Orijinalini görmek için tıklayınız : İnsan Zorluklarla Denenmektedir!
Allah Teala hür irade sahibi kıldığı insanları dünya hayatında bir takım bela ve musibetlerle denemektedir. Zira insanın gerçek yüzünün ve asıl mahiyetinin bilinmesi, ancak zorluklarla karşılaştığında mümkündür.
Elbette Allah insanın asıl mahiyetini bilmiyordu da, bu imtihanlar vesilesiyle bilmek istiyor demek istemiyoruz. İnsanın kendisine hüccetin tamamlanması için böyle imtihanların olması zorunludur.
Nitekim Allah Teala Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurmuştur: "Yoksa siz, Allah içinizden cihad edenlerle, sabredenleri deneyip bilmeden cennete gireceğinizi mi sandınız?"[1]
Yine şöyle buyurmuştur: "Muhakkak sizi biraz korku, biraz açlık ve mallardan, canlardan, ürünlerden biraz eksiltmekle deneriz, sabredenleri müjdele."[2]
Yine şöyle buyurmuştur: ".Biz sizi kötülük ve iyilikle deneyerek ne olduğunuzu ortaya çıkaracağız." [3]
Hz. İmam Hüseyin (a.s) Kerbela yolundaki menzillerin birine vardığında şöyle buyurdu: "Gerçekten insanların bir çoğu dünyanın kuludur; din ise dillerinde dolaşır. Geçimlerini sağladıkları müddetçe onu savunurlar, zorluklarla imtihan edildiklerinde dindarların azaldığını görürsün." [4]
Hz. Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Zenginlik ve rahatlık içerisinde olduğun için sevince kapılmamalısın. Bela ve fakirliğe uğradığında da üzülmemelisin. Zira altın ateşle denendiği gibi, mü'min de bela ile denenir." [5]
Ruh Ve İman Zorluklar Sayesinde Daha Da Kamilleşir
Hz. İmam Cafer Sadık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Bela ve zorluk mü'mine ziynet, akıllı birisine ise keramettir. Zira ancak zorlukla karşılaştığında sabredip direnirse, ona iman nispetini vermek doğru olur." [6]
Hz. Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Bir gün Cebrail (a.s) bana inerek şöyle dedi: "Ey Muhammed! Hak Teala sana selam ileterek şöyle buyurdu: "Ben, evliyamın benim likâmı sevmeleri için, yeryüzüne; dünyadaki her şeyi onlara acı kılmasını, onları üzmesini, sıkıştırmasını, ürkütmesini ve kendisinden kaçırmasını vahyettim. Gerçekten ben, dünyayı kendi dostlarıma hapis, düşmanlarıma ise cennet kılmışım." [7]
Yine o Hazret şöyle buyurmuştur: "Nasıl ki, bir anne çocuğunu sütle besliyorsa, Allah Teala da öylece mü'min kulunu belalarla besliyor."[8]
Yüce Allah, tabiat aleminin bir gereği olarak, dostlarının güzel ahlakla süslenmesini, ruhlarının olgunlaşmasını ve kamilleşmesini bu iniş ve çıkışlarda, hayatın acı yanlarını tatmada ve zorluklarla karşılaşmada karar vermiştir. Öyleyse, hayatın bütün iniş çıkışları, acı ve tatlı her yönü insanların kemale ulaşması için bir vesiledir. Açıktır ki, bu tür belalar, aslında bela olmayıp, bir ilahi lütuf ve keremdir. O halde, hayatın dar ve geniş geçitlerinden geçmemiz, bu uğurda sabredip çaba göstermemiz gerekir. Bu doğrultuda Allah'ın kâmil velileri ve insanlara her yönden örnek olan Hz. Resulullah (s.a.a) ve Ehl-i Beyt İmamları'nın izinden asla şaşmamalıyız.
Allah Teala İnsanları Zorluklarla İkaz Etmektedir
Allah Teala Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruyor: "Andolsun! Senden önceki toplumlara da peygamberler gönderdik ve dönsünler sızlasınlar diye, biz onları bir çok sıkıntılar, darlıklar ve zorluklarla yakalayıp cezalandırdık." [9]
Hz. Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Allah Teala'nın, peş peşe belaları ve zorlukları sana yağdırdığını gördüğünde bil ki, O, seni uyandırmak istemiştir."
Yine Hz. Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Allah, kullarının kötü amelleri çoğaldığında, tevbe etmek isteyenin tevbe etmesi, günahlardan kaçınmak isteyenin kaçınması ve uyarılmak isteyenin uyarılması için kullarını, hayır kapılarını kapatmakla, bereketlerin önünü kesmekle ve ürünlerini azaltmakla uyarır."
Açıktır ki, bu tür belalar da aslında bela olmayıp bir ilahi lütuf ve keremdir.
---------------------------------------------------------------------------------
[1]- Al-i İmran: 142 Ayet-i kerimede geçen "cihad" kelimesinin geniş bir anlamı vardır. İnsanın düşmanlarla savaşmasına cihad denildiği gibi, kötülüğe "Nefs-i Emmare'ye" karşı savaşmağa da cihad denir. Hatta ikinci kısım cihadın önemi daha fazla olduğundan Hz. Resulullah (s.a.a) ona "Cihad-ı Ekber" (büyük cihad) birincisine ise "Cihad-ı Asğer" (küçük cihad) ismini vermiştir.
[2]- Bakara: 155
[3]- Enbiya: 35
[4]- Bihar-ül Envar c. 44 s. 195
[5]- Bihar-ül Envar c. 14 s. 470, c. 5, s. 219, c. 25, s. 115
[6]- Bihar-ül Envar c. 67 s. 231
[7]- Bihar-ül Envar c. 81 s. 194
[8]- Bihar-ül Envar: c. 81 s. 195
[9]- En'am: 42
İşte dostlar yazıda da gördüğünüz üzere biz insanlar,Yüce yaratan Allah(c.c)tarafından denenmekteyiz.
insanlar kardeş 02.03.2007, 15:49 Irakt ,Bosnahersek.filistin,somali,viyetnam,afganistan daki ve daha sayamadığım nice halkları yaşlı kadın çoluk çocuk demeden nereye kadar sınama devam edecek.Mutluluk onlar için diğer taraftamı ?
saygılarımla...
bu denemenin sınavın sonucu zaten belli degilmi allah tarafından bilinmiyormu?
her şeyi yaratan herşeyi bilen allah bunun sonucunu bilmiyormu ki sınava tabi tutuyor ?
eger insanları göndermesindeki amac sınava tabi tutmak ise onları denemek ise bilindigi her sınavda kötü alan da olur bu bazen ögretmenin sucuda olabilir sınavı gecemeyenler nedenini allaha baglarsa bu durumda sonuc ne olacaktır ?
Irakt ,Bosnahersek.filistin,somali,viyetnam,afganistan daki ve daha sayamadığım nice halkları yaşlı kadın çoluk çocuk demeden nereye kadar sınama devam edecek.Mutluluk onlar için diğer taraftamı ?
saygılarımla...
Bunların herbiri imtihan.Buna iman etmemiz lazım.
Bunların herbiri imtihan.Buna iman etmemiz lazım.
yaşanan savaşlar haksız savaşlar eger imtihansa nasıl oluyorda bu imtahada hep tankı topu güclü olan emperyalist olanlar galip cıkıyor ? bişeyi yazarken biraz yere basmalı insan böyle havadan sudan boş argümanlara inananmak gercekten ilginç..
yaşanan savaşlar haksız savaşlar eger imtihansa nasıl oluyorda bu imtahada hep tankı topu güclü olan emperyalist olanlar galip cıkıyor ? bişeyi yazarken biraz yere basmalı insan böyle havadan sudan boş argümanlara inananmak gercekten ilginç..
İyi o zaman doğrusunu buyrun siz yazında sizden dinleyelim lütfen!
benim dogrum sizle tamamen zıt cünkü ben ateistim..
benim dogrum sizle tamamen zıt cünkü ben ateistim..
Ateist olmanız sizin hür iradenizle ve bağımsız bir şekilde aldığınız bir karar ve laik bir ülkede yaşıyoruz ve de size saygı duyarım.Ancak bakınız ki benim yazımı doğru bulmamışsınız ve de benim doğrum size zıt demişsiniz.Ben ise sizin doğrunuza saygı gösterdim.Ancak sizin yazdığınız yazıya birde bakmalı...
Bakın ben sizin ateist olduğunuza dair fikirlerinize saygı duyuyorum ama birde sizin dediklerinize bakın.İşte sizin de benim fikirlerime olan saygınız bu olsa gerek.
devrim69 02.03.2007, 16:20 Eğer biz sınava tabi tutuluyorsak o halde neden bazılarımıza kolay soru soruluyor bazılarımızada zor soru soruluyor.Kendi payıma bana hep zor soru soruluyor:taz: usandım ben bu sınav sisteminden:sas
Eğer biz sınava tabi tutuluyorsak o halde neden bazılarımıza kolay soru soruluyor bazılarımızada zor soru soruluyor.Kendi payıma bana hep zor soru soruluyor:taz: usandım ben bu sınav sisteminden:sas
Abla siz yaşınız itibari ile de bu hayatta bizlerden çok daha tecrübelisinizdir bu kesin ancak şunu bilmeli ki bu bir imtihan dünyası.Sadece dostlara bu mesajı hatırlatmak istedim.
İnsan zorlukla denenmekdedir yerine... İnsan kendisini deneyimleyerek Yaşamak istemekdedir eylem yapmak istemekdedir de diyrbiliriz
Mevlananın güzel bir yazısı var bu konuda
Gül o güzel kokuyu diken ile hoş geçindiği için kazandı.
Bu hakikati gülden de işit. Bak, o ne diyor:
-Dikenle beraber bulunduğum için neden gama düşeyim,
neden kendimi kedere salayım? Ben ki gülmeyi,
o kötü huylu dikenin beraberliğine katlandığım
için elde ettim. Onun vesilesiyle aleme güzellikler ve
hoş kokular sunma imkanına kavuştum.."
devrim69 02.03.2007, 18:00 Abla siz yaşınız itibari ile de bu hayatta bizlerden çok daha tecrübelisinizdir bu kesin ancak şunu bilmeli ki bu bir imtihan dünyası.Sadece dostlara bu mesajı hatırlatmak istedim.
hatırlattığın için sağol can peki bu imtihanın sonunda ödül ne olucak:ilgili: ayrıca kopya çekenlerde var:sasirdi:
hatırlattığın için sağol can peki bu imtihanın sonunda ödül ne olucak:ilgili: ayrıca kopya çekenlerde var:sasirdi:
Abla bunu ancak yüce Allah(c.c)bilir ödülün ne olacağına karar verecek olan o.
insanlar kardeş 05.03.2007, 12:34 Bunların herbiri imtihan.Buna iman etmemiz lazım.
Ahhh yapma Lion kardeş,
Bu sınavla deneme sırası sana ,ailene uygulansaydı bakalın sınavı iptal için neler neler yapardın.
Ama anlaşılan başından uyuşturulmuşsun.
Kendince haklısın.
Bu insanlara deneniyorsun deyip seyirci kalmak acizlikten başka bir şey değil.
Kusura bakma Kuranda mazlumun yanında olmayan günah işler diyor.Kendin bu dünyada el ense yapacaksın sınananlara da cennet vaadedeceksin.olamaz kardeş.
Hiç bir kitap bunu yazmaz.
Kuranı eğer ben yanlış yorumlamadıysam eğer.
saygılarımla...
Ahhh yapma Lion kardeş,
Bu sınavla deneme sırası sana ,ailene uygulansaydı bakalın sınavı iptal için neler neler yapardın.
Ama anlaşılan başından uyuşturulmuşsun.
Kendince haklısın.
Bu insanlara deneniyorsun deyip seyirci kalmak acizlikten başka bir şey değil.
Kusura bakma Kuranda mazlumun yanında olmayan günah işler diyor.Kendin bu dünyada el ense yapacaksın sınananlara da cennet vaadedeceksin.olamaz kardeş.
Hiç bir kitap bunu yazmaz.
Kuranı eğer ben yanlış yorumlamadıysam eğer.
saygılarımla...
Benim ağzımdan acaba zorda kalana yardım etmeyin gibisinden bir laf çıktı mı?:no:
Aynı sınavın bana ve aileme uygulanıp uygulanmadığını nereden biliyorsunuz acaba siz müneccim misiniz yoksa?:no:
Burada anlatmadım diye ben hiç mi acılar yaşamadım sanıyorsunuz acaba ya da hiç mi allah tarafından bir sınava tabi tutulmadığımı düşünüyorsunuz???
Durun isterseniz size biraz izah edeyimde o zaman belki bana hak verirsiniz.Ben 1999 depreminde en sevdiğim arkadaşımı kaybettim.2002 yılında ailemi yıkan ve yıllar boyu bizi mahfeden olaylar yaşadık.Bir ömür boyu asla ama asla unutamayacağım inanın ki en az 50 tane olayım vardır bende derin izler bırakan ve bana kabus olan inanın ki size en içten samimiyetimle söylüyorum.
Şimdi o allah seni ve aileni o teste tabi tutsaydı neler düşünürdün lafını,birkere daha düşünerek aynı soruyu bana tekrar yöneltmenizi tavsiye ediyorum...Saygılar!
Abla siz yaşınız itibari ile de bu hayatta bizlerden çok daha tecrübelisinizdir bu kesin ancak şunu bilmeli ki bu bir imtihan dünyası.Sadece dostlara bu mesajı hatırlatmak istedim.
Merhaba Canlar...
Biz zaten hayatın her aşamasında bugüne gelene kadar bir çok imtihandan geçtik. Ve bunların hepsi kanlı imtihanlardı. Evet bir çok bedel ödedik. Ve belki ödemeye devam edeceğiz. Çünkü karanlıklar ancak böyle çıkacaktır aydınlığa. Realist olmak gerekirse, Benim kabem insandır. Bundan ötesini aramak gerekmiyor. Zaten insan oldun mu bahsettiğin sınavın sonu belli...
insanlar kardeş 05.03.2007, 21:45 Benim ağzımdan acaba zorda kalana yardım etmeyin gibisinden bir laf çıktı mı?:no:
Aynı sınavın bana ve aileme uygulanıp uygulanmadığını nereden biliyorsunuz acaba siz müneccim misiniz yoksa?:no:
Burada anlatmadım diye ben hiç mi acılar yaşamadım sanıyorsunuz acaba ya da hiç mi allah tarafından bir sınava tabi tutulmadığımı düşünüyorsunuz???
Durun isterseniz size biraz izah edeyimde o zaman belki bana hak verirsiniz.Ben 1999 depreminde en sevdiğim arkadaşımı kaybettim.2002 yılında ailemi yıkan ve yıllar boyu bizi mahfeden olaylar yaşadık.Bir ömür boyu asla ama asla unutamayacağım inanın ki en az 50 tane olayım vardır bende derin izler bırakan ve bana kabus olan inanın ki size en içten samimiyetimle söylüyorum.
Şimdi o allah seni ve aileni o teste tabi tutsaydı neler düşünürdün lafını,birkere daha düşünerek aynı soruyu bana tekrar yöneltmenizi tavsiye ediyorum...Saygılar!
Sevgil, kardeşim,
Birşeyleri görmek için illa müneccim olmak gerekmez. Evet her kes acı çekiyor.Bende insan olark acınızı paylaşıyorum. Ancak asla sınav olarak değerlendirmem. 99 depreminde daha hayatlarındaki baharında binlerce insanı Veli göçerin hazırladığı bloklarda sınava tabii tutmak ne kadar akıllıca,ne kadar insancıl bilemedim.
Adalet zaman aşımına vs gibi beşeri kararlarla ölen ruhları hala bir sınavamı tabi tutuyor?
Beklesin mi insanlık.
Bir bildiği vardır Tanrının .Çünkü o her şeyi yaratan ve yok edende o. Bekleyelim.
Iraktaki müslüman kardeşlerimizin ırzına geçip öldüren conilere
Sonrada cennete gidecekler nasıl olsa deyip bekleyelim.
Bekleyelim,sınansınlar
Akan kardeş kanıyla lailarda köpük partisini yapanlara
Bekleyelim sınansınlar,
Türk Kürt deyip savaş ortamı yaratıp memeleketi yağmalayan sözde vatanseverleri,
Beklyelim sokak ortasından ensesinden kurşunlanarak sınansınlar
Bekleyelim
10 aylık bebeğin ırzına geçilerek sınansın
Bekleyelim
Sivasta Çorumda Karamanmaraşta yakılarak hançerlenerek,karnında daha doğmamış bebeği parrçalayarak çıkarıp denensinler.
Bekliyelim
70 yılını memelekete hizmet etmiş yaşlı emekli vatandaşlar 250 ytl maaşı almak için kuyrukta can vererek sınansın
Bekleyelim,
Her ramazanda iftar çadırlarında koyun sürüsü gibi utancında yüzünü kapatarak bir kap yemek almak için sınansınlar.
Bekleyelim.
Zonguldakta 550 metre yerin dibinde karaelmas çıkarıp patronların saunalarını ıstsınlar diye hayatlarını göçük altında kaybedip sınansınlar.
Beliyelim 15 yaşındaki daha ağzı süt kokan bebelerimizi leş kargaların sofralarında seks kölesi olarak sınansınlar.
bekliyelim sevgili Lion kardeş....
Bekliyelim....
Saygılarımla....
Sevgil, kardeşim,
Birşeyleri görmek için illa müneccim olmak gerekmez. Evet her kes acı çekiyor.Bende insan olark acınızı paylaşıyorum. Ancak asla sınav olarak değerlendirmem. 99 depreminde daha hayatlarındaki baharında binlerce insanı Veli göçerin hazırladığı bloklarda sınava tabii tutmak ne kadar akıllıca,ne kadar insancıl bilemedim.
Adalet zaman aşımına vs gibi beşeri kararlarla ölen ruhları hala bir sınavamı tabi tutuyor?
Beklesin mi insanlık.
Bir bildiği vardır Tanrının .Çünkü o her şeyi yaratan ve yok edende o. Bekleyelim.
Iraktaki müslüman kardeşlerimizin ırzına geçip öldüren conilere
Sonrada cennete gidecekler nasıl olsa deyip bekleyelim.
Bekleyelim,sınansınlar
Akan kardeş kanıyla lailarda köpük partisini yapanlara
Bekleyelim sınansınlar,
Türk Kürt deyip savaş ortamı yaratıp memeleketi yağmalayan sözde vatanseverleri,
Beklyelim sokak ortasından ensesinden kurşunlanarak sınansınlar
Bekleyelim
10 aylık bebeğin ırzına geçilerek sınansın
Bekleyelim
Sivasta Çorumda Karamanmaraşta yakılarak hançerlenerek,karnında daha doğmamış bebeği parrçalayarak çıkarıp denensinler.
Bekliyelim
70 yılını memelekete hizmet etmiş yaşlı emekli vatandaşlar 250 ytl maaşı almak için kuyrukta can vererek sınansın
Bekleyelim,
Her ramazanda iftar çadırlarında koyun sürüsü gibi utancında yüzünü kapatarak bir kap yemek almak için sınansınlar.
Bekleyelim.
Zonguldakta 550 metre yerin dibinde karaelmas çıkarıp patronların saunalarını ıstsınlar diye hayatlarını göçük altında kaybedip sınansınlar.
Beliyelim 15 yaşındaki daha ağzı süt kokan bebelerimizi leş kargaların sofralarında seks kölesi olarak sınansınlar.
bekliyelim sevgili Lion kardeş....
Bekliyelim....
Saygılarımla....
Bakınız siz benim demek istediğimi anlamadınız.Ben bu olaylar karşısında hiçbir önlem alınmasın,hiç müdahale etmeyelim demiyorum.Tabi ki de göz yummamalıyız bu olaylara ancak Veli Göçer denen adamın o haltı yiyip çürük evler yapması sonucu,o binalarda can veren vatandaşımız ne yapabilirdi?
Ya da Sivas katliamında,Maraş ta çorum da ölen çocuklar ne yapabilirlerdi.İnsanların kontrol edemeyecekleri olaylar kaderdir.Mesela doğum gibi,ölüm gibi vs...
Sizin eğer başınıza kötü bir olay geliyorsa ve siz bunun için herhangi bir müdahale olanağı sahibi değilseniz,bu bir kardedir.Ancak siz intihar ederseniz,bu tabi ki de kader değildir.Yine örneğin ben bir bina aldım ve sağlam olmadığını bile bile alıyorum ucuz diye bu kader değil olsa olsa benim ahmaklığım olurdu.Ancak ben o evde birilerinin yaptığı bir hatanın kurbanı olarak enkaz altında kalıp ölsem,bunda yapabileceğim birşey yok maalesef.
Şimdi olaya birde Veli Göçer denen o içinde Allah kitap korkusu olmayan,resule iman ve 12 imama bağlılık diye bir duygu olmayan o adam,o da Allah tarafından test edilmekte.Yani Allah ın ona verdiği nimet olan aklı,hayra hizmet olarak mı kullanıyor yoksa kendi menfaati doğrultusunda çalıp çırpmak ve diğer insanların hayatlarını pervasızca düşünmeden hiçe saymak için mi?
Bakınız abi burada da bir yüce Allah(c.c)ın testi durumu söz konusu.
Yani anlattığınız diğer örnekler içinde aynı durum sözkonusu abi.Yani özetleyecek olursak,yüce yaratan sadece iyi olan insanları değil,bu olaylara dikkatlice bakacak olursanız anlayacaksınız ki,kötü insanları da test ediyor...
Saygılar!
insanlar kardeş 05.03.2007, 22:11 Yani anlattığınız diğer örnekler içinde aynı durum sözkonusu abi.Yani özetleyecek olursak,yüce yaratan sadece iyi olan insanları değil,bu olaylara dikkatlice bakacak olursanız anlayacaksınız ki,kötü insanları da test ediyor...
SEvgili Lion
Aldığın bir evin saglam yada çürük olduğunu anlayabildiğn kadarıyla koruna biliyorsun.Demek kaçırdığın ayrıntılardan dolayı hayatınla ödeyebiliyorsun ve bunada kader deyip boyun eğiyorsun.Bak güzel kardeşim tıpkı bir binanın çürük ve sağlam temelleri var mı yok mu gibi önlem almak insanın beynini düşünsel anlamda ne denli sağlam temellere oturtması da önemli.
Çünkü yaşama hakkı insanda kutsaldır.Bir yaşamı kaale almadan kadercilikle üstünü örtmek sınanmak değildir.
saygılarımla...
SEvgili Lion
Aldığın bir evin saglam yada çürük olduğunu anlayabildiğn kadarıyla koruna biliyorsun.Demek kaçırdığın ayrıntılardan dolayı hayatınla ödeyebiliyorsun ve bunada kader deyip boyun eğiyorsun.Bak güzel kardeşim tıpkı bir binanın çürük ve sağlam temelleri var mı yok mu gibi önlem almak insanın beynini düşünsel anlamda ne denli sağlam temellere oturtması da önemli.
Çünkü yaşama hakkı insanda kutsaldır.Bir yaşamı kaale almadan kadercilikle üstünü örtmek sınanmak değildir.
saygılarımla...
Biz elimizden gelen önlemi alsak araştırsakta,ne olursa olsun bir yere kadar.Ben zaten kaderci olalım herşeye boyun eğelim demiyorum abi.Olayların tabi ki de kader denip bastırılması doğru değil.Zaten bir önceki yazımda da belirttim ya abi bizim kontrol edemediğimiz olaylardır kader.Yani bir adam o evin zemin etütü yapılmış mı,mühendis raporu nedir gibisinden araştırmaları yapmadan,sağlamlık testi ile ilgili verileri bakmadan ev alıpta hayatı ile bu hatasının bedelini ödemesini kimse kader olarak kabul edemez.Bu çünkü kader değil resmen intihar.Ancak konununda esas isminde geçtiği gibi,insanlar zorluklarla denenmektedir.Bakalım insanlar isyan yoluna mı başvuruyorlar yoksa birlik beraberlik dayanışma yoluna gidip çözmeye mi çalışıyorlar.Daha önceki yazıda konu Filistin'den açılmıştı örneğin.Bu bile aslında iyice irdeleyip bakacak olduğunuzda Allah(c.c)ın bizleri zorluklarla bir denemesidir.Yani insanlar birbirine kenetlenip deestek olacaklar mı?Filistin'e diğer İslam memeleketleri yardımda bulunacak mı yoksa boyun mu eğecekler.Yani burada hem masum zavallı Flistin halkı bir imtihana tabi tutulmuş oluyor bakalım isyan mı edecekler yoksa buna rağmen Allah a itimat içinde kalacaklar mı diye,hem Amerika tabi tutuluyor ilahi imtihana yani gücünü adalet için mi kullanacak yoksa güçsüzü ezmek için mi gibisinden,hemde diğer insanlar imtihan edilip deneniyor yani Mazluma yardımcı olacaklar mı zalime düşman kesilecekler mi yoksa hak olanın yanında bulunmayıp zalimin yaptığı zulme boyun eğip hem haklarından hemde şereflerinden olacaklar mı diye.Yani bakınız görüyorsunuz ki burada denenen herkes...Saygılar!
insanlar kardeş 05.03.2007, 22:48 Biz elimizden gelen önlemi alsak araştırsakta,ne olursa olsun bir yere kadar.Ben zaten kaderci olalım herşeye boyun eğelim demiyorum abi.Olayların tabi ki de kader denip bastırılması doğru değil.
sevgili Lion bu söylemlerine katılıyorum.Sonrası kendi düşüncelerin saygı duyarım.
sevgili Lion bu söylemlerine katılıyorum.Sonrası kendi düşüncelerin saygı duyarım.
Esas olanda zaten saygı meselesi.Bende size illa ki saygı duyuyorum.Medeni insan olmanın en büyük belirtisidir zaten saygı.Sonuçta kimse aynı şeyleri düşünmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda.Seviyeli bir şekilde ve saygı çerçevesinde bir tartışma ve fikir alışverişinden dolayı teşekkür ederim abi...
|
|