Orijinalini görmek için tıklayınız : Iste bizim Alevi Erbakan'lar

Gülom
01.03.2007, 01:58
İşte bizim Alevi Erbakan'lar

Adı dede yumruklayarak "Boksör Hıdır"a çıkan AABF ikinci başkanı Hıdır Temel ve ailesi Alevi ulusu Hubyar Sultan'ın ismini deterjan markası olarak kullanmak için "Türk Patent Enstitüsü"ne baş vurdu!

Söylevde keskin solcudurlar bizim Alevi Erbakanlar. Ama çıkarları gereği MHP'lilerle müsahip olurlar. Hacı Bektaş Dergahı için "Halka verilsin" kampanyası düzenlerler ama öte yandan Hubyar Sultan Tekke'sini ele geçirip "aile malı" yapmak için AKP'lerle baş başa yemek yerler, oyunlarına karşı çıkan köylüleri mahkemeye verirler. Alevilik adına şirket kurarlar, Cem'de secdeye gelip "ya Ali" derler dışarı çıktıklarında "bizim Arap Ali ile bir alakamız yok" derler... İşte böyle bir şeydir bizim Alevi Erbakanlar.
[B]
Kılıktan kılığa girerler.
Ötekilerle aralarındaki fark, onlar "sağcı" bizimkiler "solcu" Erbakanlar....

Deterjan markası olacak

Yapılan resmi başvuru kabul edilirse Temel ailesi, Hubyar Sultan markasını deterjandan cilaya, kozmetikten tütüne her türlü mal ve hizmet ticaretinde kullanabilecek. Aile, "Bu bizim en doğal hakkımız. Akrabalığımızı belgelerle ispatlayabiliriz" iddiasında bulundu.

Marka değil sosyal olgu

Temel ailesinin bu girişimine diğer Aleviler itiraz etti. Hubyar Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu "Hubyar Sultan Alevi inanç merkezinin adıdır. Bir marka değil sosyal bir olgudur. Kesinlikle bir kişi ya da kurum adına tescil edilemez" dedí

Hubyar markası Alevileri kızdırdı

Tokatlı Temel ailesi Alevilerin kutsal kabul ettiği Hubyar Sultan'ı marka haline getirmek için girişimde bulundu. Hubyar Alevi Kültür Derneği Başkanı, "Sosyal olgudur" diye karşı çıktı.
Alevi inancının önde gelen temsilcilerinden 'Hubyar Sultan' marka olma yolunda. Tokat'taki Alevi dergâhına ismini veren Hubyar Sultan'ın torunları olduğunu iddia eden Temel ailesi, Türkiye Patent Enstitüsü'ne başvurarak 'Hubyar' isminin adlarına marka olarak tescil edilmesini istedi. Türk Patent Enstitüsü başvuruyu kabul ederse Hubyar ismi, arap sabunundan cilaya, doğum kontrol hapından süt sağma makinesine kadar çeşitli ürünlerin markası olarak kullanılabilecek.

Atamın ismi dedi; marka istedi
Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Hubyar köyünde yaşayan Hıdır Temel, "atalarımın ismi" dediği Hubyar'ın lisansını almak için Türk Patent Enstitüsü'ne başvurdu. Ancak Hıdır Temel'in başvurusu Aleviler'in tepkisine neden oldu. Çünkü, Enstitü'nün başvuruyu kabul etmesi halinde Temel, Aleviler'in kutsal gördüğü Hubyar Sultan'ın ismini her türlü mal ve hizmet ticaretinde kullanabilecek. Böylece, Hubyar ismi ile temizlik, kozmetik, cila, mobilya, ilaç, giysi, maden, mutfak eşyaları, sanayi, aydınlatma, otomobil, ateşli silahlar, deri, dantel ve nakış, bira, şarap, tütün üretilip satılabilecek.

Bir kişiye tescil edilemez
Hıdır Temel'le beraber başvuruda bulunan Arslan Temel SABAH'ın sorusu üzerine, Hubyar Derviş'in torunu olduğunu belirterek, "Atalarımın ismi üzerinde hak talep etmem kadar doğal bir şey olamaz. Bunu belgelerle ispat edebilecek durumdayım" diyerek girişimini haklı olduğunu savundu. Alevi inancının temsilcilerinden Hubyar Sultan'dan ismini alan Hubyar köylüleri ise isimlerinin bir kişiye tescil edilemeyeceğini savunarak, başvuruya itiraz etti. "Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı" Ali Kenanoğlu, 'Hubyar'ın bir marka değil "sosyal bir olgu" olduğunu vurguladı.

Hubyar Türbesi tescil edildi

Hubyar Sultan'ın doğdukları köye ismini verdiğine dikkat çeken Kenanoğlu, "Hubyar Sultan Alevi inanç merkezinin adıdır. Hubyar köyünde bulunan türbede Hubyar Sultan yatar, bu inancımız açısından önemlidir, adına kitaplar yazılmıştır. Bu isim kesinlikle bir kişi ya da kurum adına tescil edilemez" dedi. Hubyar türbesinin de Kültür Bakanlığı'nca Kültür Varlığı olarak tescil edildiğine dikkat çeken Dernek Başkanı Ali Kenanoğlu, aynı zamanda Hubyar ismiyle kurulmuş tüzel kişilikler bulunduğunu, yüzlerce kişinin doğum yeri olarak kimliklerinde Hubyar yazdığını belirtti.

16. yüzyılda yaşamış önder
Hubyar Sultan, Hacı Bektaşı Veli gibi 16'ncı yüzyılda yaşamış Alevi inancının önderlerinden biri. Celali isyanları döneminde bugün türbesinin de bulunduğu Tokat Almus-Hubyar köyüne yerleşen Hubyar Sultan için her yıl binlerce insan köye gidip kurban kesiyor. Özellikle hastalık, sakatlık tedavisi ve çocuk istemek için Hubyar'a dua ediliyor. Hubyar Sultan'la ilgili inanılmaz kerametler bulunuyor. Bunlar, Hubyar Sultan'ın kızgın fırına atılıp belirli bir süre sonra fırından sakalı buz tutmuş bir vaziyette yanında bir çocukla ve çocuğun elinde de çiçekle çıkması, küçük bir kazandan 40 bin orduyu doyurması, bir avuç toprakla denizi kurutması ve denizin üzerinden yürüyerek geçmesi şeklinde. Bugün Hubyar Sultan'ın torunları Tokat-Sivas-Amasya-Çorum illerinde dedelik yapıyor.

Alevilerden AKP'ye saz
Alevi kesimin önde gelen ozanlarından Musa Eroğlu, Hubyar Ocağı'nın kapatılmasını önleyen AKP Çorum Milletvekili Agâh Kafkas'a teşekkür için sazını hediye etti. Avrupa Alevi Federasyonu 2. Başkanı Hıdır Temel'in de katıldığı bu yemek kimi alevi örgütlerinin tepkisini çekmişti.

Nergis Demirkaya Ankara

SABAH - 17/02/2007 - Hubyar markası Alevileri kızdırdı , SABAH - 17/02/2007 - 16. yüzyılda yaşamış önder

Kaynak:http://www.aleviyolu.net/2007/02/ite-bizim-alevi-erbakanlar.html

Hüseyin69
01.03.2007, 02:02
[B]Alevilerden AKP'ye saz
Alevi kesimin önde gelen ozanlarından Musa Eroğlu, Hubyar Ocağı'nın kapatılmasını önleyen AKP Çorum Milletvekili Agâh Kafkas'a teşekkür için sazını hediye etti. Avrupa Alevi Federasyonu 2. Başkanı Hıdır Temel'in de katıldığı bu yemek kimi alevi örgütlerinin tepkisini çekmişti.

iste baskalarinin seyiyi ile gerdege girmenin bir göstergesi,
ben musa eroglunu akilli bilirdim dostu düsmani ayirabilecek kapasitede sanirdim halende öyle saniyor ve haberin yanlis olmasini asilsiz olmasini umuyorum

simdilik hayirli olsun demekten baska bir söz aklima gelmiyor

Gülom
01.03.2007, 02:13
iste baskalarinin seyiyi ile gerdege girmenin bir göstergesi,
ben musa eroglunu akilli bilirdim dostu düsmani ayirabilecek kapasitede sanirdim halende öyle saniyor ve haberin yanlis olmasini asilsiz olmasini umuyorum

simdilik hayirli olsun demekten baska bir söz aklima gelmiyor

Herhalde dogru kardes. Musa Eroglu bunu yaptiktan sonra, bazi cahil kesimden ne beklersin? Iste bizimkiler boyle, AKP Ocagi kapatmamis diye, yag cekiyor. Halbuki kapatmamasi gorevidir, kapatacak bir nedeni yok (herhalde). Buna bakarak simdi bu partiye oy verende olur.

Saygilarimla

adige_46
12.03.2007, 16:29
bunlarda mı inançları siyasete alet ediyorlar :D

ernic 45
12.03.2007, 16:56
ne güzel bir akp partili kapatilmasini engeliyorsa tabiki tesekür edilmeli musa erogluda saz hediye etmis bunuda anlamayacak birsey varmi önlemis akp partili tabiki tsk edilir iyikin kapatmamis hüseyin kardes bunu anlamak kolay selam

platonika
21.03.2007, 20:58
evet bu konuda tsk edılmelı.cem evlerını kaldıran basbakanda tanıdık mılletvekılı guzel sey yapmıs arkadaslar.

Gülom
22.03.2007, 00:45
evet bu konuda tsk edılmelı.cem evlerını kaldıran basbakanda tanıdık mılletvekılı guzel sey yapmıs arkadaslar.

Dogru soyluyonda, kapatilanlara birlik olarak karsi cikmamiz lazim, ama kapatmak istemiyenlerede yag cekmemiz gerekmiyor. Bunlar bunu bizi sevdikleri icin degil, oy icin yapiyorlar. Aslinda onemli olan buna kanmayip oyumuzu vermek.

Saygilarimla

Felhan
22.03.2007, 00:56
"Ben Alevilerin Basbakani degilim" diyen gürcü erdoganadzenin milletvekilinin yaptigi iylik olmaz olsun, seçim dönemi yaklastiya kivirmaya basladi gene yobazlar. Kanmayin bu adilere, bugün sazini veren yarin oyunu verir.
Allah bizi içimizdeki sinsi düsmanlardan korusun, digerlerini zaten biliyoruz.

Nesimi
22.03.2007, 01:37
"Ben Alevilerin Basbakani degilim" diyen gürcü erdoganadzenin milletvekilinin yaptigi iylik olmaz olsun, seçim dönemi yaklastiya kivirmaya basladi gene yobazlar. Kanmayin bu adilere, bugün sazini veren yarin oyunu verir.
Allah bizi içimizdeki sinsi düsmanlardan korusun, digerlerini zaten biliyoruz.

İnsanları mensup olduğu ırka göre değerlendirmen oldukça yanlış ben AKPli değilim ancak Tayyip Erdoğanın Gürcü kimliğini ön plana çıkartıp onu lekelemek istemen ve milliyetçilik yapman insanlık suçudur.

insanlar kardeş
22.03.2007, 01:40
Beş parmağın beşi bir değil.
Her parmağın marifeti aynası olur!

Yine karlar yağdı gönül dağıma
Kime nesöyleyim
Kime ne diyim.

Nede güzel söylerdi Musa Eroğlu !!!

saygılarımla....

Gülom
22.03.2007, 02:18
İnsanları mensup olduğu ırka göre değerlendirmen oldukça yanlış ben AKPli değilim ancak Tayyip Erdoğanın Gürcü kimliğini ön plana çıkartıp onu lekelemek istemen ve milliyetçilik yapman insanlık suçudur.

Bence bu anlamda dememistir bu arkadas. Bir insanin bir irkta oldugunu soylemekle irkci olman gerekmiyor, tabi bence..

Saygilarimla

Nesimi
22.03.2007, 10:59
Bence bu anlamda dememistir bu arkadas. Bir insanin bir irkta oldugunu soylemekle irkci olman gerekmiyor, tabi bence..

Saygilarimla

O kişinin ne demek istediğini anladım adaptasyona girme nedenide milliyetçilik yapmasıydı. Huylu huyundan vazgeçmez.

Tayyip Erdoğanın üzerine gitmek için birde Gürcülük olayını ön plana sürüyorlar. Bu işinayrı bir boyutu ancak AKP ve Tayyip Erdoğanın Aleviliğe bakış açısı hiç hoş değil. Musa Eroğlunun saz hediye etmesi olumlu bir adıma atmak adına yapılmıştır eminim. Ancak bunu yapması gerekmiyordu Misal bir parti başta olsa "Cami"lerin kapatılmasını engellese gidip o partiye Kur'an hediye etmeleri gerekmiyor. Devletin görevi vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılamaktır bu yüzden insanların sevgi gösterisi yapmasına gerek yok.

Gülom
24.03.2007, 04:54
O kişinin ne demek istediğini anladım adaptasyona girme nedenide milliyetçilik yapmasıydı. Huylu huyundan vazgeçmez.

Tayyip Erdoğanın üzerine gitmek için birde Gürcülük olayını ön plana sürüyorlar. Bu işinayrı bir boyutu ancak AKP ve Tayyip Erdoğanın Aleviliğe bakış açısı hiç hoş değil. Musa Eroğlunun saz hediye etmesi olumlu bir adıma atmak adına yapılmıştır eminim. Ancak bunu yapması gerekmiyordu Misal bir parti başta olsa "Cami"lerin kapatılmasını engellese gidip o partiye Kur'an hediye etmeleri gerekmiyor. Devletin görevi vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılamaktır bu yüzden insanların sevgi gösterisi yapmasına gerek yok.

Bu arkadasin nasil biri oldugunu bilmedigim icin, birsey soyleyemiyecegim. Bende bazen azar isitiyorum, o manada demedigim halde, ama soyledigim gibi, tanimiyorum, onun icin yorumsuzum bu konuda. Diger konularina katiliyorum, bencede devletin gorevidir, yag cekmen gerekmiyor, cunki boyle yapinca onlari hem simartiyorsun, hemde baskalarinin belkide oy vermesini sagliyorsundur.

Saygilarimla

cengiz35
24.03.2007, 07:41
bir alevinin akp gibi yobaz ve ikiyüzlü bir partiye oy verecegi aklimin ucundan gecmez,yolunu sasirip onlara oy veren alevidende kimseye hayir gelmez.
musa erogluna gelince,haber dogru ise yaptigi yanlis.

ONU®
24.03.2007, 11:04
Ben bir alevinin böyle bir hataya düşeceğine inanmıyorum.

Seçim yaklaştıkça yuvarlak ifadeler kullanmaya başladılar.Yobazların oyununa alet olmayalım.

Bugün sazını veren yarın oyunu verir.

Öyle olabilir maalesef ama ben bu davranışı Musa Eroğlu'na
yakıştıramadım.

AKP'nin bu icraatı da seçim öncesi alevilere hoş görünmekten başka bir şey değildir.

Gülom
26.03.2007, 21:24
Bence Musa Eroglu iyimserinde vermistir, cogumuzun oldugu gibi, davranisina katilmiyorum, ama fazla da elistirmemek lazim. Onemli olan Alevilerin oylarini almak icin ellerinde geleni yapip, bizim bazi iyimser Alevilerinde bunlara oy vermeleri. Vermezler demeyin, verenler vardir. Bilmiyorum hatirlayanlar varmi, zamaninda galiba Erbakan, Ehlibeyt diye bir dernek (galiba) kurdu, basinada bir Alevi dedesini koydu, hata bu dede bu partinin icindeydi. Hani bir dede bunu yapabiliyorsa, talipler yapmayacak diye bir sey yok bence.

Hüseyin69
04.06.2007, 21:01
ne güzel bir akp partili kapatilmasini engeliyorsa tabiki tesekür edilmeli musa erogluda saz hediye etmis bunuda anlamayacak birsey varmi önlemis akp partili tabiki tsk edilir iyikin kapatmamis hüseyin kardes bunu anlamak kolay selam

neyin tesekürünü yapiyorsunuz allah askina
adamlar yarin madimagi müze olmasi icin kollari sivasalar yine tesekürmü edeceksiniz kendinize gelin biraz yahu ne dir bu daginikliginiz sizin
güleyimmi aglayayimmi
dogru dürüst ya ciddi olun birseyler yazin yada
mizahi olun mizah bölümlerini kullanin