Orijinalini görmek için tıklayınız : ..seytan tiplemesinin sol kasinda zülfikar

sun
26.02.2007, 10:20
bu diziye ilk kez baktim ,cocugum "anne bu da mi Hz.Ali ama bu cok cirkin"demezse fark etmeyecektim.Hz.Ali'yi ve aleviligi simdiden ögrettigimden 5 yasinda olmasina ragmen bilgisi olusmaya basladi.Asagidaki linkte yakindan resmi büyütüp de bakarsaniz ki ben cep telefonunda cekip cogalttim diziyi izleyenlerinde dikkatini cekmek icin ,seytan rolunde olan oyuncunun sol kasi üzerinde zülfikar resmi bulunuyor,...Verecek cevap bulamadim evet zülfikar resmi dizi de ve kötü adamin kasindaydi,..acaba ben mi yaniliyorum diye cogalttim resmini de hayir yanilmiyordum,..
yorum bulamadim;...

http://makarnachi.blogcu.com/1387615/

link acilmaya bilir kopyala yapistirla bakabilirsiniz selena toplandi da adli bölüm

pınar_86
26.02.2007, 11:46
Sanki evet var gibi.banada dikkatli bakınca var gibi geldi.çok kötü bir durum.eğer bu gördüğüm doğruysa çok ahlaksızca ama sizin çocuğunuz iyi farketmiş bunu en doğrusunu onlar bilir bence.eğer var dediyse vardır.

Ama kopyala yapıştır yapılmalı linkten çünkü ancak o zaman belli oluyor.

Zahir
26.02.2007, 11:55
Pek fark edilmiyo. Benzetilmiş olabilir. Bence böyle bir dizide şeytan tiplemesinde Aleviler için bir simge olan zülfükar kılcının kullanılmayacağını, kullanıldığında nasıl bir tepki ile karşılaşılacağını senarist ve oyuncular bilir.

Daha doğrusu inanç bazında kötülüğe (şeytana) her hangi bir kimliği yada inancı sembolize demessiniz. Çünkü bütün inançların ortak kanısı şeytanın kötülük taşıyan bir olgu olması yönündedir.

ankh
26.02.2007, 12:15
[QUOTE=Zahir;366991]Pek fark edilmiyo. Benzetilmiş olabilir. Bence böyle bir dizide şeytan tiplemesinde Aleviler için bir simge olan zülfükar kılcının kullanılmayacağını, kullanıldığında nasıl bir tepki ile karşılaşılacağını senarist ve oyuncular bilir.

Malesef bilmiyorlar demekki yada yanlız çocukların izleyeceğini düşünüp haraket ediyorlar sizi tebrik ediyorum ve çocuğunuzu da anlından öpüyorum

Nesimi
26.02.2007, 12:46
Bu zülfikar değil ejderha dili gibi bişey. Bu tarz işlerle uğraşacağımıza daha somut daha gerçekçi işler var onlara kafa yoralım. Açıkca Aleviliğe hakaret edenler var onlara karşı olmamız daha faydalı olur.

mesela Okullardan Din derslerinin kaldırılması için çaba harcayalım...

lion12
26.02.2007, 13:49
Ben art niyetli bir şekilde yapılmış olabileceğine inanmıyorum.Zaten şekilde ondan ziyade uydurma bir çiziğe benziyor ve de o güzel imamımıza şeytan yakıştırması yapacak bir kişi(haşa)bunun vebalini asla veremeyeceğini bilir...Saygılar!

sausen
26.02.2007, 13:58
Merhaba Canlar,

Ben bu durumu araştırmak istiyorum. Setlerde çalışan arkadaşlarım var o figürün hangi amaçla çizildiğini öğrenmeye çalışacağım...

mustyy
26.02.2007, 14:32
walla ark.lar ben zülfikara benzetemedim yaa başka herşeye benziyo ama zülfikara benzemiyo.......

pirayem
26.02.2007, 15:03
Arkadaşlar Zülfikara benziyor gibi görünüyor ama Zülfikar daha eğimli bu şakağa çizilmiş ve kuyruğu olan ejderhaya benziyor.