Arkadaşlar YÖK yeterli sayıda akademik personelimiz yok mevcut üniversiteleri karşılayamıyoruz derken hükümet yeni üniversite açma peşinde.
Konuyla ilgili düşüncelerini paylaşmak isteyen arkadaşların yorumunu bekliyorum.
Benim düşüncem zaten mevcut üniversitelerin çoğunda eğitim kalitesi düşük amaç kaliteli eğitimi sağlamak.Durum böyle iken yeni üniversitelere gerek görmüyorum ben bunun yerine mevcut üniversiterin kalitesi artırılmalıdır diye düşünüyorum.
aykudgöksun
25.02.2007, 13:16
şimdi bence bu üniversitelerin yetersiz ve kalitesiz olması YÖKden kaynaklanıyor.80 sonrası getirilen dekanlar olsun atılan profesörler(ki çok sağlam profesörlermiş) ne olduğu belirsiz insanlara profesörlük verilmesi gibi hareketleriyle YÖK şimdiki üniversite tipini yaratmıştır.bu üniversitelerin kaliteye kavuşması için YÖK'ün kaldırılması gerekiyor.hükümet de yaklaşan seçimler için heryere üniversiteler açıyor yalnız ne hocası var ne dekanı ne de çalışanı.boş boş kalıyor o okullar da.iki tarafın da suçu var bu eğitim sisteminde yani...
çözüm ise YÖK'ün kaldırılması bilimsel eğitime geçilmesi değeri olan insanlara değeri kadarıyla ünvan ve iş verilmesi daha fazla üniversite açılmadan şu an ki boş üniversitelerin doldurulması ve aktif hale gelmesi akabinde yeni ünivesiteler açılarak her şehirde üniversitenin olması eğitim sistemini çok düzeyli bir hale getirecektir.saygılarımla..
şimdi bence bu üniversitelerin yetersiz ve kalitesiz olması YÖKden kaynaklanıyor.80 sonrası getirilen dekanlar olsun atılan profesörler(ki çok sağlam profesörlermiş) ne olduğu belirsiz insanlara profesörlük verilmesi gibi hareketleriyle YÖK şimdiki üniversite tipini yaratmıştır.bu üniversitelerin kaliteye kavuşması için YÖK'ün kaldırılması gerekiyor.hükümet de yaklaşan seçimler için heryere üniversiteler açıyor yalnız ne hocası var ne dekanı ne de çalışanı.boş boş kalıyor o okullar da.iki tarafın da suçu var bu eğitim sisteminde yani...
çözüm ise YÖK'ün kaldırılması bilimsel eğitime geçilmesi değeri olan insanlara değeri kadarıyla ünvan ve iş verilmesi daha fazla üniversite açılmadan şu an ki boş üniversitelerin doldurulması ve aktif hale gelmesi akabinde yeni ünivesiteler açılarak her şehirde üniversitenin olması eğitim sistemini çok düzeyli bir hale getirecektir.saygılarımla..
Eylemler , çalışmalar olarak YÖK yapısına bende karşıyım ama YÖK kaldırılsa akademik atama işlemleri hangi kurum tarafından yapılacak.Asıl söylemek istediğim siyasi eller , kadrolaşma A partinin adamı B partinin adamı durumları mevcut haline göre çok daha artmazmı.
Arkadaşlar YÖK yeterli sayıda akademik personelimiz yok mevcut üniversiteleri karşılayamıyoruz derken hükümet yeni üniversite açma peşinde.
Konuyla ilgili düşüncelerini paylaşmak isteyen arkadaşların yorumunu bekliyorum.
Benim düşüncem zaten mevcut üniversitelerin çoğunda eğitim kalitesi düşük amaç kaliteli eğitimi sağlamak.Durum böyle iken yeni üniversitelere gerek görmüyorum ben bunun yerine mevcut üniversiterin kalitesi artırılmalıdır diye düşünüyorum.
Bir çok üniversite akademik kadrodan yoksun. Bir çoğunun (yeni açılanlar başta olmak üzere) rektörü bile yok. Bir öğretim görevlisi ilgi alanının dışındaki dersleare bile giriyor. Bir çok üniversite tabela üniversite olmanın dışına çıkamamış... neden çünkü gerekli alt yapı eksiklikleri var. Bir çok üniversitede gerekli olmasına rağmen laboratuvar bile yok. yani öğrencilere sadece kitaptaki eğitim veriliyor çok kısır bir eğitim süreci sonunda gençler üniversiteden mezun ediliyor.
Seçim yatırımı için AKP hükümeti 15 ilde üniversite açtı. Bu yeni açılan üniversitelerin fakülteleri iç içe. fiziki anlamda yetersizliklerin yanı sıra eğitim anlamında da eksiklikler taşıyor. Ben bunlara tabela üniversitesi diyorum. Çünkü sadece tabela var. Başka bir şey yok...
Bence de yeni üniversiteler bu anlamda liseden farksız. Zira bir üniversite kurmak kolay kı? Ama hükümet ilin şartlarını göz önünde bulundurmadan, alt yapısı kurmadan hooopp bir üniversite kuruyor. Ya burda yetişenler...
İnsanların geleceği ile oynanıyor.
aykudgöksun
25.02.2007, 13:43
Eylemler , çalışmalar olarak YÖK yapısına bende karşıyım ama YÖK kaldırılsa akademik atama işlemleri hangi kurum tarafından yapılacak.Asıl söylemek istediğim siyasi eller , kadrolaşma A partinin adamı B partinin adamı durumları mevcut haline göre çok daha artmazmı.
can yök'ün yaptığı atama görevini hükümet üstlenirse çok daha kötü bir ortamlar karşılaşacağız o ayrı bir konu.ama kötünün iyisi diye de YÖK gibi bir kurumu desteklemek mantıksız..ama şu an ankara hukuk gibi cumhuriyetin ilk fakültelerinden olan içinden bir çok devrimci bir çok siyasetçi ve sağlam hukukçu çıkaran okulun dekanı bile 80 sonrası gelen ve asıl geldiği belli olmayan bir insan.yani demem o ki diğer fakülteleri geçtim bu ülke için çok önemli fakültelerimizin bile yönetici kadrosu çok sağlıklı değil.YÖK'ün üniversite eğitimlerini bilimsel yoldan çıkarıp tek tipleştirme üzerine kurulu mekanlar haline getirmesi de durumun ne kadar vahim olduğunu gösteriyor.saygılar..