Orijinalini görmek için tıklayınız : yinemi bağdat yinemi insanlık ağlıyor
56 kişi daha öldü
Bağdat yine kan gölü
Irak'ın başkentinde Şiilerin yaşadığı Yeni Bağdat semtindeki pazaryerinde bomba yüklü iki araçla düzenlenen saldırıda 56 kişi yaşamını yitirdi, 127 kişi de yaralandı. Bombaların bir ABD konvoyu geçtiği sırada patladığı bildirildi. Irak'ta her gün onlarca kişi yaşamını yitirirken İngiltere Başbakanı Tony Blair, mezhepler arasında kan dökülmesinden ABD ve ülkesinin sorumlu olmadığını öne sürdü. (cumhuriyet )
ey bağdat böyle zulüm görmek için sen ne yaptın ey halk ne yaptınız yurdunuza .
hergün yüzlerce ölü hergün yüzlerce yaralı bir o kadarda yetim çocuklar ne yaptınız vatanınıza ne yaptınız.
ey halk ne yaptınız
bu kadar vahşeti hakedecek ne yaptınız .bumu tarıhteki yeriniz bumu olmalıydı vatanınıza neden çıkmadınız sahip ki sizler nasıl kıydınız bu topraklarınıza nasıl kıydınız geleceğinize nasıl verdiniz emperyalizmin kucağına nasıl .
bu kadarmı olur bir vatanı savunmak. böyle hergün vatanını satanlar la işbirliği içinde olmak sizlermisiniz bu özgürlüğünüzü elinizden alanlarla neden saflarınızı tutmuyorsunuz neden kardeş kardeşi vuruyor artık bu vatanda bağdat neden dostumu aldın bende neden
neden sahip çıkmadınız.dostuma bağdat neden
neden gözyaşları içinde bıraktınız bizleri neden neden neden .dostuma sahip çıkmadın neden insanlık neden
nerde insanlık onuru nerde soruyorum hepinize nerde insanlık .
ibrahim-ch 20.02.2007, 01:15 Dünyada en cok petrole ihtiyaci olan ülke ABD.
Artik IRAK petrolleri bitinceye kadar ABD nin.
isbirlikcileride var.
Westside 20.02.2007, 01:53 kahrolsun abd
ne zamanki ırakta petrol biter, abd oradan ayrılır, yanlış anlaşılmasın ülkesine dönmez, hemen yakınlarında iştahını kabartan petrol yatakları varken bunu yapmaz, mesela, suriye, iran, akdeniz, türkiye, ve orta asyaya doğru bir yolculuk,, kim ölmüş, kim acı çekiyor, onun için hiçte önemli değil aslında, ama rusya, çin, hindistan, iran, türkiye, ve ab ülkeleri yavaş yavaş cesaretini topluyorlar gibi, tek kutuplu bir dünyaya hayır diyorlar,, bekleyip göreceğiz, neler olacak, tabi bu bekleyişte binlerce masum ölmeye devam edecek, ırakta şii sünni, arap, kürt, türkmen, bunların hepsini birbirine kırdıracak, ve türkiye irana sıçratıp bölge insanını birbirine kırdırmak için sinsi plan ve provakativ eylemleri hızlandıracak, mesela kürt liderlerden birisini öldürecek bunu türkmenler yapmış gibi gösterecek, sonra bir türkmen lideri öldürecek, tabiki bunuda kürtler yapmış gibi gösterecek netice kürt- türkmen savaşı ve direk olarak türkiyenin müdahalesi ve doğu ve güneydoğu karışacak, bir düşünün bu senaryoya göre himin ekmeğine yağ sürülüyor, kim ağlayacak...saygılarımla
diablo21 20.02.2007, 10:13 Amerika petrolbıtene kadar ıraktan cıkmayacak.ne zamankı petrol bıttı o zaman cıkıcak demıyorum etrafındakı ulkeleresavas acıcak.Amerıka dunyanın tepkısını cekmesıne ragmen hala bızım devletımız amerıka yandası bunu anlamıs dıılım.Barız bı sekılde kullanılıyoruz somuruluyoruz.Onceden alevı sunnı olayı vardı sımdı turk kurt daha sonra ne olacak.Tamamen amerıkanın esırıyız.KAHROLSUN ABD.
Gostere gostere Irak'i mahvetti, parcaladi ABD. Kimsenin giki cikmadi butun dunya gozlerini kapadi. Siranin kime geldigini ne zman gorecek peki bizim bu gafil yoneticiler?
deniz_kizi 20.02.2007, 23:35 Gün gelecek sen hiç bir dostumuza dokunamayacaksın....
Gün gelecek dostlarımızın kanının hesabı sorulacak senden amerika
KAHROLSUN ABD
bugune kadar abd'nin yaptıklarına nedense tum dunya olarak seyirci olarak bakıyoruz.istediği zaman istediği ülkeye giriyor,istediği zaman istediği ülkeye tehdit yagdırıyor en sonda ırak'ı vurdu ve en sonda saddam huseyin astırdı neymiş ülkeye ne duzen getirecek. bizim ülke ise hala abd gibi bir ulkenın etrfaında dolasıp duruyor. son olarak rahmetli Aşık Mahsuni Şerifin bir turkusu vardı amerika yine katil kac sen once yazılmıs bir turku ve amerika'nın katilliği bitmeyecek.ve dunya hep seyirci kalacak
bolşevik 20.02.2007, 23:59 Olaylar o kadar basit değil, sizin dediğiniz petrol, buzdağının görünen kısmıdır, asıl maksat böl, parçala, yönetten geçmektedir.ABD nin oradaki maksatı ne pamuk ne de petroldür.
Olaylar o kadar basit değil, sizin dediğiniz petrol, buzdağının görünen kısmıdır, asıl maksat böl, parçala, yönetten geçmektedir.ABD nin oradaki maksatı ne pamuk ne de petroldür.
evet bolşevik benim derdim bunlar değilki böl parçalayöntemi umurumda bile değil artık ben dostumu verdim bu uğurda ne farkederki artık ne farkederki .dostum arkadaşım yok artık ne olursa olsun sahip çıkmadılar dostuma bağdata fellucede sahip çıkmadılar .gerisi boşki insanlığın yok olduğu topraklarda dostumu verdim
artık önemi varmı petrolün ve yönetmenin .yok inan yok artık
insanlar kardeş 22.02.2007, 17:05 AMERİKA
Namlunun ucunda körpe çocuklar
Sinesi dağılmış analar ağlar
Adına koymuşlar barış istikrar
Fetvalar yazıyor amerika amerika
Necefte dolanır ingiliz iti
Salyası Kerbeleden sardı Tikriti
İçtiğim ağudur ne ana sütü
Varil varil götürür amerika amerika
Irak çöllerinde yanıyor tenim
Kesildi damarım kurudu dilim
Şia gövde Sünni dalıdır dinin
Koparıyor gövdeden dalı amerika amerika
11 haziran 2006
saygılarımla....
evet dün bağdata gelen haber o kadar yıkımın içinde ve acıların içinde o kadar mutlu oldumki anlatamam
tüm bu yıkıntıların içinde işçiler ayaklanmıştı ve o acılarına rağmen demeki insanlık daha ölmemiş o garip ve yetim çocukların memleketinde ve bu uyanış tüm emperyalist duruşa karşı ilk kitlesel bir eylemdi işçiler açısında ve buda gösterdiki tüm mazlum miletler ve işgal edilen halkalar mutlaka dirilmek zorundalar ve tüm işbirlikçilere karşı topyekün bir olmalılar geleceklerini geri almak için mutlaka karşı duruş vermeliler .
bolşevik 12.05.2007, 01:40 evet dün bağdata gelen haber o kadar yıkımın içinde ve acıların içinde o kadar mutlu oldumki anlatamam
tüm bu yıkıntıların içinde işçiler ayaklanmıştı ve o acılarına rağmen demeki insanlık daha ölmemiş o garip ve yetim çocukların memleketinde ve bu uyanış tüm emperyalist duruşa karşı ilk kitlesel bir eylemdi işçiler açısında ve buda gösterdiki tüm mazlum miletler ve işgal edilen halkalar mutlaka dirilmek zorundalar ve tüm işbirlikçilere karşı topyekün bir olmalılar geleceklerini geri almak için mutlaka karşı duruş vermeliler .
Halkın saldırılara karşı bilinçli durabilmesi ve o saldıralara karşılık verebilmesi ve bunun sürekliği için komünistlere ihtiyaç vardır, gerici tutumların göstermelik ayaklanmaları desteklenmemelidir. Keza bu onların ekmeğine bal sürer. Tabi sen burada bir gerici akımın önderlik ettiği bir direnişten bahsetmiyorsun. Ama bu direnişin akıbetinin muamma olmaması için Iraklı komünistlerin önderliğine ihtiyaç vardır. Teşekkürlerr Nihat...
Merhaba,
Savaşı kazandığını düşünmüştü ABD...
Ama ortada savaş değil bir işgal vardı.
Ve direniş onlar işgali kazandığını düşündükleri günden bir devam ediyor.
DİRENEN HALKLAR ELBET KAZANACAK...
Demokrasi ayağına yatıp bir ülkeyi mahvettiler.Ama direniş sürdükçe ABD Vietnam'dan sonra ikinci bir fiyasko daha yaşayacak.
kahrolsun abd demekle bu işin olmayacağı çok açık. hatırlar mısınız; saddam'ın heykeli abd tarafından yıkılınca halk nasıl da heykeli paramparça etmek için birbirini ezmişti ve ta o zamanlar söylemiştik ki; ilerde hiç de mutlu olunmayacak tablolar Irak'ı belemekte. ve öyle de oldu. saddam'ın emperyalistlerce asılmasından sonra istikrarsızlık son safhasına ulaştı. artık ne direniş var ne de direniş ruhu. herkes pastadan istediği payı kapmanın peşinde; oysa bilmiyorlarki pastanın hepsini abd bitirdi...
hergün Irak'tan ölüm haberleri geliyor: "bugübkü patlamada 50 kişi hayatını kaybetti" şeklinde. farkında mısınız ne kadar da olağan birşey gibi gösterilmekte. halbuki bir haftada hayatını kaybeden insan sayısı 200 ün üzerine çıkmakta; çocuklar,yaşlılar,gençler...
burnumuzun dibinde yaşanıyor bu olaylar emperyalist abd ve yaltakçıları masum insanlara kan kusturuyor, yapılan bombalamalar bile abd komplosudur, kahrolası caniler..! yazıklar olsun...
bolşevik 12.05.2007, 23:12 Arkadaşlar orada bir tek ABD yok, evet dedikleriniz doğru; ama orada pay kapmaya çalışan İngiltere, Fransa var. Kahrolsun ABD Emperyalizmi derken, aslında farkında değiliz, İngiltere'nin, Fransa'nın emperyalist çizgisini öne koymuyoruz, sanki onlar emperyalist değilmiş gibi.
Eylemlerde atılıyor, Kahrolsun ABD Emperyalizmi, eh o zaman Yaşasın İngiltere Emperyalizmi, öyle mi yani...
Evet, insanlar duyarsızlaştı olaylara, orada birilerinin ölmesi normalmiş gibi geliyor, ölüm, savaş... sıradanlaştı artık...
|
|