Aziz
12.12.2005, 21:05
sarızın darıdere koyude hepsıne alevı dıyebılırım
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Kayseri / Sarız / Darıdere köyü Aziz 12.12.2005, 21:05 sarızın darıdere koyude hepsıne alevı dıyebılırım memço 12.12.2005, 22:09 Merhaba dostum ben de Tavlalıyım(Sarız-Kayseri). Bu arada Tavla Köyünün tamamı da Alevi. Lamekan 13.12.2005, 00:58 Arkadaşlar Sarız dediğiniz yeni Adı Yeşilkent olan yermi... memço 13.12.2005, 21:41 Arkadaşlar Sarız dediğiniz yeni Adı Yeşilkent olan yermi... Hayır, Sarız ayrı Yeşilkent ayrı bir ilçe. Sarız Kayserinin güneydoğusunda Maraş,Malatya ve Adana'ya sınırı olan, Binboğa dağlarının eteklerinde, yerel halkı Sünni, Alevi, Çerkez,Avşar ve Muhacir karışımı olan bir ilçedir. Buradaki Alevi halkının büyük bir bölümü yaklaşık 150-200 yıl önce Elbistan dolaylarından bu yöreye göçmüştür. cagsaklı_reso 15.12.2005, 20:25 sarızda cerkez yok ve malatyala komşu deyil Hayır, Sarız ayrı Yeşilkent ayrı bir ilçe. Sarız Kayserinin güneydoğusunda Maraş,Malatya ve Adana'ya sınırı olan, Binboğa dağlarının eteklerinde, yerel halkı Sünni, Alevi, Çerkez,Avşar ve Muhacir karışımı olan bir ilçedir. Buradaki Alevi halkının büyük bir bölümü yaklaşık 150-200 yıl önce Elbistan dolaylarından bu yöreye göçmüştür. memço 15.12.2005, 20:55 sarızda cerkez yok ve malatyala komşu deyil Doğru Malatyaya sınırı yok arada Sivas var. Peki, çerkez yoksa niye "Sarızlıyım denildiğnde avşar mısın çerkez misin diye soruluyor?" cagsaklı_reso 15.12.2005, 21:19 pınarbaşıyla karıştıryolar ve tam bilmiyolar Doğru Malatyaya sınırı yok arada Sivas var. Peki, çerkez yoksa niye "Sarızlıyım denildiğnde avşar mısın çerkez misin diye soruluyor?" ellez 16.12.2005, 02:29 orda baska alevi köylerde var demi Lamekan 16.12.2005, 02:46 Hayır, Sarız ayrı Yeşilkent ayrı bir ilçe. Sarız Kayserinin güneydoğusunda Maraş,Malatya ve Adana'ya sınırı olan, Binboğa dağlarının eteklerinde, yerel halkı Sünni, Alevi, Çerkez,Avşar ve Muhacir karışımı olan bir ilçedir. Buradaki Alevi halkının büyük bir bölümü yaklaşık 150-200 yıl önce Elbistan dolaylarından bu yöreye göçmüştür. evett şimdi hatırladım .. Yeişilken Sarızdan sonra geliyordu ve eski adı yanılmıyorsam Yalak olması gerek... Sariza gittim küçük şiirin bir yer aslında.. Bu arada çerkezler Pınarbaşında ... Bende sarızda çerkezim diyeni görmedim.... daridereli 22.12.2005, 18:15 Durun Sarızlı hemşerilerim tartışmalara 21 yıldan beri Sarızda yaşayan biri olarak nokta koymak istiyorum :) Sayın Memço arkadaşım Yeşilkent'in eski ismin Yalak olduğunu bildin ama ilçe olduğu konusunda yanıldın. Yeşilkent Sarız'ın kasabasıdır(bu biiiir). Sarız'da çerkez yoktur. Pınarbaşın'da vardır(bu da iki).Coğrafi konum olarak Memço arkadaşım çok güzel tarif etmiş olup onun çoğrafya bilgisine güvenerek(her nekadar sayısalcı olsada güvenmesemiydim:))) yorum yapmıyorum:) Lamekan 22.12.2005, 18:22 Durun Sarızlı hemşerilerim tartışmalara 21 yıldan beri Sarızda yaşayan biri olarak nokta koymak istiyorum :) Sayın Memço arkadaşım Yeşilkent'in eski ismin Yalak olduğunu bildin ama ilçe olduğu konusunda yanıldın. Yeşilkent Sarız'ın kasabasıdır(bu biiiir). Sarız'da çerkez yoktur. Pınarbaşın'da vardır(bu da iki).Coğrafi konum olarak Memço arkadaşım çok güzel tarif etmiş olup onun çoğrafya bilgisine güvenerek(her nekadar sayısalcı olsada güvenmesemiydim:))) yorum yapmıyorum:) Ben sarıza da yeşilkende giden birisi olarak bir yabancı gözüyle ( oralı olmadıgım iiçin ) eğer Sarız ilçe olabiliyorsa Yeşilkentde olmalı bence.. Hem tam yol üzerinde gelişmeye daha müsait... daridereli 22.12.2005, 18:36 Sevgili arkadaşım lamekan Yeşilkent'in ilçe olma konusundaki hususunda yasal prosedürler yerine getirilirse neden olmasın tabi bunun içinde nüfusunun 5000 den fazla olması gerekiyor ki Yeşilkent'in nüfusu 1000 üzerinde olduğunu biliyorum. Olaya duygusal yaklaşmak yeterli değil tabi ama orada yaşayan vatandaşın açısından düşünmek gerekirse vergi açısından matrahın artacağı için kasabanın ilçe olmasını istemeyeceklerdir. İlçe olmak ora halkının pek tasvip edeceği bir durum değil. Artıları da var ödenek fazla ayrılacaktır ve buda kamusal hizmetin artmasını sağlayacaktır. işte böleee:) Abbastan 15.02.2006, 16:34 Sarız hakkında tam bilgi sahibi değilsiniz sanyorum. Sarız Merkezde ,Avşar,Kürt Aleviler,Muhacirler ve bir kaç çerkez aile var. Yeşilkent(Yalak), Avşar,Çerkez,Muhacir ve Aleviler var. Karakoyun köyü tamamı Çerkez. İncemağara,Altısöğü,Yeşilkent ve Sarız Merkezde Alevi ve Sünniler birlikte yaşıyorlar. Kurudere,Fettahdere,kurtini ve Kızılpınarda Muhacirler vardır. Alevi köyler sadece Darıdere ve kırkıırak değil. İncemağara,Yeşilkent,Darıdere,Altısöğüt,Gümüşali,S arız Merkez,Sancakağıl, Tavla,Ördekli,Çağşak,Dallıkavak,Kırkısırak,K.Söbeç imen,K.Örtülü,B.Örtülü köylerinde Aleviler var ama oldukça fazla göç vermektedir. Ecen 05.03.2006, 10:42 bencede sen fazla yorum yapma serkan abi boşver yaşasın çağşak (lafım meclisten dışarı tabi) ya ben kendi köyüme karşı nedense çok büyük bi sempatim var aslında babam darıdereli ama annem çağşaklı bende çağşaklıyım diyorum hem zaten darıderenin nesi var ki iki üç kuru ağacandan başka bi şeyi yok gezilecek bir yeride yok ama çağşağın buz gibi ziyareti var daha ne olsun tek bu yeter ( he he he )darıdereli arkadaşlarda üzülmesin ya "gerçekler acıdır ne yapalım" ekinersin 27.04.2006, 12:51 çağşak deyilmi ekinersin 27.04.2006, 13:54 çağşağın buz gibi suyunda içip halaylar semahlar dönmek istermisiniz HaVoL 10.05.2006, 00:45 Sarız'da çerkez yoktur. Pınarbaşın'da vardır Arkadaşlar bende sarızlıyım dediğiniz gibi çerkez köyüne hiç rastgelmedim,rastgelen varsa buraya yazsın bizde bilelim.Haa ama şu var sarızda çerkez değilde avşar köyleri var... ekinersin 28.05.2006, 16:18 unutmayılım darderede birde pulo dede türbesi var saygın bir ocaktır niyazlarımı keklikoluk köyü 01.10.2006, 11:11 Pullo Dede'ye bizim köyden gelen oluyor.Selamlar. baranejder 18.10.2006, 15:11 selam arkadaşlar bende bir sarızlı oalrak aranıza katıldım bende küçük söbeçimenliyim arkadaşlara katılıyorum ama bence sarızda çerkez lerde var az da olsa. yanılıyomuyum acaba. :) baranejder 19.10.2006, 16:39 bende anne tarafından dardereliyim. Bence sarızda çerkez var. sadece fikrimi sölemek istedim... baranejder 16.11.2006, 18:16 evet yanılıyomuşum gittim yerinde araştırdım sadece yakın çerkez köyleri varmış Şoreş 16.11.2006, 18:34 Sarızda Kürt Kökenli Aleviler ve Avşar Türkmen Alevileri var. Sünni Avşarlarda var mı yok mu bilmiyorum. Sazıdaki Alevilerin çoğu Koçgiri Yöresinden göçmüşlerdir.. Koçgiri Aşireti, Kurmeşan Aşiretinin köyleri vardır. ekinersin 17.11.2006, 09:42 sarızda ençok koçkiri yok ve sarızın avşarları tamamı sunni ve aşırı miliyetçidir.alevilerin yaşadığı köylerde en büyüğü kırkısıraktırki bütün koçgiri nufusundan fazladız 40 binin üzerinde sıradan çağşak,tavla,dallıkavak bu köylerin nufusları fazla ve tamamı alevi koçgiri köyleri ördekli,sancakağılı,gümüşali,va karışık olan ince mağara çoğu avşar, altı söğüt yine çoğu avşardır darıdere var kumreşidir.örtülü alhastır ve ginnilidir.canlar bu çokta önemli deyil sarızda bizler bir yumruk gibiyiz . [QUOTE=Ecen;62961]bencede sen fazla yorum yapma serkan abi boşver yaşasın çağşak (lafım meclisten dışarı tabi) ya ben kendi köyüme karşı nedense çok büyük bi sempatim var aslında babam darıdereli ama annem çağşaklı bende çağşaklıyım diyorum hem zaten darıderenin nesi var ki iki üç kuru ağacandan başka bi şeyi yok gezilecek bir yeride yok ama çağşağın buz gibi ziyareti var daha ne olsun tek bu yeter ( he he he )darıdereli arkadaşlarda üzülmesin ya "gerçekler acıdır ne yapalım"[/QUOTE darıdereler dayılarım benim orasıda küçük şirin bir köy anen kimlerden ali gencin torunumusun özgüc 07.01.2007, 13:21 ya sen de cagsak la gurur duyuyorsunda unutma dariderenin pullu dedesi var carpar seni dikkatli olallim bende gümüsaliden tabiki var hatta akrabalarimda cerkezde var uzaktan yaz festivalleri ne zaman oluyor sariz köylerinde vede nerde bilgilendirirseni sevinirim sarizliyim 08.01.2007, 16:34 Arkadaşlar Sarızda Çerkez vardır.Yeşilkentin bir mahallesi olan Karakoyun köyünün tamamı Çerkezdir.Bunu bilmeyen ve 21 yıldır Sarızda yaşayıp da haberi olmayanlara duyrulur...Ha bu arada benim bizzat Karakoyunlu Çerkez arkadaşım var haberi olmayanlara da baya bi kızıyor ona göre... baranejder 23.07.2007, 19:25 arkadaşlar haberiniz varmı darıdere adında tokatın bir köyü var ve o köyde alevi köyü.. canncana 26.07.2007, 13:40 arkadaşlar darıdere köyü hem alevi köyüdür hemde ünlü pullo dede türbesi ordadır bu türbe olaylarına inan mayan birde buraya gidip kalsın yada dua etsin bence inanın oluyo ÇÜNKİ BEN DARIDERELİYİM canncana 26.07.2007, 13:40 Dariderelİ Riza Aslan Niwan 26.07.2007, 13:52 Merhaba Bende Darıdere'liyim Ama Seni İlk Defa Gördüm.Sanırım Köye Pek Gelmiyosun..Dariderelİ Riza Aslan Niwan 26.07.2007, 13:57 Haberim Var Kuzen Hatta Geçen Gün Bizim Köylü Biri Sevinerek O Köyün Sitesinin Adresini Verdi. Bizim Köy Site Yapmış Diye Seviniyodu.:clown: arkadaşlar haberiniz varmı darıdere adında tokatın bir köyü var ve o köyde alevi köyü.. Niwan 26.07.2007, 14:02 Profilinde KAHRAMANMARAŞ, Yazıyo.Nasıl Darıdereli Oluyosun Anlamadım?:shifty: arkadaşlar darıdere köyü hem alevi köyüdür hemde ünlü pullo dede türbesi ordadır bu türbe olaylarına inan mayan birde buraya gidip kalsın yada dua etsin bence inanın oluyo ÇÜNKİ BEN DARIDERELİYİM baranejder 07.08.2007, 18:42 canncana arkadaş bencede sen bi gözden geçirmelisin maraşmı darderemi :) pulla dede türbesi kayseri ve çevresinde çok tanınıyor ama o çok hatrı sayılır bi zat olabilir ama bu ondan halkın umut ve mucize bekleyeceeği anlamına gelmez bu ahmaklıktır... yu-cell38 24.12.2007, 01:39 Merhaba Köylülerim.. |