Orijinalini görmek için tıklayınız : Uğur mumcu ve kitabı

mercan
11.12.2005, 18:27
merhaba arkadaşlar uğur mumcu'nun bi kitabını okumaya başladım
okadar güzel yazmışki okumıyanlara şiddetle tavsiye ediyorum kitabın adı tarikat siyaset ticaret aslında bu 27 ciltlik birbirini izliyen kitaplarından sadece bitanesi ( ben dün 27 sinide aldım :3D_NG: )
beni çok etkileyen ve kitabada adını veren yazısından bi parçayı sizlerle paylaşmak istiyorum..belki almanızı hızlandırır :))

İMAM BAYILDI

Herşeyin sahtesi var...Paranın sahtesi var.. tablonun sahtesi var ..Altının,gümüşün,elmasın sahteleri var..varoğlu var
Peki dinin ve ideolojilerin de sahteleri yokmu ? olmaz olurmu hiç? Dinin Sahtesi Siyasete karışmış olanıdır.Din duygularının ve dince kutsal kavramların siyaset adına kullanılması ile din , din olmaktan çıkar, siyasetin aracı olur.
Siyaset ticarte, ticaret siyasete , dinde herikisine araç edildimi ,artık bu sömürünün sonu gelmez.Dİn ticareti ile meşgul olanlara bakın, hemen hemen hepsi milyarder.Yalnızca TL ile milyarder değil bunlari dolar milyarderi,mark milyarderi olmuşlardır birçoğu...
Oh ne kolay!.. Çek bir besmele, gelsin paralar....Fİnans kuruluşlrı, şirketler,ve bu finans kuruluşları ve şirketlerle kazanılan milyarlar..Elhamdülillah müslümanızz!...Elhamdülillah milyarderiz!.. Bir kolumuz siyasette , öbür kolumuz ticarette, ayaklarımızda tarikatte!..
Bir üçgen bu... Tİcaret siyaset ve tarikat üçgeni
Bunlar dindarın sahtecileridir. zavallı yoksul müslüman yurttaşların kanlarını emenlerde bunlardır İnanç sömürücüleridir bunlar...
Atatürkü'ün laiklik ilkesinin ne kadar yararlı, nekadar gerekli gerekli olduğunu , bu din sahtecileri ortaya çıkınca daha iyi anlıyoruzz..
Kim savaşacak bunlarla ? Laiklik ilkesi , sahte Atatürkçüler ile sahte müslümanların aralarında paylaşacakları bir koz değildir..
Atatürkçülüğün ilk koşulu devrimci olmaktır,çağdaş olmaktır,demokrat olmaktır.Öyle ödün siyaseti ile Atatürkçü olunmaz ,öyle pazarlıkçı ve uzlaşımcı yaklaşımlar ile laiklik ilkesi savunulmaz.Yasakçılık ile hiç savunulmaz.
Bİr yanda sahte müslümanlar , din tacirleri, inanç sömürücüleri... Bir elleri siyasette , öbür elleri ticarette, ayaklarıda tarikatta dolaşanlar...
Öte yandanda Sahte Atatürkçüler... İşlerine geldiği sürece bu sahte müslümanlar ile kol kola girip, öpüşenler... Bİrbirlerine siyasal destek sağlıyanlar... Yasakçılıkla, hot hotçulukla Atatürkçülerini kanıtlıyacaklarını sananlar...
Bir yanda SAhte Atatürkçüler öbür yanda sahte Müslümanlar...
LAiklik ilkesini savunmak için Atatürk gibi yürekli ,Atatürk gibi inançlı olmk gerekir..İzinden gittiklerini söyleyenler gibi ürkek, kararsız ve inançsız değil

(1 Mart 1987) UĞUR MUMCU

diyor UĞUR MUMCU ve devam ediyo gerçeklerinee taki onu susturduklarını sanan katillerce öldürülünceye kadar ama susturmayı başaramadılar bakın işte uğur mumcu burda , kitaplarında, düşüncelerimizde!...

Yakapınarlı
11.12.2005, 18:32
mercan kardeş severek okuyacağına eminim benim ilk okuduğum kitabı sakıncalı piyade olmuştu mumcunun sonra devamı geldi.sana iyi okumalar diliyorum.bizlerlede paylaşmayı unutma ilginç detayları

mercan
11.12.2005, 18:35
mercan kardeş severek okuyacağına eminim benim ilk okuduğum kitabı sakıncalı piyade olmuştu mumcunun sonra devamı geldi.sana iyi okumalar diliyorum.bizlerlede paylaşmayı unutma ilginç detayları

kesinlikleee... tabiki sizlerle paylaşıcam zaten zar zor bulmusum benim düşümcemde bukadar insanı (çevremde düşüncelerimi paylaşabileceğim pek alevi yok çünkü:3D_NG (6) )
kurtuluşunuz yok yani benden:))

diloburak
30.12.2005, 13:53
Merhaba,
Ugur Mumcunun "Cikmaz Sokak" Adli Kitabida Cok güzel Tavsiye ederim.

Çıkmaz Sokak
"Sosyalistler için tek yol vardır. O yol, silahla değil, namlu ucuyla değil, mermi çekirdeği ile değil düşünce ile inançla açılır. Bu yol düşüncelerle, inançlarla ışıldar ve kitlelere ulaşır. Sosyalizme inanmak, işçi sınıfına inanmak demektir. Kaynağını işçi sınıfında bulmayan düşünce ve eylemler, ancak ve ancak blankizm ve anarşizmin yol ve yöntemleri olur... ... 12 Mart öncesi ve sonrası gençlik eylemlerinin önde gelen liderleri, cezaevinde birbirine yüz seksen derece ters görüşleri savunabiliyorlar. Ertuğrul Kürkçü, Yusuf Küpeli ve İlkay Demir aynı davada, aynı eylemlerden sorumlu tutularak yargılandılar; bugünse birbirleriyle çok ayrı çizgidedirler."

Uğur Mumcu

diloburak
30.12.2005, 13:57
Kusura bakma Unutmusum,

Birde internet sitesi var orda daha genis bilgi edine bilirsin.
Ugur Mumcu Arastirmaci Gazetecilik Vakfi (http://www.umag.org.tr/)

http://www.umag.org.tr/imagesalt/24ocaksol2b.jpg

mercan
30.12.2005, 14:03
sağol diloburak tavsiyen için :)) en ksa sürede onuda mideye uppss pardon kafaya indiricem :3D_NG:

diloburak
30.12.2005, 14:06
Önemli Degil Baci.

dilemma
24.07.2006, 21:49
evet o da bu topraklarda doğan ve diğerleri gibi bu çarpık düzenin bir parçası olmak yerine o çarpıklığa ışık tutmaya çalıştı ve tutuyor da unutmayalım onun bütün kitapları muhteşem