Orijinalini görmek için tıklayınız : Bakıma muhtaç insanlara yapılan işkenceler!
AnGeNehM 06.03.2007, 01:07 Sizlerde farketmişsinizdir,son zamanlarda Olay haber olarak nitelendirilecek haberleri ihbar yolu ile konu alan bazı televizyon programlarında(Arena,deşifre,haber özel)Artan skandallar var..
Önce malatya'da bir çocuk esirgeme kurumunda kimsesiz çocuklara yaşına,boyuna bakmadan gösterilen şiddet çıktı televizyonlarda.Toplu banyo yaptırıyorlar.Sanki kin duydukları bir yaşıtıymış gibi dövüyorlar o kimsesiz zavallı çocukları
Sonra Adana'da bir ruh hastalıkları hastanesinde yaşanan olaylar çıktı meydana.Yaşlı genç demeden insanları döven,temizlik yaptıran,yemeklerini kendisi doldurtturan,ilaçlarını azına eliyle tıkayan.Kendilerinden 30 yaş civarı büyük olan insanlara dayak attılar,yerlerde yatmasına göz yumdular.Bunun yanında birde madde bahımlısı olan hastaları iyileştirmek yerine onlara para karşılığı dışarıdan esrar getirdiler onlarla beraber içtiler.
Şimdide yetmiyormuş gibi bir huzur evi rezilliği çıktı.Burdada diğerlerinden farklı hiçbirşey yok.Sözde hastalara kötü muamele yapılmasın diye kamera koydular ama kendileri dövdüler işkence yaptılar.Vücutlarının heryerlerinde morluklar kızarıklıklar vardı...Yakınları o insanları oralardan geri almaya başladı.Huzur evi kapandı.
Ve bu olanların sonucunda ilgili bütün kurumlara adli soruşturma açıldı ve hepsi kapatıldı,yöneticiler hapise girdi yada girecek.Ama bunlar olduktan sonra bu insanlık ayıbı olduktan sonra tabiki!!!
İnanın nereden giriş yapayım nereden çıkış yapayım anlamadım.Bunlar gerçekten insanlık ayıbı en değerli varlık olan insanlara bunları yaptılar ve hepsi inkar ettiler.Ben izlerken gözlerimi kapattım bazı yerlerinde.
Gerçekten çok yazık kimlere güven olacak artık.Hayatta kalabilmek için bu dünyanın geleceği olan çocuklara,hiçbir suçu olmayan adli dengesi bozuk hastalara ve zavallı yaşlılara yapılan bu işkenceler ne zaman son bulacak.Biri birri derken bir başka rezalet çıkıyor ortaya.
Aceba Sağlık bakanlığımı görevini yapmıyor,Eleştiriye açık!
İyi forumlar
Sağlık Bakanlığı nın aksaklıkları bunlar hiç şüphesiz.
sivaslı_sevda 06.03.2007, 01:23 Evet arkadaşlar az önce izledim tv de bu insanlık ayıbı bu kadar rezalet görüntüler olamaz içim sızladı yazıklar olsun
aslında o kadar çok var ki bunlardan hepsini gösteremiyosun arada gizli çekimlerle çıkıyo tektük diye ama aslında çok var artık hayat o kadar iğrençleştiki yapacağı hizmetin ne kadar onurlu bir meslek olduğunu unutulup böyle çirkin hareketlerde bulunuluyo bu yaşlılar için de geçerli yetimhaneler içinde..
o kadar çok içim acıyor ki ben boşuna hayattan nefret etmiyorum..
AnGeNehM 06.03.2007, 13:49 YİNE BİR HASTANE YİNE DAYAK SKANDALI
Deşifre’nin ortaya çıkardığı, Adana’daki hastanede yaşanan dayak skandalı ile ilgili tartışmalar henüz soğumamışken bir haberde Tekirdağ’dan geldi.Doğum sonrası ruhsal sıkıntılar yaşayan genç bir kadın yaklaşık yirmi gün önce Türkiye’nin en önemli ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden birine kaldırıldı. Buraya kadar yaşanan her şey normaldi. Ancak kısa bir süre sonra genç kadın beni buradan çıkarın dayak atıyorlar diye ailesine yalvarmaya başladı.Ailesi önceleri genç kadının iddialarını ciddiye almadı. Fakat genç kadının vucudundaki morlukları gören hasta yakınları deyim yerinde ise dehşete düştü.Genç kadının vucudunda morluklar ve derin yaralar vardı. Aile hastane ile ilgili hemen savcılığa suç duyurusunda bulunup skandalın araştırılmasını istedi..Yapılan sağlık kontrolünde genç kadının şiddete maruz kaldığı doktor raporu ile kesinlik kazandı
insanlar kardeş 06.03.2007, 14:06 Sağlık Bakanlığı nın aksaklıkları bunlar hiç şüphesiz.
Sevgili Lion ,
Umarım yanlış anlamazsın.
Bu zavallı insanlar sınanıyor.
Tabii sağlık bakanı sayın recepte...
Aslında yapılanlardan dolayı Şüpesiz Sağlık bakanını gösteriyorsun.Başka söze gerek varmıydı?::))
Merhaba Canlar,
Bende dün o görüntüleri izlemeye kalktım ama izleyemedim... Çünkü çok üzücü görüntüler. Aslına bakarsanız bunlar ülkem gerçekleri. İnsanın değeri gün geçtikçe azalmakta, yapılanlar ortada. Ya çocuklar ya yaşlılar ya da hakkını aramak isteyen insanlar. Bir linçten pek farkı yok aslında. Çünkü yapanların içinde insanlık duygusu kalmamış.
Sevgili Lion ,
Umarım yanlış anlamazsın.
Bu zavallı insanlar sınanıyor.
Tabii sağlık bakanı sayın recepte...
Aslında yapılanlardan dolayı Şüpesiz Sağlık bakanını gösteriyorsun.Başka söze gerek varmıydı?::))
Abi ben size bu konu ile ilgili daha önce görüşlerimiz zaten belirtmiştim hatırlayacaksınız bir başka konuda.Yani bu noktada oradaki bakıma muhtaç insanlarımızda sınanıyor bu işlerde o aksaklıkları yapan o şerefsiz bakıcılarda.Yani benim demek istediğim kaderci olalımda bunları görmezden gelelim değil.
AnGeNehM 06.03.2007, 14:25 ya arkadaşlar diyorum ya izlemek lazım biraz kendine güvencen sıkcan ve izleyecen neler var neler
Hastalar uyuşturucu veren bir hasta bakıcıyla roportaj yapmak istiyorlar.Adam hastanenin dısında bir çay bahçesinde yakalanıyor Deşifrenin yapımcısına.Mikrofon uzatılıyor bu başlıyor hastaneye doğru kaçmaya.
Soruyor arkadan beyfendi nereye,işimin basına çalışmaya diyor.
-ee arkadasım madem işin gücün var neden çay içiyorsun dışarıda..
---------------------------------------------------------------
Bir başka konuda gerçekten biraz komik:bütün görüntülerden sorna bu eziyetleri yapan çalışanlara mikrofonu uzatıyorlar hepside inkar ediyor.
Soruyorlar elimizde görüntü var yinede inkar ediyormusunuz evet öyle birşey olamaz olmaz diyorlar.
İzledikten sonra bunları duymakta ayrı bir nefret uyandırıyor
ben izlemedim o görüntüleri izleyen arkadaşlarım bana anlatmıştı.madem işlerini severek yapmıyosalarsa bu insanların orda ne işleri var.zaten kolay olsaydı evlatları bu tür yerlere ailelerini bırakmazdı.ne kötü ya anne baba evlatları için bir sürü zorluk çekiyoki onlara daha ii gelecek sağlamak için.evlatlarsa yapılan bu emekleri unutup eşinin ağzına bakıyor.sanki hiç yaşlanmıyacaklar ve kendi çocuklarıda kendilerini örnek alıcaklarını unutuyolar.bir evlat anne babasına bakamıyosa,bir anne baba kendi evladına sahip çıkmayıp bu tür yerlere bırakıyosa o insanların yaptığı kadar kötü bir durum...
Abi ben size bu konu ile ilgili daha önce görüşlerimiz zaten belirtmiştim hatırlayacaksınız bir başka konuda.Yani bu noktada oradaki bakıma muhtaç insanlarımızda sınanıyor bu işlerde o aksaklıkları yapan o şerefsiz bakıcılarda.Yani benim demek istediğim kaderci olalımda bunları görmezden gelelim değil.
sevgili lion12;
sana katılıyorum..bu gibi olaylar aldı başını gidiyor. ülke öylesine kendini bilmezlerin eline kaldı ki... her sektörde her iş sahasına işini gayet iyi yapan, saygıyı sevgiyi bilen insanalrı işlerinden aldılar, kendini bilmez bir partiyi destekleyen ve o partinin zihniyetinde yol alan bir takım insanları (tabi bunlara insan denirse) çalıştırmaya başladılar. bu kişilerle beraber bu olayların sayısıda arttı. tabiki bu konuda sağlık bakanlığının suçu var..hani başbakan t. erdoğan şehitlermiz için "oraya yan gelip yatmaya gitmiyorlar" demişti ama kendileri göreve atandıkları yerde yan gelip yatıyorlar. denetleme olmadığından ve o tür yerlerde kimlerin çalıştığını bilmedikleri için ülkemizde bunlar yaşanıyor. ve diğer bir konuda bu olaylara kaderci gözüyle bakmamaktır. bence kaderle hiçbir ilgisi yok. tamamen insanlık dışı bir olaydır bu..
[QUOTE=yazgi84;372028]aslında o kadar çok var ki bunlardan hepsini gösteremiyosun arada gizli çekimlerle çıkıyo ..
yazgi84;
gerçektende dediğin doğru hala saklanan olaylar var... aslında doğru kullanıldığında faydalı olan ve bana göre en mükemmel buluş olan televizyonu magazin programlarından arındırıp başkalarının özel hayatı için o kadar masraf etmeyipte o harcanan paraları bu tür konuların araştırması için kullansalar bakın daha neler çıkar ortaya..
sevgili lion12;
sana katılıyorum..bu gibi olaylar aldı başını gidiyor. ülke öylesine kendini bilmezlerin eline kaldı ki... her sektörde her iş sahasına işini gayet iyi yapan, saygıyı sevgiyi bilen insanalrı işlerinden aldılar, kendini bilmez bir partiyi destekleyen ve o partinin zihniyetinde yol alan bir takım insanları (tabi bunlara insan denirse) çalıştırmaya başladılar. bu kişilerle beraber bu olayların sayısıda arttı. tabiki bu konuda sağlık bakanlığının suçu var..hani başbakan t. erdoğan şehitlermiz için "oraya yan gelip yatmaya gitmiyorlar" demişti ama kendileri göreve atandıkları yerde yan gelip yatıyorlar. denetleme olmadığından ve o tür yerlerde kimlerin çalıştığını bilmedikleri için ülkemizde bunlar yaşanıyor. ve diğer bir konuda bu olaylara kaderci gözüyle bakmamaktır. bence kaderle hiçbir ilgisi yok. tamamen insanlık dışı bir olaydır bu..
Dost eyvallah.İşte dediğin gibi bunlara insan demeye dilide varmıyor insanın çünkü bunlar insansa ben neyim?
Haydaryiğit 20.03.2007, 18:43 Bu olayların yaşanması yine de insanlarımızın psikolojilerine bağlı.Bakıyorum da sırf gülmek,eğlenmek için TV,sokak olaylarını geçip izlameye durmakla,okullarımızda öğrencilerin akla hayale alınamayacak davranışları,ta içimize kadar giren emperyalist casuslar.... bunlarla toplumun psikolojisi bozulmuş.İnsanlar artık ne yapması,nerede nasıl durması gerektiğini bilmiyor... Bu psikolojik çöküşü ilk önce engellemek lazım.Her geçen gün sorunlar artıyor... bu hükümetin de başa gelmesiyle sorunlar daha da arttı.
Yalnız bugüne kadar olan olaylara kanıt göstermede teknoloji imdada yetişti.Bu kameraların çoğu yerlere takılmasıyla birçok gizli işler ortaya çıkmaya başladı.
Ataya saygı,büyüklere saygı,küçüklere sevgi,onur gibi çok önemli erdemlere sahip karakterimizi yitirmeye başlıyoruz... allah sonunu hayır etsin.
Bu kadar onurlu işlerin yapılması için insanlara o güvenin verlmesi o kadar güzel bir duygu ki;bu güzel işlerin kötüye kullanılması durduğum yerde beni kahrediyor.Yuh yuh öyle insanlara...
bir anlasam... 20.03.2007, 19:07 Sevgili arkadaşlar,
ben bahsi edilen görüntülerin yalnızca bir kısmını izleyebildim, çünkü dayanamadım... O kimsesiz çocukların dayak yemelerine rağmen bakıcıların peşinde "anne" diye dolanması ve "sev beni anne" diye sokulması mahvetti beni... :32: Kız erkek aynı yerde ve topluca yıkanma sahnesi de korkunçtu tek kelimeyle!!! Bebek değil ki bu çocuklar, hepsinin aklı eriyor, ilerde kimbilir ne şekilde etkilenecekler yaşadıkları bu olaylardan... :yapmabe Huzurevindeki ve hastanedeki görüntüler de aynı derecede insanlık dışıydı... Bence buralarda çalışacak insanlar ayrı bir işe alım prosedüründen geçirilmeli ve psikolojik dengelerinin yerinde olup olmadığı mutlaka test edilmeli... Sürekli eğitimler verilmeli bu insanlara ve takip edilmeli... Ayrıca bu konularda deneyimli olan insanlardan mutlak surette destek alınmalı. Yıllarca yurtdışında gönüllü hasta bakıcılık yapmış bir tanıdığım, bu amaçla Uğur Dündar'a ulaşmaya çalışıyor mesela (Sağlık Bakanlığı hakkındaki görüşleri bizlerinkinden farksız olduğu için medyayı tercih ediyor). Elinde çalıştığı dönemlerde tuttuğu günlükler varmış ve istenirse bunlardan faydalanılarak sistemin kökten değiştirilebileceğini ifade ediyor. Dilerim en kısa sürede bu soruna bir çözüm bulunur...
güldestim 20.03.2007, 20:40 Yaşlılar yurdunda yapılan işkencelerin bir kısmını bende izledim.Ve içim param parça oldu.Nasıl bir insan ki bunlar bu kadar acımasızlar.Kendi anne babaları hiçmi akılarına gelmiyor yada kendilerininde birgün böyle yaşlanacağı.İnsanlıktan çıkmış bunlar. Yazık!
Sadece bu olsa can...
Bu ülkede kimin eline az bir sey muhtac olsan, seni derbeder ederler.
Hatirliyorum, Pülümürden yengemi Trabzona kadar götürdük, doktor BEY 5 saat geç geldi, biz tam 5 saat yol yaptik, adam geç geldi.
Aneme Pülümür saglik ocaginda bir agri kesici ine yaptilar, sinire denk geldi, üç senedir aciyi, agriyi çekiyor... Bir hemsire nasil böyle hata yapabilir?
Tamam, her insan hata yapar, ama burda saglik söz konusu, hayat söz konusu...
Böyle insanlar nasil oraya kadar geliyorlar? "Sen benim kim oldugumu" seve seve söyliyen insanlar çok fazla bence.
Saygilarima.
doctorctf 20.03.2007, 21:00 görüşleri ne olursa olsun hiçkimse türkiye de böyle şeylerin olmasını istemiyor.sağlık bakanlığı,çocuk esirgeme kurumu,aileden sorumlu devlet bakanlığı... hiçkimse bu tür olayların yaşanmsını istemiyor.bunun için önlemler almaya çalışıyorlar ama bunların çoğu geçici oluyor ve üstünden zaman geçince hemen unutuluyor.önemli olan konulan yasaların kalıcı olmasını sağlamak.
iyi niyet dedim ama iyi yinet yeterli olmuyor gördüğümüz gibi.madem kendileri bilmiyorlar ne yapacaklarını enazından uzmanlardan görüş almaları,bu konuda sorunsuz olan ülkelerin modellerini örnek almaları gerekir.
Haberlerde Cok Seyler Duydum Bu Olaylara Dair. 6 Aydan Buyana Bir Huzur Evinde Saglikci Olarak Gorev Yapiyorum. Türkiyede izin Donemimde Bir Huzur Evine Gidip Konustum Bir Kac Gun Gelip Burada Neler Yasaniyor Goremek istiyorum Dedim Kabul Ettiler... Gittim Ve Gercekten Icler Acisi Olaylarla Karsilastim. Bakima Muhtac Cok Hasta Var Fakat Bakimda Kullanilacak Hic Bir Malzeme Yok. Bizim Burada Makineler ile Yaptigimiz isleri insanlar Gucunu Kullanarak Yapiyorlar.. Hem Bakana Hemde Bakilana Cok Yazik. Bence Saglik Bakanligimizin Daha Guzel imkanlar Saglamasi Lazim.
Ve Birde Su Var insanlarimiz Ordaki Yaslilara Bakmaktan Artik Bikmis Durumda Tahammul Edemiyorlar Yeri Geliyor. Bence Eger Kisi Huzur Evinde Calisacaksa Bunun Egitimini Alip Okulunu Bitirmesi Gerek. Cunku Tecrubeli insanlara cok ihtiyac Var Gordugum Kadari ile. Tabiki Hersey Yine Saglik Bakanligimizda Bitiyor....
firariHH 21.03.2007, 00:40 bende izlemistim , afedersiniz ama yapilanlar serefsizlik, bukadarda olmaz yaa.
AnGeNehM 21.03.2007, 01:01 Arkadaşlar bu tür şeylerde eğitim gerçektende 1 numaralı koşul ve bunun yanında denetleme çok önemli
Mesela birtanesinde hastane yetkililerine soruyorlar bu cameraları neden yerleştirdiniz. cevap - Hasta bakıcıları ve hastaları takip etmek amacıyla güvenlik amacıyla diye yanıt veriyor.Ama gelin görünki birde içeriye sızdırılan kişinin gizli camerasında ki goruntulerin iğrençliğini...
Eğitim ve denetlemenin yanında sabırda gerçekten çok önemli belkide en önemlisi.
Selam,
bakima muhtac olan insanlarin, cocuklarin böyle tür kötülüklere ugramalari korkunc...egitimsiz insanlar bakiyor, sinirsel insanlar böyle cocuklara bakmaya calisiyor....ne celiski...en cok sinirlendigim seylerden biri.....
Inkar edeceklerine, suclarini görüp istifa etmeli hepsi....korunma dernekleri aktiflesmeli, kontrol edilmeli, cocuklar en az 4 haftada bir doktora gitmeli,kontröl edilmeli......psikoterapi görmeli... yardima muhtac olan insanlari drami, yardim ararken daha cok kötü seylerle tanisiyorlar....
Biz insanlar, yani toplum, sadece üzülerek vah yazik, ay üzüldüm demeylen olmuyor, her birimiz aktiflesmeliyiz, duyarli olmaliyiz, derneklerle irtibate gecmeliyiz herhangi bir süphede..........
Biz insanlari degisteremyiz yada dünyayi insanlastirmayiz, ama oldugumuz yerde bir insan olabiliriz. Degisim sagliya biliriz.....................
Saygilar
anadolu75 03.08.2007, 16:26 bizim ilkel kafalı cahil insanlarımız yuzunden neler oluyor neler.utanmazlar kimsesizlere işkence ediyorlar devlette yanlarına bırakıyor.turkiye gibi ulkede doğal oldu bu ve benzeri seyler.keskede yurtdısında yasayabilselerde turkiyenin pis ortamından kurtulabilseler.
düşünüyorumda savunmasız insanlara şiddet uygularken ne hissediyorlar?bu sorun baştan çözülmeli.o kurumlara eğitimli alanlarında uzman kişiler secilmeli.bakıyorsunuz toptancı hali müdürü o kuruma müdür olmuş bu insan ordaki muhtacları nasıl anlar?bakıcılara bakıyorsunuz eğitim yok davranış kuramından haberi yok.oradaki yaşlılar cocuklar akıl hastaları muhtaclar bizimdir arkadaşlar.bizim vergilerimizle bu kurumlara ödenek sağlanıyor.denetci olmalıyız.denetleme hakkımız var.bişeler yapmalıyız.sistem değişmeli.orda calışacak insanlar belli düzeyde olmalı ve belli dönemlerde uzmanlar tarafından değerlendirilmeli.bizde oradaki cocuklardan biri olabilirdik.belki bizlerde yaşlanınca huzurevine gidecez.bi kitap okumuştum kızılderililer hakkında orda şöyle bi söz vardı'biz dünyayı torunlarımızdan miras aldık'.geleceğe güzel şeyler bırakmalı bu utanç tablolarını değil.ve dur demessek bu tabloları hiç bir sergi salonu almayacak salon dışına taşacak.
Ben bunu birebir yaşıyorum şizofren olan bir ablam var ömrümüzün yarısı hastanelerde geçiyor.
Ablam ilk rahatsızlandığında depresyon geçiren bir öğrenciydi ağır değildi okula devam ediyordu. Yanlızca sınıfta kalmak onda aşırı stres yapmıştı doktora gittik yatacak dediler daha önce hiç böyle bir rahatsızlıkla karşılaşmamıştık doktorlara güveniyorduk yatırdık ablamı hastaneye ağır depresyon hastalarına şok tedavisi uygulanırken ablamada uygulandı biz gerçekten bilgisizdik bu konuda sonra ablam sürekli rahatsızlandı mevsimsel depresyon dediler evlendi 2 çocuğu oldu şuan ki durumu berbat devamlı hastanelere girip çıkıyoruz her çıkışımızda ablamın saçlarını kısacık kesmek zorundayım çünkü temizlik diye bişey yok ablam her yatışında saçları bitlenip çıktı. Bu kadarmı değil hastalara verilen ağır ilaçlardan hastalar altlarına kaçırıyor. Çıplak yatırılıyorlar dayak görmedim duymadım bilemiyorsunuz arkadaşlar hasta insanlar onlar kontrol edeyim diyorsunuz gerçekle hayali ayırdedemiyorsunuz. Söylemlerine inanmıyorsunuz inanayım diyorsunuz hastanızı eve götürüyorsunuz psikolojisiyle başedemiyorsunuz kısacası çok zor.
Şuan devlet ailere yani hastanın yada özürlü olan kişinin bakımını yapan kişiye aşağı yukarı asgari ücret kadar maaş bağlıyor. Bunun birçok kişinin yarasına merhem olacağını düşünüyor ama ne yazıkki aileler psikoloji eğitimli insanlar değil bunu hesaba katmıyorlar. Bu insanlar normal insanların eğitimli insanlar tarafından kontrol altında tutulması gerekiyor şuan türkiyede 600 bin şizofreni hastası var. Ve onları hiç bir kurum kabul etmiyor. Şu bir gerçek düzenli ve kontrol altında tutulduğunda iyileşme imkanı olduğu söyleniyor. Ama türkiyedeki hastanelerde 1 aydan fazla hastanızı yatıramıyorsunuz. Hadi devletten aldığım parayla birini tutayım diyin bu verilen maaşla kimi çalıştırabilirsiniz. Eğitimsiz paraya çok ihtiyacı olan birini tutabilirsiniz ki onlar bile korkuyorlar o hastalarla ilgilenmekten. Eğitimli bir hemşire tutmaya ise kimin gücü yeter.
Devlet kendi sorumluluklarından insanların eline 3 5 kuruş vererek kurtulmaya çalışıyor. Şuan AB de ayrılan yardım ödenekleri var. Bu verdiği maaşlarda bu ödeneklerden bunları daha iyi koşullarda kurumlar kurmak için değilde.
Parmakla bal sürüyor insanların ellerine. Tabiki insanlarımız da seviniyor çünkü şu ana kadar devletten şimdiye kadar böyle bişey görmediler.
Ama birgün onlara bakacak kimse olmayınca ne olacak.
Ben bunu birebir yaşıyorum şizofren olan bir ablam var ömrümüzün yarısı hastanelerde geçiyor.
Ablam ilk rahatsızlandığında depresyon geçiren bir öğrenciydi ağır değildi okula devam ediyordu. Yanlızca sınıfta kalmak onda aşırı stres yapmıştı doktora gittik yatacak dediler daha önce hiç böyle bir rahatsızlıkla karşılaşmamıştık doktorlara güveniyorduk yatırdık ablamı hastaneye ağır depresyon hastalarına şok tedavisi uygulanırken ablamada uygulandı biz gerçekten bilgisizdik bu konuda sonra ablam sürekli rahatsızlandı mevsimsel depresyon dediler evlendi 2 çocuğu oldu şuan ki durumu berbat devamlı hastanelere girip çıkıyoruz her çıkışımızda ablamın saçlarını kısacık kesmek zorundayım çünkü temizlik diye bişey yok ablam her yatışında saçları bitlenip çıktı. Bu kadarmı değil hastalara verilen ağır ilaçlardan hastalar altlarına kaçırıyor. Çıplak yatırılıyorlar dayak görmedim duymadım bilemiyorsunuz arkadaşlar hasta insanlar onlar kontrol edeyim diyorsunuz gerçekle hayali ayırdedemiyorsunuz. Söylemlerine inanmıyorsunuz inanayım diyorsunuz hastanızı eve götürüyorsunuz psikolojisiyle başedemiyorsunuz kısacası çok zor.
Şuan devlet ailere yani hastanın yada özürlü olan kişinin bakımını yapan kişiye aşağı yukarı asgari ücret kadar maaş bağlıyor. Bunun birçok kişinin yarasına merhem olacağını düşünüyor ama ne yazıkki aileler psikoloji eğitimli insanlar değil bunu hesaba katmıyorlar. Bu insanlar normal insanların eğitimli insanlar tarafından kontrol altında tutulması gerekiyor şuan türkiyede 600 bin şizofreni hastası var. Ve onları hiç bir kurum kabul etmiyor. Şu bir gerçek düzenli ve kontrol altında tutulduğunda iyileşme imkanı olduğu söyleniyor. Ama türkiyedeki hastanelerde 1 aydan fazla hastanızı yatıramıyorsunuz. Hadi devletten aldığım parayla birini tutayım diyin bu verilen maaşla kimi çalıştırabilirsiniz. Eğitimsiz paraya çok ihtiyacı olan birini tutabilirsiniz ki onlar bile korkuyorlar o hastalarla ilgilenmekten. Eğitimli bir hemşire tutmaya ise kimin gücü yeter.
Devlet kendi sorumluluklarından insanların eline 3 5 kuruş vererek kurtulmaya çalışıyor. Şuan AB de ayrılan yardım ödenekleri var. Bu verdiği maaşlarda bu ödeneklerden bunları daha iyi koşullarda kurumlar kurmak için değilde.
Parmakla bal sürüyor insanların ellerine. Tabiki insanlarımız da seviniyor çünkü şu ana kadar devletten şimdiye kadar böyle bişey görmediler.
Selam,
yazdiklariniz korku filimlerini aratmiyor, ama ne yazik ki gercek...kendiniz yasiyorsunuz ablanizdan dolayi...........o kadar kirlimi hastaneler?????saclar kesiliyor, altlarina kaciriyorlar, cok kötü bakan yoksa, imkan yoksa, nasil bir ülke....herseye para harcaniyor ama saglik sadece zengin kitleye acik sekilde en süper ve lüks sekilde uygulaniyor..............bide bir aydan fazla hastanede kalinmiyor...cok üzücü.....sizofren hastaliklara cok büyük destek ve bakim gerek, ama para yoksa bu devlet hastanelerinde bence daha hasta cikar hastaniz.......................
Almanyada herkez sigortali. Sigorta karti var ve hastalar üniversite yada devlet hastanelerde sadece psikologlar,psikatrist ve özel ruh hastalara egitilmis hemsireylen karsilasiyor...bu anlattiklariniz sanki savas zamaninda olan durumu bana hatirlatiyor, gercekten inanilmaz sekilde simdi sizin yazdiklarin etki altinda kaldim ve düsünmeye basladim...ne gibi ve en önemlisi nasil degisim sagliya biliriz ki?????????????????Devlet tarafinda zaten umut yoksa?
Size cok gecmis olsun, özel mesajlan sizlen konusmak istiyorum bu konu üzerine.......
Canan
dilan_7670 03.08.2007, 23:22 Ben bunu birebir yaşıyorum şizofren olan bir ablam var ömrümüzün yarısı hastanelerde geçiyor.
Bu olay ülkemizin kurumlarının rastgele, düzensiz, eğitimsiz ve en önemlisi sevgisiz işlediğinin kanıtıdır ablacım:uhhm:
Artık tüm toplum olarak Vicdan cinayetlerini durduralım.
ablanıza acil şifalar.tespitleriniz çok doğru.hstanelerde tedavi yok sadece ilaç verip uyutuyorlar.sağlık sistemi baştan değişmeli.şizofreni dernekleri olduğunu duymuştum.en azından iyi bi tedavi sağlayabilirler sanırım.yurt dışında özürlü hasta yakınlarınada terapi sağlanıyor.bizim ülkemizde hasta olmak zor hasta yakını olmak daha zor.devlet bu sorunları görmüyorki.çünkü o kurumdakiler hastalandıklarında 5 yıldızlı özel hastanelerde yurt dışındaki sağlık kurumlarında tedavilerini oluyorlar.sağlık sistemi için devlet göreve diyorumm.
dilan_7670 04.08.2007, 00:07 Sizlerde farketmişsinizdir,son zamanlarda Olay haber olarak nitelendirilecek haberleri ihbar yolu ile konu alan bazı televizyon programlarında(Arena,deşifre,haber özel)Artan skandallar var..
Önce malatya'da bir çocuk esirgeme kurumunda kimsesiz çocuklara yaşına,boyuna bakmadan gösterilen şiddet çıktı televizyonlarda.Toplu banyo yaptırıyorlar.Sanki kin duydukları bir yaşıtıymış gibi dövüyorlar o kimsesiz zavallı çocukları
Sonra Adana'da bir ruh hastalıkları hastanesinde yaşanan olaylar çıktı meydana.Yaşlı genç demeden insanları döven,temizlik yaptıran,yemeklerini kendisi doldurtturan,ilaçlarını azına eliyle tıkayan.Kendilerinden 30 yaş civarı büyük olan insanlara dayak attılar,yerlerde yatmasına göz yumdular.Bunun yanında birde madde bahımlısı olan hastaları iyileştirmek yerine onlara para karşılığı dışarıdan esrar getirdiler onlarla beraber içtiler.
Şimdide yetmiyormuş gibi bir huzur evi rezilliği çıktı.Burdada diğerlerinden farklı hiçbirşey yok.Sözde hastalara kötü muamele yapılmasın diye kamera koydular ama kendileri dövdüler işkence yaptılar.Vücutlarının heryerlerinde morluklar kızarıklıklar vardı...Yakınları o insanları oralardan geri almaya başladı.Huzur evi kapandı.
Ve bu olanların sonucunda ilgili bütün kurumlara adli soruşturma açıldı ve hepsi kapatıldı,yöneticiler hapise girdi yada girecek.Ama bunlar olduktan sonra bu insanlık ayıbı olduktan sonra tabiki!!!
İnanın nereden giriş yapayım nereden çıkış yapayım anlamadım.Bunlar gerçekten insanlık ayıbı en değerli varlık olan insanlara bunları yaptılar ve hepsi inkar ettiler.Ben izlerken gözlerimi kapattım bazı yerlerinde.
Gerçekten çok yazık kimlere güven olacak artık.Hayatta kalabilmek için bu dünyanın geleceği olan çocuklara,hiçbir suçu olmayan adli dengesi bozuk hastalara ve zavallı yaşlılara yapılan bu işkenceler ne zaman son bulacak.Biri birri derken bir başka rezalet çıkıyor ortaya.
Aceba Sağlık bakanlığımı görevini yapmıyor,Eleştiriye açık!
İyi forumlar
İÇİM ACIDI.....
o yaratıklar için başlık bile bulamadım.işte türkiyem
İşkenceyle,dayakla,şiddedle büyüyen çocuklar yarın suçlu olarak karşımıza çıkıyor.Kapkaççı diyoruz,sapık diyoruz,hırsız diyoruz.Onlarda çırılçıplak masum dünyaya gelmedilermi bizim gibi.Hayatlarının başından beri acılarla büyüyen bu çocuklar tabiki büyüyünce intikam alacaklar. Hepimiz normal sanırken kendimizi üzerimize gelindiği zaman nasıl tepki gösteriyoruz.Hepimiz suçluyuz.
Türkiye'de bakıma muhtaç olan çocuk ve yaşlıların büyük bir kısmının ehil ellerde bakılmadığını düşünüyor ve bunun rahatsızlığını derinden hissediyorum.
Bu konu asla unutulmamalıdır.
UNUTMAYALIM
Aslinda derneklerle, kurumlarla rahatsiz olan insanin yakinlari irtibata gecmeli...devletten umut yok, imkan dedigim gibi yok, yok, yok , yok...........özel psikatrisin yanina gitmen icin kazandigin paran yetmez türkiyede, nasil sistem bu ya? Ben bu gece bunlari düsünmekten uyuyamiyorum, cözüm gerek......
Aslinda derneklerle, kurumlarla rahatsiz olan insanin yakinlari irtibata gecmeli...devletten umut yok, imkan dedigim gibi yok, yok, yok , yok...........özel psikatrisin yanina gitmen icin kazandigin paran yetmez türkiyede, nasil sistem bu ya? Ben bu gece bunlari düsünmekten uyuyamiyorum, cözüm gerek......
AKP'nin bulduğu çözüm bu insanlara cüzzi bir maaş ver bakım terapi talep etmesinler ama şuda var özel kurumlar açılıyo özürlülere bakmak için devletin bağladığı maaşı alıyor ve o insanlara bakıyorlar ama ne derece bilmiyorum kontrolleri ne derece onuda bilmiyorum ama şizofreni hastalarını kabul etmiyorlar o kurumlar.
AKP'nin bulduğu çözüm bu insanlara cüzzi bir maaş ver bakım terapi talep etmesinler ama şuda var özel kurumlar açılıyo özürlülere bakmak için devletin bağladığı maaşı alıyor ve o insanlara bakıyorlar ama ne derece bilmiyorum kontrolleri ne derece onuda bilmiyorum ama şizofreni hastalarını kabul etmiyorlar o kurumlar.
ben böyle bir mantiga ne diyim, maasa bagla tedavi talep etmesinler...sizofren rahatsiz olan insanlara ve ailelerine burda yüzlerce, hatta binlerce dernekler var......özel aile icin kurumlar var......avrupanin farki bu olmali......Türkiye dini yerine birazda insanin simdiki durumuna yatirim yapsa...............artik konusulucak söz bulamiyorum.......
Saygilar
dilan_7670 04.08.2007, 01:31 AKP'nin bulduğu çözüm bu insanlara cüzzi bir maaş ver bakım terapi talep etmesinler ama şuda var özel kurumlar açılıyo özürlülere bakmak için devletin bağladığı maaşı alıyor ve o insanlara bakıyorlar ama ne derece bilmiyorum kontrolleri ne derece onuda bilmiyorum ama şizofreni hastalarını kabul etmiyorlar o kurumlar.
Insan Degil Bunlar!!!
Insan vicdanı tasiyanlar boyle bir sey yapmazlar gerci; bu durumda insan olduklarindan supheliyim.
ablanıza acil şifalar.tespitleriniz çok doğru.hstanelerde tedavi yok sadece ilaç verip uyutuyorlar.sağlık sistemi baştan değişmeli.şizofreni dernekleri olduğunu duymuştum.en azından iyi bi tedavi sağlayabilirler sanırım.yurt dışında özürlü hasta yakınlarınada terapi sağlanıyor.bizim ülkemizde hasta olmak zor hasta yakını olmak daha zor.devlet bu sorunları görmüyorki.çünkü o kurumdakiler hastalandıklarında 5 yıldızlı özel hastanelerde yurt dışındaki sağlık kurumlarında tedavilerini oluyorlar.sağlık sistemi için devlet göreve diyorumm.
Devletin görev anlayışı belli zaten hastaneler almış başını gidiyor. Hastalarımız, özürlülerimiz, yaşlılarımız, kimsesiz çocuklarımız ve sokak çocuklarımız hepsi ayrı bir dert duyarlı olalım diyoruz ama ahlar vahlarla geçiyor paran varsa kapılar senin için açılıyo yoksa kısıtlı taşıma suyla verilmiş haklar.
savunmasız insanlara şiddet uygulamak kötü davranmak gerçekten çok ama çok kötü izledim içim sızladı
savunmasız insanlara şiddet uygulamak kötü davranmak gerçekten çok ama çok kötü izledim içim sızladı
Evet, buda siddet uygulayan insanin ne kadar büyük zavalli oldugunu gösteriyor. Aptal insanlarin sayisi sizce neden bu kadar yüksek???????????????????
Cevabi merak ediyormusunuz?
Aptallik rahat oldugu icin sayisi bu kadar yüksek................insan rahati beynine zehir demek......düsünmemek, elestirmemek................vs
|
|