Orijinalini görmek için tıklayınız : Malatya / Arapgir / Onar Köyü

onarli
13.12.2005, 18:22
Malatya´nin Arapgir ilcesine bagli Onar köyü,ilcenin 10 km.dogusunda bulunmaktadir. Malatya ýa ise yaklasik 100 km.uzakliktadir.Güneye bakan meyilli bir arazi üzerinde kurulmus olan köy,yemyesil dut bahceleri ve kavak sögüt agaclarinin süsledigi,bir dirsek yaparak doguya dogru Keban Baraji gölüne kadar ulasan derince bir vadinin basindadir.Köyün güneyinde ve vadiye bakan kayalikta 20´ askin kaya mezari tarihin derinliklerinden bakan birer göz gibi durmakta ve sanki yüzyilimizin tetkik etmektedir.Köyü dogudan saran bag ve bademliklerin arasindan bicimleri bozulmus antik yapi taslarindan olusan duvarlar yükselmekte.Köyün nüfusu, 1980 nüfus sayımına göre 765 ve 1997 nüfus tesbitine göre ise 166 kişidir.

http://www.nizamettin.homepage.t-online.de/mediac/400_0/media/Eglence$201.JPG

5-6 Eylül 1997 tarihinde yapılan Arapgir Bağbozumu Şenlikleri ile beraber Onar köyünün kurucusu Şeyh Hasan ONER adına yaptırılan külliyenin açılışı, muhteşem bir kalabalıkla Devlet Bakanı Sayın Metin GÜRDERE ve Milletvekillerimiz tarafından yapılmıştır. Bu külliyede, toplantı salonu kütüphane, mescid, yemekhane gibi bölümler bulunmaktadır

www.onarkoyu.com

cihan24xx
19.01.2006, 15:16
selam arakadas bilgin icin sagol arapgir bagli kac alevi köyü var????sizin köy kürtce bilirmi ....

saygilarimla

zülfikar

Yaren44
30.01.2006, 00:41
Arapgİrde GÜzeldİr Benİm EnİŞtem Arapgİrlİ Ama Ben TÜrkÜlerİn BambaŞka SÖylendİĞİ Arguvanliyim Burda HemŞerİlerİmİn Olmasina Çok Sevİndİm Malatyanin Hangİ KÖyÜ Olursa Olsun Alevİler Olsun Yeter. Kendİ İnsanlarimiz BambaŞka Ya Bİz Malatyalilar MemleketÇİlİk Yapariz ÇoĞu Yerde.

nyaman44
30.01.2006, 22:55
bende malatya arapgirrliyim amam benim ki suceyinli benimkide alevi köyü arkadaşlar.. yaren bu arada bende de çok varr memleketçilikk.... :)
toprak buldum mu hiç kaçırmam.. :)

erdalacikgul
03.02.2006, 13:35
bende arapgirliyim ama daragan köyündenim benim köyümde alevi köyü
aranızda daraganlı olan varsa yazısalım

zeynel_can
26.03.2006, 18:23
selam nyaman bakalım kımlerden cıkacak sın benım de soyadım yaman

atilla44
14.04.2006, 18:09
slm arkadaşlar bende arapkir hastek (alıçlı) köyündenim..bizim köyümüzde alevi köyüdür..sizlerle tanışmak isterim adresim:
aynı zamanda msn adresidir

fırat44
03.05.2006, 13:16
slm arkadaşlar bende arapkirliyim alıçlı (hastek köyünden)bizim köyde alevi köyüdür.tüm hemşerilerime selamlar saygılar..

zeynel_can
03.05.2006, 14:57
selam arkadaslar ben arapgir suceyın koyun denım benım koyumde alevi koyu

odom
12.05.2006, 13:22
Dostlar bir soru sormuşsunuz sizin köyde kürtçe konuşulur mu diye.Cevap vermek istedim bizim köyde kürtçe konuşulmaz.Konuya açıklık getirmek istedim...
Ben de ONARLIYIM da!

polata
12.05.2006, 13:50
İsmail Onarlı'nın Onar köyü ve bu köyde bulunan Şeyh Hasan Ocağı konusunda çok derin araştırmaları, kitabı ve makaleleri bulunmakta.
Onar'lı canların bu eserleri okumasını -okumayan var ise- tavsiye ederim.

onarli
15.08.2006, 18:26
Geniş açıdan köyümden görüntü

alirizakilic
20.08.2006, 13:30
sizin köyün yaklaşık olarak 2 0 km ötesindeyindenim dingidar eski adı yeni adı dibekli onara gitmişliğim vardır..selamlar olsun

Nizo
28.08.2006, 02:51
:devil2: :devil2: Malatya´nin Arapgir ilcesine bagli Onar köyü,ilcenin 10 km.dogusunda bulunmaktadir. Malatya ýa ise yaklasik 100 km.uzakliktadir.Güneye bakan meyilli bir arazi üzerinde kurulmus olan köy,yemyesil dut bahceleri ve kavak sögüt agaclarinin süsledigi,bir dirsek yaparak doguya dogru Keban Baraji gölüne kadar ulasan derince bir vadinin basindadir.Köyün güneyinde ve vadiye bakan kayalikta 20´ askin kaya mezari tarihin derinliklerinden bakan birer göz gibi durmakta ve sanki yüzyilimizin tetkik etmektedir.Köyü dogudan saran bag ve bademliklerin arasindan bicimleri bozulmus antik yapi taslarindan olusan duvarlar yükselmekte.Köyün nüfusu, 1980 nüfus sayımına göre 765 ve 1997 nüfus tesbitine göre ise 166 kişidir.

http://www.nizamettin.homepage.t-online.de/mediac/400_0/media/Eglence$201.JPG

5-6 Eylül 1997 tarihinde yapılan Arapgir Bağbozumu Şenlikleri ile beraber Onar köyünün kurucusu Şeyh Hasan ONER adına yaptırılan külliyenin açılışı, muhteşem bir kalabalıkla Devlet Bakanı Sayın Metin GÜRDERE ve Milletvekillerimiz tarafından yapılmıştır. Bu külliyede, toplantı salonu kütüphane, mescid, yemekhane gibi bölümler bulunmaktadır

www.onarkoyu.com

kasi_21
02.10.2006, 16:25
Bende Onarlıyım arkadaşlar forumda köyümüzle ilgili bi topic olmasına çok sevindim....

onarli
07.10.2006, 10:26
Köyümüzde her sene düzenlenen senlikler büyük bir katılımla bu senede gerçekleştirilmiştir.

Şoreş
09.12.2006, 00:45
Onar Köyü Şeyh Hasan Aşiretindendir... Aşiretin önemli kısmı daha sonra Tuncelinin daha çok Ovacık, Hozat İlçelerine yerleşmiş ve Batı Dersim Aşiretleri Konfederasyonu oluşturacak kadar büyümüşlerdir... Butikanlılar, Karabaliler, Abbasanlar, İksorlular, Koç Uşağı gibi birçok Batı Dersim Oymaklarının hepsi Şeyh Hasan'ın Soyudur, Aşiretidir.. Aşiretin bir Bölümü Erzincanda ve Sivasda seyrek olarak bulunur..Anadoluda ilk geldikleri Köy Onar Köyüdür.

abuzergaffar
09.12.2006, 10:46
selam dostlara..alıçlı (hastek) köylüyüm. onarlı, suceyinli, saldekli, gebüklü daraganlı ve diğer alevi köylü tüm dostlara selam olsun.

onarli
23.12.2006, 10:34
www.onarli.kayyo.com

arapgirli
24.12.2006, 00:58
arapgir peküsü köyündenim ama onar da akrabalarımız var...

Şoreş
24.12.2006, 01:10
Onarlıların Tuncelide Ovacık ve Hozatta çok akrabası var.. Şeyh Hasanlılar onların akrabası olurlar.

Labrys
23.08.2007, 19:40
bende onarlıyım herkeze slm

niluferimm
19.09.2007, 22:59
Merhaba arkadaşlar ben de arapgir mutmurluyum... herkese sevgiler...

onarli
11.12.2007, 13:39
2007 yılına veda ederken 22.12.07 tarihinde Kartal Salon Serenat'ta yapılacak köy yemeğine tüm dostlarımız davetlidir.

onarli
10.01.2008, 15:57
Tarihce için ekteki dokumanı okuyabilirsiniz.

Ayrıca buradan köyümüzün her sene duzenlenen yemeğinde emeği gecenlere ve türküleriyle bizleri onurlandıran MUSTAFA ÖZARSLAN'A cok tesekkur ederim.

onarli
18.01.2008, 10:28
ARAPGİR ONAR KÖYÜ KALKINDIRMA DERNEGİ mizin 9 şubat 2008 cumartesi günü Köyümüzü geleneksel yemeklerimizi ve dernegimizin faaliyetlerini anlatmak tanıtmak icin saat 14,30-ile 16,30 saatleri arasında CEM TV de canlı yayın yapılacaktır.Tüm Köylülerimin TV canlı yayına Telefonla katılmaları Önemle rica edıyorum.Ertesi Gün 10 Şubat 2008 pazar günüde KARACA AHMET SULTAN derneneğinde Abdal musa yapacaktır.

ARAPGİR ONAR KÖYÜ KALKINDIRMA DERNEĞİ YÖN.KUR.ADINA BŞ.

Sadettin Vicnelioglu

onar_aşkı
26.02.2008, 11:13
Sayın onarlılar
böyle bir siteniz olduğu için sizlerlen gurur duyuyorum.bugüne kadar sitenizi yakınen takip edip incelemeler yapan bir aleviyim.Sizlerde alevi köyü olarak çalışmalarınızı taktir ediyorum.Yaptığım araştırmada 500 hane gibi bir sayıya sahip toplumunuz var.Köy etkinliklerinizde düğünlerinizde cenazelerinizde vs.tüm organizlerde örnek alınacak bir birlikteliğiniz var.Fakat son yapılan bir dernek seçiminizde duyduğum kadarıyla 17.02.2008 tarihindeki divan oluşumunda yer alan kişiler kendi düşüncelerine göre olan kişileri seçip davulu bayunlarına asıp tokmaklamak düşüncesine göre hareket etmişilerdir.500 hane olan onar köyü nesli tükendimiki dışarıdan gelmiş nüfüs kütüğü başka köye kayıtlı bir kişiyi dernek başkanı seçiyorsunuz kendisini çok gururlu gösteren kişiler bu şahısın altında yer alarak çantasını taşıyor.Bu yanlış olayı en kısa zamanda gidereceğinizi arz ediyor saygılar sunuyorum.Birliğiniz dirliğiniz düzeniniz onar dede aşkıylan bozulmasın

rumuz:onar aşkı