Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu bahar önce kadınlar yürüyecek
spartacus 04.03.2007, 00:24 Dostlar emekçi kadınların 8 Mart'ını kutluyorum ve tüm dünya emekçi kadınlarına sınıf kardeşi olarak bir belgesel armağan ediyorum. Sorunun özünü anlamak açısından çok yararlı bir belgeseldir.
Kadınlar katılmadan devrim olmaz!
Devrim olmadan kadın kurtulmaz!
Kadın-erkek el-ele sosyalizme!
http://www.youtube.com/watch?v=nCW_4I4Wg1g
doctorctf 04.03.2007, 00:44 kadına verilen kıymet uygarlığın,gelişmişliğin en büyük göstergesidir.eğer bir toplumda kadının söz hakkı yoksa,değer verilmiyorsa,fikirlerine saygı duyulmuyorsa o toplum geri kalmış demektir.onları şeytan gibi görüp şahitliğine bile güvenmeyen insanlar,kara çarşaflara da sarmaktan geri kalmadılar.ama bilmeliler ki onlar olmasaydı kendileri de varolamazdı...
aykudgöksun 04.03.2007, 00:44 saol can paylaştığın için.emekçi kadınlar çektikleri acıların verdikleri emeklerin karşılığını elbet ki görecekler..ama senin de dediğin gibi devrim olmadan kadın kurtulmaz.selam olsun dünya emekçi kadınlarına selam olsun o büyük devrimcilere..
arkadas_62 04.03.2007, 02:04 Tabiki kadının emegi tartişilamayacak kadar çok ama gel görki nerede hangi ülkede kadınlar el üstünde tutulmuşki kadınların emeklerine ve yüreklerine saygı duymak gerekiyor ama devrim yapmakmı ben inanmiyorum varsa inanan inanmak için bir asır daha beklesin çünki devrimi yapabilmek için sanırım evrim geçirmek gerekiyor...
spartacus 04.03.2007, 14:14 Tabiki kadının emegi tartişilamayacak kadar çok ama gel görki nerede hangi ülkede kadınlar el üstünde tutulmuşki kadınların emeklerine ve yüreklerine saygı duymak gerekiyor ama devrim yapmakmı ben inanmiyorum varsa inanan inanmak için bir asır daha beklesin çünki devrimi yapabilmek için sanırım evrim geçirmek gerekiyor...
Bu kadar umutsuz olmamak lazım. Evet bugün devrimin olacağından bahsetmek belki birileri için ütopya olabilir. Ama halkların yapamayacağı hiç bir şey yoktur. Yeter ki, işçi sınıfı üretimden gelen gücünü, halk savaşıyla birleştirip kullansın, gör ki o zaman neler olmaz ki!!!
Emperyalizmde bugün yenilmez sanılıyor. Roma imparatorluğuda zamanında yıkılmaz sanılıyordu. Ama yıkıldı, taru-duman oldu. Bugün dünya halklarının baş belası ABD, Irak'ta bataklığa saplanmıştır. Irak ki biraz çelişkiler topluluğudır, bu manada özel bir durumu vardır. Yani birbirleriyle pek barışık olmayan mozaik topluluğu olana şiiler, araplar ve kürtler. Buna rağmen ABD orda çıkamayacaktır.
Yeter ki, halk değiştirici, dönüştürü gücünü devrim için seferber etsin, yoksa yıkılmayacak hiç bir düzen olmaz! Hepsi taru mar olur. Halkın muazzam bir gücü vardır. Buna güvenmek lazım ve halkı örgütlemek gerekir.
spartacus 04.03.2007, 15:23 KADINLARIMIZ
Toprak öyle bitip tükenmez, dağlar öyle uzakta,
sanki gidenler hiçbir zaman
hiçbir menzile erişemeyecekti.
Kağnılar yürüyordu yekpare meşaleden tekerlekleriyle
Ve onlar
ayın altında dönen ilk tekerlekti.
Ayın altında öküzler
başka ve çok küçük bir dünyadan gelmişler gibi
ufacık kısacıktılar
ve pırıltılar vardı hasta kırık boynuzlarında
ve ayakları altından akan
toprak,
toprak,
ve topraktı.
Gece aydınlık ve sıcak
ve kağnılarda tahta yataklarında
oyu mavi humbaralar çırılçıplaktı.
Ve kadınlar
birbirlerinden gizleyerek
bakıyorlardı ayın altında
geçmiş kafilelerden kalan öküz ve tekerlek ölülerine.
Ve kadınlar
bizim kadınlarımız:
korkunç ve mübarek elleri
ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle
anamız, avradımız, yarimiz
ve sanki hiç yaşanmamış gibi ölen
ve soframızdaki yeri
öküzümüzden sonra gelen
ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız
ve ekinde, tütünde, odunda ve pazardaki
ve kara sabana koşulan ve ağıllarda
ışıltısında yere saplı bıçakların
oynak, ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan
kadınlar,
bizim kadınlarımız
şimdi ayın altında
kağnıların ve hartuçların peşinde
harman yerine kehriban başlı sap çeker gibi
aynı yürek ferahlığı,
aynı yorgun alışkanlık içindeydiler.
Ve onbeşlik şaraplenin çeliğinde
ince boyunlu çocuklar uyuyordu.
Ve ayın altında kağnılar
yürüyordu Akşehir üzerinden Afyon`a doğru.
NAZIM HİKMET RAN
aykudgöksun 04.03.2007, 15:38 üç etekli ak puşulu türkü bakışlı
kadınlar yürüyor dağlara doğru
leylak moru gül kurusu dağlara doğru
özlemlerle acılarla bir anadolu
sivas'lımı urfa'lımı bilemem gayri
kadınlar kadınlar dağlara doğru
çalı çırpı sıla gurbet dağlara doğru
sarı sıcak ak cibinlik dağlara doğru
ordu ordu çekip gider ay çiçekleri
bakma turaç bakma bana bakma el gibi
bilemezler avcının kim olduğunu
sezmişler düşmanın kokusunu
kadınlar kadınlar dağlara doğru
özlemlerle acılarla bir anadolu
bu sıtmalı gecelere bu beşikleri
bakma turaç bakma bana bakma el gibi
HASAN HÜSEYİN KORKMAZGİL
Kadınlar yürüyor…
Eski çağlardan yeni çağlara ters çevirmek için kara yazgılarını
Yürüyor… zulme boyun eğmemek karanlık geceleri şafağın çelik potasına dökmek için
Yürüyor… nasırlı elleriyle varmak için güzelliklere
Denizler boyu yedi iklim dört bucak yaşanılası bir dünya için
Kadınlar yürüyor…
Eşleriyle kardeşleriyle tek sınıf tek yumruk olarak eşitsizliklere son vermek baskıları yok etmek için
Yürüyor…
Biz de varız diyor biz de varız hem hayatın içinde hem de kavganın tam ortasında VARIZ
Kadınlar yürüyor…
Ninnilerden ağıtlara acıları dizerek yüreklerine yürüyor kadınlar
Sağ aldınız sağ istiyoruz diyor öldürtmeyeceğiz diyor
Acılar son bulsun diye hesap sormaya çağırıyor
Kadınlar yürüyor…
Eşitlik için özgürlük için yürüyor
Aydınlık yarınlar kurmak için yürüyor
Yaşamın destanını yeniden yazmak için yürüyor
madem bir göğün yarısıyız, sınıf farkı ortadan kalkmalı ne bir adım önde ne bir adım arkada yanyana omuz omuza yaşamalıyız.
çeşm-i naz 04.03.2007, 17:39 8 martta kadıköydeyiz
kurtuluş savaşında memleketi için savaşan
hocalı katlimında insafsızca katledilen
sivasta yobaz yüzünden yanan
maraşta gazi de dersim de zulümler katliamlar gören analarımız kadınlarımız için yürüyoruz....
kadınların hak ettiği özgürlüğe sınıfına kavuşması emeğinin karşılığını alması için
yürüyoruz omuz omuza genç yaşlı hep beraber 8 martta kadıköydeyizz
Kadınların gaspedilmiş haklarından bazıları:
1-Sevilmek
2-Sevdiğiyle evlenebilmek
3-Başlık parası adı altında satılmamak
4-Tek eş olarak hayatını sürdürmek
5-Doğum kontrolü
6-Eğitim
7-Eve kapalı kalmamak
Sizce bu saydıklarım daha çok hangi bölgelerde oluyor? Özgürlüğü ve demokrasiyi ağzından düşürmeyen bir partinin seçimlerde çok çok oy aldığı memleketlerde mi? Demokratik toplumdan önce, demokratik aile.
spartacus 07.03.2007, 17:00 ÖRGÜTLENEREK MÜCADELEDE YERİMİZİ ALALIM!
Kadının özgürlüğünün elinden alındığı ve prangaya vurulduğu dönem,aynı zamanda,sömürü ve zulüm tarihi olarak bilinen sınıflı toplumlar tarihinin de başlangıç dönemidir.Bu tarihle birlikte sadece kadınlar özgürlüklerini yitirmedi,tüm emekçilerin özgürlükleri,sömürü ve zulüm kıskacında prangaya vuruldu.İşte bu yüzden kadının zincirlerinin kırılması,emeğin özgürleştirilmesiyle direkt ilgilidir.
Her türlü baskı ve sömürüye karşı isyan etme,mücadele etme çağrısı olan 8 Mart 1910 yılında Clara Zetkin'in önerisi ile Komünist Enternasyonel'de ''Dünya Emekçi Kadınlar Günü''olarak kabul edilmiştir.
''Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne adını veren 8 Mart 1857 yılındaki New York'lu kadın emekçilerin yaktıkalrı devrimci direniş ateşi asla sönmedi.Onların mücadele geleneği bir hayalet gibi burjuvazinin tepesinde sürekli dolaşıyor.Gerçek kurtuluşun sosyalizmde-komünizmde olacağını bilen bütün ezilenler ve emekçi kadınlar,kendilerine Rosa Luxsemburg'ları,Clara Zetkin'leri,Kollantai'ları,Meral Yakar'ları,Barbara Anna Kist'leri,Ayfer Celep'leri,Nergiz Gülmez'leri,Dilek Polat'ları,Sabahat Karataş'ları,Yeter Koç'ları,(Zeynep Kınacı) zilan'ları ve kurtuluş uğrunda kendilerini feda eden daha nice kadın komünist ve devrimcileri örnek alacaklardır.
Emekçi kadınların kurtuluşu,MLM bilimi önderliğinde erkek emekçiler ile omuz omuza vererek her tür sömürü,cins ayrımcılığı ve baskıya karşı tavizsiz mücadele yürüterek olacaktır.Emperyalist haydutların ve ülkemiz hakim sınıflarının emekçi kadınlara,tüm toplumsal kesimlere dönük geliştirdiği saldırılara örgütlenerek karşı durabilir,saldırıları geriletebiliriz.Emperyalizm ve ülkemiz hakim sınıflarını ''güçlü'' kılan unutmayalım ki bizim örgütsüzlüğümüzdür.Bu bilinçle bir kez daha haykırıyoruz:''Kadınlar katılmadan devrim olmaz,devrim olmadan kadınlar kurtulmaz''. Kadınlar özgürleşmeden insanlık özgürleşemez!
Yeni Kadın
spartacus 07.03.2007, 17:02 http://www.hemenpaylas.gen.tr/out.php/i967_8MART.jpg
heykeltraş 07.03.2007, 18:27 ben de 8 mart dünya emekçi kadınlar gününü kutlarım tüm yoldaşlarımın. ayrıca yoldaşım,yarim,dert ortağım,eşimin de bu güzel gününü şu satırlarla kutlarım: Sen S abahlar Ve Şafaklar Kadar Güzelsin
Sen Ülkemin Yaz Geceleri Gibisin. Nazım Üstaddan
spartacus 07.03.2007, 18:51 KARIMA MEKTUP
Bir tanem!
Son mektubunda:
"Başım sızlıyor
yüreğim sersem!"
diyorsun.
"Seni asarlarsa
seni kaybedersem;"
diyorsun;
"yaşayamam!"
Yaşarsın karıcığım,