Orijinalini görmek için tıklayınız : Kanaltürk mualif tek kanal

Adem YAVUZ
21.02.2007, 23:56
Mevcut iktidar, kendisine mualif olan veya secimde tehlike olarak gördüğü kişileri sindirmek adına çalışmalar başlattı. Kendisine mualif olduğunu düşündüğü bir organizasyonu bitirme çalışmasına girdi. Beğenmek apayrı bir mevzu. Beğenmezsen izlemezsin. Ülke enelinde karasal yayın yapan tek mualif kanal görüntüsünde. Bu özelliği ile bile saklanmaya çalışılan gerçekleri dile getirmesiyle veya magazinsel yayın yapan diğer kanallardan farklı bir yayın cizgisi var. Neticede hepimiz haber alma özgürlüğümüzü çeşitli organlardan kullanmaya çalışıyoruz. Demokrasi içerisinde var olması gereken bir unsur Özgür basın. Olaylara kendi gözlüğümüz dışındada başka gözlerle bakma şansıda tanıyor. Herkes aynı şeye bakar ama farklı şeyler görür. Yalan yanlış saptırılmış, olmadığı sürece saygı duymalıyız.

Basından,
Kanalturk, Maliye incelemesinde

AKP Hükümeti’ne muhalif yayınları ile dikkat çeken Kanalturk’u Maliye mercek altına aldı. Maliye, Kanalturk’le birlikte gazeteci Tuncay Özkan, Cüneyd Arcayürek’in yanı sıra bazı gazeteciler ile Kanalturk’un ortağı olan şirketleri de inceliyor. Gelirler Kontrolörü Metin Ölçek imzasıyla bankalara gönderilen yazıda, listede yer alan şahıs ve şirketlere ilişkin hesap hareketlerine ilişkin ayrıntılı bilgi istendi. http://www.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=haberdetay&tarih=19.02.2007&Newsid=109147&Categoryid=2

Muhalif siyasetçi ve gazetecilerin hesaplarına girerek bu bilgilerin servis edildiği banka skandalına bir yenisi eklendi. Maliye'nin, Gazeteci Tuncay Özkan ve Cüneyd Arcayürek'in de aralarında bulunduğu bazı gazeteciler ile Kanaltürk Televizyonu'nun ortağı bazı şirketlerin hesap hareketlerini mercek altına aldığı ortaya çıktı. http://www.jurnalturk.com/detay.gur?@=336451

Maliye Kanaltürk'ü mercek altına aldı
Maliye, Gazeteci Tuncay Özkan ve Cüneyd Arcayürek'in de aralarında bulunduğu bazı gazeteciler ile Kanaltürk Televizyonu'nun ortağı bazı şirketlerin hesap hareketlerini mercek altına aldı.

Bankalara gönderilen yazıda, listede yer alan şahıs ve kurumların para transferleri, kimden, nereden geldiği, kime gönderildiğine ilişkin bilgi ve belgelerin 15 gün içinde Gelirler Kontrolörleri İstanbul Grup Başkanlığı'na gönderilmesi istendi. Tuncay Özkan da bu durumu doğruladı. http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=502067

:: Kanaltürk’e maliye terörü:

Kck yazdı.

Rezaleti sansürleyecek misiniz?

Biliyorsunuz bu hükümet tek tek bankalardan,Kanaltürk'ün aralarında benim de bulunduğum kurucuları ve bazı programcıları ile ilgili tüm özel ve şahsi hesap bilgilerini,nereye kime para aktardıklarını mesela aile fertlerine gönderdiğimiz paralar,mesela çocuğumuzun okul taksidi,mesela kredi kartı borcumuz ,evimizin özel giderleri gibi-öğrenmek istemiş.

Utanmamışlar bunu bir de yazı ile yollamışlar.

Suçumuz ne?

Hükümeti eleştiren yayın yapmak.

Başka ne?Niye araştırılıyoruz?

Başka sebep yok.

Ustamız Emin Çölaşan 'da bu rezaleti öğrenmiş üstelik belgesini de bulmuş.

Emin Çölaşan ve Mustafa Balbay bu skandalı,bu faşizmi Avrasya televizyonundaki programlarında açıkladılar.
http://www.tuncayozkan.com/yazar.php?yazarlar_id=445

"Unakıtan kendi oğluna soramadığı hesabı Kanaltürk'ten soramaz!!!" Tuncay Özkan'dan Maliye'ye sert tepki!
Maliye Kanaltürk ve Tuncay Özkan'a şok inceleme başlattı. Gazeteci Tuncay Özkan, Maliye'nin tutumunu "örtülü servet araştırması" olarak yorumlarken, "Maliye Bakanı oğluna yapamadığını bize yapamaz. Yaptıkları yanına kalmayacak, hemen dava açacağız" dedi. http://www.medyafaresi.com/?hid=3239&cid=3

Servan
21.02.2007, 23:57
kanal türk iyi taşlıyor akp yi buradan tutuyorum ama izlemem.

slush
22.02.2007, 00:20
Kanal Türk yani Euro Türk neye muhalif... Sisteme mi Akp ye mi?

Tuncay Özkan Show Tv de Genel Yayın Koordinatörü iken muhalif gazetelere yönelik saldırılar yapılırken nerdeydi kameralarını çevirip bakmışmıdır o tarafa. Hayır kulaklarını tikamış gözlerini kapatmıştır.

Şimdi ise aman bizi inceliyorlar diye bağırıyor...

Maliyenin her şirketi denetleme yetkisi olduğu gibi bu şirketide denetleme yetkisi var... Bunda anormallik yok.. Suçları yoksa korkulacak bir şeyde yok.

Ama Maliye bakanlığı iktidarı eleştiren gazetelere kişilere bu denetimi bir baskı aracı olarak uygularsa bu fasizmdir buda yeni değildir bakınız Evrensel, Özgür Gündem..

Eskiden sisteme muhalif basina bunlar yapılırdı, Simdi ise iktidara muhalif basına yapılıyor...

Demokrat
22.02.2007, 00:45
Kanalturk'un gercekten kime hizmet ettigini bir turlu cozememistim(5 aydir seyredemiyorum). Genelkurmayci(Kemalist,ulusalci,laik) bir kanal. Tuncay Ozkan "Derin devlet gerekli" demisti, surekli programlara generalleri davet ediyoru. Bence derin devlete hizmet eden ve kendini solcu olarak gosteren takiyeci bir kanal.

Saygilar

s.bayar
22.02.2007, 00:58
ben kanal türkü savunmuyorum ama bu insanlara yapılanıda kınıyorum neden incelenecek medya patronları varkan bunlara saldırmalarını doğru bulmuyorum bu gazetecilere bakarsanız hepside iktidar muhalifi yani muhalif oldukları için saldırıya uğruyorlar bu yüzdende olsa yanlarında durmak gerekir diye düşünüyorum

insanlar kardeş
22.02.2007, 15:58
Mevcut yönetime muhalif medyaların geçmişten bu güne değin yaşayacakları sıkıntılar kaçınılmaz.
Sırf muhalif yayın yaptığı için mali soruşturma yapılamaz özgürlüğüne sahip olmamalı kanısındayım.
Yoksa bir çekincesi Sayın Özkanın yaygara yapmasının bir anlamı yok.

medyanın Her zaman duyarlı olması gerekir bu tür baskılara kapatılan nice gazete dergi vs vardı.Kuyruklarına basılıncamı özgürlükler akla geliyor?
Kaldıkı Erdoğanın demorasisi ile adeletli bir soruşturma her şey yasal .
gocunmanın ne alemi var..

aykudgöksun
22.02.2007, 16:05
medyaya basına yapılan sansürleri kınıyoruz ancak kanaltürk chp solculuğu(!) harici birşey yapmıyor.tek yaptığı akp karşıtlığı.ama büyük fotoğrafı kaçırmamak lazım.saygılarımla..

izmirksk
22.02.2007, 19:53
kanal türk derin devlete hizmet eden bir kanal..söylemleri ile yaptıkları ile böyle.. ...
onları farklı etnik yapılara yapılan zulümlere karşı çıkışlardada ön saflarda bekleriz:):)

rockçı turna
23.02.2007, 02:17
kanal türk ün dünya görüşünü paylaşmıyorum. ''ulusalcı'' bir cizgi izliyor. yer yer militarist yayınlar ypıyor. fakat buna ragmen muhalif sesinden dolayı baskı görmesini protesto ediyorum!

sausen
23.02.2007, 02:28
Bunların hepsi aynı bence Şovenist Basın istemiyoruz....

serap_kerasus
07.03.2007, 13:34
şimdi arkadaşlar, "yiğidi öldür hakkını ver szözünü " çok severim..tuncay özkanı "sağcılar mhp ye solcular chp ye versin oyunu sözüyle şiddetle kınıyorum" ülke elden gidecek mantığıyla söylemiş olsa gerek ki böyle bir gaflette bulunmuş.. ben dikkatimi çeken bir durumu yansıtmak istiyorum, bu cumartesi, 3 mart yani, saat 1 de kanal türk diskin 40. yıl kutlamalarını yayınladı..onun öncesi türkiyede gelişen devrim sürecini ve ihtilalleri yayınladı.. bir çok solcu devrimci sanatçılar da oradaydı..ruhi su korosu, şişli meydanını 1 mayısı söyledi.. şimdi yiğidi öldürüp hakkını vermek lazım, hangi ulusal kanal yayınlar diskin etkinliğini..böyle kanallara sahip çıkmalıyız..

Talip
07.03.2007, 14:12
Kanal türk korkusuzca ve cesur yüreklilikle olayların üzerine gitmeyi ilke edinmiş bir kanal. Ayrıca TUNCAY ÖZKAN çok dürüst ve solcu bir gazeteci. Başarılarının devamını dilerim.

Nesimi
07.03.2007, 14:16
Kanal türk korkusuzca ve cesur yüreklilikle olayların üzerine gitmeyi ilke edinmiş bir kanal. Ayrıca TUNCAY ÖZKAN çok dürüst ve solcu bir gazeteci. Başarılarının devamını dilerim.

Solcu değil sadece anti-AKP ci.

Solcu bir insan MHP ye oy verin demez ama bu adam sağcılar MHP ye, solcular CHP ye oy versin ulusalcılar kazansın diyor. AKP nin üzerine bu kadar gitmek ve fırsat bulup diğer partileri güçlendirmeye çalışmak tehlikeli en büyük tehlike ırkçılıktır.

aykudgöksun
07.03.2007, 18:48
sırf akp'ye karşı olmak için milliyetçiliğini kat kat artırmaya çalışan bir haberciye solcu demem..

Adem YAVUZ
10.05.2007, 23:39
Geleceğinizin kararmaması için sesinizi duyurun...

huseyn
11.05.2007, 16:39
canlar akp'yi taşlıyo diye muhalif olamazlar... çünkü onlar aynı zamanda yükselen faşizan milliyetçiliğe de ışık tutuyolar...

okyanus
21.06.2007, 11:25
arkadaşlar bişey merak ediyorum sizlerde benim kadar diyer kanallardan ayrı mı tutuyorsunuz kanaltürk'ü. diğer medya kuruluşlarının (yanlı) ana haberlerini kesinlikle izlemiyorum.
sizler hangi ana haberleri izliyorsunuz.

ÇaKıL
21.06.2007, 11:35
arkadaşlar bişey merak ediyorum sizlerde benim kadar diyer kanallardan ayrı mı tutuyorsunuz kanaltürk'ü. diğer medya kuruluşlarının (yanlı) ana haberlerini kesinlikle izlemiyorum.
sizler hangi ana haberleri izliyorsunuz.

Kanaltürk yanlı haber yapmıyormu şimdi.Sağ görüşlü tanıdıklarımda farklı düşünüyor .

okyanus
21.06.2007, 11:37
yanlı haber yapmıyor araştırmacı doğru haber yapıyor.chp ye özel bir ihtimam göstermiyor,mesala .

erdemlierdem
21.06.2007, 11:44
Kanal türkte bizimkilerin yanlısı gibi ama öyle değilmi:)rahatsız edici değil fakat tarafsız haber yapan tv kanalı yok...

PirO_62
21.06.2007, 19:07
Burdan devam edilebilir. Konular birleştirildi.

İyi Forumlar.

anadolu75
21.06.2007, 23:14
kanalturk olsa olsa sadece akp muhalifidir o kadar solla hic alakasi yok.turkculugu,irkciligi korukluyor resmen.bu yaptigi cok yanlis.kanalturkun yaptigi en iyi is kurtulus filmini gostermesi bu vesileyle kurtulus savasinin filmini gormus oluyoruz.baska yaptigi dogru is yok zaten.

ugursarak
22.06.2007, 09:36
KanalTürk'ün kuruluş amacı belli sanırım, bu kanal günde 20 saat yayın yapıyorsa bunun 16 saati AKP'yi eleştirmekle geçiyor, geri kalan 4 saati ise KanalTürk yönetimi reklamlara ayırmak zorunda kalıyor

alevi_che
22.06.2007, 12:04
Ana haber olarak Kanaltürk ana haberi izlerim.Ayrıca gerek tartışma programları olsun gerek cumhuriyet mitinglerindeki gayretleri olsun Kanaltürk diğerlerinden farklıdır.

Muharrem Sohbetleri de Kanaltürk de yayınlanıyordu.(Hep izlerdim)

özdilek
22.06.2007, 12:28
Bende izliyorum.Tartisma programlarini elimden geldigince izlerim.eurokanalinda sacma sapan yarisma programi var.onun disinda begendigim bir kanal.

Comrat86
22.06.2007, 22:49
bazen kanaltürk bazen ulusal kanal bazen de art avrasya izliyorum.tabi su tv yi de unutmayalım :)

tolstoy
22.06.2007, 23:05
Kanaltürkün yapmis oldugu yayinlarin yanli ve tarafli oldugu kesindir.
Medya kuruluslari kesinlikle siyasi partilerin diktalariyla hareket etmemelidir.
Bu kanalin sol düsünceyle yakindan uzaktan alakasi yoktur. Kimlere hizmet ettigi acikca ortadir.

gencsosyalist
23.06.2007, 06:16
Kanal Türk yani Euro Türk neye muhalif... Sisteme mi Akp ye mi?

Tuncay Özkan Show Tv de Genel Yayın Koordinatörü iken muhalif gazetelere yönelik saldırılar yapılırken nerdeydi kameralarını çevirip bakmışmıdır o tarafa. Hayır kulaklarını tikamış gözlerini kapatmıştır.

Şimdi ise aman bizi inceliyorlar diye bağırıyor...

Maliyenin her şirketi denetleme yetkisi olduğu gibi bu şirketide denetleme yetkisi var... Bunda anormallik yok.. Suçları yoksa korkulacak bir şeyde yok.

Ama Maliye bakanlığı iktidarı eleştiren gazetelere kişilere bu denetimi bir baskı aracı olarak uygularsa bu fasizmdir buda yeni değildir bakınız Evrensel, Özgür Gündem..

Eskiden sisteme muhalif basina bunlar yapılırdı, Simdi ise iktidara muhalif basına yapılıyor...

haklısın kardeş sana katılıyrum. kanaltürkte akp ye muhalefet ediyor, saadet partiside... sistem savunucuğu yapan adam muhalefet etmez,o korumacılık yapar.tıpkı şimdi sistemi korumaya çalışığı gibi...asker yalakası

özdilek
23.06.2007, 15:39
bazen kanaltürk bazen ulusal kanal bazen de art avrasya izliyorum.tabi su tv yi de unutmayalım :)

bende bu kanallari takip ediyorum cünkü euro kanallar artik cigrindan cikti.dakka basi reklam sacma sapan programlar,magazin vs..

ayrica yanli oldugunu düsünen arkadaslar varsa yansiz bir kanal gösterinde bizde bilelim.herkes kendi cikarina,düsüncesine göre yanli yayin yapiyor.trtden tutunda yerel kanallara kadar basin tv radyo hertürlü iletisim araci ile yanli yayin yapiliyor,neyini elestiriyorsunuz anlamadim.rahatsiz olanlar izlemesin bu kadar basit.