Orijinalini görmek için tıklayınız : Başbakan Siz Olsaydınız....

taner51
28.02.2007, 10:42
Evet arkadaşlar eğer başbakan olsaydınız ve her yetki sizde toplansaydı ne yapardınız...

Zahir
28.02.2007, 11:08
Bütün Camileri, Kuran Kurslarını, Müftülükleri, Diyanet İşleri Başkanlığını, İmam Hatip Liselerini, Kiliseleri, Sinegogları, Cem Evlerini..... Hepsini hemen kapattırırdım... Piyasadaki Bütün Yazılmış Kuranı, İncili, Tevratı toplattırırdım.

celik6060
28.02.2007, 11:13
her şeyden öncee çevremdeki fakir insanları unutmamak gerekir. ne olursam oluyum yardım ederim

munzur_62
28.02.2007, 11:26
İzmir vergisiz bölge olurdu
Sakaryaya 100 bin kişilik ünüversite yaptırırdım
Edirne türkiyenin sağlık üssü olurdu
:14: :14: :14:

Demokrat
28.02.2007, 18:07
O kadar cok sey varki duzeltecek. Once nereden baslayacagima karar verir ona gore bir program hazirlardim.....

Ilk olarak egitim sistemine el atardim...

Adam
28.02.2007, 18:14
ilk önce başbakan olmanın padişah, şah veya diktatör algılanmasını halkımızın beyinlerinden nasıl silinir onu düşünür ve ona göre hareket ederdim.

Haydaryiğit
28.02.2007, 18:48
Bana kalsa;yavaş yavaş sağlık ve eğitim sistemini tüm halk için eşit bir hale getirir,daha sonra bu alanları ücretsiz bir hale getirmeye çalışırdım.Diyaneti kapatır.Onun yerine Kültür Bakanlığı adıyla kendi kültürlerimizi ve dinimizle ilgili sadece gerekli bilgileri anlatan bir alan açtırırdım.Asgari ücreti bayağı yükseltmeye çalışırdım.Adam gibi başkente şöyle çok büyük bir üniverste açardım başkente ve başkenti resmen bir öğrenci şehiri yapardım.
Emperyalist ülkelere olan boçlarımzı kapatmaya çalışır...kendii sanayilerimizi açmaya çalışır ve kendi kendimize ayakta durmaya çalışışan bir ülke olmaya uğraşırdım,bunları yapan bir başbakanı da halkımızın yanlız bırakmayacağına da eminim..

Sevgi_2420
28.02.2007, 19:09
Heralde Yeni bir Türkiye planı oluştururdum yapılacak en ıyı ve köklü çözüm bu.

volkan gedik
28.02.2007, 19:22
Valla ilk olarak bir öss hazırlıkçısı olarak sistemde köklü bi değişiklik yapardım...

Daha sonra her mahallede hatta sokaklarda 2şer 3er tane olan camileri kapattırırdım; her mahalleye bi tane yeter...

Yoksul aileleri düzenli olarak maaşa bağlardım...

sanırım ılk olarak bunları yapardım daha sonrasıda gelırdı elbet...

serçeşme
03.03.2007, 10:12
ben önce dokunulmazlığı kaldırırdım.düşünce özgürlüğünü ğetirirdim ve sonra halkımın ihtiyaçları doğrultusunda ;her ilde güvenilir yoldaşlar belirleyerek sorunların bana iletilmesini isterdim.tıpkı denizker,mahirler,yusuflar gibiiiiiii...............................

azel24
03.03.2007, 10:47
Bütün Camileri, Kuran Kurslarını, Müftülükleri, Diyanet İşleri Başkanlığını, İmam Hatip Liselerini, Kiliseleri, Sinegogları, Cem Evlerini..... Hepsini hemen kapattırırdım... Piyasadaki Bütün Yazılmış Kuranı, İncili, Tevratı toplattırırdım.

kimsenin dini inancına karışmazdım böyle saydığınız yerleri kapatıp insanların din özğürlüğüne darbe yapmazdım iyiki başbakan olmamışsınız:thumbup1: ve bence olmayında olur mu:no: :no: :no:

insanlar kardeş
03.03.2007, 22:53
sevgili canlar
Şüphesiz Sayın Moralis'in yaptığını yapardım.
Ama inanın neye mal olursa olsun.
Saygılarımla...

Gülom
03.03.2007, 23:37
Diyaneti kaldirir, okular yapardim...rusveti kaldirirdim (gerci biraz imkansiz gibi)

esme
12.07.2007, 18:41
hiç vakit kaybetmeden kadrolarımı gerçek demokratlardan oluşturur ve faili mechullerin dosyalarını hemen açtırırdım çünkü geçmişiyle yüzleşmeyen ve hesabını vermeyen bir halk asla iflah olamaz.adi suçlular hariç af çıkartırdım.

araknafobia
12.07.2007, 18:46
her iş görüldüğü gibi değildir ama ben ilk olarak şuan başbakan olsam şu özelleştirmelerin iptali için elimden geleni yapardım ...
eğitimin bozuk olduğu ülkede neler yapabileceğimi düşnürdüm ..hedef koyarak okullarda ki müfredatları baştan sona değiştirtirdim ...
ab ye bu ülkenin girmesini istemz karşı çıakrdım ...

aytek
12.07.2007, 18:55
Evet arkadaşlar eğer başbakan olsaydınız ve her yetki sizde toplansaydı ne yapardınız...

* % 10 barajını kaldırırdım!
* Tiyatro, sinema, sanat evleri vb özel sanat girişimlerden alınan vergileri kaldırırdım!
* Dokunulmazlıkları kaldırırdım!
* Kaset, kitap ,flim vb yayınlardan alınan vergileri kaldırırdım!
* Milletvekillerine katıldıkları oturum başına düşük bir ücret verirdim! Kazandıkları sosyal hakları kısıtlardım!
* İmam Hatipleri sadece varolan camiilerin imam ve hatip ihtiyacını karşılayacak kadar sınırlar ve kız öğrencilerin bu okullarda okumasını yasaklardım!
* KENAN EVREN ve Tayfasını YARGILATIRDIM! ( En çok bundan zevk alıcam sanırım)
* Anayasayı ve hukuk sistemini baştan aşağıya değiştirirdim!
* Genel seçimlerden önce adayların halk tarafından belirlenmesini sağlayan seçim sistemini getirirdim!
* Profosyonel bakanlık dönemini başlatırdım!
* Askerin yetkilerini sınırlar, sosyal imkanlarını azaltırdım!
* Diyanet işlerini kapatırdım!
* Partilere her seçimden önce verilen paraları en aza çekerdim!
* Vergi sistemini,oransal olarak, zenginden çok fakirden az olarak değiştirirdim!
* Her öğrenciyi üniversiteye yönlendiren eğitim sistemini değiştirirdim!
* Üniversite hocaları için yıllık yapılması zorunlu makale, yayın, seminer vb zorunluluklar getirirdim! Bu sınırı bir sayıyla belirler, yapmayan hocanın üniversite ile ilişkisini keserdim!
* İlköğretim ve lise okulları, din ve edebiyat kitaplarının içeriklerini değiştirirdim!
* Bir kişinin 10 tane televizyon kanalı, 5 tane gazeteye sahip olmasını engeller, bir kişini sadece bir yayın aracına sahip olmasını sağlardım!
* Her iş yerinin ( özel veya devlet) özürlü birini çalıştırmasını zorunlu hale getirirdim!
* KYOTO yu imzalardım!
* İncirliği kapatırdım!
* Cami,kilise vb dini mekanların bedava su,elektrik kullanmasını engeller bunu okullar için hayata geçirirdim!
* ...
* ...
* ...
Çok işim var sanırım...
Saygılar

atas
12.07.2007, 19:06
ülke öyle bir haldeki ilk iş olarak yerime birini tayin eder sonrada istifa ederdim beni aşar bunları düzeltmek.

pazarcıklı
12.07.2007, 19:23
yapılacak çok şey var elbette ki ama en azından ilk olarak, insanların inancını ve düşüncelerini özgürce yaşaması için ne gerekiyorsa yapardım...başımıza ne geliyorsa ayrımdan, ikilikten geliyor hep bu yüzden geri kaldık, hep bu yüzden bitmedi kavgalarımız...insanların kardeşçe, beraber yaşadığı bir ülke için uğraşırdım... sanırım bu sağlanırsa, diğer sorunlarıda çok daha rahat çözebiliriz:wink: ...

Akgüney
12.07.2007, 19:23
sosyalist bi ülke yaratmak icin hemen kollari sivardim