizi tanımıyoruz nasıl birleşeceğiz

sidarta54
11.02.2007, 12:32
sidarta54 peki bunu nasıl yapacağız insanlar dağılmışken biz eskişehirliler olarak bu sitede konuşuyoruz ama daha birbirimizi tanımıyoruz nasıl birleşeceğiz

öncelikle cemevini protesto için birşeyler yapmak gerek benim arkadaşlarım cem evine gitmeyerek protesto ediyor ama bu adamların ekmeğine yağ sürmek olur ben bugün arayıp tepkimi dile getireceğim bilmem ne kadar etkili olur ancak tepkisiz kalmamış olurum

Servan
11.02.2007, 12:49

çelişkinin de bu kadarı artık ya

yahnikapanlı
11.02.2007, 17:25
eskişehirde aleviler sandığınız kadar az değil ancak benim bildiğim kadarıyla yönetimden dolayı gitmeyenler var cemlerini başka yerde yapan vs mesela cemevinin daha öncede Zekeriya Beyazı çağırdığını duydum artık buna dur demeliyiz bence...

Eskisehirli Genc Canlar,
Dogdugu yer Eskisehir olan bir hemseri ablaniz olarak soze karisacagim. Neder dernek yonetimini kendiniz almaya calismiyorsunuz? Terk etmektense calisin..
Selamlar

Öncelikle sidarta54 Eskişehir'deki aleviler az demek istemedim az ancak diğer bölgelere göre kıyaslamak amaçlı dedim Eskişehir Alevileri Söylediğim gibi 3/4ü köylerde tabiki köyden şehir'e gelmek zor oluyor bunun için köylerde cem evleri kuruyorlart cemlerini semahlarını yapıyorlar(Örnek Yahnikapan Yeni Cem evi,karatepe cem evi vs...)Bu azlığı ben buna bağlıyorum...

Hüseyin26Evet haklısın belkide birbirimizi tanımıyoruz ancak bu kültürlerimiz farklı yabancıyız birbirimizden anlamına gelmez Birleşmek konusunda bu olay sadece internette kalmamalı...Ama bu zor gibi çünkü aleviler yıllarca birlik olmayı istemişler ancak kılını dahi kıpırdatmamışlardır.Tabiki birlik olan bölgelerde var ama genel olarak birleşememişiz...

fatma sennur ablacığım gerçekten güzel bir şey söyledin "Neden dernek yönetimini almıyorsunuz?" evet şuna şöyle yanıt vereyim Biz gençler aslında birlik olsak bu derneği alırız!!!Ancak bu olay 3-5 kişi ile olmaz değil mi?Gençlerin bakış açısı olarak hangi gençler 12 Hizmeti biliyor daha 12 imamların adını bilmeyen bir insanda dernekte görev yapamaz öyle değil mi?(Genel olrak kimseyi kastetmedim)Öncelikle bilgi sahibi olmalıyız.Alevilik hakkında fikir sahibi eğitimini almış birisi olmalıyız ki o derneğin başına geçelim?

emekli95
25.12.2007, 23:25
Eskisehirli Genc Canlar,
Selamlar
Sayın Fatma sennur çok güzel demişsinde yönetimi alabilsek keşke.Şimdiki başkan binayı başlatan,arsayı veren kişi olarak derneği ve vakıf'ı öylesine zaptetmişki,deyil yönetimi almak,(ben üyeyim) ,üyeler bir söz bile edemiyor .Dernek yönetimide Alevilere yönelik faaliyetlerden çok,siyasi çıkar peşinde koşuyor.Sağ eğilimli partilerle cilveleşiyor. Cemevinin bir bölümü aile hekimlerine veriliyor. Bunun içinde Eskişehirli Aleviler cemevi yönetimine karşı tepkili.İnşallah gelecekte Cemevimiz daha güzel olacak. Saygılarımla.