Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir soru..

fdiler
11.02.2007, 01:12
arkadaslar bunu bana ateıst bır arkadasım sormustu soru aynen soyle

Allah herseyı yaratabılır mı ? dedı

evet dedım

herseye gucu yeter mı ? dedı

evet dedım

pekı Allah kendının bıle bukemeyecegı bır demır yaratabılırmı ? dedı

cevap veremedım bunun bır kelıme oyunu oldugu cok acık ama su hayatta karsılıgını veremedıgım tek soru budur bu soruya sızın cevabınız ne olurdu ?

dus_sokagi
11.02.2007, 01:23
arkadaslar bunu bana ateıst bır arkadasım sormustu soru aynen soyle

Allah herseyı yaratabılır mı ? dedı

evet dedım

herseye gucu yeter mı ? dedı

evet dedım

pekı Allah kendının bıle bukemeyecegı bır demır yaratabılırmı ? dedı

cevap veremedım bunun bır kelıme oyunu oldugu cok acık ama su hayatta karsılıgını veremedıgım tek soru budur bu soruya sızın cevabınız ne olurdu ?

soran arkadasin icin soyluyorum kendisi kadar zeki birini yarattigina gore o dediyinide yaratir yarattigi gibi yok etmesinide bilir eymesinide.

yaraticinin varligana en iyi ornek yaratilandir.

bluehero88
11.02.2007, 01:27
Herşeye gücü yetenin buna da gücü yetmez mi sence...??? saygılar....

Nesimi
11.02.2007, 01:32
Bu soru üzerine sormak gerekir Allah'ın üzerinde bir güç varmıdır? Allah nasıl kendi kendine var olabilmiştir. İslamcılar insan aklının bunu çözemeyeceğini savunurlar hep kaçamak cevaplar verirler.

Ayrıca sn. fdiler konu açarken başlığı daha açıklayıcı seçin Bir soru tarzında başlıklar yanlıştır.

Agop
11.02.2007, 01:37
kaçamak bir soru bu. ama sorgulayıcıda. bu sorunun bi benzerini babam bana sormuştu. tabi ben cevap verememştim ve babamda "hiç bir şeye körü körüne inanma" demişti.

doctorctf
11.02.2007, 02:02
1-bu basit bir kelime oyunu.Allah ın bükemeyeceği bir demir yaratması veya kendinden daha sonsuz ve ebedi güçlere sahip bir oluşum yaratması kendinden taviz vermesi demektir.bu durumda Allah bükemeyeceği demiri yaratamaz diyemeyiz,ancak yaratmaz diyebiliriz.
2-demiri bükememesi kendinden üstün bir varlığı gerektirir.Allahtan daha üstün bir varlık olmadığı için bu mümkün değil.
3-Allahın bükemeyeceği demir yoktur.imkansız birşeyi yaratması sözkonusu olamaz.
4-Allahın güçleri sonsuzdur.istediğini yaratır.istediği şeye gücü yeter.bükemeyeceği demiri yaratması,güçlerinin sınırlı olduğu anlamına gelir ama sınırlı olmadığı için böyle birşey olamaz.
sonuç olarak diyebilirim ki öyle bir demir yok:)

fdiler
11.02.2007, 02:04
Bu soru üzerine sormak gerekir Allah'ın üzerinde bir güç varmıdır? Allah nasıl kendi kendine var olabilmiştir. İslamcılar insan aklının bunu çözemeyeceğini savunurlar hep kaçamak cevaplar verirler.

Ayrıca sn. fdiler konu açarken başlığı daha açıklayıcı seçin Bir soru tarzında başlıklar yanlıştır.

kusur bakma daha yenıyım zamanla ögrenıcem

ayrıca yorumlara tesekkurler...

YezdaN
11.02.2007, 03:26
rahmandır.rahimdir.kadirdir.sameddir.kerimdir.furk andır.malikel mülktür.ondan üstün var mıdır.gücünü bile tartışmak yersizdir.