Orijinalini görmek için tıklayınız : 23 Temmuz 1915'te Diyarbakır'ın Hızırilyas Köyü'nde katliam

pınar_86
26.02.2007, 12:08
Ermenilerin 23 Temmuz 1915'te Diyarbakır'ın Hızırilyas Köyü'nde yaptığı katliyamın görüntülerini izledim bugün.orada 60 çocuk 100 lerce kadınımz tabi bir sürü erkeğimizde katledilmişti bunu çeken kameramanın ağlaması beni dahada üzdü.Bu nedenle bu topiği bugün açma gereği duydum.konu hakkında yorumlarınızı ve bildiklerini paylaşırsınız umarım.teşşekürler.

Ermeni Sorunu, Osmanlı Devleti'nin çöküş ve parçalanma döneminde, bütün Hıristiyan azınlıkların ayaklanmalarında olduğu gibi bir iç olay olarak başlamış, Avrupa'nın olaya karışmasıyla dış sorun durumuna gelmiştir. Bu olayda da diğer olaylarda olduğu gibi Rusya, İngiltere ve Fransa'nın etkilerini görmekteyiz. Bu nedenle üç devletin Osmanlı Devleti üzerindeki çıkarlarını görmek gerekir.

Güney Doğu Anadolu'yu işgal eden Fransızlar, burada Ermenilerden polis teşkilatı kurdular. Ermeniler, Türklere zulüm ve hakaretlere başladılar. Türk polisi ve jandarması, serbest çalışmasın diye Fransız komutanların emrine verildi. Ermenilerin her çeşit hakaret ve onur kırıcı davranışlarına göz yumulunca Antep, Urfa, Maraş halkı ayaklandı ve Fransızlara karşı kahramanlık örneği yarattılar. 1921 yılında II. İnönü Zaferi'nden sonra Fransız politikası değişti ve Sakarya Zaferi'nden sonra da 20 Ekim 1921 tarihinde Ankara'da Türk-Fransız antlaşması imzalandı. Fransa, her iki tarafın elinde kalan topraklarda genel af ilan edileceği hükmünü kabul ettirerek, suçlu Ermeniler lehine son kozunu kullandı.
haberin kaynağı:http://www.bulutlarinulkesi.com/thread.php?postid=55548

tabi bu olaylar olmadan bizim topraklarımızda rahat içinde yaşayan ermeniler ne hakla bilmem bizim insanlarımızı katlettiler.

pınar_86
26.02.2007, 12:12
Bu tarihten bir resim tabiki durumu anlatmaya yetersiz kalıyor.Bu olaylar elbette tüm ermenilerin üstüne yüklenmemeli burada sadece tarihi bir hatırlayalım istedim.bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.

janisary
26.02.2007, 16:23
pınar çok güzel bi konuya değinmişsin
ben gecen bi mesaj yazdım bu konuya vurgu yapmak için .ırkçılık yaptın dıye kırmızı kart aldım yonetimden..aman dikkat et kendine :D:D

çok sağol güzel paylaşım

gerilla2147
01.03.2007, 00:05
aslında yazdığın şeylerin bazıları veya hepside doğru olabilir bazı ermeni çeteleri bölgede yaşayan halkın üzerine gitmiş bazılarını öldürmüştür. fakat bu hep bööyle gitmemiştir. bu çetelerin böyle yapmasından sonra osmanlı askeri ve bölgede yaşayan halk hıncını ermeni halkından çıkarmaya başlamış ve ermeni çetelerinin yaptığının belkide çok daha kötüsünü bizim halkımız yapmış zaten sonrasını biliyorsunuz yapılan bu katliamlardan sonra 1915te ermeni tehcir yasasıyla türkiye ve kürdistanda yaşayan ermenilerin büyük bir çoğunluğu göç ettirilmiş(ben bu sorunu işin canlı tanıklarıyla konuştum)

arkacan
05.03.2007, 15:25
aslında yazdığın şeylerin bazıları veya hepside doğru olabilir bazı ermeni çeteleri bölgede yaşayan halkın üzerine gitmiş bazılarını öldürmüştür. fakat bu hep bööyle gitmemiştir. bu çetelerin böyle yapmasından sonra osmanlı askeri ve bölgede yaşayan halk hıncını ermeni halkından çıkarmaya başlamış ve ermeni çetelerinin yaptığının belkide çok daha kötüsünü bizim halkımız yapmış zaten sonrasını biliyorsunuz yapılan bu katliamlardan sonra 1915te ermeni tehcir yasasıyla türkiye ve kürdistanda yaşayan ermenilerin büyük bir çoğunluğu göç ettirilmiş(ben bu sorunu işin canlı tanıklarıyla konuştum)

Nasıl da görmüş gibi anlatıyorsun.

husnu0644
07.03.2007, 17:48

istersen birde ermenileri haklı çıkarsaydın

ÇaKıL
11.03.2007, 00:18
pınar çok güzel bi konuya değinmişsin
ben gecen bi mesaj yazdım bu konuya vurgu yapmak için .ırkçılık yaptın dıye kırmızı kart aldım yonetimden..aman dikkat et kendine :D:D

çok sağol güzel paylaşım

Hangi konuya vurgu yaptın anlamadım yazdığın yazıları okudum ama ırkçılık değil faşistlikle suçlasalar yeriydi.

janisary
11.01.2008, 10:41
dostum ırkçılıkta faşistlikte aynı kapıya çıkar sonuçta ..ve yine sonuçta beni haksız gösterdiler. hemde buyuk dedelerimin ermeni çetecile tarafından katledildiğini bildiğim halde böyle bi şeyle suçlanmak inan beni çok kırmıştı