Orijinalini görmek için tıklayınız : Devletten Alevilere Hakaret.Bu Kadarda Olmaz Artık...

yoldas_19
04.03.2007, 18:38
Evvel zamanda, insanlar daha hayvanlara pek yakın iken, ferdi izdivaç yokmuş. Sürü halinde yaşarlarmış. Kabilenin bütün erkekleri, bütün kadınların musavi surette kocası imiş.
Nazan şaştı:
Olur iş değil…
Neye? Basit bir teşkilatın basit neticesi? Doğan çocukların anası babası da kabilenin, bütün halkı imiş. Bu hal ayin gibi hala bazı cemaatlerde devam eder. Mesela KIZILBAŞLAR gibi…Ne ise…”

Bu satırlar Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çocuklara ve gençlere tavsiye edilen bir kitabın içerisinden çıkmıştır. Bu kitapla ilgili olarak *********** internet sitesinde kitabın görüntüleri, değişik kitabevlerinde baskıları, MEB tavsiyesine dair yazı belgelenmiştir. Birçok Alevi sitesinde bu konu yayınlanmıştır.

Bizler aşağıda imzası bulunan Alevi internet siteleri olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu ülkede yaşayan bir insan topluluğuna karşı böylesine “çirkin” benzetmeler içeren bir kitaptaki “tavsiyesini” kaldırmasını talep ediyoruz. Tüm Alevi ve Alevi olmayan kamuoyundan, internet sitelerinden ve sivil toplum kuruluşlarından da bu çağrımıza destek bekliyoruz.

IRKÇILIK EN BÜYÜK FAŞİSTLİK ÖRNEĞİDİR.BU ÇAĞRIMA YOLDAŞLARIMIZIN DESTEK VERECEĞİNİ BİLİYORUM.ÇÜNKÜ BİZ TAM BAĞIMSIZ VE GERÇEKTEN DEMOKRATİK TÜRKİYE SLOGANLARIYLA ÇIKTIK BU YOLA. HALKLAR DİNLER NE OLURSA OLSUN HERKES KARDEŞTİR,YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ DEDİK.EŞİTLİK DEDİK...
ŞİMDİ YİNE HERZAMAN OLDUGU GİBİ FAŞİST İKTİDAR ORTALIĞI KARIŞTIRMAK İSTİYOR BUNA İZİN VERMEYELİM...

Sitende yayınla, tanıdıklarına mail at, sayfamıza link ver, destekle…
alevi. wordpress. com

yoldas_19
04.03.2007, 18:54
alevi . wordpress . com adresinden tepkilerinizi belirtebilirsiniz...

pazarcıklı
04.03.2007, 19:09
bu konu dünde açılmıştı can...istersen buradan devam edebilirsin...:thumbup1:
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=26729