Orijinalini görmek için tıklayınız : Haluk Levent

seyhunbey
22.02.2007, 11:35
26 Kasım 1968 yılında Adana'da doğdu. İlk ve ortaokulu Sabancı İlk Öğretim Okulu'nda okudu. Ortaokul sıralarındaki taklit yeteneği onu tiyatro çalışmalarına yöneltti. Liseyi Adana Atatürk Lisesi'nde okudu. Haluk Levent'in tiyatro faaliyetleri lise yıllarında da devam etti.

Liseden sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği'ni kazandı, bir yıl okudu fakat devam etmedi. Sonra Ankara Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı'nı kazandı ancak yine bir yıl devam etti. İkinci yılında Orta Doğu Üniversitesi Fizik Bölümü'nü kazandı yine devam etmedi. Bu kez Ankara Üniversitesi Muhasebe Bölümü'nü kazandı ancak ısrarla yine devam etmedi ve son olarak Bilkent Üniversitesi Dil Öğretim'e kaydını yaptırdı.

Bu arada ticaretle de uğraşan Haluk Levent işlerinin iyi gitmemesi üzerine İstanbul'a geldi. Özellikle Ortaköy'de barlarda çalışarak geçimini sağlamaya çalışan Haluk Levent 1992 yılının sonlarına doğru ilk albümü "Yollarda Bulurum Seni" yi Nokta Müzik''e yaptı ve o albüm 600,000 adet sattı. Bu albümle birlikte tanınan Haluk Levent sayısız hayır konserine çıktı. Buradan elde edilen gelirlerle yüzlerce insana dializ ve solunum makinesi aldı. 1989 yılında çekte tahrifat suçu işlediği gerekçesiyle 9 ay 15 gün cezaevinde yattı. Cezaevi günlerinde kendisini sevenlerin yalnız bırakmadığını söyleyen Haluk Levent cezaevi çıkışından sonra konserlerine devam etti.

Albümleri satış rekorları kıran Haluk Levent son olarak askere giderken "Yine Ayrılık" adlı albümünü çıkardı. Bu arada çevreci özellikleri ile de bilinen genç sanatçı destek amacıyla 11 saat sahnede şarkı söyleyerek kırılması güç bir rekoru elinde bulunduruyor.

http://www.resimyuklet.com/uploads2/load129052.jpghttp://www.resimyuklet.com/uploads2/load129049.png
http://www.resimyuklet.com/uploads2/load129050.jpg

deniz olmak
22.02.2007, 11:51
Popüler kültürün Hat safaya ulaştığı ülkemizde yaşına göre saygınlığı olan ve güzel müzik yapan bir sanatçı Haluk Levent.Önemli olan bir şarkıyı hissettirerek söylemek haluk levent bunu fazlasıyla beceriyor.Mütevazi ve kendine has bir yaşamı var yaptığı müzikle gündemde...

Seyduna
22.02.2007, 13:55
'Hep Gec Kaldik Ne Zaman Ciksak Yola'

En gusel Haluk Levent sarkilarindan biri diyorum baska birsey demiyorum.

munzur_62
22.02.2007, 15:33
Ben mersinde oturuyorum Haluk Levent Resmen Mersin Büyükşehir Belediyesinin Kadrolu Sanatçısı her sene belediye haluk leventi getiriyor şenliklere artık bıktık ya ne kadar sevsek de hersene olmazki

serap_87
22.02.2007, 17:01
bolu haluk leventi yerine ahmet özhanı getiriyor en son yapılan seçimlerden sonra:Dben de Haluk Leventin güzel bir çizgide yürüdüğünü düşünüyorum.

Seyduna
22.02.2007, 20:00
bolu haluk leventi yerine ahmet özhanı getiriyor en son yapılan seçimlerden sonra:Dben de Haluk Leventin güzel bir çizgide yürüdüğünü düşünüyorum.

hehe:) supermis..
Serap sen Bolunun merkezde misin? Bi Ataturk Lisesi var orda merkezde tepenin ustunde, bilior musun?

sausen
22.02.2007, 20:03
Bende severim bu adamı...

hüseyin26
22.02.2007, 20:05
bence güzel bi sanatçı insanlar için elinden gelen herşeyi yapıyor

Haydaryiğit
22.02.2007, 21:26
"Türkiyem Türkiyem Nereye" adlı şarkısını çok seviyorum... Ne zaman bir konseri olsa hemen gitmek isterim.Çünkü bu adam gerçekten güzel müzik yapıyor.Ama saolsun AKP yönetimi antalya'da her sene Cumhuriyet Bayramı için sanatçılar hiç getirmedi.Bunu Chp zamanında daha çok yaparlardı.Bu sanatçılardan da en başta bu ücretsiz konserler için Haluk Levent gelirdi.AKP ayrıca Yılbaşı etkinliklerini de kaldırttı...

Ama AKP hükümeti iftar çadırı kurdurdu.Sanki fakir insanların sadece bir ay karnı açmış gibi güya yardım yaptı....

zamane24
22.02.2007, 21:56
Ben mersinde oturuyorum Haluk Levent Resmen Mersin Büyükşehir Belediyesinin Kadrolu Sanatçısı her sene belediye haluk leventi getiriyor şenliklere artık bıktık ya ne kadar sevsek de hersene olmazki

:lol: :001_tt2: :lol:
her yıl elinize çok güzel bir fırsat geçiyor :komik

Bilgiler için teşekkürler

yenibirgün
22.02.2007, 22:59
İlkten fazla sevmezdim ama Allah için Çemberimde Gül Oya yı güzel yapmış zaten o başı yok mu anında irkiliyorum ya.Bir şarkı bu kadar hissettirilir. ( Hoş Selda Bağcan yorumu ayrı o ne söylese dinlenir.)

Seyduna
23.02.2007, 09:50
Bence ilk albumlerindeki basarisini son albumlerde pek yakalayamadi. ama cocuklugumuz gencligimiz gusel gecti sayesinde. Ne olursa olsun severiz, korururz laf soyletmeyiz. Canimiz kanimizdir ole boloe degil..

huseyn
23.02.2007, 17:23
hakim amca şarkısı ve basında "manisalı gençler" olarak tanımlanan gençlere desteğiye gönlümüzde aytı bir yeri var haluk levent'in...

HEP GEÇ KALDIK; NE ZAMAN ERKEN ÇIKSAK YOLA...

ONU®
25.02.2007, 12:39
Haluk Levent kendi tarzında son derece başarılı ama ben türkü söylemesinden pek hazzetmiyorum.Çünkü türküler gırtlak patlatarak yorumlanmamalı diye düşünüyorum.

nesem24
26.02.2007, 17:39
haluk leventin tüm şarkıları çok güzel.ama benim favorimlerim.KRAL ÇIPLAK,CANDOSTUM.DAĞLARA KÜSTÜM ALİ VE ÇEMBERİMDE GÜL OYA.