Orijinalini görmek için tıklayınız : Karınca ya ağlıyor Hz.Ali...

lion12
03.03.2007, 16:54
Bİr GÜn İmam Alİ Yolda YÜrÜrken İstemİyerek Karincaya BasmiŞtir Ve Buna Öyle Çok ÜzÜlmÜŞtÜrkİ Hemen Peygember Efendİmİzİn(s.a.v Yanina GİtmİŞtİr
Ya ResÜllah Ben İstemeyerek Bİr Karinca Basip ÖldÜrdÜm DemİŞ Ve GÖzÜnden Bİr Damla YaŞ AkmiŞ GÖzÜnden Akan YaŞ Yere DÜŞtÜĞÜ Anda Karinca BİtİvermİŞ Ve Peygamber Efendİmİz:
Ya Alİ Senİn GÖnlÜn Öyle Temİzkİ Karincaya Bİle Kiyamassin Allah Senden Memnundur Bende Senden Memnum DemİŞ
Bunu Duyan İmam Alİ Çok Ama Çok SevİnmİŞ

isyanadavet
03.03.2007, 17:21
bu tür rivayetlerin gerçek olma ihtimali bilime akla mantığa uygun değildğir keza bununla birlikte peygamber olarak adlandirilan muhhamedinde hadislerinin bugün doğruluğu tartişiliyor on iki imamlarin birincisi kabul edilen alinin sözlşerinin bugüne ulaşması ve doğruluğu şaibelidir bilimsel deney ve gözlemle kanıtlanmayan hiçbirşey mantığa akla uygun değildir kurulan teoriler ve yorumlar arkadaşimizin anlatiği rivayeti doğru çıkarmaz

rivayet kelime anlamı aynı zamanda hikayedir ama rivayet kelimesi ne hikmetse insanlara gizemli gelir hikaye oranla

lion12
03.03.2007, 17:44
hikayeyi sevenler warsa daha duygusal hikayeler anlata bilecek birini tanıyorum ama hikayenin içinde allah peygamber hz yok

İçinde allah peygamber hz.ali yoksa sen git o hikayeleri o zaman başka platformda anlat güzel kardeşim.Takip etmeye çalışıyorum yazılarını da dikkatimi çektin sen sanırım buraya ifsat çıkarmaya geldin.Sen git o hikayelerini kenar mahallelerde anlat ve bu seviyesiz yazılarınla da forum un seviyesini düşürmeye hakkın yok.

mustyy
03.03.2007, 17:55
can kim ne derse desin çok güzel bii hikaye paylaşım için tşkler....

isyanadavet
04.03.2007, 01:23
İçinde allah peygamber hz.ali yoksa sen git o hikayeleri o zaman başka platformda anlat güzel kardeşim.Takip etmeye çalışıyorum yazılarını da dikkatimi çektin sen sanırım buraya ifsat çıkarmaya geldin.Sen git o hikayelerini kenar mahallelerde anlat ve bu seviyesiz yazılarınla da forum un seviyesini düşürmeye hakkın yok.

Seviyenin ne olduğuna kim karar veriyor ne yapilirsa seviye yüksek ne yapilmaz ise seviye düşük olur 1400 sene önceki yaşayışı uzay çağına taşıyan tüm güçlerle mücadeleyle bilmi çağdaş yapıyı kanıtlamaya çalişmaya herkes kendi bilgisi dahilinde cavap vere bilir ama iftiraya sapmadan keza allahtan korkmak lazım eğer inanıyorsan ben bu asilsin gerçek disi hikayeleri yalanlamayı her yerde yaparim ama merak ettiğim kenar mahallelerde yaşayanlar sence değersizmi onlar gözden çikarila bilinirmiki batil olarak tanımladiğin benim insiyatifime birakiyorsun kenar mahalleleri

ademce
04.03.2007, 01:31
Seviyenin ne olduğuna kim karar veriyor ne yapilirsa seviye yüksek ne yapilmaz ise seviye düşük olur 1400 sene önceki yaşayışı uzay çağına taşıyan tüm güçlerle mücadeleyle bilmi çağdaş yapıyı kanıtlamaya çalişmaya herkes kendi bilgisi dahilinde cavap vere bilir ama iftiraya sapmadan keza allahtan korkmak lazım eğer inanıyorsan ben bu asilsin gerçek disi hikayeleri yalanlamayı her yerde yaparim ama merak ettiğim kenar mahallelerde yaşayanlar sence değersizmi onlar gözden çikarila bilinirmiki batil olarak tanımladiğin benim insiyatifime birakiyorsun kenar mahalleleri

Sayın isyanadavet başkalarına sataşmadığınız (siz buna mücadele demişsiniz) sürece her türlü görüşünüzü tabi ki sizde söyleyebilirsiniz. Kendi beğendiğiniz hikayeleri de anlatabilirsiniz hikaye sevmiyorsanız sevdiğiniz şeylerden bahsedebilirsiniz ve okuyan beğenirse teşekkür eder beğenmezse sataşmaz başka mesajları okur. Lion12 nin anlattığı kıssa sizi sarmadıysa bu sizin bunu ve bunu beğenenleri tahkir etme hakkını size vermez diye düşünüyorum. Burası son derece özgür bir ortam ama seviye anlamın da ki arkadaşımın uyarısına maalesef bende katılmak zorundayım. Sizin de düşüncelerinizi duymak anlamak isteriz ama lütfen başka mesaj sahiplerine, onların mesajlarına ya da onları beğenenlere hakaret ederek ve küçümseyerek bunu yapmayın. İyi forumlar diliyorum.

arkadas_62
04.03.2007, 01:41
lion12 analizlerin iyi ayrıntıları kaçirmiyon tebrik ederim seni.hikayeye gelince çok güzel bir hikaye agzına ve yüregine saglık arkadaşim...

platonika
07.03.2007, 01:17
guzel hikaye tesekurler.burada baska seylerden konusmayalaim lutfen burada manevi anlamda bir seyler paylasalim.

lion12
07.03.2007, 01:24
guzel hikaye tesekurler.burada baska seylerden konusmayalaim lutfen burada manevi anlamda bir seyler paylasalim.

Esas amaçta bu olmalı zaten değil mi?????

Gülom
07.03.2007, 01:27
hikayeyi sevenler warsa daha duygusal hikayeler anlata bilecek birini tanıyorum ama hikayenin içinde allah peygamber hz yok

Bilmiyorum senin neyin pesindesin, neler yapmak istiyorsun veya neyi soylemek istiyorsun. Eger bu hikayenin icin allah peygamber veya hz., boyle kucuk dusurucu sozler soylemen gerekmiyor, o zaman bu bolume katilman bence dogru degil. Baskalarin duygularini boyle hafife alman hic iyi degil. Unutmaki burasi herseyden once Aleviforum'dur. Dahada saygili olman gerekiyor, hani her bolume yorum yapma mecburiyetinde degilsin, sende kendine uygun olan bir bolumu secer duygunu veya dusunceni yazarsin. Tabiki saygili bir bicimde..

lion12
07.03.2007, 01:49
Bilmiyorum senin neyin pesindesin, neler yapmak istiyorsun veya neyi soylemek istiyorsun. Eger bu hikayenin icin allah peygamber veya hz., boyle kucuk dusurucu sozler soylemen gerekmiyor, o zaman bu bolume katilman bence dogru degil. Baskalarin duygularini boyle hafife alman hic iyi degil. Unutmaki burasi herseyden once Aleviforum'dur. Dahada saygili olman gerekiyor, hani her bolume yorum yapma mecburiyetinde degilsin, sende kendine uygun olan bir bolumu secer duygunu veya dusunceni yazarsin. Tabiki saygili bir bicimde..

Ablam ağzına sağlık bal damlamış ağzından...:3: :36_1_55:

Gülom
07.03.2007, 02:06
Ablam ağzına sağlık bal damlamış ağzından...:3: :36_1_55:

Onemli degil kardes. Bizler boyle insanlara saygili davranmaya calisiyoruz, ama maalesef inancimizindan dolayi hep cag disi gorulmusuz nedense. Zaten bunu soyleyen kardes bizlerden guc aliyorki bunlari soyleyebiliyor, gitsin bakalim bunlari herhangi bir camiden soylesin. Herkes ozgurdur ve herseye inanir veya inanmaz, ama bu demektir degildirki saygisiz ol.

Saygilarimla :yamukgul:

lion12
07.03.2007, 02:23
Onemli degil kardes. Bizler boyle insanlara saygili davranmaya calisiyoruz, ama maalesef inancimizindan dolayi hep cag disi gorulmusuz nedense. Zaten bunu soyleyen kardes bizlerden guc aliyorki bunlari soyleyebiliyor, gitsin bakalim bunlari herhangi bir camiden soylesin. Herkes ozgurdur ve herseye inanir veya inanmaz, ama bu demektir degildirki saygisiz ol.

Saygilarimla :yamukgul:

Tabi ki de dediğiniz çok doğru ablam.Yani sonuçta burası alevilik ile ilgili bir forum ve de Hz.Ali den bahsedilmesi de gayet doğal.İnan ya da inanma saygılı olmak zorundasın.

adige_46
12.03.2007, 16:47

lion12 bunun gibileri ne yapmak gerekir birinciye af ikinciye af üçüncüye şut

ademce
12.03.2007, 17:07
Selam olsun onlara
Hem peygambere hem de Peygamberler babası
İbrahim Halilullah'a

Hz. İbrahim Aleyhisselam ataşe atılınca karıncanın birisi ağzı ile su taşımaya koyulmuş. Cebrail Aleyhisselam varmış "Ey karınca ne yapıyorsun" demiş. Karşılık ise hemen gelmiş "İbrahimi ateşe attılar ona su taşıyorum." Cebrail Aleyhisselam "Senin ağzın da ki bu su bu ateşi söndürmez ama" deyince asıl ve son karşılık karıncadan şöyle gelmiş "Ateşe söndürmek Tanrının işi benim üzerime düşen sadece su taşımak"

Su taşımak ! Bence çok önemli ve özellikle dünyanın başından beri hep olan mücadele. Doğrunun yanın da yer almak sonucu düşünmeyi gerekli kılmaz ve başlı başına bir erdem ve görevdir. Sonuç her zaman Tanrının hikmeti ve iradesidir. Burada ayıraç olan ve bu yoksul, fani ve sinek kanadı kadar değeri olmayan imtihan dünyasınında zulmun karşısın da Adalet ve Haktan yana taraf olmak. Karınca sadece hangi tarafta olduğunun imtihanını vermiştir. Başarmıştır o. Ateş ister sönsün ister sönmesin.

Diğer yandan İblis ağzın da ateşe çöp taşıyan kargaya sormuş "Nereye ve ne için" demiş ki "Ben ateş harlansın diye çöp taşıyorum" İblis "Zaten devasa bir ateş onun harına bunun ne etkisi olur" deyince "Önemli olan düşmanlığımı ve kinimi göstermek" demiş.

İnşallah biz hep su taşıyanlardan yana olalım ve bilelim ki çöp taşıyanlar da her zaman olmuş ve olacak. Lion12 kardeşim ne güzel bir topik açmışsın bak aklıma bunu getirdi. Bu da bir başka karınca kıssası.

adige_46
12.03.2007, 17:16
eyvallah dostum güzel hikayeler serisinin içinde bulunduğum için ne kadar mutluyum bilemezssin siz beni mutlu ettiniz Allah'ta sizi mutlu etsin

lion12
12.03.2007, 17:45
eyvallah dostum güzel hikayeler serisinin içinde bulunduğum için ne kadar mutluyum bilemezssin siz beni mutlu ettiniz Allah'ta sizi mutlu etsin

Allah hepimizi mutlu etsin.