Orijinalini görmek için tıklayınız : Hrant DİNK anıldı...

EŞİTLİK PARTİSİ
04.03.2007, 20:49
Değerli Canlar...

Sevgili Hrant DİNK'in katledilişinin 40. günü nedeniyle İstanbul/Kumkapı Meryem Ana Kilisesinde ve Mezarı başında anıldı.
Törende konuşan Türkiye Ermenlieri Patriği Metrob MUTAFYAN,
-Bu cinayetin azmettiricileri hala yakalanmamıştır...dedi.
Ayrıca ABD Senatosu Dış işleri komitesi,Hrant DİNK'in katledilşini kınayan bir karar tasarısını oylamaya sundu.
Saygı ve Sevgilerimizle

Bektaş ÇELEBİ

burka_76
05.03.2007, 09:34
Türkiye'ye ve aynı zamanda Atatürk'e küfreden,gazetesinde "Türk'ün kanı
Pis bir kan" diye yazan,öldürüldükten sonra kızının Türkler için;"şimdi pis kanınız temizlendi mi" şeklinde açıklama yapan, sözde soykırımı tanıyan birisi için "sevgili" diye hitap etmenizden dolayı sizi kınıyorum!Gerçi rumuzunuza bakılırsa sizi kınamamam gerekir By EŞİTLİK!

NOT:Hiç boşuna ırkçı diye nitelemeye kalkma beni!

insanlar kardeş
05.03.2007, 11:50
Türkiyede insan olmanın bedelini canıyla ödemiş Sevgili Hırant Dink'i saygıyla anarken,
Güvercin ürkekliğiyle bu ülkede yaşayan tüm vatandaşlara kem gözle bakan sözde vatandaşları insan olmaya davet ediyorum.
Barış ,kardeşlik,dostluk için.
Din,dil,ırk ve renk gözetmeden hep birlikte yaşamaya.

saygılarımla....

EŞİTLİK PARTİSİ
05.03.2007, 12:41
Sevgli burka-76

Size Sevgili Hrant DİNK ve ailesine atfen belirttiğiniz sözleri bir daha okumanızı tavsiye ederim.
Şunu untmaki hiç bir ERMENİ bu sözleri sarfetmez...
Tabiki gerçek Türklerde...
Kimler bahseder onada siz karar verin.
Saygı ve Sevgilerimle

Bektaş ÇELEBİ

burka_76
05.03.2007, 13:24
Türkiyede insan olmanın bedelini canıyla ödemiş Sevgili Hırant Dink'i saygıyla anarken,
Güvercin ürkekliğiyle bu ülkede yaşayan tüm vatandaşlara kem gözle bakan sözde vatandaşları insan olmaya davet ediyorum.
Barış ,kardeşlik,dostluk için.
Din,dil,ırk ve renk gözetmeden hep birlikte yaşamaya.

saygılarımla....

Arkadaşım,

Saygıyla anacak o kadar insan varken neden Hrant Dink?Forumda adına duyarlılık dediğin bu tepkiyi Ermeni terör örgütü tarafından öldürülen hangi diplomatlarımız için gösterdin?Din,dil,ırk ve renk gözeten taraf bizler degiliz.Tarih boyunca Müslüman ve Türk oluşumuzun bedelini hep bizler ödemedik mi?Hep gözeten taraf degil de,gözetilen taraf biz olmadık mı?Bizler tabi ki ırkçılığa karşıyız,insan ölümüne karşıyız.Irkçılığı lanetleyen başta dinimiz değil midir? Ben sizin gibi düşünmüyorum diye ırkçı mı oluyorum,ya da sizden eksik düşünen bir yönüm mü var?

Sana gelince bay Eşitlik!Tarih boyunca gözleriyle görmelerine rağmen inkarcılar olduğu gibi yine olacaktır elbet!Hiç bir Ermeni bu sözleri sarfetmezmiş!Hadi ordan!Niye kendinizi kandırıyorsunuz!Bir takım kişilere,bir takım yerlere karşı olan antipatinizi,kininizi gerçekleri inkar ederek egonuzu daha nereye kadar tatmin edeceksiniz?

sausen
05.03.2007, 13:32
Merhaba Canlar,

BEN SADECE ŞUNU DEMEK İSTİYORUM;

YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ...

EŞİTLİK PARTİSİ
05.03.2007, 13:50
Sevgili burka-76

Biz herkese eşit davranırız...bunu eleştirdiğimizde de, onure ettiğimizde de yaparız...bu ise,DÜŞAMNIMIZ KİNDİR BİZİM temel ilkemizden gelir...
Aslında bize atfen yazdığın sözler kusura bakma ama şu anki ruh halini açıklıyor sanırım.
Sen yine kızmaya devam ette...biraz sağ duyulu düşünmeni tavsiye ederiz.
Yinde siz bilirsiniz.
Sevgilerimle

Bektaş ÇELEBİ

burka_76
05.03.2007, 14:01
Siz herkese eşit davranmaya devam edin,sağduyulu olmaya devam edin bakalım.Size kim eşit davranacak,sağduyulu olacak?

insanlar kardeş
05.03.2007, 22:33
Arkadaşım,

Saygıyla anacak o kadar insan varken neden Hrant Dink?
Ben sizin gibi düşünmüyorum diye ırkçı mı oluyorum,ya da sizden eksik düşünen bir yönüm mü var?

Saygı ile anılacak insanlardan biride Hırant Dink 'ken niye bundan rahatsız oldunuz bunu anlamadım.

benim gibi düşünmek derken neden sözediyorsun,nasıl düşündüğünü bilemem,ama neden hrant dink'e saygı diyen biri ırkçılık yapıyor olmalı bence.

lion12
05.03.2007, 23:45
Pis bir kan" diye yazan,öldürüldükten sonra kızının Türkler için;"şimdi pis kanınız temizlendi mi" şeklinde açıklama yapan, sözde soykırımı tanıyan birisi için "sevgili" diye hitap etmenizden dolayı sizi kınıyorum!Gerçi rumuzunuza bakılırsa sizi kınamamam gerekir By EŞİTLİK!

Her ne olursa olsun ben bu şahsın öldürülmesini hoş karşılamıyorum çünkü sonuçta yanlışı var ama bu cezayı ona öldürmekle vermek bize de o katile de düşmez.Ceza verecek kurumlar bellidir.Bu dünyada ona cezası varsa adalet önünde yargılanır ve verilir.Ben açık söyleyeyim ırkçı bir insan değilim ancak bu sözleri söyleyen bir millete bu derecede hakaret içeren sözler söyleyen birinide çok fazla saygın biri olmakta doğru değildir.Eğer çok aydın görüşlü ve halkların kardeşliğini düşünen birisi olsa,böyle sözler söylemezdi zaten.Demek ki esas ırkçı kendisiymiş.

Demokrat
06.03.2007, 03:23

Sayin burka_76
Sizi irkci diye nitelemeyecegim fakat ben mesajimi bitirdikten sonra kendinize en iyi sifati secme sansini size birakiyorum.

Oncelikle Hratn Dink hicbir yazisinda "Turk kani pis kan" diye birsey yazmadi! Sadece kotu niyetli insanlarimiz(!) yazdigi yaziyi bu yonde carpitti. Tabi yaziyi okumayan insanlarin kulaktan dolma hareket etmesi buyuk bir yanlis anlasilmayi beraberinde getirdi. Okuyup arastirmaktan ezelden nefret eden yurdum insani maalesef bu oyuna geldi. Adamin soylemedigi bir seyi soyledi diyip birde uzerine dava actilar....(Yazisinin tamamini bulabileceginiz linki veriyorum http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=166485 Lutfen usenmeyip okuyun) Okudugunuzu varsayiyorum. Gordugunuz gibi ortada hakaret falan yok tam aksine elestirdigi kisiler ermeniler. Olayin kisaca ozeti budur.

Sizce bir insani harcamak bu kadar kolay mi?
Gerci sasirmamak lazim, niceleri(Ugur Mumcu, Taner Kislali....) gitti. Ayni tas ayni hamam devam. Bu tip seylerin Turkiye'ye hicbir zaman faydasi olmadi, o yuzden savunmak gafletine sizde dusmeyiniz.

D-e-v-r-i-m-c-i
06.03.2007, 09:25
Sebebi ne olursa olsun bir cinayeti hiçbir şey haklı çıkaramaz.kaldı ki dink'i ne ermeniler nede onların lobisi severdi.o bu ülkede yanlış giden herşeye sürekli parmak basıyordu.ha hataları varmıydı o benim işim değil.ama dedim ya hata olsa bile ölüm bu hatanın hakkı değildir.bir tez atılmıştır ortaya size düşen tezi çürütmektir,tezin sahibini yok etmek değil.şimdide insanlar kalkmış sıra orhan pamukta diyorlar.boşuna uğraşıyorlar.çünkü artık bu ülkede 3 maymunu oynayan satılık kalemlere millet inanmıyor.ve ölümlerle bitiremeyecekler aydın insanları.

burka_76
06.03.2007, 11:36
Sayin burka_76
Sizi irkci diye nitelemeyecegim fakat ben mesajimi bitirdikten sonra kendinize en iyi sifati secme sansini size birakiyorum.

Oncelikle Hratn Dink hicbir yazisinda "Turk kani pis kan" diye birsey yazmadi! Sadece kotu niyetli insanlarimiz(!) yazdigi yaziyi bu yonde carpitti. Tabi yaziyi okumayan insanlarin kulaktan dolma hareket etmesi buyuk bir yanlis anlasilmayi beraberinde getirdi. Okuyup arastirmaktan ezelden nefret eden yurdum insani maalesef bu oyuna geldi. Adamin soylemedigi bir seyi soyledi diyip birde uzerine dava actilar....(Yazisinin tamamini bulabileceginiz linki veriyorum http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=166485 Lutfen usenmeyip okuyun) Okudugunuzu varsayiyorum. Gordugunuz gibi ortada hakaret falan yok tam aksine elestirdigi kisiler ermeniler. Olayin kisaca ozeti budur.

Sizce bir insani harcamak bu kadar kolay mi?
Gerci sasirmamak lazim, niceleri(Ugur Mumcu, Taner Kislali....) gitti. Ayni tas ayni hamam devam. Bu tip seylerin Turkiye'ye hicbir zaman faydasi olmadi, o yuzden savunmak gafletine sizde dusmeyiniz.

Bahsetmiş olduğunuz yazıda belirtilen "Zehirli Kan" ifadesinin dolambaçlı bir yazıdan başka bir şey olmadığını görüyorum."Türk'ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil damarında mevcuttur"şeklindeki bir açıklamayı siz ilk duyduğunuzda,ilk okuduğunuzda, Hrant Dink'i temize çıkarmak isteyenlerin belirtmiş olduğu gibi "Zehirli kan olarak ifade edilen husus, Türklük ya da Türkler değil Ermeni kimliğinde yer alan sanığın ifadesi ile hatalı anlayıştır" şeklinde mi algılayacaktınız ?Size göre bu ifadeler nasıl çarpıtılmışsa,bana göre de onu temize çıkarmak isteyenler tarafından yanlış anlaşılmıştır şeklinde lanse ettirildi.

Tekrar belirtiyorum:Irkçılığı,bir insanın öldürülmesini savunamayız ama,bu Hepimiz Ermeniyiz,Hepimiz Hrant'ız dememizi de gerektirmez.

lion12
06.03.2007, 11:38
Bu adam Türk ün kanı zehili bir kan ifadesini kullanmış.Ayrıca kızı da mezarında şimdi kanınız temizlendi mi gibisinden laflar söyledi.Bu lafları diyen Hrant Dink mi şimdi halkların kardeşliğini savunan bir insan.Bu hususta sizlere İmam Ali(a.s)ın şu sözlerini hatırlatmakta fayda görüyorum sevgili canlar.

''Bir kişi sizin şahsınıza bir hakarette ya da yanlış bir kelimede tavırda bulunursa onu affediniz.Ancak sizin dininize,milletinize,inancınıza,namusunuza ve şerefinize bir hakarette bulunursa,onu affetmeyiniz.''.Bilmem acaba bu sözler yeterince açıklıyor mu?

Demokrat
06.03.2007, 13:03
Bahsetmiş olduğunuz yazıda belirtilen "Zehirli Kan" ifadesinin dolambaçlı bir yazıdan başka bir şey olmadığını görüyorum."Türk'ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil damarında mevcuttur"şeklindeki bir açıklamayı siz ilk duyduğunuzda,ilk okuduğunuzda, Hrant Dink'i temize çıkarmak isteyenlerin belirtmiş olduğu gibi "Zehirli kan olarak ifade edilen husus, Türklük ya da Türkler değil Ermeni kimliğinde yer alan sanığın ifadesi ile hatalı anlayıştır" şeklinde mi algılayacaktınız ?Size göre bu ifadeler nasıl çarpıtılmışsa,bana göre de onu temize çıkarmak isteyenler tarafından yanlış anlaşılmıştır şeklinde lanse ettirildi.

Tekrar belirtiyorum:Irkçılığı,bir insanın öldürülmesini savunamayız ama,bu Hepimiz Ermeniyiz,Hepimiz Hrant'ız dememizi de gerektirmez.

Hrant Dink yazarken her yazar gibi kendi entellektuel birikimininden faydalamis ve sokaktaki adam icin tabiki anlasimasi biraz guc bir text olmus. Bu adamdan ortaokul seviyesindeki bir kompozisyonda bekleyemeyiz. Yanlis anlasilamayi ortadan kaldirmak icin her zaman kendimizin arastirmasinda fayda vardir.

Ben bu olayi ilk duydugumda hemen yazisini okumustum. Yazisinda neyi elestirdigini gorunce, yine cirkin bir kampanya yurutuldugunun farkina vardim.
Birde tek basina "Türk'ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil damarında mevcuttur" cumleside carpitilmaya musait(eger yazinin tamami okunmamissa). Hrant Dink'in bahsettigi "Turk" olgusu aslinda ermenilerin takinti haline getirdikleri , kimliklerinin parcasi olmus bir cikmazdir ve Dink Ermenilerin artik bu takintidan kurtulmalari gerektigini anlatiyor.

Bu durumda kimsenin Dink'i temize cikarmasina gerek yok, cunku ortada suc ve suclu yok... Bence bu ifadeleri kasitli olarak carpitanlarin yargilanmasi daha mantikli olurdu. En azindan Dink hala yasiyor olabilirdi.

"Hepimiz Ermeniyiz,Hepimiz Hrant'ız" bu sozde ayni kotu niyetliler tarafindan ayni sekilde carpitilmis masum bi slogandir. Amaci sadece biraz empati kurmakti. Sizin bu sozde gordugunuz negatif anlamlari lutfen yazarmisiniz, cunku gercekten insanlarin bu sozu nasil algiladiklarini merak ediyorum.

Saygilar

Demokrat
06.03.2007, 13:07
Bu adam Türk ün kanı zehili bir kan ifadesini kullanmış.Ayrıca kızı da mezarında şimdi kanınız temizlendi mi gibisinden laflar söyledi.Bu lafları diyen Hrant Dink mi şimdi halkların kardeşliğini savunan bir insan.Bu hususta sizlere İmam Ali(a.s)ın şu sözlerini hatırlatmakta fayda görüyorum sevgili canlar.

''Bir kişi sizin şahsınıza bir hakarette ya da yanlış bir kelimede tavırda bulunursa onu affediniz.Ancak sizin dininize,milletinize,inancınıza,namusunuza ve şerefinize bir hakarette bulunursa,onu affetmeyiniz.''.Bilmem acaba bu sözler yeterince açıklıyor mu?

Sayin Lion12 benim sizden once attigim postu ve posttaki linki okursaniz, Hrant Dink'in yazisinin bahsettiginiz ifadeleri icermedigini ve yazisinin carpitildigini gorursunuz.

Saygilar

lion12
06.03.2007, 13:37
Sayin Lion12 benim sizden once attigim postu ve posttaki linki okursaniz, Hrant Dink'in yazisinin bahsettiginiz ifadeleri icermedigini ve yazisinin carpitildigini gorursunuz.

Saygilar

Verdiğiniz link i baştan sona okudum dost.Ancak beni yine de tatmin etmedi.Bu adam bu sözleri söyledi ve o gazateyi okuyan herkeste gördü.

AnGeNehM
06.03.2007, 13:45

Bende sizin bu yazınızı okuduktan sonra aklıma bu forumda daha önce görmüş olduğum bir YouTube videosu gedi.

Hrat Dink katledildi başlığındaki bütün topikleri aradım size o linki vermek için fakat bulamadım.O videoda kendi ağzıyla bizzat söylüyor sizin söylediklerinize yanıt veriyor.

Aklımda kalanı kadarıyla ''Türk kanı pis kandır''sözünü Irkçılık olarak gördüğünü ve Irkçılığın dünyanın en lanet şeyi olduğunu söyledi.Ve bu bir yazı v.s değil kendi ağzıyla bizzat söylüyor gerçektende söyledikleri tamamen çarpıtılmış.Yalan atacak bir yapısıda yoktu

burka_76
06.03.2007, 13:55
Hrant Dink yazarken her yazar gibi kendi entellektuel birikimininden faydalamis ve sokaktaki adam icin tabiki anlasimasi biraz guc bir text olmus. Bu adamdan ortaokul seviyesindeki bir kompozisyonda bekleyemeyiz. Yanlis anlasilamayi ortadan kaldirmak icin her zaman kendimizin arastirmasinda fayda vardir.

Ben bu olayi ilk duydugumda hemen yazisini okumustum. Yazisinda neyi elestirdigini gorunce, yine cirkin bir kampanya yurutuldugunun farkina vardim.
Birde tek basina "Türk'ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil damarında mevcuttur" cumleside carpitilmaya musait(eger yazinin tamami okunmamissa). Hrant Dink'in bahsettigi "Turk" olgusu aslinda ermenilerin takinti haline getirdikleri , kimliklerinin parcasi olmus bir cikmazdir ve Dink Ermenilerin artik bu takintidan kurtulmalari gerektigini anlatiyor.

Bu durumda kimsenin Dink'i temize cikarmasina gerek yok, cunku ortada suc ve suclu yok... Bence bu ifadeleri kasitli olarak carpitanlarin yargilanmasi daha mantikli olurdu. En azindan Dink hala yasiyor olabilirdi.

"Hepimiz Ermeniyiz,Hepimiz Hrant'ız" bu sozde ayni kotu niyetliler tarafindan ayni sekilde carpitilmis masum bi slogandir. Amaci sadece biraz empati kurmakti. Sizin bu sozde gordugunuz negatif anlamlari lutfen yazarmisiniz, cunku gercekten insanlarin bu sozu nasil algiladiklarini merak ediyorum.

Saygilar

Hepimiz Ermeniyiz,Hepimiz Hrant'ız" sloganına karşı çıkmam için birilerinin çarpıtmasına gerek yok ki!Kendi bilgilerimi,kendi hafızamı yoklayıp,kullanarak bu slogana karşı çıkmam yeterlidir.Bahsetmiş olduğunuz empatiyi neden Türk milleti için kurmuyorlar?26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın dağlık Karabağ bölgesinin Hocalı kasabasında bine yakın Türk kardeşlerimiz hunharca katledilmiştir.Hangi köşeyazarı,hanginiz tepkinizi ortaya koydunuz?Amerika'da ve Avrupa'nın bir çok ülkesinde onlarca diplomatımız Ermeniler tarafından öldürülmüştür.Hangi Ermeni kalkıp bahsetmiş olduğunuz empatiyi(Hepimiz Türk'üz)kurdu?Ahh şu Ermeni lobisi yok mu!Belki de bugün sizin bu şekilde düşünmenizde bir nebze de olsa onların katkısı var!

Vapurmania
06.03.2007, 14:04

O sözünde Türklere hakaret yok aksine ırkçılara laf söylemişti sözü tam incelerseniz görürsünüz.

Arkadaşım,

Saygıyla anacak o kadar insan varken neden Hrant Dink?Forumda adına duyarlılık dediğin bu tepkiyi Ermeni terör örgütü tarafından öldürülen hangi diplomatlarımız için gösterdin?Din,dil,ırk ve renk gözeten taraf bizler degiliz.Tarih boyunca Müslüman ve Türk oluşumuzun bedelini hep bizler ödemedik mi?Hep gözeten taraf degil de,gözetilen taraf biz olmadık mı?Bizler tabi ki ırkçılığa karşıyız,insan ölümüne karşıyız.Irkçılığı lanetleyen başta dinimiz değil midir? Ben sizin gibi düşünmüyorum diye ırkçı mı oluyorum,ya da sizden eksik düşünen bir yönüm mü var?

Sana gelince bay Eşitlik!Tarih boyunca gözleriyle görmelerine rağmen inkarcılar olduğu gibi yine olacaktır elbet!Hiç bir Ermeni bu sözleri sarfetmezmiş!Hadi ordan!Niye kendinizi kandırıyorsunuz!Bir takım kişilere,bir takım yerlere karşı olan antipatinizi,kininizi gerçekleri inkar ederek egonuzu daha nereye kadar tatmin edeceksiniz?

Bence motorunu soğut biraz saygılı ol insanlara karşı ayrıca ırkçılık yapıyorsun.

burka_76
06.03.2007, 14:23
O sözünde Türklere hakaret yok aksine ırkçılara laf söylemişti sözü tam incelerseniz görürsünüz.

Bence motorunu soğut biraz saygılı ol insanlara karşı ayrıca ırkçılık yapıyorsun.

Hangi saygıdan bahsediyorsun?Saygı diyorsun öte yandan motorunu soğut türünden sokak ağzıyla konuşuyorsun,ki benim kimseye karşı böyle bir tabirim olmamıştır.

Hangi ırkçılıktan bahsediyorsun?Irkçılığı nasıl algılıyorsunuz siz? Bizim yegane düşmanımız faşist Osmanlı ve devamı olan günümüz T.C'si, bugünün Osmanlısıdır. Alevi olarak bu faşistlere yaşamı dar etmeliyiz diyen sizler değil misiniz?Bu şekilde düşünüyorsanız sizden büyük ırkçı mı var?

D-e-v-r-i-m-c-i
06.03.2007, 14:40

lütfen forum içinde birbirinize adab ı muhaşeret kuralları çerçevesinde saygıyla yazın.zıt görüşlerde olabilirsiniz ama bu size hakaret etme ayrıcalığını tanımaz....son olarak size fransız düşünür VOLTER in sözünü hatırlatayım,,,""düşüncelerinize katılmıyorum,,,ama onları söyleme hakkınızı ölünceye değin savunacağım""esenkalın...

EŞİTLİK PARTİSİ
06.03.2007, 20:00
Sevgili burka-76

Teknoloji harikası olan ve bu gün Dünyada gündem belirleyen İNTERNET SİTELERİ Sizinde bildiğiniz gibi Dünyayı bir Kalvye bir tuşla birbirine bağlıyor...
Bu nedenle insanlar eskisi gibi değil artık...hangi nickle yazarsa yazsın termonolojiden kişinin düşüncesini hemen anlıyor...
Kaldı ki bu teknolojiyi kullananların hemen hemen tamamı Ünv.tahsili yapmakta yada bitirmiş vaziyette.
Sizi anlıyoruz ama, bizlerde düşüncemizden menmunuz...zaten öyle olmasa SAVUNMAYIZ...dahası iki yüzlü anlayışı bu sitede bulamazsınız.
Bir de bireylerin değil ama siyasi oluşumların yada oluşmuş olanların artık çok yönlü ama esasta kendi içerisinde tutarlı değişik toplumlara hitap tarzı vardır bu ayrı bir konu.
Sevgilerimizle

Bektaş ÇELEBİ

Demokrat
06.03.2007, 20:56
Verdiğiniz link i baştan sona okudum dost.Ancak beni yine de tatmin etmedi.Bu adam bu sözleri söyledi ve o gazateyi okuyan herkeste gördü.

Sizi tatmin etmeyen seyler nelerdir? Lutfen, soylerseniz benide aydinlatmis olursunuz. Hrant Dink'in tek kabahati anlasilmasi zor bir dil kullanmasi.

O gazeteyi okuyup herkesin gordugu sey nedir? Bu konuda da beni aydinlatirsaniz sevinirim.

Saygilar

Demokrat
06.03.2007, 21:15
Hepimiz Ermeniyiz,Hepimiz Hrant'ız" sloganına karşı çıkmam için birilerinin çarpıtmasına gerek yok ki!Kendi bilgilerimi,kendi hafızamı yoklayıp,kullanarak bu slogana karşı çıkmam yeterlidir.Bahsetmiş olduğunuz empatiyi neden Türk milleti için kurmuyorlar?26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın dağlık Karabağ bölgesinin Hocalı kasabasında bine yakın Türk kardeşlerimiz hunharca katledilmiştir.Hangi köşeyazarı,hanginiz tepkinizi ortaya koydunuz?Amerika'da ve Avrupa'nın bir çok ülkesinde onlarca diplomatımız Ermeniler tarafından öldürülmüştür.Hangi Ermeni kalkıp bahsetmiş olduğunuz empatiyi(Hepimiz Türk'üz)kurdu?Ahh şu Ermeni lobisi yok mu!Belki de bugün sizin bu şekilde düşünmenizde bir nebze de olsa onların katkısı var!

Konuyu fazla dagitmak istemiyorum ama size cevap yazma geregi gordum. Bir cinayet ile bir katliami kiyaslamak pek mantikli olmaz. Bu nedenle ortada yapilmis bir yanlis var once bu yanlisi duzeltelim sonra digerine geceriz. Ermeniler Hepimiz Turk'uz demedigi icin bizimde cinayeti farkli bir sekilde kinamamiz gerekmiyor. Turkler olduruldugunde Ermeniler empati kurmadigi icin bizde kurmayalim gibi bir sey soyleyemezsiniz! Onlar yapmadi diye bizde yapmayalim mantigi cok sacma. Biz onlarin iyi yanlari ornek alsak daha iyi olmaz mi ? Bu mantikla hareket edilseydi inanin dunyada savaslar asla bitmezdi. Kan davasi guder gibi politika uretirsek bu sorunu cozemeyiz. Insanlari anlamak zorundayiz.

(Inaniyorumki bu forumdaki herkes bahsettiginiz katliami kinar. Ermenilerden de akli basinda insanlar katliamlari mutlaka kinamistir.)

Saygilar...

burka_76
07.03.2007, 09:57
Bir cinayet ile bir katliami kiyaslamanın mantıklı olmayacağını vurgularken cinayetin daha mı vahşet bir durum olduğunu ima etmeye çalışıyorsunuz?Yani katliam var ama,Hrant Dink cinayeti katliamdan daha mı korkunç demek istiyorsunuz?Ermenilerin aklı başında insanlar olduğunu,katliamı mutlaka kınadıklarını belirtiyorsun ama,bundan emin değilsin.Kusura bakma ama,bence sen Ermenileri çok iyi tanımıyorsun.

Demokrat
07.03.2007, 18:01
Vurgulamak istedigim; ikiside cok aci olaylardir ama degerlendirirken birbiri ile kiyaslamasak ya da karistirmasak cozum bulmak daha kolay olur.

ladrestr
07.03.2007, 18:32
Benİm DÜŞÜncelerİme Katİlmayabİlİrsİnİz . Belkİde Benİm DÜŞÜncelerİm YanlİŞ Olabİlİr .o Zaman Gelİn TartİŞalİm Bana DoĞruyu GÖsterİn Ama Benİ Yasaklamayİn!

Ben TÜrklere Hakaret Etmedİm .eger Bundan Ceza Alİrsam Bu Ülkeyİ Terk Ederİm .eĞer Bu Ülkeden Gİdersem O Zaman ÖlÜrÜm ÇÜnkÜ Ben Bu Ülkeyİ Çok Sevİyorum

Hrant Dİnk

insanlar kardeş
10.03.2007, 01:38
Siz herkese eşit davranmaya devam edin,sağduyulu olmaya devam edin bakalım.Size kim eşit davranacak,sağduyulu olacak?
Sevgili burka,
Ülkemizde işlenen bu insanlık dışı cinayetin savunulacak hiç bir yanının olmadığını akli selim her insan bilir.
Ancak ne gariptirki kendisini bu ülkenin sahibi sanan asıl ırkçı faşist zihniyetler susarak, hazineden göbek şişirirken,kendilerini ve çevresel çıkarlarının devamı için sokaklara şuursuzlaştırılmış insan kılığında mahluklar salmaktadırlar.

Bunların farkına varmak sanırım vatana sahip olmak erdemine ulaşmaktır.

saygılarımla...