Sevgi_2420
14.02.2007, 22:26
Canlar son zamanlarda neredeyse bütün kanallarda töre cinayetlerini işleyen diziler moda oldu.Açıkçası ben bu tür dizilerden sıkıldım ve bu konuda sizin neler düşündüğünüzü merak ediyorum
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Töre dizileri Sevgi_2420 14.02.2007, 22:26 Canlar son zamanlarda neredeyse bütün kanallarda töre cinayetlerini işleyen diziler moda oldu.Açıkçası ben bu tür dizilerden sıkıldım ve bu konuda sizin neler düşündüğünüzü merak ediyorum foodal 14.02.2007, 22:30 İzlemiyorum:) Sevgiyi yanlış gösteren diziler bunlar. Nesimi 14.02.2007, 22:31 Konuyu uygun bölüme kaydırdım. Töre dizileri bazen gerçeği gösterirken bazende bu feodal saçmalıkları övüyor bilmeden. eğer yapıcı ve bu feodaliteyi eleştirel yöndeyse deseklerim ancak feodalizmi destekler nitelikde ve insanları bu sisteme entegre eder tarzda ise kesinlikle karşı çıkarım. Elbette bizden çok büyük medya patronlarının sözü geçiyor bu sektörde(!) ancak bizlerin silahı ise bunları izlemeyip protesto etmek olabilir. yenibirgün 14.02.2007, 22:45 Ben sıla dizisinin bir bölümünü izledim ve bi daha izlememem için yetti bariz.Üstten töreler falan diye bakıyosun alttan salak brezilya dizilerindeki aşk, ihtiras gibi sömürülmüş duygular çıkıyor.Bir de insanlar birbirlerine eziyet edecek derecede aptalca davranıyorlar her ne hikmetse birbirlerini çok seviyorlar ama birbirlerine itiraf edemeyip işkence yapıyorlar vesaire vesaire yani insanları oyalamak için birebir.Halka politikada ne oluyor desen bilmez bu dizilerin her bölümünü ezberler. :thumbdown foodal 16.02.2007, 15:39 ne alaka asıl sevginin zor koşullarda nasıl yaşatıldığını ve yaşadığını anlatam diziler. Keşke yorumunu buraya da yazsaydın can. Tabi ki zor şartlar, sevenler birtürlü birleşemiyor oralarda, gerçek hayattan ama sevgiyi silahla yanyana görmek istemiyorum ben, benim fikrimdi bu, sen seviyorum desen böyle dizileri ben eksi eleştirmezdim seni can. destiny 16.02.2007, 16:55 Artık böle töreleri ezberledik.zorla bize doğu filimleri izletmeye çalışıyorlar azcıkta insanların bilinçlenmesi gereken filimler yerine böle kürtlerin yaşam tarzkarını vermelerinden bıktım açıkcası. YezdaN 16.02.2007, 17:04 töre dizileri gerçeği yansıtmıyor sizce o kadar ihtişamlı hayatlar var mı doğu da? nesem24 04.03.2007, 15:29 töre dizileri gerçeği yansıtmıyor sizce o kadar ihtişamlı hayatlar var mı doğu da? ihtişamlı hayatlar var. benim kız arkadaşımda o ihtişamlı hayatlara girmek için büyük bir çaba sarfediyo.babasının ve tüm sülalein onayını bekliyo.çünkü babası izlediği dizilerden dolayı kızının ordaki hayata ayak uyduramıyacağını düşünüyo.ama kızı emin oda hanımağa olma yolunda:biggrin: lamekan_87 04.03.2007, 15:33 ya sanki bu tür filmler sanki töreyi düşündüklerinden mi? reytink uğruna hepsi o kadar iyi yapabiliyorlarsa dizilerini değilde çözüm yollarına bakmaya çalışsınlar uzaktan davulun sesi kulağa hoş geliyor tabiiii seyyah1982 04.03.2007, 16:27 töre dizileri gerçeği yansıtmıyor sizce o kadar ihtişamlı hayatlar var mı doğu da? bu kadar ihtişamlımıdır bilmem ama modern derebeyleri var... Blue_Love 04.03.2007, 16:44 bence hiç dizi izlemeyin zamanınızı sömürmekten başka bir şey yapmıyor :D Erdem12 04.03.2007, 16:45 [QUOTE=Nesimi;358309]Konuyu uygun bölüme kaydırdım. Töre dizileri bazen gerçeği gösterirken bazende bu feodal saçmalıkları övüyor bilmeden. eğer yapıcı ve bu feodaliteyi eleştirel yöndeyse deseklerim ancak feodalizmi destekler nitelikde ve insanları bu sisteme entegre eder tarzda ise kesinlikle karşı çıkarım. Elbette bizden çok büyük medya patronlarının sözü geçiyor bu sektörde(!) ancak bizlerin silahı ise bunları izlemeyip protesto etmek olabilir.[/QUOTE Değerli Nesimi, yazdıkların bana bazı şeyleri düşündürdü. Bunları forumda paylaşmak isterim. Töre dizilerini izlemiyorum. Olmamış veya önemini yitirmiş feodal saçmalıkları övmekte genellikle. Dizilerin içerikleri çok abartılı, kesinlikle gerçekçi değil; şiddetin-silahın egemenliğine sürekli vurgu yapılıyor. Ayrıca, çoklukla kullanılan kıyafetlerden, mekanlara, yaşam tarzına, şiveye kadar pekçok yönü ile gerçekçi değil; uydurma. Bu yönüyle (özellikle sahici olmayan sahte boyutlu oluşuyla) bana sinir bozucu bir komedi gibi geliyor. Bu tarzda zenginliği- mülkiyeti-feodalizmi-şiddeti ne amaçla kutsadığı belli veya belli olmayan dizileri izlemiyorum. ONU® 04.03.2007, 20:44 Zaten töreleri çağdışılık,gerikafalılık olarak kabul ediyorum.Televizyonda da görmek istemiyorum.O yüzden izlemiyorum. |