Orijinalini görmek için tıklayınız : hepimiz ermeniyiz'şiarına tepki neden bu kadar büyük amaçlanan nedir sizce?
bolşevik_1917 13.02.2007, 21:07 şu günlerde özellikle hrant dink cinayetinden sonra estirilmeye çalışılan millyetçilik rüzgarı... kuşkusuz ki geride kalan bi çok konuyu ört bas etmek için çok güzel bi şekilde kullanılıyor.zaten amaçlanan da buydu.ve sonrasında hepimiz ermeniyiz şiarına karşı daha kafatasçı bi zihniyet biz her zaman kürt olduk,filistinli olduk,ıraklı olduk,eto ya hakaretten sonra hepimiz zenci olduk... sizce ermeniyim den sonra hayır hepimiz türküz ermeni falan deiliz yaklaşımına nasıl bakıyosunuz. zaten bu zamana kadar ne hepimiz zenci olduk ne de ıraklı söylemekle öyle olmuyoruz.bu her zaman protesto için kullanılmıştır. haksızlığa uğranıldığı zaman, faşist suikastlerde,ya da ezilen kısımda bu zamana kadar filistinliyiz dememiz neden bu kadar tepki çekmezken,ermeniyim demek bu kadar zor geldi ya da üstü örtülmeye ve dikkati başka yöne çekmek isteyenlerin asıl amacı nedir ya da var mıdır? düşüncelerinizi bekliyorum arkadaşlar...
Westside 13.02.2007, 21:21 Hepsi oyun merak etmeyin.
herkes oyun oynuyor ağzı olan da konuşuyor......
bolşevik_1917 13.02.2007, 21:31 Hepsi oyun merak etmeyin.
sevgili arkadaşım ne kadarı oyun, yapılmaya çalışılan nedir bunu bende biliyorum merak etme hergün açığa çıkan bi devlet yöneticisinden üst kıdemlisine belli hiyerarşi içinde ilk azmettiriciyi zaten açık parmakla işaret ediyor ama çoğu insan senin gibi bilincinde deil en azından ne kadar kim ne düşünüyor ya da bilmeyenler fikir etmek isteyenler için açmam gerektiğini düşündüğüm bir konu
bolşevik 13.02.2007, 22:27 Sevgili bolşevik, Ermeni meselesini gündeme getirerek Kürt sorununu bir tarafa atmayı hesapladılar, ki biraz da olsa becerdiler gibi...
Gelelim soruya, Rakel Dink çok güzel bir şey dedi: Ben küçüklüğümden beri Ne Mutlu Türküm Diyene diyorum ama Türk olmadım, Ermeniyim...
Evet bunu diyenlerin kökeni değişmedi, ama esas olan var olan sorunu başlarından savmaya çalışmak, yani yeni gündemler yaratarak olayı başka tarafa çekmek...Böylece Kürt sorunu yokmuş gibi göstermek...
SAYGILAR
Levent DAŞDEMİR 13.02.2007, 23:03 şu günlerde özellikle hrant dink cinayetinden sonra estirilmeye çalışılan millyetçilik rüzgarı... kuşkusuz ki geride kalan bi çok konuyu ört bas etmek için çok güzel bi şekilde kullanılıyor.zaten amaçlanan da buydu.ve sonrasında hepimiz ermeniyiz şiarına karşı daha kafatasçı bi zihniyet biz her zaman kürt olduk,filistinli olduk,ıraklı olduk,eto ya hakaretten sonra hepimiz zenci olduk... sizce ermeniyim den sonra hayır hepimiz türküz ermeni falan deiliz yaklaşımına nasıl bakıyosunuz. zaten bu zamana kadar ne hepimiz zenci olduk ne de ıraklı söylemekle öyle olmuyoruz.bu her zaman protesto için kullanılmıştır. haksızlığa uğranıldığı zaman, faşist suikastlerde,ya da ezilen kısımda bu zamana kadar filistinliyiz dememiz neden bu kadar tepki çekmezken,ermeniyim demek bu kadar zor geldi ya da üstü örtülmeye ve dikkati başka yöne çekmek isteyenlerin asıl amacı nedir ya da var mıdır? düşüncelerinizi bekliyorum arkadaşlar...
Değerli bolşevik sen ne zamandan beridir bu memlekette yaşıyorsun,bu ülkede kimin ne yaptığını görmek için gözlerinin açık olmasına gerek yok,bu adamların mafya,mit ve siyaset üçgeninin nasıl işletilmesi gerektiği konusunda doktora vs yaparak prof olmalarına hiç gerek yok,düşünce sistemlerinde 'gonuşan türkiye ama çok gonuşmayan' (ıspartalı), 'asmayalımda besleyelim mi'(netekim),'gerekirse her şeyi satarım'(malatyalı) şeklinde düşünen insanlar tarafından defalarca abluka altına alındığını herkes iyi biliyor. Kendi zincire bağlı yaşattıkları şahısları serbest bırakıp insanların üzerine saldıkları zaman adamların yaptıkları açığa çıktığında bizim hiç bir bağlantımız söz konusu değildir diyerek kokmaya yüz tutmuş pişmiş tavuklar gibi bize inandıra bileceklerini sanıyorlar,Hakkari olaylarının sonrasında yıldızlıların seçilenleri baskı altına almak amaçıyla 'ben onu tanıyorum' nidalarını savurdukları günler çok uzak değil, tüm bunlara bakıldığında Dink olayının bu ülke için sıradan olaylar olduğunu göreceksin. Ayrıca gelişmekte olan diye tabir edilen (ki ben bu tabiri asla kabul etmiyorum)ülkelerde kendi etnik kökenini reddetmek kadar kökenini babul etmekte suç sayılıyor bence bu çelişki değil tamamen tarafsızlığın yitirilmesidir, bu da at gözlüğünün sınırlarının ortadan kalkmasını sağlar.
Şimdi sana birkaç soru: Komprador burjuvazinin kimlere hizmet ettiği; bu sınıfın koruma ve kollamasının kimler tarafından yapıldığı;kapitalizmin emperyalizme nasıl dönüştüğü ve toplumlar üzerindeki haraketlerinin neler olduğunu bana kısaca cevaplayabilir misin? Şimdiden teşekkürler.
Saygı ve hürmetlerimle, yüreğine sağlık.
'Bakanla gören arasındaki fark, görenin bakmadığı bakanın görmediğidir.'
Serkan_Devrim 13.02.2007, 23:16 ben cevap vereyim. nede olsa aynı düşünüyoruz bolşevik kardeşle. Değerli bolşevik sen ne zamandan beridir bu memlekette yaşıyorsun,24 yaşındayım ve 24 yıldır yaşıyorum. atalarım ise bin yılı aşkın süredir burada yaşar.
bu ülkede kimin ne yaptığını görmek için gözlerinin açık olmasına gerek yok,bu adamların mafya,mit ve siyaset üçgeninin nasıl işletilmesi gerektiği konusunda doktora vs yaparak prof olmalarına hiç gerek yok,düşünce sistemlerinde 'gonuşan türkiye ama çok gonuşmayan' (ıspartalı), 'asmayalımda besleyelim mi'(netekim),'gerekirse her şeyi satarım'(malatyalı) şeklinde düşünen insanlar tarafından defalarca abluka altına alındığını herkes iyi biliyor. Kendi zincire bağlı yaşattıkları şahısları serbest bırakıp insanların üzerine saldıkları zaman adamların yaptıkları açığa çıktığında bizim hiç bir bağlantımız söz konusu değildir diyerek kokmaya yüz tutmuş pişmiş tavuklar gibi bize inandıra bileceklerini sanıyorlar,Hakkari olaylarının sonrasında yıldızlıların seçilenleri baskı altına almak amaçıyla 'ben onu tanıyorum' nidalarını savurdukları günler çok uzak değil, tüm bunlara bakıldığında Dink olayının bu ülke için sıradan olaylar olduğunu göreceksin.evet bu işler sıradanlaştı. Dink olayı ve benzerleri 70 ten başlayarak militarist bir faşizm ile yalnız Türkiyede değil genel çaplı bütün dünyada sola kan kusturma hareketiydi. ancak burada ki tepkiyi anlayamamışsınız.
Ayrıca gelişmekte olan diye tabir edilen (ki ben bu tabiri asla kabul etmiyorum)ülkelerde kendi etnik kökenini reddetmek kadar kökenini babul etmekte suç sayılıyor bence bu çelişki değil tamamen tarafsızlığın yitirilmesidir, bu da at gözlüğünün sınırlarının ortadan kalkmasını sağlar. lütfen bana bu ülkenin etnik yapısı hakkında bilgi verir misiniz? :)
Şimdi sana birkaç soru: Komprador burjuvazinin kimlere hizmet ettiği; bu sınıfın koruma ve kollamasının kimler tarafından yapıldığı;kapitalizmin emperyalizme nasıl dönüştüğü ve toplumlar üzerindeki haraketlerinin neler olduğunu bana kısaca cevaplayabilir misin? Şimdiden teşekkürler.
Saygı ve hürmetlerimle, yüreğine sağlık.
'Bakanla gören arasındaki fark, görenin bakmadığı bakanın görmediğidir.'bu geniş sorulardır. bu topikle yakından bağlantılı omasına rağmen birebir amaçlanan şey değildir. aslında güzel şeylere değinmişsiniz. 80 faşizminden beri dayatılan popüler kültürün etkisi ile tanımların içinin boşaltılması ve bahsettiğiniz terimlerin bilinçli olarak asla televizyonlarda kullanılmadığı ülkemizde güzel noktalara temas ettiniz. ancak burada ki tepki Dink olayının ne olduğu neden olduğu değildir. Dink olayının her zaman kullanılan iki bombadan biri ile nasıl örtbas edildiği ve Türkiyede ki tartışmaların nasıl başka yere çekilerek manipüle edildiğidir. bahsi geçen iki bombadan biri din diğeri ırktır.
son cümlenize gelince, :) gören bazen çok şey gördüğü için tavuktan konuşulurken bile ineği anlatmaya başlar. bilmek güzeldir de bilgi ile ukalalık iyi değildir.
not:ukala sözcüğünü hakaret olarak kullanmadım. lütfen yalnış anlamayın. saygılar :)
yaptiklari her seyin arkasina (derin )bir seyler sakladigini sananlar aslinda hic bir sey sakliyamiyorlar.yalnizca kafalarini kuma gomuyorlar (bakipta gorenler icin).
yuz bini askin kisinin cenazeyi sahiplenmesini icine sindiremedi kopekler oysa daha yasi bile gecmemisti daha uc gunu bile dolmamisti agizlarindan salyalari akarak sldirdilar neden ermeniyiz? neden bayrak yok ?neden turk deyilde?
oysa sahiplenmeydi basitce hakliyi mazlumu dogruyu ezileni sahiplenmeydi inanamadilar kabullenmediler.
oysa her macta istiklal marsi okuyorlardi en buyuk bayraklari yapiryolardi ufacik daha alti yasindaki bebelerimize her sabah okul onunde (turkum dogruyum diye) baslayan nutuklar soyletiliyor. (bilmiyorum hala soyleniyormu)
ama olmuyor dusuncesinden baska bir seyi olmayan zavalli bir gasteciyi ayakkabisi delik gasteciyi hemide ermeni bir gasteciyi kucakliyordu halk onun nezninde fasizm lanetleniyordu.
aysa neler yapmislardi bu halk icin? bu cok sevdikleri memleket icin?
altinci filo ile doyusurken solcular(koministler) onlar bomba atmislardi uzerlerine koministlerin memleketleri kurtulsun diye? sonra sonra yedi kisiyi tel ile bogmuslardi kahkahalar atarak.? sonra marasta vurmuslardi o kadar yasina girmemis bebegi sekseni gecmis nineleri sonra corumda denemislerdi hemde polis destekli sonra sivasta yaktilar 37 insan 37 aydin sonra bu devletin emniyet muduru ic isleri bakani (agar) bin operasyon yaptim diyordu devlet icin dile kolay bin operasyon bin can bin insan bin iskence bin olu bin cinayet nasil sayarsan say katliam demekti sonra bu ulkenin basbakani "disardakilere bir sey olmadi " demisti sivas otelin yanmasindan sonra polisin elini sogutmayalim diyordu basbakan sonra faili mechuller vardi bu ulkenin bir ucundan bir ucuna sonra musa enterler, ugur mumcular, cetin emecler, metinler,ve niceleri
oysa neler yapmislardi bu memleket icin?
anlamadi halk onlarin ne kadar sevdigini bu memleketi.?utaniyorlardi kendilerini lanse etmektenoysa cokta mahcuptular bir ( DERIN)in arkasina saklanip duruyorlar kimse gormesin diye oysa iyice bakinca ayananin arkasinda deyilde karsisinda oldugunun farkinda deyiller oysa o derin devletin kendileri oldugunun fakinda deyilmisiz gibi yalnizca cesaret lazim soylemeye KRAL CIPLAK diye o kadar
biliyordu ama halk tetigi cekenlen cektiren ayni oldugunu yasinlerin catlilarin ayni ogunlerin agcalarin ayni olduklarini biliyorllardi ayni yerde yetisip ayni dersleri almislardi
anlamiyordu halk onlari vurdukca cogaliyordu halk ne yapmasi lazimdi
yani artik derinede gitse yukarida ciksa herkes her seyi biliyor bu halkin dusmani devlettir. YASASIN HALKLARIN KARDESLIGI
Demokrat 14.02.2007, 01:40 Degerli canlar yazimin basinda size kisa bir olayi aktarmak istiyorum. Cinayet protesto edilirken "Hepimiz Ermeniyiz" slogani atan kalabaligi goren polis yanindaki polise "yahu bu memlekette ne kadarda cok ermeni yasiyormus bilmiyordum" demis. Artik gulermisniz aglarmisiniz siz karar verin. Konuya donunce, ornek olarak verdigim cehalete birde asiri milliyetci ve irkcilarin kotu niyetlerini eklersek ortaya cok vahim bir tablo cikiyor. Amac bilincsiz insanlari kullanarak irkciligi harekete gecirmektir. Bu irkcilik sadece ermenileri degil kurtleri de hedef almaktadir, hatta kendileri gibi dusunmeyen herkesi hedef almaktadir. Yani adim adim fasisme dogru gidiyoruz. Tum muhalif sesler suturulmaya calisilmasinin temel sebebi de budur. Yoksa tabiki "Hepimiz Ermeniyiz" sloganin empati kurmak icin kullanildigini onlarda biliyor, ama islerine gelmiyor. O kadar fanatik bir noktaya gelmislerki artik cekemiyorlar. Bu sloganida "biz ermeni degiliz" diye carpitmalarinin altinda bu yatiyor.
munzur_62 14.02.2007, 10:13 Hrant Dink in eşinin söylediği gibi yıllardır türküm doğruyum çalışkanım dedik türkmü olduk
seyyah1982 14.02.2007, 15:47 bu tepki belkide fransada türk diplomatları ölürken sesini çıkarmayanlara tepki olabilir.hiç bir ermeni çıkıpta ben türküm dedimi?
Uğur mumcular,kışlalılar,ipekçiler,üçoklar ölürken kimse çıkıp biz hepimiz türküz dedimi?
Cinayetten bir saat sonra orada toplanan halka hrant dink posterleri dağıtılıyor o telaş içerisinde ne kadar organize, bu ne hızlı bir organizasyon...
bu tepki belkide fransada türk diplomatları ölürken sesini çıkarmayanlara tepki olabilir.hiç bir ermeni çıkıpta ben türküm dedimi?
Uğur mumcular,kışlalılar,ipekçiler,üçoklar ölürken kimse çıkıp biz hepimiz türküz dedimi?
Cinayetten bir saat sonra orada toplanan halka hrant dink posterleri dağıtılıyor o telaş içerisinde ne kadar organize, bu ne hızlı bir organizasyon...
Derin ve açik Devletiniz Hrant Dink'i Milyonlarin gozu onunde katlettikten sonra ,simdide Hrant Dink'i Fransa'da yasayan Ermenilere karsi koz olarak kullanmaya çalisiyor.
Ugur Mumculari,Ipekçileri,Uçoklari yine Devletiniz katletti o zaman tepki gosterip Fasist yonetimlerinizi bas taci etmeseydiniz.
Hrant Dink yurusuyu Devletin destegi ile yapildi ,bunu bilmiyor degiliz amaç Ermeni Soykirimi konusunda kendinilerini farkli yutturmakti.
En sonunda neyin ne oldugu daha bariz sekilde ortaya çikti.
O devletin hiç bir seyi bana inandirici gelmiyor, her seyi kurnazlik kokuyor Hrant Dink yurusuyu ve sergilenenler birer tiyatroydu.
seyyah1982 14.02.2007, 16:06 bu işten kim kazançlı çıktı bana söylermisin avedis...
yaklaşımın çok düşmanca bence...
Devletiniz kazançli çikti ,Hrant Dink Ermeni Soykirimini savunanlardan biriydi. Devlet tarafindan susturulmasi gerekiyordu .Mehmet Sincar'i Mardinde katledenler yine ayni zihniyetteki insanlardi
Ermenilerin çiktigini soylemeyin ,yapilan katliamin iç yuzu her seyiyle ortada Devlet katil el ele ayni ortamda zafer pozu veriyorlar.
Hrant Dink cinayetinin bu kadar buyuyecegini tahmin etmiyorlardi .
2.333 Kurd vatandas faili meçhule kurban gitmis, Hrant Dink'inde oyle olacagini dusunuyorlardi .ama istedikleri gibi olmadi .simdi ort bas etmek için çalisiyorlar.
Bu arada Disisleri Bakaniniz ile Generaliniz her seyin ustesinden gelirler merak etmeyin.
seyyah1982 14.02.2007, 16:23 hrant dink erivanda bu savaşta ölen türkler için saygı duruşunda bulunulsun diyen biriydi. batılılara kendimizi kullandırtmayalım diyen biriydi ermeniler ve batılılar bu söylemlerden rahatsız oldu başta gazı verdiler sınrada öldürüp topu türklere attılar.
bu slogana bende karşıyım elbette güzel olan bu değil çünki kötü olan bunları bize söyletecek iğrençliklerle karşılaşmamız herkes türk yada ermeni olduğuyla kalsaydıda insanlarımız bu sloganları içleri yana yana gözleri ağlaya ağlaya atmayıp birbirlerinin yararına yapılan güzelliklerle türk-ermeni dostluğu kardeşliği yada herneyse o duygular perçinleşse
sevgiyle...
hrant dink erivanda bu savaşta ölen türkler için saygı duruşunda bulunulsun diyen biriydi. batılılara kendimizi kullandırtmayalım diyen biriydi ermeniler ve batılılar bu söylemlerden rahatsız oldu başta gazı verdiler sınrada öldürüp topu türklere attılar.
Bolsohays Forumumuz vardi bir keresinde soyle yazmistim 2 yil onceydi "Sevgili Hrant Dink sen ne soylesende ne yapsanda nafile seni mutlaka hapsetmek istiyorlar" demistim. ancak katledilecegi aklima gelmemisti . kisi ,Turk resmi gorusune yakin olsun olmasin ,tum Ermenilerin katli vaciptir dusuncesinde olan Turklerin nasisi %90 civarinda.
Avrupa bizi degil Turkiye yi kullaniyor.
Gozlerin kor degilse Turk resmi tarihindeki Cinayetler serisini oku.
Hrant Dink ne ilk, nede son bugunde tertiplenen sey Mersin'de bir Kurt katliamidir.
Gazi kim veriyor ?
KızılBant 14.02.2007, 18:00 http://image.haber7.com/haber/53674.jpg
Kahraman Türk Yasin Hayalin askerlik fotoğrafı.
Bu fotoğraf Türk halkına hakarettir. Türk halkı bu faşistlere gereken cevabı vermeli.
seyyah1982 14.02.2007, 18:02 gözlerim kör değil gayet objektifim bu iş amerikanın,avrupalıların en son ermenilerin işine yarıyor...
bunu görebiliyorum...
artı devlete o kadar kurnaz diyorsun sayın avedis o kadar salaktılar katille fotoğraf çektirecekler sence mantıklımı...
bolşevik_1917 14.02.2007, 22:54 sevgili levent taşdemir arkadaş evet güzel yerlere dikkat çekmişsin ama benim tam olarak anlatmak istediğim konu o değil taha çok devletin kendi eliyle bi takım konuları kapatamayacağını anladığında yeni sorunlar çıkarması ve amacı. ve bunun sonunda insanların gerçekten tam planlandığı gibi esen milliyetçilik rüzgarı yoksa devletin kime burjuvazinin neye alet olduğu konusu başka bi tarafı ama eğer o konulu bi topik açarsan da seve seve yazarım ama benim şuan anlatmak istediğim bu değil serkan devrim arkadaşta anlatmış ve benim sölemek istediklerimide çok güzel aktarmış saygılar...
bolşevik_1917 14.02.2007, 23:00 bu tepki belkide fransada türk diplomatları ölürken sesini çıkarmayanlara tepki olabilir.hiç bir ermeni çıkıpta ben türküm dedimi?
sevgili arkadaş bizim sölediğimiz farklı uğur mumcu olayından çünkü ismi türkiye cumhuriyeti olan bi yerde ölen bi türk için kimse türküz demez çünkü orası zaten türkiye ama bu topraklar üzerine ölen bi ermeni bi kürtse evet bu sölenmesi gereken bişey çoğu insan görmek istemesede türkiyede türk halkı deil yalnızca,halklar var...
bu tür söylemler hep olaylardan kendilerine çıkar sağlamaya çalışanların işleri halkalı meydanında her yıl yapılan bir toplanma vardır bilirsiniz kerbela anma töreni bu senekinde birçok parti ve dernek başkanı vekili ordaydı amaçları beraber olduklarını anlatmaya çalışmak sözde ama yalan oy propagandası zaten şu sıralar kurtlar vadisi terörde çıktı milliyetçilik akımı yine geliyor gibi...
hiçbir şartta ermeniyim demem acısını paylaşırım ölümü üzücü ve türkiye için avrupa birliği düşünce özgürlüğü ve ermeni soykırımıyla beraber baya baş ağrıtıcıdır ama demem yani mıllıyetcılıkle falan ılgısı yok türk örf ve adetinin geregi komsumun acısını paylaşırım ama diyemem yani desemde çok içten olmaz açıkçası...
seyyah1982 14.02.2007, 23:40 Sevgili arkadaşlar söylediklerim nedense isteğim dışında kürt vs konusuna çekilip duruyor bir kere kız arkadaşım bir kürt,üniversite okuyorum bir arap ve kürt arkadaşla aynı evi paylaşıyorum.kesinlikle insan ayrımı yapmıyorum.alevi felsefeside bunu gerektirir zaten.
Gelelim konumuza Uğur Mumcu olayıyla şöyle bir bağlantısı var:
Uğur Mumcu pkk ile batılı devletler arasındaki ilişkiyi sorğuladığı kürt dosyası isimli eseri yarım kaldı.Hrant dink olayı ile benzerliği ise şudur:her ikisinide batılı devletler öldürmüştür çünkü bu onların işine yaramıştır.
necip hablemitoğlu alman conrad adeneuer vakfı hakkında çok önemli tespitler yaptı öldürüldü.
hrant dink kardeşimize ermeni diasporası ve batılı devletler gazı verdi.ortaya çıkarttı.hedef gösterdi.sonrada milliyetçi ülkücü birisi vurdu deyip çıktılar işin içinden herşey tam bir senaryo idi.
özetle bu iş amerika birleşik devletlerine,avrupa birleşik devletlerine ve ermenistana yaradı.
bolşevik_1917 15.02.2007, 22:27 Sevgili arkadaşlar söylediklerim nedense isteğim dışında kürt vs konusuna çekilip duruyor bir kere kız arkadaşım bir kürt,üniversite okuyorum bir arap ve kürt arkadaşla aynı evi paylaşıyorum.kesinlikle insan ayrımı yapmıyorum.alevi felsefeside bunu gerektirir zaten.
Gelelim konumuza Uğur Mumcu olayıyla şöyle bir bağlantısı var:
Uğur Mumcu pkk ile batılı devletler arasındaki ilişkiyi sorğuladığı kürt dosyası isimli eseri yarım kaldı.Hrant dink olayı ile benzerliği ise şudur:her ikisinide batılı devletler öldürmüştür çünkü bu onların işine yaramıştır.
necip hablemitoğlu alman conrad adeneuer vakfı hakkında çok önemli tespitler yaptı öldürüldü.
hrant dink kardeşimize ermeni diasporası ve batılı devletler gazı verdi.ortaya çıkarttı.hedef gösterdi.sonrada milliyetçi ülkücü birisi vurdu deyip çıktılar işin içinden herşey tam bir senaryo idi.
özetle bu iş amerika birleşik devletlerine,avrupa birleşik devletlerine ve ermenistana yaradı.
senaryo olduğu konusunda haklısın ama sorumlusunu çok uzaklarda arama
bu ülkeyi yönetenler nedense her türlü yanlışlığı derin devlet dedikleri başında kimin olduğunu bile bilmediklerini idda ettikleri örgüt diyebileceğim birilerine yüklüyor. suikasten önce sorsan hrant dinki tanıyanlar slogan atanların 10/1 kadardır. kafatası milliyetçiliği bir yana kanımca herşey planlı tür halkının vereceği tepki ermeni yanlıları ve aşırı milliyetçilerin vereceği tepki biliniyordu maksat bir hrant dinki öldürüp başbakanın Askerlik Yan gelip yatma Yeri" değil sözlerini unutturup hrand dink cinayetinde göstereceği üstün hizmeti ön plana çıkarmak tek amaç bumu tabiki değil yıllarca ermeni soykırımı diye naralar atıldı şimdi diyeceklerki siz bizi katliamla suçluyorsunuz sizden biri öldürüldüğü için türkiye halkı sokaklara döküldü sizce böyle bir millet katliam yapabilirmi. herkesin biz ermeniyiz demesi konusu beni fazla alakadar etmiyor ülkücü zihniyet yıllarda hepimiz filistinliyiz hepimiz ıraklıyız diye konuşurken de değişen birşey olmadı şimdide olmayacak
bu ırkçılık nedir anlamış değilim türk oldumda değişen bişeymi oldu kürt olsam ermeni olsam ne değişecek atalarımın yapmış olduğu iyi veya kötü icraatler ya bana örnek olur yada ders almamı sağlar türk olduğum için kimse madalya takmadı doğan herçocuk 13000$ borçlu doğuyor. hrant dink ne ilk nede son devlet adamını yetiştirir işini görür bir paçavra gibi kenar atar
bolşevik_1917 15.02.2007, 23:22 bu ülkeyi yönetenler nedense her türlü yanlışlığı derin devlet dedikleri başında kimin olduğunu bile bilmediklerini idda ettikleri örgüt diyebileceğim birilerine yüklüyor. suikasten önce sorsan hrant dinki tanıyanlar slogan atanların 10/1 kadardır. kafatası milliyetçiliği bir yana kanımca herşey planlı tür halkının vereceği tepki ermeni yanlıları ve aşırı milliyetçilerin vereceği tepki biliniyordu maksat bir hrant dinki öldürüp başbakanın Askerlik Yan gelip yatma Yeri" değil sözlerini unutturup hrand dink cinayetinde göstereceği üstün hizmeti ön plana çıkarmak tek amaç bumu tabiki değil yıllarca ermeni soykırımı diye naralar atıldı şimdi diyeceklerki siz bizi katliamla suçluyorsunuz sizden biri öldürüldüğü için türkiye halkı sokaklara döküldü sizce böyle bir millet katliam yapabilirmi. herkesin biz ermeniyiz demesi konusu beni fazla alakadar etmiyor ülkücü zihniyet yıllarda hepimiz filistinliyiz hepimiz ıraklıyız diye konuşurken de değişen birşey olmadı şimdide olmayacak
bu ırkçılık nedir anlamış değilim türk oldumda değişen bişeymi oldu kürt olsam ermeni olsam ne değişecek atalarımın yapmış olduğu iyi veya kötü icraatler ya bana örnek olur yada ders almamı sağlar türk olduğum için kimse madalya takmadı doğan herçocuk 13000$ borçlu doğuyor. hrant dink ne ilk nede son devlet adamını yetiştirir işini görür bir paçavra gibi kenar atar
bu olayları derin devlete yıkmaya falan çalışan yok.daha açık devletin kendisidir .zaten derin devlet uydurması devletin kendisi tarafından bilakis uydurulmuş bi şeydir.çünkü kendilerinin sorumluluk alamadıkları yerde;bakın bizim ötemizde bi derini vardır ve yaptıkları şunlar şunlardır diyerek,bu işten sıyrılarak kendilerinin dahi kontrol edemediği bişeydenmiş gibi gösterip kaçmaktır.
Haydaryiğit 15.02.2007, 23:34 bu olayları derin devlete yıkmaya falan çalışan yok.daha açık devletin kendisidir .zaten derin devlet uydurması devletin kendisi tarafından bilakis uydurulmuş bi şeydir.çünkü kendilerinin sorumluluk alamadıkları yerde;bakın bizim ötemizde bi derini vardır ve yaptıkları şunlar şunlardır diyerek,bu işten sıyrılarak kendilerinin dahi kontrol edemediği bişeydenmiş gibi gösterip kaçmaktır.
İşte bunda çok haklısınız.
Zaten bu "Hepimiz Ermniyiz " şiarını söylerken; mazlum bir insana karşı yapılan bu büyük suikastı; tek vücud ve tek yürekle haksızlığa karşı isyandır.Halbuki bu şiara karşı yine ırkçıların ırkçı duyguları kabarmış."ne demek yahu bu ben bu şiarı söylemek istemiyorum" diyerek rahatsız olanlar olmuştur.
Ya sadece ermeni bir vatandaşın öldürülmesi değil.Bu ülkede kürdü,lazı, çerkezi... hepsine karşı yapılan bir haksızlığa isyan vardır.
Irkçılar bu tek yumruk oluşumunu kendilerini sanki korkutması sonucu bunu çekememeleridir..ve malesef bu ırkçı kesim bu ülkede bayağı fazladır...:001_unsur
bolşevik 15.02.2007, 23:49 bu olayları derin devlete yıkmaya falan çalışan yok.daha açık devletin kendisidir .zaten derin devlet uydurması devletin kendisi tarafından bilakis uydurulmuş bi şeydir.çünkü kendilerinin sorumluluk alamadıkları yerde;bakın bizim ötemizde bi derini vardır ve yaptıkları şunlar şunlardır diyerek,bu işten sıyrılarak kendilerinin dahi kontrol edemediği bişeydenmiş gibi gösterip kaçmaktır.
Haklısın bolşevik 2, derin devlet tamamen uydurmadır, sırf kendi pis işlerinde kendilerini suçsuz çıkarmaktır maksat. Ama unutuyorlar bunları bilenler var, o kadar da saf değiliz.
Levent DAŞDEMİR 16.02.2007, 01:01 sevgili levent taşdemir arkadaş evet güzel yerlere dikkat çekmişsin ama benim tam olarak anlatmak istediğim konu o değil taha çok devletin kendi eliyle bi takım konuları kapatamayacağını anladığında yeni sorunlar çıkarması ve amacı. ve bunun sonunda insanların gerçekten tam planlandığı gibi esen milliyetçilik rüzgarı yoksa devletin kime burjuvazinin neye alet olduğu konusu başka bi tarafı ama eğer o konulu bi topik açarsan da seve seve yazarım ama benim şuan anlatmak istediğim bu değil serkan devrim arkadaşta anlatmış ve benim sölemek istediklerimide çok güzel aktarmış saygılar...
Sevgili arkadaşlar ben yazdıklarınıza yürekten katılıyorum,yazdıklarınızda haklısınınız ama unutmamalıyızki bu tür ilişkiler birbirine bağlı olarak işlemekte kapitalizmin kendi çıkarlarına hizmet ettirdiği ülkelerde sakin ve huzurlu ortamlar ortaya çıksın istemez,malumunuzdurki bu tür ülkelerin şiarları savaş katliam ve daha çok sömürüdür, yani böl parçala yönet taktiği.işte gerçekleşmiş olayda buna bağlı olarak gerçekleşmiş ve devletin isteği ile değilde yöneten ülkelerin tahakkumu altında olan yöneticiler tarafından kasıtlı yapılmış olaydır,dikkat edecek olursak devlet ortaya çıkan bir pisliğini kapatmak için başka pislikler ortaya çıkarmıyor bunu isteyenler komprador burjuvazinin ki dolayısıyla kapitalist çıkarlara hizmet eden yönetici şahışlar tarafından ortaya çıkarılmasıdır,adamların yaptıklarını milliyetçilik adına yaptıklarını bas bas bağırmaları ise tamamen bir kamufledir,bu tür olayların karma toplumlu ülkelerde (bizde olduğu gibi)ortaya çıkarılması daha kolaydır,insanların zaaf noktaları ile oynayarak ve psikolojik baskı ve güdüm altında tutarak yaptıramayacağınız hiçbirşey yoktur.
Dolayısıyla kafatascı düşünen insanların bu tür zaaflarının bolca olmasınında böyle bir olayın gerçekleşmesinde etkisinin azımsanmayacak derecede olduğunu düşünüyorum.Tarihsel süreç içersinde topraklar ve ülkeler üzerinde oynanan oyunların gidişatına bakıldığında sömürgeci zihniyet taşıyan ülkelerin butür olayları sonuna kadar beslediğini görebiliriz ki bunuda yapmak için daha önce yazdığım şahısları kullanmak çok zor olmamıştır işte bu olayda böyle bir zihniyetle yapılmıştır ne zaman barıştan adil yönetimlerden eşitlikten bahseden insanlar ortaya çıkmışsa mutlaka yok edilmişlerdir örneğin che deniz mahir ulaş ipekçi kutlar sayamadığım daha niceleri ve günümüzde dink, bu katliam pisliklerinide kapatmak için milliyetçilik naraları bulunmaz hint kumaşı gibidir.
kısacası benim senin soruna verdiğim cevabı özetleyecek olursam komprador burjuvazinin çıkarlarının zedelenmesi demek kapitalizmin çıkarlarının ve dolyayısıyla emperyalizmin çıkarlarını zedelenmesi demektir ki bunada bu mantığı taşıyan ülke ve şahısların asla izin vermeyeceği bir gerçektir, şimdi olduğu gibi dink gibi insanların mantıkları bu düşüncelere ters düşer ve canlarından olurlar.sana o soruları sormamın nedeni buydu.
ben hala gelişmekte olan ülke kavramını kabul etmiyorum ya gelişmişsinizdir yada geri kalmış sınızdır arada bir yer olamaz böyle ülke bulunsaydı en azından bu tür olaylarda birkaç kınama ve kuru baş sağlığı yerine olayların gerekli yerlere taşınması konusunda yürekli birkaç toplumsal kuruluş mutlaka bulunurdu bu yoksa gelişmişlikte yoktur.Bakın dünya coğrafyasına dört tane ülke tüm dünya hakimiyetine sahip ve kendi çıkarları dışında düşünebilen tek şahısları dahi bitirme emri verip bunuda ülkelerin zaaflarıyla kapatabiliyorlar bu ne cesaret hayran olmamak elde değil oysaki bu sömürge mantığının en ilkel basamağıdır ve daha geniş kapsamlı cinayet ve katliamlarında ise kendi kurdukları çıkarlarına hizmet eden paravan meclis ve kuruluşlarda(bm,nato vs) yaygaralar çıkartarak bu tür pisliklerini kapatabiliyorlar
Bu arada amacım(sakın sitem etmeyin)ukalalık yapmak değildir bilgi paylaşımı ve bilmediklerimi öğrenmektir, yanlış anlaşılmaya neden olduysam tüm site sakinlerinden enderin özürlerimi kabul etmelerini diliyorum.Sorularınıza cevap verilecektir.
Paylaşımın ve kardeşliğin sonsuzluğu dileklerimle emeğinize sağlık.
Not:Aşağıdaki yazı kendim içindir!
'Bakmakla görmek arasındaki fark;bakanın görmediği görenin bakmadığıdır.' :uzgunsok:
bolşevik_1917 16.02.2007, 22:49 sevgili levent taşdemir arkadaş zaten sölediklerimizde pekte farklılık göremiyorum.sölediğiniz gibi komprador brujuvazinin çıkarları,kapitalizmin,emperyalizmin çıkarları,ee devletinde burjuvaziye hizmet eden kapital bi devlet olduğunu göz önünde bulundurursak her kapı aynı yere çıkıyor. sevgiler...
Levent DAŞDEMİR 17.02.2007, 00:23 sevgili levent taşdemir arkadaş zaten sölediklerimizde pekte farklılık göremiyorum.sölediğiniz gibi komprador brujuvazinin çıkarları,kapitalizmin,emperyalizmin çıkarları,ee devletinde burjuvaziye hizmet eden kapital bi devlet olduğunu göz önünde bulundurursak her kapı aynı yere çıkıyor. sevgiler...
Sevgili bolşevik açtığın konuda zaten başından beridir hem fikiriz yalnız şunun ayrımını yapmakta fayda görüyorum bu ülkede etnik köken bakımından farklı toplumlar yaşamakta sevgili serkanın bana sorduğu etnik kökenin ne olduğu konusu önemli evet bu ülkenin etnik kökeni çok uluslu bir toplumdur bu gerçeğimiz aslında bir savunma mekanizması olmak yerine (ben şuyum sana karışmam)hep beraber hareket ettirildiği taktirde halkların kardeşliğinin yakalana bileceğidir yani dink olayında bireylerin hepimiz ermeniyiz sloganlarını yapmacık kalması taşınan fikriyatın eyleme dökülmesi yerine tamamen dayatma sistemin çarklarına yağ sürmesi demektir.Oysaki herkes kendi hakkını savunmak yerine yürek ve fikir birliği yaparak eylemde bulunsa dayatma sistemlerin ve dolayısıyla dış egemen güçlerin çıkarlarının tamamen yıkılması ve tam bağımsız bir devlet yönetiminin ortaya çıkması olabilir ancak bunu ütopya görenler ortaya çıkacaktır oysaki yapılması gereken bu aşamada zor olanın başarılmasıdır.
Bilinmelidirki bu ülkede kendi değerli canından vaz geçerek iyi bir yaşam adına kendi yaşamlarını feda eden insanlarda muvcut ve olacakta o insanlar cinsiyet yada etnik köken ayrımı yapmaksızın kendi inandıkları değerleri yaşamları pahasına feda etmekteler bize düşen görev birazda onlara destek vermek değil mi?Bu ülke içinde barındırdığı tüm uluslarla beraber bir bağımsızlık savaşı vermiş ve bundan yüzünün akı ile çıkmıştır oysaki günümüzde bireysel düşüncenin kendini tatmine ulaştırması gibi bir amacı vardır 90lı yılların başında çiller gibi ki daha öncesinde demirellerin savunduğu bireyler tek tek mutlu olursa toplumda mutlu olur dayatmaları devletin elinde bulundurduğu tüm üretim araçlarının sömürgeci kapitalizm zihniyetine uygun olarak bireylere peşkeş çekildiği kaçınılmaz bir gerçektir.İşte bu tür zihniyetlerdirki iyi niyetli bireyleri fikirleri topluma aktarmadan yok edenler bunların amaçları devleti yada içinde barındırdığı bireyleri mutlu etmek değildir zihniyetleri tamamen vahşi kapitalizmin amaçlarına hizmet ederek kendi çıkarlarını korumaktır eğer böyle olmasaidi 5 ay önce kurulmuş sözde bir siyasi partinin ülkenin % 36lık oy potansiyelini alarak yönetime gelmesi mümkün olurmuydu?
Sevgili kardeşim insanlara artık en ufak bir olayda bile tepki vermesini ve bu tepkiyi verirken tamamen sağduyuylu davranmasını anlatmak zorundayız diğer yazan arkadaşalrında dediği gibi ben kürt veya ermeni yada türküm deyince söylemek olmuyor bu iş tamamen toplumsal düşünce sisteminin ortaya çıkartılması gerekmekte bu aşamada farklı düşüne bilenlerin ortaya çıkması kaçınılmaz olacaktır bunada saygı duymak gerekmekte.
Bu ülkede aydın düşünen insanlar ya kuytu köşelerde,sokak ortalarında ya otel odalarında yada 19.12.1999 tarihlerinde devletin hapislerinde tamamen tutsak iken yakılarak yada 2 lira 50 kuruşa hesap verdiler buda yetmedi hala istiyorlar vede isteyecekler sırada pamuk olursa hiç şaşırmam ne dersin bu konuda?
Saygılarımla...
Levent DAŞDEMİR 17.02.2007, 02:27 ben cevap vereyim. nede olsa aynı düşünüyoruz bolşevik kardeşle. 24 yaşındayım ve 24 yıldır yaşıyorum. atalarım ise bin yılı aşkın süredir burada yaşar.
evet bu işler sıradanlaştı. Dink olayı ve benzerleri 70 ten başlayarak militarist bir faşizm ile yalnız Türkiyede değil genel çaplı bütün dünyada sola kan kusturma hareketiydi. ancak burada ki tepkiyi anlayamamışsınız.
lütfen bana bu ülkenin etnik yapısı hakkında bilgi verir misiniz? :)
bu geniş sorulardır. bu topikle yakından bağlantılı omasına rağmen birebir amaçlanan şey değildir. aslında güzel şeylere değinmişsiniz. 80 faşizminden beri dayatılan popüler kültürün etkisi ile tanımların içinin boşaltılması ve bahsettiğiniz terimlerin bilinçli olarak asla televizyonlarda kullanılmadığı ülkemizde güzel noktalara temas ettiniz. ancak burada ki tepki Dink olayının ne olduğu neden olduğu değildir. Dink olayının her zaman kullanılan iki bombadan biri ile nasıl örtbas edildiği ve Türkiyede ki tartışmaların nasıl başka yere çekilerek manipüle edildiğidir. bahsi geçen iki bombadan biri din diğeri ırktır.
son cümlenize gelince, :) gören bazen çok şey gördüğü için tavuktan konuşulurken bile ineği anlatmaya başlar. bilmek güzeldir de bilgi ile ukalalık iyi değildir.
not:ukala sözcüğünü hakaret olarak kullanmadım. lütfen yalnış anlamayın. saygılar :)
Sevgili serkan yıl önemli değil önemli olan ordaki sorumun tamamen olayları analiz ile ilgili olmasıdır,bizlerde tıpkı sizler gibi yıllarımızı verdik dedelerimizle beraber ama dedelerimiz çakallara yem edelim diye emanet etmediler bu ülkeyi bize savaşımız devir aldığımız mirası ilerletmek iken bu aşamada bizler sadece korumaya çalışıyoruz şimdilik gücümüz buna yetsede korumak zorundayız.
Militarist faşist kelimene tamamen katılmakla beraber bu tür heraketlerin 70 ve sonrasında sol düşünceye karşı açıldığı fikrine katılmıyorum dikkat edersen eğer insanlığın ortaya çıktığı ve kapitatal düşüncesine yenik düştüğü zamandan beri hakkını arayana karşı bir baskı ve yıldırma durumu sözkonusudur tabi vahşi kapitalizmin son dönemlerdeki baskısı giderek artmış ve ülkemizde kaos yaratılan dönemlere aksettirilerek faşizan görüntü altına sokulmuştur bunun nasıl yapıldığını sevgili bolşeviğe son yazdıklarımda açıkladım okuyacaksın mutlaka orada görürsün.Ancak buradaki tepkiyi anlamadığım kısmına gelince ben tepkilerin refleksif olarak ortaya çıkarılmasından çok aklın ve mantığın bünyesinde ortaya çıkarılmasının yerinde olacagını düşünmekteyim nihayetinde son dönem sol kesimin akıllı adımlar atmak yerine çırpıntı içinde saldırıya geçmesi davanın bölünmesi ve fraksıyon ayrılıklarının ortaya çıkmasını sağlamış buda sistemin isteğinin yerine getirilmesine neden olmuştur bu bir örnektir,kısaca tepkinin ne olacağı ve nasıl olacağının planlanmasıdır mühim olan.Oradaki etnik kökenini kabul eden kadar diye başlayan satırların içeriğinde ise daytmacı sistem kendini öyle ayarlamışki ne kendinizi kabul edebiliyorsunuz nede reddede biliyorsunuz anlamındadır eğer kendinizi siteme uyduramazsanız dişlilerin arasında kıyılmaya mahkumsunuz demektirbu kısaca,bu ülke köken bakımından farklı etnik yapıları barındıran bir özelliğe sahiptir ayrıca.
Olaylar arasında kurduğum bağın ise yerli burjuvazi ve alet olduğu güçün neler yaptırabileceğinin vurgulanmasının sağlanmsı amacıylaydı geniş açıklama bolşeviğe yazılmıştır,ırk konusu yukarıda yazdığım satırlar içersinde mevduttur din konusuda bundan farklı değildir ayrıntıya girme gereği hissetmiyorum.
Diğer değindiğiniz satırlara gelince ben ordaki vurgulamaları ukalalık adına (saygıyla karşılıyorum yazdıklarınızı) değil tamamen bilgi vermek adına yaptım oysaki bilgi aktarılırken aktaran egoist olursa bilgi taraflı olur taraflı değilim bence tabi bunun değerlendirmesini sizler yapabilirsiniz ancak eleştirilmek geliştirir.
Bakmakla görmek arasındaki fark satırlarını iyi tahlil etmelisiniz bence ki o satır tamamen kendim için yazılmış olup benim bakış açımı yansıtmaktadır.
Saygı ve dostluk dileklerimle,yüreklerinize emeklerinize sağlık.
bolşevik_1917 17.02.2007, 16:42 bi arkadaş dink olayında nasıl oldu da bu kadar insan bi araya geldi diyerek artniyetler peşinde ben cevap vereyim bu faşistçe suikaste verilen tepki örgütlü bir tepki değildir evet örgütlü insanlar vardır ama belli bir örgütlenme yoktur.bu olaydan sonra insanların galyana gelip bi rüzgara kapılıp sanki ülke ellerinden gidiyomuş gibi bi tavır alarak hepimiz mustafa kemaliz,hepimiz türküz demek gibi deil.bununla tabi ki bir tutulamaz bizim sölediğimiz yıllardan bu yana devam eden sürekli ezilip susturulmaya çalışılanların artık yeter deyip isyan ettikleri zamandır ve hiç bir haberleşme yoktur.eşgüdüm umarım anlamışsındır zor ama ...
tuncerbio 17.02.2007, 17:09 dink in öldürülmesyle beraber yıllardır türkiyede derin devlet yapısına karşı olan ve halkların kardeşliğinden yana olan insanlar bir araya gelmiştir ...devrimci ve demokratik tüm sivil toplum kuruluşları ve taraftarları ideolojileinin gereksinimi olarak zaten bu harekete destek vermiştir ama örgütlü olan insanlar kadar örgütsüz olan insanlarda kendiliğinden bir hareketle olaya dahil olmuşlardır .....
dinkin öldürülmesiyle ortaya çıkan slogan niye tepiki çekti; orasıda herhalde yine türklüğü aşağılamak olarak algılandı sanırım ...filistinli ya da ıraklı yız diye savaş karşıtı eylemlerde atılan sloganları sorun etmemişlerdi ozaman ortak paydaları dinleri vardı ama ermeni olmak söz konusu olunca aşağılanmış hissettiler kendilerini sanırım ....
Levent DAŞDEMİR 17.02.2007, 21:53 dink in öldürülmesyle beraber yıllardır türkiyede derin devlet yapısına karşı olan ve halkların kardeşliğinden yana olan insanlar bir araya gelmiştir ...devrimci ve demokratik tüm sivil toplum kuruluşları ve taraftarları ideolojileinin gereksinimi olarak zaten bu harekete destek vermiştir ama örgütlü olan insanlar kadar örgütsüz olan insanlarda kendiliğinden bir hareketle olaya dahil olmuşlardır .....
dinkin öldürülmesiyle ortaya çıkan slogan niye tepiki çekti; orasıda herhalde yine türklüğü aşağılamak olarak algılandı sanırım ...filistinli ya da ıraklı yız diye savaş karşıtı eylemlerde atılan sloganları sorun etmemişlerdi ozaman ortak paydaları dinleri vardı ama ermeni olmak söz konusu olunca aşağılanmış hissettiler kendilerini sanırım ....
Sevgili tuncerbio dink'in öldürülmesi aslında çokta fazla tepki getirmedi, kuru kalabalık diyebileceğimiz tepkilerini bir anda kusan ve sonrası gelmeyen topluluğun ortaya koyduğu durum tam bir tepki sayılmaz,kendilerine örgütlü yapı diyen bireyler topluluğununda buna destek vermesi tamamen günü kurtarma ve rant meselesidir, kısaca tepkiler saman alevi gibi ortaya çıkıp bitiyorsa ortada ne demokratlık vardır nede devrimcilik.
Verilen bu tepkilere yapılan yorumlara gelince malum soykırım yasası yavaş yavaş kapıda biraz bunu kabullenme zorluğu diğer yanı ise işine gelmeyen şahısların kamuflaj tekniği tamamen zaten toplumsal haraketlerin kısa sürede ortaya çıkıp sönmesinde ise tamamen o malum şahısların yönlendirmesi sözkonusudur.
Aslında benim senin yazdıklarına cevap yazma hakkım yok ama bu tür olaylar artık mide bulandırıcı noktaya vardı benim verdiğimde sana destek olacak boyutta.
Saygı ve dostça dileklerimle.
bolşevik_1917 17.02.2007, 22:26 levent taşdemir eğer burda herkes sadece düşüncesini yazıp bıraksa bi kaç sayfa ya dolar ya dolmaz maksatımız zaten soru cevap da olabilir,bi yazıya yorumda olabilir o yüzden yorumlamaya tabiki hakkın var herkesin olduğu kadar sevgiyle...
"Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya da hiç birimiz"
tuncerbio 18.02.2007, 13:40 kendilerine örgütlü yapı diyen bireyler topluluğununda buna destek vermesi tamamen günü kurtarma ve rant meselesidir,
evet belki gerektiği kadar büyük ve uzun süreli kalıcı bir tepki oluşturulamadı ama devrimcilerin ve demokratların böyle bir olaydan rant kazanmak gibi bir kaygısı olamaz bu devrimci bakışla ilgisi olmayan bir tarzdır.....
Levent DAŞDEMİR 18.02.2007, 19:19 evet belki gerektiği kadar büyük ve uzun süreli kalıcı bir tepki oluşturulamadı ama devrimcilerin ve demokratların böyle bir olaydan rant kazanmak gibi bir kaygısı olamaz bu devrimci bakışla ilgisi olmayan bir tarzdır.....
Sevgili tuncer benim aslında orada vurgulamak istediğim gerçek devrimci ve demokrat tabaka değildir kendilerini topluma böyle lanse ettirmeye çalışan gruplardır, kendilerine demokrat diyerek aslında bu tür olaylardan kendilerine pay çıkaran şahıs ve gruplar,eğer gerçek bir demokratlık özelliği sergileye bilselerdi bahsini ettiğimiz tepkilerin mutlaka devamı gelirdi tepkilerin kısa süreli olmasında gerçekten değerleri uğruna yeterli derecede savaşım vermeyen tabakanın orada çığırtkanlık yapması söz konusu olmuştur, eğer bu arkadaşlar tavırlarında gerçekçi ve tutarlı olsalardı bu gün bu ülkede ses getirebilecek savunmalar olabilirdi,bakın gerçek demokrat ve devrimcilik özelliğini çok yakın bir zaman içersinde gördük bu insanlar tek başlarına yaptıkları eylemde ses getirdi ve oligarşik sistemin azda olsa geri adım atmasını sağladılar bunlar kimmi isim vermeyeceğim ama istanbulda bir avukatla adanada bir dava insanı canlarını ortaya koydular ama sonuçta elde ettiler işte bir devrimcilik örneği ile işte dink olayındaki devrimcilik örneği bunlar sizce aynı düşünceler mi, siz belki olayların yada bireysel tepkilerin farklı olabileceği fikrini düşüneceksiniz ama bence olaylardan çok olgular önemlidir demokratlık ve devrimcilik olgudur ki bunu anlaya bilene bence onlar bunu anlamakta sıkıntı çekmekteler biraz kendilerine yardımcı olmak gerekmekte,artık çözüm istiyorsak yapmacık davranışların bir kenara bırakılması lazım ki verilen tepkiler çok yapmacık olmuştur dolayısıyla içi boş kalmıştır böyle devam ederse dolmayacakta. :bitmisbu:
Levent DAŞDEMİR 18.02.2007, 19:31 levent taşdemir eğer burda herkes sadece düşüncesini yazıp bıraksa bi kaç sayfa ya dolar ya dolmaz maksatımız zaten soru cevap da olabilir,bi yazıya yorumda olabilir o yüzden yorumlamaya tabiki hakkın var herkesin olduğu kadar sevgiyle...
"Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya da hiç birimiz"
Sevgili bolşevik 917 tuncer arkadaşın yazdıklarına aslında senin cevap yazma hakkının olduğunu düşünüyorum ancak yüreğinize sığınarak fikirlerimi yazmak istedim,paylaşımının ve yüreğinin bana izin vereceğine güvendim güvenimi boşa çıkarmadın,emeğine ve saygına hürmetlerimle...dostça kal.:innocent:
bolşevik_1917 18.02.2007, 22:24 bence bu şiar bi rant meselesi deil bunun karşılığında atılan milliyetçi hepimiz türküz sloganı rant meselesi haline geldi yoksa hepimiz ermeniyiz diyerek nasıl bi rant sağlanır anlayamam,neticede bu sloganı atanlar bi parti mensubu ya da herhangi bi yere bağlı insanlar deil(en azından topluca).ama hepimiz türküz sloganından milliyetçilik dolayısıyla çok kişinin rant sağladığı açıktır.o yüzden destek amaçlı ve binevi bu tür faşistçe saldırılara bi dur denilsin diye atılan bi slogan ve tabiki bazı kesimlere mesaj vermek,bu nedir;ne kadar milliyetçiliği coşturmaya çalışırsanız çalışın,duyarlı,objektif bakabilen ve şovenlik taşımayan insanlarda sizin yüreklerini vatan sevgisi adına kabartmaya çalıştığınız insanlar kadar var, ii ki de var yoksa bu kadar hoşgörüşsüz,faşist,şoven ve birsürü kötü özelliği barındıran insanlarla yaşamak nasıl bi işkenceye dönüşürdü şurda sınırlı kişiler içinde bile görmek mümkün,bazı bağnazca yaklaşan kesimlere sölemek istediğimde ya lütfen artık milliyetçiyiz,biz vatanımızı seviyoruz,biz türk halkıyız demeden önce diğer halklarında bunları sölemeye hakkı olduğunu bi düşünün ve şu ırkıda çok yüce görmeyin lütfen herkes kadar insansınız.hiç bi üstünlüğünüz yok,ya da ben fikirlerinizde bu üstünlüğünüzü göremiyorum,sevgiyle kalın...
"Kurtuluş yok tek başına,ya hep beraber ya hiç birimiz."
Levent DAŞDEMİR 19.02.2007, 22:54 bence bu şiar bi rant meselesi deil bunun karşılığında atılan milliyetçi hepimiz türküz sloganı rant meselesi haline geldi yoksa hepimiz ermeniyiz diyerek nasıl bi rant sağlanır anlayamam,neticede bu sloganı atanlar bi parti mensubu ya da herhangi bi yere bağlı insanlar deil(en azından topluca).ama hepimiz türküz sloganından milliyetçilik dolayısıyla çok kişinin rant sağladığı açıktır.o yüzden destek amaçlı ve binevi bu tür faşistçe saldırılara bi dur denilsin diye atılan bi slogan ve tabiki bazı kesimlere mesaj vermek,bu nedir;ne kadar milliyetçiliği coşturmaya çalışırsanız çalışın,duyarlı,objektif bakabilen ve şovenlik taşımayan insanlarda sizin yüreklerini vatan sevgisi adına kabartmaya çalıştığınız insanlar kadar var, ii ki de var yoksa bu kadar hoşgörüşsüz,faşist,şoven ve birsürü kötü özelliği barındıran insanlarla yaşamak nasıl bi işkenceye dönüşürdü şurda sınırlı kişiler içinde bile görmek mümkün,bazı bağnazca yaklaşan kesimlere sölemek istediğimde ya lütfen artık milliyetçiyiz,biz vatanımızı seviyoruz,biz türk halkıyız demeden önce diğer halklarında bunları sölemeye hakkı olduğunu bi düşünün ve şu ırkıda çok yüce görmeyin lütfen herkes kadar insansınız.hiç bi üstünlüğünüz yok,ya da ben fikirlerinizde bu üstünlüğünüzü göremiyorum,sevgiyle kalın...
"Kurtuluş yok tek başına,ya hep beraber ya hiç birimiz."
Sevgili bolşevik tabiki kısa vadelide olsa duyarlı bireylerin topluluk haline gelmesi ve bu tür bir tepki vermesi bir nevi dayatmacı gisteme bir göz dağıdır dediğin gibi bunlarda olmasa gerçekten yandık ayrıca bu topluluk örgütlü bir yapının oluşturulabileceğinin sinyallerinide veriyor demekki alt yapımız var bunları inkar etmiyoruz ama benim hala söylemeye çalıştığım şey siyasi arenada kürsüyü kapan demokratlık adına hareket eden şahısların bu tip toplumsal davranışları kendi lehlerine çevirerek kendilerinin taraftarları imiş gibi göstermeye çalışmalarıdır,eğer dedikleri gibi olsaydı bu örgütlü yapı en ufak bir olayda bile sokaklara dökülür ve gerekli tepkiyi siyasi destekle beraber verirdi bu olmadığına göre hareketler saman alevi özelliğini geçmiyor, kısa süreli hareketlerde karşı tarafın dikkatini pek çekmiyor yapacaklarını engellemiyor diğer taraftan milliyetçilik adına kürsüyü kapanlara daha fazla oy gönderiyor nihayetinde hepimiz ermeniyiz sloganı milliyetçi oyların kabartacaktır biraz bunu daha öncede yaşamadık mı 98 de o zaman oyların partilere dağılımı nasıl değişmişti hatırlarsan benim korkum yine aynı olması.
Eğer yaşını doğru yazmış isen daha hiç oy kullanmadın demektir inan kullanacak oyun olduğu zaman eğer bilinçlide değilsen kararını verdiğin halde oyunu kime vereceğine sandığa giderken bir şahsiyetin bir nutkunu yol üzerinde duyarsan hele birde nutuk biraz duygusal tonlamalar taşıyorsa oyunu kesinlikle nutuk atan siyaset adına kullanırsın buna ben bizatihi şahidim,bireylerin fikirleri o kadar değişkenki ben onları anlayamasam bile bu tür duygusal siyaset yapanları çok iyi anlıyorum.
Kısacası bu tür hareketler üzerinden rant kazanaların demokrat veya faşist olması fark etmeden ortaya çıkması kaçınılmazdır,işte sana kirli siyaset ben buna karşıyım saf ve temiz demokratların burda günahı yok bunu çıkar amaçlı düşünenler bence hiçbir fikriyat taşımamaktadırlar.sevgiyle............
Kendime:
'Bence mesele Tahirle Zühre meselesi,olmak ya da olmamak değil!'
Serkan_Devrim 20.02.2007, 16:26 Sevgili arkadaşlar ben yazdıklarınıza yürekten katılıyorum,yazdıklarınızda haklısınınız ama unutmamalıyızki bu tür ilişkiler birbirine bağlı olarak işlemekte kapitalizmin kendi çıkarlarına hizmet ettirdiği ve huzülkelerde sakin urlu ortamlar ortaya çıksın istemez,malumunuzdurki bu tür ülkelerin şiarları savaş katliam ve daha çok sömürüdür, yani böl parçala yönet taktiği. işte gerçekleşmiş olayda buna bağlı olarak gerçekleşmiş ve devletin isteği ile değilde yöneten ülkelerin tahakkumu altında olan yöneticiler tarafından kasıtlı yapılmış olaydır,dikkat edecek olursak devlet ortaya çıkan bir pisliğini kapatmak için başka pislikler ortaya çıkarmıyor bunu isteyenler komprador burjuvazinin ki dolayısıyla kapitalist çıkarlara hizmet eden yönetici şahışlar tarafından ortaya çıkarılmasıdır,adamların yaptıklarını milliyetçilik adına yaptıklarını bas bas bağırmaları ise tamamen bir kamufledir,bu tür olayların karma toplumlu ülkelerde (bizde olduğu gibi)ortaya çıkarılması daha kolaydır,insanların zaaf noktaları ile oynayarak ve psikolojik baskı ve güdüm altında tutarak yaptıramayacağınız hiçbirşey yoktur. sayın Levent Taşdemir,
anladığım kadarıyla olaylardan egemen devletleri ve işbirlikçi yöneticileri suçlayıp devleti ve milliyetçiliği aklıyorsunuz. :) halbuki Türkiye yöneticileri Türkiyen burujuvazisinin, onlarda egemen devletler dediğiniz ülkelerin burujuvazisinin kuklalarıdır. Türkiye devleti de bu kuklalıktan payını almaktadır. dünyaya egemen olan 25 aile oligarşisinin çıkarları gereği olayların döndüğü aşikar. ama bundan milliyetçiliği aklamak pek zor olacak. olayların hemen akabinde ilk dakikalarda polis bu olayı basit milliyetçi duygularla işlenen cinayet olarak tanımladıktan hemen bir kaç saat sonra açıklamalarda ki milliyetçilik kelimeleri çıkarılmıştır. insanların zaaf noktalarından daha tehlikeli olan şey ise toplumların zaaf noktalarıdır ki en büyük iki bomba din ve milliyettir. bu bağlamda milliyetçiliğin kullanılmasından doğal bir şeyde olamaz.
Bu arada amacım(sakın sitem etmeyin)ukalalık yapmak değildir bilgi paylaşımı ve bilmediklerimi öğrenmektir, yanlış anlaşılmaya neden olduysam tüm site sakinlerinden enderin özürlerimi kabul etmelerini diliyorum.Sorularınıza cevap verilecektir.
Paylaşımın ve kardeşliğin sonsuzluğu dileklerimle emeğinize sağlık.
Not:Aşağıdaki yazı kendim içindir!
'Bakmakla görmek arasındaki fark;bakanın görmediği görenin bakmadığıdır.' :uzgunsok: bu konuda ben özür dilerim. tavrınızdan bunu çıkaran benim. bağışlayın. :) ama hala konu hakkında anlaşamadığımı söyleyebilirim. bahsettiğiniz olaylar topiğin konusuyla bağlantılı olmasına rağman ana amacını taşımamaktadır. cinayetin kimler tarafından ve hangi zaaflar kullanılarak yapıldığını açıklamışsınız ama topiğin başlığı ermeniyiz şiarına tepki neden bu kadar büyük amaçlanan nedir sizce? olduğundan cinayet sonrası yaratılan aynı milliyetçi tepkinin ana nedenlerini koymanız gerekmez miydi? yada cinayet öncesi nedenle cinayet sonrası hepimiz Ermeniyiz sloganına tepkide aynı nedenlere mi dayanıyor?
Sevgili bolşevik açtığın konuda zaten başından beridir hem fikiriz yalnız şunun ayrımını yapmakta fayda görüyorum bu ülkede etnik köken bakımından farklı toplumlar yaşamakta sevgili serkanın bana sorduğu etnik kökenin ne olduğu konusu önemli evet bu ülkenin etnik kökeni çok uluslu bir toplumdur bu gerçeğimiz aslında bir savunma mekanizması olmak yerine (ben şuyum sana karışmam)hep beraber hareket ettirildiği taktirde halkların kardeşliğinin yakalana bileceğidir yani dink olayında bireylerin hepimiz ermeniyiz sloganlarını yapmacık kalması taşınan fikriyatın eyleme dökülmesi yerine tamamen dayatma sistemin çarklarına yağ sürmesi demektir. sevgili Levent abi, ssizce bu sloganın yapmacıklığı yada sistemin çarklarına yağ sürmesi midir bu olay? eğer öyleyse bu yazdığınızla üstte yazdığınız arasında ki bağlantı nedir?
Ayrıca gelişmekte olan diye tabir edilen (ki ben bu tabiri asla kabul etmiyorum)ülkelerde kendi etnik kökenini reddetmek kadar kökenini babul etmekte suç sayılıyor bence bu çelişki değil tamamen tarafsızlığın yitirilmesidir, bu da at gözlüğünün sınırlarının ortadan kalkmasını sağlar. hepimiz Ermeniyiz sloganının kendi kökenini inkar etmek ile ne bağlantısı var?
Oysaki herkes kendi hakkını savunmak yerine yürek ve fikir birliği yaparak eylemde bulunsa dayatma sistemlerin ve dolayısıyla dış egemen güçlerin çıkarlarının tamamen yıkılması ve tam bağımsız bir devlet yönetiminin ortaya çıkması olabilir ancak bunu ütopya görenler ortaya çıkacaktır oysaki yapılması gereken bu aşamada zor olanın başarılmasıdır. ne kadar yalnış bir söylem yada ben yalnış anladım. :) hepimiz Ermeniyiz sloganı herkezin kendi hakkını savunması olabilir mi? Ermeni olmayan insanları bu slogan ile amaçladığı başka bir şey mi var? mesela Dink cinayetinden ekmek yemek ve rant sağlamak isteyen guruplar mı vardı sloganı atanlar arasında? ve özgürlüğe giden yolda zaten kendi hakkını savunmak ile başlamaz mı? bir işçinin örgütlenmesinde ona ilk aşılananın sınıf bilinci olmasıda aynı mantık değil midir?
Bilinmelidirki bu ülkede kendi değerli canından vaz geçerek iyi bir yaşam adına kendi yaşamlarını feda eden insanlarda muvcut ve olacakta o insanlar cinsiyet yada etnik köken ayrımı yapmaksızın kendi inandıkları değerleri yaşamları pahasına feda etmekteler bize düşen görev birazda onlara destek vermek değil mi?Bu ülke içinde barındırdığı tüm uluslarla beraber bir bağımsızlık savaşı vermiş ve bundan yüzünün akı ile çıkmıştır oysaki günümüzde bireysel düşüncenin kendini tatmine ulaştırması gibi bir amacı vardır 90lı yılların başında çiller gibi ki daha öncesinde demirellerin savunduğu bireyler tek tek mutlu olursa toplumda mutlu olur dayatmaları devletin elinde bulundurduğu tüm üretim araçlarının sömürgeci kapitalizm zihniyetine uygun olarak bireylere peşkeş çekildiği kaçınılmaz bir gerçektir.İşte bu tür zihniyetlerdirki iyi niyetli bireyleri fikirleri topluma aktarmadan yok edenler bunların amaçları devleti yada içinde barındırdığı bireyleri mutlu etmek değildir zihniyetleri tamamen vahşi kapitalizmin amaçlarına hizmet ederek kendi çıkarlarını korumaktır eğer böyle olmasaidi 5 ay önce kurulmuş sözde bir siyasi partinin ülkenin % 36lık oy potansiyelini alarak yönetime gelmesi mümkün olurmuydu? açıklama gerçekten yerli yerinde. ve elbette ki bireylerin mutluluğu ile toplumun mutluluğuna ulaşılmaz. sayın Demirel'in çıkarımı tamamiyle metafiziksosyolojisine uygun bir çıkarımdır. ancak konuyla bağlamakta zorluk çekiyorum açıklamalarınızı. bağışlayın. :)
Sevgili kardeşim insanlara artık en ufak bir olayda bile tepki vermesini ve bu tepkiyi verirken tamamen sağduyuylu davranmasını anlatmak zorundayız diğer yazan arkadaşalrında dediği gibi ben kürt veya ermeni yada türküm deyince söylemek olmuyor bu iş tamamen toplumsal düşünce sisteminin ortaya çıkartılması gerekmekte bu aşamada farklı düşüne bilenlerin ortaya çıkması kaçınılmaz olacaktır bunada saygı duymak gerekmekte.
Bu ülkede aydın düşünen insanlar ya kuytu köşelerde,sokak ortalarında ya otel odalarında yada 19.12.1999 tarihlerinde devletin hapislerinde tamamen tutsak iken yakılarak yada 2 lira 50 kuruşa hesap verdiler buda yetmedi hala istiyorlar vede isteyecekler sırada pamuk olursa hiç şaşırmam ne dersin bu konuda?
Saygılarımla... Ermeniyiz sloganının yapılışı bir Ermeni gazetecinin Ermeni olduğu için öldürülmesine verilen tepkidir yada ben öyle yorumladım. ancak sloganda sağduyulu olmayan taraf nedir? yada bu sloganda ki yalnışlıklar nedir?
Serkan_Devrim 20.02.2007, 16:27 Sevgili serkan yıl önemli değil önemli olan ordaki sorumun tamamen olayları analiz ile ilgili olmasıdır,bizlerde tıpkı sizler gibi yıllarımızı verdik dedelerimizle beraber ama dedelerimiz çakallara yem edelim diye emanet etmediler bu ülkeyi bize savaşımız devir aldığımız mirası ilerletmek iken bu aşamada bizler sadece korumaya çalışıyoruz şimdilik gücümüz buna yetsede korumak zorundayız. çakallardan kasıt sanırım ki oligarşidir. yanılıyor muyum?
Militarist faşist kelimene tamamen katılmakla beraber bu tür heraketlerin 70 ve sonrasında sol düşünceye karşı açıldığı fikrine katılmıyorum dikkat edersen eğer insanlığın ortaya çıktığı ve kapitatal düşüncesine yenik düştüğü zamandan beri hakkını arayana karşı bir baskı ve yıldırma durumu sözkonusudur tabi vahşi kapitalizmin son dönemlerdeki baskısı giderek artmış ve ülkemizde kaos yaratılan dönemlere aksettirilerek faşizan görüntü altına sokulmuştur bunun nasıl yapıldığını sevgili bolşeviğe son yazdıklarımda açıkladım okuyacaksın mutlaka orada görürsün.bahsettiğim şey 80 militarist faşizminin sadece Türkiyeye özgü olmadığını ve aynı dönemde dünya çapında sola eş zamanlı saldırının yapıldığını anlatmaktı. dikkatle incelerseniz benzer zamanlarda dünya ülkelerinde ki çoğu Sosyalist yükseliş durdurulmuş hatta yok edilmiştir.
Ancak buradaki tepkiyi anlamadığım kısmına gelince ben tepkilerin refleksif olarak ortaya çıkarılmasından çok aklın ve mantığın bünyesinde ortaya çıkarılmasının yerinde olacagını düşünmekteyim nihayetinde son dönem sol kesimin akıllı adımlar atmak yerine çırpıntı içinde saldırıya geçmesi davanın bölünmesi ve fraksıyon ayrılıklarının ortaya çıkmasını sağlamış buda sistemin isteğinin yerine getirilmesine neden olmuştur bu bir örnektir,kısaca tepkinin ne olacağı ve nasıl olacağının planlanmasıdır mühim olan.Oradaki etnik kökenini kabul eden kadar diye başlayan satırların içeriğinde ise daytmacı sistem kendini öyle ayarlamışki ne kendinizi kabul edebiliyorsunuz nede reddede biliyorsunuz anlamındadır eğer kendinizi siteme uyduramazsanız dişlilerin arasında kıyılmaya mahkumsunuz demektirbu kısaca,bu ülke köken bakımından farklı etnik yapıları barındıran bir özelliğe sahiptir ayrıca.
Olaylar arasında kurduğum bağın ise yerli burjuvazi ve alet olduğu güçün neler yaptırabileceğinin vurgulanmasının sağlanmsı amacıylaydı geniş açıklama bolşeviğe yazılmıştır,ırk konusu yukarıda yazdığım satırlar içersinde mevduttur din konusuda bundan farklı değildir ayrıntıya girme gereği hissetmiyorum.
Diğer değindiğiniz satırlara gelince ben ordaki vurgulamaları ukalalık adına (saygıyla karşılıyorum yazdıklarınızı) değil tamamen bilgi vermek adına yaptım oysaki bilgi aktarılırken aktaran egoist olursa bilgi taraflı olur taraflı değilim bence tabi bunun değerlendirmesini sizler yapabilirsiniz ancak eleştirilmek geliştirir.
Bakmakla görmek arasındaki fark satırlarını iyi tahlil etmelisiniz bence ki o satır tamamen kendim için yazılmış olup benim bakış açımı yansıtmaktadır.
Saygı ve dostluk dileklerimle,yüreklerinize emeklerinize sağlık.ukala sözü için tekrardan özür dilerim. ancak yazdıklarınız ile slogana verilen tepki arasında ki bağı kuramadım. gençlik ve bilgisizlik. mümkinse daha açıklayıcı olarak toparlayabilir misiniz?
saygılarımla
bolşevik_1917 20.02.2007, 17:04 sayın levent taşdemir;evet yaşım doğrudur yalnız yaşla aklın paralel olduğuna inanlardan deilim seçim meselesine gelince ise :eleştirdiğim düzene karşı hangi tarafta yer alırsa olsun legal olan tüm partiler artık düzene dönüştüğü bir toplumda oy verilebilecek bi tane parti söyleyin tamam,ama bence yok ve ben bunu protesto için de kullanmayacağım kendi amblamimi basıp atacağım.bide oy kullanmayıp hemde düzene karşı gelemzsiniz ya da oy kullanmadığınız zaman eleştirme hakkınız yoktur diyenlere sölüyorum işte kapital ülke insanları bu konuma getirir,siyasallaştırırmış gibi yapıp apolitik kılar ve bu ülkede sadece oy verilmeye değer bi parti bulamıyosam ve kullanmıyosam oy,aynı zamanda da eleştiri hakkım elimden alınıyorsa hani sizin hukuk devletiniz,yani sözde demokratik ülkeniz.ayrıca topikle alakası olmayan şeyler sormak ya da yazmak çok da manalı gelmiyor eğer bilginizi göstermek istiyosanız da başka topikde bildiklerinizi anlatın ama bu topiğin belli bir konusu var zaten benim yazmamdaki tek amaç sormuş olmanızdır,yoksa konuyla uzaktan yakından bağlantısı yoktur(hiç kimse kastedilerek yazılmamıştır,payını almak isteyen alabilir)
Levent DAŞDEMİR 20.02.2007, 22:10 sayın levent taşdemir;evet yaşım doğrudur yalnız yaşla aklın paralel olduğuna inanlardan deilim seçim meselesine gelince ise :eleştirdiğim düzene karşı hangi tarafta yer alırsa olsun legal olan tüm partiler artık düzene dönüştüğü bir toplumda oy verilebilecek bi tane parti söyleyin tamam,ama bence yok ve ben bunu protesto için de kullanmayacağım kendi amblamimi basıp atacağım.bide oy kullanmayıp hemde düzene karşı gelemzsiniz ya da oy kullanmadığınız zaman eleştirme hakkınız yoktur diyenlere sölüyorum işte kapital ülke insanları bu konuma getirir,siyasallaştırırmış gibi yapıp apolitik kılar ve bu ülkede sadece oy verilmeye değer bi parti bulamıyosam ve kullanmıyosam oy,aynı zamanda da eleştiri hakkım elimden alınıyorsa hani sizin hukuk devletiniz,yani sözde demokratik ülkeniz.ayrıca topikle alakası olmayan şeyler sormak ya da yazmak çok da manalı gelmiyor eğer bilginizi göstermek istiyosanız da başka topikde bildiklerinizi anlatın ama bu topiğin belli bir konusu var zaten benim yazmamdaki tek amaç sormuş olmanızdır,yoksa konuyla uzaktan yakından bağlantısı yoktur(hiç kimse kastedilerek yazılmamıştır,payını almak isteyen alabilir)
Sevgili bolşevik tabiki bilgi ile yaş eş zamanlı değildir sana bu konuda katılıyorum hemde sonsuzca oy kullanmaya gelince ben bu yaşıma kadar daha bir oy bile kullanmadım(zamanında öz amcam ödp den milletvekili adayı olduğu zaman bile hatta onu mevdut sistemi yönetmeye aday olduğu için eleştirmiştim bile ).Bunu yazmamın nedeni açtığın konu ile aslında bağlantısının olması şöyleki;insanımız çok çabuk karar değiştirmekte ve yaşanan olayların kaşarlanması nedeniyle olaylara gülüp geçmekte, işte dink olayında atılan slogan çok doğal bir tepki olarak algılanması gerekirken bikaç çıkar sahibinin bir söylemi ile susması ve aynı oy kullanma örneğini verdiğim gibi söylem tarafına yönelmeleridir burada şiarda bulunan insanların hepsinin taraf değiştirdiği anlaşılmasın lütfen,evet hepimiz ermeniyiz şiarı halkın doğal tepkisiydi ve oradaki yürekli insanları gönülden kutluyoruz,ama sıkıntı şu butür söylemleri kaldıramayan çıkar sahipleri hemen harekete geçerek saçma tepkiler vermekte ve verdikleri tepki siyasal bir duruş olmaktan çok bir anlık patlamayla oy koparma düşüncesinden öteye geçememekte;malum önümüzde galiba seçim var halk sandığa gidecek bunu görenlerde halkın doğal tepkilerine böyle bir bakış acısı geliştirerek durumlarını kurtarmakta ve kendilerini değil(yada halkı)emperyalist düşünceye bulunmaz fırsatlar sunmaktalar;işte oy hakkı ve şiara verilen tepkinin neden bu kadar sert olduğu.
Eğer yazdıklarımda bir art niyet sezdiysen lütfen beni bağışla amacım açtığın konu ile bu tür ilişkileri sabitlemek içindi,sakın şahsi olduğunu düşünme kırdıysam çok özür dilerim.Sevgiyle kal,yüreğine sağlık........
Levent DAŞDEMİR 20.02.2007, 22:37 çakallardan kasıt sanırım ki oligarşidir. yanılıyor muyum?
bahsettiğim şey 80 militarist faşizminin sadece Türkiyeye özgü olmadığını ve aynı dönemde dünya çapında sola eş zamanlı saldırının yapıldığını anlatmaktı. dikkatle incelerseniz benzer zamanlarda dünya ülkelerinde ki çoğu Sosyalist yükseliş durdurulmuş hatta yok edilmiştir.
ukala sözü için tekrardan özür dilerim. ancak yazdıklarınız ile slogana verilen tepki arasında ki bağı kuramadım. gençlik ve bilgisizlik. mümkinse daha açıklayıcı olarak toparlayabilir misiniz?
saygılarımla
Sevgili serkan lütfen, yazmıştım daha öce alınmadım özre gerek yok ayrıca kendini bilgisiz olarak nitelemene bağışla beni ama biraz kızdım bu ülkede sizler gibi aydın düşünen bireyler olmasa halimiz nice olurdu,inanın bende sizler gibi düşünüyorum faşizm,kapitalizm,emperyalizm benimde düşmanım gibidir ve benimden bilgim sizlerinki kadardır bence üstün insan yoktur ve olamazda.Yazdıkalarına gelince kısaca toparlamaya çalışayım bilirsin bu tür konular sadece bir bakış acısı ile değerlendirilemiyor konunun büyüklüğüne bakki nerelere kadar geldik ama hepside sevgili bolşeviyin konusu ile paralel.
Ben olayların gidişatına bakınca temelde bireyi görüyorum birey kendi felsefesini oluşturduğu zaman birey olur oysaki sitemler bireylerin boşluk noktalarını bularak bu boşluk noktasından vururlar, bu olayda bireylerin tepkisine neden olmuştur bu çok doğal bir tepkidir ancak seninde daha önce yazdığın gibi benim boşluk diye nitelediğim noktaları olan din ve ırk noktaları çıkar sistemlerinin gözünden kaçmamakta,bildiğin gibi bu çıkar odakları 98 de bir hareketle oylarını katladılar,hükümetin çalışmalarına bakılırsa galiba bir seçim sürecine girdik işte bu şiara verilen tepkide yine 98 de olduğu gibi sert bir söylemle oyları toplama aracı olarak kullanılmak amacıyla kullanılmıştır ki sistemi yöneten hükümetlerinde seninde taktirin olacağı gibi hangi amaca hizmet ettikleri ortadadır.Çok uzatmaya gerek yok bu tür olaylar birilerinin planı ile ortaya çıakrılmakta ve kendi acılarından topluma sert bir tepki verildi imajı yaratarak gerekli ideallerini gerçekleştirmektedirler,yani herşey şahısların planları doğrultusunda bir saat gibi işlemiştir sekme olmamıştır,bakalım böyle nereye kadar gideceğiz,ama ben ümitliyim çünkü bu ülkede sizin gibi aydın düşünen bireyler var bu er veya geç işe yarayacaktır,yüreğinize ve emeğinize sağlık iyiki varsınız.Ümit yoldaşınız başarınız daim olsun sevgi ve saygıyla...........
Serkan_Devrim 21.02.2007, 14:01 Sevgili bolşevik tabiki bilgi ile yaş eş zamanlı değildir sana bu konuda katılıyorum hemde sonsuzca oy kullanmaya gelince ben bu yaşıma kadar daha bir oy bile kullanmadım(zamanında öz amcam ödp den milletvekili adayı olduğu zaman bile hatta onu mevdut sistemi yönetmeye aday olduğu için eleştirmiştim bile ).Bunu yazmamın nedeni açtığın konu ile aslında bağlantısının olması şöyleki;insanımız çok çabuk karar değiştirmekte ve yaşanan olayların kaşarlanması nedeniyle olaylara gülüp geçmekte, işte dink olayında atılan slogan çok doğal bir tepki olarak algılanması gerekirken bikaç çıkar sahibinin bir söylemi ile susması ve aynı oy kullanma örneğini verdiğim gibi söylem tarafına yönelmeleridir burada şiarda bulunan insanların hepsinin taraf değiştirdiği anlaşılmasın lütfen,evet hepimiz ermeniyiz şiarı halkın doğal tepkisiydi ve oradaki yürekli insanları gönülden kutluyoruz,ama sıkıntı şu bu tür söylemleri kaldıramayan çıkar sahipleri hemen harekete geçerek saçma tepkiler vermekte ve verdikleri tepki siyasal bir duruş olmaktan çok bir anlık patlamayla oy koparma düşüncesinden öteye geçememekte;malum önümüzde galiba seçim var halk sandığa gidecek bunu görenlerde halkın doğal tepkilerine böyle bir bakış acısı geliştirerek durumlarını kurtarmakta ve kendilerini değil(yada halkı)emperyalist düşünceye bulunmaz fırsatlar sunmaktalar;işte oy hakkı ve şiara verilen tepkinin neden bu kadar sert olduğu.
Eğer yazdıklarımda bir art niyet sezdiysen lütfen beni bağışla amacım açtığın konu ile bu tür ilişkileri sabitlemek içindi,sakın şahsi olduğunu düşünme kırdıysam çok özür dilerim.Sevgiyle kal,yüreğine sağlık........sevgili Levent Taşdemir, sevgili abim, anladığım kadarıyla Ermeniyiz sloganından Mhp nin rant sağlamaya çalıştığını ve tıpkı Ecevit Hükümeti zamanında olduğu gibi bir anlık patlamalarla çıkar sağlayıp mecliste etkili olacağını anlatıyorsunuz. :) yalnış anlamadıysam eğer, haklılık payınız olduğunu belirtmek isterim. ancak burda bu slogana yönelik eleştiri yerine, slogan sahiplerinin ve tepki veren toplulukların sağduyulu oloması gerektiğini düşünüyorum. sanırım ki sizinde aslında bahsetmek istediğiniz bu. ancak bunun nasıl yapılacağı konusunda çözümlerinizi duymak isterim. :)
Sevgili serkan lütfen, yazmıştım daha öce alınmadım özre gerek yok ayrıca kendini bilgisiz olarak nitelemene bağışla beni ama biraz kızdım bu ülkede sizler gibi aydın düşünen bireyler olmasa halimiz nice olurdu,inanın bende sizler gibi düşünüyorum faşizm,kapitalizm,emperyalizm benimde düşmanım gibidir ve benimden bilgim sizlerinki kadardır bence üstün insan yoktur ve olamazda.Yazdıkalarına gelince kısaca toparlamaya çalışayım bilirsin bu tür konular sadece bir bakış acısı ile değerlendirilemiyor konunun büyüklüğüne bakki nerelere kadar geldik ama hepside sevgili bolşeviyin konusu ile paralel.topik boyunca ki açıklamalarınız ile konuyu bağlamakta hayli zorlandım ama varmak istediğiniz nokta netleşti gibi. :)
Ben olayların gidişatına bakınca temelde bireyi görüyorum birey kendi felsefesini oluşturduğu zaman birey olur oysaki sitemler bireylerin boşluk noktalarını bularak bu boşluk noktasından vururlar, bu olayda bireylerin tepkisine neden olmuştur bu çok doğal bir tepkidir ancak seninde daha önce yazdığın gibi benim boşluk diye nitelediğim noktaları olan din ve ırk noktaları çıkar sistemlerinin gözünden kaçmamakta,bildiğin gibi bu çıkar odakları 98 de bir hareketle oylarını katladılar,hükümetin çalışmalarına bakılırsa galiba bir seçim sürecine girdik işte bu şiara verilen tepkide yine 98 de olduğu gibi sert bir söylemle oyları toplama aracı olarak kullanılmak amacıyla kullanılmıştır ki sistemi yöneten hükümetlerinde seninde taktirin olacağı gibi hangi amaca hizmet ettikleri ortadadır.Çok uzatmaya gerek yok bu tür olaylar birilerinin planı ile ortaya çıakrılmakta ve kendi acılarından topluma sert bir tepki verildi imajı yaratarak gerekli ideallerini gerçekleştirmektedirler,yani herşey şahısların planları doğrultusunda bir saat gibi işlemiştir sekme olmamıştır,bakalım böyle nereye kadar gideceğiz,ama ben ümitliyim çünkü bu ülkede sizin gibi aydın düşünen bireyler var bu er veya geç işe yarayacaktır,yüreğinize ve emeğinize sağlık iyiki varsınız.Ümit yoldaşınız başarınız daim olsun sevgi ve saygıyla........... düşünceleriniz için teşekkür ederim. bunları sadece iltifat olarak kabul ediyorum. yoksa toplum olarak eğitimsiz olduğumuz ve ne kadar az okuduğumuz aşikar. gelelim konuya;
sevgili Levent abi, temele bireyi koyupta boşluk olan din ve millet söylemleri le oyların katlanması biraz çelişki gibi görünüyor. din ve millet söylemi bireyi değil toplumu ele alır. toplum elbette ki bireylerden oluşmaktadır ama bireyden bağımsız olarak toplum psikolojisi de vardır. tek tek bireylerde bulamayacağınız özellikler(yahut baskın olarak bulamayacağınız özellikler) toplumda bir bütünlük oluşturur ve anlam kazanır. tabi ki toplumsal düzelmelere birey ile ulaşılabileceği düşünülünce temele birey konulmaktadır. kaldıki sorunların yaratanlar(Hrant katliamından rant sağlayanlar) da bireyler değildir. burujuvainin de her sınıfta olduğu gibi bir sınıf psikolojisi olduğundan şahısların değil sınıfın planı olduğunu düşünmekteyim.
ancak merak ettiğim bu konuda ki çözüm önerilerinizdir. :)
not: bu konuda birazda alt yapıdan bahsetmemiz gerek sanırım. :)
saygı ve sevgilerimle
Levent DAŞDEMİR 23.02.2007, 23:27 sevgili Levent Taşdemir, sevgili abim, anladığım kadarıyla Ermeniyiz sloganından Mhp nin rant sağlamaya çalıştığını ve tıpkı Ecevit Hükümeti zamanında olduğu gibi bir anlık patlamalarla çıkar sağlayıp mecliste etkili olacağını anlatıyorsunuz. :) yalnış anlamadıysam eğer, haklılık payınız olduğunu belirtmek isterim. ancak burda bu slogana yönelik eleştiri yerine, slogan sahiplerinin ve tepki veren toplulukların sağduyulu oloması gerektiğini düşünüyorum. sanırım ki sizinde aslında bahsetmek istediğiniz bu. ancak bunun nasıl yapılacağı konusunda çözümlerinizi duymak isterim. :)
topik boyunca ki açıklamalarınız ile konuyu bağlamakta hayli zorlandım ama varmak istediğiniz nokta netleşti gibi. :)
düşünceleriniz için teşekkür ederim. bunları sadece iltifat olarak kabul ediyorum. yoksa toplum olarak eğitimsiz olduğumuz ve ne kadar az okuduğumuz aşikar. gelelim konuya;
sevgili Levent abi, temele bireyi koyupta boşluk olan din ve millet söylemleri le oyların katlanması biraz çelişki gibi görünüyor. din ve millet söylemi bireyi değil toplumu ele alır. toplum elbette ki bireylerden oluşmaktadır ama bireyden bağımsız olarak toplum psikolojisi de vardır. tek tek bireylerde bulamayacağınız özellikler(yahut baskın olarak bulamayacağınız özellikler) toplumda bir bütünlük oluşturur ve anlam kazanır. tabi ki toplumsal düzelmelere birey ile ulaşılabileceği düşünülünce temele birey konulmaktadır. kaldıki sorunların yaratanlar(Hrant katliamından rant sağlayanlar) da bireyler değildir. burujuvainin de her sınıfta olduğu gibi bir sınıf psikolojisi olduğundan şahısların değil sınıfın planı olduğunu düşünmekteyim.
ancak merak ettiğim bu konuda ki çözüm önerilerinizdir. :)
not: bu konuda birazda alt yapıdan bahsetmemiz gerek sanırım. :)
saygı ve sevgilerimle
Sevgili serkan yazdıklarının tamamına yürekten katılıyorum,evet toplum olarak bilinçli olmadığımız ve araştırmacı ruhtan sıkıntılı olduğumuzda gerçeğimiz.Keşke seninle oturup bu konuları şöyle karşılıklı bir çay dostluğu ile paylaşabilseydik her yönüyle, şimdi sana bir itiraf aslında bu sitede olmam bile benim için bir ekmeğimi kaybetme nedenidir ben ismimi saklamadan yüreklice katılmaya çalışıyorum çünkü ben bir devlet memuruyum biliyorsun memurların konuşmaya hakkı yoktur ama ben konuşmak istiyorum,eğer fikirlerimi paylaşmazsam insan olduğum için sıkıntı duyarım,işte bu sebeble kısıtlı yazmak zorunda kalıyorum öncelikle bunu bilmen konuya neden direk giriş yapmadığımı anlamanı beklerim.
Sorularına gelince çözüm bana göre sadece örgütlü ve bilinçli insiyatiflerden geçer tabi bunun içinde alt yapıda önemli,malum örgütlü yapı bilinçli birey ve gruplardan geçer.Yukarda yazdığım nedenlerden ötürü konuyu daha fazla açamayacağım artık kusuruma bakma anlayışla karşılayacağını umuyorum,oysaki konuyu her boyuttan karşılıklı irdelemek vardı çünkü gerçekten kanayan yaramıza parmak basan bir özellik taşımakta.
Çalıştığım yerde şu an bir sendikanın başkanlığını yapmaktayım bu bile benim için toplumsal ve siyasi baskı aracı olarak kullanılmakta ama bizler direnmekteyiz bu yazdıklarım senin yazdığın soruların temel nedenlerini oluşturmakta,bireylere bilinç kazandırma cabamız bizlere çok görülüyor işte bence sorularının cevabı burda.:mahsum
Yazan tüm herkesin yüreğine ve emeğine sağlık,iyiki varsınız,sakın vaz geçmeyin başaracağız...........
Sevgi ve yürekten dostluklarımla.
Haydaryiğit 24.02.2007, 00:36 Hrant Dink gibi bir aydın insanı öldürten devlet susturmak istiyordu gizliden gizliye demokratik bir insanı vatan düşmanı ilan ederek.Ancak haksızlığa karşı tek vücud tek yürek,hep birlikte koyun koyuna yaptığımız büyük protesto bu provokastyonu yaptıranların gözünü korkuttu.
"Hepimiz Ermeniyiz" - "Hepimiz Mustafa Kemaliz" Yıllardır Atatürk'ü putlaştırdıkları,düşüncelerini doğru yolundan saptırdıkları yetmiyormuş gibi adını da kötüye kullanıyor bu faşistler.
Ne yapmaları gerekiyordu ? Karar verdiler bir misilleme yapalım dediler.Daha sonra Atatürk'ün ismini kullanarak "Hepimiz Mustafa Kemal"iz şiarı atmaya başladılar "Hepimiz Ermeniyiz" şiarına karşı.Canlar bu faşistlerin de oynadığı oyun ortadadır.Ancak haksızlığa karşı çıkanlar çok fazla olunca kendilerine bunu yediremediler olay bu yani.Bizi kolay kolay susturacaklarını zannediyorlar.Ama yanılıyorlar...
Ben kabul etmiyorum bu hepimiz ermeniyiz lafını.
pirim ali 24.02.2007, 11:38 Bu cinayeti işleyende işletende allah kahretsin ama sonunda ellirin de hepimiz ermeniyiz diye gezen insanlar var dı peki bunlar ne zaman orginize oldular ve bu kadar kalabılı oldular peki bunu arkasında kim var barzani ve yandaşları anlayın artık anlayın amerikayı dost bilen birizi kürt lideri ve amerikanın bir numaralı uşagı tıpkı pkk gibi ama ben ermeni degilim dışarda bize karşı oyun oynasınlar bir cinayetle hepsi unutulsun unutmam.
halitseyfi 24.02.2007, 13:37 Oğlu Irakta bir operasyonda ölen Amerikalı bir anne, Amerikan Emperyaizminin dünya üzerinde bir tehdit olarak görüp ülkesi ABD de devlete karşı muhalif oldu ve abd de muhaliflerin simgesi haline geldi. Bu anne abd başkanının çiftliğinin kapısında günlrce süren ve ırakın işgalini protesto eden bir eylem yaptı.
Aynı abd li anne türkiye yede geldi ve ırakın işgalini protesto eylemlerine katıldı. Bu eylem sırasında basına açıklam yapan abd li annenin önünde durduğu platforumda dikkatimi çeken bir slogan vardı. Aynen Hırand Dink cenazesinde kullanılan ve daire şeklinde olan bir zemin üzerinde şu slogan yazıyordu:"Hepimiz ıraklıyız"
Anlamadığım şey şu; hepimiz ıraklıyız derken tepki verilmeyen slogana, hepimiz ermeniyiz derken mi kötü oldu. Ne farkı var? Halk bazında ele aldığımız zaman hepimiz ermeni,kürt,türk,arap,rus,çerkez,bulgar,.....vs değilmiyiz. Önemli olan insan değil mi?
ister türk,ister kürt,ister ermeni,ister arap,ister rus,...vs ırkçıları herzaman bu tür sloganlardan korkarlar. Çünkü halkların kardeşliği özellikle ırkçıları korkutur. onların çıkarları zedelenir. Artık ırkçılıkta onlara gelir gelmez. bunun içinde tüm ırkçılar bu tür sloganlara tepki gösterirler.
Haydaryiğit 24.02.2007, 13:54 Ben kabul etmiyorum bu hepimiz ermeniyiz lafını.
Neden kabul etmiyorsunuz ?
Bizler bu şiarı atarak ırkçıların bu ükeye milleti sadıka olan ermenilerin demokrasi aşığı olan Hrank Dink'e yaptıkları provokasyonda kardeşlerimizin yanında onların acısını paylaşmak için bu şiarı attık.Bu şiarı atmakla biz hiçbir ırkçılık çalışmalarının bu amaçlarını gerçekleştirmek için ellerini kollarını sallayarak yapamacaklarını göstermek istedik.Bu amacımıza da ulaştık ki korktular ve misilleme yaptılar.
Eğer bu ülkede düşünce özgürlüğü varsa neden Hrant Dink'i 301 madde gibi bir saçmalık yüzünden kurban ettiler.Burada ermeni,kürt,laz,zaza değil bizim amacımız sadece her zaman haykıracağımız birşey var ki oda ; ırkçılığa hayır diye haykırışımızdır.... Hrant Dink ırkçıların sayesinde çok sevdiği bu vatan toprağına veda etti.
Hey uyanın artık.Bizi böyle ırkçı suçlarla birbirimize düşürmek isteyen emperyalistler bu halimizi gördükçe kıs kıs gülüyorlar.Aydınlarımızı ytirmeyelim artık.Gerçekleri göremiyor musunuz daha ?*
bolşevik_1917 13.03.2007, 22:08 Bu cinayeti işleyende işletende allah kahretsin ama sonunda ellirin de hepimiz ermeniyiz diye gezen insanlar var dı peki bunlar ne zaman orginize oldular ve bu kadar kalabılı oldular peki bunu arkasında kim var barzani ve yandaşları anlayın artık anlayın amerikayı dost bilen birizi kürt lideri ve amerikanın bir numaralı uşagı tıpkı pkk gibi ama ben ermeni degilim dışarda bize karşı oyun oynasınlar bir cinayetle hepsi unutulsun unutmam.
sevgili pirim ali neden bilmiyorum ama bir sürü insan şunu algılamak istemiyor;insanların artık son raddeye gelip,faşist saldırılara ve kafatasçılara karşı birlik içinde mücadele etmeleri için bi örgütlenmeye gerek yoktur.tamamiyle doğal bi sonuçtur bu belki de bazı şeylerin göstergesidir:yani insanların artık halka ayrılığı yüzünden birbirine düşüremeyeceğinin(her ne kadar faşistlerde paralel olarak artsada)bir kanıtı olarak görülmeli.haiçlerinde örgütlü insanlar var tabi ki ama oraya toplanmalarında hiç bir örgütlenme yoktur bu doğal bi sonuçtur ve bence görmesi de o kadar zor olmayan bişeydir,aynı şeyler daha öncede yazılmış olmasına rağmen hala aynı şeyler konu ediniyor arkadaşlar lütfen yazmadan önce biraz okuyalım ki sürekli aynı şeyleri yazarak tekrar etmeyelim herkese sevgiler...
bolşevik 15.03.2007, 12:10 Halit Seyfi doğru söylüyorsun; ama her şeyin öncesinde Tüm Dünya Halkları Özgürdür, biz bunu savunuyoruz. Gerçekten anlaşılmıyor galiba, insanlar Hepimiz Ermeniyiz deyince Türklüklerine kara mı düştü, kimlikleri mi değişti?
HAYIR!
Serkan_Devrim 15.03.2007, 17:30 Halit Seyfi doğru söylüyorsun; ama her şeyin öncesinde Tüm Dünya Halkları Özgürdür, biz bunu savunuyoruz. Gerçekten anlaşılmıyor galiba, insanlar Hepimiz Ermeniyiz deyince Türklüklerine kara mı düştü, kimlikleri mi değişti?
HAYIR!:)
aynı atadan gelenler
Türklüğü üstün bildiler
sınıfsız yaşamdan gelenler
kardeşlerini hor gördüler
yeniden sınıfsız bir yaşama
tek bir millet kalana
adı insan milleti olana kadar
kurtuluşa kadar savaş
bolşevik 15.03.2007, 17:34 :)
aynı atadan gelenler
Türklüğü üstün bildiler
sınıfsız yaşamdan gelenler
kardeşlerini hor gördüler
yeniden sınıfsız bir yaşama
tek bir millet kalana
adı insan milleti olana kadar
kurtuluşa kadar savaş
Ve bunun için varız, saflarımızı tuttuk keza biliyoruz ki:
Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hep Hiçbirimiz!
serap_kerasus 15.03.2007, 17:44 Hrant Dink'in "ne mutlu türküm diyene "sözü ile ilgili yazısını okumuştum, çok güzel ve dürüstçe ifade etmiş.."ben ermeniyim türküm demek zorunda değilm" ve devam ediyor, okullarda okutulan "andımız "için sözlerine.. "doğruyum, çalışkanım, ama türk değilim"..böyle diyen bir insanı ne bölücülükle suçlyabilirz ne ermeni milliyetçiliği ile..belki atatürkün, ümmetçilik anlayışından çıkıp, bir ulus yatama çabası içinde söylediği sözün o zamanki içeriği tarihsel süreçte ve ozamanın koşullarında doğru olabilir..ama bunu kendi kimliklerinin farkında ve türk kimliğine dahil olmak istemeyen nsanların gözüne sokar gibi haykırmamız yanlış...bu sözü onaylamamak ne atatürke hakaret, ne saygısızlıktır..ancak bugün bu sözün bu ülkedeki sorunları yanıtlamatacağı, aksine türk milliyetçiliğini körükleyeceği kesin.. her tarihsel süreci kendi içerisinde değerlendirmek gerekir, bugün bir kürde ya da laza, ya da ermeniye ben türküm dedirtmek gericiliktir, aynı şekilde farklı kimliklerin ve kültürlerin kendini ifade etmesi bölücülük değildir..aynı şekilde türküm diyen kimseye de faşist diye saldıramayız..herkes kimliğini ifade etme özgürlüğüne sahip olmalı, kimseye egemen olmya çalışmadan..
hiç bir ırk, hiçbir dil birbirinden ne üstündür ne aşağıdır..
Neden kabul etmiyorsunuz ?
Bizler bu şiarı atarak ırkçıların bu ükeye milleti sadıka olan ermenilerin demokrasi aşığı olan Hrank Dink'e yaptıkları provokasyonda kardeşlerimizin yanında onların acısını paylaşmak için bu şiarı attık.Bu şiarı atmakla biz hiçbir ırkçılık çalışmalarının bu amaçlarını gerçekleştirmek için ellerini kollarını sallayarak yapamacaklarını göstermek istedik.Bu amacımıza da ulaştık ki korktular ve misilleme yaptılar.
Eğer bu ülkede düşünce özgürlüğü varsa neden Hrant Dink'i 301 madde gibi bir saçmalık yüzünden kurban ettiler.Burada ermeni,kürt,laz,zaza değil bizim amacımız sadece her zaman haykıracağımız birşey var ki oda ; ırkçılığa hayır diye haykırışımızdır.... Hrant Dink ırkçıların sayesinde çok sevdiği bu vatan toprağına veda etti.
Hey uyanın artık.Bizi böyle ırkçı suçlarla birbirimize düşürmek isteyen emperyalistler bu halimizi gördükçe kıs kıs gülüyorlar.Aydınlarımızı ytirmeyelim artık.Gerçekleri göremiyor musunuz daha ?*
Sevgili dost ben Hrant Dink'e yapılanı tabi ki de haklı bulmuyorum kaldı ki haklı kalır yanı da yok ırkçı da değilim ancak Hepimiz Ermeniyiz sözü de doğru değil şahsi kanaatimce.Ermeniler türklere haksızlık yapılınca hiç demiyorlar ama hepimiz Türküz diye...
Haydaryiğit 15.03.2007, 18:04 Sevgili dost ben Hrant Dink'e yapılanı tabi ki de haklı bulmuyorum kaldı ki haklı kalır yanı da yok ırkçı da değilim ancak Hepimiz Ermeniyiz sözü de doğru değil şahsi kanaatimce.Ermeniler türklere haksızlık yapılınca hiç demiyorlar ama hepimiz Türküz diye...
Değerli can
Ben de dikkatinizi çekerim...ermeniler azınlık statüsünden de kötü görülüyor.Bu insanlara da 72 millete kucak aştığımız gibi acılarını paylaşmak için bu şiarı attık bunu belirtiyorum.Ya burada bir aydınımız ölüyor ve biz bunu tartışıyoruz...
Buna karşılık ırkçılar da misilleme amacıyla Atatürk'ün ismini kullanarak hepimiz Mustafa Kemal'iz dediler.Bu sözde atatürkçülerin sözlerine mi uyacağız yani.
Her zaman belirtiyorum biz aleviler 72 millete hoşgörümüzle bir bakıyoruz. Ermeniler de bizim vatandaşımız onların bu en acılı günlerinden birisiydi.Onların yanında olmak istedik canı gönülden.Hrant Dink ne olursa olsun ilk önce aydınlığıyla bu ülkeye gerekli birisiydi.
Irkçı kendine sözde atatürkçü diyenlerin içinde Atatürk'ün adını kullanarak "Hepimiz Mustafa Kemal'iz mi ? diyelim" yoksa vatandaşlarımızın yanında olup onların acılarını mı paylaşalım.İnsanlığa değer veriyorsak ben Hepimiz Ermeniyiz diyorum.:surrender
saygılar sunuyorum...
Değerli can
Ben de dikkatinizi çekerim...ermeniler azınlık statüsünden de kötü görülüyor.Bu insanlara da 72 millete kucak aştığımız gibi acılarını paylaşmak için bu şiarı attık bunu belirtiyorum.Ya burada bir aydınımız ölüyor ve biz bunu tartışıyoruz...
Buna karşılık ırkçılar da misilleme amacıyla Atatürk'ün ismini kullanarak hepimiz Mustafa Kemal'iz dediler.Bu sözde atatürkçülerin sözlerine mi uyacağız yani.
Her zaman belirtiyorum biz aleviler 72 millete hoşgörümüzle bir bakıyoruz. Ermeniler de bizim vatandaşımız onların bu en acılı günlerinden birisiydi.Onların yanında olmak istedik canı gönülden.Hrant Dink ne olursa olsun ilk önce aydınlığıyla bu ülkeye gerekli birisiydi.
Irkçı kendine sözde atatürkçü diyenlerin içinde Atatürk'ün adını kullanarak "Hepimiz Mustafa Kemal'iz mi ? diyelim" yoksa vatandaşlarımızın yanında olup onların acılarını mı paylaşalım.İnsanlığa değer veriyorsak ben Hepimiz Ermeniyiz diyorum.:surrender
saygılar sunuyorum...
72 millete bir gözle bakmaya ok...
Ermeni kardeşlerimize kötü gözle bakmayı da tabi ki de doğru bulmuyorum çünkü askerdeyken en iyi arkadaşlarımdan biri olan Çağdaş Yenice isimli arkadaşımda bir Ermeni.
Hrant Dink in aydın bir insan olduğunda şüphe yok.Çünkü biraz akıl ve mantık çerçevesinde düşünürsek şunu anlarız ki,şayet Hrant Dink Türklere laflar söyleyen biri olmuş olsadı ve de Ermeni soykırımını kabul eden biri olsaydı,bugün Ermeni lobisi tarafından da çok sevilirdi ve de o adama Fransa ve diğer memleketler beslerlerdi ama adamın ayakkabısı bile eski yırtık bir ayakkabıydı.
Ben ırkçı olalımda demiyorum ama hepimiz ermeniyiz sözüne de katılmıyorum bizler Türk üz arkadaşım Allah rahmet eylesin o insana aydın görüşlü bir yazardı gazeteciydi ama dediğim gibi hepimiz Ermeniyiz lafına da katılmıyorum.
Haydaryiğit 15.03.2007, 18:27 72 millete bir gözle bakmaya ok...
Ermeni kardeşlerimize kötü gözle bakmayı da tabi ki de doğru bulmuyorum çünkü askerdeyken en iyi arkadaşlarımdan biri olan Çağdaş Yenice isimli arkadaşımda bir Ermeni.
Hrant Dink in aydın bir insan olduğunda şüphe yok.Çünkü biraz akıl ve mantık çerçevesinde düşünürsek şunu anlarız ki,şayet Hrant Dink Türklere laflar söyleyen biri olmuş olsadı ve de Ermeni soykırımını kabul eden biri olsaydı,bugün Ermeni lobisi tarafından da çok sevilirdi ve de o adama Fransa ve diğer memleketler beslerlerdi ama adamın ayakkabısı bile eski yırtık bir ayakkabıydı.
Ben ırkçı olalımda demiyorum ama hepimiz ermeniyiz sözüne de katılmıyorum bizler Türk üz arkadaşım Allah rahmet eylesin o insana aydın görüşlü bir yazardı gazeteciydi ama dediğim gibi hepimiz Ermeniyiz lafına da katılmıyorum.
Tabiki bu sizin görüşünüzdür.Bu sözü kullanmayabilirsiniz.Ben size illa ki kabul edin demiyorum.Ancak bu sözün kullanımı da yalnızca ermenilere destek amaçlıdır.Yani başka bir amaç gözettiğini sanmıyorum.Ben de türküm...Ama her zaman Ne mutlu T.C. vatandaşıyım diyene derim.
Sadece bu şiar da kullanılmamıştır tabiki... şiarlar birçoktu.Ancak amaç aynıydı;bu acılı günde ermenilerin yanında onların acılarını paylaşmak.
aykudgöksun 15.03.2007, 18:38 solingende öldürülenler için inadına TÜRK'üz
hocalı katliamında katledilenler için inadına AZERİ'yiz
ikinci dünya savaşında katledildikleri için inadına YAHUDİ'yiz
ırakda olanlar için inadına IRAK'lıyız
sürekli yok sayılan reddedilen ve katledinlenler için inadına KÜRD'üz
batista rejiminin sömürmesine karşın inadına guajiro(küba dağ köylüsü)'yuz
ve hrant dink'in öldürülmesi için;
İNADINA HRANT DİNKİZ, İNADINA ERMENİYİZ..
hala anlamamakta uğraşıyorsanız zaten bu ülkede İNADINA hiç anlanılmamış olan özgürlük ve kardeşlik savaşçılarıyız..
bolşevik_1917 16.03.2007, 20:40 çoğu insanda burda gördüğüm kadarıyla medyadan duydukları ajitasyonu kullanıyor ve Hrant Dink'in nasıl bir kişi olduğu pek dikkate alınmıyor.herkes yırtık ayakkabısından bahsediyor,ama hiç kimse o yırtık ayakkabılarla Dersim Dağlarında militan olduğunu söylemiyor,ya da devrimci kimliği bir yana bırakılıyor ve uzun yıllar özgürlük mücedelesinde bi nefer olan o insana verilen destek ve devrim adına,halkların bağımsızlığı adına durmak; bi anda bu kadar tepki çekiyo,aman ya milliyetçiler ve ırkçı değilim dien gizli faşistler ısrarla karşı çıkıyor bi kişi faşist değilse karşı çıkışını açıklasın mantıklı bi şekilde tamam;ama öyle bir açıklama yok.türküz deniliyor buna zaten itiraz eden yok ermeniyim ya da kürdüm demekle kürtte,ermeni de olmuyosun,tıpkı eto da zenci olmadığımız gibi dar kafa içine sadece yüce ulus T.C yi koyanlar ve türk ırkını diğer ırklardan yüce görerek insanın insana üstünlüğü varmış gibi düşünenler o beyinleri daha fazla zorlamasınlar çünkü almaz.
bolşevik_1917 16.03.2007, 20:52 faşist saldırganlığın ve şovenizmin büyük gayretlerle tırmandırıldığı,301.maddelerle toplumsal muhalefetin susturulmaya,baskı ve korkunun egemen kılınmaya çalışıldığı bu dönemde ara çözümlerin geçersizliği her zamankinden daha aşikardır.Liberal burjuvazi,Hrant dink'in katledilmesinden sonraki gelişmelerde görüldüğü üzre riyakarlığı ve sinik çıkarcılığı ile maluldur.
Demokrasi mücadelesi ancak egemen sınıfın hegemonyasından kopmuş bir sınıf hareketi tarafından verilirse sonuç alıcı olabilir.Bunun için öncelikle,sınıf hareketinin ayaklarına pranga vuran egemen sınıfın sol içindeki ajanlarıyla mücadele etmek gerekiyor.Ulusalcı ve liberal sol ile bu iki gruba da giren parçaları olan sendika bürokrasisi karşısında muhalif işçi ve gençliğin tek çıkış yolu bu unsurların etkisinden kopup düzene karşı saf tutmak ve proleterya devrimci saflarındaki yerini almaktır.
Hepimiz insanız!!!!!!!!!!!!!!!!
Merhaba Canlar,
Bilindiği üzerine herkes yapılanların farkında. Burda olayları değil çıkış sebeplerini biraz konuşmak istiyorum. Düşünün ki sistem çarkları arıza yaptı, ve bu sistem çarklarının sahipleri (devlet) biliyor ki bunu başka bir yeri karıştırarak (milli duygular olabilir, ya da etnik sorunlar olabilir) düzeni tekrar oturtmak. Aslında ona göre düzen olan bize göre bir karmaşıdır. Devlet her daim bu ülke de konturgerilla güçlerini kullanmıştır. Ve kullanmaya devam edecektir.
Ve sevgili canlar, bunlar bir oyun değil ve inanın ki kimse oyun oynamıyor. Bunlar yaşadığımız coğrafyanın kötü hava koşulları. Ve bize düşen bu bozuk yolları açmak. Ve herkes bireysel olarak bir bilinç kazandıktan sonra, bir örgütlü yapı içerisinde, bu tür vakalara karşı direnmek zorundadır...
sevgili kardeşim öncelikle güzel bir konuya değinmişsin seni tebrik ederim
velakin mesele biz şuyuz biz buyuz meselesi değil bu cevabıda hırank dinkten yola çıkarak yazmış değilim
bu mesele arifi kamil insanların meselesidir arifi kamil insanlar millet yanında olmazlar yani şu bu olmazlar hz ali felsevesi taşırlar haksızlıklara dayanamazlar sadece suçluyu bulurlar ve dara yani hesaba çekerler cemlerdeki ceme sokmadığımız gibi bunlarıda düşünce veya fiilen cemaate sokmayanlar her zaman her milletiz olurlar türklük resmi bir kişiliktir
türküm doğruyum çalışkanım her şeyden önce insanım buda benim resmi kişilğimdir
arifler her zaman ariftir katiller her zaman katildir hangi millet olursa olsun ariflerin gözünde arifler her zaman her kimlik olurlar dönerler gene arif olurlar zulmeden değil
saygılarımla
delice baba
bolşevik_1917 18.03.2007, 22:01 Merhaba Canlar,
Bilindiği üzerine herkes yapılanların farkında. Burda olayları değil çıkış sebeplerini biraz konuşmak istiyorum. Düşünün ki sistem çarkları arıza yaptı, ve bu sistem çarklarının sahipleri (devlet) biliyor ki bunu başka bir yeri karıştırarak (milli duygular olabilir, ya da etnik sorunlar olabilir) düzeni tekrar oturtmak. Aslında ona göre düzen olan bize göre bir karmaşıdır. Devlet her daim bu ülke de konturgerilla güçlerini kullanmıştır. Ve kullanmaya devam edecektir.
Ve sevgili canlar, bunlar bir oyun değil ve inanın ki kimse oyun oynamıyor. Bunlar yaşadığımız coğrafyanın kötü hava koşulları. Ve bize düşen bu bozuk yolları açmak. Ve herkes bireysel olarak bir bilinç kazandıktan sonra, bir örgütlü yapı içerisinde, bu tür vakalara karşı direnmek zorundadır...
arkadaşım yazdıklarının çoğuna katılıyorum;ama oyun meselesine gelince hepsi oyun hemde çok ince planlanmış devlet eliyle isteyerek düzenlenmiş iğrenç bi oyun bu zamana kadar bizler devletin kendince oyun oynadığı ama bizim içimizi burkan,bir çok yoldaşı elimizden alan tek taraflı oyunlara karşı örgütlenerek, direnerek hep karşı geldik.şimdi ki oyun da kürt meselesini bastırmak için yapılan bu suikast.belki de planladıklarından daha çok şey oldu bi taşla bir sürü kuş meselesi,hem kürt meselesini bastırdılar hem Hrant Dink'in öldürülmesinden rant sağladılar,hemde şovenizmi doruklara çıkartıp herşey milliyetçilik adına dierek faşistlere nicelerini eklediler bunlara kötü hava koşulları diyemem;çünkü hava koşulları bizim insiyatifimizde değildir,çok fazla elimizden bişey gelmez; ama oyunlar öle mi bu kalleş oyunlara dur diyebiliriz tabi ki bir arada durabildiğimiz müddetçe unutmayalım ki;
KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA;YA HEP BERABER YA HİÇ BİRİMİZ...
tuncerbio 18.03.2007, 22:45 samsunda çeşitli katliamları protesto amaçlı yapılan basın açıklamasında hepimiz ermeniyiz,hepimiz kürdüz,hepimiz ıraklıyız gibi sloganlar atan gruba ülkücü faşistler tarafından saldırı gerçekleşiyor ama nedense herzaman ki gibi seyrediliyor ...insanlara hakaret yağdırılıyor işte türk milliyetçisi olduğunu şddaa edenlerin vatan sevgisi bu olsa gerek ....bu halkın olya bakış açısının ne olduğununda göstergesi....
geçtiğimiz günlerde bir benzeride afyonda gerçekleşti;afyonspor maçında taraftarlar hepimiz ogünüz diye slogan attılar....
bunlar gösteriyorki hala faşizan karakterli bir toplumun içinde yaşıyoruz...
devrim69 18.03.2007, 23:22 samsunda çeşitli katliamları protesto amaçlı yapılan basın açıklamasında hepimiz ermeniyiz,hepimiz kürdüz,hepimiz ıraklıyız gibi sloganlar atan gruba ülkücü faşistler tarafından saldırı gerçekleşiyor ama nedense herzaman ki gibi seyrediliyor ...insanlara hakaret yağdırılıyor işte türk milliyetçisi olduğunu şddaa edenlerin vatan sevgisi bu olsa gerek ....bu halkın olya bakış açısının ne olduğununda göstergesi....
geçtiğimiz günlerde bir benzeride afyonda gerçekleşti;afyonspor maçında taraftarlar hepimiz ogünüz diye slogan attılar....
bunlar gösteriyorki hala faşizan karakterli bir toplumun içinde yaşıyoruz...
İnsan dehşete düşüyor.Hepimiz ogünüz diyenler bana göre potansiyel katildirler.İşin garibide bununla gurur duymalarıdır.Ne oldu bu insanlara böyle toplu halde çıldırmışlar sanki...
doruktaisyan 21.03.2007, 17:08 arkadaşlar dink cinayetinden sonra tepkilerin bu kadar büyük olacagını kestiremediler cinayetin ardından eli kişiyle başlayan eylem akşam 8 binleri cenazede yüzbinleri gecmişti ve bunun önünü kesmek gerekliydi başardılar ama hrant dink i unutturamadılar unuturamazlar onunda dedigi gibi onun bu topraklarda gözü yoktu gözü bu toprakların altındaydı
bolşevik_1917 22.03.2007, 21:27 arkadaşlar dink cinayetinden sonra tepkilerin bu kadar büyük olacagını kestiremediler cinayetin ardından eli kişiyle başlayan eylem akşam 8 binleri cenazede yüzbinleri gecmişti ve bunun önünü kesmek gerekliydi başardılar ama hrant dink i unutturamadılar unuturamazlar onunda dedigi gibi onun bu topraklarda gözü yoktu gözü bu toprakların altındaydı
arkadaşım yazın için saol ama benim sorum tam olarak bu değil ben dink cinayetiyle bastırılmaya,üstü örtülmeye çalışılan kürt meselesiyle ilgili görüşlerinizi almak istemiştim.sen "tepkinin önünü kesmek istediler başardılar" demişsin.iyide bu tepkiyi bastıramadılar ya ben körüm ya da bilmediğim gelişmeler var nasıl bastırdılar? her şekilde ve mitinglerde bu şiar tepki olarak zaten yineleniyor nasıl bastırdılar bana cevap verirsen sevinirim,şimdiden teşekkürler ii günler...
KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA
YA HEP BERABER,YA HİÇ BİRİMİZ!
doruktaisyan 23.03.2007, 17:04 önünü her zaman ki gibi besledikleri miliyetcilikle bastırdılar hepimiz ermeniyiz sloganını bile bile ön plana cıkartılar hepimiz ıraklıyız dediyimizde çıtları bile cıkmıyordu ama sonuç olarak fazla uzatmayayım arkasındaki yüzbinleri gördüler keşke o yaşarken arkasındaki yüzbinleri göstere bilseydik dahada anlamlı olacaktı
bolşevik_1917 24.03.2007, 22:23 önünü her zaman ki gibi besledikleri miliyetcilikle bastırdılar hepimiz ermeniyiz sloganını bile bile ön plana cıkartılar hepimiz ıraklıyız dediyimizde çıtları bile cıkmıyordu ama sonuç olarak fazla uzatmayayım arkasındaki yüzbinleri gördüler keşke o yaşarken arkasındaki yüzbinleri göstere bilseydik dahada anlamlı olacaktı
şimdi şöyle bi durum var bu faşizmin ya da şovenizmin yükselmesinden bahsediliyor ama bunlar birden bire yükselmezler.faşizm;devrim karşıtlığı olduğu için devrim hareketi yükseldikçe yükselir aksi takdirde böyle bi dalgalanma görülmez,yazılan bu tür yazılara da açıklık getirmek istedim senin yazdıklarından kaynaklı değil paylaşımın için sağolasın...
aristo_can 24.03.2007, 23:34 şimdi şöyle bi durum var bu faşizmin ya da şovenizmin yükselmesinden bahsediliyor ama bunlar birden bire yükselmezler.faşizm;devrim karşıtlığı olduğu için devrim hareketi yükseldikçe yükselir aksi takdirde böyle bi dalgalanma görülmez,yazılan bu tür yazılara da açıklık getirmek istedim senin yazdıklarından kaynaklı değil paylaşımın için sağolasın...
Sevgili bolşevik faşizm devrim hareketi yükseldikçe yükselmez aksin düşer.
Ülkemizde kitlelerin umudu azalıyor gelecek kaygısı hat safhada. kitlelere umut veren bir sol dalga olmadığı, solun hayatın her alanını kapsayan inandırıcı gerçekleşebilir çözümler üretmediği bir ortamda faşizmin yükselmesi normaldir.
Egemen sınıflar tepkileri kendi üstlerine çekmemek için kitleleri istedikleri gibi
yönlendiriyorlar.Kürt ler böyle yapmasa herşey daha güzel olur deyip her şeyin
sorumlusu kürt lermiş gibi gösterdiler,kürtlere düşman olundu.Bu ülkenin ekmeğini yiyorlar bu ülkeyi eleştriyorlar dediler.ermenilere düşman olundu.
Dünyada sosyalizm mi kaldı bunlar solculuk yapıyor dendi solculara düşman olundu.
Devrim ateşlerini yükseltemediğimiz sürecede bu böyle olacak.
bolşevik_1917 27.03.2007, 22:22 Sevgili bolşevik faşizm devrim hareketi yükseldikçe yükselmez aksin düşer.
Ülkemizde kitlelerin umudu azalıyor gelecek kaygısı hat safhada. kitlelere umut veren bir sol dalga olmadığı, solun hayatın her alanını kapsayan inandırıcı gerçekleşebilir çözümler üretmediği bir ortamda faşizmin yükselmesi normaldir.
Egemen sınıflar tepkileri kendi üstlerine çekmemek için kitleleri istedikleri gibi
yönlendiriyorlar.Kürt ler böyle yapmasa herşey daha güzel olur deyip her şeyin
sorumlusu kürt lermiş gibi gösterdiler,kürtlere düşman olundu.Bu ülkenin ekmeğini yiyorlar bu ülkeyi eleştriyorlar dediler.ermenilere düşman olundu.
Dünyada sosyalizm mi kaldı bunlar solculuk yapıyor dendi solculara düşman olundu.
Devrim ateşlerini yükseltemediğimiz sürecede bu böyle olacak.
sevgili aristo_can paylaşımın için sağolasın ama faşizmin yükseldiği dönemlere bakarsak eğer belli olaylara ve belli sol hareketlere tepki olarak arttığını görmek çokta zor olmasa gerek,hrant dink öldü;suikaste tepkiler hast safhaya ulaştı ardından milliyetçilik hareketleri yükseldi ya da newroz yaklaştığı zamanlar kürtlere olan saldırılar daha da arttı.gibi belli dönemlerde bu sol hareketler bastırılmak üzere bu tür faşistçe saldırılarda paralel olarak artış gösterdi.zaten sol hareket olmadığı zaman ortalık zaten milliyetçilere kalacağı için yükselmeside mantıksız geliyor.sol hareketin olmadığı bi yerde meydanı alan faşistler olan milliyetçiliği yükseltmeye çalışmazlar;çünkü zaten ortalıklarda bir tek onlar olurlar.anlaşıldığımı düşünüyorum sanırım bu açıklama dada açık oldu sevgilerle :D
aristo_can 27.03.2007, 22:49 sevgili aristo_can paylaşımın için sağolasın ama faşizmin yükseldiği dönemlere bakarsak eğer belli olaylara ve belli sol hareketlere tepki olarak arttığını görmek çokta zor olmasa gerek,hrant dink öldü;suikaste tepkiler hast safhaya ulaştı ardından milliyetçilik hareketleri yükseldi ya da newroz yaklaştığı zamanlar kürtlere olan saldırılar daha da arttı.gibi belli dönemlerde bu sol hareketler bastırılmak üzere bu tür faşistçe saldırılarda paralel olarak artış gösterdi.zaten sol hareket olmadığı zaman ortalık zaten milliyetçilere kalacağı için yükselmeside mantıksız geliyor.sol hareketin olmadığı bi yerde meydanı alan faşistler olan milliyetçiliği yükseltmeye çalışmazlar;çünkü zaten ortalıklarda bir tek onlar olurlar.anlaşıldığımı düşünüyorum sanırım bu açıklama dada açık oldu sevgilerle :D
Merhaba bolşevik, ülkemizde resmi faşizm 12 eylül den beri hülüm sürmekte. yükselen ise sivil faşizm, sol hareketler toplumdan soyutlanmış
durumda bu nedenle. Ezilen kitleler umudu solda değil milliyetçilikte arıyor.
İtalya'da Almanya'da birinci dünya savaşı sonrası benzer seyler yaşanmıştı.
egemen sınıflar tüm araçları ile kitleleri yönlendiriyor. Hayatın onların söyledikleri gibi olmadığını anlatacak olan soldur, benim anlatmak istediğim boyle bir sol yapılanmanın olmadığıdır. güçlü bir sol,sosyalist hareket olsaydı
muhatabımız resmi faşizm ve onun uzantıları olurdu şimdiki gibi yönlendirilen
sivil halk olmazdı. saygılarımla.
serçeşme 28.03.2007, 10:39 şu günlerde özellikle hrant dink cinayetinden sonra estirilmeye çalışılan millyetçilik rüzgarı... kuşkusuz ki geride kalan bi çok konuyu ört bas etmek için çok güzel bi şekilde kullanılıyor.zaten amaçlanan da buydu.ve sonrasında hepimiz ermeniyiz şiarına karşı daha kafatasçı bi zihniyet biz her zaman kürt olduk,filistinli olduk,ıraklı olduk,eto ya hakaretten sonra hepimiz zenci olduk... sizce ermeniyim den sonra hayır hepimiz türküz ermeni falan deiliz yaklaşımına nasıl bakıyosunuz. zaten bu zamana kadar ne hepimiz zenci olduk ne de ıraklı söylemekle öyle olmuyoruz.bu her zaman protesto için kullanılmıştır. haksızlığa uğranıldığı zaman, faşist suikastlerde,ya da ezilen kısımda bu zamana kadar filistinliyiz dememiz neden bu kadar tepki çekmezken,ermeniyim demek bu kadar zor geldi ya da üstü örtülmeye ve dikkati başka yöne çekmek isteyenlerin asıl amacı nedir ya da var mıdır? düşüncelerinizi bekliyorum arkadaşlar...
bolşevik güzel bri konu....bu milliyetçilik rüzgarı ve din olgusu değil mi yıllarca aynı ülkeyi paylaşan insanların birbirleirni katletmesinin sebebi.İnsanlarımızın zihninde atmadığı ve yıllarca tek bir candan bakmak istedikleri olgular vardır.Sadece görmek istediklerini görüp görmesi gerektiklerini örtbas etme duygusu.Ben bu sloganı protesto edenleri kınıyorum.Ben de Mersinde yapılan gıyabi cenaze törenine katıldım ve bu sloganı söyledim .ortada öldürülen aydın ,emeğe saygılı ,yüreğindekileri kalemine aktaran bir insan varr.Hepimiz türk değiliz ona bakılırsa.Tü |