Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevi Bektaşi Federasyonu, "sol"u işaret etti

dede_27
12.02.2007, 01:29
Alevi Bektaşi Federasyonu, "sol"u işaret etti

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Selahattin Özel, ''Türkiye'de siyasetin direksiyonu, sola dönmelidir'' dedi.
Özel, Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, dün başlayan ABF Danışma Kurulu Toplantısı'nda alınan sonuçları açıkladı.
Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun kaygı verici olduğunu ifade eden Özel, bunun nedeninin, ''ideolojik muhafazakarlaşma ve milliyetçi yükselişin farklılıkların bir arada yaşamasını tehdit etmesi'' olduğunu öne sürdü.
''Türkiye'de siyasetin direksiyonu sola dönmelidir'' diyen Özel, 12 Eylül Anayasası'nın getirdiği zorunlu din dersine karşı çıkmayan, Anayasanın sivilleştirilmesini talep etmeyen bir sol ve sosyal demokrat parti olamayacağını savundu.
Hükümetin, alevi kimliğinin resmen tanınması ya da uygulamalı zorunlu din dersinin, ''seçmeli dinler tarihi ve kültürü dersi''ne dönüştürülmesi talebi karşısında Anayasal zorunluluk kalkanını kullandığını iddia eden Özel, AKP'nin ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Sünni kökenli ilahiyatçılara hazırlattığı ''Alevi Klasikleri'' projesinin seçim yatırımı olduğunu öne sürdü.

SEÇİM ÖNCESİ REFERANDUM
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker de ''siyasetteki tercihimizi belirlemek amacıyla seçimden önce Türkiye çapında referandum yapmayı planlıyoruz'' dedi.
Alevi Birliği'nin 12 Eylül sonrası sindirilmişliğini ortadan kaldırıp, Türkiye'de etkin bir rol oynayacaklarını belirten Öker, laik ve demokratik bir Türkiye için büyük şehirlerde mitingler düzenleyeceklerini bildirdi. ''Laik ve demokratik bir Türkiye için güçlerimizi birleştirelim'' başlığı altında 28 Nisanda Mersin'de bir miting düzenleyeceklerini kaydeden Öker, İzmir, İstanbul, Bursa ve Ankara'da da miting yapmayı planladıklarını söyledi.

Nesimi
12.02.2007, 01:37
CHP'ye ve sağ partilere oy verilmemesini Alevi dernekleri ilan ettiler

Türkiye ve Avrupa'da örgütlü bulunan Alevi federasyon ve konfederasyonları, bir araya gelerek seçimlere müdahale etme kararı aldı. Türkiye Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Salahattin Özel ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Başkanı Turgut Öker, Taşbahçe Restaurant'ta gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Basın mensuplarıyla sohbet eden ve sorularını yanıtlayan Özel ve Öker, Alevileri yok sayanlara oy vermeyeceklerini söylediler

Selahattin Özel, CHP'nin aldığı oyların yüzde 65'inin Alevi oyu olduğunu belirterek, Alevilerin sorunlarını gündemine alıp çözmeyen hiçbir partiye oy vermeyeceklerini ifade etti. AABK Genel Başkanı Öker de, Avrupa'da yaşayan Alevilerin durumuna değindi. Öker, Avrupa'da 1 milyon Alevi bulunduğunu ifade ederek, 'Alevi hareketi Türkiye'yi demokratikleştirmek istiyor' dedi. Genelkurmay Başkanlığı'nın Aleviliği bir mezhep olarak bile görmediğini ve folklorik öğelere indirgediğini belirten Öker, Alevilere karşı politikanın hükümet politikaları değil devlet politikası olduğunu belirterek, sağ partilere hiçbir şekilde oy vermeyeceklerini ve tercihlerinin soldan yana olduğuna dikkat çekti

http://www.gundemimiz.com/haber.asp?HaberId=29636

Oldukça doğru bir karar alınmış. Alevi halkımızın artık daha bilinçli oy vermesi gerekiyor.

Demokrat
12.02.2007, 02:22
Aynen katiliyorum. Sag partilere ve su haliyle CHP ye kesinlikle oy verilmemeli.

savaş-24
12.02.2007, 12:08
CHP her secime alevi oylarI cebinde rahatlıgI ile giriyor. chp nin ne kadar sol oldugu ve alevi yurtta$larIn isteklerine ne kadar cevap verdigi ortada...

Bence aleviler artık chp hastalığından vazgecmelidir...chp zaten alevi toplumuna yabancılasmıstır ve hiç bir ihtiyacına cevap verememektedir...

seyhunbey
12.02.2007, 12:19
Tamam chp Oy vermeyelim peki kime vercez bi seçeneği olan varmi ?

Mesut Demiroğlu
12.02.2007, 12:29
Bir sol ittifak gündemde.Sol partiler birleşirlerse buraya oy verilmeli bence..

GüneyinEfendisi
12.02.2007, 22:21
CANLAR sol dan başkası olmaz. Kararsızlar ve sağa vermeyi düşünenler sol diyorum iyi düşünün .

ONU®
12.02.2007, 22:32
Bu ortamda solda birleşme ŞART.

muharrem dayı
12.02.2007, 22:51
Tamam canlar CHP ye vermiyelim kime verelim hangi sol barajı aşabiliyor herkes koltuk sevdasına düşmüş birleşme olmadıgı sürece hep böyle konuşuruz hep birlikte demokratik ve tam bagımsız Türkiye Cumhuriyeti icin tek parti altında birleşelim dış ve icteki güclerin oyununa gelmeyelim parcalanarak hicbiryere varamayız bizlerle oynuyorlar böl parcala yönet bu oyuna gelmeyelim canlar

Agop
12.02.2007, 22:53
Alevi Bektaşi Federasyonu, "sol"u işaret etti

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Selahattin Özel, ''Türkiye'de siyasetin direksiyonu, sola dönmelidir'' dedi.
Özel, Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, dün başlayan ABF Danışma Kurulu Toplantısı'nda alınan sonuçları açıkladı.
Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun kaygı verici olduğunu ifade eden Özel, bunun nedeninin, ''ideolojik muhafazakarlaşma ve milliyetçi yükselişin farklılıkların bir arada yaşamasını tehdit etmesi'' olduğunu öne sürdü.
''Türkiye'de siyasetin direksiyonu sola dönmelidir'' diyen Özel, 12 Eylül Anayasası'nın getirdiği zorunlu din dersine karşı çıkmayan, Anayasanın sivilleştirilmesini talep etmeyen bir sol ve sosyal demokrat parti olamayacağını savundu.
Hükümetin, alevi kimliğinin resmen tanınması ya da uygulamalı zorunlu din dersinin, ''seçmeli dinler tarihi ve kültürü dersi''ne dönüştürülmesi talebi karşısında Anayasal zorunluluk kalkanını kullandığını iddia eden Özel, AKP'nin ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Sünni kökenli ilahiyatçılara hazırlattığı ''Alevi Klasikleri'' projesinin seçim yatırımı olduğunu öne sürdü.

SEÇİM ÖNCESİ REFERANDUM
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker de ''siyasetteki tercihimizi belirlemek amacıyla seçimden önce Türkiye çapında referandum yapmayı planlıyoruz'' dedi.
Alevi Birliği'nin 12 Eylül sonrası sindirilmişliğini ortadan kaldırıp, Türkiye'de etkin bir rol oynayacaklarını belirten Öker, laik ve demokratik bir Türkiye için büyük şehirlerde mitingler düzenleyeceklerini bildirdi. ''Laik ve demokratik bir Türkiye için güçlerimizi birleştirelim'' başlığı altında 28 Nisanda Mersin'de bir miting düzenleyeceklerini kaydeden Öker, İzmir, İstanbul, Bursa ve Ankara'da da miting yapmayı planladıklarını söyledi.

ya arkadaşlar tamam sola verelim ama bunun için bizi birinin yönlendirmesi şartmı. biz kendi irademizle neden bişyeleri doğru tespit edemiyoruz?. neden kendi düşüncelerimizden önce başkasının düşüncesi geliyor?

akoo
22.02.2007, 17:20
canlar chp ye vermeylim diyoruz ama burda alevi önderleri bir parti kurma girişiminde keşke bulunsalar hala anlayamıyorum bu kadar büyük bir toplumuz ama partimiz yok

afyonluhuseyin
02.03.2007, 16:27
canlar busoruyu daha önce ben somuştum ama cevabını daha yeni almaya başladım şimdi anlıyorumki bizim toplum olarak hala seçimlerde nasıl bir tavır içinde olacağımızı saptayamadık bence yapılması gereken tek şey birlikteliğimizi bozmadan ortak hareket etmek ,bence bu yalnız başımıza hareket edemiyoruz manasında anlaşılmasın çünki bu olay birlikte hareket etmeyi gerektiriyor lütfen duyarlı olalım