Orijinalini görmek için tıklayınız : Aleviliği Övmüyoruz...

EŞİTLİK PARTİSİ
01.03.2007, 16:35
Değerli Canlar...

Henüz iletişim teknolojisinin bu denli yaygın ve etkin olmadığı dönemlerde Alevilikle ilgili belli ölçülerde bu denli kesin görüş belirtmek olası olmayabilirdi ama artık bu gün sanırım tüm bilgilere ulaşıldığı gibi değerlendirmesinide rahat yapma imkanımız olduğundan Aleviliğin ne denli insanlık için kesin KURTULUŞ yolu olduğu gün gibi ortada.
Hal böyle olunca bir an için Alevilik dışına çıkıp şöyle bir karşılaştırma yaptığımızda insan iyiki Alevi doğmuş ve bu yaşam biçimini seçmişim demekten kendini alamıyor.
Tabi bildiğiniz üzere övmekle anlatmak arasındaki fark hayli belirgindir.
İşte artık bize göre Aleviliğin bu imkanlarımıza göre Alevi okulu olma yönünde günden güne gerek yöneticileriyle gerekse tüm katılımcılarıyla hızla ilerleyen ALEVİFORUM sitemiz bunun en önemli kanıtı.
Evet Alevi kültürümüzde alçak gönüllü olmak bir erdem olsada, bu değerlendirmeleri yapmakta gerekir diye düşünüyoruz.
Elbetteki bizler ''diğerleri...'' yaratmamak temel görevimiz ama diğerleri bilmekte görevimiz.
Bu yeterlimi kesinlikle hayır...daha siyasal yanını iktidara taşıyacağız... yine en önemli erdemlerimizden başka insanları bu doğru çizgiye taşıyacak ve nihayet geleceğe net insani, her türlü yaşanmış, başarılmış ilkeler ve kurumlar devretmek için durmadan yorulmadan çalışacağız.
İşte bu gün tekmili birden saldırı altında olan insanlık o zaman bir kıymetli sanaatçımızın dediği gibi insanlık kendi adına erecektir.
Peki bu yanlız bizim görevimiz mi...maalesef bizim görevimiz.
Bu gün artık bunu rahatlıkla belirtebiliriz.
Şu an görevim nedeniyle Türkiye özelinde mevcut yaşam kültürlerinin hemen hemen tamamıyla karşılaştım ve karşılaşmaya devam ediyorum ve bu gün için sonuç insanlığın bir bütün içerisimde bize acil ihtiyacı var...tabi bize en yakın Devrimci dostlara da.
Siz değerli Canların ve Dostların değişik yönleriyle anlattığı Alevilik toplum tarafından yeni yeni kavranmaya başlanmış...
Tabi insanların asırlardır bu düşünce sisteminden uzaklaştırılmış olmasının ne denli sorunları doğrduğunu en azından nüfusu iki milyara yaklaşan İslam alemi anlamaya başlıyor...
Tabi bu düşünce sistemini farklı amaçlara çekmeye çalışanlar yokmu, değişik çıkarlarına alet etmeye çalışanlar yokmu yada faşist bir anlayışla tek etnik kökene indirgemeye çalışanlar yokmu...elbette var ama sizlerinde gözlemlediği üzere bu nlayışların ömrü artık kısa oluyor...
Nedeni ise işte Aleviliğin ne denli etkin ve insani oluşundan kaynaklanıyor...
Şu bir kaç örnek bile Aleviliğin bölgesel bir anlayış değil evrensilliğinin kanıtı deilmi...
Niyetleri farklıda olsa,
-Tarihinde ilk kez ABD Hükümet raporlarına Aleviliğin geçmesi...
-AB nin sürekli Aleviliği, Avrupadaki Canların çalışması sonucu gündemde tutmak zorunda oluşu...
-Bize ulaşan bilgilere göre Pakistanda, Afganistanda, Mağrip bölgesinde nüans farklılıkları da olsa yavaş yavaş ALEVİLİĞİN telafuz edilmeye başlanması...
İşte bu örneklerde gösteriyor ki Alevilik salt ANADOLU'ya özgü bir anlayış yada dini ağırlıklı bir oluşum değil...
Ve nihayet DEDELERİMZİN tekrarladığı ezelde vardık, ebede kadarda var olacağız sürekli hatırlatmaları ne kadar önemli...
Saygı ve Sevgilerimle

Bektaş ÇELEBİ

Zahir
02.03.2007, 09:17
Sayın Abim;

Sizce Alevi inancı içerisinde Yaradan, İlah, Tanrı, Allah kavramı varmıdır???

EŞİTLİK PARTİSİ
02.03.2007, 20:20
Sevgili Zahir...

Elbette var...tabiki bu güne değin Alevilik insanlığa öyle bir anlatılıdı ki, haşa haşa,
-Bunlar işte İslama sığınmış, Kerbela katliamından etkilenmiş Anadolunun kıyısında köşesinde yaşayan bir topluluk...
Ama bu gün bırakın TÜRKİYE yi tüm Dünyaya hükmeden bir anlayışa sahip olduğu anlaşılmıştır...
Böyle bir anlayış nasıl olurda,
-Allah,Din kavramını haşa ret eder...
Elbetteki çeşitli insan topluluklarında olduğu gibi ALEVİLİK te çeşitli etnik ve dini yorumlama şekilleri vardır.
Zaten bize göre ALEVİLİK dini anlamda İslamın kendisi ve özüdür...
Bu gün artık İslam aleminde anlaşılmıştır ki eğer ALEVİ Anlayışından sapılmasaydı MÜSLÜMANLARIN bu denli IZDIRAP çekmesi olası değildi.
Dikkat ettiyseniz,TÜRKİYE dışından yayın yapan ve ALEVİ adı kullanılarak bu denli çok sayıda internet sitelerinin çokluğu bundan...
Bu sitelerin büyük çoğunluğu,İran,Suriye,Pakistan...kaynaklı.
Tabi hepsini kötü niyetli adletmek yanlış...
Saygı ve Sevgilerimle

Bektaş ÇELEBİ

Demokrat
03.03.2007, 02:28
Sayın Abim;

Sizce Alevi inancı içerisinde Yaradan, İlah, Tanrı, Allah kavramı varmıdır???

Bu tip kavramlarin Alevilikte olmadigini genelde asiri solcu kardeslerimiz soyluyor. Zira bu tip kavramlar Islami kokene sahip olan Alevilikte de vardir.

sausen
03.03.2007, 02:48
Konu güzel tartışmalar güzel ben dışardan izleyici olarak katılacağım bu konuya

D-e-v-r-i-m-c-i
03.03.2007, 05:41
sausen ben dayanamayıp malesef gireceğim bu konuya çünkü tam benlik. aynen katılıyorum. ne güzel ne ferah ve ne telkin edici şeyler yazmışsın.ve çok haklı olduğun bir nokta var...artık akşam yemeklerinde bile alevilik konuşuluyor.bir sünni olarak şunu net bir şekilde söyleyebilirimki : aleviliği bu ülkede alevi gençleri bir şablona oturtmuş ve gümbür gümbür gün saymaktadırlar.artık tek ağızdan şu partiye bu partiye oy verelim denilebilmekte ve dogmatik düşünceler terk i diyar edilebilmektedir.ben umutluyum...çünkü umut gerçekten fakirin emeği.açtığın konu ve çizdiğin iyimser tablo için tebrikler.tabi cümlelerin içinde.esenkalın...eyvallah...

Demokrat
09.03.2007, 02:46
sausen ben dayanamayıp malesef gireceğim bu konuya çünkü tam benlik. aynen katılıyorum. ne güzel ne ferah ve ne telkin edici şeyler yazmışsın.ve çok haklı olduğun bir nokta var...artık akşam yemeklerinde bile alevilik konuşuluyor.bir sünni olarak şunu net bir şekilde söyleyebilirimki : aleviliği bu ülkede alevi gençleri bir şablona oturtmuş ve gümbür gümbür gün saymaktadırlar.artık tek ağızdan şu partiye bu partiye oy verelim denilebilmekte ve dogmatik düşünceler terk i diyar edilebilmektedir.ben umutluyum...çünkü umut gerçekten fakirin emeği.açtığın konu ve çizdiğin iyimser tablo için tebrikler.tabi cümlelerin içinde.esenkalın...eyvallah...

Sayin D-e-v-r-i-m-c-i

Sizde gayet iyimser bir tablo ciziyorsunuz, ama sunu hatirlatmak istiyorumki Alevi gencleri dusundugunuz kadar organize hareket edememektedirler. Gonul isterki bir birlik beraberlik olsun fakat maalesef konjukturel yapi buna musaade etmiyor. Aleviler arasinda iyi bir orgutlenme olsa gercekten gelecekten bende daha umutlu olurdum.....

Saygilar

adige_46
10.03.2007, 14:05
yanlış ifadeler kullandığım için cevabımı siliyorum (teşekürler devrimci)

D-e-v-r-i-m-c-i
10.03.2007, 14:13
Forumu KariŞtirmayin Be

tepkini daha düzgün kelimelerle ortaya koysan eminim haklıyken hiçbir zaman haksız durumuna düşmezsin...bana tepki göstermediğini biliyorum ama kim olursa olsun sanırım biraz daha ehemmiyetli olmak lazım...esenkal dost...

adige_46
10.03.2007, 17:34
tepkini daha düzgün kelimelerle ortaya koysan eminim haklıyken hiçbir zaman haksız durumuna düşmezsin...bana tepki göstermediğini biliyorum ama kim olursa olsun sanırım biraz daha ehemmiyetli olmak lazım...esenkal dost...

hatamı hatırlattığın için teşekür ederim dostum

sausen
10.03.2007, 17:40
Merhaba Canlar,

Ben dayanamayıp konuya bir kaç şey yazmak istiyorum. Aslına bakarsanız bir döneme kadar bende kendi gençlerimizden şikayetçiydim. Ama başka toplumlar gördüm ve çok şükür dedim. Her toplumda kendi kültüründen uzaklaşmış insanlar olabilir. Ama şundan o kadar eminim ki biz son sıralarda geliyoruz. Ve bu mutluluk verici bir şey ben gençliğe güveniyorum. Ve gelecek için umutluyum...

sausen
10.03.2007, 17:41
yanlış ifadeler kullandığım için cevabımı siliyorum (teşekürler devrimci)

Merhaba Can uslubun gerçekten hiç hoş değil...

dus_sokagi
10.03.2007, 17:42
abi birakin ovelim yav her guzel sey ovulmeyi hakkeder anlatarak aciklayarak ovelim ve nekadar ovguye sayan bi olgu oldugunu anlatalim.duymak ve ogrenmek istiyen herkese.

EŞİTLİK PARTİSİ
27.01.2008, 11:57
Değerli Arkadaşlar...

İyiye iyi demek, KISKANÇLIKLARIN alabildiğine pompalandığı bir EĞİTİM düzeyinde çoğu insan.
Her şeyden TAHRİK oluyorlar,
-Başı açık BAYANDAN...
-Modern giyimli Hanımdan
-Bilgili arkadaşından
-Doğru hedefe yönelmiş siyasetten
Peki niye...?
Biraz düşünseler anlayacaklar da...
Özendikleri BEDAVACILIK sanırım buna el vermiyor...
Ama öğrenecekler...öğrenecekler...
Saygılarımla

Bektaş ÇELEBİ

Kuzey Egeli
27.01.2008, 13:04
Bütün insanlar şunu kesin bilmeliki:Dünyanın en hümanist,en akılcı,en insancıl,en mantıklı ve insan sevgisine dayanan tek inançtır.Bunu alevi olduğum için söylemiyorum.Hangi inançta var?Yarin yanagından başka herşey ortak.Bu düşünceyi günümüze uyarlarsak:eşit egitim hakkı,parasız egitim,parasız sağlık,milli gelirden eşit pay,sömürüye hayır.Bu örnekleri çoğalta biliriz.Hangi inanç kadınlarına aleviler kadar eşit gözle bakar.Art niyetsiz.Bir düşünün bakalım camide kadın erkek birlikte saf tutsun bakalım?Bizim cemlerimiz birlekte tutulur.Art niyetsiz.Biz hiç bir ibadetimizi korku için,cennet ümidi,cehennem korkusu için yapmayız.Soruyorum size özellikle erkeklere canlar:sizler huriler için hiç oruç tuttunuz mu?Böyle bir hayaliniz var mı?evet diyen çıkmaz.Hangi inanç incinsen de incitme der? Hangi inanç egitime alevilik kadar deger verir.Bugünkü öğretmenler mi?Öğrencisi alevi diye dayak atan kıt akıllılar mı?yada yedi aleviyi öldürdüğünde cennete gideceğini sanan o yobazlar mı?Bırak onların cenneti kan korar zaten .Gitmek istemem ben öyle yerlere.Canlar aslında çok şanslıyız.Dünyanın yakalayamadığı o güzel dünya sistemini ,biz doğuştan sahibiz,böyle bir kültüre dahil olmakla.

EŞİTLİK PARTİSİ
01.02.2008, 20:25
Sevgili Kuzey Egeli

Farklı bir açıdan dile getirdiğinz ALEVİLİK elbette yakın zamanda DÜŞÜNSEL anlamada İKTİDAR olacak...bunu hiç bir GÜÇ engelleyemez...
Bu artık DOSTLARI ve DÜŞMANLARI tarafından anlaşılmıştır...
Bilindiği üzere ALEVİLİĞİ bu güne taşıyan ATALARIMIZ tabiri caizse MASKELİ BALODA ŞEYTANLA DANS EDEREK...şeytanların MASKESİNİ indirmişlerdir...
Şimdi birileri ALEVİLİK peçesini yüzüne örtmeye çalışıyor ama...boş gayret...
O ŞEYTANİ yüzler BİR KEZ görüldümü UNUTULMAZ...
Sevgilerimle

Bektaş ÇELEBİ