Orijinalini görmek için tıklayınız : Dilini, İnancını ve Benliğini Unutma Arkadaş!!

DiLkeT-CeZaM
05.03.2007, 12:49
Görüyorum ki insanlar artık kendilerine ait bir takım değerlerden uzaklaşmaya veya o değerleri artık küçümsemeye gidiyorlar. İnsanı hayatta var eden şeylerden biriside insanın benliğini kimliğini korumasıdır. Bizlerin üzerinden bir buldozer gibi geçen 12 eylül halen etkisini devam ettirmekte ve istenilen durumları bir bir gerçekleştirmekteler. Dilin, inancın ve kültürün ne olursa olsun onu korumalısın egemenlerin altına sığınıpta sanma ki onlar korunacaktır tam tersine onlar bir bir asimile edilmektedir. Bunların farkına varalım.

Kullandığımız dil, inanç neyse ona uzak durmayalım, küçümsemeyelim, onun bir insan benliği için neler ifade edebileceğinin farkına varıp ona göre tavır alalım. Türksen Türkçeyi iyi konuşmaya gayret et, Kürtsen Kürtceyi öğren ve iyi konuşmaya çalış, Ermenisen Ermeniceyi iyi öğren ve konuş... İnanç olarakta kendini nasıl nitelendiriyorsan ona sarıl ve bırakma. Şu asimile zamanında sen değerlerine sahip çıkmazsan yok olmaya mahkum olursun arkadaş. ben kendime göre bunları yazmak istedim. Umarım doğru bir şekilde ifade edebilmişimdir. Kendinizi yanlız hissetmek istemiyorsanız asimile olmayın!! Aynı zamanda bu konuyla ilgili sizinde fikirlerinizi bekliyorum.

pazarcıklı
05.03.2007, 13:02
sana bu konuda katılıyorum insan kendi kültürünü korumalı bencede...şimdiki bazı insanları görüyorum, ne avrupalı olabilmiş ne de kendi kültürü hakkında düzgün bir bilgisi var tamamen arada kalmışlar,yozlaşmışlar...onlardan sonra gelenler doğal olarak daha az bilecekler kendilerini, derken zamanla kaybolup gidecekler...bu konu daha önce varmıydı bilmiyorum ama güzel bir nokta bence...teşekürler...:thumbup1:

sausen
05.03.2007, 13:21
Merhaba Canlar,

Bir insan ki kendi kültüründen uzaklaşsın yani asimile olsun, bence o insan bitmiştir. Bu, bir çiçeği kendi toprağından söküp saksıya dikmek gibi bir şey. Ve günümüzde gençlerimiz arasında bu yolda ilerleyenlerin sayısı azınsanmayacak kadar fazla. Çünkü bir kültür empozesi olmamış. Sadece oku ya da sadece çalış demişler çocukluktan gençliğe giden yolda. Ama dememişler, senin kültürün bu sen bu kültür içinde boy verip filizleneceksin. Hani ağacı günü geldiğinde keserler eğer verimli bir ağaçsa kesildikten sonra bile yüzlerce fide verir. İşte insan bu şekilde olursa ne bizi bu yozlaştırma yok eder ne de bu emperyalizm...

DiLkeT-CeZaM
05.03.2007, 18:27
Maalesef son zamanlarda daha da belirgin bir biçimde insanlar kendilerini var eden varlıklardan bir bir uzaklaşmakta. Düşünce gücünü kullanabilen ve kendisine düşüncesiyle yön veren insanlar sağlam bir şekilde bu asimile ve yok edilme savaşından galip çıkacaklardır. Son bir kaç on seneyi göz önüne aldığımız zaman öyle çelişkiler var ki akıl alacak şey değil. Benim en çok dikkatimi çeken nokta şudur: Kürt olupta ülkücü olan Alevi ve başka ülkelerin topraklarından gelip türklükle alakası olmayanların ülkücü olması mı dersiniz... bu liste akla geldikçe uzatılabilir bu kolay.

Hayatın süresi ne kadar uzarsa o kadarda çelişkiler çoğalıyor sanki? Daha öncesinden böyle şeyler çok nadir olabilirken şimdi artık hoş karşılanma durumuyla karşı karşıyayız. Geçmiş unutularak ilereyi nasıl sağlam adımlar atılabilir? Tamam geçmişe saplanıp kalmamak lazım ama geçmişi görüp geleceğe de yön verebilmeliyiz önemli olan nokta da burasıdır. Kimse geçmişin izlerini silemez. Kendini Alevi olarak tabir eden bir insan nasıl ülkücü olabilir? Maraş'ta Çorumda bizim analarımıza bacılarımıza kimler tecavüz etti?? Bunlar unutulacak şeyler mi? Bunların unutanın namusuda olmaz şüphe edilir!. Yıllar yılı Kürtler hakkında dağlarda gezenlerin kart kurt seslerinden türediklerini söyleyenler? Yıllarca konuştuğu dili saçma sapan açıklamalarla alaylara alanlara peki?? Kendisini Kürt/Alevi/Ermeni.. olarak nitelendiren insanlar, yıllarca varlığı bile kabul edilmezken yok edilmek istenirken faşist zihniyetin hedefi olupta nasıl olabilir de ülkücüyüm diye geçinebilir??Türkiye dışından bir şekilde buraya gelmiş insanlara ne demeli? onlar nasıl ülkücü olabiliyorlar faşist olabiliyorlar? Oluyor işte bir şekilde bunlar bir bütün olarak düşünüldüğü zaman genel ve kapsamlı olarak bir saldırıya ve tek düzeliğe yitilen bir toplum şablona oturuyor. Bunların farkına varın!

Bütün yapılanların sebebi asimile politikalarının etkisiyle cahilleştirilme ve istenilen insan tipi yaratılması planları vardır bu yapılanlar 12 Eylül darbesinden sonra daha da hız kazandı. Eğer biz kendimizi unutup başkaları gibi olmaya çalışacaksak biz kendi intiharımızı gerçekleştirmiş oluruz. İntihar çaresiz insanların işidir. Bizler çokmu çaresiz durumdayız ki kendi intiharımızı gerçekleştiriyoruz. Böyle birşey kabul edilemez edilmemesi gerekir. Ölmeyi istiyorsan asimile ol, yaşamak istiyorsan varlığını yaşat!!

xezale
20.03.2007, 11:36
çok iyi birşeyi hatırlatmışsın.insanlar benliklerini kaybetmemeli.bizi biz yapan dilimiz,kültürümüz.ama bunun sadece bizim elimizde olduğuna inanmıyorum.en önemli faktör ilk eğitimimizi aldığımız ailemiz.hatta iilk öğretmenimiz olan annemiz...ben burdan benliğimizi kaybetmemiz için elinden geleni yapan annemede teşekkür ediyorum...

mekzunsincari
20.03.2007, 13:27
çok iyi bir konuya parmak basmışsın arkadaş tebrikler.
yaşadığımız bu devirde ne yazıkki insanlar sırf çıkarları için kendi özlerini terk ettiler.
mesela ben bir arabım ve arap kültürüyle büyüdüm yaşadığım bölgedeki insanlar artık çocuklarına arapçayı öğretmiyor.
yaklaşık bir onyıl sonra benim yaşadığım yerde ki gençlerin belki hiçbiri arapça konuşamıyacak. bu değişim sadece dil de değil kültürdede eski kültürümüzde kaybolup gidiyor ve insanlar kendi kültürlerini korumaya çalışmıyorlar.
sadece ben nasıl para kanabilirim derdindeler.

eskiden biz diyen bir toplumken şimdi ben diyen bir toplum olduk. bu sadece benim yaşadığım bölgede değil sadece arapların başına gelen bir şeyde değil.
tüm türkiyede ki kültürler eriyip gidiyor.
efendim moderlik, ilericilik iyide kimse onlara ilerici olmayın demiyor kimse onlara modern olmayında demiyor. ama kendi öz kültürünüzü unutmyın ey kardeşler kendi kültürünüzü dininizi araştırın.

alevi kardeşler inancınızı araştırın böylelikle kendinizi hertürlü iftiraya ve karalamaya karşı koruya bilirsiniz.
bu okadarda zor bir şey değil bir çok arkadaşım var haytında belki binlerce kitap okumuş ama kendi kültürü hakkında bir kitap okuma zahmetine katlanmamış.

yazı kardeşlerim birazda kendi kültürünüzü okuyup araştırın olmazmı?

taner51
20.03.2007, 13:30
evet arkadaşlar katılıyorum sizlere.Ne demişler ;
ASLINI UNUTAN , NESLİNİ UNUTUR...

DiLkeT-CeZaM
20.03.2007, 14:16
Yazılanların hepsine katılıyorum. Dünyanın genelinde kültürel yozlaşma yaşanırken bizlerde bunlardan bir şekilde etkileniyoruz. Herkes bundan etkileniyor mu? onu tam olarak bilemiyorum ancak türkiyede yaşayan insanlar içerisinde bu yozlaşma olayı son hızıyla devam etmekte. Kendini benliğini koruma adına açmış olduğum bu konunun uzun süre gündemde tutulmasını rica ediyorum. Çünkü kültürümüz yok olursa, onurumuzda yok olur. Hiçbir şekilde yok olmaya yüz tutmamalıyız. Hangi dili biliyorsak onu öğrenme çabasında olmalıyız, hangi dine inanıyorsak onu daha iyi bilme ve anlama yoluna gitmeliyiz. Büyük balığın küçük balığı rahat bir şekilde yutabildiği bu evrende yok olmamak adına herşey yapılmalı!!...ayrıca kendi kültürünü korumakta ırkçılık boyutanda bir iş değil diye düşünüyorum sakın ola ki bu düşüncelerimden ırkçılık kokusu çıkarılması ben sadece insan gibi insan olandan yanayım bunu da belirtmek isterim ki yanlış anlaşılmalara mahal verilmesin.. Saygılar.

ibrahim-ch
20.03.2007, 14:31
Görüyorum ki insanlar artık kendilerine ait bir takım değerlerden uzaklaşmaya veya o değerleri artık küçümsemeye gidiyorlar. İnsanı hayatta var eden şeylerden biriside insanın benliğini kimliğini korumasıdır. Bizlerin üzerinden bir buldozer gibi geçen 12 eylül halen etkisini devam ettirmekte ve istenilen durumları bir bir gerçekleştirmekteler. Dilin, inancın ve kültürün ne olursa olsun onu korumalısın egemenlerin altına sığınıpta sanma ki onlar korunacaktır tam tersine onlar bir bir asimile edilmektedir. Bunların farkına varalım.

Kullandığımız dil, inanç neyse ona uzak durmayalım, küçümsemeyelim, onun bir insan benliği için neler ifade edebileceğinin farkına varıp ona göre tavır alalım. Türksen Türkçeyi iyi konuşmaya gayret et, Kürtsen Kürtceyi öğren ve iyi konuşmaya çalış, Ermenisen Ermeniceyi iyi öğren ve konuş... İnanç olarakta kendini nasıl nitelendiriyorsan ona sarıl ve bırakma. Şu asimile zamanında sen değerlerine sahip çıkmazsan yok olmaya mahkum olursun arkadaş. ben kendime göre bunları yazmak istedim. Umarım doğru bir şekilde ifade edebilmişimdir. Kendinizi yanlız hissetmek istemiyorsanız asimile olmayın!! Aynı zamanda bu konuyla ilgili sizinde fikirlerinizi bekliyorum.

Haklisin.
Alevi Türkler Türk olduklarini gizliyorlar.
Zannediyorlarki söylerlerse IRK cilik olur.
Baskalari söyledigi zaman neden IRK cilik olmuyorsa Türk alevilerde ben Türküm dediklerinde IRK cilik olmaz cesaretli olmalilar.

DiLkeT-CeZaM
20.03.2007, 15:30
Haklisin.
Baskalari söyledigi zaman neden IRK cilik olmuyorsa Türk alevilerde ben Türküm dediklerinde IRK cilik olmaz cesaretli olmalilar.

Konuyu neden farklı boyutlara çekme çabasındasınız?? Dikkatinizi çekerim ben herhangi bir ayrışmadan bahsetmiyorum sadece kendi kültürünüzü koruyun diyorum. Kimden mi korumak gerek? başkalarının zorla birşeyi kabullendirmesine karşı korumak gerek! alevi türklerin türklüklerini gizledikleri yer burası değil sanırım eğer öyle bir sorun varsa açarsın konuyu orada düşüncelerimizi aktarabiliriz bu çok kolay biliyorsunuz. Bir konu başlığı bu şekilde dağıtılmaya çalışılabilir ancak. Ayrıca burada ne türk övülmüştür ne de kürt ne de küçük düşürülmeye çalışılmış buraya dikkatinizi çekerim!. ayrıca forumda dikkatimi çeken birşey oldu sürekli türklük üzerine konuşuyorsunuz. bu olabilir belki ama yapmaya çalıştığın şeyi açıklayabilir misin? asıl amacın nedir bunu merak ediyorum?

serap_kerasus
20.03.2007, 16:25
Haklisin.

öyle şey olur mu ya, tabiki burda kastedilen sadece kürtler ya da etnik unsurlar kimliğini korusun değil.türk kimliği de yozlaşmıyor mu? hala kimliğini orta asyada, osmanlı da aramıyor mu? ya da içine işlemiş arap kültürünü, türlükle de bağdaştırıp, bir osmanlı bir turan diyerek asıl kimliksizliği sergilemiyor mu..

türk, kürt, laz, zaza, çerkez, ya da her hangi bir kimlik farketmez..hiç bir kültür yozlaşmamalı..türk kültürüne de sahip çıkacağız elbet, ama kimliğini anadoluda değilde osmanlı ve turan zihniyetinde arayana değil tabiki.
kimlik ve benliğimizin kaybolmasını istemiyorsak hep beraber sahip çıkacağız kültürlerimize.. türkçede kaybetmesin kimliğini, türklerd e kaybetmesin tabiki..ama önce kimlik arayışından vazgeçmek gerekir..hangi devrimci derki, "zazaca, kütçe, lazca vs.. korusun kimliğini de türkçe yozlaşsın, türk kültürü yok olsun".. ben buradaki hiç bir devrimci arkadaşın böyle bir zihniyette olduğunu düşünmüyorum..
türkçede , kürtçe de ,z azaca da, lazca da vs.. yozlaşmadan yaşayacak..türk kültürü de yaşayacak, laz kültürü de, kürt de , zaza da..
hepimiz anadoluluyuz..