Orijinalini görmek için tıklayınız : Agos gazetesinde korku sürüyor.

Avedis
10.02.2007, 22:27
Agos gazetesinde korku sürüyor

Agos Gazetesi Yazarı ve Hrant Dink’in yakın dostu Aydın Engin, Dink’in öldürüldüğü 19 Ocak tarihinden bu yana 250’yi aşkın tehdit telefonu ve maili aldıklarını söyledi.

Agos Gazetesi üç hafta önce öldürülen gazetenin genel yayın yönetmeni Hrant Dink’in şokunu yaşamaya devam ediyor. Cinayetin ardından gazete binasının girişine güvenlik kamerası konmasına, binanın önünde üç polisin güvenlik noktası oluşturmasına rağmen Agos çalışanlarının korkusu sürüyor.
Dink cinayetinden sonra olayla ilgili güvenlik güçlerine bilgi veren ve kaygı duydukları için üç kişinin ayrıldığını söyleyen Agos Yazarı ve Hrant Dink’in yakın dostu Aydın Engin’e son durumlarını sorduk. Dink için cenaze töreninde on binlerin bir araya gelmesinin yaşanan şokun atlatılmasında “ilaç” görevi gördüğünü belirten Engin, “Agos Gazetesi’nin her zaman tehdit aldığını” söyledi. Engin şöyle konuştu:

“Agos her zaman tehdit alıyordu ancak cenaze töreninden bir gün önce ve bir gün sonra gazete binasının havaya uçurulacağı tehdidini aldık. Bu maillerde ’Sizi toptan halledeceğiz’yazıyordu. Bu tehditlerin yazılı olanlarını Şişli ve cinayeti araştıran savcılıklara ilettik. Maille gelen tehditlerin IP numaralarının araştırıldığını biliyoruz.”

Dink-Aksoy cinayeti benzemiyor

Prof. Dr. Muammer Aksoy’un tuzak bir telefon görüşmesinin ardından öldürüldüğünü Dink’e düzenlenen suikastle benzerlik taşımadığını belirten Engin, o günü şöyle anlattı:

“Benim gördü tanıklarından edindiğim ve bildiğim kadarıyla öğle saatlerinde sona eren gündem toplantısının ardından Hrant, kendisinin ihtiyacı olduğu için 14.00 sıralarında para çekmeye gidiyor. Bir telefon görüşmesinin ardından dışarı çıkması söz konusu değil. Yirmi, yirmi beş dakika sonraysa silah sesinin duyulmasıyla arkadaşlarımız onu yerde görüyorlar. Olayda tuzak bir telefon olmamasına rağmen, Dink’in bilgisayar kopyası ve cep telefonu görüşmeleri de polis tarafından incelendi, böyle bir şeye şu an için rastlanılmadığını biliyoruz.”

Uluslararası Dink Vakfı kuruluyor

Dink’in adını taşıyan bir vakıf kurulacağını açıklayan Engin, projeyi şöyle anlattı: “Hrant’ın adını taşıyan uluslararası bir vakıf kurulmasını amaçlıyoruz. Gunter Wallraff, Nobel ödüllü edebiyatçı Gunter Grass gibi isimlerin yer alacağı bir jürinin, barış ödülü vermek için her yıl biraraya gelmesini planlıyoruz.

‘Senin de soyun Ermeniymiş’

Engin, koruma polisiyle dolaşmanın güçlüğünü şöyle anlattı: “Bu olayın ardından birçok tehdit almaya başladım. Bunlardan biri de ’Senin de soyun Ermeniymiş ortaya çıktı piç’ biçimindeydi. Artan tehdit telefonlarının ardından şu an bir polisle gezmek zorundayım. Evimin 2 girişinde 6 polis güvenliğimi sağlamaya çalışıyor ama korumayla yaşamak zor bir şey.”

( Vatan )

jacques lion
10.02.2007, 22:34
Agos'un, Ermeni kardeşlerimizin, tüm gayrimüslim kardeşlerimizin, dostlarımızın, bu ülkede ötekileştirilen milyonların arkasında durmak gerekiyor. Toplumsal ve politik sorumluluk, bunu gerektiriyor.

Irkçılardan ve ırkçılıktan korkuyorum. Geleceğimi bu ülkede kurmayıp da başka bir ülkeyi gitmeyi düşünecek kadar korkuyorum.

Irkçıların vicdan ve merhamet adına bir kaygıları yok. Sadece yok etmek üzerine şartlanmış zalimler olarak boy gösteriyorlar.

Irkçılıktan ve ırkçılardan korkuyorum....

Çok sevdiğim canım Türkiyemi, Anadolumu bana dar ettikleri için onlardan, yani ırkçılardan nefret ediyorum.

Ve ırkçı zihinlere inat,

Ermeniyim, Kürdüm, Rumum, Aleviyim, Hristiyanım, Museviyim...

Bu ülkenin ötekileri, bu ülkenin mağdurları, farklı mağduriyet alanlarını kapsamasını öğrenebilmeli. Empati duygusu, bir anlık değil sürekli olmalı.

Westside
10.02.2007, 22:35
Korkmalarına gerek yok.Ortalıkk yeteri kadar karıstı zaten.

nuhmelek
10.02.2007, 22:48
yaşasın ogün samast!!!!!

pazarcıklı
10.02.2007, 23:03
yaşasın ogün samast!!!!!

:confused1 :confused1 :confused1 ne anlamda????

MeRaLiNa
10.02.2007, 23:43
Arkadaslar Nuhmelek'in Profil bilgilerinde Alevi yaziyor ama bu dogru degil... yanlislikla ayarlarda Evet diye cevaplamis, diger mesajlarinda kendisi belirtmis saten... bir katilin arkasindan "yasasin" diyen Alevi degil yanlis anlasilmalara yol acmasin :)

Agop
10.02.2007, 23:52
bu ülkede özgür basın için hayat güvenliği sağlanmadıktan sonra her zaman böyle tehttler olur. ve olmayada bu gidişle devam edecek. ne yazıkki

nuhmelek
11.02.2007, 00:26
yaşasın ogün samast!!!!!

bu mesaj ban ait değildir tamamen başkası yazmıştır bu yanlı kullanımdna doalyı çok özür dilerim ve şuan çok sinirliyim yazan kişi için bi katil için böyle denilezm tabiki katiller için :cursing: çok zinirliyim şuan burada da özür dilemk istiyorum herkesten böyle saçma bişeyi sırf gırgırı olsun die yazmış herkesden özür dilerim

fdiler
11.02.2007, 00:27
yaşasın ogün samast!!!!!

yaşasınmı :2guns: trabzon trıbunude hepımız ogun samast ız dıye pankart acanlardan bırıde sensın heralde ne dıyım yazık..

nuhmelek
11.02.2007, 00:34
yaşasınmı :2guns: trabzon trıbunude hepımız ogun samast ız dıye pankart acanlardan bırıde sensın heralde ne dıyım yazık..

üstteki msjı okumadın galiba bana ait bi mesaj deil bu diyorum veçok s,nirliyim banane ya onalrdan beni iliglendirmez ark yazmış dedim ve çok sinirliyim :cursing: herkesden özür dilerim

rozerin62
11.02.2007, 20:39
yaşasın ogün samast!!!!!

bunu her kim yazdıysa insanlığından şüphe duyarım arkadaşlar

rozerin62
11.02.2007, 20:42
"yaşasın ogün samast"diyen zihniyetin insanlığından şüphe duyarım arkadaşlar

ibrahim-ch
11.02.2007, 21:13
Agos'un, Ermeni kardeşlerimizin, tüm gayrimüslim kardeşlerimizin, dostlarımızın, bu ülkede ötekileştirilen milyonların arkasında durmak gerekiyor. Toplumsal ve politik sorumluluk, bunu gerektiriyor.

Irkçılardan ve ırkçılıktan korkuyorum. Geleceğimi bu ülkede kurmayıp da başka bir ülkeyi gitmeyi düşünecek kadar korkuyorum.

Irkçıların vicdan ve merhamet adına bir kaygıları yok. Sadece yok etmek üzerine şartlanmış zalimler olarak boy gösteriyorlar.

Irkçılıktan ve ırkçılardan korkuyorum....

Çok sevdiğim canım Türkiyemi, Anadolumu bana dar ettikleri için onlardan, yani ırkçılardan nefret ediyorum.

Ve ırkçı zihinlere inat,

Ermeniyim, Kürdüm, Rumum, Aleviyim, Hristiyanım, Museviyim...

Bu ülkenin ötekileri, bu ülkenin mağdurları, farklı mağduriyet alanlarını kapsamasını öğrenebilmeli. Empati duygusu, bir anlık değil sürekli olmalı.

Ermeni IRK cilarindanda nefret ediyorsunuz degilmi?
yoksa sizin nefret ettiginiz sadece Türk Irk cilarimi.?
yada Ermeni IRK cilarina sosyalistlik yada komünistlik KILIF larinda serbestmi?

anibal
03.03.2007, 02:36
Ermeni IRK cilarindanda nefret ediyorsunuz degilmi?
yoksa sizin nefret ettiginiz sadece Türk Irk cilarimi.?
yada Ermeni IRK cilarina sosyalistlik yada komünistlik KILIF larinda serbestmi?

kendi adıma bütün ırkçılardan nefret ederim.
türk ırkçısından da, kürt ırkçısından da, ermeni ırkçısından da

anibal
03.03.2007, 02:43
yaşasın ogün samast!!!!!

bunu kim yazdıysa ve bu mesaja kim teşekkür ettiyse yazıklar olsun.

sausen
03.03.2007, 02:50
Tabii ki adamlar korkmakta halklılar. Bu ülke de her an başlarına ne geleceği meçhul olduğundan bu konuda onlara hak vermemek yanlış olur o yüzden onların yanında olduğumuzu bir şekilde göstermeliyiz...

YoRuM78
03.03.2007, 03:08
üstteki msjı okumadın galiba bana ait bi mesaj deil bu diyorum veçok s,nirliyim banane ya onalrdan beni iliglendirmez ark yazmış dedim ve çok sinirliyim :cursing: herkesden özür dilerim

sizin nık ve şifreniz bilen var o zaman şifrenizi değişin en azından basımınız agrımaz. kım yazarsa yazsın burada sorumlu kişi sizsiniz.

devrim69
03.03.2007, 13:33
bu mesaj ban ait değildir tamamen başkası yazmıştır bu yanlı kullanımdna doalyı çok özür dilerim ve şuan çok sinirliyim yazan kişi için bi katil için böyle denilezm tabiki katiller için :cursing: çok zinirliyim şuan burada da özür dilemk istiyorum herkesten böyle saçma bişeyi sırf gırgırı olsun die yazmış herkesden özür dilerim

Ben yazmadım diyorsun bu mesajı o halde bu mesajı yazan kişi senin şifreni bilecek kadar yakın sana.Gırgır olsun diye yazıldığınıda söylüyorsun bir insanın ölümünden ve onun eli kanlı katili üzerinden nasıl gırgır yapılabilir anlıyamıyorum.Bu olayı bazılarının ne kadar ciddiye aldığı belli:cursing: Birde bu mesaja teşekkür eden olmuş iyiki bir kişi yoksa insanlığımızdan şüphe edicektim.Biz her türlü ırkçılığa karşıyız.türk,kürt laz,ermeni hiç ferketmez kim yaparsa yapsın ırkçılığı.Irkçılık insanlık suçudur:uhhm:

insanlar kardeş
03.03.2007, 23:11
Bu ülkede ermeni yurttaşlarımız kadar duyarlı olabilseler bu sokak serserileri gam yemiyecem.
Hazineden geçinen ensesi kalınların işine geliyor bu tehdit masalları.
Yoksa bu tehdit sahiplerini istedikleri zaman hesap sormasını bilir aslında bu mesnetsiz ve mesleksiz vatan sahipleri.
Bunlar milliyetçi falanda olamazlar. Olsa olsa ABD nin uşakları olabilirler ancak.Zaten ırçı zihniyete sahip olmanın ötesinde bir rezillikte yoktur.
Ancak şu iyi bilinmelidir ki Hırant ve Agos yalnız değil.Yüzbinlerlede bu ispat edilmiştir.
Asıl vatanseverliği yurttaşlık ve yurttaşlık bilincini Agosta öğrenecekler.
Ama kafalarını kumdan çıkaracak o yüreği kendilerinde bulduklarında olacak.

saygılarımla...

Haydaryiğit
03.03.2007, 23:28
Ermeni kardeşlerimize bu ülkede böyle giderse ırkçı provokasyonlar sürecek heralde.Bunu da destekleyecek olan faşistlerin istilasına uğramış devletimizin bu yöneticileri değişmeli...Haydi canlar seçim sandığına şu faşistlere kaptırmayalım.Bu düzen değişmeli artık... Gençler olarak bu ezilen insanlarımızın haklarını savunmak bizim elimizde.Gün bugündür...

Her türlü ırkçılığa karşıyız.Bir türküm ancak ezilen bütün halklar da benim halkımdır.Onları kurtarmak da boynumuzun borcudur.Keşke dünya da bu halk ayrımı da olmasa.

Hiç merak etmeyin ermeni kardeşlerimiz sizin kardeşleriniz var.Sessiz bir çoğunluk var.Sesimizi yükseltmek gerektiğinde de yükselteceğiz,yükseltiyoruz da.Ama yeterki sizler de bizimle birlikte bu yola emek veriniz.Hep birlikte kurtuluşa gidelim.

Hrant Dink gibi aydınlarımızı susturamazlar.Bizler sayılmayız öyle parmakla,bizler öyle öldürülmeyiz kahpe kurşunlarla,bizler bir ölürüz bin diriliriz... yaşasın halkların kardeşliği diyorum.