Orijinalini görmek için tıklayınız : Forumdaki alevilerin inanılmaz hatası..


denizsefiri
12.02.2007, 12:23
Değerli kardeşlerim bir süredir bu forumda misafirim. Bu foruma sadece aleviliği öğrenmek, alevilerin tasavvuf konusundaki yaklaşımlarını incelemek gibi niyetlerle üye olmuştum. Forumda aktif olarak yazmak konusunda ilk etapta hiç niyetim yoktu. Hatta bu nedenle anlamsız bir kullanıcı adı seçmekte sakınca görmemiştim. Burada zaman geçirdikçe, beklediğimden farklı bir dünyayla karşılaştım. Alevilerin inançları hakkında bildiklerime güveniyordum ama maalesef çok eksik bilgilermiş..
Gelelim asıl konuya, bir mürşidim var ve tasavvuftayım. Bu forumda, özellikle tasavvufla ilgili konularda yazdığımda bu konuya yer verir ama nereye tabi olduğumu açıklamazdım. Ta ki, "university of Allah" isimli topik forumunuzda açılana ve hakaretlerinizi okuyana dek.. O başlık altında gerekli şeyleri yazmama rağmen okunmamış olduklarını düşündüğüm için yeni başlık altında bu konuyu açmak ve önemli bir noktaya dikkatlerinizi çekmek istedim.
Ben klasik sünni inanış içinde yetişmiş biriyim. Hurafelerle dolu bir din anlatılırdı hep bizlere, islamın sadece adı vardı ortada.. Öyle bir din anlayışı ki; korkulan, korkulması gereken bir Allah var, adalet sahibi olduğu söyleniyor ama bazı mezheplere, ırklara mensup doğanları adeta kayırıyor. Hoşgörüden dem vurulurdu, sevgi dini denirdi... İcraatte hiçbirini görmek mümkün değil. Allah'tan kaçarak, korkarak geçen yıllar.. Ben o karanlığın içinde gözyaşlarıyla diledim Rabbimi, avazım çıktığı kadar bağıra bağıra istedim dostluğunu.. Ve bir mucize ile mürşidime ulaştırdı bir gün beni... Sizler benim mürşidimi yerden yere vuruyorsunuz bu gün, neye dayanarak?
Siz aleviler zorluklarla, baskılarla gelmediniz mi bu günlere? Neden o zaman dostu düşmandan ayırmakta bu kadar acizsiniz.. Zaten sayılıyken sizi anlayan ve de sevenler neden sizi dost sayanları böyle pervasızca incitiyorsunuz.. Benim mürşidim taassub içindeki forumlarda, sözde müslüman sitelerde her gün aşağılanıyor. "Onlar bilmiyorlar" deyip bağrıma taş basıyorum.. Çünkü o karanlığın içinden geldim ben de.. Sorgulamanın, eleştirmenin dinden çıkardığına inanılan, Allah'tan korkulan bir dünya orası. Onlara ayetlerle anlatmaya çalışıyoruz gene de gerçek islamı.. Ama sizler.. yazdıklarınız yaralıyor beni.
Biz her milletten, her kökenden, her dinden Allah'a ulaşmayı dileyenlerin oluşturduğu ve bir gün dinlerin birleşeceğine inanan bir toplumuz. Allahu Teala'nın Adem(a.s)dan bu yana tek bir din yarattığına, dinlerin isimleri değişse de muhtevanın hep aynı olduğuna iman ediyoruz. Allah'ın kılık kıyafete, kökene, etikete değil kalplerdeki talebe baktığını söylüyoruz. Kim ölmeden önce Allah'a ulaşmayı dilerse dine adım atar diyoruz. Dinin muhtevası teslimdir, ölmeden önce ölmektir diyoruz.
Üniversitemiz biz talep sahibi olanlara hizmet veren bir kurum. Kimsenin sömürülmesi, beyninin yıkanması söz konusu değil. Hakaretlerinizi nefesimi tutarak ve Rabbimin adını zikrederek okudum.. Yazdığınız anlamda ne cahiliz, ne safız.. Bu konuyla ilgili sorusu olanlara öm yoluyla cevap verebilirim. Forumunuzu kendi reklam vasıtamız yapmaktan ictinab ederim.
Bu forumu daha mantıklı kullanmanız ne güzel olurdu. Az geyik, çok bilgi paylaşımı gibi mesela. Bunu ukalalık yapmak için söylemiyorum. Burada herbiriniz ne kadar önemli bir misyon yüklendiğinizi anlayabilseniz keşke. Kendinizi değil, asırlardır hor görülen kimliğinizi, inançlarınızı temsil ettiğinizi.. Ben şu konuyu açmaktan inanın şu an üzülüyorum. Acaba forumu gereksiz yere meşgul mü edeceğim diye.. Ama bu açıklamaları yapmam gerekiyordu.
Dilerim kalpten söylediğim bu sözlerimi Allah kalplerinize ulaştırsın. Bize inanmayın ama rica ediyorum hakaret de etmeyin.. Mürşidim benim için çok kıymetlidir. Lütfen yersiz hakaretlerinize son verin.

Zaza_024
12.02.2007, 12:33
:wacko: :wacko: :wacko:

ne diyorsunuz siz sabah sabah..
buraya gelmek mecburi değil biliyorsunuz ki..alevilik adına birşeyler paylaşmak öğrenmek tartışmak arkadaş ve dostluklar kurmak için burdayız..

burda kime hakaret edilmiş anlamadım ben tam olarak olayı..burda yazılan herşey kaynak belirtilerek yazılıyor..sizin peki bu siteye gelme amacınız nedir.. bizimki belli.. misyonerlik falan mı yapmaya çalışıyorsunuz..biz ne yaptığımızın farkındayız..ayrıca burda bir sohbet ortamı göremiyorum ben..sadece tartışmalar ve kültürel atışmalar paylaşımlar vardır..

biri size hakaret ettiyse de ya yetkililerle görüşürsünüz yada sorununuz neyse özelden halledersiniz..

mürşitlerden falan bahsetmissiniz rüyanızı mı anlattınız :laugh: bişey anlamadım valla :biggrin: :biggrin:

saygılı olun lütfen..

sidarta54
12.02.2007, 12:46
ben ilim edinmek için girilen yola kurban olurum ancak sizin bahsettiğiniz yol ne ilimdir ne irfan yunus tapduğun kapısında kul olmuştur onun kapısından eğri odunun geçmesine izin vermemiştir fakat sizin bahsettiğiniz düzen tamamen kapitalist düzenin çarkını döndürüyor (bunu alınan para ve diplomayı göz önünde bulundurarak söylüyorum) evet bizim inancımızın özüden ölmeden önce ölmektir yani teslim pirimizde(hacı bektaşi veli) bize toprak gibi olmamızı teslimiyetçi olmamızı telkin eder fakat bu kesinlikle bu şekilde olmamalıdır

dostlarımın anlayamadığı ve sizi incittiği konuya gelince bu üniversitenin verdiği diploma ve aldığı ücrettir ancak dediğiniz gibi bu sizin talebiniz ve siz talebesiniz ancak bu sizin seçimniz umarım hak yolunu bulursunuz bulduğunuza inanıyorsanız zaten sorun yok ancak kabul görünki bizim inancımız bu tür şeylere kapalıdır zaten bunu anlamışsınızdır...

azel24
12.02.2007, 12:49
benim buraya geliş amacım bişeyleri öğrenmenin yanı sıra burdaki canlarla da hayata dair güzel paylaşımlarda bulunmaktı bu zamana kadar ne incindim ne de kırıldım hakaretvari atışmalara da hiç şahit olmadım burda olmak bana iyi geliyo en azından monoton günüme farklılık ve bambaşka anlamlar katıyor iyiki burda ve sizlerleyim

sevgiyle...

denizsefiri
12.02.2007, 13:03
Oradan alınan diploma kendi içimizde anlam taşıyacak.. Ücret konusuna gelince; amacımız maddi yönden insanları sömürmek veya çok sayıda insanın beynini yıkamak olsaydı bu konuyu gizli kapaklı halletmek, insanları ürkütmemek isterdik. Bizlere inanın demiyorum ki ben, hakaret etmeyin diyorum. Açıklamalarım bu kadar.. Son sözlerimi de söyleyip konuyu kendi açımdan tamamlamayı uygun buluyorum.

Yunus demişsiniz, bakın Yunus ne diyor:
"Ben gelmedim dava için
Benim işim sevi için
Dostun evi gönüllerdir
Gönüller yapmaya geldim"

sidarta54
12.02.2007, 13:09
Yunus demişsiniz, bakın Yunus ne diyor:
"Ben gelmedim dava için
Benim işim sevi için
Dostun evi gönüllerdir
Gönüller yapmaya geldim"

iyi bende yunusun başka bir dörtlüğüyle kapanış yapayım

elif okudum ötre(elifi ötre okursan "O" bulursun)
pazar eyledim götürü (ondan sonrasını boşvereceksin)
yaradılanı severim
yaradandan ötürü


saygılarımla...

Alevimen
12.02.2007, 13:33
Allah'tan kaçarak, korkarak geçen yıllar..

Alevilikdeki Allah korkusu sunni inancındaki gibi deyildir, farklıdır.

Biz her milletten, her kökenden, her dinden Allah'a ulaşmayı dileyenlerin oluşturduğu ve bir gün dinlerin birleşeceğine inanan bir toplumuz.
Hangi toplumu tarif ediyorsunuz bilmiyorum ama Alevilik'de Allah'a giden yol tek yönlü deyildir.

Lütfen yersiz hakaretlerinize son verin.
Topiği açan sizsiniz, ilk mesajda sizin. Hakaret edilmemiş, siz böyel yaparsanız bende topiği kazan'a gönderiyorum.

Nesimi
12.02.2007, 15:24
University of Allah kutsal bir kurum değildir isteyen eleştirir isteyen överek göklere çıkartır. Bizi ilgilendirmeyen bir konu o yüzden eski moderatör arkadaşların yaptığı hatayı düzelterek konuyu yukarda asılı kalmakdan çıkarmıştrım.

Alevileri Sunni bakış açısıyla değerlendirmemelisiniz. Alevi fikrini geleneğini öğrenmek için o bakış açısını kazanmanız gerekir ve öyle yorum yapmalısınız. Dışardan yapılan yorumlar hep ön yargılı olur. Konuyu inceledim hakaret yok. Eleştiri var Universty of Allah'ın rektörü Allah olmadığına göre eleştirmede de sakınca yok...