Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevi Forum Bank
insanlar kardeş 22.02.2007, 16:51 Sevgili canlar ,
Bu sadece bir öneri ,
forum üyeleri olarak yasal zeminde bir banka hesabı oluşturup aylık olarak bir katılımda bulunsak ,gün gelir bir yaraya merhem olabilirmiyiz ?
Yada forum üyeleri olarak herhengi bir sosyal, kültürel etkinlik düzenlemek gibi mali bir finansmanımız olsun olmaz mı?
Ne dersiniz?
Saygılarımla....
Bence güzel bir fikir ama ne ölçüde katılım olacak ki? Aslında bu sistem kendi içimizde örgütlülüğün bir göstergesi olacaktır. Bence güzel fikir. Darda olana yardım.
can&cansu 22.02.2007, 17:10 banka hesabı oluşturmak güzel bir başlangıç olur unutmayalım insanlar kardeş
aslında fena fikir değil
belki bigün toplanan parayla bi cem evi bile yaptırabiliriz.
sivaslı_sevda 22.02.2007, 18:14 aslında fena fikir değil
katılıyorum bende varımmm .
ibo(arguvan) 22.02.2007, 18:40 cem evi için varım bende
insanlar kardeş 23.02.2007, 16:55 aslında fena fikir değil
katılıyorum bende varımmm .
cem evi için varım bende
Sevgili canlar bakıyorum mesele Cem evi kampanyasına dönüştü:::)
saygılarımla...
Sevgili canlar bakıyorum mesele Cem evi kampanyasına dönüştü:::)
saygılarımla...
bizimkisi bi öneri sadece ama neden olmasın
ihtiyaç sahiplerine ve ihtiyacı olan okullara da dağıtılabilir.
ibo(arguvan) 23.02.2007, 17:10 Sevgili canlar bakıyorum mesele Cem evi kampanyasına dönüştü:::)
saygılarımla...
aslında dedelere yardım birazdaha önenemli sonraki yıllarda cem evlerimiz boş kalmasın die
insanlar kardeş 23.02.2007, 17:22 bizimkisi bi öneri sadece ama neden olmasın
ihtiyaç sahiplerine ve ihtiyacı olan okullara da dağıtılabilir.
aslında dedelere yardım birazdaha önenemli sonraki yıllarda cem evlerimiz boş kalmasın die
Sevgili canlar daha önce bir topik açılmıştı hatırlarsanız,Paranız olsa yada zengin olsanız cem evi yaptırımısınız diye.buna katılan ve katılamayan oldu.Demem o ki sadece cem evi kampanyası olarak algılanmasın.Yoksa neden olmasın gayet güzel ve yerinde öneriler.Bir diğer güze tarafı bu önerinin arkadaşımızın biri değinmiş birlikte hareket etme ruhunun olgunlaşması ,örgütlenmenin somut örneği olsun.
saygılarımla...
olmaması ıcın bır sebep yok içimizde hortumcu olmadığı sürece:)))))))
bende varım
doctorctf 24.02.2007, 21:43 bizim katılımımız tabiki çok önemli.ama forum üyelerinin çoğu üniv öğrencisi:)
yani miktarı önemli değil herkesin seve seve böyle bir etkinliğe katılacağından eminim.ama bir sürü zengin işadamımız var.önceliğin onlardan olması gerekir bence.sesimizi onlara duyurmaya çalışalım...
çok güzel bir fikir. ama buradaki canların geneli düşük gelirli insanlar. mesela bende böle bişey olmasını isterim ama maddi düzeyim buna izin vermez.
chatlakalper 24.02.2007, 21:51 Komünizm gibi ütopya gibi gorunsede bu konu bence hiçde fena bir fikir değil.
bende varım arkadaşlar en azından bir işe yaramışş oluruz ;)
chatlakalper 25.02.2007, 01:14 bende varım dedim de mesajımız onaylanmıyor ki?
insanlar kardeş 25.02.2007, 16:56 bizim katılımımız tabiki çok önemli.ama forum üyelerinin çoğu üniv öğrencisi:)
yani miktarı önemli değil herkesin seve seve böyle bir etkinliğe katılacağından eminim.ama bir sürü zengin işadamımız var.önceliğin onlardan olması gerekir bence.sesimizi onlara duyurmaya çalışalım...,
sevgili can ,aslında hiç bir üyemiz kendisini eksik hissetmemesi amaç birlikte hareket edebilmek öğrenci arkadaşlarımızın katılımı manen ki paradan çok buna ihtiyaç vardır.öğrencilerimiz bizim asıl sermayemiz.Aydın geleceğimiz onlar yanımızda oluşu her şeye yeterd de artarda.İş adamları fikrinize gelince ,sadece kendimiz olmak istedim.damlamızla bütünleşelim.''Sn işadamlarımız zaten Çırağan saraylarında balolar kokteyllerde ''ama katılacak olan varsada buyursun foruma neden olmasın.
çok güzel bir fikir. ama buradaki canların geneli düşük gelirli insanlar. mesela bende böle bişey olmasını isterim ama maddi düzeyim buna izin vermez.
Cano aslında ne söylediğimiz belli üzme kendini,beni neden üzüyorsun?yüreğinle katılırsın olmaz mı bunada itirazın olursa vay haline.sevgilerimle...
deniz olmak 25.02.2007, 17:00 bence burda bir maddi bir olay olması sakıncalı...yani olay kötü yerlere gidecektir.
biz yine deyişlerimizi,dıygularımızı,fikirlerimizi ve yaşayışlarımızı paylaşmaya devam edelim.
düşüncenize saygım var ama olayın içine para girdimi farklı bir yöne gidiyor olaylar...
saygılar
insanlar kardeş 25.02.2007, 17:08 bence burda bir maddi bir olay olması sakıncalı...yani olay kötü yerlere gidecektir.
biz yine deyişlerimizi,dıygularımızı,fikirlerimizi ve yaşayışlarımızı paylaşmaya devam edelim.
düşüncenize saygım var ama olayın içine para girdimi farklı bir yöne gidiyor olaylar...
saygılar
endişlerinde haklı olabilirsain ama dışarıda kaza olabilir diye trafiğe çıkmıyalım mı?
saygılarımla...
Lazoşa_62 25.02.2007, 17:15 İnsanlar kardeş, Fikir çok güzel ve konu ile ilgili tüm mesajları tek tek okudum,. Ançak genelde Öğrenci sayımız yanı okuyan çok ayrıca bir çoğu bayan ve bay arkadaşlarımız ögrenci olmasada işsiz belki hala onlar babalarının cebine bakıyorlar.
Diger bir mümkün olmayan tarafı ise paranın miktarı değil.Hesap ve bu hesabı takip edecek kişiler ve burda toplanan paranın takibide önemli.
Tekrar ediyorum fikir gerçekten çok mükkemel ama imkansız. Şöyle bir durumda yapabiliriz.Öncelikle kimsenin dara düşmesini istemeyiz ama bir durum olursada burdaki tüm canların cebindeki harçlıklarını gözünü kırpmadan vereceğine inanıyorum.
Herhangi bir konuda özellikle maddi yönde sıkışan bir kardeşimiz olursa Yönetim aracılığı ile bizlere bildirilir ve bizler elimizden geleni yapmaya çalışırız.
Fikir özünde güzel ama uygulanması çok zor.Bence bu arada böyle bir kampanya oluşturmak yerine zaten var olan kampanyalara destek sağlasak daha iyi olur.
yoldaşuyarer 28.02.2007, 22:48 yav mesela öğrencilere burs verilir en azından....bence durumu ii olanlar bunu yapabilirler...bizlerde elimizden geldiği kadar yatırırız hesaba....10 milyon bile olsa aylık bunu yapanın 100 kişi olduğunu düşünürsek toplu olarak bayagı bir işe yarar....gerçekten yapılmalı böle bişey...
Böyle birşey olursa maddi olarak herşekilde desteklerim sizleri.
Yeterki bazı şeyleri aşabilelim...
Bu olay iyi organize edilirse oldukça güzel. Yapılması gereken organize olabilmek ve şeffaf biçimde gerek yapılan yardımlar gerekse paraların harcandığı yerlerin net olarak ortaya konulabilmesidir. İlerisi için düşünülebilecek bir organizasyon.
ortak olarak birşeyler biriktirebilmek gerçekten de iyi olur canlar.ben de kendimce yardım ederim.
chatlakalper 01.03.2007, 01:16 yav mesela öğrencilere burs verilir en azından....bence durumu ii olanlar bunu yapabilirler...bizlerde elimizden geldiği kadar yatırırız hesaba....10 milyon bile olsa aylık bunu yapanın 100 kişi olduğunu düşünürsek toplu olarak bayagı bir işe yarar....gerçekten yapılmalı böle bişey...
Bursdan ziyade cemevleri için ayrılmalı bu para...
bencede çok güzel bir fikir fakat bir mevzu daha var engel teşkil eden bunun için diyelim hesap açıldı bunun takibi v.s yapıldı diyelim fakat bu hesaba birkere yatıranda bir yüzkere yatıranda sonuç itibariyle herhangibi bir yardım veya organizasyon için bir araya gelindiği zaman insanlar kimi kabul ederken kimi etmeyecek yapılanları oylama yapılsa bile paranın harcanacak olan yere itiraz edenler ile kabul edenler iki guruba ayrılacak ve problemler nüksedebilir buda büyük sıkıntı yaşatmazmı forum içerisinde
D-e-v-r-i-m-c-i 06.03.2007, 08:08 baylar bayanlar ve olmaz diyen karamsar tutumlar....ben diyarbekirin aşiret sistemi olan bir köyünde,kan davasıyla doğdum...ve bizim olduğumuz yukarı taraf,diğerlerinin olduğu aşağı tarafa ne gidiyor nede konuşuyorlardı.onlarda aynen.büyüklerimiz böyle öğretmişlerdi çünkü.sonra az da olsa aramızdaki futbol müsabakaları bizi bir araya getirse de,bu yetmedi bir olmaya.sonra biz büyüdük ve bu durumdan utanmaya başladık.köyde sadece bizim yukarı ailelerimiz okuyordu.başlangıçta bizim okumayan çocuklarımıza ne yapabiliriz diye düşündük,kütüphane ve kaset fikri çıktı ortaya.Türkiyenin dört bir tarafında okuyan aile bireyleri,onların dostları,dostların dostları,mektuplaşmalar derken birde baktık ki neredeyse eksiğimiz kalmadı.sanırım tek rakibimiz ankaradaki milli kütüphane olmuştu artık.çünkü bizde de bayağı yasaklı kitap vardı.(sözüm ona yasaklı) ve her kolluk güçleri geldiğinde kitap ve kasetleri alıp ahıra saklardık.başka sığınak yoktu.biz bilgiyi,bilginin olmadığı karanlıktan çıkardık.akabinde yıllardır kan davası güttüğümüz ailelerin çocukları kapımıza gelip "biz kitap okumak istiyoruz"dediler.nasıl onurlandık bilemezsiniz.ve haftada bir iki defa içlerini ilk kez gördüğümüz evlerde toplanıp okunan kitapların değerlendirmelerini yaptık.ve sanırım diyarbekirin köyde olan ilk kütüphanesini kurmuştuk.şimdi internet var,insanlar daha bir hızlı ve daha bir şanslı.bir kitabın ne demek olduğunu bilirim.17 yıldır okul okuyorum (hala okuyorum) çünkü.imkansız diye bir kelime benim lugatımda yok...bu hikayeyi anlattım çünkü arkadaşın öne sürdüğü kampanya hakkında olmaz diye yorumlar okudum.olur olur...insan isterse olur.biz bunu başardık kıt imkanlarımızla.siz daha şanslısınız.lütfen destek verelim ve çocuklarımızı sevindirelim.ben sonuna kadar destek veriyorum.okuduğum yerde de bu duyarlılıkta tanıdığım sayısı hiç de azımsanmayacak kadar dostum var.sizinleyiz.bir dostun da dediği gibi damlaya damlaya göl olur.haydi kolay gelsin.eyvallah...
AnGeNehM 06.03.2007, 11:41 Öncelikle konuyu açan arkadaşı tebrik etmek lazım.Yalnız hala iyi olur,süper olur bende olurumdan ziyade bir ilk adım yani banka hesabı açılmamış..
Bende destek olurum,yalnız ne yalan söyliyeyim aklıma gelen tek şey eğitim oldu.Eğer eğitime muhtaç insanlara yardım yapılacaksa ben kendi eğitim masraflarımdan kısıtlar destek olurum...
ewet gerçekten güzel bir fikir..böyle bir şey olursa elimizden yüreğimizden geleni esirgemeyiz..seve sevede yaparız buna eminim...
insanlar kardeş 06.03.2007, 13:05 Sevgili canlar,
İtalya'da solun birleşmesi ve Prodi'nin önderliğinde seçime gitmişlerdi.
Bu yeni oluşumun da herhangi bir mali kasası yoktu haliyle.Zira yeni bir oluşumdu.Ancak şöyle bir karar almışlardı.
Sandıkta oy kullanmaya giden her bir seçmen 1 yuro bağışta bulunacaklardı.İtalya'da 4 milyona aşkın sol seçmen vardı. Yani dört milyon solcu oy kullanmıştı.
Bu vesile ile hem birlikteliğin sonucunda solun iktidar oluşu gerçekleştiği gibi mali sorunlarıda çözülmüş idi.
Dememoki inanç ve inandığın yolda davranışında bunu gösterebilmek cesareti.
Emek insanın yüzünü yere eğmez.
Birlikteliğin ürünü, maneviyatın güçlenmesinin yanında maddi bir kaynak oluşturmanın desteğiyle yeni ufukların yeşermesinede yardımcı olacaktır.
Saygılarımla....
seyyah1982 06.03.2007, 17:34 iyi fikir bence...
Berucavan 06.03.2007, 17:59 çok güzel olur................
özkanbeydilli 06.03.2007, 19:35 neden olmasın bencede artık somut bir şeylere başlamalıyız hatta diğer alevi sitelerinin katılımınıda sağlayabiliriz.
yoldaşuyarer 29.03.2007, 17:51 yavv çok güzel olurdu hadi bişey yapalım...herkes güzel olurdu diyo faaliyet yok
güzel bi fikir.. ama bankanin sahipi kim olacak ...
Sevgili insanlar kardeş abimizin verdiği örneğe sonuna kadar katılıyorum...
Eğer böyle bir hesap açılacaksa da,bunun başında biri olmalı ama öncülük edecek.Eğer kabul ederse sayın Alevimen(Erhan abi)ben uygun görüyorum.Tabi kendisi ne düşünür bilinmez!
chatlakalper 30.03.2007, 00:31 Erhan'a köpek maması ihraç edersek, bu fikrimizi de kabul eder.
(Anladın sen onu Erhan) :)
|