Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden ''Kırmızı''

sivaslı_sevda
05.03.2007, 01:26
Merhaba canlar Alevliğin sembolü olan kırmızı renk nereden geliyor ? yada neden kırmızı anlamı nedir ? bunun açıklamasını yaparak beni aydınlatırsanız sevinirim ...

dus_sokagi
05.03.2007, 01:32
valla bilmem ben bir arap alevisiyim bizde o dediyin yesildir yani biz genelde yesili kullaniriz turbelerimizde yada baska yerlerde.

sunuda merak ettim simdi kirmizi bizim sembolumuzmu?

sivaslı_sevda
05.03.2007, 01:36
Nasıl yani şimdi iyice kafam karıştı ben şöyle biliyorum ki yeşili sevmezler belkide ben yanlış biliyorum araştırmak lazım

LaDY
05.03.2007, 01:38
valla bilmem ben bir arap alevisiyim bizde o dediyin yesildir yani biz genelde yesili kullaniriz turbelerimizde yada baska yerlerde.

sunuda merak ettim simdi kirmizi bizim sembolumuzmu?

iyi de Özgürcüm bizim kullandığımız yeşil rengin daha doğrusu neden yeşil rengini kullandığımızın amacı farklı. yani sembol felan değildir.
biz neden yeşil kullanıyoruz: "Hıdır" inancından geliyor.biliyorsun arapça hıdır yeşil anlamına gelir. biz "Hıdır"ı erenlerin ereni kabul ederiz ona hürmetimizden türbelerimizde yeşil -ve tabi saflığın simgesi beyaz- hakimdir.

ben de ilk defa duyuyorum renk ile sembolize edilişimizi :confused1

dus_sokagi
05.03.2007, 01:42
yav bende ondan bahsedyorum zaten farkli bisey soylemedim yada sembol oldugunu soylemedim ki.
soruyuda sordum zaten simdi kirmizi bizimi sembolize ediyo? diye..

sivaslı_sevda
05.03.2007, 01:46
Arap Aleviliginde nasıl bilemiyorum ama ben daha çocukken kırmızı sarıkla yemin edenler diye bişeyler duymuştum büyüklerimden ayrıca Semah dönerkende çogunda kırmızı bandanalar var yani neden başka renk degilde kırmızı

sausen
05.03.2007, 01:55
Merhaba Canlar,

Benim bildiğim kadar ilk savaşımızda kendimizi belirtmek için kafamıza kırmızı bantlar takmışız... Ben burdan geldiğine inanıyorum. Zaten aleviliğin ve direnmenin rengidir kırmızı.

aspava
05.03.2007, 03:11
evet bende kırmızıyı savaş zamanıı alevilerin başına taktıkları kızıl başlıktan dolayı diye biliyorum yanii özelliklee muharrem ayında caferilerin taktığınıı sıkça görürüz birdee kızlarımız evlendiği zaman kırmızı başörtüsüü takıyorlar başınaa

Demokrat
05.03.2007, 05:09
Alev kizilindan geliyor olabilir. (Tahmin)

Özgür-Taylan
05.03.2007, 05:20
kizilbasiz da ondan..

ezo.24
05.03.2007, 12:04
arkadaşlar benim bildiğimde HZ Hasan zehirlendiğinde yüzü yeşil renge bürünüyoru Hz Hüseyinde başı kesilince yüzünün onun kanıyla kızıl olmasından dolayı yeşil ve kırmızı bizim için özel renklerlerdir

humanist10
05.03.2007, 15:22
şimdi 1700 lü yıllarda şah ismail zamannında savaşta müslüman askerleri ve yezitler karışmasın ve bizimkiler birbirlerini tanısın biyebaşlarına kırmızı kuşak takılması yönünde kararalınmış o gün bugündür kızılbaş ılarak kalmış ismimiz bildiğim kadarıyla umarım aydınlaNMIŞINDIR AMA bizlerin rengi kırmızı diye bitşey varmı onu bilmem