Orijinalini görmek için tıklayınız : Sol Elle Yemek Yeme Hutbesİ

ahmetsa
23.02.2007, 08:30
istanbul müftülüğü hutbe komisyonu, önümüzdeki günlerde camilerde okutacağı ,"sofra Adabı "
"başlıklı hutbe ile Batı kökenli sol elle yemek yeme adeti" ne karşı dini mücadeleye girecek. "sol yerine sağ el" kullanılmasıın tavsiye edecek.

Kusura bakmayında diyanetinde başka uğraşacak sanırım işi kalmamış ki böyle saçma sapan şeylerle ugraşıyor.

chatlakalper
23.02.2007, 10:09
21 yıldır sol elimi kullanıyorum yemek yerken, diyanetin bir hutbe ile sağ elle yemeye başlayacak halim yok. Komik diyanet :)

munzur_62
23.02.2007, 12:27
Başlarım hutbeye okula başladığımdan beri sol elimile yemek yerim yazı yazarım
Bu din işleri artık haddini aşmaya başladı haddini bildirmemiz gerekecek

deniz olmak
23.02.2007, 12:36
İslam şekiller üzerine kurulmuş bir din değilse de bunu o yöne doğru çekenler ortalıkta dolaşıyor...

Nur cematinden bir ehli müslümle tanışmıştım adam sünneti seniye ye okadar iktida ediyorki h.z. muhammed in karpuz yiyip yemediği aşikar olduğundan adam hiç karpuz yemezmiş :))

bu forumda bir arkadaşın imzasıydı bir yazı vardı
-herşey iki insanın bir birini sevmesiyle başlayacak ve hayat böyle güzelleşecek

yani bırakın sol elle yemek yemeyi felan tayyip emmi memleketi soydu sovana çevirdi :)

herşey soldan olsa böylemi olurdu halbuki kalın sağlıcakla

serap_87
23.02.2007, 12:36
bende sol elimi kullanıyorum.ne yani diyanet böyle bir şey dedi diye sağ elle yemek yemeye mi başlayacağım.ne bu acaba sıra hangi elle yemek yiyeceğimize karışmaya mı gelmiş.bir ona karışmamışlardı zaten.diyanetin başka önemli(!)işleri yok mu acaba?

hevall
23.02.2007, 13:09
Ya ben solağım
yani doğuştan sol elimle yemek yer, sol elle yazarım
desenenize ben doğuştan günahkarım
müftü bey kusura bakmayın ben iflah olmam

insanlar kardeş
23.02.2007, 13:14
savaşta , fabrikada sağ kolu kopmuş ,anomali bir doğumla sağ kolu olmayan insan hutbeye göre neyini kullanacak merak ediyorum doğrusu ''sol eli kullanmak günah olduğuna bakılırsa''

Umarım bazı hayvanlar gibi sade ağız kullanarak yemek yeme tavsiyesinde bulunulmaz.

Halo_24
23.02.2007, 13:23
valla yemeğı hep solla yedim diyanetin demesiyle sağ la yiyecek değilim.anlayacagınız canlar SOLA devammm...

ahmetsa
23.02.2007, 13:26
Aslında bende solağım, ama babamın bizi yetiştirdiği ve ögretiğinde sağ elimle yemek yerdim,hep sanırım bu nun üstüne sol elime dönecegim inadına ha.....

sivaslı_sevda
23.02.2007, 13:41
bende 23 yıldır solağımm sağ elimle yiyemem :D sadece yemek değil her işimi sol elimle yaparım zaten camilerde okunacakmış ne işim olur :P

cemalettin
23.02.2007, 15:34
[QUOTE=deniz olmak;364742]...

Nur cematinden bir ehli müslümle tanışmıştım adam sünneti seniye ye okadar iktida ediyorki h.z. muhammed in karpuz yiyip yemediği aşikar olduğundan adam hiç karpuz yemezmiş :))

selam,
sanırım ki "domates,patates,patlıcan,mısır" filan da yememektedir.
şüphe etmesine de gerek yoktur zira nevzuhur yiyeceklerdendirler...

Hu

ahmetsa
26.02.2007, 10:57
Ya arkdaşlar artık diyanette böyle saçma sapan işlele uğraşır oldu, işi kalmadı sanırım bu kaç yıldır cumadan sonra yürüyüş falanda yapmadılar ya , ondan zahar...

Seyduna
26.02.2007, 11:42
Evet cok dogru bir tespit. Hatta sabah uyaninca ilk sag gozumuzu acalim, evden cikarken de girerken de sag ayagimizi kullanalim, konsurken birini duymazsak ona ilk sag kulagimizi uzatalim. Dirsegimiz yalamaya calkisacaksak once sag dirsegimizi yalamaya calisalim, kasimizi alacaksak once sagdaki kasimizi alalim. Cep telefonu ile konusurken sag elimizi ve sag kulagimizi kullanalim, kullaklikla muzik dinleyeceksek sadece sag kulakligi kullanalim. Bobregimizi bagislarsak sag bobregimizi once bagislayalim, sagdaki akcigerimizle nefes alalim vidi vidi vidi..

arkadas_62
26.02.2007, 12:07
ya bana kalırsa mantıgı olmayan bir durum ama diyanet bu saplantılarını ancak kendi çevresindeki insanlara aşılar hem bizlik bir durum söz konusu degil arkadaşim bunu kalkıpta alevi forumda sempomize etmekte bence gereksiz.madem günah teşkil ediyodu eyy güzel allahım sen neden bize sol el ve sol ayagımızı verdin bence diyanet önce kendi mantıgını düzeltsin sonra sola el atsın...

arkadas_62
26.02.2007, 12:07
ya bana kalırsa mantıgı olmayan bir durum ama diyanet bu saplantılarını ancak kendi çevresindeki insanlara aşılar hem bizlik bir durum söz konusu degil arkadaşim bunu kalkıpta alevi forumda sempomize etmekte bence gereksiz.madem günah teşkil ediyodu eyy güzel allahım sen neden bize sol el ve sol ayagımızı verdin bence diyanet önce kendi mantıgını düzeltsin sonra sola el atsın...

yashmın
26.02.2007, 13:26
ben doğuştan solak bir insanım solla yerim solla yazarım herşeyi solla yaparım ne yani diyanet dedi diye hiçbir değişiklik yapmam hem kim yapar ki

Seyduna
26.02.2007, 13:33
ben doğuştan solak bir insanım solla yerim solla yazarım herşeyi solla yaparım ne yani diyanet dedi diye hiçbir değişiklik yapmam hem kim yapar ki

Cok gusel, muthis, ole bole degil:-)

munzur_62
26.02.2007, 15:12
Arkadaşlar haberlerde söylenene göre bu fetvayı istanbul müftülüğü hazırlamış Diyanet bu işe karşıymış Birde solak olanların dikkate almaması istenmiş

gokhankgk
26.02.2007, 15:24
kardeşim adam sünnilere diyor bize demiyorki sen sünnimisinde hemen diyanete kızıyorsun onlar öl kutsal biliyor öle yapıyorlar sen kendi aleviliğine laf gelmesini istemiyorsan sünnileri yada başka bir dinin inannçlarıyla dalga geçemezsin o zman bu ülkede seni her zamna hor ve hakir görürler

gokhankgk
26.02.2007, 15:28
Arkadaşlar haberlerde söylenene göre bu fetvayı istanbul müftülüğü hazırlamış Diyanet bu işe karşıymış Birde solak olanların dikkate almaması istenmiş

ya arkadaşlar gördünüz işte diyanet bu oalya karşıymış şimdide istanbul müftülüğüne yüklenin töbe töbee

munzur_62
26.02.2007, 15:28
kardeşim adam sünnilere diyor bize demiyorki sen sünnimisinde hemen diyanete kızıyorsun onlar öl kutsal biliyor öle yapıyorlar sen kendi aleviliğine laf gelmesini istemiyorsan sünnileri yada başka bir dinin inannçlarıyla dalga geçemezsin o zman bu ülkede seni her zamna hor ve hakir görürler

Arkadaşım senin profilinde alevi olmadığın görülüyor bize demiyor sünnilere diyor diyoesun peki senin mezhebin nedir

Servan
26.02.2007, 15:30
saçma sapan bir kurumdan mantıklı bir olay bekleyemeyiz canar ne demek sol elini kullanmamak.bunların nedenleri var ama o nedenler artık günümüzde yok.hala geri bir düşünce sistemi var kafalarında.sünneti saptırıp tuvalet kagıdı kullanmayan bir inanç bunları öngörür tabi canalr.

ulasirmola
28.02.2007, 18:41
ben sağ elimle yemek yiyince üstüme döküyom bunu nasıl halledecek bu dinayet yaw.

kadirserious
28.02.2007, 18:46
komedi

dus_sokagi
28.02.2007, 19:05
arkadaslar butun orta dogu suriye ve lubnani aradan cikarin diyer butun orta dogu ulkeleri sol elleri ile yemek yemezler adamlarin inanisi bu bana gorede sacma ama adamlar ehli sunnet olduklari icin yani kendilerine gore bunun buyuk bi sevap oldugunu dusunyolar kimse size sol elinizi kullanin demiyo.

tabi bide soyle bisey var bunu yapan diyanet yarin obur gun kasik,catal kullanmayin der cunku hz muhammed onlari kullanmiyodu cunku onun doneminde kasik ve catal yoktu :36_1_51:

Sevgi_2420
28.02.2007, 19:15
Daha ne tür saçmalıklar cıkartacaklar bılmıyorum ama bıldıgım tek şey bir topluluk bu kadar cahıl olamaz.Dünyada 1001 turlu şey olurken bunlar hala sag el sol elle ugraşıyorlar.